Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6 - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-28, 13:46   #391
czarownica1
Zakorzenienie

Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6

Dzoan, a wiesz, dobry pomysł z tym wciąganiem

Neni, koty, kotki koteczki są
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 13:47   #392
shestiger
Rozeznanie

Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6

mnie się nigdy w życiu nie ułoży, no pogadam z nim ale nie sama muszę mieć conajmniej jego brata pod ręką żeby dalej nie próbował wymyślać historii, ja muszę lecieć będę wieczorem
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 13:48   #393
Ewusia709
Zadomowienie

O Matulu, zrobiłam symulację kosztów wyprawki dla naszego Tymulka i wyszło 7tys !!! chyba oszaleję i będę po znajomych pytac czy nie mają czasem czegoś do oddania po swoich dzieciach, a w następnej kolejnosci zaplanuję jakieś cięcie kosztów.

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 13:48   #394
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
WItam

Pojechalam umowic Mery do pulmonologa - dzis nie przyjmuje, jutro od 13, a jak dzwonilam telefonicznie pani mowila, ze codziennie od 8-12
Malo tego pojechalam i mialam po drodze wstapic do apteki i co?? zapomnialam kasy z domu
Wrocilam to moje piekne czste autko wyglada jakbym uczestniczyla w Off Road dom stoi z gorki, nie mamy kostki ani nic, a wszystko splywa w strone ulicy i co ochlapalam go z jednej strony mega blotkiem
Babcia TZ gotowala ogorkowa - nakarmilam Mery, a mnie cos nie ciagnie do zupy zjadlam kanapki z serkiem zoltym i ogorem kiszonym

A co do RMUA - u mnie od nowego roku nie drukuja, jak lezalam na patologii, pani na izbie przyjec weszla w system i sprawdzila mnie po PESELu.

Ewusia
ty wstawialas fotki kie. No i ciuszki rowniez boskie.

Ja podjechalam u mnie pod Rossa i obok jest Pepco, mialam wejsc looknac co maja, ale zrezygnowalam bo splukana jestem, wiec po co grac sobie na nerwach jakby mi cos w oczy wpadlo.

Lece obczaje was w Klubie.
współczuję przebojów z wizytą, zabiła bym chyba babkę w rejestracji
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Moja poprzednia kotka żarła wszystko co było z włóczki.. swetrom i skarpetkom wygryzała dziury.. potrafiła sobie nawet szafkę w meblach otworzyć, że niby idzie tam spać..a po jakimś czasie wyciągało się sweter do ubrania a tu dziura średnicy nawet 10cm z zaschniętą śliną w jej obwodzie Ojciec nie mógł zostawić na noc swetra przewieszonego na poręczy czy fotelu, bo było pewne, że do rana pewna jego część zniknie A zdarzało się, że zapomniał Nie wiem czego tej naszej kotce w menu brakowało, ze sobie uzupełniała naszymi ciuchami
z kolei aktualny kocur zasmakował we wszelkiego rodzaju wstążkach i siankach do kwiatów i prezentów.. na święta, gdy rozpakowujemy prezenty krąży w koło jak meserszmit i tylko czeka aż coś spadnie i będzie mógł sobie pojeść..a jak się próbuje zabrać, to wpada w szał i macha pazurami, żeby w ostatniej chwili złapać uciekające menu Kiedyś udało mu się zeżreć i z kupą oddał
niezłe upodobania kulinarne
Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Słuchajcie a mi pierwiosnek zakwitł

TŻ kupił mi go w tamtym roku na 8 marca i właśnie zakwitł ponownie
I mój kochany mąż skomentował to tak:
No i mam z głowy prezent na Dzień Kobiet
hahah jakbym słyszała mojego tz

Cytat:
Napisane przez aremalgos Pokaż wiadomość
dzień dobry
jestem i ja w nowym wątku.
Nie mam sily nawet pisać tak sie przeziębiłam, próbuje miodu, cytryny, czosnku, mleka moze cos pomogą
Najgorsze jest to że w środe mam egzamin i przez to cieżko mi nauka idzie
W kazdym razie staram się leżeć w łózku i uczyć pilnie, a was podczytuje na bieżąco (staram się).

Pozdrawiam wszystkie mamusie i dzieciaczki, gratuluje wizyt
zdrówka życzę i powodzenia na egzaminie

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Tak w ogóle to ja we wcześniejszym moim poście chciałam Ci pogratulować wizyty, że wszystko z dzidzią ok i już też sporo waży, ale... zapomniałam Tak więc gratuluję teraz i dla pulchniutkiego maluszka Widać, że mamusia dobrze go dokarmia
No i śliczny ten Tymoteuszek. Będzie miał powodzenie u dziewczyn na pewno Ciuszki śliczności

Moja mała też wczoraj wykonywała mi w brzuchu jakieś wygibasy jak lepiłam pierogi Pewnie się cieszyła, że sobie zje takie pyszności

Ok to wstawię Wam mój kawałek wiosny Tylko nie zwracajcie uwagi na to, że mój "ogródek" taki zarośnięty. Te przebiśniegi to tam całkiem dziko rosną.
I jeszcze zdjęcie mojej małej Księżniczki. Ginka się wczoraj postarała i takie ładne jej strzeliła

Nie chcą mi się zdjęcia załadować
śliczna dzidzia

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
To na pewno po tatusiu

Nareszcie się udało tą wiosną się z Wami podzielić
jakie piękne, muszę się na dłuższy spacer wybrać aby poobserwować przyrodę

byłam na zakupach i jak wracałam to zagapiłam się na koleżankę, wlazłam na jezdnię i nie popatrzyłam że coś jedzie i bym pod ambulans wpadła masakra normalnie, roztargniona jestem strasznie

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 13:48   #395
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
mnie się nigdy w życiu nie ułoży, no pogadam z nim ale nie sama muszę mieć conajmniej jego brata pod ręką żeby dalej nie próbował wymyślać historii, ja muszę lecieć będę wieczorem
Shestiger ale mi przykro
Strasznie mi Ciebie szkoda
Ciągle coś...
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 13:48   #396
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Sorki dziewczyny miałam ważny telefon po części związany z tą sprawą.
Chodzi o dorosłego...mojego Tż, tak Anulka stało się coś niedobrego.
Dziś rano wyszło na jaw że wszystko na czym jest zbudowany mój związek to kłamstwo oO dosłownie wszystko co mówił, żadna z rzeczy nie była prawdą. A wyszło to bo w końcu odważyłam się zadzwonić do jego brata i spytać o parę faktów.
O sprawie wie już jego 2 braci, sam zainteresowany jeszcze nie ma o tym pojęcia, kombinujemy aby go w sobotę ściągnąć na śląsk bo miał jechać w góry i wtedy go dopaść, bo albo to jest Mitomania jak piszecie ( a na to wygląda) albo chłopak jest totalnie nieodpowiedzialny i już jego brat zapowiedział że mu trzaśnie na przywitanie bo wie co od rana przechodzę.
normalnie nie wiem co napisać..strasznie mi przykro.. mam nadzieję, że wspólnie z jego braćmi wszystko się wyjaśni.. i nie będzie aż tak źle, jak teraz na to wygląda.. dobrze, że masz wsparcie u nich

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 13:50   #397
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
O Matulu, zrobiłam symulację kosztów wyprawki dla naszego Tymulka i wyszło 7tys !!! chyba oszaleję i będę po znajomych pytac czy nie mają czasem czegoś do oddania po swoich dzieciach, a w następnej kolejnosci zaplanuję jakieś cięcie kosztów.
A czemu tyle?
Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
byłam na zakupach i jak wracałam to zagapiłam się na koleżankę, wlazłam na jezdnię i nie popatrzyłam że coś jedzie i bym pod ambulans wpadła masakra normalnie, roztargniona jestem strasznie
O rety! Uważaj na siebie
Stary 2013-02-28, 13:51   #398
ita83
Wtajemniczenie

shestiger trzymaj sie kobitko - jak co spisz tu na forum lub w klubie jesli jakos Cie mozemy wesprzec.....
Stary 2013-02-28, 13:52   #399
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
noo, czyli moje 6500 wcale nie jest czymś niesamowitym
ja już też szukam cięcia kosztów, rezygnujemy z niani elektronicznej (jak jednak stwierdzimy, że jest potrzebna to kupimy) i na materac do łóżeczka też nie wydamy tyle ile chcieliśmy na początku
Stary 2013-02-28, 13:52   #400
idzia111
Zakorzenienie

Ja też liczyłam, wyszło mi 7 tysi, ale już ze chrzcinami. Mamy zamiar robić przyjęcie w restauracji, gdzieś na początku września.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 13:53   #401
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
ułoży się, zobaczysz, tylko może potrzeba żebyś powyrywała trochę chwastów ze swojego życia ("teściową" już usunełaś)
Stary 2013-02-28, 13:54   #402
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Ja też liczyłam, wyszło mi 7 tysi, ale już ze chrzcinami. Mamy zamiar robić przyjęcie w restauracji, gdzieś na początku września.
o chrzcinach to ja w ogóle jeszcze nie myślę
Stary 2013-02-28, 13:54   #403
dzoan
Zakorzenienie

Dziewczynki uciekam.. znowu do rodziców i znowu ich obżreć Mama kupiła mi jakiś specyfik witaminowy do picia..zobaczę co to takiego..starcza na jakieś 2 tyg, trzeba pić póki świeży i wtedy już bym tabletek nie brała dodatkowo.. tylko nie wiem jak skład, co mogę a czego nie... później Wam napiszę cóż to takiego..Buziole..

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 13:55   #404
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze straszycie tymi sumami, że i ja usiądę w weekend i spróbuję policzyć, jak to u nas wyjdzie....
Stary 2013-02-28, 13:57   #405
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
o chrzcinach to ja w ogóle jeszcze nie myślę
hehe, ja myślę, bo wyniosą gdzieś 2 tysie. U mnie jest tak, że spotkań rodziców przed chrztem jest 4, co sobotę i my z tż planujemy chodzić w czerwcu, bo chcemy szybko ochrzcić maluszka.
Stary 2013-02-28, 13:58   #406
czarownica1
Zakorzenienie

boszzzz, no przecież trzeba jeszcze pomyśleć o chrzcinach
a ja tak liczyłam, że może pod koniec roku się pobierzemy (skromnie bo nie lubię spędów rodzinnych, ale ubrać się trzeba, albo zrobimy 2 w 1 na początku przyszłęgo roku.....
Stary 2013-02-28, 13:59   #407
stokrotka24
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39506825]my po kolejnym usg, nadal wszystko super, synek rośnie jak na drożdżach, 2 tygodnie temu miał 300g, teraz 350!
no i wklejam zdjęcia, na jednym widać siusiaka i jajka

ok 30 tc wybieramy się na szczegółowe badania serduszka, mamy namiar na jednego z najlepszych specjalistów w kraju dr Kukawczyńską z Echomedu. Wszystko powinno byc ok, ale warto sprawdzić.[/QUOTE]
śliczna dzidzia i jakie piękne wyraźne zdjęcia

Cytat:
Dziś rano wyszło na jaw że wszystko na czym jest zbudowany mój związek to kłamstwo oO dosłownie wszystko co mówił, żadna z rzeczy nie była prawdą. A wyszło to bo w końcu odważyłam się zadzwonić do jego brata i spytać o parę faktów.
O sprawie wie już jego 2 braci, sam zainteresowany jeszcze nie ma o tym pojęcia, kombinujemy aby go w sobotę ściągnąć na śląsk bo miał jechać w góry i wtedy go dopaść, bo albo to jest Mitomania jak piszecie ( a na to wygląda) albo chłopak jest totalnie nieodpowiedzialny i już jego brat zapowiedział że mu trzaśnie na przywitanie bo wie co od rana przechodzę.
współczuję całej sytuacji, a długo się już znacie?

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39504528]Nie wszędzie chyba wiedzą o tym ubezpieczeniu ciężarnych. Mnie RMUA kazali donieść nawet na patologii ciąży :/ Ale już dla świętego spokoju doniosłam...[/QUOTE]
ja jak leżałam w szpitalu przed sylwestrem to też kazali donieść

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Wrzuciłam brzuch do klubu
Wczoraj jak śpiewałam na próbie to Filip tańczył Ale byłam taka szczęśliwa, że tam jestem, że wcale nie żałuję szantażu
zazdroszczę śpiewania, zawsze o tym marzyłam ale słoń na ucho nadepnął i głos też koszmarny mam

Cytat:
za wizyty !!!

Mnie to już całkiem mózg zbudyniał, rano zrobiłam telefonem zdjęcia z usg z wczorajszego badania, żeby mieć na pamiątke i pomyślałam, że się Wam pochwalę. ale te zdjęcia trzeba było poprawić kontrast na komputerze, więc nie wrzucałam prosto z telefonu na wizaż, tylko chciałam przenieśc najpierw na komputer... No i próbowałam wysłać z tel do siebie mailem, i coś mam chyba źle skonfigurowane i wysłać się nie chciało... No wiec siedze 15 min i myślę sobie nie da sie zgrać tych zdjęć...
Po czym przypomniałam sobie o tym, że przecież mam kabel do komputera w ladowarce do telefonu i moge łatwo przez usb wszystko z telefonu zgrać... Ale wpadłam na to dopiero po 30 minutach usilnego myślenia i ogarniania mojej czarnej dziury w mózgu
I ja się pytam co będzie później, jak ja już teraz mam takie problemy ze zwyłymi codziennymi czynnościami??

A na deser macie fotki Tymoteuszka. Jakość niestety pozostawia wiele do życzenia, ale mam nadzieję, że coś tam zobaczycie.
Fotka 1 - Trzymam rączke przy główce, macham i pozdrawiam Ciocie z wizażu
Fotka 2. Leżę sobie na brzuszku i widać mój kościsty kręgosłupek
Fotka 3. To mój pierwszy zestaw ciuszków, jakie Mamusia dla mnie kupiła
śliczny i ciuszki też ładne

czy któraś się orientuje czy tz może wsiąść na swoją ciężarną żonę zwolnienie lekarskie, w sensie na opiekę? chodzi o okres przed samym rozwiązaniem

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 13:59   #408
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
hehe, ja myślę, bo wyniosą gdzieś 2 tysie. U mnie jest tak, że spotkań rodziców przed chrztem jest 4, co sobotę i my z tż planujemy chodzić w czerwcu, bo chcemy szybko ochrzcić maluszka.
my nie rozmawialiśmy jeszcze mężem na temat terminów, ale nam się nie spieszy...
Stary 2013-02-28, 13:59   #409
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
My chcemy chrzcić w lipcu, mam nadzieję, zenie ma aż tylu spotkań wcześniej

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 13:59   #410
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Dziewczynki uciekam.. znowu do rodziców i znowu ich obżreć Mama kupiła mi jakiś specyfik witaminowy do picia..zobaczę co to takiego..starcza na jakieś 2 tyg, trzeba pić póki świeży i wtedy już bym tabletek nie brała dodatkowo.. tylko nie wiem jak skład, co mogę a czego nie... później Wam napiszę cóż to takiego..Buziole..
napisz później co to za specyfik
paaaaa
Stary 2013-02-28, 13:59   #411
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

No niezłe sumy Wam wychodzą ja oprócz łóżeczka muszę wszystko kupić od podstaw ale za 7 tyś to bym 2 razy kupiła to co planuję

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 14:02   #412
czarownica1
Zakorzenienie

Stokrotka, miej oczy naokoło głowy! Uważaj na siebie.

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Dziewczyny, wczoraj brałam 2 tabl. panadolu na cały dzień, czy jak dziś wezmę choć jedną to nie zaszkodzi to Maluszkowi?
Głowa mnie boli. Pewnie od kataru i od pogody.
Stary 2013-02-28, 14:02   #413
Neni1984
Zakorzenienie

Idę dziewczyny na spacer do Tesco
Stary 2013-02-28, 14:02   #414
kooocur
Zakorzenienie

Witam sie

ładnie dajcie z postami...

Gratuluję wszystkich wizyt !!

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 14:09   #415
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Chrzciny chcieliśmy zrobić 25.08, czyli w rocznicę naszego ślubu ale w parafii robią tylko w pierwszą i trzecia niedzielę miesiąca, więc zrobimy 18 sierpnia. Jeśli chodzi o koszty to też może uda nam się zaoszczędzić, bo możliwe, że zrobimy u mojej mamy w pracy (restauracyjka przy stadninie koni), tam musielibyśmy tylko opłacić obiad, herbatę, kawę, a resztę we własnym zakresie. Niestety mają tam zacząć remont drogi od maja, zobaczymy jakie warunki będą (jakby się bardzo kurzyło to lipa bo chcieliśmy tylko obiad zjeść w lokalu, a potem przenieść się pod wiatę na grilla)

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Idę dziewczyny na spacer do Tesco
dotlenić się haha

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 14:09   #416
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, wczoraj brałam 2 tabl. panadolu na cały dzień, czy jak dziś wezmę choć jedną to nie zaszkodzi to Maluszkowi?
Głowa mnie boli. Pewnie od kataru i od pogody.
Jeżeli Cię bardzo boli to ja bym raczej wzięła... Męczenie się z bólem też nie jest dla Maluszka dobre...

A z tego co kiedyś czytałam to nie można brać chyba dłużej niż tydzień...
Więc drugi dzień nie powinno być tragedii...

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 14:12   #417
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Jeżeli Cię bardzo boli to ja bym raczej wzięła... Męczenie się z bólem też nie jest dla Maluszka dobre...

A z tego co kiedyś czytałam to nie można brać chyba dłużej niż tydzień...
Więc drugi dzień nie powinno być tragedii...
Dzięku
staram się generalnie bardzo ograniczać i od początku ciąży zjadłam małe opakowanie panadolu, ale mam już serdecznie dość tego bólu.

aaa i już widzę, że jeszcze ciśnienie u nas spada z dośćwysokiego.
Stary 2013-02-28, 14:12   #418
madi82
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39506825]my po kolejnym usg, nadal wszystko super, synek rośnie jak na drożdżach, 2 tygodnie temu miał 300g, teraz 350!
no i wklejam zdjęcia, na jednym widać siusiaka i jajka

ok 30 tc wybieramy się na szczegółowe badania serduszka, mamy namiar na jednego z najlepszych specjalistów w kraju dr Kukawczyńską z Echomedu. Wszystko powinno byc ok, ale warto sprawdzić.[/QUOTE]

Teso a gdzie ta babka przyjmuje tzn. na jakiej ulicy?

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 14:12   #419
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
my nie rozmawialiśmy jeszcze mężem na temat terminów, ale nam się nie spieszy...
My wolimy wcześniej, bo takie maluszki jeszcze dużo śpią. A wiadomo w kościele, potem gośćmi trzeba się zająć. Nasze będzie miało 1-2 miesiące jeśli zrobimy wg planu.

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
My chcemy chrzcić w lipcu, mam nadzieję, zenie ma aż tylu spotkań wcześniej
To zależy od diecezji. U mnie są4, gdzie indziej może być mniej albo i więcej. To tak jak ze spotkaniami przed ślubem. Ja miała 3, a moja kuzynka z innej części kraju 8.

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
No niezłe sumy Wam wychodzą ja oprócz łóżeczka muszę wszystko kupić od podstaw ale za 7 tyś to bym 2 razy kupiła to co planuję
Ja też nic nie mam. U mnie w najbliższej rodzinie dzieci mają już b. duże, a Ci co mają małe to trzymają np. ciuszki na kolejne dziecko.
Łóżeczko + wózek ok. 3000 liczę, chrzest 2000, a 2000 pójdzie na ubranka, akcesoria itp. Planuję zakup m.in. laktatora, lepszych butelek. Wszystko rozchodzi się w setkach. Wolę policzyć trochę więcej i jak zostanie to się cieszyć, a nie potem za głowę się łapać.

Przejechałam się już na remoncie mieszkania. Założyliśmy sobie pewną sumę, a wydaliśmy jeszcze drugie tyle

Dziś pieniądz nie ma wartości.
Stary 2013-02-28, 14:16   #420
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Nie brzmi ciekawie. Mam nadzieje, że szybko sytuacja się wyjaśni.

Śniegu z godziny na godzinę coraz mniej. Wiosno przybywaj!!
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości