|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O maleństwa się staramy i na dwie kreseczki czekamy :) Staraczki 2013r.
Kasiu - co robicie na majówkę? tutaj niestety nie mamy majówki, ale być może taką małą sama sobie zrobię, bo jak dobrze pójdzie to przyjedzie do nas szwagierka z mężem
|
|
|
|
#4292 |
|
Zakorzenienie
|
ja majówki niestety nie mam w tym roku
. 2 maja będę musiała być w pracy
|
#4293 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny powiedzcie mi ile się daje teraz na komunię? mnie na imprezie nie będzie, ale to moja mała kuzynka i chciałabym dać jej prezent mimo wszystko...
|
|
|
|
#4294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ja słyszałam o przypadkach gdzie chrzestni dają po 1000 zł Wydaje mi się że jakaś pamiątka/prezent byłaby fajniejsza niż kasa
|
|
#4295 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4296 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja kolerzanka w tamtym roku chrześniakowi dała play station 3, to kozt koło 1500 zł wydaje mi się, że to trochę przesada. Ale jak kogoś stać na drogie prezenty to czemu nie
|
#4297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Pamietacie jak to za naszych czasów było? Biały zegarek, Pismo Święte, łańcuszek - to były wow prezenty
|
|
#4298 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i odkąd znamy się z TŻ jeździmy na każdą majówkę do tego samego ośrodka domków letniskowych bierzemy ze sobą zaprzyjaźnioną parę, wynajmujemy ulubiony domek i korzystamy z uroków terenu i jeziora jak pogoda pozwala a jak nie to imprezujemy 4 dni ośrodek poznała większa część naszych znajomych i od 2 lat tez wynajmują tam domki także wieczorami robi się jedna wielka impreza na 3-4 domki i szczerze mówiąc troszkę to już męczące było w zeszłym roku i tym mieliśmy zmienić ośrodek ale jednak sentyment nas tam ciągnie ![]() a co do Komunii to też myślę, że prezent będzie lepszy jeśli nie będzie Cię tego dnia. A jeśli kasa to jak byliśmy na Komunii mojego małego kuzyna rok temu to daliśmy 300 zł. Komunia to nie wesele a 300 zł to też nie mała kasa. Moi rodzice dali chyba 500 ale to bratanek mamy więc inaczej. dziewczyny .... coś Wam powiem bo strasznie się duszę z tym pisałam, że jakoś spokojnie czekam na @ i tak jest. Ale coś mnie te piersi męczą a że mam duuużo testów ciązowych w domu (z allegro) to wczoraj postanowiłam o tak o dla widzimisie zrobić no i oczywiście nic. Dziś w pracy strasznie rozbolał mnie dół brzucha, jakbym @ dostała właśnie. Ale nic. Wróciłam do domu i jakoś tam automatycznie bez zastanowienia zrobiłam jeszcze jeden .... zostawiłam na kilka min, spokojnie poszłam zrobić herbatkę, wracam i widzę drugą kreskę słabą ale widocznie zabarwioną. Zniechęcona ostatnim fałszywym alarmem wygrzebałam ze śmietnika na wczorajszym biała pusta a dziś ...... nie chcę się nakręcać po raz kolejny tym bardziej, że już przezyłam fałszywy alarm ale czuję ..... tylko nie wieźcie mnie za wariatkę i desperatkę
|
|
|
|
|
#4299 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja dostałam aparat taki na kliszę, ale się cieszyłam no i oczywiście zegarek i łańcuszek z medalikiem
|
|
#4300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
#4301 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4302 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiunka leć leć trzymam kciuki
|
#4303 |
|
Raczkowanie
|
poleciałabym od razu ale mama zaraz ma do mnie przyjechac z jakąs sprawą..
pojadę w piątek rano bo mam możliwość i wynik będę miała po 15. Jakoś wytrzymam, zresztą nie chce się nakręcać za bardzo .... Ale i tak mi dziwnie ![]() 3majcie kciuki |
|
|
|
#4304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4305 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4306 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny co macie na obiad? Bo ja nie mam pomysłu na dzisiaj
|
#4307 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dzisiaj mam żurek z jajeczkiem i białą kiełbaską mniam taki kwaśniutki ;-)
|
#4308 | |
|
Raczkowanie
|
kasiunka trzymam kciukasy
![]() ojojoj jak ja lubie żurek a jeszcze kwaśny to już wogóle, chyba też ugotuję ale dopiero w sobotę bo jestem na razie strasznie zalatana od rana do wieczora ![]() powiedzcie mi dziewczyny bo kto ma wiedzieć jak nie wy? czy rozciągliwy śluz oznacza że owulacja już była , jest czy będzie bo ja już rozum tracę ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4309 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu - upewnij się betą
trzymam kciuki bardzo mocno!
|
|
|
|
#4310 |
|
Raczkowanie
|
Kasiu i ja dołączam swoje kciukasy!!!
Jeśli chodzi o pracę to szukam non stop ale w tak malym miasteczku jak moje zasada jest prosta, nie masz "pleców" nie masz pracy, ale nie jest źle ja pracuję od kilku lat sezonowo, mam umowę o pracę ale przydałaby się jakaś stabilniejsza i caloroczna. Jak się nie ma co sie lubi to się lubi co się ma ![]() ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- daga 13 he he niedawno pytalam o to samo Podobno rozciągliwy śluz świadczy o dniach płodnych
|
|
|
|
#4311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- i to jeszcze w sprawie śluzu :Zazwyczaj przebiega on w następujący sposób: po zakończeniu miesiączki śluzu jest niewiele i występuje ogólne uczucie suchości w pochwie. Następnie śluz zmienia się kolejno najpierw w lepki, a później w bardziej kremowy. W miarę zbliżającej się owulacji pojawia się go coraz więcej i towarzyszy mu uczucie wilgotności, śluz jest coraz bardziej wodnisty. W dniach okołoowulacyjnych, tych najbardziej płodnych, śluz jest rozciągliwy, przejrzysty, przypominający kurze jajko. Po owulacji śluz zanika i ponownie pojawia się uczucie suchości.
|
|
#4312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() : kciuki:![]()
|
|
|
|
|
#4313 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny czy lekarz daję mi zaświadczenie odnośnie becikowego czy ja sama muszę coś napisać i dać lekarzowi ?
|
#4314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiosnę na talerzu czuć ![]() ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Słyszałam, że dużo latania przy becikowym, ale nic nie wiem dokładnie |
|
|
|
|
#4315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wypłatą becikowego zajmują się urzędy gmin (miast) lub ośrodki pomocy społecznej. O świadczenie to możecie wystąpić dopiero, gdy otrzymacie akt urodzenia dziecka - jest on niezbędnym załącznikiem do wniosku o becikowe. Na odebranie pieniędzy macie 12 miesięcy od narodzin potomka. Wniosek o wypłatę świadczenia może złożyć każde z rodziców. Specjalny formularz ściągniesz m.in. z www. becikowe.com lub otrzymasz we właściwej placówce. Pieniądze wypłacane są w ciągu 30 dni od złożenia wniosku. Oprócz odpisu aktu urodzenia dziecka musisz dołączyć ksero swojego dowodu osobistego (i mieć go przy sobie, składając wniosek). Potrzebne będzie również oświadczenie, że na twoje dziecko nie zostało wcześniej pobrane becikowe na terenie innej gminy. Wzór oświadczenia znajdziesz m.in. na www.becikowe.com. Od 1 stycznia 2012 roku, by pobrać becikowe, do wniosku o jego wypłatę należy załączyć jeszcze zaświadczenie od lekarza (lub położnej) o pozostawaniu pod opieką lekarską najpóźniej od 10. tygodnia ciąży. Ma ono poza tym potwierdzać, że odbyłaś co najmniej jedną wizytę u ginekologa w każdym trymestrze ciąży (pierwsza wizyta najpóźniej do 10. tygodnia ciąży). Wzór tego zaświadczenia znajdziesz na stronie Ministerstwa Pracy w zakładce "świadczenia rodzinne" lub na www.becikowe. com. Warto wiedzieć, że zaświadczenie to może podpisać każdy lekarz, bez względu na specjalizację.
Edytowane przez wiecznie_pod_wiatr Czas edycji: 2013-02-27 o 17:09 |
|
|
|
|
#4316 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj żartuje....Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
, ale takie 300 zł to dla mnie w sam raz. Ale jak Ciebie nie będzie na tej komunii też proponuję prezentMamazuzi, madziusia oby @ nie przylazły, jak kogoś pominęłam to sory
Edytowane przez fiona27 Czas edycji: 2013-02-27 o 17:11 |
|||||
|
|
|
#4317 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4318 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4319 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, dawno mnie nie było, ale podczytuje
Witam nowe staraczki![]() U mnie bez zmian, czekam na @, która się spóźnia, ale testy negatywne także nie nabroiliśmy tym miesiącu Cytat:
Rozumiem twoje zmartwienie, bo sama po przestudiowaniu neta byłam blada na myśl o chorej tarczycy, ale nie ma się co martwic, dowiesz się wszystkiego od lekarza. Jesli masz niedoczynność to dość szybko się ją leczy, dostaniesz hormony i wyreguluje się w kilka miesięcy, także nie martw się Cytat:
![]() dokładnie nikt ci nie powie kiedy ta owulacja nastąpi, czy w dniu pojawienia się tego rozciągliwego, przeźroczystego śluzu czy dzień, dwa po? w każdym razie kiedy pojawia się ten śluz to następuje ten najbardziej płodny czas Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2013-02-27 o 17:14 |
||
|
|
|
#4320 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:58.

. 2 maja będę musiała być w pracy 

. Ja słyszałam o przypadkach gdzie chrzestni dają po 1000 zł

słabą ale widocznie zabarwioną. Zniechęcona ostatnim fałszywym alarmem wygrzebałam ze śmietnika
na wczorajszym biała pusta a dziś ......

. A potem na początku marca skoczę do tej gin prywatnie (co już się wcześniej zapisałam) i ozbaczymy co ona powie. Pewnie bez dodatkowych badań się nie obejdzie. Pewnie będę musiała dorobić sobie jeszcze badanie ft3 i ft4. Głównym objawem jest tycie (a ja w ciągle ważę tyle samo, waga tylko lekko się waha między zimą a latem)