Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :) - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-28, 16:17   #4141
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)

Kochana, nie pochwalę się, niestety, bo akurat dzisiaj fryzjer ma wolne. Może jutro się wybiorę. Jak człowiek ma chwilkę wolnego, to akurat wtedy nie da się załatwić tego, co by się chciało, ehh.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-02-28 o 16:19
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 16:24   #4142
LadyWhisper
Zakorzenienie

Szaja, jakimi szczepionkami w koncu szczepilas? Nfz czy skojarzone? My sie chyba jednak zdecydujemy na nfz.....

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 16:42   #4143
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Deli, no właśnie ja mam tę samą herbatkę, o której mówisz - muszę przyznać, że jest bardzo smaczna, mam nadzieję, że na mnie też zadziała.

Dodałam fotkę mojej niuni do klubu - doskonale na niej widać, jak bardzo jest podobna do mojego TŻa.
tez mi smakuje, co do zdjęcia faktycznie jest podobieństwo Ale powiem Wam, że moja mała, to cały tatuś. Normalnie zdjęta skóra, moje to ma tylko usta, i to tylko górną warge, haha Boze jak ja ją kocham ach
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Szaja, jakimi szczepionkami w koncu szczepilas? Nfz czy skojarzone? My sie chyba jednak zdecydujemy na nfz.....
ja tez nfz. Jutro i juz sie stresuje. Mała mi raz kaszlneła i juz panikuje;] oglądacie rozmowy w toku?

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 16:45   #4144
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
hej
My już po szczepieniu , to było straszne , Zuza płakała strasznie, ale na szczęście udało się ją uspokoić.

A i lekarka powiedziała, że za dużo na wadze przybrała i dobrze by było jakbym ją mniej przystawiała, zwłaszcza że w dzień je co 2 godziny,a generalnie ona płaczem się cycki nie domaga, tylko tak jakoś nam weszło to karmienie co 2 godziny.
I tak w 7 tż waży 4800g, a waga urodzeniowa to 3110.
Ale najlepsze jest to że jak byliśmy 2 tygodnie temu to nas inny lekarz przyjmował, to powiedział, że waga ok bo jest karmiona piersią i bądź tu mądry i pisz wiersze.....

edit: pytałam się o krostki to lekarka powiedziała, że to może być uczulenie na jakiś proszek, chemię itp, że za wcześnie by powiedzieć że to skaza białkowa, ale w chwili obecnej to nie skaza, i że trochę jej to wygląda na początki atopowego zapalenia skóry , masakra, czyli generalnie dalej nie wiem co to może być.....
Mój synek w 7 tż ważył 5050 a waga urodzeniowa 3060 i myślałam właśnie że za dużo przybrał bo 2 kg ale pediatra powiedział że nie można przekarmić piersią i że wszystko jest w porządku. Dzisiaj w 9 tż waży 5500-5600.

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2013-02-28 o 16:50
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 17:04   #4145
sylwietta1988
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39508920]
Ale ty piękna matka jesteś!

A ja...
Idę ja sobie dzisiaj, słonko napitala, ja odstrzelona w wąski czarny kurtek, wąskie jeansy, włos powiewa, oko pomalowane... I przechodzę obok przystanku A, na którym stoi ekipa kilkunastu nastolatków. Męskich. I co ja słyszę? Ano: ale ty ładna jesteś! mało się nie posikałam po nogach ja wiem, że to takie durne zaczepki, ale umówmy się: ile 34latek ma okazję taki tekst od nieletnich usłyszeć?
[/QUOTE]
dzieki
Szaja, lachonie ty jeden
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
tez mi smakuje, co do zdjęcia faktycznie jest podobieństwo Ale powiem Wam, że moja mała, to cały tatuś. Normalnie zdjęta skóra, moje to ma tylko usta, i to tylko górną warge, haha Boze jak ja ją kocham ach

ja tez nfz. Jutro i juz sie stresuje. Mała mi raz kaszlneła i juz panikuje;] oglądacie rozmowy w toku?
ja właczyłam niedawno, jej jak te dzieci sie nie poddaja losowi
Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Mój synek w 7 tż ważył 5050 a waga urodzeniowa 3060 i myślałam właśnie że za dużo przybrał bo 2 kg ale pediatra powiedział że nie można przekarmić piersią i że wszystko jest w porządku.
u nas w 7 tyg waga w porównaniu z urodzeniowa 1,9 g do przodu - lekarka była zachwycona, że pięknie Bartus przybiera

Dziekujemy ciociom za ochy i achy
ja po wizycie, wsio elegancko, gin namawial na rodzenstwo dla Bartula chyba go pogięło

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Pstryczku, ale Kubunio ma spojrzenie laski wymiękną

Bijkora, tak mi przyszło na mysl- kto zostaje ci z małą jak jestes w szkole?

wiecie co? nie było mnie w domu 2,5 godz, bo lekarz, biblioteka, zakupy- i cały czas myslałam, co robi Bartuś w pewnym momencie zaczęły mnie cyce piec i zadzwoniłam- a on wlasnie sie obudził i dorwal do butli jej, telepatia teraz sidzi koło mnie w lezaczku i rozmawiamy
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 17:09   #4146
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
ja po wizycie, wsio elegancko, gin namawial na rodzenstwo dla Bartula chyba go pogięło

Cytat:
Cytat:

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 17:15   #4147
bijkora
Rozeznanie

Cytat:
dzieki
Szaja, lachonie ty jeden

ja właczyłam niedawno, jej jak te dzieci sie nie poddaja losowi

u nas w 7 tyg waga w porównaniu z urodzeniowa 1,9 g do przodu - lekarka była zachwycona, że pięknie Bartus przybiera

Dziekujemy ciociom za ochy i achy

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Bijkora, tak mi przyszło na mysl- kto zostaje ci z małą jak jestes w szkole?

wiecie co? nie było mnie w domu 2,5 godz, bo lekarz, biblioteka, zakupy- i cały czas myslałam, co robi Bartuś w pewnym momencie zaczęły mnie cyce piec i zadzwoniłam- a on wlasnie sie obudził i dorwal do butli jej, telepatia teraz sidzi koło mnie w lezaczku i rozmawiamy
Moja Mami albo TŻ jesli akurat jest w polsce. Babcia jest jak druga mama

Lekarz tez mi powiedzial ze moge brać się za nastepne :P

Włosomaniaczka

Edytowane przez bijkora
Czas edycji: 2013-02-28 o 17:16
bijkora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 17:20   #4148
sylwietta1988
Zakorzenienie

ci lekarze to na brak pracy narzekaja czy jak
Stary 2013-02-28, 17:31   #4149
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Moja Mami albo TŻ jesli akurat jest w polsce. Babcia jest jak druga mama

Lekarz tez mi powiedzial ze moge brać się za nastepne :P
To mój mądry, bo zaczął rozmowę od antykoncepcji. Ja po CC, więc musi być co najmniej rok między porodem a kolejną ciążą ,nie to żebym się śpieszyła.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 17:33   #4150
LadyWhisper
Zakorzenienie

Sylwietta, moj prowadzacy juz na porodowce przy zszywaniu na drugie mnie namawial

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Krowa, Elllmi, widze was

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 17:42   #4151
mala_19kw
Zakorzenienie

BLACK-to jak coś zrobisz z włoskami to wrzuć fote

Dziewczyny cóż się dziwić namowom lekarzy,toć przyrost naturalny wcale nie taki wielki teraz u nas. Dbają o ludzkość po prostu

SZAJKA- skąd zaraz takie założenie że to żarty? może młodzież akurat gustuje w dojrzałych kobietach aaa nadążysz za takimi?
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 17:44   #4152
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Sylwietta, moj prowadzacy juz na porodowce przy zszywaniu na drugie mnie namawial

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Krowa, Elllmi, widze was
ja tez mialam swojego prowadzącego na porodówce to sie smiał, ze za rok zaprasza dzisiaj pierwsze co to zapytał, czy aby nie z testem przyszłam ale sumiennie o anty opowiedział
wlasnie, dziewczyny są a sie nie odzywają

Bartulo spał od 13 do 15,45 teraz znowu usnął i co mój chlopczyk bedzie w nocy robic mam nadzieje, ze nie bedziemy sie kulac po sypialni
ide ogarniac kuchnie
Stary 2013-02-28, 17:59   #4153
Krowa1989
Raczkowanie

Cytat:
A Krowa i Kija? Chyba tez dawno sie nie odzywaly?
Jak mi się teraz miło zrobiło, że ktoś mnie pamięta po tych moich kilku napisanych postach. Prawie codziennie podczytuję wątek (a raczej nadrabiam), bo to moje dziecię bardzo zajmujące jest - nie umie sama poleżeć, bo zaraz jest ryk i albo jest na rękach, albo przy cycu. Któraś się żaliła, że jej dziecko niczym się nie interesuje - przybij piątkę, moja swój leżaczek też ma w głębokim poważaniu .

