Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 8 14,04%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 14 24,56%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI 1 1,75%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 8 14,04%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 12 21,05%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-27, 11:53   #2821
vil84
Wtajemniczenie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

moja kondycja to masakra, przeszłam (wg google) z 5/6km i umarłąm.. jestem zmęczona jak po maratonie.. z taką kondychą nigdy nie urodzę
heh... mój ostatni spacer to był 40minutowy na początku stycznia ... skończyło się takimi skurczami że więcej nie powtarzałam już tego ... moje "wyjścia" to do samochodu i lekarza ... też nie wiem jak to będzie później a najgorsze że sprzedałam orbiterek bo był stary i skrzypiał ... muszę kupić nowy i po porodzie ćwiczyć, bo mięśni już prawie nie mam ;/
tylko że nikt mi na raty nie da bez historii kredytowej

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 11:53   #2822
justyna_g4
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
za wózek! Kolejna mura na wątku! Super, mam nadzieję, że jak przyjdzie to będzie się Wam równie podobać
Też mam taką nadzieję. Choć obawy zawsze są.

Oglądam właśnie supernianie na tvn style. Uczy 4,5 trojaczki samodzielnosci bo nic nie robiły same. Spały w łożeczkach, myli je rodzice łącznie z zębami, jadły tylko miksowane jedzie.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 11:58   #2823
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
1. ale to dziecko nawet nie wiedziało,że je.. moim zdaniem przed/po wyjściu na scpacer może jeść, nie musi się dopychać jeszcze trakcie.. chyba,że chce bo zgłodniało ale to dziecko było wspaniale zajęte sobą i rozpraswzane by włożyć mu coś do buzi

2. Wróciła, pit oddany, chyba wszyscy dziś odnosili bo babka ich miała taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaką stertę!

3. moja kondycja to masakra, przeszłam (wg google) z 5/6km i umarłąm.. jestem zmęczona jak po maratonie.. z taką kondychą nigdy nie urodzę
1. no chyba że tak
2. ja wysyłam przez internet
3. oj nie mów nawet - ja ostatnio wchodzę po schodach na pierwsze piętro i już czuję że serce bije mi szybciej

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
heh... mój ostatni spacer to był 40minutowy na początku stycznia ... skończyło się takimi skurczami że więcej nie powtarzałam już tego ... moje "wyjścia" to do samochodu i lekarza ... też nie wiem jak to będzie później a najgorsze że sprzedałam orbiterek bo był stary i skrzypiał ... muszę kupić nowy i po porodzie ćwiczyć, bo mięśni już prawie nie mam ;/
to ja przynajmniej czuję że jakieś tam mięśnie mam przez te durne skurcze i przykurcze łydek szkoda że ich sprawność pozostawia wiele do życzenia
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 12:03   #2824
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
tylko że nikt mi na raty nie da bez historii kredytowej
skad ja to znam..
glupie jak but :P

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
1. no chyba że tak
2. ja wysyłam przez internet
3. oj nie mów nawet - ja ostatnio wchodzę po schodach na pierwsze piętro i już czuję że serce bije mi szybciej
ja zanioslam,jakos zawsze nosze :P

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

aa,wyniki mam chooyowe żelazo mi ciągle spada

ale wymyśliłam "żelazną" sałatkę
buraki ugotowane krojonę w kostkę,z jajem na twardo w kostkę,jabłkiem i ogórem kiszonym w sosie z majonezu

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 12:12   #2825
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
dziś rozmawiałam ze znajomym Niemcem, i napadało u nich śniegu mam nadzieję że nie przywieje tego do nas, bo ja chcę wiosnę
co do pośpiechu - to ja jeszcze też tego nie odczuwam. i też mam tyyyyyyyle czasu
a wczoraj przyszły mi spodnie ciążowe, i nawet nie chciało mi się ich przymierzyć, stwierdziłam że zrobię to jutro. moje lenistwo zdobywa coraz to wyższe szczyty
Moj mąż pojechał w poniedziałek do Niemiec i u niego na razie śniegu nie ma i nawet ciepło więc pewnie zasypało tylko połowę Niemiec i też mam nadzieję że nas to ominie
heh taki już nasz los chyba z tym lenistwem...
ja na 17 musze jechac na zajecia ponad 50km w jedna strone na 1,5godziny

