|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI
hello
Jeśłi nie wiecie na co przeznaczyć 1% to może dla Szymka? http://www.youtube.com/watch?v=PYHFsKwl3Rs Przypadkowo znalazłam ten filmik, a teraz nie mogę się pozbierać Takie maleństwo, a tyle przeszło |
|
|
|
#4892 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI
Miłego dnia życzę. |
|
|
|
#4893 |
|
Zakorzenienie
|
i ja rowniez sie przylaczam.....
dzis wracamy....a @ brak a jutro wizyta....jestem w kropce bo jak nie przyjdzie to musze odwolac wizyte....
|
#4894 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4895 |
|
Zakorzenienie
|
A może zrób test...
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#4896 |
|
Zakorzenienie
|
generalnie to wczesnie bo 25dc ale....po dupku zawsze na 4ty dzien mialam @ wiec dzis musi przyjsc!!!!
szansa jakas niby jest ..... chociaz gin mowil ze nic nie uroslo ale mnie brzuch bolal to moze i owu byla wczesniej tzn ok 10dc....a wizyte mialam w 12 dc.... nie chce tutaj robic...brzuch mnie boli od 3 dni......
|
#4897 | |
|
Zakorzenienie
|
jestem z okolic Gorzowa Wlkp.
dokładnie, tylko niestety nie wszyscy tak to postrzegają... Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39501206]Ale ja stanowczo uważam, że ktoś powinien się Tobą zająć porządnie, bo 4 straty to naprawdę jest bardzo dużo... Pisz z nami, jak będziesz miała ochotę.[/QUOTE] wielkie dzięki - pisać na pewno będę, bo już się wciągnęłam a poza tym mogę pisać otwarcie o wszystkim... z tym lekarzem, to ciężko jest - szukam nadal osoby, która zna się na takich przypadkach i wyjaśni dlaczego tak się dzieje... Dziękuję Wam wszystkim za wsparcie Czy jest tu jakaś kobietka, która miała 3-4 # i jednak się udało?? |
|
|
|
|
#4898 | |
|
Wtajemniczenie
|
witam
przyznam, ze podgladalam i cos pisamal ale ten tydzien mam taki, ze mam juz dosyc. w poniedziale pojechalismy do szpitala na konsultacje z Marysi uchem. oczywiscie skierowania nie znalazlam, bo po co. kazda z pan, ktora w miedzy czasie ogladla Mala przewracala mi wszystkie karteczki i skierowanie sie schowalo. ale date i godzine przytomnie wpisalam w kalendarz. przy rejestracji mielismy problemy z nazwiskiem. Marysia nie funkcjonowala pod moim nazwiskiem tylko TZ. przebrnelismy ten problem i pani oswiadczyla, ze owszem mamy wizyte o 13.oo ale jutro ![]() :conf used: zdurnialam totalnie. ale najwazniejsze, badanie wyszlo bardzo dobrze ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
|
#4899 |
|
MBZ♥
|
witajcie
![]() Rena ja jestem po 3#. Obecnie przy końcówce 4 ciąży-tej szczęsliwej robiłam wiele badań po stratach-łącznie z genetycznym moim i Męża, dla lekarzy do których trafiałam 1-2 poronienia to nie było nic dziwnego:/ot tak miało być, ale my drążyliśmy sprawę. W końcu ostatni lekarz zwrócił uwagę, że moje tsh jest niezbyt dobre i zaczęliśmy to sprawdzać. Trafiłam do endo i udało się ustabilizować poziom tsh. I udało się. Dla mnie, choć to były ciąże wcześnie tracone to były nasze dzieci, teraz będąc w tej ciąży tym bardziej do Nich tęsknię, wyobrażam sobie jakby wyglądały, jakie miałyby charaktery...Nie daj sięzbyć lekarzom, bo jakaś przyczyna musi być. mam nadzieję, że znajdziesz takiego, któremu zaufasz i który pochyli się nad problemem ![]() ja mam takiego, wcześniej byłam u 11:/ Ściskam mocno Wszystkie i trzymam kciuki za Marcówki bo wszystkie mamy podobny terminEdytowane przez BYou Czas edycji: 2013-02-28 o 12:49 |
|
|
|
#4900 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja wczoraj przeżyłam szok przy "korepetycjach" u mojej pyskatej 12-letniej Chrześnicy. "Mała" nie chce się wcale uczyć i odrabianie z nią lekcji to naprawdę masakra. Dzielimy ten obowiązek na pół z Siostrą - ja mam historię, przyrodę, polski i religię. A Siostra pozostałe. Siostra chodziła z nią już do psychologa, moja koleżanka - dobry pedagog - też miała z nią kilka spotkań. W końcu po badaniach wyszła dysleksja, dysortografia, słaby rodzaj jakiejś tam pamięci i problemy z koncentracją. No i tak ciągniemy ten "wózek", by Ślicznotka jakoś tę szkołę kończyła z jakimi takimi wynikami. A wczoraj "pochwaliłam się" jej, ze weszłam na stronę z jakąś grą komputerową, którą mi pokazała i jej przejście zajęło mi 3 godziny "Mała" od razu zaoferowała pomoc - że pokaże mi, jak to się przechodzi, więc usiadłyśmy do laptopa i zaczęłyśmy sobie grać. Ubawiłyśmy się mocno, po czym Mała mi mówi, że jest jeszcze 2 część tej gry i też mi ją pokaże. Ja jej na to, że ok, ale najpierw zrobimy 2 lekcje z historii, bo tyle miałysmy zaplanowane. Skrzywiła się i pyta, ile jej to zajmie, więc mówię, że to od niej zależy. Wzięła książkę i zaczęła czytać. Oczy mi wyszły ze zdumienia, bo czytać wcale nie chce. Mało tego - zapamiętała wszystko co przeczytała i śpiewajaco mi to opowiedziała z najdrobniejszymi szczegółami. Nasza lekcja trwała ok. pół godziny. Normalnie zajmuje to 2-3 godziny.Dziewczyny, czy ona mogła oszukać psychologa z tymi swoimi problemami? Ale przecież badania miała robione... Po prostu nie wiem co myśleć. Traktowałam ją jak dziecko z problemami, ale wczoraj okazało się, ze to dziecko nie ma żadnych problemów, tylko chyba brak motywacji do nauki Jak ją do tego motywować, macie jakieś pomysły?
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||
|
|
|
#4901 |
|
Zakorzenienie
|
Agatka
Witam się! Perse ciesze się, że wszystko ok!! Ja jak po ogien bo mam robote no i problemy z remontem. Ekipa nam sie wysypała.....na szczescie mamy juz nowa, ale to nie na moje nerwy Wika dysleksja nie jest powodem do złych stopni w szkole.... Ja mam dysleksje co np. widac bo często przestawiam literki ![]() Jednak nie było to przeszkoda aby skończyć 2 fakultety i otworzyć swoja firme. Czasami po prostu jest za mało chęci... Dysortografie też miałam stwierdzona..pomogło czytanie ksiązek. Popełniam błędy jak każdy, ale nie w co drugim słowie
|
|
|
|
#4902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
___________ my po wizycie. mam 3050g syna miałam spisane o co pytać i wraz zapomniałam |
|
|
|
|
#4903 | |
|
Zakorzenienie
|
nie wierze ze mozna sie do tego przygotowac
![]() ludyy, dla mnie to rozmowa... duza dziewczyna... ale skupiona na sobie... lubi byc w centrum uwagi... Cytat:
![]() pieknie!!!!
|
|
|
#4904 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
U nas piękna wiosna za oknem. I bociany niedługo będą wracać, więc polujcie na nie ;-) witaj Pani, przypomnisz Twój sposób na pralkę z kwaskiem? Na zmywarkę też on działa? Wieka na takie dzieci mówi się zdolne, ale leniwe... Nie mam pojęcia jak postępuje się z takimi nastolatkami. Zeberko Kasia wstaje ?? przecież ona dopiero co się urodziła... Szybcior jest. Julek jest na etapie pchaczy (czyli wszystkiego co da się przesunąć) Cieszę się przeogromnie z każdej udanej wizyty
|
|
|
|
#4905 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja jednak chyba poczekałabym na wyniki bad. genetycznych i jednak jeszcze poszukała lekarza.. Ja poroniłam dwa razy i za każdym razem potrzebowałam sporo czasu aby zdecydować się na kolejne starania.. Fizycznie jeśli nie było łyżeczkowania to pewnie można się starać już po @ ale z drugiej strony może warto aby organizm trochę się zregenerował.. Psychicznie to sama musisz ocenić czy masz już w sobie tyle siły aby znów starać się o dziecko, bo.. niestety zawsze trzeba się liczyć z kolejną startą i z tym że ciąża po #, tym bardziej po kilku, nawet gdy przebiega prawidłowo to dla naszej psychiki niesamowity stres i strach o maleństwo.. co niejednokrotnie powtarzają dziewczyny.. Cokolwiek zdecydujesz to będzie Twoja decyzji i Ty sama wiesz co dla Ciebie jest najlepsze teraz Ja na pewno zbadałabym teraz raz jeszcze tarczycę i np. przeciwciała bo ono niekiedy ujawniają się TYLKO w okresie ciąży i kilka tygodni po niej. Cytat:
Cytat:
Choć kurcze ja nie pamiętam aby kiedykolwiek ktoś ze mną odrabiał lekcje,to było moim obowiązkiem i tyle. Nie był dyskusji. Ale to było inne czasy i dzieciaki nie były wtedy tak zepsute przez komputer, internet i tv..Cytat:
Oby paciora nie było ![]() i do szpitala do porodu chyba nie trzeba skierowania.
|
|||||
|
|
|
#4906 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem na diecie... Drugi tydzień. Spadło prawie 3 kg
|
|
|
|
#4907 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciukasy! ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
nie mam zmywarki. ale ja wszystko kwskuje czajnik, baterie łazienkowe, kibelek
|
|
|
#4908 |
|
MBZ♥
|
Monika cieszę się, że Synuś tak fajnie rośnie i kciukam za brak paciorkowca
![]() Wika nie wiem czy da się oszukać ale wiem po mojej chrześnicy jakie dzieci w takim wieku potrafią być sprytne a jak już wiedzą, że mają papierek na dysl. czy dysorto to hulaj dusza![]() Anita dziękuję że pytasz. Czujemy się dobrze Maleńka rośnie. Wszystko już przygotowane na Jej przyjście nawet torbę ostatnio spakowałam bo Mąż już marudził wizytę mamy za tydzień![]() Tak piszecie o bocianach...my w tamtym roku jadąc na wczasy widzieliśm w jednej wsi całe stadko, potem już nad morzem kupiliśmy taki lampion do puszczenia wieczorem i pani sprzedająca nam go powiedziała, że ten, który wybraliśmy daje gwarancję powrotu za rok w powiększonym składzie ![]()
|
|
|
|
#4909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kocurek rozumiem ze przesylka dotarla.......
|
|
#4910 |
|
Wtajemniczenie
|
mnie wlasnie duza wykrzyczala po upomnieniu,ze nie sprzatnela sofy, ze bardziej mnie interesuje mala a ona juz nie
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
#4911 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4912 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, jeśli nie, niech franca @ dziś przyłaźi ![]() ![]() nie trzeba. super, trzymaj tak dalej. |
|
|
|
|
#4913 |
|
MBZ♥
|
Rena u nas też wyniki były ok
. wynik tsh był w ogólnej normie, ale nie normie dla kobiet starających się o ciążę.
|
|
|
|
#4914 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
4 probówki i chyba 1200zł ![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39487445]rośnie jak należy, idealnie przybrał o 2 tygodnie co do dnia. Dla matki-wariatki takie dokładne cyferki to ulga jak nie wiem. Poza tym łożysko, wody, szyjka OK, choć miałam tylko USG (trochę się zmartwiłam, no ale gin wie lepiej). Od następnego tygodnia robimy krzepliwość co tydzień. Nospa 3 razy dziennie (bo mi się coś macica stawia, choć na badaniu była ładna, miękka). A poza tym to nic No u nas 50% czasu zajmują rozmowy o jedzeniu (tzn. co i jak mam jeść, żeby nie mieć wzdęć, bo to mój duży problem, który powoduje bóle brzucha:/). Ale jestem szczęśliwa [/QUOTE]jupi mi lekarka poleciła na wzdęcia herbatkę z majeranku, fuuuj
|
|
|
#4915 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
musi tak być
|
||
|
|
|
#4916 |
|
MBZ♥
|
Rena niestety sporo endo tkwi w starych wytycznych. Nie wiem jaki masz wynik ale dla nas nie powinien przekraczać 2. Są też endo bardziej restrykcyjni i uważają, że do 1,5. ja mam wynik ok 1 i z takim czuję się najlepiej
|
|
|
|
#4917 |
|
Zakorzenienie
|
kurczę sprawdziłam i ma 2, ale robiony w zeszłym roku...myślisz, że to za dużo?? że to mógł być powód??
|
|
|
|
#4918 | |
|
MBZ♥
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
haha taaa juz zaczynam pisac nawet po niemiecku.....
|
|
#4920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My po wizycie - mały nie rośnie w dlugosciach i rozmiarach ale przybral malo 2800... niby OK, ale...KTG dobre, skurczy nie mam. szew trzyma, choć dzieć napiera. jutro lab, diebetolog, w poniedzialek znow KTG, a we wtorek sciaganie szwu i prawdopodobnie szpital... aaa!!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:21.

i to zawsze boli..
a poza tym mogę pisać otwarcie o wszystkim... 

Jak ją do tego motywować, macie jakieś pomysły?

nie wiem czy da się oszukać ale wiem po mojej chrześnicy jakie dzieci w takim wieku potrafią być sprytne
, jeśli nie, niech franca @ dziś przyłaźi 
2800... niby OK, ale...