|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
|
|
|
|
|
#752 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Cytat:
![]() współczuję oparzenia. Cytat:
ale miekki przynajmniej ![]() hehe po badaniu plamię, to po pruciu to już nie wiem co będzie. mam nadzieję, że mnie chociaż na jakąś obserwację zostawią ![]() Cytat:
![]() ![]() mama wymysliła, że i teraz sobie pokoj "na miescie" wynajmie... bo chce byc blisko, a nie chce sie narzucac i wizje... że upadam (po wyjsciu z wanny, po zrobieniu herbaty; a na Kopernika w piatek nie moge absolutnie isc sama....
|
|
|
|
#753 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby do 8 zaczęło się dziać coś...uroczy śpioszek Cytat:
Oj to troszkę było z tą anemią, no ale najważniejsze że już jesteście w domciu i w komplecieCytat:
|
|||
|
|
|
|
#754 |
|
Zadomowienie
|
Acha, a te sportowe biustonosze za 9,99zl z PEPCO to które kupujecie? Takie jak koszulki krótkie? Widziałam,że są ich dwa rodzaje, z rozgraniczeniem między piersiami i bez. Niestety same s/m były, ale może gdzieś dorwę taki, przydałby mi sie chociażby do noszenia po domu teraz.
|
|
#755 |
|
Zakorzenienie
|
uffff, dałam się nabrać
![]()
|
|
|
#756 |
|
Rozeznanie
|
bmma witamy gorąco, fajnie że już w domku
właśnie wszyscy zachwalają że śliczna, więc dziekuję jeszcze raz, może to przez makijaż tak wypiękniała ![]() zna się bo lubimy oglądać "Mistrzyni makijażu" ![]() ja już nie raz wyglądałam jak bym spierdzielala ze szpitala przy wyjściu, więc mój tż dostanie tym razem wszystko przygotowane, np jak rodziłam młodą to łaskawca przyniósł mi tylko jeansy, więc wychodziłam w klapkach, jeansach i koszuli chyba z żyrafką, bądź z bocianem bo takie posiadam to był koniec kwietnia....
|
|
#757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niezle to musiało wyglądać
|
|
|
|
|
|
#758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój brzuch żyje własnym życiem- ja w lewo on w prawo....podskakuje ...więc jak ktoś mi sie przygląda to ma ubaw
|
|
|
#759 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to serio URODZE ET - ilez to razy w pracy od grilla sie oparzylam, dotykalam brzucha jak sie wystraszylam, patrzylam przez wizjer ( bedzie milo zeza ), przechodzilam pod slupami ( krzywe nogi ) - scielam i farbowalam wlosy ... serio masakra co ludzie potrafia wymyslac haha no nic ide ogladac dzis film nr 2 Flight {2012} podobno zajeFajny no coz zoabczymy
|
||
|
|
|
|
#760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ehh dziewczynki, jakos tu nudno...moze by się coś poruszyło w tych porodach. Ciekawi mnie ejszcze jak maz strippi nie zdązył na poród..skoro pojechali tam razem... Do wc poszedł, czy jak?pewnie zagadka zostanie niedługo rozwiazana
|
|
|
|
|
|
#761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nam w SR mówili, że dziecko w szpitalu ma kaftanik i pampersa na sobie i wystarcza. jest zawinięte w rożek, więc jest mu ciepło. ale na wszelki wypadek z ciuszków mam mieć też czapeczkę, skarpetki i rękawiczki. nie planuję. |
|
|
|
|
|
#762 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak czy owak Mamy są kochane Cytat:
![]() Cytat:
Nie to co my, trutnie wątkowe
|
|
|
#763 |
|
Zadomowienie
|
Oglądałam "Ukrytą Prawdę" i na koniec bohaterka podała ciasto ze śliwkami i kruszonką. Efekt? Ciężarówka polazła do Lidla po śliwki i jutro będzie robić ciacho!
![]() Musze pokombinować co jeszcze potrzebuję od mamy wziąć, bo przyszykowała mi już szczotkę do włosów dla małego, a chciałam jeszcze butelki wziąć. Pojedziemy w ten weekend z wizytą chyba ostatni raz przed porodem. ![]() Gratuluję udanych wizyt kochane!
|
|
|
#764 |
|
Zakorzenienie
|
trzylatka
cudo bedzie co wnukom opowiadac. uwielbiam takie Gwiazdeczki ![]() a ja stwierdziłam, że mamy za twarda szczoteczke i chlop dzis przyniosl nowy zestaw Obserwatorko, mama u nas bedzie spac... wszak musi mnie asekurowac 24/24
|
|
|
#765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem, ale może lepiej nie, bo równie "nadpobudliwy" jest na zakupach a to już chyba nie wróży nic dobrego ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- idę do garów, bo chłop z pracy wraca. a jutro wizyta, trzymajcie kciuki. |
|
|
|
|
|
#766 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie skończyłam robić sobie SPA dla ciała... zostały tylko paznokcie ale to nie dziś.... nie mam siły. Brzusio twardnieje ....
A jeszcze Wam opowiem akcje z moim Tż. Widzi że robie sobie maseczke i pyta się czy on też może, ja mówie że jasne mam taka dla mężczyzn i kobiet. Skończyłam u siebie i szykuje dla niego ... pytam się jaką chce: Koloidalne złoto? Diamentową? Kozie mleko? i wymieniam wszystko. On że złotą no i rozrobiłam, podchodze do niego a ten w krzyk!!! Zasłania się rękami , nogami i krzyczy że on żartował, nie chce, boi się i koniec. Wściekłam sie że musze wyrzucić, ale zaczełam sobie nakładać, no i on w połowie bardzo zaciekawiony mówi dobra nałóż Mi kapie moja, jemu nakładam, on ucieka, no i efekt ja miałam dwie maseczki a on tylko policzki uciapane a jaki dumny i jak grzecznie siedział. Ale rozgryzłam o co mu chodziło. Chciał sobie z buzi pozrywać jak mu zaschnie (pytał się czy to boli ) |
|
|
|
|
#767 |
|
Raczkowanie
|
Ok zaczynam nadrabiac nowy watek, szok.
Gratulacje dla Strippi, w koncu ![]() I prosze o dopisanie, ciagle nie ma mnie na liscie Zaciazona (Magda)30l- termin na 16/03/2013 oczekuje Milenki no dopiszcie mnie juz bo pomysle, ze mnie tu nie chcecie
|
|
|
|
|
#768 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() odpoczywaj, zaglądaj i jak nabierzesz sił, pochwal się córą.. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#769 |
|
Zakorzenienie
|
więc ja wróciłam .... czy jako dzieciowy zakup liczy się auto ?
bo byłam właśnie po nie ... i wreszcie zmieścimy sie wszyscy ,można nawet dorobić dzieci bo jest 7 osobowy ale przekozaczyłam..... 200 km przejechałam , do tego dzieci ze szkoły odebrałam i z przedszk., lekcje ,umyłam i sklep zaliczyłam ... i dostałam takiej kolki jakby,z boku brzucha - że skończyło sie to nawet nie płaczem ale chyba wyciem .... tż znalazł mnie na podłodze i myślał ,że JUŻ . ruszyc się nie mogłam .... a teraz leżę , trochę boli ale wstać nie idzie -nawet przekręcić się .... a mały się rusza przez ten czas.... za cholere nie wiem co to może być ????? w każdym razie po odbiór sam.pojedzie tż bo to w przyszłym tyg. a ja się już pozbyłam mojego i w takim razie zabieram auto tżtowi ... ide nadrabiać .... mam nadzieję ,że któraś urodziła kolejnego słodziaczka
|
|
#770 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hoo ho to już tak daleko (; Trolla śliczną masz córeczkę (; Liwka serio z tym body? ja mam tylko takie przez głowę (; No i gratuluję wszystkim wizyt ect (; A ja powiem Wam że trochę zawiedziona jestem... nie chciałam Jaśce smoczka dawać a tutaj mała ma wielką potrzebę ssania i palce mi ssie... Pielęgniarki mi powiedziały że lepiej jej dać smoczka bo go można potem odebrać a palce cóż - nie...
|
|
|
#771 | |||
|
Zakorzenienie
|
zywcem mi głupio... bo nie wiem kiedy urodzę. trzymać kogoś z daleka od domu... dobrze, że to moja matka, to wrazie co wygonię
a ona zrozumie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
też z założenia nie chcę, ale mam na wszelki wypadek. Młoda jest przecudna! śliczna Kruszynka!
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2013-02-27 o 22:05 |
|||
|
|
|
|
#772 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do drugiego, czyli akcja kolka-podłoga to jesteś szalona.. zwolnij.. błagam.. ![]() Agnjeska jaka słodzinka malutka.. ![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
więc luuuz, jak Tobie nie przeszkadza..
|
|
|
#773 |
|
Zakorzenienie
|
ooo tak podpisuje sie pod tym - dwoma rekoma i nogami tez moge
![]() no i zachcialo mi Mlodemu platkow na noc ... eh trza bylo sie podniesc z lozka - powiem ze naprawde bylo CIEZKO i przy okazji PSTRYKLO mi w pachwinie jak sie przewracalam na drugi bok ide dalej ogladac jeszcze jakies poltorej godziny - film trwa prawie 2.45 jak na razie akcja sie rozkrecaagus Edytowane przez kasia86bgo Czas edycji: 2013-02-27 o 22:13 |
|
|
|
|
#774 |
|
Wtajemniczenie
|
Agnjeska no mała jest przesłodka!
|
|
|
|
|
#775 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A kolki współczuję Cytat:
![]() Edytowane przez Agateczka* Czas edycji: 2013-02-27 o 22:14 |
||
|
|
|
|
#776 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
za wizytęWidzę że nasza sytuacja jest podobna...ah te chłopy coś im nie śpieszno...a człowiek siedzi jak na szpilkach Cytat:
Także w sumie opłacało się iść, do tego dowiedziałam się kilka przydatnych rzeczy. Cytat:
Cytat:
Ja jutro mam ktg+badanie. Oby coś ruszyło... Choć pewnie skończy się wywoływanie koło 7-8 marca. Ehh... Cytat:
Gratulacje dla Ciebie i dla Kingi.Dzielne dziewczyny!!! Czekamy na foto. Też tak myślałam. Ale koleżanka dotknęła brzuchem gorący czajnik i mały urodził się z myszką dokładnie w tym miejscu. Nie wiem czy to jest przyczyną, ale ona tak sobie to tłumaczy. Cytat:
|
|
|
#777 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Można wiedzieć cóż to za maszyna ??? My też planujemy wymienić na większy, właśnie 7 osobowy ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Ja też znam takie przypadki, nawet dziecko miało "myszke" jak mama się bardzo wystraszyła. |
|
|
|
|
|
#778 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
za szybkie opuszczenie domku !!!!słodki Cytat:
![]() odpoczywajcie więc Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a ! i córeczka śliczna i jak słodka !!! mała śliczna - a jaka śmieszna minka ![]() Cytat:
Cytat:
ta ciąża jest najtrudniejsza jednak ....... a co do dzieci i wykrakania - to
|
|
|
#779 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym od lipca mam naprawde fajną pracę , gdybym zostala tam gdzie bylam to gwarantuję że calą ciążę przesiedzialabym na zwolnieniu. Cytat:
|
|
|
#780 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja pierdykam dziewczyny ja was ostro nadrabiam bo chce wszystko wiedziec A tak mi to wolno idzie bo dopiero niedawno przestalam pracowac. A ze jestesmy w trakcie remontu i mam nadzieje, ze przed porodem albo krotko po sie przeprowadzimy, to mam jeszcze mase zalatwiania. Teraz lece nowy watek. Moja mala szaleje po kawce.Wlasnie wcale nie jest taka mala. W piatek miala 3100 a dodam, ze zamierzam sie przenosic damy rade
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:30.

dzięki za kciukaski
i tyle se mogłam pooglądać

ale miekki przynajmniej 
widzę po sobie
tym bardziej, że dzisiaj pyt. ginki w jakie dni jest na oddziale i co się okazało, że do kwietnia jej nie ma bo ma sesję egzaminacyjną
oby do 8 zaczęło się dziać coś...

Do wc poszedł, czy jak?pewnie zagadka zostanie niedługo rozwiazana
Wściekłam sie że musze wyrzucić, ale zaczełam sobie nakładać, no i on w połowie bardzo zaciekawiony mówi dobra nałóż
)