U nas wszystko jest ok, tylko ja panikara jestem. Raz leciałam do lekarza z mocnym ulewaniem młodej. Potem się okazało, że to wcale rzadkie nie jest, a u nas nawet nie jest tak tragicznie. niby mam podawać przed karmieniem Bebilon Nutriton, ale średnio mi to wychodzi, bo jak Alicja budzi mi się z rykiem do jedzenia, to średnio mam serce stać kuchni i jej to przygotowywać, a i tak przy podawaniu tego strasznie się krztusi, bo jest nerwowa i on chce cycunia, a nie gluta bez smaku. A drugi raz (wczoraj) byłam z nią w przychodni (najpierw zadzwoniłam do położnej, czy jest kolejka do lekarza), bo ewidentnie słyszę u małej chrypkę, ale też wszystko jest ok. Za to lekarka stwierdziła, że Ala za mało przybrała (115 g w tydzień) i znowu mam stresa... Jakie to bycie matką jest stresujące. W poniedziałek idziemy na szczepienie, to zobaczymy, co z tą wagą.

W ogóle jeszcze nie zdążyłam Wam się pochwalić moim maleństwem (które przed chwilą obdarzyło mnie cudownym uśmiechem, jak powiedziałam, że ma cudną mordkę ).
http://galeriabobasa.com/-szpital-w-...cja-dudek.html
Krowa1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 17:59   #4154
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

A ja zarezerwowałam wakacje

http://www.izerskipotok.pl/index.html
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 18:11   #4155
nafiyqa
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39511839]A ja zarezerwowałam wakacje

http://www.izerskipotok.pl/index.html[/QUOTE]
O, moje rodzinne strony

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 18:19   #4156
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Basiu co do przychodni- po jaką cholere w ogole mają wizyty domowe skoro de facto doprosic sie nie mozna? Jak masz kase to bym olała i prywatnie lekarza sciągneła do domu... u nas tez nie ma podziału na dzieci chore i zdrowe- według mnie głupota kompletna..- i musiałam diecko na szczepienie niesc przez cąła poczekalnie zasmarkanych ludzi...
Sylwietta to nie chodzi o kase, bo oczywiście, ze bym dała za wizyte dla mojego maluszka, tylko, że nawet nie bardzo wiedziałam gdzie mam dzwonić, a wydało mi się oczywiste, że najlepiej do przychodni.
Stary 2013-02-28, 18:30   #4157
Konto usunięte

Cytat:
NFZ

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
O, moje rodzinne strony
Żartujesz? jako dziecko byłam u rodziny na cudownych wakacjach w Gryfowie, a teraz mnie tam ciągnie znów. Mało tego, okazało się, że znam z innego forum dziewczynę mieszkającą naprzeciwko tej agroturystyki! a przyuważyłam, bo na stronie mają jej bloga podlinkowanego
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 18:31   #4158
Basia_Bogusia
Rozeznanie

W końcu olałam tą wizytę domową, się prosić i się nie doprosić, niech się cmokną w dupe. Pojechaliśmy o 14, teściu nas zawiózł, mąż się też zwolnił z pracy, ale byłby trochę później, a chciałam to już załatwić.
Tak więc zapakowałam Krzysia i zajechaliśmy do przychodni. Na szczęscie nie było aż tak dużo ludzi, aczkolwiek zawsze to jakieś ryzyko. Po południu była już inna Pani doktor niż ta pipa z rana.
Weszliśmy bez kolejki, nawet nie zamierzałam się pytać czy mogę, po prostu przyszłam i od razu weszłam, wali mnie co inni na to.
Niech by spróbował coś powiedzieć. Pani doktor zbadała Krzysiulka, na szczęście i z przodu i z tyłu nic mu nie świszczy, tak więc katar i oby nic więcej się nie rozwinęło. Nadal mamy stosować maść majerankową pod nosek, witaminkę C i dodatkowo dziś zapisała mu Calcium w syropku i jeszcze kropelki do noska Euphorbium. Kupiliśmy też inhalator, mamy robić inhalacje z soli fizjologicznej. Noi koniecznie być cierpliwym, bo katarek może się dłużej utrzymywać i konicznie obserwować czy się nie pojawia temperatura, ale mam nadzieje, że się nie pojawi, Krzysiulek się wykuruje i będzie zdrowiutki. Przy okazji jeszcze się zważyliśmy. Krzyś ma 4700, czyli w 20 dni przytył 400g.

Acha i mam takie pytanko, widziałam, że macie bujaczki dla dzieciaczków. Może mi coś polecicie, co kto kupował??? bo zastanawiam się nad kupnem.
Stary 2013-02-28, 18:47   #4159
Lenova
Wtajemniczenie

A ja znowu proszę o poradę..
Powiedzcie mi jak odróżnić nietolerancję laktozy od kolki? Bo jak czytam to objawy podobne i teraz się zastanawiam bo u nas jest.
Dzisiaj mała non stop pierdzi i przy tych pierdach robi kupy dosyć rzadkie ale nadal żółte ,marudzi cały dzień tylko cyc ją uspokaja a ja dziś wypiłan mleko rano to może być od tego? Aczkolwiek ja codziennie jem nabiał i kupy były normalne.
Do tego buzi do okóła ust ma krostki występujące najmocniej po jedzeniu albo krzyku.co to może być?
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 18:53   #4160
Debrah
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39508920]Ale to nie wina nfz, tu czynnik ludzki. NFZ refunduje domowe wizyty przecież.

Fajny poród, a Julianka prawdziwa piękność

Ja też i chyba skopiuję i zapiszę

A wyście jakoś szczepienia nie mieli teraz?

Z dzieckiem do roku czasu masz prawo wejść bez kolejki, a do 3mca życia dziecka muszą cię przyjąć bez oczekiwania u specjalisty, jeśli coś nagłego.

A u nas po nutritonie rzadzizna kupa :/ teaz podałam gastrotuss baby, przedwczoraj mi lekarka powiedziała o tym - to samo

A ja dzisiaj pogadałam i... będę mogła sobie tak rewalidacje ułożyć, że będę tylko 4 dni pracowała

Ale ty piękna matka jesteś!

A ja...
Idę ja sobie dzisiaj, słonko napitala, ja odstrzelona w wąski czarny kurtek, wąskie jeansy, włos powiewa, oko pomalowane... I przechodzę obok przystanku A, na którym stoi ekipa kilkunastu nastolatków. Męskich. I co ja słyszę? Ano: ale ty ładna jesteś! mało się nie posikałam po nogach ja wiem, że to takie durne zaczepki, ale umówmy się: ile 34latek ma okazję taki tekst od nieletnich usłyszeć?

Bardzo wytwornie

-------------------------
A mój mąż prawdopodobnie od połowy maja do końca czerwca będzie na macierzyńskim a ja będę wówczas odbierała zaległy urlop, by od września do pracy wrócić.[/QUOTE]
Nono Szajka, piękna mama z Ciebie

Cytat:
Ja mam co chwilę właśnie taką myśl
Dziecko to na prawdę mały cud.

Cytat:
Napisane przez Krowa1989 Pokaż wiadomość
Jak mi się teraz miło zrobiło, że ktoś mnie pamięta po tych moich kilku napisanych postach. Prawie codziennie podczytuję wątek (a raczej nadrabiam), bo to moje dziecię bardzo zajmujące jest - nie umie sama poleżeć, bo zaraz jest ryk i albo jest na rękach, albo przy cycu. Któraś się żaliła, że jej dziecko niczym się nie interesuje - przybij piątkę, moja swój leżaczek też ma w głębokim poważaniu .

U nas wszystko jest ok, tylko ja panikara jestem. Raz leciałam do lekarza z mocnym ulewaniem młodej. Potem się okazało, że to wcale rzadkie nie jest, a u nas nawet nie jest tak tragicznie. niby mam podawać przed karmieniem Bebilon Nutriton, ale średnio mi to wychodzi, bo jak Alicja budzi mi się z rykiem do jedzenia, to średnio mam serce stać kuchni i jej to przygotowywać, a i tak przy podawaniu tego strasznie się krztusi, bo jest nerwowa i on chce cycunia, a nie gluta bez smaku. A drugi raz (wczoraj) byłam z nią w przychodni (najpierw zadzwoniłam do położnej, czy jest kolejka do lekarza), bo ewidentnie słyszę u małej chrypkę, ale też wszystko jest ok. Za to lekarka stwierdziła, że Ala za mało przybrała (115 g w tydzień) i znowu mam stresa... Jakie to bycie matką jest stresujące. W poniedziałek idziemy na szczepienie, to zobaczymy, co z tą wagą.
W ogóle jeszcze nie zdążyłam Wam się pochwalić moim maleństwem (które przed chwilą obdarzyło mnie cudownym uśmiechem, jak powiedziałam, że ma cudną mordkę ).
http://galeriabobasa.com/-szpital-w-...cja-dudek.html
Witamy ponownie. Malutka piękna, jakie fajne łobuzerskie spojrzenie

---
Kurdę, moja chyba jednak ma ten katar, jutro lekarz.

Dziś mi się lekko zadławiła, kurdę, jaka panika mnie złapała!
Powiedzcie mi - bo moja jak je z pełnej piersi to jej strumyczki pod ciśnieniem do buzi lecą i ona strasznie szybko musi połykać, duszkiem - przeraża mnie to, że się udławi, zwłaszcza z tym charczącym noskiem....przerwy jej robi aż czasem, zabieram pierś na moment, żeby wzięła parę spokojnych wdechów bo mi się wydaje, że mega szybko biedna musi pić, łyczek jeden za drugim...chyba nie ma na to sposobu..?

-----
aaaa..zdałam najgorszy egzamin!:jupi : Bóg istnieje

Edytowane przez Debrah
Czas edycji: 2013-02-28 o 18:55
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 19:05   #4161
nafiyqa
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39512427]
Żartujesz? jako dziecko byłam u rodziny na cudownych wakacjach w Gryfowie, a teraz mnie tam ciągnie znów. Mało tego, okazało się, że znam z innego forum dziewczynę mieszkającą naprzeciwko tej agroturystyki! a przyuważyłam, bo na stronie mają jej bloga podlinkowanego [/QUOTE]
Hehe, ja az tak blisko nie mieszkam, ale Jelenia Gora lezy calkiem niedaleko Gryfowa

Fajnie, ze wybierasz takie miejsca, a nie jakies Kanary czy Tunezja

O, Ty, masz kogos jeszcze poza Nami?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 19:09   #4162
Konto usunięte

Stary 2013-02-28, 19:37   #4163
Debrah
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39513209][/QUOTE]

Ale czad!
Stary 2013-02-28, 19:47   #4164
badziabadzia
Zakorzenienie

Debrah, ja mam podobnie przy karmieniu.. tez raz mi sie mala zadlawila mlekiem, dorze, ze tz byl akurat obok to szybko ja wzial i jakos to odkaszlala.. zazwyczaj jak za mocno zaczyna mleko leciec to mala wypluwa cycka i tryska mleko, a czasem nie zdazy..
Da sie cos z tym zrobic?
Stary 2013-02-28, 19:48   #4165
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Nono Szajka, piękna mama z Ciebie

Witamy ponownie. Malutka piękna, jakie fajne łobuzerskie spojrzenie

---
Kurdę, moja chyba jednak ma ten katar, jutro lekarz.

Dziś mi się lekko zadławiła, kurdę, jaka panika mnie złapała!
Powiedzcie mi - bo moja jak je z pełnej piersi to jej strumyczki pod ciśnieniem do buzi lecą i ona strasznie szybko musi połykać, duszkiem - przeraża mnie to, że się udławi, zwłaszcza z tym charczącym noskiem....przerwy jej robi aż czasem, zabieram pierś na moment, żeby wzięła parę spokojnych wdechów bo mi się wydaje, że mega szybko biedna musi pić, łyczek jeden za drugim...chyba nie ma na to sposobu..?

-----
aaaa..zdałam najgorszy egzamin!:jupi : Bóg istnieje
moja też tak je, nie dość, że duszkiem to jeszcze okropnie słychać jak połyka i niestety często się zakrztusza.

za egzamin

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39513209][/QUOTE]

no no, zdolniacha z Ciebie

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 19:49   #4166
badziabadzia
Zakorzenienie

Szaja, cudnie Ci to wyszlo
Stary 2013-02-28, 19:53   #4167
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Debrah, ja mam podobnie przy karmieniu.. tez raz mi sie mala zadlawila mlekiem, dorze, ze tz byl akurat obok to szybko ja wzial i jakos to odkaszlala.. zazwyczaj jak za mocno zaczyna mleko leciec to mala wypluwa cycka i tryska mleko, a czasem nie zdazy..
Da sie cos z tym zrobic?
No właśnie u mnie to samo. Jeszcze sobie na to wszystko mlekiem w oko trysnęła jak puściła sutek i ją podnosiłam do góry
Ja nie wiem - czy to ona chce tak szybko ssać, czy jej tak szybko leci i próbuje nadążyć??
Bo potem już je normalnie - najgorszy jest początek, jak mleko tryska pod większym ciśnieniem.

I ten odgłos - łykanie jedno za drugim czasem bardzo głośno, duszkiem tak jakby próbowała nadążyć i ja drżę cała że w którymś momencie mleko poleci nie tam gdzie trzeba...;/

A może odciągać minimalnie przed przystawieniem Małej? Żeby aż tak nie tryskało??

Właśnie zaraz idę odciągnąć troszkę mleczka, żeby jutro było jak pójdę na egzamin (ostatni).
Stary 2013-02-28, 19:55   #4168
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39509888]Aga, na piersi nie ma czegoś takiego "waży za dużo". Słowo honoru. W PL lekarze olewają siatki centylowe WHO dla dzieci piersiowych i kierują się tylko tymi dla modyfikowanych, głupota. Poza tym wg siatek centylowych to twoja i tak mniej niż moja ma [/QUOTE]
Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Mój synek w 7 tż ważył 5050 a waga urodzeniowa 3060 i myślałam właśnie że za dużo przybrał bo 2 kg ale pediatra powiedział że nie można przekarmić piersią i że wszystko jest w porządku. Dzisiaj w 9 tż waży 5500-5600.
No widzisz, 2 tygodnie temu inny lekarz mówił, że jak na piersi to ok i może tak przybierać , a ta dziś co innego.

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Cytat:
Ja wzięłam nfz i po dzisiejszej wizycie szczepiennej bardzo tego żałuje.

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:

ja mam stresa teraz bo płacze cały czas po tym szczepieniu ....ehh
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 20:19   #4169
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
No właśnie u mnie to samo. Jeszcze sobie na to wszystko mlekiem w oko trysnęła jak puściła sutek i ją podnosiłam do góry
Ja nie wiem - czy to ona chce tak szybko ssać, czy jej tak szybko leci i próbuje nadążyć??
Bo potem już je normalnie - najgorszy jest początek, jak mleko tryska pod większym ciśnieniem.

I ten odgłos - łykanie jedno za drugim czasem bardzo głośno, duszkiem tak jakby próbowała nadążyć i ja drżę cała że w którymś momencie mleko poleci nie tam gdzie trzeba...;/

A może odciągać minimalnie przed przystawieniem Małej? Żeby aż tak nie tryskało??

Właśnie zaraz idę odciągnąć troszkę mleczka, żeby jutro było jak pójdę na egzamin (ostatni).
Mi się wydaje, że jedno i drugie- sama ssie szybko, bo głodna no i leci też mocno, bo się uzbierało. Przynajmniej tak w moim przypadku podejrzewam, że jest.

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
No widzisz, 2 tygodnie temu inny lekarz mówił, że jak na piersi to ok i może tak przybierać , a ta dziś co innego.

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Ja wzięłam nfz i po dzisiejszej wizycie szczepiennej bardzo tego żałuje.

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

ja mam stresa teraz bo płacze cały czas po tym szczepieniu ....ehh
Biedna malutka Moja za tydzień ma szczepienie...

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 20:20   #4170
sylwietta1988
Zakorzenienie

Debrah- gratuluje egzaminu co do tego mleka pod cisnieniem, u nas jest identyko. Jak mały zassie to przez pierwsze dziesiec sekund pije a potem wypluwa i mleko tryska jak z fontanny, jak sie nie zorientuje bo np w tv zagapie to ulany cały

Krowa, nieladnie babo tak sie nie odzywac laleczka piękna

Szaja, ale z Ciebie zdolniacha

ogolnie stwierdzam, ze jestesmy mamuski nie tylko piękne na fotkach ale i zdolne niesłychanie

Niunius spi korzystając z młodej godziny biore sie za prasowanko jego ubranek bo juz następne pranie dosycha a kupka jak lezała tak leży
małzon uchachany jak zadzwonił i dowiedział sie, że po wizycie zielone świateło powiedział, ze chocby na spiocha ale mi nie daruje jak z pracy wróci po 22

to co? już nieługo przenosiny do odchowalni? kto bedzie gospodarował wątkiem? ja sie nie pisze bo internetowo i komputerowo to ciemna masa jestem i ogarniam podstawy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości