Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-27, 21:26   #1261
agunia82
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość

No to nieźle! PIerwsza będzie na wątku chodzić!
hihi, nie jestem taka pewna, bo widzę tutaj jeszcze co najmniej dwójkę kandydatów do chodzenia wcześniej

no i skubaniec mały potrafi przejść wzdłuż kanapy, potem cały czas stojąc skręca trzymając się bujaczka (który stoi przy kanapie nieużywany, ale niezłożony), za bujaczkiem stoi wózek więc trzymając się go drepta dalej aż do skrzyni z zabawkami za wózkiem

Ale jak staje trzymając się suszarki od bielizny, to zawału niemal dostaje

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 21:31   #1262
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Heheheh, dobra jesteś. Pewnie pani nie ma co sprzątać.
Sprzątamy, bo nie chcemy, żeby ktoś pomyslał, że mieszkają tu brudasy.
Tyle, że z tym sprzątaniem i czystością w domach jest baaardzo różnie.
no dokładnie...a z resztą nie wypada mi żeby zmywała po mnie naczynia jak mam zmywarkę, czy zbierała ubrania...ona ma np. poodsuwać meble, wyszorować kafelki i takie tam, to na co ja nie mam czasu a takie podstawowe sprzątanie to przecież ogarne. mój maż twierdzi, że ona powinna robić wszystko no ale przecież mi nie wypada....

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
hihi, nie jestem taka pewna, bo widzę tutaj jeszcze co najmniej dwójkę kandydatów do chodzenia wcześniej

no i skubaniec mały potrafi przejść wzdłuż kanapy, potem cały czas stojąc skręca trzymając się bujaczka (który stoi przy kanapie nieużywany, ale niezłożony), za bujaczkiem stoi wózek więc trzymając się go drepta dalej aż do skrzyni z zabawkami za wózkiem

Domyślam się!!!!
Jak to jest że te nasze dzieciaki zawsze sięgają po to, co niedozwolone! Franek sięga po wszystko co gorące i ostre! GREAT!

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:

Domyślam się!!!!
Jak to jest że te nasze dzieciaki zawsze sięgają po to, co niedozwolone! Franek sięga po wszystko co gorące i ostre! GREAT!
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 21:33   #1263
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Domyślam się!!!!
heh, tylko do tego to akurat szczęśliwie trudniej sięgnąć a tu ja na przykład zmywam sobie jeden garnek, spuszczam ją z oka na chwilkę dosłownie, a ta zaraz stoi przy suszarce i zadowolona targa ubrania

a niedozwolone wiadomo, nęci najbardziej bo niepoznane
u nas hitem teraz jest taplanie się w wodzie w misce psa i włażenie na legowisko psa... I jeszcze pieron potrafi wejść na legowisko i dyszeć jak pies!

Stary 2013-02-27, 21:43   #1264
Irmusia81
Zakorzenienie

fajne zakupy

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
H
Ktoś pytał o tańsze spacerówki - ja myślę o Espiro Metro i Magic. Na trudniejszy teren lepszy Magic - ma fajną amortyzację, dobrze się prowadzi. Tylko nie składa się jedną ręką.
ostanio oglądałam go w smyku. Bardzo fajny

Cytat:
hey hey witam z pracy!

ale moje dziecie uroczo wygląda z ząbkami mówię wam! Taki urwis! w ogóle chce się pochwalić, że robi "cześć" ale lewą ręką i gasi/zapala światła i zamyka mikrofalę...ja cię! mikrofala to dla niego raj na ziemi hahah
super

Leosiowi coraz sprawniej wychodzi robienie "pa, pa". Pracujemy tez nad "kosi, kosi". Aaa i jak przystało na kandydata na papieża mój syn bardzo chętnie robi "amen"

Cytat:
Luśka w końcu się nauczyła "schodzić" z pozycji stojącej na czworaki Dzięki czemu coraz rzadziej się przewraca. Ale skubana jaka ostrożna, schyla się powolutku, bada jedną ręką czy sięgnie podłogi i dopiero jak poczuje stabilne podparcie puszcza się drugą ręką
No a poza tym to już niezłe dystanse przechodzi i to trzymając się byle czego. Dzisiaj na przykład wstała przy krzesełku do karmienia, trzymając się go przeszła przez całą jego szerokość do obudowy komputera, potem krzesła aż dotarła do mnie

a właśnie, pytanie - czy wasze dzieci też kiwają głową/ciałem jakby bardzo energicznie chciały powiedzieć "tak"? Bo Luśka tak robi nagminnie. Do tego często jak to robiła to ja mówiłam "tak tak" i kiwałam głową, i teraz wystarczy, że powiem "tak tak" a ona zaczyna się tak kiwać
dla spryciulki
co do pytania, Leoncio tak nie robi.

Cytat:

I nikt nie zauważył, jak pisałam o tym , że Nadka ma ospę...
biedna bardzo ją wysypało? Jak to znosi?

Cytat:
Ja to nawet sprzątam jsk przychodzi pani....do sprzątania hahha...tzn ona tak raz na miesiąc/dwa do większych porządków...i ja zawsze sprzątam przed jej przyjściem. mąż oczywiście zachodzi w głowę po co
haha, ja robiłabym tak samo Kiedy pracowałam całymi dniami rozważałam zatrudnienie pani do sprzątania, ale doszłam do wniosku, że sprzątałabym przed nią, bo ciągle miałabym wrażenie, że za dużo ma do zrobienia Ale kto wie czy za jakiś czas nie wrócę jednak do tego pomysłu, bo powierzchnia mieszkalna nam się powiększa No i liczba domowników też rośnie. Zobaczymy.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 21:44   #1265
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
hehe to dobrze

z tym wstawaniem to u nas tez pobudka o 5:30 ale moze i dobrze bo poleże z Jasiem 15 minut a potem szykuje sie do pracy, zawsze chcociaz troche sie nim naciesze
ej daj przepis na salatke kebab

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 21:46   #1266
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
h

u nas hitem teraz jest taplanie się w wodzie w misce psa i włażenie na legowisko psa... I jeszcze pieron potrafi wejść na legowisko i dyszeć jak pies!
ale fajnie U nas na pewno też tak będzie I zabawki będą sobie zabierać
Stary 2013-02-27, 21:47   #1267
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:

chyba czas zainwestowac w pchacza

Amelcia
Stary 2013-02-27, 21:47   #1268
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

Leosiowi coraz sprawniej wychodzi robienie "pa, pa". Pracujemy tez nad "kosi, kosi". Aaa i jak przystało na kandydata na papieża mój syn bardzo chętnie robi "amen"
no brawo
co do pogrubionego

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2013-02-27 o 21:50
Stary 2013-02-27, 21:48   #1269
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
hey hey witam z pracy!

ale moje dziecie uroczo wygląda z ząbkami mówię wam! Taki urwis! w ogóle chce się pochwalić, że robi "cześć" ale lewą ręką i gasi/zapala światła i zamyka mikrofalę...ja cię! mikrofala to dla niego raj na ziemi hahah

DENTOSEPT uratował moje samopoczucie po usunięciu 8ki! cóż za wspaniały środek! CUdownie odrętwiałą buzię miałam po nim

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

P.s. a swoją drogą, chyba wiosna idzie, co nie???
A to spryciarz mały, ja też gaszę światła z moim w ramch zabawy ale on jeszcze nie kuma o co chodzi

Dobrze, że Ci pomogło Ten na afty to Dentosept A, inny niż zwykły Dentosept do płukania

Też już coś poczułam w powietrzu
Cytat:
Luśka w końcu się nauczyła "schodzić" z pozycji stojącej na czworaki Dzięki czemu coraz rzadziej się przewraca. Ale skubana jaka ostrożna, schyla się powolutku, bada jedną ręką czy sięgnie podłogi i dopiero jak poczuje stabilne podparcie puszcza się drugą ręką
No a poza tym to już niezłe dystanse przechodzi i to trzymając się byle czego. Dzisiaj na przykład wstała przy krzesełku do karmienia, trzymając się go przeszła przez całą jego szerokość do obudowy komputera, potem krzesła aż dotarła do mnie

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

a właśnie, pytanie - czy wasze dzieci też kiwają głową/ciałem jakby bardzo energicznie chciały powiedzieć "tak"? Bo Luśka tak robi nagminnie. Do tego często jak to robiła to ja mówiłam "tak tak" i kiwałam głową, i teraz wystarczy, że powiem "tak tak" a ona zaczyna się tak kiwać
Wow, Jestem pod wrażeniem umiejętności Lu
Mój tak nie robi
Cytat:
Biedny M. oby szybko znalazł przyczynę.

My też nadal będziemy używać spacerówki tej co mamy. Może kiedyś zakupimy parasolkę, ale póki co, to nie.

Dzięki

Rzeczwiście jakoś przeoczyłam Współczuję...
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Karolina dziękuję Kurde zrobiła mi się ta afta w zagłębieniu przy dziąśle, nawet mówienie boli
A tym się można zarazić?
Nie to nie jest choroba zakaźna, ale często występuje rodzinnie. Jako jedną z przyczyn aft (a jest ich bardzo dużo) podaje się podłoże genetyczne, więc jeśli Fabisiowi by się przydarzyła to sobie nie wyrzucaj że go zaraziłaś
Wiem, że to bolesne, współczuję
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 21:48   #1270
LadyMagnolia
Rozeznanie

Cytat:
hey hey witam z pracy!

Mój ma podobnie- ze światłami Tata go nauczył. Zdarza mu się też czasem zrobić papa, ale jeszcze nie do końca świadomie. Teraz najlepsi przyjaciele to laptop, komórki i pilot od telewizora, który w desperacji pokazał mu dziadek. Specjalnie mi nic do rąk nie dajemy, ale wiadomo, jak zobaczy w zasie gu to łapki wyciąga. Do pilota gada
Cytat:

To mi przypomina o zaletach naszego nowego kojca. Otóż A. się dzisiaj tak wkurzył, że go tam włożyłam, że ze złości dwa razy stanął na czworaka. no i pomijam to, że w kojcu musi sam się przewracać, żeby jakąś zabawkę dostać, bo nie widzi nikogo, kogo by mógł zmusić do podania jej...
Cytat:
Biedny M. oby szybko znalazł przyczynę.

My też nadal będziemy używać spacerówki tej co mamy. Może kiedyś zakupimy parasolkę, ale póki co, to nie.

Biedna mała. Oby szybko przeszło.

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

LadyMagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 21:49   #1271
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
chyba czas zainwestowac w pchacza
no właśnie myślałam o tym, ale doszłam do wniosku, że jeszcze nie. Podobno ten etap chodzenia bokiem jest bardzo ważny i nie powinno się dziecku w tym przeszkadzać, a wręcz starać się to maksymalnie umożliwiać, ma tak chodzić najdłużej jak się da. Jak zacznie się wyrywać do chodzenia przodem to kupimy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-27, 21:49   #1272
luby957
Raczkowanie

HEj
znowu sie nie odzywam przez jkais czas a;e to tylko dlatego ze moj TŻ ma na rano do pracy i wieczorem zamista wchodzic na wizaz to siedze z nim i gadamy i jakos tak czas ucieka ze juz tylko pozniej na spanie mam ochote.
Dzisiaj byłam w bibliotece i szukałam artukułow do mojeje pracy mgr. Zanim przebranełam przez te czasopsma to mnie juz cholera brała. DObrze ze przyjaciolka ze mna byla i mi pomagala bo chyba bym tam pol dnia spewdzila. Jutro znowu ide do biblioteki tylko tym razem do wojewodzkiej. Zobaczymy co znajde.
Jutro tez dopiero ide do sklepu za ta sukienka zobczyc czy jest, ajak jej nei bedzie to sie spytam czy moga ja zamowic. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Tak bym chiala zeby do mnie pasowala. We pezdzierniku mama wesele siostry to by akurat byla :d
Maluszki już spia, i zaraz i jad ide bo jutro z rana musze wstac wiec sie nie polenie z maluchami .
POzdr. Od pon moj TZ ma znowu na drugie zmiany to bede czesciej zagladac
Stary 2013-02-27, 21:49   #1273
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:

jesu poplulam sie ze smiechu

Amelcia
Stary 2013-02-27, 21:50   #1274
nicki86
Zadomowienie

Jejku jaka Lu musi być pocieszna na żywo

Dawno nie czytałam forum, a teraz nadrabiam i kurcze aż się przerażam że my tak w tyle i z poruszaniem się i z rozmawianiem... do tej pory nie panikowałam ale jak czytam o osiagnieciach Waszych dzieciach to jakiś niepokój się we mnie wzbiera

jak Nadka sobie radzi z krosteczkami? probuje sie drapać?
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 21:52   #1275
chce_byc_mama
Zakorzenienie

przebrnelam przez lazienke, teraz jade kurze

Amelcia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-27, 21:54   #1276
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Jejku jaka Lu musi być pocieszna na żywo

Dawno nie czytałam forum, a teraz nadrabiam i kurcze aż się przerażam że my tak w tyle i z poruszaniem się i z rozmawianiem... do tej pory nie panikowałam ale jak czytam o osiagnieciach Waszych dzieciach to jakiś niepokój się we mnie wzbiera

nom jest bardzo pocieszna zwłaszcza jak do mnie idzie w wielkim skupieniu robiąc te swoje przezabawne minki

o poruszanie się nie martw, Lu jest z tym do przodu i ostatnio nawet pediatra była pod wrażeniem jak szybko ona się rozwija fizycznie chociaż to hipotrofik był.
A z mówieniem my też do tyłu, oj do tyłu. Czasem jak Luśka coś namiętnie memla to jej jakieś "baba" wyjdzie, ale to baaaaardzo sporadycznie i chyba przypadkowo

Stary 2013-02-27, 22:02   #1277
Soleilka
Zakorzenienie

Nie pochwaliliśmy się Wam Byliśmy dziś z Lipus i Jasiem na spacerze
W trakcie Fabi zgłodniał i próbował zjeść wózek

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Nie to nie jest choroba zakaźna, ale często występuje rodzinnie. Jako jedną z przyczyn aft (a jest ich bardzo dużo) podaje się podłoże genetyczne, więc jeśli Fabisiowi by się przydarzyła to sobie nie wyrzucaj że go zaraziłaś
Wiem, że to bolesne, współczuję
No właśnie ostatnio TŻ miał i już myślałam, że mnie zaraził Ja to dziadostwo mam pierwszy raz Podejrzewam, że przez braki witamin, muszę na morfo iść
W ogóle osłabienie włosów i paznokci, kiepska pamięć, teraz ta afta... No czegoś mi brakuje

dla Leosia. Amen mnie rozśmieszyło
Aga u nas nie ma kiwania
Buena, a Kai już zeszło? Zaraziła się bidulka mała

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 22:16   #1278
katja_22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któraś z Was miała do czynienia ze szkodliwym działaniem SLS? Bo małej powychodziły na udkach i ramionkach suche czerwone plamy, i właśnie patrzę że na naszym płynie jest ten szit
Nie miałam styczności...

Cytat:
hey hey witam z pracy!

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Super

A co do wiosny to oby Już wszyscy na nią wyglądamy

Cytat:

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Brawo

Mój pokazywał ale na "nie", "tak" w jego wykonaniu chyba jeszcze nie widziałam

Cytat:
Oby szybko wyzdrowiała

Cytat:

to "amen" mnie rozbroiło
katja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 22:17   #1279
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to nawet sprzątam jsk przychodzi pani....do sprzątania hahha...tzn ona tak raz na miesiąc/dwa do większych porządków...i ja zawsze sprzątam przed jej przyjściem. mąż oczywiście zachodzi w głowę po co
Udana jesteś

Brawo dla Lu zdolniacha mala

No i dla Leosia za Amen

Mam nadzieje, ze Nadia szybko wyzdrowieje, biedna mała

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-27, 22:20   #1280
buena
Wtajemniczenie

Cytat:

biedna bardzo ją wysypało? Jak to znosi?
ad1 hahhaahah
ad 2 Dziś właśnie wyszło jej więcej, ale póki co nie jest jakoś strasznie. Ma może z 20 krostek. Wczoraj i dziś byłśmy na spacerze, bo było ok. Ale wieczorem doszła temp. nie jest wysoka, bo w pupci mierzona wyszła 38. Od jutra siedzimy w domu, bo się boję.

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość

Rzeczwiście jakoś przeoczyłam Współczuję...
Cóż zrobić, oby nie było gorzej niż jest.
Cytat:
Napisane przez LadyMagnolia Pokaż wiadomość
Biedna mała. Oby szybko przeszło.
Mam nadzieję, że szybko przejdzie.
Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Nie próbuje, mam nadzieję, że jakoś bardzo jej nie doskwierają. Najgorsze, że jedna krostka pod pieluszką zrobiła się taka nieładna. Mam nadzieję, że nie będzie się paprało.

Cytat:

No właśnie ostatnio TŻ miał i już myślałam, że mnie zaraził Ja to dziadostwo mam pierwszy raz Podejrzewam, że przez braki witamin, muszę na morfo iść
W ogóle osłabienie włosów i paznokci, kiepska pamięć, teraz ta afta... No czegoś mi brakuje

Buena, a Kai już zeszło? Zaraziła się bidulka mała
ad 1 Ja też mam chyba jakieś braki witaminowe, bo włosy jak włosy, ale wypadają mi też rzęsy.
Wysysają z nas maluchy ile wlezie.
ad 2 Kai zostały już tylko strupki, które ładnie powoli odpadają. A miała tego wszystkiego sporo i wymęczyła ją ta ospa.

Nadka od jakiegoś tygodnia, a w sumie chyba nawet więcej, fajnie się czołga a przy tym pomaga sobie machając nóżkami, jakby pływała. Wygląda, to świetnie.
Robi lub robiło, któreś z maluchów podobnie?
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 22:25   #1281
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
ad 2 Dziś właśnie wyszło jej więcej, ale póki co nie jest jakoś strasznie. Ma może z 20 krostek. Wczoraj i dziś byłśmy na spacerze, bo było ok. Ale wieczorem doszła temp. nie jest wysoka, bo w pupci mierzona wyszła 38. Od jutra siedzimy w domu, bo się boję.

Nadka od jakiegoś tygodnia, a w sumie chyba nawet więcej, fajnie się czołga a przy tym pomaga sobie machając nóżkami, jakby pływała. Wygląda, to świetnie.
hmmm nie wiem, czy zmieniły się zalecenia czy nie, ale pamiętam, że przy ospie zalecało się unikać wychodzenia na dwór (tak coś mi się kojarzy, pewna nie jestem)
oby przeszła łagodnie

tak, u nas tak było

Stary 2013-02-27, 22:32   #1282
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
jesu poplulam sie ze smiechu
Cytat:
dla Leosia. Amen mnie rozśmieszyło
[
Cytat:
Napisane przez katja_22 Pokaż wiadomość
to "amen" mnie rozbroiło
razem z moją mamą mamy z tego polewkę, bo tesciowa zawsze się chwali, że jej starsza wnuczka robi "amen". I śmiejemy się właśnie, że Leon też ćwiczy Czasem tak leży w łóżeczku ze złożonymi łapkami i przygląda się im w skupieniu, a my się śmiejmy

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Cytat:
ad1 hahhaahah

oby przeszło łagodnie

Leoś też tak robi A dziś zaczął przy tym podnosić pupkę
Stary 2013-02-27, 22:33   #1283
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katja_22 Pokaż wiadomość

Oby szybko wyzdrowiała
Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość

Mam nadzieje, ze Nadia szybko wyzdrowieje, biedna mała
Cytat:
hmmm nie wiem, czy zmieniły się zalecenia czy nie, ale pamiętam, że przy ospie zalecało się unikać wychodzenia na dwór (tak coś mi się kojarzy, pewna nie jestem)
oby przeszła łagodnie

tak, u nas tak było
Dzięki dziewczyny, też mam taką nadzieję.

Agunia, jak byłam w pon. mała miała jedną krostkę, więc babka powiedziała, że jeśli nic jej nie dolega i czuje się ok, to można wychodzić. No ale dziś się pogorszyło, więc od jutra koniec ze spacerami. Tylko nie wiem, jak to będzie ze spaniem...
Z resztą to chyba najbardziej chodzi o zarażanie innych.

A od tego czołgania szybko zaczęła raczkować?

Spadam, dobrej nocy dziewczyny.

U nas chyba będzie bardziej kiepska noc niż zwykle, bo się strasznie wierci bidulka.
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 22:45   #1284
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

A od tego czołgania szybko zaczęła raczkować?
Lu jakoś długo zajęło rozpracowanie czworakowania, jakieś 2 miesiące, ale ona bardzo wcześnie zaczęła pełzać, więc w sumie dobrze, że trochę poczekała

Stary 2013-02-27, 22:50   #1285
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Matko skonczylam. Ide myc dupeczke i do wyrka.
A jutro ide po telefon

Amelcia
Stary 2013-02-27, 23:39   #1286
Linka25
Zakorzenienie

Hej u nas tez na tapecie zapalanie i gaszenie swiatla, robienie pa pa, no i zabawa w otwieranie i zamykanie lodowki (uwielbia). Z nowych rzeczy, sylabizuje dzi dzi

Aga to dreptanie przy meblach musi robic duze wrazenie!

Dobranoc

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2013-02-27 o 23:42
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 23:48   #1287
bebe1987
Rozeznanie

Hej,

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
mam dzis zryty humor.
Z małą nie bylam u lekarza bo nie kaszle. Cala noc bylo spoko nie kaszlala ani razu od rana tez nie kaszlala i wrecz piszczala z humorem. Wiec niewskazuje niz=c na to zeby cos jej bylo(na szczescie) nie poszlam bo nie bede latac co chwile z byle czym)

Ja poszlam do okulisty, Ale dowiedzialam sie z eoczy mam zdrowe wsio oka moje bole glowy to migrena najprawdopodobniej(poszla m bo zarejestrowałam sie szybciej od neurologa a ze mnie oko boli porzy bolu glowy to myslalam z emoze cos w zwiazku z oczami) 8 marca ide do neurologa. A 6 marca ide na takie badanie do okulisty jeszcze neurologiczne(cos tak okresliła ale dokladnie niewiem takie bardzo dokladne tam w srodku)

NO i bylam na spacerze z malą. Zmarzłam jak cholera. Niby cieplo ajednak zimno.

Palec juz lepiej. Juz go moge bardziej zginac ciagna mnie tylko szwy ale juz niebiore porzeciwbolowych. I nawet lepiej mi juz przy małej robic bo mnie tak nie boli.

To chyba tyle co u mnie.

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

a i byla u nas srodowiskowa pielegniarka. Mowila z emala moze juz jesc wsio to co my(tzn woadomo z enie wsio ale to co juz w tym wieku jest np w sloiczkach)
Mowila ze mała moze kaszlec tak swiszczaco wlasnie od piszczenia albo od wiotkosci krtani którą ma. I cos tam jeszcze mi mowila ale zapomnialam. Acha mowila ze mala ksiazkowo sie rozwija i jak powiedzialam ze mala siedzi na kolanach prosto a bez emnie sie chwieje to mowi ze moze ona potrzebuje mojej bliskosci i u mnie czuje sie pewnie. NO bo sama widziala na kolanach siedziala sztywno a pinda jedna na podlodze czy kanapie siedziec nie chce bo sie chwieje
No to same dobre wiadomości!
Cytat:
kupilam malej jeszcze takie trampeczki i tatus dzisiaj kupil taki komplecik.
ten motylek na bluzeczce jest z koronki.
Trampeczki są boskie .
Cytat:
hej

podczytuję na bieżąco, ale na pisanie jeszcze nie mam weny i sił. Ale chociaż dam znać, że żyję.
Ząbkowania ciąg dalszy chociaż zębów jeszcze nie widać. Co prawda młoda już chyba lepiej toleruje ten ból, bo jest mniej marudna i raczej z niej wesołek, chyba, że jej się akurat przypomni, że boli. Dzisiaj przed drzemką chciałam ją dziąsełka posmarować i jak tylko dotknęłam palcem to się strasznie rozdarła, bidulka moja
Nocki też jakby nieco lepsze, ale to dlatego, że się złamałam i jak w środku nocy nie jestem w stanie jej uśpić, żeby poszła sama spać w łóżeczku, to biorę ją do nas i śpimy razem, wtedy w momencie odpływa. Ja jakoś muszę funkcjonować, a i nie będę małej męczyć, bo wyobrażam sobie co przechodzi przez te zęby i lęk separacyjny.
Ja dopiero dzisiaj jako tako funkcjonuję, ostatnie dni prawie cały czas spałam. Do tego wszystkiego zaczęło mnie rozkładać jakieś choróbsko (chyba organizm dał znać, że pora przystopować) i męczyć migreny. Dzisiaj na szczęście dał radę apap plus kawa, ale już rozważałam wzięcie czegoś mocniejszego i próbę nakarmienia Lu mm, a jakby nie zjadła to najwyżej by się trochę przegłodziła, bo naprawdę myślałam już, że wykituję.
W weekend miałam najgorszy kryzys i chyba w końcu jasno do małża dotarło, że mam za dużo na głowie i że już sobie nie radzę.
No to tyle, teraz lecę się dalej kurować pod kocykiem z ciepłym soczkiem porzeczkowym z miodem (bo całą cytrynę już zużyłam wczoraj...)
. Zdrówka życzę!
Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
, ładna waga i wzrost!
Cytat:
Napisane przez LadyMagnolia Pokaż wiadomość
Hej!
Mam chwilę to was poczytałam.
Antonio tydzień temu ważył 7945g. Dziś cały dzień mnie wzywał- co jest nowością.
Z jedzeniem marudzi, ale jak zobaczy, że my jemy to wyciąga łapki np do brokuła- więc niedługo przechodzimy na BLW, bo i tak głownie na cycu leci, a chrupki z łapki je wzorwo. No i w końcu interesuje go kula hula.
Pięknie waży! . No i kciuki za blw!
Cytat:
Co do BLW Mały dostał dziś brokuła, pietruszkę, kalafiora i indyka. Ale się rzucił na mięcho I na kalafiora, którego wcześniej nie chciał
za apetyt!
Cytat:
Napisane przez allebazi Pokaż wiadomość
No i pokazuję zakupy nic ciekawego w sumie 3 bluzy, spodnie i buty. Wklejam też zdjęcie z przymiarki do krzesełka bo póki co W. jeszcze nie siedzi więc prawie nie używamy.

Cytat:

za umiejętności! Moja potrafi już "kosi-kosi" i "pa pa".
Wiosna już zbliża się wielkimi krokami .
Cytat:
Ja zauważyłam (przeczytałam), ale nie miałam czasu odpisać... Oby łagodnie ją przeszła!
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-28, 00:40   #1288
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Zauważyłam. Pisałaś, że starsza ma, a młodsza prawdopodobnie.

Ostatnio zaznaczam pewne posty do cytowania, a później dziecię mnie woła i nie na wszystko odpisuję.
Cytat:
Z resztą to chyba najbardziej chodzi o zarażanie innych.
A mi się zdaje, że o unikanie wychłodzenia, ale nie wiem, czy dziecka, czy krostek.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2013-02-28 o 01:51
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 08:07   #1289
phdwao
Zakorzenienie

Dobre rano!

Ale cichosza ja juz w pracy, jeszcze 2 dni i weekend juhuuuu! Wiecie zdecydowalam ze przechodze na diete, tzn bardziej racjonalne zywienie, tak kiedys jadlam i czulam sie super i wiedze ze im mniej karmie tym mniejszy mam juz apetyt! To dobrze wracam do siebie a jutro juz poczatek marca, to zobowiazuje ostatni dzwonek by wziac sie wgarsc i wygladac dobrze latem, mam do zrzucrnia 10 kg samo nie zleci a szkoda

Edytowane przez phdwao
Czas edycji: 2013-02-28 o 08:10
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 08:17   #1290
agunia82
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Hej u nas tez na tapecie zapalanie i gaszenie swiatla, robienie pa pa, no i zabawa w otwieranie i zamykanie lodowki (uwielbia). Z nowych rzeczy, sylabizuje dzi dzi

Aga to dreptanie przy meblach musi robic duze wrazenie!

Dobranoc
no brawo
oj tak, robi wrażenie zresztą sama zobaczysz prędzej czy później

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość

. Zdrówka życzę!

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
A mi się zdaje, że o unikanie wychłodzenia, ale nie wiem, czy dziecka, czy krostek.
też mi się tak zdaje. Na pewno nie chodzi o zarażanie, bo to nie chodziło o wychodzenie do innych ale ogólnie wychodzenie na spacery (ja miałam zakaz wyjść chociażby na ogródek)

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości