|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ?? ![]() |
|||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
8 | 14,04% |
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 |
14 | 24,56% |
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 |
4 | 7,02% |
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI |
1 | 1,75% |
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 |
8 | 14,04% |
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 |
2 | 3,51% |
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
1 | 1,75% |
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
0 | 0% |
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 |
0 | 0% |
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 |
1 | 1,75% |
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
0 | 0% |
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
0 | 0% |
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 |
12 | 21,05% |
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
4 | 7,02% |
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
2 | 3,51% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3061 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- i jeszcze cos http://wyborcza.pl/1,75476,13467467,...zlej_mamy.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3062 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() lubię czytać ciekawe rzeczy ![]() aa,dzwonił mój Tż mega wkurzony,ze pokłocił się z tą kumpelą z pracy co dowiedziała się o ciąży w 5tym mcu.. powód:zje bał ją jak psa.. za co? ona pali po kryjomu ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3063 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3064 |
Zakorzenienie
|
jedyne co znalazlam. jutro bede szukac pozadnych filmikow ![]() niedlugo zmykam spaciu, jeszcze jutro i w piątunio nowy domek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3065 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() glupia dziewczyna...pisalam wam tu juz, ze siedzialam u gina i babki rozmiawialy o jakiejs znajomej. urodzila dziecko w terminie, ale niecale 2kg. podobno wody plodowe zielone, cuchnace ![]() MAM BUDYN SMIETANKOWY!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3066 |
Zakorzenienie
|
Axella- ja też allergiczka
![]() ![]() uciekam spaćku, dobrej nocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3067 |
Zakorzenienie
|
ja tez uciekam, tz zaproponowal seansik filmowy. na tapecie "oblawa"
![]() kolorowych i do jutra! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3068 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a lasek palących nie pojme..albo pijących. nosz do cholery,nie chcesz dziecka-usun za wczasu,a jak nie to dbaj i jak urodzisz zdrowe-oddaj. pare miesiecy sie przemeczy a nie.. zrujnowac zycie,zdrowie bo "oj,nie moge rzucic fajek: ![]() Cytat:
![]() a najgorsze:już mam duużo nowych blizn bo mi wychodza takie alergiczne gówna na skórze i na nie działa tylko steryd, który został mi zakazany na okres ciąży ![]() no cóż,ważne że Zuzinek bedzie zdrowy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3069 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj bylam na szkoleniu w pracy.. po 8 godzinach siedzenia na dupce myslałam ze mi kość ogonowa odpadnie.. Jeszcze się okazało, ze mam dwie prezentacje zaprezentować ktore zrobiłam 2 miesiące temu.. ale spoko popłynęłam ![]() Potem poszłam jeszcze do baru ze znajomymi w pracy - tzn oni na piwo, ja na herbatę.. i powiedzieli ze beze mnie im strasznie smutno i nie ma kto ich pozytywnie nakręcać każdego dnia.. no kochani są.. Powiedziałam, ze będę do nich jeszcze czasami wpadać bo w depresję popadną z ich pesymistycznym nastawieniem do życia i nie bedę miala do czego wracać.. A na koniec dobiłam się pójsciem do kina z kolegą.. bo dostałam darmowy bilet z pracy na syberiadę polska.. Film dluuugi, dla mnie za poprawny politycznie, dosyc optymistyczny pomimo całej otoczki raczej smutnej, ale piękne zdjęcia.. nawet się nie rozryczałam.. co mnie strasznie zaskoczyło bo ja nawet na komediach płacze jak bóbr.. Bosz a jutro myslałam ze sobie poleniuchuje, a sobie przypomniałam, ze zapłaciłam kaucje za gimnastykę i umowiona jestem znowu do gina.. ehh |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3070 |
Zadomowienie
|
Uratowałam pomidorka!
![]() No dobra... tak naprawdę, to ja wcale nie chciałam sobie zrobić tej bułki ze słonecznikiem z serem i pomidorem. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3071 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Nasze szczęście Julia ![]() Edytowane przez antoinettee Czas edycji: 2013-02-27 o 22:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3072 | |||
Zakorzenienie
|
Nie dam rady nadrobić
![]() U mnie z nowości tylko informacja, że jednak muszę kupić łóżeczko w całości a nie tylko materacyk, więc jakieś 350 zł będę lżejsza ![]() Coś się działo ważnego jak mnie nie było? ---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Troszkę podczytałam ... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Błąd polegał na tym, ze zamiast 11 mama napisała 111 i numer był całościowo o jedną cyfrę za długi, ale doczepić się mogą.
![]() |
#3073 |
Zakorzenienie
|
A ja zapomniałam dodać, że z racji tego, że mam RH- i konflikt z moim TŻ w 27 muszę się zgłosić na zastrzyk domięśniowy z jakimś tam zabezpieczeniem ( drugi po porodzie jeśli dziecko będzie miało RH+). Czy któraś to miała? Czy tylko ja mam konflikt serologiczny?
#3074 | |
Zakorzenienie
|
Ja się napaliłam na tego Alive jednak.
dowiedziałam się dzisiaj, że ten nowy model z Tako to cenowo będzie ponad 2 tysie ![]() Cytat:
Dla dziewczyn z okolic BB w sklepie dziecięcym na komorowickiej na rogu (zapomniałam nazwy) są komplety pościeli z bawełny 3 części w promocji za 39,90 zł. Poszwa, poszewka i "odbojnik" na łóżeczko.