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
mam podobnie- w sumie włosów na razie mam dużo ale nie chciałabym, żeby tak garściami wypadały... szczególnie podczas mycia i czesania włosów

a ja w ciąży jem wszystko to co kiedyś , jeśli mam ochotę
a i łyka piwa też wypiję, jeśli mam ochotę.
tylko w 1 szym trymestrze odrzucało mnie od czerwonego mięsa i od smażonych rzeczy.
no tak coś włosów wypada mieć
A co do jedzienia to ja tez jem wszystko tylko staram się jeść codziennie jakies warzywo i owoce bo wcześniej to u mnie z tym było różnie
A łyczka piwa tez czasem pociągnę od męża
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 12:13   #2826
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella
buraki ugotowane krojonę w kostkę,z jajem na twardo w kostkę,jabłkiem i ogórem kiszonym w sosie z majonezu
brzmi pysznie ale polecam mięsko, żelazo z tego źródła wchłania się znacznie lepiej
Stary 2013-02-27, 12:14   #2827
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
---

bierzesz witaminy?

orientujecie się może jak to jest z zaświadczeniem o zatrudnieniu na macierzyńskim? bo tak sobie myślę właśnie że spróbuje wywalczyć raty na ten orbiterek, ale po porodzie - i będę potrzebowała zaświadczenia o zatrudnieniu - mimo że firma się likwiduje ale "nie do końca" - nie wnikajcie, sama tego nie ogarniam - ale skoro nie dostanę wypowiedzenia w ciąży i macierzyński to niby dalej jestem tam zatrudniona i mogę dostać takie zaświadczenie? czy lepiej teraz się tym zająć?

i jeszcze jedno pytanie
przyszły mi właśnie te majtki wielorazowe siateczkowe - ale nie zapakowane, tylko w osobnym woreczku, na aukcji było napisane że pojedyncze sztuki ze zbiorczego opakowania - i takie moje głupie pytanie - prałyście je? no bo z jednej strony by wypadało, nie wiadomo gdzie to leżało, ale z drugiej i tak będzie ogromna podpaska w nich ;>
mam jeszcze jednorazowe ale zapakowane fabrycznie.

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-02-27 o 12:17

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-27, 12:15   #2828
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:

Lepszy będzie sok z surowego buraka- wiem, wiem- powtarzam się (z dodatkiem soku z cytryny, która zwiększa wchłanianie żelaza , a do smaku miód ). Obróbka termiczna zmniejszy zawartość żelaza w buraku niestety.
Zetrzyj buraka na tarce (a potem odciśnij sok) albo potraktuj sokowirówką najlepiej, dodaj sok z cytryny i popijaj co 2-3 godziny po łyku

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 12:15   #2829
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
przyznac sie, ktora nie sciskala kciukow? tak jak czulam gdzies gleboko wyniki nie sa dobre. podejrzenie raka brodawkowego tarczycy pocieszajace w wyniku jest tylko slowo "podejrzenie". skierowanie do poradni onkologicznej w gliwicach. no to dzwonie...
O kurde Diabli, doszłam do tej wiadomości i już nie czytam dalej ( tzn. przeczytam później). Tak mi przykro. Mam nadzieję, że wszystko okaże się niezłośliwe i szybko będzie spowrotem dobrze

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 12:16   #2830
potterka
Zakorzenienie

Diabli kciuki: oby okazał się to fałszywy alarm

ja wczoraj byłam w pracy i zdrażnił mnie jeden klient..

k - poprosze 2 paczki route 66 czerwone
ja - rozglądam się po półce bo widzę tylko 1 i mówię, że chwileczkę sprawdzę w komputerze czy mam więcej... sprawdzam po czym mówię, ze niestety ale tylko 1 mi została
k - a to wszystko w komputerze musi pani sprawdzać? (chamskim tonem)
ja - tak bo po co mam się schylać jak mogę najpierw zobaczyć czy mam więcej
k - no taaaak bo to ciężko sie schylić
ja - no niestety brzuch mi trochę przeszkadza w schylaniu się
k - a to nic nie szkodzi

stary cep.. tak mi tym podniósł ciśnienie, że myslałam że mu przywalę
Co cepa interesuje czy się schylać będe czy nie
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 12:17   #2831
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Moj mąż pojechał w poniedziałek do Niemiec i u niego na razie śniegu nie ma i nawet ciepło więc pewnie zasypało tylko połowę Niemiec i też mam nadzieję że nas to ominie
heh taki już nasz los chyba z tym lenistwem...
ja na 17 musze jechac na zajecia ponad 50km w jedna strone na 1,5godziny

no tak coś włosów wypada mieć
A co do jedzienia to ja tez jem wszystko tylko staram się jeść codziennie jakies warzywo i owoce bo wcześniej to u mnie z tym było różnie
A łyczka piwa tez czasem pociągnę od męża

uuu bezsensu tylko 1,5godz zajęć, a tyle czasu stracisz na dojazdy...

a no ja też staram się jeść troszkę zdrowiej więcej sałatek itp, kiełki np brokuła do kanapek
myślę, że tragedii nie ma z moim odżywianiem
mam nadzieję, że nie szkodzę Maluszkowi
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-27, 12:22   #2832
karolina2121
siedzę i myślę

Hej

Nie byłam na glukozie, bo zaspałam Idę jutro, ale to już na 100%

Atena wszystkiego naaaaj !

Diabli żeby wszystko skończyło się dobrze i dla wizytujących potterka, Magiusa, Kinga_20

Wczoraj przeżyłam traumę... wchodzę na wagę, a tam 127,5
Wołam męża i dopiero on mnie uświadomił, że pod spodem jest przycisk zmieniający z kg na lbs - musiałam go nie chcący włączyć

Edytowane przez karolina2121
Czas edycji: 2013-02-27 o 12:24
karolina2121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 12:23   #2833
justyna_g4
Zakorzenienie

A ja powoli się zbieram...musze do apteki po no spe bo się kończy i po tą glukoze, a później do rossmana, gminy i banku. Ale jak wróce to chyba się położę bo coś brzuszek nie taki jakbym chciała i lekko boli.

Laura

Stary 2013-02-27, 12:24   #2834
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
hmmm dlatego mi się wydaje, że ten refluks to jest tak "na oko" stwierdzony. Podobnie jak alergia na mleko, która też została przez jednego lekarza "stwierdzona". Oni są nienormalni po prostu, nie zbadają dziecka, a snują jakieś głupie domysły. U mnie nie ma szpitala dziecięcego, dlatego chyba pojadę do tego Zabrza.
jedź kochana i niech sprawdzą w końcu porządnie, co to jest. a nie zgaduj zgadula metodą prób i błędów, gdybanie takie
Cytat:
gliwice 5 marca, to juz niedlugo ciaza to jednak spory plus...dodzwonilam sie w koncu, a pani mowi, ze mam dzwonic pod inny nr...zdazylam przebaknac o ciazy i od razu mnie zarejestrowala pytalam o szybki termin, a ona mowi, ze to najszybszy i ze normalnie dostalabym na maj. no to kciuki dalej sciskamy, tym razem bez obijania. musze troche ochlonac.
cholernie niefajna diagnoza ale do wyleczenia! więc bardzo dobrze, że szybko termin dostałaś. gratuluję wytrwałości kciuków nawet nie puszczam.........
Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Witam się

Ja tak na chwilke byście wiedziały ,że żyje
Niemam totalnie humoru wogóle takie doła że tragedia, nawet kopniaki małej jęsli mi go poprawiają to na chwilke po z powrotem zaczynam myślęć nad różnymi rzeczami.....nad ta samotnością która mnie osottnio totalnie dobija.....nad tym,że po porodzie to bede zmuszona siedzieć 24 h z dzieckiem, a tż pewnie jak zwykle bedzie w pracy a czas bedzie miał późnym wieczorem o ile go bedzie miaął wogóle....

Miałam na dziś plany by spedzić fajnie czas z TŻ wieczorem, bo w sumie dziś sa moje urodziny......ale oczywiście wczorej wieczorem wrócił z pracy i oznajmił ,że wyjeżdża na kilka dni w delegacja Zazrdoszcze tym z was, których mężowie ida rano do pracy i wracają o tych samych porach codzień....u nas niestety tak nigdy niebyło i widać to się niezmieni nigdy....
nie smutaj się... chłop się w pewnym momencie "obudzi" i będzie zły na siebie, że tak wiele przegapił - tożto współczuć jemu trzeba! a teraz zostań z nami, może skusisz się na szycie literek? takie piękne dziewczynom wychodzą
no i przede wszystkim dzisiaj świętujemy! zdrówko kochana
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 12:25   #2835
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Hej

Nie byłam na glukozie, bo zaspałam Idę jutro, ale to już na 100%
To będziemy razem się glukozować...

Laura

Stary 2013-02-27, 12:26   #2836
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
brzmi pysznie ale polecam mięsko, żelazo z tego źródła wchłania się znacznie lepiej
dziś wcinam mięsko z ogórami kiszonymi

Cytat:
bierzesz witaminy?

orientujecie się może jak to jest z zaświadczeniem o zatrudnieniu na macierzyńskim? bo tak sobie myślę właśnie że spróbuje wywalczyć raty na ten orbiterek, ale po porodzie - i będę potrzebowała zaświadczenia o zatrudnieniu - mimo że firma się likwiduje ale "nie do końca" - nie wnikajcie, sama tego nie ogarniam - ale skoro nie dostanę wypowiedzenia w ciąży i macierzyński to niby dalej jestem tam zatrudniona i mogę dostać takie zaświadczenie? czy lepiej teraz się tym zająć?

i jeszcze jedno pytanie
przyszły mi właśnie te majtki wielorazowe siateczkowe - ale nie zapakowane, tylko w osobnym woreczku, na aukcji było napisane że pojedyncze sztuki ze zbiorczego opakowania - i takie moje głupie pytanie - prałyście je? no bo z jednej strony by wypadało, nie wiadomo gdzie to leżało, ale z drugiej i tak będzie ogromna podpaska w nich ;>

biorę.. bez nich byłaby tragedia :P

ja też te gatki mam luzem ale ani sekunde nie pomyslalam by je wyprac chyba nieee i tak wkleje podpache :P

raty dostaniesz tez pokazujac zaswiadczenie,ze masz macierzynski ja juz to sprawdzilam :P

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-27, 12:26   #2837
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez potterka
ja - rozglądam się po półce bo widzę tylko 1 i mówię, że chwileczkę sprawdzę w komputerze czy mam więcej... sprawdzam po czym mówię, ze niestety ale tylko 1 mi została
k - a to nic nie szkodzi
głupol jemu to na pewno nic nie szkodzi
Stary 2013-02-27, 12:28   #2838
axella
Zakorzenienie

GG do axella

http://kwejk.pl/obrazek/1685426/nie-poddal-sie.html zabiłabym kogoś kto to zrobił..kto doprowadził do tego stanu..
i na rękach bym nosiła tych co pomogli.. matko jak mnie wzruszają takie rzeczy

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-27, 12:29   #2839
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
Diabli kciuki: oby okazał się to fałszywy alarm

ja wczoraj byłam w pracy i zdrażnił mnie jeden klient..

k - a to nic nie szkodzi

stary cep.. tak mi tym podniósł ciśnienie, że myslałam że mu przywalę
Co cepa interesuje czy się schylać będe czy nie
Ja to nie rozumiem co to kogo obchodzi jak Ty to sprawdzisz. CO wogole się wtrąca w wykonywanie przez Ciebie pracy. Udzieliłaś mu informacji, a nie ważne skad ją wzięłaś

Laura

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-27, 12:31   #2840
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Wczoraj przeżyłam traumę... wchodzę na wagę, a tam 127,5
Wołam męża i dopiero on mnie uświadomił, że pod spodem jest przycisk zmieniający z kg na lbs - musiałam go nie chcący włączyć
zeszłabym na zawał przy takiej wartości
Stary 2013-02-27, 12:32   #2841
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie nam też wychodzą zawsze takie śmieszne kwoty bez odliczeń. lae po odliczeniach to zwykle kapną nam zwrotem ok. 10 zł
właśnie czy w tym roku można odliczać internet czy to znieśli w końcu?
Można net odliczyć Z czego szalenie się cieszę bo po raz pierwszy w końcu będę miała zwrot

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
pierwsze słyszę? jadłam wędzonego łososia
Oficjalnie nie powinno się, ale z tym jak z wszystkim innym trzeba na rozsądek. Tak naprawdę z tymi surowymi rybami, wędzonymi i serami pleśniowymi chodzi o to samo o co z alkoholem, że mogą akurat, jeśli były źle skontrolowane zawierać niekorzystne bakterie i jeśli się pechowo trafi to jeśli do tego jest akurat dogodny termin to może to co nieco namieszać Maluszkowi ( w przypadku alkoholu bardziej chodzi o termin, że jak pechowo trafi się na okres gdy on akurat jakoś tam się rozwija w ten a nie inny sposób to można zaszkodzić, poza tym nie)

ATENA STO LAT!!!!

A ja powoli zbieram się do ginekologa i mam nadzieję, że moja Pani Doktor nie oleje wszystkiego i machnie ręką ( w tym wyników krwii) jak zwykle tylko pogada ze mną jak profesjolany i pełen troski lekarz i objaśni wszystko.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 12:33   #2842
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
a propos jedzenia: ostatnio widziałam jak pani z dzieckiem szła i mu co chwila (na zimnie!) podawała gryza jabłka.. a najgorsze,że to dziecko nawet nie rejestrrowało,że je, szło i sie dobrze bawiło co jakiś czas otwierając buzię po gryza jedzenia
nosz cholera.. głodne-daj mu zjeść ale jak nie jest głodne/zajęte to nie podtykaj by jadło bezwiednie..
dla mnie posilek=kuchnia,talerz i cała oprawa,a nie przed tv na dywanie bo to durne..
mam zaraz kolo bloku przedszkole i widze jacy rodzice sa durni. ledwo dziecko odbieraja, wciskaja do samochodu, zapinaja w fotelik i co? daja drozdzowke, ale mistrzynia jest babka, ktora przywozi w folii aluminiowej kotlety. dziecko sie drze na pol parkingu, ze nie chce, a mamusia krzyczy, ze ma jesc, bo inaczej nie ruszy
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 12:35   #2843
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
No i najważniejsze. Chyba udało nam się kupić wózek . Czekamy teraz na wysyłkę. Ten co chciałam czyli mura i na prawdę w dobrej cenie. Mam nadzieję, żę wszytsko pójdzie dobrze. Ale babka wygląda na uczciwą bo właśnie napisała mi wiadomość, żeby sprzwdzić paczkę przy kurierze, nawet poskłądać wóżek bo różnie z tymi przesyłkami bywa.
więcej szczegółów!!! kolejna mura na wątku... ciekawe, jak się nam te wózki spiszą
Stary 2013-02-27, 12:36   #2844
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
i jeszcze jedno pytanie
a ja je wyprałam, razem z ciuszkami Małego
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 12:40   #2845
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie nie, to trwało kilka godzin i właśnie na leżąco ... wystarczyło głowę lekko obrócić i już karuzela i mdłości. uczucie koszmarne, jak na największym kacu w życiu, nie chcę nigdy powtórki ale zasnęłam potem zmęczona koło 8, teraz wstałam i przeszło .. nie wiem co to było ciśnienie niskie, jak zawsze ...
dobra idę po śniadanko i nadrabiam dalej
vil, ty mnie nawet nie strasz... wcześniej coś czytałam, że skurcze 2 razy na godzinę miałaś (dobrze kojarzę?), a wczoraj czytałam kilka relacji z porodów i tam też się niektórym dziewczynom tak zaczynało... co 30 minut na początek. przepowiadające????????? no a te zawroty głowy, nudności... jakieś oczyszczanie się organizmu???????? też niefajnie mi to brzmi leż jak najwięcej, ale jak skurcze będą się znów powtarzać, to ty leć do szpitala! albo chociaż do ginki dzwoń... no nie wiem, martwię się trochę chyba...
Stary 2013-02-27, 12:46   #2846
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
No i najważniejsze. Chyba udało nam się kupić wózek . Czekamy teraz na wysyłkę. Ten co chciałam czyli mura i na prawdę w dobrej cenie. Mam nadzieję, żę wszytsko pójdzie dobrze. Ale babka wygląda na uczciwą bo właśnie napisała mi wiadomość, żeby sprzwdzić paczkę przy kurierze, nawet poskłądać wóżek bo różnie z tymi przesyłkami bywa.
za ile kupilas? i 3 czy 4?

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:

odgapie salatke u mnie dzisiaj duszonki! najem sie "chlopskiego" jedzenia i od razu bedzie lepiej, hehe.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 12:46   #2847
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
http://kwejk.pl/obrazek/1685426/nie-poddal-sie.html zabiłabym kogoś kto to zrobił..kto doprowadził do tego stanu..
i na rękach bym nosiła tych co pomogli.. matko jak mnie wzruszają takie rzeczy
okropność, nawet nie wiedziałam że zwierzę może być tak przeraźliwie chude i wciąż żyć
Stary 2013-02-27, 12:48   #2848
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
mam zaraz kolo bloku przedszkole i widze jacy rodzice sa durni. ledwo dziecko odbieraja, wciskaja do samochodu, zapinaja w fotelik i co? daja drozdzowke, ale mistrzynia jest babka, ktora przywozi w folii aluminiowej kotlety. dziecko sie drze na pol parkingu, ze nie chce, a mamusia krzyczy, ze ma jesc, bo inaczej nie ruszy
zabić to za mało

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
okropność, nawet nie wiedziałam że zwierzę może być tak przeraźliwie chude i wciąż żyć
też nie wiedziałąm

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-27, 12:48   #2849
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
vil, ty mnie nawet nie strasz... wcześniej coś czytałam, że skurcze 2 razy na godzinę miałaś (dobrze kojarzę?), a wczoraj czytałam kilka relacji z porodów i tam też się niektórym dziewczynom tak zaczynało... co 30 minut na początek. przepowiadające????????? no a te zawroty głowy, nudności... jakieś oczyszczanie się organizmu???????? też niefajnie mi to brzmi leż jak najwięcej, ale jak skurcze będą się znów powtarzać, to ty leć do szpitala! albo chociaż do ginki dzwoń... no nie wiem, martwię się trochę chyba...

dzięki
na razie nic się nie dzieje, osłabiona jestem tylko bardzo po tej nocy.
a co do skurczów - nimi się akurat nie przejmuje, bo od grudnia co kilka dni mam tak że są bardzo częste przez pół dnia na przykład - wczoraj po 22 to miałam dosłownie co kilka minut - ale o 23 wzięłam fenoterol, potem podwójną nospę, poszłam spać i było dobrze. taki urok mojej ciąży boję się tylko o tą szyjkę nieszczęsną, w pt idę na badanie i poproszę gin żeby mi ją obejrzała jak się trzyma ...

ja nie mogę oglądać zdjęć z tak zmaltretowanymi zwierzakami ... zabiłabym !!!!!!

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-02-27 o 12:50
Stary 2013-02-27, 12:49   #2850
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
mistrzynia jest babka, ktora przywozi w folii aluminiowej kotlety. dziecko sie drze na pol parkingu, ze nie chce, a mamusia krzyczy, ze ma jesc, bo inaczej nie ruszy
masakra
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości