Zabrano mi podwójnie pieniądze z konta - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-27, 20:26   #31
lucciola
Zakorzenienie

Dot.: Zabrano mi podwójnie pieniądze z konta

A tak trochę z innej bajki: macie ubezpieczenie karty?
lucciola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-27, 20:28   #32
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lucciola Pokaż wiadomość
A tak trochę z innej bajki: macie ubezpieczenie karty?
Nie, nie widzę takiej potrzeby. Mam kartę/konto od 16 roku życia i nic mi się jeszcze nie działo.
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-27, 20:31   #33
lucciola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
Nie, nie widzę takiej potrzeby. Mam kartę/konto od 16 roku życia i nic mi się jeszcze nie działo.
Właśnie ostatnio zrezygnowałam z takiego ubezpieczenia. Pani w banku kilka razy pytała czy jestem pewna, bo powrotu do ubezpieczenia nie będzie .
Stary 2013-02-27, 20:33   #34
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lucciola Pokaż wiadomość
Właśnie ostatnio zrezygnowałam z takiego ubezpieczenia. Pani w banku kilka razy pytała czy jestem pewna, bo powrotu do ubezpieczenia nie będzie .
Ta, już to widzę. Pamiętam, jak przez jakiś czas zamknęłam konto w mBanku, też twierdzili, że może być później problem z ponownym założeniem. Moja mina wyglądała mniej więcej tak No i znowu mam konto założone bez problemu w 5 minut.
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-27, 20:44   #35
lucciola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
Ta, już to widzę. Pamiętam, jak przez jakiś czas zamknęłam konto w mBanku, też twierdzili, że może być później problem z ponownym założeniem. Moja mina wyglądała mniej więcej tak No i znowu mam konto założone bez problemu w 5 minut.
Mnie takie "ostrzeżenia" zwyczajnie bawią. Szczególnie te, że jak zrezygnuję to nie będę mogła tego odwrócić, ewentualnie będę musiała usilnie prosić jaśnieoświeconego ubezpieczyciela, by w łaskawości swojej zgodził się abym ponownie mogła mu płacić za nic .
Stary 2013-02-27, 22:24   #36
_chocolate
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hatromely Pokaż wiadomość
Korzystałam kiedyś z Inteligo, które jak pisały należy do PKO więc zasady działania podobne. I mam wątpliwości do tego, czy naprawdę pobrano Ci pieniądze podwójnie. (...)
Teraz w Inteligo jest tak, że są osobne zakładki: Zablokowane środki i Historia Rachunku. W Zablokowanych są najnowsze transakcje z ostatnich dni, które po kilku dniach są przenoszone do historii i wtedy też usuwane są duble. Ja te duble jak na razie miałam tylko w Zablokowanych, w historii na szczęście nie, bo wtedy to faktycznie trzeba by składać reklamację.

Edytowane przez _chocolate
Czas edycji: 2013-02-27 o 22:25
_chocolate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-23, 23:21   #37
Cynia03
Raczkowanie

Podbijam temat, gdyż mam znowu podobną sytuację, konto pko bp
robiłam zakupy w internetowym pull&bear i stradivariusie.
W momencie gdy robiłam zakupy i płaciłam kartą, pieniądze 'zeszły' z konta, jednak kwota ta nie została odnotowana w historii rachunku.
W momencie, kiedy towar został przysłany do sklepu, drugi raz 'ściągnięto' mi te same kwoty, tym razem zostało to odnotowane w historii rachunku.
Miałam podobną sytuację kiedyś jednak byłam pewna, że mi się wydaje. Tym razem przypilnowałam sprawy i faktycznie tak jest ! Na moje nieszczęście dziwnie saldo się zgadza i nigdzie nie ma 'zaginionych' 200zł.
Jedna dziewczyna z która się konsultowałam miała podobnie, jednak po ok 5 dniach zwracano jej pieniądze, a moje nadal nie są odesłane..
Pani w banku również twierdzi, że mi się wydaje ...
Cynia03 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-28, 16:27   #38
miss_louise
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Cynia03 Pokaż wiadomość
Podbijam temat, gdyż mam znowu podobną sytuację, konto pko bp
robiłam zakupy w internetowym pull&bear i stradivariusie.
W momencie gdy robiłam zakupy i płaciłam kartą, pieniądze 'zeszły' z konta, jednak kwota ta nie została odnotowana w historii rachunku.
W momencie, kiedy towar został przysłany do sklepu, drugi raz 'ściągnięto' mi te same kwoty, tym razem zostało to odnotowane w historii rachunku.
Miałam podobną sytuację kiedyś jednak byłam pewna, że mi się wydaje. Tym razem przypilnowałam sprawy i faktycznie tak jest ! Na moje nieszczęście dziwnie saldo się zgadza i nigdzie nie ma 'zaginionych' 200zł.
Jedna dziewczyna z która się konsultowałam miała podobnie, jednak po ok 5 dniach zwracano jej pieniądze, a moje nadal nie są odesłane..
Pani w banku również twierdzi, że mi się wydaje ...

jestem teraz w identycznej sytuacji, także po zakupach w P&B, rozwiązałaś to jakoś? Bo ja nie wiem co mam zrobić, czy zgłaszać się do banku czy do sklepu... kurde
miss_louise jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-22, 12:51   #39
fleuuur
Raczkowanie

Dziewczyny mam dokładnie taką samą sytuację! Tyle, ze ja robiłam zakupy w sklepie internetowym bershka.com. Pobrano mi z konta podwójnie za zakupy, wiem to na pewno, gdyż dzisiaj sama robiłam sobie przelew i z ponad 130 zł zrobiło się kilka. W historii rachunku mam jedną transakcje do sklepu bershka w Hiszpanii. Nie wiem czyja to wina sklepu czy banku? Jak rozwiazał się wasz problem? zwrócono wam pieniądze? Piszcie, bo sama się trzęsę z nerwów

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości