|
|
#1261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
hihi, nie jestem taka pewna, bo widzę tutaj jeszcze co najmniej dwójkę kandydatów do chodzenia wcześniej
![]() no i skubaniec mały potrafi przejść wzdłuż kanapy, potem cały czas stojąc skręca trzymając się bujaczka (który stoi przy kanapie nieużywany, ale niezłożony), za bujaczkiem stoi wózek więc trzymając się go drepta dalej aż do skrzyni z zabawkami za wózkiem ![]() Ale jak staje trzymając się suszarki od bielizny, to zawału niemal dostaje
|
#1262 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a takie podstawowe sprzątanie to przecież ogarne. mój maż twierdzi, że ona powinna robić wszystko no ale przecież mi nie wypada....![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
Jak to jest że te nasze dzieciaki zawsze sięgają po to, co niedozwolone! Franek sięga po wszystko co gorące i ostre! GREAT! ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
Jak to jest że te nasze dzieciaki zawsze sięgają po to, co niedozwolone! Franek sięga po wszystko co gorące i ostre! GREAT! |
|||
|
|
|
#1263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tu ja na przykład zmywam sobie jeden garnek, spuszczam ją z oka na chwilkę dosłownie, a ta zaraz stoi przy suszarce i zadowolona targa ubrania ![]() a niedozwolone wiadomo, nęci najbardziej bo niepoznane ![]() u nas hitem teraz jest taplanie się w wodzie w misce psa i włażenie na legowisko psa... I jeszcze pieron potrafi wejść na legowisko i dyszeć jak pies!
|
|
#1264 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Leosiowi coraz sprawniej wychodzi robienie "pa, pa". Pracujemy tez nad "kosi, kosi". Aaa i jak przystało na kandydata na papieża mój syn bardzo chętnie robi "amen" Cytat:
dla spryciulkico do pytania, Leoncio tak nie robi. biedna bardzo ją wysypało? Jak to znosi?Cytat:
Kiedy pracowałam całymi dniami rozważałam zatrudnienie pani do sprzątania, ale doszłam do wniosku, że sprzątałabym przed nią, bo ciągle miałabym wrażenie, że za dużo ma do zrobienia Ale kto wie czy za jakiś czas nie wrócę jednak do tego pomysłu, bo powierzchnia mieszkalna nam się powiększa No i liczba domowników też rośnie. Zobaczymy.
|
|
#1265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas na pewno też tak będzie I zabawki będą sobie zabierać
|
|
#1267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do pogrubionego
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2013-02-27 o 21:50 |
|
|
|
|
#1269 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze, że Ci pomogło Ten na afty to Dentosept A, inny niż zwykły Dentosept do płukaniaTeż już coś poczułam w powietrzu Cytat:
![]() Mój tak nie robi Cytat:
Rzeczwiście jakoś przeoczyłam Współczuję...Cytat:
Wiem, że to bolesne, współczuję
|
||||
|
|
|
#1270 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tata go nauczył. Zdarza mu się też czasem zrobić papa, ale jeszcze nie do końca świadomie. Teraz najlepsi przyjaciele to laptop, komórki i pilot od telewizora, który w desperacji pokazał mu dziadek. Specjalnie mi nic do rąk nie dajemy, ale wiadomo, jak zobaczy w zasie gu to łapki wyciąga. Do pilota gada![]() Cytat:
![]() To mi przypomina o zaletach naszego nowego kojca. Otóż A. się dzisiaj tak wkurzył, że go tam włożyłam, że ze złości dwa razy stanął na czworaka. no i pomijam to, że w kojcu musi sam się przewracać, żeby jakąś zabawkę dostać, bo nie widzi nikogo, kogo by mógł zmusić do podania jej...Cytat:
. Oby szybko przeszło.
|
|||
|
|
|
#1271 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie myślałam o tym, ale doszłam do wniosku, że jeszcze nie. Podobno ten etap chodzenia bokiem jest bardzo ważny i nie powinno się dziecku w tym przeszkadzać, a wręcz starać się to maksymalnie umożliwiać, ma tak chodzić najdłużej jak się da. Jak zacznie się wyrywać do chodzenia przodem to kupimy
|
#1272 |
|
Raczkowanie
|
HEj
![]() znowu sie nie odzywam przez jkais czas a;e to tylko dlatego ze moj TŻ ma na rano do pracy i wieczorem zamista wchodzic na wizaz to siedze z nim i gadamy i jakos tak czas ucieka ze juz tylko pozniej na spanie mam ochote. Dzisiaj byłam w bibliotece i szukałam artukułow do mojeje pracy mgr. Zanim przebranełam przez te czasopsma to mnie juz cholera brała. DObrze ze przyjaciolka ze mna byla i mi pomagala bo chyba bym tam pol dnia spewdzila. Jutro znowu ide do biblioteki tylko tym razem do wojewodzkiej. Zobaczymy co znajde. Jutro tez dopiero ide do sklepu za ta sukienka zobczyc czy jest, ajak jej nei bedzie to sie spytam czy moga ja zamowic. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Tak bym chiala zeby do mnie pasowala. We pezdzierniku mama wesele siostry to by akurat byla :d Maluszki już spia, i zaraz i jad ide bo jutro z rana musze wstac wiec sie nie polenie z maluchami . POzdr. Od pon moj TZ ma znowu na drugie zmiany to bede czesciej zagladac
|
#1273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1274 |
|
Zadomowienie
|
Jejku jaka Lu musi być pocieszna na żywo
![]() Dawno nie czytałam forum, a teraz nadrabiam i kurcze aż się przerażam że my tak w tyle i z poruszaniem się i z rozmawianiem... do tej pory nie panikowałam ale jak czytam o osiagnieciach Waszych dzieciach to jakiś niepokój się we mnie wzbiera ![]() jak Nadka sobie radzi z krosteczkami? probuje sie drapać? |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o poruszanie się nie martw, Lu jest z tym do przodu i ostatnio nawet pediatra była pod wrażeniem jak szybko ona się rozwija fizycznie chociaż to hipotrofik był. A z mówieniem my też do tyłu, oj do tyłu. Czasem jak Luśka coś namiętnie memla to jej jakieś "baba" wyjdzie, ale to baaaaardzo sporadycznie i chyba przypadkowo
|
|
#1277 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie pochwaliliśmy się Wam
Byliśmy dziś z Lipus i Jasiem na spacerze ![]() W trakcie Fabi zgłodniał i próbował zjeść wózek ![]() Cytat:
Ja to dziadostwo mam pierwszy raz ![]() W ogóle osłabienie włosów i paznokci, kiepska pamięć, teraz ta afta... No czegoś mi brakuje dla Leosia. Amen mnie rozśmieszyło Aga u nas nie ma kiwania Buena, a Kai już zeszło? Zaraziła się bidulka mała
|
|
|
|
|
#1278 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A co do wiosny to oby Już wszyscy na nią wyglądamy ![]() Cytat:
![]() Mój pokazywał ale na "nie", "tak" w jego wykonaniu chyba jeszcze nie widziałam ![]() Oby szybko wyzdrowiała ![]() Cytat:
to "amen" mnie rozbroiło
|
||||
|
|
|
#1279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawo dla Lu zdolniacha mala ![]() No i dla Leosia za Amen Mam nadzieje, ze Nadia szybko wyzdrowieje, biedna mała
|
|
#1280 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ad 2 Dziś właśnie wyszło jej więcej, ale póki co nie jest jakoś strasznie. Ma może z 20 krostek. Wczoraj i dziś byłśmy na spacerze, bo było ok. Ale wieczorem doszła temp. nie jest wysoka, bo w pupci mierzona wyszła 38. Od jutra siedzimy w domu, bo się boję. Cóż zrobić, oby nie było gorzej niż jest .Mam nadzieję, że szybko przejdzie. Nie próbuje, mam nadzieję, że jakoś bardzo jej nie doskwierają. Najgorsze, że jedna krostka pod pieluszką zrobiła się taka nieładna. Mam nadzieję, że nie będzie się paprało. Cytat:
Wysysają z nas maluchy ile wlezie. ad 2 Kai zostały już tylko strupki, które ładnie powoli odpadają. A miała tego wszystkiego sporo i wymęczyła ją ta ospa. Nadka od jakiegoś tygodnia, a w sumie chyba nawet więcej, fajnie się czołga a przy tym pomaga sobie machając nóżkami, jakby pływała . Wygląda, to świetnie. Robi lub robiło, któreś z maluchów podobnie? |
||
|
|
|
#1281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby przeszła łagodnie ![]() tak, u nas tak było
|
|
#1282 | |
|
Zakorzenienie
|
razem z moją mamą mamy z tego polewkę, bo tesciowa zawsze się chwali, że jej starsza wnuczka robi "amen". I śmiejemy się właśnie, że Leon też ćwiczy Czasem tak leży w łóżeczku ze złożonymi łapkami i przygląda się im w skupieniu, a my się śmiejmy![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
Leoś też tak robi
|
|
#1283 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Agunia, jak byłam w pon. mała miała jedną krostkę, więc babka powiedziała, że jeśli nic jej nie dolega i czuje się ok, to można wychodzić. No ale dziś się pogorszyło, więc od jutra koniec ze spacerami. Tylko nie wiem, jak to będzie ze spaniem... Z resztą to chyba najbardziej chodzi o zarażanie innych. A od tego czołgania szybko zaczęła raczkować? Spadam, dobrej nocy dziewczyny. U nas chyba będzie bardziej kiepska noc niż zwykle, bo się strasznie wierci bidulka .
|
|
|
|
|
#1284 |
|
Zakorzenienie
|
Lu jakoś długo zajęło rozpracowanie czworakowania, jakieś 2 miesiące, ale ona bardzo wcześnie zaczęła pełzać, więc w sumie dobrze, że trochę poczekała
|
#1286 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
u nas tez na tapecie zapalanie i gaszenie swiatla, robienie pa pa, no i zabawa w otwieranie i zamykanie lodowki (uwielbia). Z nowych rzeczy, sylabizuje dzi dzi ![]() Aga to dreptanie przy meblach musi robic duze wrazenie! Dobranoc
Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2013-02-27 o 23:42 |
|
|
|
#1287 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Hej,
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
, ładna waga i wzrost!Cytat:
. No i kciuki za blw!Cytat:
za apetyt!Cytat:
Cytat:
za umiejętności! Moja potrafi już "kosi-kosi" i "pa pa".Wiosna już zbliża się wielkimi krokami .Ja zauważyłam (przeczytałam), ale nie miałam czasu odpisać... Oby łagodnie ją przeszła! |
|||||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1288 |
|
Zakorzenienie
|
Zauważyłam. Pisałaś, że starsza ma, a młodsza prawdopodobnie.
Ostatnio zaznaczam pewne posty do cytowania, a później dziecię mnie woła i nie na wszystko odpisuję. A mi się zdaje, że o unikanie wychłodzenia, ale nie wiem, czy dziecka, czy krostek. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2013-02-28 o 01:51 |
|
|
|
#1289 |
|
Zakorzenienie
|
Dobre rano!
Ale cichosza ja juz w pracy, jeszcze 2 dni i weekend juhuuuu! Wiecie zdecydowalam ze przechodze na diete, tzn bardziej racjonalne zywienie, tak kiedys jadlam i czulam sie super i wiedze ze im mniej karmie tym mniejszy mam juz apetyt! To dobrze wracam do siebie a jutro juz poczatek marca, to zobowiazuje ostatni dzwonek by wziac sie wgarsc i wygladac dobrze latem, mam do zrzucrnia 10 kg samo nie zleci a szkoda
Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2013-02-28 o 08:10 |
|
|
|
#1290 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() oj tak, robi wrażenie ![]() też mi się tak zdaje. Na pewno nie chodzi o zarażanie, bo to nie chodziło o wychodzenie do innych ale ogólnie wychodzenie na spacery (ja miałam zakaz wyjść chociażby na ogródek)
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:47.

. Pewnie pani nie ma co sprzątać.
.
a takie podstawowe sprzątanie to przecież ogarne. mój maż twierdzi, że ona powinna robić wszystko no ale przecież mi nie wypada....
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
bardzo ją wysypało? Jak to znosi?
Kurde zrobiła mi się ta afta w zagłębieniu przy dziąśle, nawet mówienie boli
Tata go nauczył. Zdarza mu się też czasem zrobić papa, ale jeszcze nie do końca świadomie. Teraz najlepsi przyjaciele to laptop, komórki i pilot od telewizora, który w desperacji pokazał mu dziadek. Specjalnie mi nic do rąk nie dajemy, ale wiadomo, jak zobaczy w zasie gu to łapki wyciąga. Do pilota gada