|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Cytat:
no moja też włąśnie i przy odbijaniu tak paczy i na klacie czasem jak lezy to tak dluugo i wysoko ![]() ![]() buziaki dla ciociów ;* I GRATULACJE DLA NOWO ROZPAKOWANYCH!
|
|
#3962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my będziemy zostawiać na dole na klatce schodowej , mam nadzieję że nikt nie ukradnie, drzwi zawsze zamknięte sa ![]() edit: mąż się zastanawia nad kupnem gps do wózka, w razie jak ktoś ukradnie to można zlokalizować gdzie jest Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-02-27 o 12:22 |
|
|
|
|
#3963 |
|
Konto usunięte
|
czyste skur... słów brak:
http://kobieta.onet.pl/dziecko/zdrow...slyszcie/g96hv |
|
|
|
#3964 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, niektóre z Was pisały że kupują Pampki przez neta tanio. Podajcie namiar, bo u nas niestety Dady jednak nie mogą byc bo ma od niech odparzenia
|
#3965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3966 | ||
|
Zakorzenienie
|
znajac nasze tempo to lada moment i bedziemy po tamtej stronie
![]() Cytat:
oszusty jedne ![]() Cytat:
![]() mlody najedzony, mamcia tez, odpoczniemy z pol godzinki i sruuu na dworek
|
||
|
|
|
#3967 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39485030]czyste skur... słów brak:
http://kobieta.onet.pl/dziecko/zdrow...slyszcie/g96hv[/QUOTE] boże.... siedze i rycze chce mi sie teraz przytulic moją Hanulke a ona śpi ....
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2013-02-27 o 12:34 |
|
|
|
#3968 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39484817]Deli, odradzam tę spacerówkę, nie nadaje się kompletnie dla niemowlaka, MUSI być całkowicie na płasko rozkładana a ta nie jest. I jeśli to tylko 1 piętro, to ja bym w gondoli malucha zostawiła już przed drzwiami zamkniętymi, zniosła kółka, i wróciła po gondolę. Sama tak robię, ale odwrotnie, bo koła na dole zostawiam - ale jak mam starszą i zakupy, to najpierw muszę na piętro wnieść, potem wracam po małą. Zwyczajnie, nie mam wyjścia.[/QUOTE]
cholera, masz racje;p ale kurde fajny ten wózek, ja w sklepie w moim miescie nie mam mozliwosci zakupu wózka bo są popierwsze same chicco czy jak im tam i mi sie kompletnie nie podobają, mają małe koła itd. no i prawie 800zl ... dla mnie nie warte tej ceny. Szukam spacerówki z dużymi kółkami. Cięzko znaleźć a xlandery drogie z deczka. No a ze spacerami tak bde robić maałą zostawie drzwi zamkne w pokoju zeby pies nie wszedl itd. Juz bym chciala smigac na spacerki w balerinkach i cienkiej katance ajjjjjjjjjjjjj a Szajka, a od kiedy mniej więcej takie dziecie może jezdzic w takim wózku co nie jest tak typowo rozkladany na leżąco? Cytat:
![]() mam jeszcze pytanie, musze wyprać tztowi w pralce buty, trapery, jasne aaaaaaaaaaaaaaa nie mam pojęcia w jakiej temp jaki program cholera. Chociaz mam program w pralce -sportowe- but. Ale przeciez trapery nie sa sportowe haha jak myslicie moge tym programem? na 30 stopni? a wirowac? ahhahaha
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2013-02-27 o 12:42 |
|
|
|
|
#3969 |
|
Zakorzenienie
|
ciocie przesylaja buziaczki
Bokeh, jak zrobic takie ladne zdjecia? to sprawka extra wypasionego aparatu czy takim zwyklakiem tez da rade zrobic? chodzi mi o to ze Hana jest wyostrzona a reszta taka jakby z leksza za mgla.... np ta fotka na twoim blogu |
|
|
|
#3970 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3971 |
|
Zakorzenienie
|
Tez tak mysle
Dziewczyny, chodzicie z wozkami na zakupy? Ja to sie troszke bede cykac. Bo tak - dziecko ubiore od stop do glow, wejdziemy do sklepu, tam oczywiscie cieplo, wiec kombinezon rozepne i wlasnie boje sie, ze mi sie przegrzeje, a tu przeciez trzeba ponownie wyjsc na dwor... |
|
|
|
#3972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3973 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3974 |
|
Konto usunięte
|
Sylwia, pamiętaj, że niestety w wielu chlebach jest serwatka, a to też nabiał :/
|
|
|
|
#3975 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh: odgapiłam, i młoda ma dzisiaj pierwszy raz w życiu sukienkę na sobie
Polarkową taką. Rany, wreszcie biedulka śpi! Kurczę, też zazdraszczam zdjęć, nie mam tak dobrego aparatu, a super są, mega pamiątka dla dziecka ![]() Choć pewnie umiejętności fotografa także sporo robią.. ![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Przeczytałam artykuł i niemal się poryczałam..biedny maluszek
|
|
|
|
#3976 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39485030]czyste skur... słów brak:
http://kobieta.onet.pl/dziecko/zdrow...slyszcie/g96hv[/QUOTE] brak słów
|
|
|
|
#3977 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3978 |
|
Lurker ;)
|
My dzisiaj tez raczej zaliczymy pierwszy spacer
kurcze tylko ten kombinezon taki duzy na nia Trzymajta kciuki, TZ ma dzis sprawe o ustalenie kontaktow z synkiem. Nie widzielismy go od bodajze pazdziernika/listopada ![]() Zle mi, ze nie moge isc z nim, ale nie zostawie niespelna 2 tygodniowej dzidzi z kims
|
#3979 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie piję nawet kropli mleka, nie jem żadnego nabiału (serów, jogurtów itp), masła i nic co ma w składzie mleko, mleko w proszku, masło czy serwatkę. Czytam składy na etykietach i jakoś żyję... choć pierwszy tydzień był ciężki bo ja jogurto/serkolubna bardzo.
|
|
|
|
#3980 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie wiem, co robić, jeśli się okaże, że te wypryski na Oliwkowej buzi to skaza białkowa - bo ja mam anemię, więc jak dodatkowo sobie odetnę dopływ białka, to chyba nie wstanę nawet z łóżka.
|
|
|
|
#3981 |
|
Wtajemniczenie
|
Mięsa jem dużo i nadrabiam to białko w ten sposób. A żeby nie pozbawić organizmu wapnia to w tabletkach przyjmuję.
|
|
|
|
#3982 | |
|
Zakorzenienie
|
My niedawno wróciłyśmy ze spacerku - mała obudziła się w trakcie i zaczęła płakać, więc musiałam szybko wracać. Chyba za ciepło ją ubrałam.
Boże, przeczytałam tylko początek artykułu i wyłączyłam... Nie dałam rady, przerażające ![]() Cytat:
A czemu nie widzi się z synkiem? Matka mu nie pozwala?
|
|
|
|
|
#3983 |
|
Zakorzenienie
|
SŁOŃCE
zmykamy niedługo do moich rodziców, bo co tak bedziemy sami siedziec jak małżon do pracy jedzie na 16
|
|
|
|
#3984 |
|
Zadomowienie
|
Black a jaką masz hemoglobinę teraz? Bo ja też anemiczna i chyba mi nie mija bo dopiero teraz zaczynam ją porządnie czuć :/ I jesz coś specjalnego? Ja w ciąży dużo pietruszki jadłam, teraz się boję bo to hamuje laktację
Iffonka, Nancy brawo! I dużo zdrowia dla Was Z nierozpakowanych jeszcze J1987 była, ale też się nie odzywa coś ![]() E_vel czytałam, że na ciemieniuchę są dobre okłady z sody oczyszczonej, czy działa, nie wiem ![]() Bokeh kiedy masz badanie bioderek u Hani? Na Wyszyńskiego będziesz robić? Moja Malizna mnie w nocy skopała nóżkami po plecach, nie wiem ile nie spała, ale już się stęskniła za mamusią, albo raczej za jedzeniem Ja też jestem za tym, żeby skończyć ten wątek i dopiero się przenieść na odchowalnię |
|
|
|
#3985 |
|
Zakorzenienie
|
A my juz po pierwszym werandowaniu, 8 minut nam to jednak zajelo
![]() Kubus oczywiscie zasnal, spi do tej pory, zadnego marudzenia. Nie moge sie doczekac pierwszego spaceru
|
|
|
|
#3986 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39485030]czyste skur... słów brak: http://kobieta.onet.pl/dziecko/zdrow...slyszcie/g96hv[/QUOTE] co za ...... Poryczałam się ![]() Byliśmy wreszcie na spacerku, młody od razu zasnął, i śpi już od dwunastej. Aż mi lepiej, młodemu też. |
|||
|
|
|
#3987 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz nie wiem, ostatnie wyniki miałam robione 2 dni przed porodem, ale na pewno mi się nie poprawiło, bo odstawiłam żelazo w tabletkach - brałam Sorbifer Durules, a teraz nie mogę go brać, bo jest za mocny i powoduje zaparcia u noworodków...
Staram się nadrabiać dietą, jem mięso, jajka, szpinak... Ale i tak jestem słaba, a bez makijażu wyglądam jak 7 nieszczęść, takiej bladości dawno u nikogo nie widziałam, i te wory pod oczami, tragedia...Kurde, te moje szwy dalej się trzymają, a minęły już prawie 3 tygodnie... One nie powinny zacząć już odpadać?
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-02-27 o 14:01 |
|
|
|
#3988 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ma ktoras z Was karuzele FP rainforest? potrzebuje instrukcji obslugi PL
|
|
#3989 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurde, myślałam, że to standard jest ![]() Zaparć nie powoduje Feroplex, drogi jak diabli i na receptę, ale dobry. I jeszcze jest Actiferol, bez recepty i też można brać przy karmieniu bez szkody dla dzidziusia. Tego drugiego jeszcze nie miałam, ale na dniach kupię, żeby zmienić, bo Feroplex długo już biorę. A szpinak wypłukuje znowu wapń i ponoć więcej szkody niż pożytku z niego Ja też się czuję gorzej, mąci mi się w głowie, zadyszka, serce wali jak opętane, włosy mi lecą garściami, usta zmasakrowane, żadne kremy nie nawilżają, obłęd jakiś. |
|
|
|
|
#3990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rusza masowa produkcja śliny. Ślinienie się nie jest jeszcze raczej związane z ząbkowaniem, większość dzieci zaczyna ząbkować od ok. 5 miesiąca. Nie przestrasz się, jeśli niemowlę zacznie pokasływać (bez innych objawów infekcji) - nie nadąża jeszcze z przełykaniem śliny, stąd chrząkanie i kaszel. ja tez myslalam ze mala jest przeziebiona puki tego nie znalazlam i potem wszystko mi sie zgodzilo. ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39484817]Deli, odradzam tę spacerówkę, nie nadaje się kompletnie dla niemowlaka, MUSI być całkowicie na płasko rozkładana a ta nie jest. I jeśli to tylko 1 piętro, to ja bym w gondoli malucha zostawiła już przed drzwiami zamkniętymi, zniosła kółka, i wróciła po gondolę. Sama tak robię, ale odwrotnie, bo koła na dole zostawiam - ale jak mam starszą i zakupy, to najpierw muszę na piętro wnieść, potem wracam po małą. Zwyczajnie, nie mam wyjścia.[/QUOTE] ja robie dokladnie tak samo tyle ze ja znosze z 1,5 pietra i cały wozek odraz bo mam aluminiowy a mała w lozku czeka na ubieranie ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Tak to chodzi o aparat lustrzanka takie zrobisz. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

oszusty jedne 

Polarkową taką.

A czemu nie widzi się z synkiem? Matka mu nie pozwala?
Krzysiu od wczoraj ma katarek i zatkany nosek, dokucza mu to, jak śpi to jakoś spokojnie oddycha, ale jak nie to strasznie się złości biedaczek, strasznie mu furczy w tym nosku. Chyba lepiej jakby mu z noska leciało wtedy jakoś łatwiej byłoby oczyszczać, a jemu nie leci tylko słychać, że gdzieś głębiej mu furczy