MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-27, 14:17   #661
monicca1989
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
Zrobiłam kupki do prania małego i myślałam ze będzie tego mniej, ale jak wywlekłam ciuszki, kocyki, rożki, pieluszki to padłam, poszły białe, i cos dziś chyba jeszcze włączę jak miejsca starczy na suszarce
ale wam zazdorszczę tego siedzenia/leżenia z lapkiem i nic nie robienia, moja młoda od jaiegoś czasu popuszcza sobie i kupa w majtach tez się trafi (jak przed chwilą) więc mycie dupska muszę odstawić i ciągle sprawdzac co wlasnie wymyśliła bo pomysłów ma co niemiara.
a oto efekt mojego siedzenia przy komputerze "żeby była ładna" zastanawiam sie skąd wzięła pomysł na bronzer na policzkach bo ja nie używam obecnie ani różu ani bronzera:
Śliczna córcia i widzę że makijaż flamastrami zrobiła sobie prawie permamentny będzie na kilka dni
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-27, 14:18   #662
maria28
Kniaginia

Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Trolla, śliczna córa!
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-27, 14:18   #663
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
bo nie rodzisz :P
ale ci powiem ze czuje ze do konca tygodnia Florek bedzie z nami
A ja czuję że do konca tygodnia to nawet 2 nowe dzidziusie będą z nami
Stary 2013-02-27, 14:19   #664
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Co do prowadzenia auta ja chyba na dniach pasuje, jak siedzę względnie prosto to mnie młody tak kopie, że się nie skupiam na drodze, jak się rozkładam jak na uczcie u cesarza, to właśnie przy wyjeździe z podporządkowanych czy innych takich nic nie widzę, bo tam jeszcze kupę auta, może innymi autami da się jeździć ale moim nie a mój syn z wielkimi nogami, nie lubi w ogóle jak siedzę - bo np kiedyś wprowadzałam jakieś dane do kompa Męża przy biurku - kopanie że szok, obiad przy stole na prosto - kopanie - kibelek ostatnio - kopanie w związku z tym 95 % czynności robię na płasko, wieczna uczta
ja już ze 2 m-ce nie jeżdżę. moje dziecię robi się nadpobudliwe w samochodzie, od dawna tak ma, ale jak był mniejszy to łatwiej mi było nad nim zapanować. teraz i jako pasażerowi ciężko mi usiedzieć tak kopie..
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-27, 14:19   #665
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
a oto efekt mojego siedzenia przy komputerze "żeby była ładna" zastanawiam sie skąd wzięła pomysł na bronzer na policzkach bo ja nie używam obecnie ani różu ani bronzera:
Ładna córeczka
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-27, 14:22   #666
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
Śliczną masz tą córkę !!
Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
artystka
i śliczna masz corcie.. to pewnie uroda po mamie
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
a ja Tobie cudnej, kreatywnej, ślicznej córeczki
Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
hehe super
Maria, Demeter, Monica
dzięki dziewczyny, wg mnie jest śliczna no ale to zdanie matki
tak i artystka z niej się robię wielka aż się boję co będzie dalej
a pisaki zmywalne hahaha przynajmniej tyle mam rozumku

a z tym praniem to ja myślałam że już jakaś popieprzona jestem, ale mnie uspokoiłyście, uff

idę coś gotować, sprzątać, prać bo mężuś wróci a tu lipa

a co do wanienki to młoda ma taką najtańszą z hipermarketu i jeszcze czasem jej używamy jak chce się dłużej pobawić w wodzie, bo żeby nalać jej w wannie do pasa wody to sorry, wstawiamy ją do wanny i się tam pluska

dziewczyny rodzicie?może jednak coś sie ruszy

Edytowane przez trolla2405
Czas edycji: 2013-02-27 o 14:25
trolla2405 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-27, 14:26   #667
mariolci
Rozeznanie

dzięki dziewczyny co do opinii na temat wanienki, pewnie kupimy taką na początek a potem jak już bedzie nam kąpanie sżło dobrze to sprzedamy a kupimy zwyklą większą .

Trollaa
ale śliczna ta Twoja córa

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-27, 14:27   #668
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Byliśmy wczoraj na warsztatach bardzo fajnie było, tylko troszkę długo, na ostatnich zajęciach już mnie tyłek konkretnie bolał od siedzenia
Bezpieczny Maluch? Jakie gratisy dostałaś?

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
wstałam w końcu siku i spotkałam tżta przy lodówce wyjadającej masło orzechowe o 4 rano - jeszcze się skarżył ,że spać nie idzie przez moje chrapanie ..... (ja wcale nie chrapie !!!!!) .....

Mnie raz obudziło moje własne chrapanie - ale TŻ mówi, że nie chrapię, więc pewnie to dziec...

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
i po ktg. zapis ok ale powiedziałam lekarzowi, że chyba te wody mi się sączą więc zrobił dodatkowo usg i badanie na fotelu. szyjka jeszcze nie gotowa do porodu ale już się przygotowuje, przepuszcza opuszek palca i prawdopodobnie do tygodnia będzie poród.
Trzymaj się w tym szpitalu - może faktycznie wyjdziecie już we dwójkę?

Cytat:
a ja sie caly czas zastanawiam, czy chce czy nie ZZO.. u nas bezplatne, na zyczenie.. a ja mysle caly czas, jak tego uniknac (boje sie tego wklucia i tez nie wiem, czy mnie alergia nie wywali po tym)..
Mnie ostatnio na to lekarz namawiał, że nie ma sensu się męczyć. Mówił też, że te kobiety, które na początku się zarzekały, że chcą bez znieczulenia, to w końcu i tak o nie proszą.
A co do alergii - może pogadaj o tym z anestezjologiem?

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
i dziś kończymy 38tc! 39 leci.. równiutkie 2 tyg zostały..

Cytat:
u mnie dziś GODZINA ZERO
0 day to go
No zmobilizuj się dziewczyno!

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Mi mała wczoraj tak skakała w brzuszku że usnąć nie mogłam i normalnie co chwilę biegałam do toalety bo tak dawała czadu że z każdym uciskiem mimo iż wydawało mi się że pęcherz opróżniony to mi coś leci a dziś wstałam z dziwnym wrażeniem obniżonego brzucha mam nadzieję że to tylko wrażenie bo przecież ja mam dopiero na 24 kwietnia termin. A wizyta 8 marca.
Może tak się tylko dziecko ułożyło? Mój czasem zwinie się tak na dole, że też mam wrażenie, że brzuch jest nisko, ale jak zmieni pozycję, to wraca do normalnego kształtu.

Oki, nadrabiam dalej. A Wy zacznijcie rodzić - Dragusia!

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-27, 14:29   #669
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
czy cos wam wiadomo, o zmianie tej ustawy dot macierzynskiego? Bo teraz cos zrobila szum mama kolezanki, ktorej dzis maja wywolac porod- zeby sie wstrymali do piatku, bo niby dzieci urodzone od 1marca maja sie lapac... Prawda to???
nic mi nie wiadomo. nie sądzę, żeby cokolwiek zmienili. byłoby o tym głośno, a nigdzie żadnych informacji na ten temat nie ma.
Stary 2013-02-27, 14:33   #670
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Bezpieczny Maluch? Jakie gratisy dostałaś?
Już pisałam ale może jeszcze tam nie doszłaś bo widzę że nadrabiasz
(2 czapeczki, 2 śliniaczki, 2 smoczki, próbki płynu do mycia butelek, próbki mleka enfamil, odcisk rączki i chyba tyle)
Stary 2013-02-27, 14:36   #671
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
nic mi nie wiadomo. nie sądzę, żeby cokolwiek zmienili. byłoby o tym głośno, a nigdzie żadnych informacji na ten temat nie ma.
Dokładnie, ja też nie słyszałam o czymś takim.
Wczoraj mój TŻ odbył pierwszą poważną rozmowę z synkiem, że ma czekać co najmniej do 17 marca 2013r. na wyjście Oczywiście niech wyjdzie w przybliżonym TP, ale nie za wcześnie, bo wiadomo, że to może się zdarzyć...
Stary 2013-02-27, 14:38   #672
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Wycina doz, ale jak 50g i po 2.59 to ta

U mnie stacjonarnie w dwóch dozach nie mieli, ale pewnie zależy od miejsca.
zauważyłam, że wycina. ale cena i waga się zgadza. dzięki

nie chcę na siłę niczego zamawiać żeby dobić do 20zł i wolałabym stacjonarnie, ale jak problemy są.. chociaż może skuszę się na jakieś gaziki do pępka od razu czy coś.
Stary 2013-02-27, 14:39   #673
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:

na pewno

Cytat:
Albo czop
chyba nie czop, bo za mało tego

Cytat:

ja się nastawiam na powrót ze szpitala w ciuchach ciążowych - obecnych. ale nie powiem, chciałabym wrócić do formy sprzed ciąży..

jak wyglądało to sączenie się wód? ja chyba mam jakąś paranoję na tym punkcie i nie wiem czy moje mokro to jeszcze norma czy może wody... mi gin nigdy nie podawał wskaźnika afi, ale chyba jakby było za mało wód to by widział
ja tez mam zamiar wyjść w spodniach ciążowych, z tyłka mi nie spadną, bo tyłek prawie nie urósł a w tych sprzed ciąży nie wiem czy się dopnę

co do wód to na pewno by zauważył. AFI wylicza się z 4 wybranych miejsc, tzw kieszonek i np u mnie ostatnio mierzył z 3 czy 4 a dziś wody były już tylko w dwóch, więc lekarz nawet na oko zauważy, że coś jest nie tak. a jak samemu rozpoznać to Ci nie powiem bo sama nie byłam pewna czy to to, ale wyglądało jak plamki ze zwykłej bezbarwnej wody

Cytat:
Zrobiłam kupki do prania małego i myślałam ze będzie tego mniej, ale jak wywlekłam ciuszki, kocyki, rożki, pieluszki to padłam, poszły białe, i cos dziś chyba jeszcze włączę jak miejsca starczy na suszarce
ale wam zazdorszczę tego siedzenia/leżenia z lapkiem i nic nie robienia, moja młoda od jaiegoś czasu popuszcza sobie i kupa w majtach tez się trafi (jak przed chwilą) więc mycie dupska muszę odstawić i ciągle sprawdzac co wlasnie wymyśliła bo pomysłów ma co niemiara.
jaka słodka
Stary 2013-02-27, 14:40   #674
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Wczoraj mój TŻ odbył pierwszą poważną rozmowę z synkiem, że ma czekać co najmniej do 17 marca 2013r. na wyjście Oczywiście niech wyjdzie w przybliżonym TP, ale nie za wcześnie, bo wiadomo, że to może się zdarzyć...
u mnie 17 wypada 2 dni przed tp, więc w sumie szanse niewielkie na załapanie się na roczny macierzyński. szczerze mówiąc to chciałabym żeby już się urodził, bo ta końcówka jakoś wyjątkowo mnie męczy i stresuje.
Stary 2013-02-27, 14:41   #675
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:

za wózek! Jaki wybraliście ??
Mutsy 4rider, gondola + spacerówka, fotelik maxi cosi cabrio fix.
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-27, 14:43   #676
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

z godzinę temu wpadł tż. okazało się, że telefon zaczął mi się aktualizować i biedak nie mógł się dodzwonić. jechał 25km bo myślał, że coś mi się stało. ąz mi głupio, ale to wina telefonu
Stary 2013-02-27, 14:44   #677
Mokka_83
Wtajemniczenie

Dzieki za info w sprawie macierzynskiego... czyli pewnie jakas przemądrzała mamuśka coś źle podsłyszała i pierdzieli farmazony:/
Kwiatuszek, co do szpitala-jak mus do mus... przeciez ciąża donoszona, dzidzia ładnie waży- nie ma co przeciągać
Dragusia, to długo Cię trzymają w niepewności. Czyli wygląda, że ten drugi termin biorą pod uwagę?
Stary 2013-02-27, 14:44   #678
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
Ooo my będziemy czekać ale conajmniej do 17 kwietnia
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-27, 14:46   #679
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
o matko Dziewczyny. zobaczyłam jakiś jasnobrązowy śluz możliwe, ze to po badaniu rozwarcia?

Cytat:
śliczna..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-27, 14:47   #680
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

mam jeszcze jedno pytanie

jakie ciuszki bierzecie do szpitala? komplet body z długim rękawem+ śpioszki+kaftanik albo body z długim rękawem+pajacyk starczy? nie będzie bobasowi za gorąco? może lepiej body z krótkim rękawem?
Stary 2013-02-27, 14:47   #681
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
u mnie 17 wypada 2 dni przed tp, więc w sumie szanse niewielkie na załapanie się na roczny macierzyński. szczerze mówiąc to chciałabym żeby już się urodził, bo ta końcówka jakoś wyjątkowo mnie męczy i stresuje.
Ech, rozumiem. Ja jestem na początku 8 miesiąca i się już męczę, ciągle coś podbolewa, cięzko się chodzi, a co dopiero będzie później...

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Mutsy 4rider, gondola + spacerówka, fotelik maxi cosi cabrio fix.
Bardzo fajny, no ale poza moim zasięgiem finansowym.

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Ooo my będziemy czekać ale conajmniej do 17 kwietnia
Dokładnie, ale powiem Ci, że ja bym chciała urodzić w połowie kwietnia właśnie, nie chce mi się czekać cały dłuuugi marzec i cały kwiecień.

========
Dziewczyny, jak myślicie, czy poduszka do siedzenia po porodzie (bo jest dosyć tania) to dobry pomysł ? Czy to potrzebne ?

Edytowane przez Demeter
Czas edycji: 2013-02-27 o 14:51
Stary 2013-02-27, 14:55   #682
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
jakie ciuszki bierzecie do szpitala? komplet body z długim rękawem+ śpioszki+kaftanik albo body z długim rękawem+pajacyk starczy? nie będzie bobasowi za gorąco? może lepiej body z krótkim rękawem?
u mnie na stronie szpitala jest lista:
"RZECZY DLA DZIECKA
1. Śpioszki + kaftaniki (3 pary),
2. Pieluszki tetrowe (5 szt.),
3. Pieluszki jednorazowe (mała paczka),
4. Chusteczki nawilżane (1 opakowanie),
5. Czapeczka, skarpetki (2 pary).
6. Przybory do czesania noworodka"

i subtelny dopisek:

"UWAGA: Zwracamy się z uprzejmą prośbą do naszych pacjentek aby przy zgłoszeniu się do porodu zabierały ze sobą rzeczy tylko i wyłącznie w takich ilościach jak zapisano powyżej !!!"

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-27, 14:58   #683
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:

Ja do szpitala małemu biore 2 x body, skarpetki, czapeczkę i chyba jakieś spodenki. Będzie miał jeszcze kocyk i rękawiczki , żeby się nie drapał.
Na wyjście mąż przywiezie rajstopki, ogrodniczki, bluzę, kurtkę i takie materiałowe buciki.

Kuuurczę, przespałam się 2 godziny, a Wy już tu 2 strony dalej. Tempo jest!
Zjadłam sobie sałatkę i Was nadrabiam powolutku.
Co do jeżdżenia autem, to ja bym baaaaardzo chciała. Jednak mąż bierze samochód do pracy, a w weekend jak razem jeździmy, to na ogół on prowadzi. Ja ewentualnie wracam jak piwko wypije. Jeździ mi się dobrze, ale ostatnio było kiepsko, bo mgła straszna, droga nieoświetlona i dziurawa, a mąż stwierdził, że się popisze gwarą śląską, którą nie wie jak się posługiwać.... Myślałam, że go wysadzę w środku pola. )

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-27, 14:59   #684
nati_85
Raczkowanie

Cytat:
i po ktg. zapis ok ale powiedziałam lekarzowi, że chyba te wody mi się sączą więc zrobił dodatkowo usg i badanie na fotelu. szyjka jeszcze nie gotowa do porodu ale już się przygotowuje, przepuszcza opuszek palca i prawdopodobnie do tygodnia będzie poród. no i teraz najgorsze, wód jest rzeczywiście co raz mniej- AFI- niecałe 7 i jutro idę do szpitala na obserwację być może to będzie tylko parę dni ale coś czuję, że wrócimy już we dwójkę.
Strasznie się boję szpitala, ostatni raz byłam jak byłam mała... poza tym jeszcze nie jestem gotowa na poród, mieszkanie nie do końca ogarnięte tak jakbym chciała i już ze strachu latam do łazienki

aha malutki waży 3300g czyli przybyło mu książkowo 200g w tydzień

i wiadomo już czy kładą Cię do szpitala?
Trzymam kciuki. W szpitalu będziesz pod dobrą opieką.

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość

i dziś kończymy 38tc! 39 leci.. równiutkie 2 tyg zostały..
za tygodnie.

Cytat:

eh zaraz sie zbieram na wizyte bo skierowanie do szpitala i chyba skierowanie na ktg?
zapytam o rozwarcie i cc jak z tą moją wagą tego klocuszka
Kciuki za wizytę.

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny ale dzisiaj dobrze pospałam tylko 2 razy wstawałam na siku teraz szybko dopiję kawę i biorę się robić na ludzi o 12 50 wizyta

Cytat:
.

Kuba przyszedł do mnie z dziurkaczem we włosach..... chciał sobie zrobić fryzurę w kropki boshe ,a ja go niedawno wzięłam do fryzjera który za obcięcie-podcięcie chłopca wziął 50zł .
i 50 zł za podcięcie włosów

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość

Kobietki mam wiadomość od Strippi:
Miała nieprzespaną noc, mimo że Michaś pięknie jadł i spał po 4 godziny ciągiem. Wychodzą w piątek rano
Ogólnie mówi że idzie jej cycowanie a Michałek uwielbia spać

Także już niebawem do nas zajrzą
Super, że w piątek wychodzą.

Cytat:
czy wy też macie normalnie tyle prania, my w trojkę produkujemy tego tyle ze średnio codziennie idzie 1 pralka, jak dodatkowo będzie mały to ja nic nie będę robić tylko prać i prasowania mam juz niezła kupkę, która to lubiła tak prasować? zapraszam, nawet ciasto mam do kafki
No u mnie to samo i się zastanawiam skąd tego się bierze. I jak do tego dojdą rzeczy młodego to będzie jakaś masakra.
nati_85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-27, 14:59   #685
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
WItam się. JA po wizycie i bez zmian...Szyja dalej rozwarta na palec, skurczy na KTG brak... NAstepna wizyta w poniedziałek...Mam spacerować;p Zatem na 16.00 wybieramy się z Tżtem na pizze
że spacer ma pomóc niby do pon. urodzić czy jak

Cytat:
hej, jestem po wizycie. nic się nie dzieje. główka niby napiera, szyjka miękka, ale to już od tygodnia. a rozwarcia brak
6 marca mam się zgłosić do szpitala na patologię ciąży i oni zadecydują co dalej eh.
pytałam o te cc i powiedziała że mam powiedzieć że duże dziecko to mi zrobią jeszcze usg sprawdzą pomierzą i zobaczą
no i masz Ci los, Florian na co ty czekasz?
No chyba że na marzec to oby do 5 się zaczęło dziać coś...

Cytat:
urodnica mała a jaka kreatywna

Cytat:

podpinam się do pytania, bo prasuję te malusieńkie ciuszki i się zastanawiam co zapakować
Stary 2013-02-27, 15:00   #686
nati_85
Raczkowanie

Idę dalej nadrabiać bo jeszcze 3 strony mi zostały.
nati_85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-27, 15:09   #687
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

trolla - sliczna masz core ... i te oczka

Cytat:
nasi znajomi podzieleni jedni, że tylko gąbka (ale b. często wymieniana), drudzy że to siedlisko bakterii i nic, od trzecich dostalismy "foczkę".
Mnie sie chyba podoba idea gąbki. Bo jednak mozna po cos szybko siegnac...
ja mam zamiar uzywac jej do czerwca ... pozniej Lece na Wakacje do PL wiec ew bede sie wspomagala pomoca mamy haha przy kapaniu ew jak mi sie spodoba kupie sobie jeszcze jedna jak bede do Norge wracac

Cytat:
podobno?
cos nie zacheca do ogladania
niooo takie flaki z olejem romatyczne ... ale idzie zwiezle wiec nie jest najgorzej

ale jesli chcesz film .. to polecam ost z sisotra ogladalam ... pozniej 2 razy u znajomych ... Twarze w tłumie - Faces in the Crowd

Cytat:
A ja czuję że do konca tygodnia to nawet 2 nowe dzidziusie będą z nami
ano Bardzo mozliwa opcja .. ale mowie wam po 10marca bedzie WYSYP

w sumie sie zastanawialam ktora z nas 1wsza urodzi
TY - OC - SORCE czy JA ( przypominam ze w PL mialabym termian na 29.marca )

Cytat:
z godzinę temu wpadł tż. okazało się, że telefon zaczął mi się aktualizować i biedak nie mógł się dodzwonić. jechał 25km bo myślał, że coś mi się stało. ąz mi głupio, ale to wina telefonu
widac jak sie kochany troszczy - tylko pozazdroscic

taaa wiecie co NIBY a juz od rana poszlo 6 stron ... haha
i ze niby zadna nic nie pisze yhmm .... to co bedzie jak sie kazda z nas rozpisze OLABOGA

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png

Edytowane przez kasia86bgo
Czas edycji: 2013-02-27 o 15:10
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-27, 15:09   #688
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Chocoblue Pokaż wiadomość
Współczuję Ja dziś w nocy też się obudziłam, ale z zupełnie innych powodów - śmiałam się przez sen na głos szkoda że nie pamiętam dlaczego
Fajnie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Bo teraz cos zrobila szum mama kolezanki, ktorej dzis maja wywolac porod- zeby sie wstrymali do piatku, bo niby dzieci urodzone od 1marca maja sie lapac... Prawda to???
Dziewczyny już pisały, nieprawda.
Pewnie usłyszała, że marzec, ale od którego to już nie zapamiętała.

Cytat:
jak siano to nie wiem, nie parzyłam nigdy, nawet nie miałam nigdy przyjemności na

Śliczną masz córę!
Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
tj. 3w1 ale ma naprawdę świetne funkcje... ewentualnie sprzedam po tej samej cenie
3w1 czyli co?

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
WItam się. JA po wizycie i bez zmian...Szyja dalej rozwarta na palec, skurczy na KTG brak... NAstepna wizyta w poniedziałek...Mam spacerować;p Zatem na 16.00 wybieramy się z Tżtem na pizze
... samochodem

To smacznego! My wczoraj piekliśmy i wyszła nam przepyszna.

Cytat:
a co do chrapania ...to dobra ..przyznam się ...czasem tak chrapnę ,że sama siebie obudzę ..... cholera nie wiem co jest grane ???? strasznie mi głupio !!!!
a jednak!!

Cytat:
hej, jestem po wizycie. nic się nie dzieje. główka niby napiera, szyjka miękka, ale to już od tygodnia. a rozwarcia brak
6 marca mam się zgłosić do szpitala na patologię ciąży i oni zadecydują co dalej eh.
A dlaczego masz 2 terminy w podpisie? Może ten marcowy jest właściwy i nie ma się co bać?

Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość
dziewczyny czy któraś z Was miała do czynienia z wanienką OK BABY ONFA EVOLUTION ?
Wydaje mi się to bardzo niewygodne - albo bardzo pochylasz się nad wanną, a jak przystawisz sobie stołek, to możesz nie sięgać. Ale to może być tylko moje wrażenie.

Cytat:
Już pisałam ale może jeszcze tam nie doszłaś bo widzę że nadrabiasz
(2 czapeczki, 2 śliniaczki, 2 smoczki, próbki płynu do mycia butelek, próbki mleka enfamil, odcisk rączki i chyba tyle)
heh no tak, nadrabiałam dzięki

Cytat:

Na stronie mojego szpitala jest taka lista:
DZIECKO:
- DWIE CZAPECZKI- TRZY PARY SPIOSZKÓW ZAPINANYCH NA RAMIONACH
- TRZY KAFTANIKI BAWEŁNIANE CIENKIE
- TZRY KAFTANIKI GRUBE- CIEPŁY KOCYK- RĘCZNIK DLA DZIECKA
- PIELUCHY TETROWE - 5 SZTUK
- PIELUCHY JEDNORAZOWE - 1 OPAKOWANIE
- CHUSTECZKI HIGIENICZNE DLA NIEMOWLĄT

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-27, 15:12   #689
mariolci
Rozeznanie

a ja jeszcze Was troche wykorzystam, a wiec czy któras z Was widziała na żywo taki kolor tutka grandera, grafitowo srebrny? czy ten srebrny jest strasznie jasny, jak biały? czy taki bardziej przyjemny szarawy ?

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-27, 15:21   #690
Mi6ka
Rozeznanie

Czesc dziewczyny, my juz po wizycie w szpitalu, czekamy na wyniki paciorkowcow ... a tak to ok, szyjka ok, ktg tez. Tylko jestem mega wkurzona i smutna USG... Tydzien temu bylismy na wizycie u naszego lekarza i maly wazyl 2240g i byl idealnie w sordku normy (z reszta jak zawsze), a dzis nie robil mi usg moj lekarz w szpitalu, tylko jakis mlody gosciu i on mi mowi, ze wszystko ok, maly wazy 1900 g To ja do niego, kurcze, ze tydzien temu bylo duzo wiecej i ze rozumiem blad pomiaru - ale zeby az tyle ?!?! Na to on jeszcze raz posprawdzal brzuszek i mowi, ze jak nic 1900... Wiec ja juz cala w stresie co jest - bo na wykresie sam dol normy... a my z mezem do malych ludzi nie nalezymy. Wszedl moj lekarz na to badanie, ja od razu do niego, co jest, przeciez az taka roznica i to jeszcze po tygodniu?!?!?! On, a ze spokojnie, ze w normie i tak dalej i w sumie nic, ze roznice w pomiarze. I teraz nie wiem, jestem smutna, bo sam dol normy. Widzac, ze mam duzy brzuch, dobre wyniki i maly ciagle w samym srodku juz od dluzszego czasu lykam witaminy co 2 lub 3 dni... I teraz mam wyrzuty sumienia, nie wiem co myslec. Teraz za 2 tyg pojde na wizyte znowu do mojego lekarza i ciekawe co bedzie... Nawet jak bedziemy znowu w srodku, to komu wierzyc ... Nie wiem, mam nadzieje, ze gosciu sie uczy jeszcze i ze to moj lekarz tydz temu mial racje, ale nie wiem, wkurzona jestem, ze nie usiadl do tego usg i sam nie sprawdzil...ale z drugiej strony moze nie byloby to ok kwestionowanie tego goscia wg etyki szpitalnej, jak mniemam...

Mialam dzis tyle dzis pozytywnej energii i fajnych planow, a teraz siedze na kanapie i smutno mi, wkurzona jestem, zaraz kogos zabije i maly tez sie pewnie tylko denerwuje ze mna ;(

No to sprobuje podczytac, co tam u Was, moze mi sie humor poprawi
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości