Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 8 14,04%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 14 24,56%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI 1 1,75%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 8 14,04%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 12 21,05%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-27, 12:50   #2851
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

w ogóle to idę coś na obiad zrobić, bośmy głodni!!!
młody wystawia mi plecki do głaskania... podobno maluchy na tym etapie co jestem czują głaskanie przez brzuch mamy i to by pasowało, bo jak trochę sobie pogłaszczę, to on się tam przystawia słodziak........... pieszczoch jak nic, po mamusi!
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 12:50   #2852
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
O kurde Diabli, doszłam do tej wiadomości i już nie czytam dalej ( tzn. przeczytam później). Tak mi przykro. Mam nadzieję, że wszystko okaże się niezłośliwe i szybko będzie spowrotem dobrze
brodawkowaty jest zlosliwy. podobno najmniej szkodliwy...
w sumie to bardziej mysle teraz o karmieniu piersia, ktore pewnie odpadnie. o tym, ze oprocz blizny po cesarce bedzie poderzniete gardlo :P matka frankenstein hehe. wyczytalam tez, ze leczenie izotopem promieniotwórczym jodu to czas spedzony w izolatce i przez 2 tyg. co najmniej zabroniony kontakt z dziecmi
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 12:51   #2853
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
dzięki
na razie nic się nie dzieje, osłabiona jestem tylko bardzo po tej nocy.
a co do skurczów - nimi się akurat nie przejmuje, bo od grudnia co kilka dni mam tak że są bardzo częste przez pół dnia na przykład - wczoraj po 22 to miałam dosłownie co kilka minut - ale o 23 wzięłam fenoterol, potem podwójną nospę, poszłam spać i było dobrze. taki urok mojej ciąży boję się tylko o tą szyjkę nieszczęsną, w pt idę na badanie i poproszę gin żeby mi ją obejrzała jak się trzyma ...
niech ginka ogląda!!! a teraz sobie odpoczywajcie troszkę mnie uspokoiłaś
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 12:56   #2854
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
masakra
oj tak, pewnie 10 min wczesniej wsunelo podwieczorek (kisiel albo cos slodkiego). fuuuj. ale rodzice mysla, ze dzieci z przedszkola wychodza glodne i pchaja, tucza...jak gesi
Stary 2013-02-27, 13:00   #2855
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli
oj tak, pewnie 10 min wczesniej wsunelo podwieczorek (kisiel albo cos slodkiego). fuuuj. ale rodzice mysla, ze dzieci z przedszkola wychodza glodne i pchaja, tucza...jak gesi
no ale żeby kotleta? to chyba tylko po to żeby dziecko siedziało cicho i się czymś zajęło..
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 13:17   #2856
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Ashyshqa- jestem zachwycona Twoją Sofią
Zdradzisz jak robiłaś szablon? Gdzie takie fajne kształty literek można znaleźć?
Dzięki Z worda Czcionka Cooper Black. Wydrukowałam, odrysowałam, wyciełam i zszyłam. Polecam

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
vil, ty mnie nawet nie strasz... wcześniej coś czytałam, że skurcze 2 razy na godzinę miałaś (dobrze kojarzę?), a wczoraj czytałam kilka relacji z porodów i tam też się niektórym dziewczynom tak zaczynało... co 30 minut na początek. przepowiadające????????? no a te zawroty głowy, nudności... jakieś oczyszczanie się organizmu???????? też niefajnie mi to brzmi leż jak najwięcej, ale jak skurcze będą się znów powtarzać, to ty leć do szpitala! albo chociaż do ginki dzwoń... no nie wiem, martwię się trochę chyba...
Ja tak jak Vil miewam często skurcze i wczoraj wieczorem też miałam ze 2, a może nawet 3 na godzine. One wynikają z zaburzonej czynności macicy i nie wywołują porodu (przynajmniej w moim wypadku nie skracają szyjki). Niestety może być też tak, że jak przyjdzie czas rodzić to skurcze będę miała, a szyjka ani drgnie Mam

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
w ogóle to idę coś na obiad zrobić, bośmy głodni!!!
młody wystawia mi plecki do głaskania... podobno maluchy na tym etapie co jestem czują głaskanie przez brzuch mamy i to by pasowało, bo jak trochę sobie pogłaszczę, to on się tam przystawia słodziak........... pieszczoch jak nic, po mamusi!
też coś podobnego zauważyłam. Ja myślę, że nasze dzieci wyczuwają ciepło dłoni bardziej niż sam dotyk, i do niego lgną

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
brodawkowaty jest zlosliwy. podobno najmniej szkodliwy...
w sumie to bardziej mysle teraz o karmieniu piersia, ktore pewnie odpadnie. o tym, ze oprocz blizny po cesarce bedzie poderzniete gardlo :P matka frankenstein hehe. wyczytalam tez, ze leczenie izotopem promieniotwórczym jodu to czas spedzony w izolatce i przez 2 tyg. co najmniej zabroniony kontakt z dziecmi
Kochana, o ile to możliwe, postaraj się na razie nie szukać info na temat leczenia itd. Nastresujesz się podwójnie przez to. I teraz i później. Wiem, że łatwo mi powiedzieć... Ale ja mam właśnie taki mechanizm obronny wypracowany. Jak ma mnie spotkać coś nieprzyjemnego to uciekam od tego myślami, żeby nie przeżywać podwójnie. Mi to pomaga, może Tobie też by pomogo

Edytowane przez Ashyshqa
Czas edycji: 2013-02-27 o 13:18
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 13:18   #2857
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
no ale żeby kotleta? to chyba tylko po to żeby dziecko siedziało cicho i się czymś zajęło..
niektórzy do dziś mają podejście grubiutki=zdrowy, chudy=biedny
i karmią.. moja babcia za maluchami z rodziny biega z obiadem i co chwila podtyka kotleciki, ziemniaczki młode nie kontakują nawet,że jedzą

a jaka babi szcześliwa,że młody wciągną "8 nóżek!" (po gryzie z każdej,reszta na zmarnowanie) ale DUŻO JE,TO DOBRZE!

ja jestem mega fanką smaków, jedzenia,gotowania.. i nie wyobrażam sobie by moje dziecko jadło coś i 3min pózniej nie pamietalo co i że w ogóle..
lubiłam szpinak, flaki, wątróbkę-rzeczy dla reszty nie jadalne i tez bardzoooo chcę by Zuzinka tak miała.. choć po tatusiu pewnie będzie francuskim pieskiem eh..
Tż nawet żeberek nie zje bo obgryzanie kości jest fe :<

ZUZIAK 7.05.2013

Edytowane przez axella
Czas edycji: 2013-02-27 o 13:20
axella jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-27, 13:36   #2858
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Hej

Nie byłam na glukozie, bo zaspałam Idę jutro, ale to już na 100%

Atena wszystkiego naaaaj !

Diabli żeby wszystko skończyło się dobrze i dla wizytujących potterka, Magiusa, Kinga_20

Wczoraj przeżyłam traumę... wchodzę na wagę, a tam 127,5
Wołam męża i dopiero on mnie uświadomił, że pod spodem jest przycisk zmieniający z kg na lbs - musiałam go nie chcący włączyć
tez bym traume przezyla

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Można net odliczyć Z czego szalenie się cieszę bo po raz pierwszy w końcu będę miała zwrot

Oficjalnie nie powinno się, ale z tym jak z wszystkim innym trzeba na rozsądek. Tak naprawdę z tymi surowymi rybami, wędzonymi i serami pleśniowymi chodzi o to samo o co z alkoholem, że mogą akurat, jeśli były źle skontrolowane zawierać niekorzystne bakterie i jeśli się pechowo trafi to jeśli do tego jest akurat dogodny termin to może to co nieco namieszać Maluszkowi ( w przypadku alkoholu bardziej chodzi o termin, że jak pechowo trafi się na okres gdy on akurat jakoś tam się rozwija w ten a nie inny sposób to można zaszkodzić, poza tym nie)

ATENA STO LAT!!!!

A ja powoli zbieram się do ginekologa i mam nadzieję, że moja Pani Doktor nie oleje wszystkiego i machnie ręką ( w tym wyników krwii) jak zwykle tylko pogada ze mną jak profesjolany i pełen troski lekarz i objaśni wszystko.
kciuki za wizyte trzymam
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Ona jest wędzona na gorąco więc luzik, możemy jeść, tylko tych ryb wędzinych na zimno nie powinnyśmy zbyt często. Ale nawet takiego łososia np. czasem też skubnę
ja tez podjadam , uwielbiam lososia hehhe
Cytat:
ojjj... mam ogromną nadzieję, że jednak okaże się że wszystko w porządku ...
przytulam mocno

i jak, dałaś radę?

Atena wszystkiego najpiękniejszego żeby mąż więcej w domu siedział i żebyś się nie smuciła

chyba można ... my odliczyliśmy

można ale nie przesadzać. moja babcia lubi makrelki i mi co jakiś czas podrzuca jak sobie kupi - akurat wczoraj jadłam i dziś na śniadanko kończyłam
dalam raade
jestem po , dziisj bylo spoko , troche nieprzyjemne zakladanie tej protezy do wypelnienia , reszta ok i zab z bolesciami wyniosl mnie 450 zł , mam jescze jednego do zrobienia ale nie kanalowo , borowanie i odbudowa , to juz w marcu pojde , poki co mam z glowyyyyy
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 13:37   #2859
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa
też coś podobnego zauważyłam. Ja myślę, że nasze dzieci wyczuwają ciepło dłoni bardziej niż sam dotyk, i do niego lgną
ja się wczoraj z Ignasiem bawiłam latarką. ale leniuszek tylko dwa razy uderzył w miejsce na brzuchu gdzie mu przyświecałam, a później mu się zabawa znudziła
Stary 2013-02-27, 13:39   #2860
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
moze mamusia mysli, ze biedne dziecko glodne, w przedszkolu na pewno obiadu nie zjadlo, ale lubi jej kotlety...
Stary 2013-02-27, 13:44   #2861
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
niektórzy do dziś mają podejście grubiutki=zdrowy, chudy=biedny
i karmią.. moja babcia za maluchami z rodziny biega z obiadem i co chwila podtyka kotleciki, ziemniaczki młode nie kontakują nawet,że jedzą

a jaka babi szcześliwa,że młody wciągną "8 nóżek!" (po gryzie z każdej,reszta na zmarnowanie) ale DUŻO JE,TO DOBRZE!
wkurza mnie takie podejście

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
dalam raade
jestem po , dziisj bylo spoko , troche nieprzyjemne
Stary 2013-02-27, 13:45   #2862
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
dokładnie, też jestem zdania bo musi spróbować wszystkiego.
no bo sorry, jeśli będziesz mówić "czipsy są niedobre i ble" i mu ich nie dasz WCALE(tak jak oni zalecają) i nagle idzie do szkoły i ktoś mu daje takiego przyprawionego, smacznego jak by nie było czipsa to powie,że mama kłamczuch i na własną rękę będzie wcinać takie rzeczy.. i wtedy będzie źle..
moim zdaniem-wszystko z umiarem

ja też lubię zjeść coś niezdrowego czasem i nie umieram

z tymi owocami/warzywami też nie zdałam :P

a propos jedzenia: ostatnio widziałam jak pani z dzieckiem szła i mu co chwila (na zimnie!) podawała gryza jabłka.. a najgorsze,że to dziecko nawet nie rejestrrowało,że je, szło i sie dobrze bawiło co jakiś czas otwierając buzię po gryza jedzenia
nosz cholera.. głodne-daj mu zjeść ale jak nie jest głodne/zajęte to nie podtykaj by jadło bezwiednie..
dla mnie posilek=kuchnia,talerz i cała oprawa,a nie przed tv na dywanie bo to durne..
czy ja wiem, wiesz, nie wszyscy tak celebrują jedzenie. Ja jak gotuję, to siadamy do stołu razem, i w weekendy do śniadań, ale moje dziecko i tak nie wysiedzi. Po 5 minutach już schodzi z krzesła i lata po domu, bawi się, czy coś tam robi. Czasem podchodzi i podbiera jeszcze coś ze stołu. Moze u starszych dzieci to ma sens, albo bardzo spokojnych ale takie małe dzieci i w dodatku bardzo żywe, nie wysiedzą ci przy stole jak starzy, Moja mała zawsze zupkę jadła przed tv, ku niezadowoleniu mojej mamy, ale zajęta bajką zjadała zawsze całą zupę, a bez tv broiła, wierciła się i w efekcie zjadała parę łyżek. Tak naprawdę często to my się musimy dostosować do dzieci, a nie tylko one do nas.

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

Metropolitan a może być tak, że u Blanki to jest po prostu nawykowe?
no może być motylku, ale wiesz, ja już nie chcę gdybać, jutro pojadę po skierowanie i może uda się jeszcze w kwietniu pojechać na tą wizytę.

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
powiem Wam, że strasznie mi wypadają włosy, i jeśli to prawda , że po porodzie wypadają jeszcze bardziej, to chyba zostanę łysa
no mi bardzo powypadały, musiałam obciąć bo wyglądały fatalnie... ale nie każdemu tak wypadają.

śmigam do przedszkola po odbiór
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 13:48   #2863
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
czy ja wiem, wiesz, nie wszyscy tak celebrują jedzenie. Ja jak gotuję, to siadamy do stołu razem, i w weekendy do śniadań, ale moje dziecko i tak nie wysiedzi. Po 5 minutach już schodzi z krzesła i lata po domu, bawi się, czy coś tam robi. Czasem podchodzi i podbiera jeszcze coś ze stołu. Moze u starszych dzieci to ma sens, albo bardzo spokojnych ale takie małe dzieci i w dodatku bardzo żywe, nie wysiedzą ci przy stole jak starzy, Moja mała zawsze zupkę jadła przed tv, ku niezadowoleniu mojej mamy, ale zajęta bajką zjadała zawsze całą zupę, a bez tv broiła, wierciła się i w efekcie zjadała parę łyżek. Tak naprawdę często to my się musimy dostosować do dzieci, a nie tylko one do nas.

no może być motylku, ale wiesz, ja już nie chcę gdybać, jutro pojadę po skierowanie i może uda się jeszcze w kwietniu pojechać na tą wizytę.

no mi bardzo powypadały, musiałam obciąć bo wyglądały fatalnie... ale nie każdemu tak wypadają.

śmigam do przedszkola po odbiór

o.. hipnoza bajkami też nie dla mnie..
"zjedz, jak zjesz iddziesz się bawić".. nie wiem, może wydziwiam ale dla mnie to ważne

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-27, 13:49   #2864
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana, o ile to możliwe, postaraj się na razie nie szukać info na temat leczenia itd. Nastresujesz się podwójnie przez to. I teraz i później. Wiem, że łatwo mi powiedzieć... Ale ja mam właśnie taki mechanizm obronny wypracowany. Jak ma mnie spotkać coś nieprzyjemnego to uciekam od tego myślami, żeby nie przeżywać podwójnie. Mi to pomaga, może Tobie też by pomogo
walcze sama ze soba zrobilam sobie szablony. chyba tz zaciagne do empiku zajme czyms rece i glowe.
Stary 2013-02-27, 13:51   #2865
vil84
Wtajemniczenie

od godziny pod moim domem ciągle coś jeździ na sygnale ... w końcu weszłam na wiadomości, i czytam:
http://katowice.gazeta.pl/katowice/1...oby_ranne.html

w Sodowskim, koło mnie ostatnimi czasy byłam tam trzy razy, w tym w piątek na założenie pessara

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-27, 13:53   #2866
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
o.. hipnoza bajkami też nie dla mnie..
"zjedz, jak zjesz iddziesz się bawić".. nie wiem, może wydziwiam ale dla mnie to ważne
dla mnie tez, bo nie wiadomo czy dziecko otwiera buzie, bo chce jesc czy rozdziabia ja na widok bajki a tak powaznie, to nie biegalabym za dzieckiem. bedzie glodne przyjdzie jesc szymek sam sie dopomina obiadu i wie, ze jak je to je. nie ma zabawy i bajek. nikt mu tez nie mowi "zjesz to bedziesz mogl isc...", bo znam dzieci, ktore szybko pchaja, byle dosctac obiecanke, a po chwili zwracaja wszystko...
Stary 2013-02-27, 13:53   #2867
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
od godziny pod moim domem ciągle coś jeździ na sygnale ... w końcu weszłam na wiadomości, i czytam:

w Sodowskim, koło mnie ostatnimi czasy byłam tam trzy razy, w tym w piątek na założenie pessara
ja pier...

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-27, 13:54   #2868
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
moze mamusia mysli, ze biedne dziecko glodne, w przedszkolu na pewno obiadu nie zjadlo, ale lubi jej kotlety...
taaaaaaaa na pewno
Stary 2013-02-27, 13:55   #2869
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

Sodowski...niezle. oby zadna z tych osob nie byla ciezarna
Stary 2013-02-27, 13:55   #2870
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
dla mnie tez, bo nie wiadomo czy dziecko otwiera buzie, bo chce jesc czy rozdziabia ja na widok bajki a tak powaznie, to nie biegalabym za dzieckiem. bedzie glodne przyjdzie jesc szymek sam sie dopomina obiadu i wie, ze jak je to je. nie ma zabawy i bajek. nikt mu tez nie mowi "zjesz to bedziesz mogl isc...", bo znam dzieci, ktore szybko pchaja, byle dosctac obiecanke, a po chwili zwracaja wszystko...
o to mi chodzi
lepiej jak zgłodnieje i zje konkretny posilek niż cały dzień będzie dokarmiane plasterkiem jabłka, chrupkami,paluszkami a potem wielkie zdzwiko,że "niejadek" nie zjada całej kolacji..
też bym nie zjadła po całym dniu podjadania

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-27, 13:57   #2871
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
walcze sama ze soba zrobilam sobie szablony. chyba tz zaciagne do empiku zajme czyms rece i glowe.

Cytat:

masakra, najlepsze że nie wiedzą czemu
Stary 2013-02-27, 13:58   #2872
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Sodowski...niezle. oby zadna z tych osob nie byla ciezarna
ja właśnie o tym myślałam teraz ... że tam same prawie kobiety w ciąży chodzą, na badania prenatalne ... jak czekałam na wizyty to tylko w zasadzie kobiety w ciąży były ... mam nadzieję że nic się groźnego nikomu nie stało

Stary 2013-02-27, 13:58   #2873
diabli
Zakorzenienie

https://www.facebook.com/events/476128302434562 bedziemy ogladaly?

REKLAMA
Stary 2013-02-27, 13:59   #2874
Atena564
Zadomowienie

HEJ DZIĘKUJE ZA ŻYCZNIA
PRZYNAJMNIEJ MAM WAS MAM SIĘ KOMU WYRZALIĆ

Byłam dziś na małych zakupach co by sobie humor poprawić no i kupiłam 2 bluzki ciążowe z krótkim rękawem, 2 koszule do kramienia bo tak sobie pomyślałam,że biore się za ich kupowanie ale mi jakoś niewychodzi, wiec wkońcu kupiłam

Co do Tż pracy- no niestety niemoże powiedzieć ,że niechce zostawać dłużej w pracy, czy na wyjazdy z dnia na dzień wyjeżdżać- szefa to nieobchodzi, a dyskutować z szefem teraz Tż nieche by pracy niestracić, tymbradziej,że w jego frimie jakoś nikt do tej pory nieodważył się sprzeciwić (ogólnie szef jest spoko, ale nierozumie że poza pracą ma się rodzine, dom i swoje plany,obowiązki)
TŻ obiecał mi ,że po porodzie bedzie miał dla nas wiecej czasu- no zobaczymy i obiecał,że w maju niebedzie zgadzał się na takie nagłe wyjazdu służbowe, bym sama niezostawała, i do porodu taxi niemusiała jechać...

A co do dziesiejszego wieczoru- to zadzwoniłam do jednej jedynej koleżanki (jeszcze ze szkoły i pochodzącej z miejscowości gdzie meiszkają moi rodzice) którą mam tu na miejscu w kielcach i zaproponowałąm wyjście na pizze - no i ma czas i chęć i kończy prace wcześniej wiec spedzimy wieczór na plotkowaniu A jak dobrze pójdzie to pizze bedziemy miały za 50% taniej jak pokaże dowód ze mam urodziny i do tego dzbanek zimnej coli Moja znajoma nawet niepamięta o moich urodzinach ale to nic grunt,że niebede sama tego wieczoru

A i dziś pierwszy raz ktoś dostrzegł że jestem wciązy pomimo płaszczyka zimowego i pani ta dałą mi gratis majteczki, bo kupowałam u niej bielizne i sama zorientowała sie ze jestem wciązy i zaproponowałą mi dane fasony majtek by nieuciskały na brzuch no i jedne dała mi gratis
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 14:01   #2875
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
I słusznie! Będe Cię dopingować!

Cytat:

O matko A to jakiś stary budynek? Zawaliła się ściana, od tak... masakra

Edytowane przez Ashyshqa
Czas edycji: 2013-02-27 o 14:04
Stary 2013-02-27, 14:06   #2876
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
O matko A to jakiś stary budynek? Zawaliła się ściana, od tak... masakra
właśnie w miarę nowy, albo cały odremontowany - jeszcze 2 miesiące temu stały tam rusztowania, bo wykańczali wszystko, robili parking itp ... pewnie odświeżali wszystko bo z tego co pamiętam to tam coś stało - ale jeszcze nie mieszkałam w Kato więc się tak nie przyglądałam jak jeździłam do dziadków.

Stary 2013-02-27, 14:06   #2877
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
A co do dziesiejszego wieczoru- to zadzwoniłam do jednej jedynej koleżanki (jeszcze ze szkoły i pochodzącej z miejscowości gdzie meiszkają moi rodzice) którą mam tu na miejscu w kielcach i zaproponowałąm wyjście na pizze - no i ma czas i chęć i kończy prace wcześniej wiec spedzimy wieczór na plotkowaniu A jak dobrze pójdzie to pizze bedziemy miały za 50% taniej jak pokaże dowód ze mam urodziny i do tego dzbanek zimnej coli Moja znajoma nawet niepamięta o moich urodzinach ale to nic grunt,że niebede sama tego wieczoru

A i dziś pierwszy raz ktoś dostrzegł że jestem wciązy pomimo płaszczyka zimowego i pani ta dałą mi gratis majteczki, bo kupowałam u niej bielizne i sama zorientowała sie ze jestem wciązy i zaproponowałą mi dane fasony majtek by nieuciskały na brzuch no i jedne dała mi gratis
No to świetnie! Gratuluję zakupów i gratisowych majteczek

Cytat:
Jak wszystko dobrze pójdzie to będę oglądać na żywo

REKLAMA
Stary 2013-02-27, 14:07   #2878
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli
bedziemy ogladaly?
ja nie wiem czy w piątek po pracy nie wymyślę sobie czegoś ciekawszego do roboty

Cytat:
Napisane przez Atena564
1.Byłam dziś na małych zakupach co by sobie humor poprawić no i kupiłam 2 bluzki ciążowe z krótkim rękawem, 2 koszule do kramienia bo tak sobie pomyślałam,że biore się za ich kupowanie ale mi jakoś niewychodzi, wiec wkońcu kupiłam

2. A co do dziesiejszego wieczoru- to zadzwoniłam do jednej jedynej koleżanki (jeszcze ze szkoły i pochodzącej z miejscowości gdzie meiszkają moi rodzice) którą mam tu na miejscu w kielcach i zaproponowałąm wyjście na pizze - no i ma czas i chęć i kończy prace wcześniej wiec spedzimy wieczór na plotkowaniu A jak dobrze pójdzie to pizze bedziemy miały za 50% taniej jak pokaże dowód ze mam urodziny i do tego dzbanek zimnej coli Moja znajoma nawet niepamięta o moich urodzinach ale to nic grunt,że niebede sama tego wieczoru

3. A i dziś pierwszy raz ktoś dostrzegł że jestem wciązy pomimo płaszczyka zimowego i pani ta dałą mi gratis majteczki, bo kupowałam u niej bielizne i sama zorientowała sie ze jestem wciązy i zaproponowałą mi dane fasony majtek by nieuciskały na brzuch no i jedne dała mi gratis
i to są świetne informacje
1. pochwal się zakupami
2. rewelacja! pyszna pizza i ploty z koleżanką to jest dobry pomysł!
3. ale miło brawa dla tej pani
Stary 2013-02-27, 14:12   #2879
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
No to świetnie! Gratuluję zakupów i gratisowych majteczek
a te gratisowe majteczki to z żyrafką na przodzie

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Cytat:
i to są świetne informacje
1. pochwal się zakupami
2. rewelacja! pyszna pizza i ploty z koleżanką to jest dobry pomysł!
3. ale miło brawa dla tej pani
pochwalę się zakupami, ale jak tż mi kabel do aparatu odda po powrocie z delegacji
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 14:14   #2880
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atena564
a te gratisowe majteczki to z żyrafką na przodzie
zapowiadają się uroczo
niech no teraz twój TŻ szybko wraca z kablem z tej delegacji
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości