|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część naszego wątku? | |||
| Trzeci wątek nam już leci, coraz większe nasze dzieci |
|
7 | 11,86% |
| Czy to chłopiec, czy dziewczynka, każda z nas chce córcię, synka |
|
0 | 0% |
| Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już za chwilę będą dzieci |
|
0 | 0% |
| Już nam pięknie rosną brzusie, to wrześniowo-październikowe są mamusie |
|
8 | 13,56% |
| Były kropki, są dzidziusie, a mamusiom rosną brzusie |
|
13 | 22,03% |
| Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich piękne są dzidziusie |
|
4 | 6,78% |
| Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich ukochane dzidziusie |
|
0 | 0% |
| Choć dzieciaczki takie małe, serca mają nasze całe |
|
3 | 5,08% |
| Rosną, rosną dumne mamy, na dzieciaczki już czekamy |
|
0 | 0% |
| Już nie fasolki, a dzieciaki, są dziewczynki i chłopaki |
|
0 | 0% |
| Każda mama wiedzieć chce, co tam w brzuchu chowa się |
|
5 | 8,47% |
| W brzuchu dziecię sobie fika, u mamy z września lub października |
|
1 | 1,69% |
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III |
|
18 | 30,51% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. II
dziewczyny bardzo wam dziękuję za wsparcie..
![]() dziś rano miałam dwa ogromne krwotoki z nosa. dzwoniłam do gin (oczywiście tego prywatnego), miałam sobie zmierzyć ciśnienie i jakby pojawił sie kolejny krwotok to miałam wzywać pogotowie. na szczęście na razie nic. człowiek do rany przyłóż, jestem z nim non stop w kontakcie e-mail... i wiecie co.. przenoszę się do niego.. cóż.. będę płacić i to co 2-3 tyg. 150 zł.. ale.. nie ma porównania.. a sprzęt ma fantastyczny! dziś miałam dwie sytuacje, które muszę wam opisać, bo normalnie nie wytrzymam!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!! 1: stoję w H&M przy kasie, kupowałam dwie czapeczki. stoi za mną starsza babka i mówi do mnie: - o, świetny wybór na prezent! a ja do niej: - skąd ta pewność, że to na prezent? - no bo nie widzę U CIEBIE (!) obrączki więc dlatego ja na to już lekko podkurzona - tak się składa, że jestem w ciąży, nie mam obrączki ale żyję w szczęśliwym związku a te czapeczki dla mojego najprawdopodobniej synka - CO TO ZA DZISIEJSZA MŁODZIEŻ Z GIMNAZJUM! AROGANCJA! ZAMIAST SIĘ UCZYĆ TO SIĘ PUSZCZAJĄ NA IMPREZACH I W CIĄŻĘ ZACHODZĄ! 2: stoję w kolejce w sklepie, kolejka jak ch**. nagle czuję, że zaraz zemdleję, zrobiło mi się duszno, nic nie widziałam, mrowiły mi ręce.. już wiedziałam, że zaraz padnę.. pytam kilka starszych kobiet przede mną czy mnie wpuszczą bo mam tylko mrożoną fasolkę szparagową a jestem w ciąży i bardzo źle się czuję... na to wszystkie oburzone na mnie, że jestem bezczelną gówniarą, one mają swoje lata, mają wnuki, którymi muszą się zajmować, mają zwyrodnienia itp.. normalnie jakby jarmark się odezwał... wszystkie przede mną i za mną zaczęły na mnie się drzeć!!!! że jestem młoda itp... aż babka z kasy wzięła mi fasolkę, dała mi do ręki prince polo, kazała mi usiąść z głową w dół i odpocząć.. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! CO ZA LUDZIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!STAR E, GŁUPIE PIZ**!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!
|
#1892 |
|
Zakorzenienie
|
brak słow!bardzo miła ekspedientka! widać, że nei dopadła jej znieczulica.
|
|
|
|
#1893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A swoją drogą potraktuj to jako komplement, że młodo wyglądasz
|
|
#1895 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1896 |
|
Zakorzenienie
|
ladanseuse14 współczuje
Włąśnie nie wiem co ludzie starsi, zwłaszcza starsze kobiety, mają do kobiet w ciąży. Zazwyczaj są niemiłe Nie wspominam tu już o ustąpieniu miejsca w busie czy tramwaju |
|
|
|
#1897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie cierpię takich sytuacji. Z natury jestem raczej grzeczną osobą, wychowaną w tzw. poszanowaniu osób starszych, ale kilka razy w życiu takim "babciom" udało się mnie skutecznie z równowagi wyprowadzić. Hiciorem były sytuacje w komunikacji miejskiej, kiedy ze względu na skręcona kostkę zajmowałam miejsce dla chorych... stały nade mną, nosem kręciły, włącznie z oskarżeniem, że ja te kule pewnie od kogoś mam i wcale ich nie potrzebuję W pierwszej sytuacji krótka piłka "Wódki ze mną nie piłaś, więc z szacunkiem proszę!". Zawsze mam ochotę dodatkowo powiedzieć, że ja na ich emeryturę pracuję, wiec może odrobinę grzeczniej ![]() BTW większość tych, co się najbardziej na młode matki ciskają, same pierwsze dziecko rodziły w wieku 18-19 lat ![]() Co do drugiej, to niestety nagminne Włącznie z tym, ze widziałam wczoraj w Tesco jak dziewczyny z duuużym brzuchem nie chciały babcie przepuścić do kasy pierwszeństwa. Musiał i zareagował ochroniarz, grzecznie ale stanowczo tłumacząc babinom, że ta pani NA PRAWDĘ MOŻE BYĆ PIERWSZA!---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- No w sumie tak ![]() A zabierasz chłopa, czy sama? |
|
|
|
|
#1899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1900 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1902 | |
|
Zakorzenienie
|
Będzie oki
Cytat:
.Uwielbiam takie wszechwiedzące krowy ![]() Aż mi się przypomniało jak w pierwszej ciąży stałam w kolejce w mięsnym. Brzuszek miałam już całkiem spory więc mógł to być 20-25 tydzień.Zaczęło mi się robić słabo, oczywiście nikt nie chciał mnie przepuścić w kolejce...W pewnym momencie miałam ciemność przed oczami i film mi się urwał. To by było na tyle z tolerancji a może raczej braku kultury i dobrego wychowania? w Polsce ![]() Ależ mi się nie chce siedzieć w pracy.Mam takiego lenia i zmułę ,że szok .
|
|
|
|
|
#1903 |
|
Zakorzenienie
|
w sumie racja... a gin wczoraj powiedział wyraźnie: jak najmniej stresów!
|
#1904 |
|
Zakorzenienie
|
Nie denerwuj się, złość piękności szkodzi
![]() Poza tym... eh... po prostu szkoda słów... ale jak dziewczyny napisały, ciesz się, że tak młodo wyglądasz
|
|
|
|
#1905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przykład ekspedientki i ochroniarza jest balsamem na moje serce
|
|
|
|
|
#1906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ZWŁASZCZA wczesnej, jak nie widać brzucha. A przecież wcale nie jest łatwiej... Koleżanka w zaawansowanej ciąży zaparkowała na miejscu dla kobiet w ciąży i facet tak ją przystawił, że tarabaniła się z wielkim brzuchem (8 miesiąc) od strony pasażera ![]() Ja zaś nieraz usłyszałam, że młoda jestem i co z tym brzuchem siedzę w autobusie... ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Dziewczyny, a do Warszawy się któraś we wtorek wybiera na te warsztaty?
|
|
|
#1907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyobrażam sobie jak Ci się musiało ciśnienie podnieść...! ![]() Mnie też wychowano aby szanować ludzi starszych,ale czasem po prostu nie idzie no
|
|
|
#1908 |
|
Zakorzenienie
|
może kiedyś, za ich czasów kobiety w ciązy były traktowane tak jak wszyscy, nie raz się słyszy, że ja do tego i tego miesiąca pracowałam w polu
|
|
|
|
#1909 |
|
Zakorzenienie
|
zjem sobie na pocieszenie moje ulubione (w ciąży) prince polo orzechowe i zagryzę szyneczką
|
#1910 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno zdasz![]() Cytat:
chociaż pewnie bym zaniemowila z wrazenia jakby mi sie tak babcie wtrącaly.
|
||
|
|
|
#1911 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
MASAKRA!!! Ja zawsze miałam duży szacunek do starszych. Takie wychowanie. Ale gdy w 2008 przeniosłam się do pracy do Gdańska to przeżyłam szok widząc zachowanie starych bab! Zwłaszcza w komunikacji miejskiej. Pamiętam jak kiedyś latem jechałam tramwajem, połowa siedzeń wolnych, ale babuleńka stanęła mi nad głową i zaczęła sapać. Zwróciłam jej uwagę na wolne miejsca, a ona skomentowała to hasłem: "Nie będę siedzieć w słońcu!" Masakra. Księżniczka wybierać sobie będzie miejsce. ![]() Innym razem też latem. Gorąco na zewnątrz. Tramwaj stary, bez klimy. Jak na zewnątrz gorąco to wiadomo, że w tramwaju też. Nawiew włączony, ale że skwar na zewnątrz to i w środku bucha gorące powietrze. A wszystkie dziadki zaraz: "Panie wyłącz Pan tą klimę, chce Pan nas tu podusić?" albo "Jak zimą to ogrzewania nie włączają za to latem grzeją jak diabli"
|
|
#1912 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [QUOTE=matallewar;39507205]Tż dzwonił do ZUS i tak: Jeśli przerwa między jednym a drugim pracodawcą była mniejsza niż 30 dni, to liczą się składki tylko od nowego pracodawcy na L4 ciążowe i macierzyński. To znaczy, że dla mnie to super, bo idąc na L4 będę dostawać zasiłek w wysokości pensji. Zaraz ma jeszcze dopytać o premię, czy też ją liczą i jak to jest z tymi 2 tygodniami. A jeśli któraś z Was ma wątpliwości, to najlepiej zadzwonić do ZUS, bo pani wypytywała o wiele szczegółów i to chyba robi różnicę, a po 33 dniach ZUS płaci za zwolnienie.[COLOR="Silver"] ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
|
|
#1913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
).edit: Jednak objęła Chodzi o żyłę główną dolną...W sieci znalezione . Ja zawsze sypiałam na brzuchu, ale przestało mi być wygodnie, jak mi cokolwiek na brzuch uciska, więc śpię na takim boko-brzuchu Edytowane przez vea7 Czas edycji: 2013-02-28 o 15:20 |
|
|
|
|
#1914 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale co tego babsztyla obchodziło, że nie masz obrączki ![]() Nie cierpię takich ludzi. Wredne są te babska. Nieraz słyszę od starszych kobiet (ze wsi) - "ja jak byłam w ciąży to i starszymi dziećmi się zajmowałam, gar obiadu nagotowałam, w chałupie uprzątnęłam i snopki dźwigałam i w polu robiłam! a dzisiaj to tylko chodzą po lekarzach i zwolnienia biorą" ![]() Nie martw się nimi i nie denerwuj. Dla poprawy humoru opowiem Ci historię prawdziwą ![]() Ja i moja koleżanka ze szkoły stoimy w głuuugiej kolejce w aptece. Miałyśmy ok.18-19 lat. Moja koleżanka przeczytała ze ściany, że honorowi krwiodawcy, kobiety w ciąży itp. mają pierwszeństwo. Mówi dla jaj (niby do mnie ale na głos) - ja jestem w ciąży, powinnam wejść bez kolejki. Odzywa się facet, który stał za nami "nie wygląda pani jakby była w ciąży". Moja kumpela odwraca się do niego, ostentacyjnie spogląda na jego piwny brzuch i mówi "ale pan wygląda" ![]() ![]()
|
|
#1915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powinno się unikać w zaawansowanej ciąży spania na brzuchu, plecach z wyprostowanymi nogami i całą noc na prawym boku. Czemu? Na brzuchu niewygodnie i jednak uciska się malucha. Na plecach jak za długo w takiej pozycji, to się uciska żyłę główną czy coś tam i można stracić przytomność czy coś takiego, zresztą też niewydodnie, bo brzuch napięty. Na prawym boku jeśli za długo w tej pozycji to samo, co na plecach. Więc owszem, najlepiej na boku lewym. Ale... to nam musi być wygodnie. Ja spałam na podusi, na brzocho-boku lub na plecach ze zgiętymi nogami i super mi się spało
|
|
|
#1916 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Poza tym, czy śpiąc na brzuchu w późnej ciąży, nie zgniecie się maleństwa? pomijam fakt, że wtedy to raczej wygodnie już mi nie będzie
|
|
#1917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. ja bym siadla w srodku kolejki i tarasowala soba przejscie. pewnie ogonek za mna by od razu panie poprzestawiał poza tym juz raz przyrabałam (jeszcze za czasow przedciazowych) w sklepie w kolejce glowa w kase jak mdlalam to i kolejkowicze nawet zakupy za mnie zrobili
|
|
|
|
|
#1918 |
|
Zakorzenienie
|
zjadłam i juz mi lepiej
no i oglądam mojego babasa
|
#1919 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
komuna zdechła, zapis wymazano, babcie zapomniały jak dobrze miały ![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
wlasnie zjadalam zawijaska z łososiem, a co tam... |
||
|
|
|
#1920 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:17.

brak słow!
widać, że nei dopadła jej znieczulica.

.

Chodzi o żyłę główną dolną...