![]() |
#3075 |
Zakorzenienie
|
Xal z RH- , badanie jest niezbędne tylko gdy masz konflikt serologiczny z TŻ tzn. on ma RH+. Bo w takim wypadku Twój organizm może wytwarzać przeciwciała. Konkretnie idzie o to, że w takim wypadku nie wiadomo jaką krew będzie miało dziecko. Jeśli tak jak Ty czyli RH- to totalny luzik, jeśli RH+ to jego krew organizm zacznie traktować jak wroga/wirusa i będzie go zwalczało.
Tyle, że przy 1szej ciąży raczej to nie grozi, bo krew dziecka nie wydostaje się poza łożysko, ale po to właśnie mi w 27 tc podają tą szczepionkę by mnie zabezpieczyć tzn. gdyby jakimś cudem się krew dziecka przedostała by nie było wytworzonych przeciwciał. Po porodzie jeśli dziecko będzie miało RH- to już mi nie dadzą bo na pewno mój organizm nie będzie wytwarzał przeciwciał, jeśli jednak będzie miało RH+ to muszą bo inaczej kolejną ciążę mój organizm traktowałby jak intruza. Ja mam co badania krwii sprawdzane czy nie tworzą mi się przeciwciała i ponieważ cały czas nie to w 27tc dadzą mi tą szczepionkę jako zabezpieczenie. A któraś miała robiony taki zastrzyk? Boli? Bo słowa " domięśniwy" mnie nieco przerażają.
#3076 | ||||
Zadomowienie
|
Helenka chyba chciała z Tatusiem iść do pracy, bo tak fikała, że spać mamie nie dała...
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Koleżanko, Ty się w ogóle nie oszczędzasz ![]() Miło, że jest miło, ale znajdź chwilkę na odpoczynek ![]() Cytat:
Ładnie wygląda ten Alive, właśnie podglądnęłam, a nowy model na pewno wystartuje z wysoką ceną.
![]() |
#3077 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() i brawa za dietę ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() niech ci wyjdzie na zdrowie no i dzień dobry ![]()
![]() |
#3078 | ||
Zakorzenienie
|
haloo
ja dziś z rana ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Magiusia domięśniowe zastrzyki miałam ale nie takie. Mnie wczoraj też lekarz pytał jaką mam krew bo nie wiedział czy musimy już "działać". Więc pewnie o to chodziło. Ale u mnie konfliktu nie ma. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3079 |
Rozeznanie
|
Witam się z rana z piękną pogodą za oknem, czuję wiosnę, zabieram się za mycie okien, prasowanie - aż żyć się chce!
![]() Mam nadzieję że wszędzie tak dzisiaj jest bo już mi szaruga wystarczająco dała się we znaki, podejrzewam, że i Wam podobnie ![]() Miłego dnia! |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3080 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mycie okien mamy zabronione...w naszym stanie w końcu czy nie? ![]() miłego dnia ![]()
![]() |
#3081 |
Rozeznanie
|
happy, mam małe okna - to kamiennica i nie ma nawet balkonu, więc specjalnie się nie przemęczam
![]() a że już mnie drażniły to chwila moment i je wyszorowałam, w ogóle ładna pogoda niesamowicie dopinguje mnie do pracy a przy okazji oglądam dzień dobry tvn i jakoś szybko idzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3082 | ||||||||
Zadomowienie
|
witam dziewczęta. U mnie za oknem szaro i buro i brzydko... kiedy ta wiosna wreszcie????
Cytat:
Ja też zawsze mam wrażenie, że mam wielgaśny brzuch, ale ostatnio widziałam panią, która miała taki, że normalnie szok. Może miała bliźniaki? normalnie się w drzwiach nie mieściła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3083 |
Zadomowienie
|
no i wklejam wreszcie moją kocurkę ukochaną
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3084 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzień dobry! ![]() Dziś w planie: leniuchowanie ![]()
![]() |
#3085 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3086 |
Zakorzenienie
|
Witam i ja
![]()
#3087 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- podpytaj gina czy nie da rady zebyś wyszła na szkołę rodzenia raz w tygodniu na 2h? zakładając, że nie będziesz ćwiczyć tylko słuchać
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3088 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do aukcji, to ja nie dostałam od nich żadnego maila- ani że dostali kasę, ani że wysłany towar... A tu suprajs i towar przyniósł kurier. Oczywiście wszystko ok- zgodnie z opisem aukcji. Cytat:
A co do okien, to chyba nie wskazane w naszym stanie, ale doczytałam, że masz malutkie okna- mam nadzieję, że chociaż ostrożnie je pucowałaś... Cytat:
![]() ---- ![]() Doszły meble do salonu ![]() ![]() Póki co jestem już po śniadanku, idę się ogrnąć, wymyć łepetynę i chyba się przejdę skoro zaczyna pachnąć wiosną ![]()
![]() |
#3089 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Myśleliśmy nawet o SR po angielsku ale to koszt 800pln ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Twoja Blanka na pewno też to miała więc musiałaś się spotkac z tym określeniem. Tu z wikipedii : Odruch Moro, inaczej zwany odruchem obejmowania – odruch występujący w odpowiedzi na gwałtowną zmianę położenia ciała noworodka, nagły hałas, ostry dźwięk. Noworodek reaguje energicznym wyprostowaniem kończyn górnych i dolnych, wygięciem pleców w łuk i odchyleniem głowy do tyłu, po czym zaciska pięści, a odrzuconymi wcześniej na boki rękami wykonuje powolny ruch objęcia klatki piersiowej. U dzieci po cc często bywa nasilony. Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3090 |
Zakorzenienie
|
w Krakowie też piękna wiosna
![]() ![]() ![]() ![]() dzisiaj bezpieczny maluch a od przyszłego tygodnia poniedziałki i czwartki - SR ![]()
Michaś 02.07.16 ![]() Edytowane przez Mysia mysz Czas edycji: 2013-02-28 o 08:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.