Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :) - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-27, 12:18   #3961
bokeh
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
I jak wyniki?? Wszystko ok??

GRATULACJE za skończony miesiąc
Moja tez tak wysoko podnosi już główkę. Jak ją biorę do odbicia to ciągle podnosi główkę i chce oglądać wszystko dookoła
Wszystko ok bilurbina 6 więc podobno przy karmieniu piersią może tak być....

no moja też włąśnie i przy odbijaniu tak paczy i na klacie czasem jak lezy to tak dluugo i wysoko to jest niesamowite że one jeszcze niedawno się urodziły ledwo co oczka otwierały a już takie postępy, niedługo siadanie raczkowanie a potem zatęsknimy że nie leżą tylko chodzą

buziaki dla ciociów ;*

I GRATULACJE DLA NOWO ROZPAKOWANYCH!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fb3.jpg (50,5 KB, 61 załadowań)
Stary 2013-02-27, 12:19   #3962
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
ja w czwartek szczepienie, ajjj ide tez zaraz na dwor tzn na balkon bo nie ma mi kto zniesc wózka a sama w domu a przeciez dziecka nie zostawie samego.

współczuje znosic z 4 piętra, ja mieszkam na 1 i ledwo daje rade. Mega cięzki ten wózek......... ale juz w marcu kupuje spacerówke. Ta mi sie podoba -> http://allegro.pl/polska-spacerowka-...021822608.html

Ja Zuze do łóżeczka wsadziłam, smoka wsadziłam, karuzelę włączyłam i najpierw zniosłam stelaż, później gondolę ( czyli 2x dół, góra), a później z nią zeszłam. Spocona byłam, kręgosłup zaczął boleć, w pipce kłuć, ale warto było, spała na tym spacerze, a mnie zaczęło gardło boleć
my będziemy zostawiać na dole na klatce schodowej , mam nadzieję że nikt nie ukradnie, drzwi zawsze zamknięte sa

edit: mąż się zastanawia nad kupnem gps do wózka, w razie jak ktoś ukradnie to można zlokalizować gdzie jest

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2013-02-27 o 12:22
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 12:21   #3963
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

czyste skur... słów brak:
http://kobieta.onet.pl/dziecko/zdrow...slyszcie/g96hv
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 12:23   #3964
gochaa_p
Zakorzenienie

dziewczyny, niektóre z Was pisały że kupują Pampki przez neta tanio. Podajcie namiar, bo u nas niestety Dady jednak nie mogą byc bo ma od niech odparzenia
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 12:27   #3965
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Ja Zuze do łóżeczka wsadziłam, smoka wsadziłam, karuzelę włączyłam i najpierw zniosłam stelaż, później gondolę ( czyli 2x dół, góra), a później z nią zeszłam. Spocona byłam, kręgosłup zaczął boleć, w pipce kłuć, ale warto było, spała na tym spacerze, a mnie zaczęło gardło boleć
my będziemy zostawiać na dole na klatce schodowej , mam nadzieję że nikt nie ukradnie, drzwi zawsze zamknięte sa

edit: mąż się zastanawia nad kupnem gps do wózka, w razie jak ktoś ukradnie to można zlokalizować gdzie jest
no ja z 2 piętra musze znosić na razie byłam z tż ale nie wiem jak to ogarne
Stary 2013-02-27, 12:33   #3966
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
też tak myśle w sumie już nie dużo zostało
znajac nasze tempo to lada moment i bedziemy po tamtej stronie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
ja dostałam ZUS-u dopiero 15.02 a urodziłam przecież 27.12, a tydzień później dostałam kolejne pieniądze, za kolejny miesiąc. U mnie wypłacają w ostatni piątek miesiąca. Tylko z pierwszym tak im zeszło.
ja dostaje tak jak wyplate, 1 kazdego miesiaca. ale rzeczywiscie dostaje ciut mniej, niewiele ale jednak mniej oszusty jedne

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
A ściągasz mu ten katarek, a i jeszcze jedno ślini Ci się już, bo jak tak to sprawa zmienia obrót.
.
tzn?

mlody najedzony, mamcia tez, odpoczniemy z pol godzinki i sruuu na dworek

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 12:33   #3967
bokeh
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39485030]czyste skur... słów brak:
http://kobieta.onet.pl/dziecko/zdrow...slyszcie/g96hv[/QUOTE]

boże.... siedze i rycze
chce mi sie teraz przytulic moją Hanulke a ona śpi ....

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2013-02-27 o 12:34
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 12:37   #3968
Delicjanka
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39484817]Deli, odradzam tę spacerówkę, nie nadaje się kompletnie dla niemowlaka, MUSI być całkowicie na płasko rozkładana a ta nie jest. I jeśli to tylko 1 piętro, to ja bym w gondoli malucha zostawiła już przed drzwiami zamkniętymi, zniosła kółka, i wróciła po gondolę. Sama tak robię, ale odwrotnie, bo koła na dole zostawiam - ale jak mam starszą i zakupy, to najpierw muszę na piętro wnieść, potem wracam po małą. Zwyczajnie, nie mam wyjścia.[/QUOTE]

cholera, masz racje;p ale kurde fajny ten wózek, ja w sklepie w moim miescie nie mam mozliwosci zakupu wózka bo są popierwsze same chicco czy jak im tam i mi sie kompletnie nie podobają, mają małe koła itd. no i prawie 800zl ... dla mnie nie warte tej ceny. Szukam spacerówki z dużymi kółkami. Cięzko znaleźć a xlandery drogie z deczka. No a ze spacerami tak bde robić maałą zostawie drzwi zamkne w pokoju zeby pies nie wszedl itd. Juz bym chciala smigac na spacerki w balerinkach i cienkiej katance ajjjjjjjjjjjjj

a Szajka, a od kiedy mniej więcej takie dziecie może jezdzic w takim wózku co nie jest tak typowo rozkladany na leżąco?
Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
dziewczyny, niektóre z Was pisały że kupują Pampki przez neta tanio. Podajcie namiar, bo u nas niestety Dady jednak nie mogą byc bo ma od niech odparzenia
w realu teraz promocja na pampery!

mam jeszcze pytanie, musze wyprać tztowi w pralce buty, trapery, jasne aaaaaaaaaaaaaaa nie mam pojęcia w jakiej temp jaki program cholera. Chociaz mam program w pralce -sportowe- but. Ale przeciez trapery nie sa sportowe haha jak myslicie moge tym programem? na 30 stopni? a wirowac? ahhahaha

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2013-02-27 o 12:42
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 12:41   #3969
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

buziaki dla ciociów ;*
ciocie przesylaja buziaczki
Bokeh, jak zrobic takie ladne zdjecia? to sprawka extra wypasionego aparatu czy takim zwyklakiem tez da rade zrobic?
chodzi mi o to ze Hana jest wyostrzona a reszta taka jakby z leksza za mgla.... np ta fotka na twoim blogu

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 12:42   #3970
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

w realu teraz promocja na pampery!
wiem ale Real mam daleko
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 12:44   #3971
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
a moze tak dojsc do 5000 posta i wtedy ??
Tez tak mysle

Dziewczyny, chodzicie z wozkami na zakupy?
Ja to sie troszke bede cykac. Bo tak - dziecko ubiore od stop do glow, wejdziemy do sklepu, tam oczywiscie cieplo, wiec kombinezon rozepne i wlasnie boje sie, ze mi sie przegrzeje, a tu przeciez trzeba ponownie wyjsc na dwor...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 12:47   #3972
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Bokeh, jak zrobic takie ladne zdjecia? to sprawka extra wypasionego aparatu czy takim zwyklakiem tez da rade zrobic?
chodzi mi o to ze Hana jest wyostrzona a reszta taka jakby z leksza za mgla.... np ta fotka na twoim blogu
to sprawka aparatu i obiektywu ogólnie duzo by pisac czemu taki efekt no ale w skrocie zasluga sprzetu jakim robisz
Stary 2013-02-27, 12:51   #3973
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Iffonka, nancy - gratulacje

Dziewczyny nie bójcie się werandowania/spacerów. Trzeba dzieciaczki uodparniać. Moja koleżanka z pracy rodziła w tamtym roku w styczniu a wyszła z synkiem dopiero w marcu a teraz młody strasznie łatwo łapie infekcje. Jak ja zaczęłam wystawiać synka na balkon a później wychodzić na spacery to było w okolicach -5 stopni więc teraz to ciepełko jest. Ja ubieram tak: pajac bawełniany, pajac taki misiowy i na to kombinezon ortalionowy na polarku + czapka ciepła. Kocykiem już nie przykrywam. Na gondoli pczywisćie ta osłonka.

Te krostki czerwone czy raczej w kolorze skóry? Zlewają się w plamy? Na małżowinach usznych i za uszkami ma coś np. chropowatą suchą skórę czy czyściutko?
U mojego alergolog stwierdził skazę białkową. Na początku u małego były czerwone krostki na policzkach i suche małżowiny uszne i za uszkami też, potem te krostki zmieniły się w czerwone pamy i bardzo suche to się robiło. Nie stosowałam żadnych maści sterydowych na receptę - wolałam wyeliminować przyczyne a nie tylko zaleczyć objawy, natłuszczałam tylko emolium - krem specjalny i odstawiłam mleko, jajka i wszystko co je zawiera i w tydzień buzia przepiękna, ani jednej krostki i plamki czyli potwierdziło się że to własnie alergia pokarmowa na białko mleka/jaja.
dzięki Ci dobra kobieto dokładnie tak wszytko wygląda to znaczy ze skaza, teraz juz wiem co z tym robic. smaruje kremem balneum zeby natluscic, a z nabiału tylko mleka troszeczke zeby kawe zabielic- moze zejdzie. w ogole nie jesz nic z nabiału?
Cytat:
Ja z moją robię tak, trochę na kocu na podłodze z zabawkami, trochę w łóżeczku z karuzelą, trochę w leżaczku i też muszę powiesić zabawki moja ma dwie lamaze i się nimi bardzo interesuje. Trochę noszę i pokazuję różne rzeczy, uwielbia patrzyć się w lusterko. Muszę po prostu czymś ja zainteresować i byle nie za długo bo się nudzi i dokazuje.

Dobra zmykam z małą na spacerek odezwę się później ok. 13 jak już wrócimy na jedzonko.

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

A ściągasz mu ten katarek, a i jeszcze jedno ślini Ci się już, bo jak tak to sprawa zmienia obrót.

A i jeżeli to katarek to na krótkie kilkuminutowe spacerki, żeby się śluzówka obkurczyła.
znaczy, ze nasze dzieciatka maja niski próg nudy bo ja tez musze zabawiac ciagle i gadac gadac gadac
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 13:01   #3974
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Sylwia, pamiętaj, że niestety w wielu chlebach jest serwatka, a to też nabiał :/
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 13:12   #3975
Debrah
Zakorzenienie

Bokeh: odgapiłam, i młoda ma dzisiaj pierwszy raz w życiu sukienkę na sobie Polarkową taką.

Rany, wreszcie biedulka śpi!

Kurczę, też zazdraszczam zdjęć, nie mam tak dobrego aparatu, a super są, mega pamiątka dla dziecka
Choć pewnie umiejętności fotografa także sporo robią..

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Przeczytałam artykuł i niemal się poryczałam..biedny maluszek
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 13:21   #3976
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39485030]czyste skur... słów brak:

brak słów
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 13:22   #3977
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
żółwik Majusiu!

w brwiach jest ciut lepiej ale na glowce trzyma sie ostro i sie nie daje

Basiu, super ze pokonalas chorobsko.
a co do Krzysiulka to sie zastanawiam czy on ma w ogole katarek...
no bo dziewczyny pisaly ze katarek powinien hmm leciec z noska i z nie da rady go z niczym innym pomylic. a czytajac twoj opis to wg mnie raczej nie katarek tym bardziej ze jak spi to oddycha ladnie a tylko slychac cos jak sie denerwuje, placze itd czyli raczej to normalne.
a jak oczyszczasz nosek to co ci wypada? wydzielina czy raczej babolki?

no ale niech sie moze wypowie jeszcze ktos inny
zaczęłam dziś oczyszczać nosek fridą noi wyciągam śpikole, postawiłam na katar bo to pierwsze i oczywiste co przyszło mi do głowy tym bardziej, że właśnie ja też byłam teraz przeziębiona. Słyszę jak mu te śpikole chodzą po nosku, ale samo z noska się nie leje.

Cytat:
Ja z moją robię tak, trochę na kocu na podłodze z zabawkami, trochę w łóżeczku z karuzelą, trochę w leżaczku i też muszę powiesić zabawki moja ma dwie lamaze i się nimi bardzo interesuje. Trochę noszę i pokazuję różne rzeczy, uwielbia patrzyć się w lusterko. Muszę po prostu czymś ja zainteresować i byle nie za długo bo się nudzi i dokazuje.

Dobra zmykam z małą na spacerek odezwę się później ok. 13 jak już wrócimy na jedzonko.

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

A i jeżeli to katarek to na krótkie kilkuminutowe spacerki, żeby się śluzówka obkurczyła.
no czasem się ślini, ale co to oznacza, sprawa zmienia obrót czyli jak???
Stary 2013-02-27, 13:28   #3978
litllesweetangel
Lurker ;)

My dzisiaj tez raczej zaliczymy pierwszy spacer kurcze tylko ten kombinezon taki duzy na nia

Trzymajta kciuki, TZ ma dzis sprawe o ustalenie kontaktow z synkiem. Nie widzielismy go od bodajze pazdziernika/listopada
Zle mi, ze nie moge isc z nim, ale nie zostawie niespelna 2 tygodniowej dzidzi z kims

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 13:35   #3979
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
dzięki Ci dobra kobieto dokładnie tak wszytko wygląda to znaczy ze skaza, teraz juz wiem co z tym robic. smaruje kremem balneum zeby natluscic, a z nabiału tylko mleka troszeczke zeby kawe zabielic- moze zejdzie. w ogole nie jesz nic z nabiału?
Nie piję nawet kropli mleka, nie jem żadnego nabiału (serów, jogurtów itp), masła i nic co ma w składzie mleko, mleko w proszku, masło czy serwatkę. Czytam składy na etykietach i jakoś żyję... choć pierwszy tydzień był ciężki bo ja jogurto/serkolubna bardzo.
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 13:37   #3980
BlackSanctum
Zakorzenienie

A ja nie wiem, co robić, jeśli się okaże, że te wypryski na Oliwkowej buzi to skaza białkowa - bo ja mam anemię, więc jak dodatkowo sobie odetnę dopływ białka, to chyba nie wstanę nawet z łóżka.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 13:39   #3981
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
A ja nie wiem, co robić, jeśli się okaże, że te wypryski na Oliwkowej buzi to skaza białkowa - bo ja mam anemię, więc jak dodatkowo sobie odetnę dopływ białka, to chyba nie wstanę nawet z łóżka.
Mięsa jem dużo i nadrabiam to białko w ten sposób. A żeby nie pozbawić organizmu wapnia to w tabletkach przyjmuję.
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 13:46   #3982
Ewik86
Zakorzenienie

My niedawno wróciłyśmy ze spacerku - mała obudziła się w trakcie i zaczęła płakać, więc musiałam szybko wracać. Chyba za ciepło ją ubrałam.

Boże, przeczytałam tylko początek artykułu i wyłączyłam... Nie dałam rady, przerażające

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
My dzisiaj tez raczej zaliczymy pierwszy spacer kurcze tylko ten kombinezon taki duzy na nia

Trzymajta kciuki, TZ ma dzis sprawe o ustalenie kontaktow z synkiem. Nie widzielismy go od bodajze pazdziernika/listopada
Zle mi, ze nie moge isc z nim, ale nie zostawie niespelna 2 tygodniowej dzidzi z kims
A czemu nie widzi się z synkiem? Matka mu nie pozwala?

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 13:50   #3983
sylwietta1988
Zakorzenienie

SŁOŃCE wrócilismy ze spacerku, mały spał jak suseł, w domu jeszcze z 5 minut a potem oczy jak karkowskie talarki zmykamy niedługo do moich rodziców, bo co tak bedziemy sami siedziec jak małżon do pracy jedzie na 16
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 13:51   #3984
szklanka19
Zadomowienie

Black a jaką masz hemoglobinę teraz? Bo ja też anemiczna i chyba mi nie mija bo dopiero teraz zaczynam ją porządnie czuć :/ I jesz coś specjalnego? Ja w ciąży dużo pietruszki jadłam, teraz się boję bo to hamuje laktację

Iffonka, Nancy brawo! I dużo zdrowia dla Was

Z nierozpakowanych jeszcze J1987 była, ale też się nie odzywa coś

E_vel czytałam, że na ciemieniuchę są dobre okłady z sody oczyszczonej, czy działa, nie wiem

Bokeh kiedy masz badanie bioderek u Hani? Na Wyszyńskiego będziesz robić?

Moja Malizna mnie w nocy skopała nóżkami po plecach, nie wiem ile nie spała, ale już się stęskniła za mamusią, albo raczej za jedzeniem I jadłam brokuły i dżem truskawkowy - wolno mi

Ja też jestem za tym, żeby skończyć ten wątek i dopiero się przenieść na odchowalnię
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 13:57   #3985
nafiyqa
Zakorzenienie

A my juz po pierwszym werandowaniu, 8 minut nam to jednak zajelo
Kubus oczywiscie zasnal, spi do tej pory, zadnego marudzenia.

Nie moge sie doczekac pierwszego spaceru

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 13:58   #3986
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, praktycznie wróciłam już do formy po przeziębieniu, o którym Wam pisałam ostatnio i to jest dobra wiadomość, ale zła jest taka, że nie udało mi się uchronić mojego malenstwa Krzysiu od wczoraj ma katarek i zatkany nosek, dokucza mu to, jak śpi to jakoś spokojnie oddycha, ale jak nie to strasznie się złości biedaczek, strasznie mu furczy w tym nosku. Chyba lepiej jakby mu z noska leciało wtedy jakoś łatwiej byłoby oczyszczać, a jemu nie leci tylko słychać, że gdzieś głębiej mu furczy
Smaruję mu pod noskiem maścią majerankową, daję witaminkę C, sól fizjologiczną do nawilzenia noska, wodę morską. Układam często na brzuszku albo noszę w tej pozycji, ale mi go szkoda Ile taki katarek może trwać?? Boję, się, żeby mu gdzies na płuca czy oskrzela nie poszło Trzymajcie kciuki za Krzysiulka

Acha zapomniałam, chce zapytać czy mogę jeszcze jakoś pomóc mojemu szkrabkowi??
Trzymam kciuki za szybkie pozbycie się kataru!

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Hej Wizażowe ciotki
Gratuluję mamusiom, które urodziły

przepraszam, że nie jestem na bierząco ale nie bardzo mam czas - dziewczynki są bardzo absorbujące.

Majusia dziś kończy 2 miesiące, ślicznie gaworzy i często się świadomie uśmiecha chciałaby już być noszona do góry i zwiedzać świat nie z pozycji leżącej
Całuski od cioci!

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki ! Jestesmy jeszcze w szpitamwlu. Rana boli jak cholera! Mamy problem z laktacja,mala niby umie ssac ale ja mam za malo pokarmu i musza ja dokarmiac mm. Niunia jak na razie zdrowa tykjko marudna. Trzymajcie za nas kciuki!
Trzymajcie się!

co za ...... Poryczałam się

Byliśmy wreszcie na spacerku, młody od razu zasnął, i śpi już od dwunastej. Aż mi lepiej, młodemu też.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 13:59   #3987
BlackSanctum
Zakorzenienie

Teraz nie wiem, ostatnie wyniki miałam robione 2 dni przed porodem, ale na pewno mi się nie poprawiło, bo odstawiłam żelazo w tabletkach - brałam Sorbifer Durules, a teraz nie mogę go brać, bo jest za mocny i powoduje zaparcia u noworodków... Staram się nadrabiać dietą, jem mięso, jajka, szpinak... Ale i tak jestem słaba, a bez makijażu wyglądam jak 7 nieszczęść, takiej bladości dawno u nikogo nie widziałam, i te wory pod oczami, tragedia...

Kurde, te moje szwy dalej się trzymają, a minęły już prawie 3 tygodnie... One nie powinny zacząć już odpadać?

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-02-27 o 14:01
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 14:02   #3988
Delicjanka
Zakorzenienie

Dziewczyny, ma ktoras z Was karuzele FP rainforest? potrzebuje instrukcji obslugi PL

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 14:05   #3989
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Teraz nie wiem, ostatnie wyniki miałam robione 2 dni przed porodem, ale na pewno mi się nie poprawiło, bo odstawiłam żelazo w tabletkach - brałam Sorbifer Durules, a teraz nie mogę go brać, bo jest za mocny i powoduje zaparcia u noworodków... Staram się nadrabiać dietą, jem mięso, jajka, szpinak... Ale i tak jestem słaba, a bez makijażu wyglądam jak 7 nieszczęść, takiej bladości dawno u nikogo nie widziałam, i te wory pod oczami, tragedia...
Nie kontrolowali Ci po porodzie morfologii? Kurde, myślałam, że to standard jest
Zaparć nie powoduje Feroplex, drogi jak diabli i na receptę, ale dobry. I jeszcze jest Actiferol, bez recepty i też można brać przy karmieniu bez szkody dla dzidziusia. Tego drugiego jeszcze nie miałam, ale na dniach kupię, żeby zmienić, bo Feroplex długo już biorę. A szpinak wypłukuje znowu wapń i ponoć więcej szkody niż pożytku z niego
Ja też się czuję gorzej, mąci mi się w głowie, zadyszka, serce wali jak opętane, włosy mi lecą garściami, usta zmasakrowane, żadne kremy nie nawilżają, obłęd jakiś.
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 14:19   #3990
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
znajac nasze tempo to lada moment i bedziemy po tamtej stronie

ja dostaje tak jak wyplate, 1 kazdego miesiaca. ale rzeczywiscie dostaje ciut mniej, niewiele ale jednak mniej oszusty jedne

tzn?

mlody najedzony, mamcia tez, odpoczniemy z pol godzinki i sruuu na dworek
Cytuję:
Rusza masowa produkcja śliny. Ślinienie się nie jest jeszcze raczej związane z ząbkowaniem, większość dzieci zaczyna ząbkować od ok. 5 miesiąca. Nie przestrasz się, jeśli niemowlę zacznie pokasływać (bez innych objawów infekcji) - nie nadąża jeszcze z przełykaniem śliny, stąd chrząkanie i kaszel.

ja tez myslalam ze mala jest przeziebiona puki tego nie znalazlam i potem wszystko mi sie zgodzilo.

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39484817]Deli, odradzam tę spacerówkę, nie nadaje się kompletnie dla niemowlaka, MUSI być całkowicie na płasko rozkładana a ta nie jest. I jeśli to tylko 1 piętro, to ja bym w gondoli malucha zostawiła już przed drzwiami zamkniętymi, zniosła kółka, i wróciła po gondolę. Sama tak robię, ale odwrotnie, bo koła na dole zostawiam - ale jak mam starszą i zakupy, to najpierw muszę na piętro wnieść, potem wracam po małą. Zwyczajnie, nie mam wyjścia.[/QUOTE]

ja robie dokladnie tak samo tyle ze ja znosze z 1,5 pietra i cały wozek odraz bo mam aluminiowy a mała w lozku czeka na ubieranie

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
Tak to chodzi o aparat lustrzanka takie zrobisz.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości