|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4232 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
Cytat:
![]() Dlatego ja poniekąd żałuję, że moje dziecko nie ma alergii na czekoladę
|
|
|
|
|
#4233 |
|
Zadomowienie
|
Tutaj są różne usztywniane: http://www.lovemum.pl/categories/show/id/52/page/1/
Miałam niby wytrzymać z dietą 3 m-ce, ale chyba będę powoli próbować conieco |
|
|
|
#4234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4235 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba z głodu
|
|
|
|
|
#4236 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki Kochane za pomoc, muszę kupić jakiś w miarę porządny bo ten co mam już się kończy
|
|
|
|
#4237 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4238 |
|
Zakorzenienie
|
fajna taka różnica, bo córka synka zabawi jak potrzeba
ale zazdrość jest i ja muszę minimalizować jej skutki bo tak to siwy dyma teraz scenka z życia rodzinnego, jak wiecie pracuję i w tym czasie tż zajmuje się dziećmi, wchodzę do pokoju, młody leży na kanapie, siostra go zabawia, a tż gra na kompie nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać
Edytowane przez musso4 Czas edycji: 2013-02-28 o 21:54 |
|
|
|
#4239 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jakoś groch może wpływać na brzuszek, czy ogólnie potrawy mogą zmieniać smak w zależności od tego co zjemy, także pewnie jakaś zależność jest. Najlepiej sprawdzić czy toleruje już smażone produkty.---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4240 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
przyjmujemy gości
![]() przekonałąś mnie ![]() Cytat:
oby się malutki uspokoił. Może skacze rozwojowo i dlatego tak..?![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja mam póki co 3 gówniane staśki i jeden mniej gówniany, bo mi szkoda było kasy na jeden porządny, ale jak teraz sumuję to lepiej było kupić jeden konkretny Cytat:
Cytat:
Zarąbiście to ktoś wymyśłił, te chusty Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Ide spać. Skorzystam póki malota moja jeszcze śpi. Dobranoc
|
|
#4241 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------
|
|
|
|
|
#4243 |
|
Zadomowienie
|
mała mi nie dała spać od 5....
|
|
|
|
#4244 |
|
Zadomowienie
|
współczuje
mojemu też się coś przedstawiało i budził sie w nocy co godz na jedzonko a juz tak ladnie mi przesypial noce |
|
|
|
#4245 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Jedziemy dzisiaj do rodziców, my z małym zostajemy na tydzień. A co Tż po weekendzie wraca do roboty i przyjedzie po nas za tydzień w piątek. Dobrze mu, wyśpi się przez 5 nocy Idę się pakować ![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Zapomniałabym - kończymy dzisiaj 3 miesiące!
|
#4246 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuśki
Cytat:
Na dzień dobry zdjęcie Adasia
|
|
#4247 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4248 |
|
Rozeznanie
|
Widziałam, że rozmawiałyście o diecie. Otóż ja przez 3,5 miesiąca jadłam prawie wszystko (z umiarem) i nic młodemu nie było. A 2 tygodnie temu pojawiły mu się jakieś suche plamy na ciele, no i mamy raptem podejrzenie skazy białkowej mimo że ja właśnie ostatnio nabiał w dość ograniczonej ilości spożywam w stosunku do tego co wcześniej (ok 1/4 tego co wcześniej). Pediatra powiedziała, żeby ograniczać nabiał (a nie eliminować), ale ja tylko do inki trochę mleka wlewam i co drugi dzień jem serek waniliowy (wcześniej jadłam 3 dziennie). Więc nie wiem o co chodzi, ale w pon się może dowiem bo idziemy do alergologa. Przecież jak odstawię ten nabiał to mi zęby powylatują i osteoporozy się nabawię
W ogóle nie wiem czy mam ufać tej lekarce. Kazała nam wprowadzać inne posiłki od 4,5 (czterech i pół) miesiąca, mimo że wszędzie trąbią, że do 6 powinien być na piersi. A nie ma jakiegoś problemu z jedzeniem, bo na koniec 4 miesiąca ważył 7620 (urodzeniowa 3300 no i te 620g to w ostatnie 3 tyg przybrał). I dopiero jak się zapytałam co z glutenem (bo pamiętałam jak na patronażowej mi mówiła inna, że po 4 miesiącu się wprowadza), to powiedziała, że tak, i kazała kupić w aptece - tyle, że się znów zapytałam o kaszkę manną zmieszaną z odciągniętym mlekiem, to powiedziała, że ok. Czy możecie się podzielić swoimi doświadczeniami we wprowadzaniu glutenu? Jak podaję tą kaszkę manną to raz i czekam na efekty czy od razu dawać dzień po dniu po te pół łyżeczki?A co do gazowanych, to właśnie miałam Was wczoraj pytać, ale nie zdążyłam, bo świętowaliśmy 4 miesiące i dostałam z tej okazji bezalkoholowego szampana, znaczy się wino musujące |
|
|
|
#4249 |
|
Zakorzenienie
|
hej widzę, że rozmawiałyście o diecie... ja tam już po miesiącu wprowadziłam smażone i małemu nic nie jest. mi nawet pielęgniarka powiedziała, że smażone jeśli mamy zdrową wątrobę nie zaszkodzi.
|
|
|
|
#4250 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Taka porzadna palete poprosze! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A moje dziecie wczoraj od popoludnia dawalo mi popalic.... ryk przez 1,5 h i nie wiadomo czemu... cycus nie, na tuli - luli nie... i wez tu czlowieku badz madry... wieczorem powtorka z rozrywkki. Potem spal.. cos dlugo spal... i matka polka dzwoni do meza przestraszona, ze on spi.. ze dlugo spi Teraz siedzi w bujaczku i nawija do rybki
|
|
#4251 |
|
Zakorzenienie
|
jaki przystojniak mały : )
---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- happy! za skończone 3 miesiące!! : ) |
|
|
|
#4252 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny jesli jeszcze nie zarejestrowalyscie sie na stronce pampersa, w moim przypadku DE to polecam!
Dostajemy co jakis czas rabaty na pampersy i chusteczki Pampersy 3 euro przy zakupie 2 opak. Chusteczki 2 euro przy zakupie 3 poj. opakowan, lub 3paku i wiekszych. Dostalismy tez koszulke dla malego z imieniem,miejscem i data urodzenia, waga itp Fajna pamiatka.Jesli sa jeszcze jakies dziewczyny mieszkajace w DE to chetnie podziele sie innymi promocjami
|
#4253 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem dokładnie, ale myślę, że około 25. Mam centralne ogrzewanie.
Gratulacje Przy okazji - na początku zdziwiłam się, że Twój synuś kończy 3 miesiące dzień po mojej, bo pamiętam, że rodziłaś jak ja wychodziłam ze szpitala. Ale potem skapnęłam się, że luty ma 28 dni i po 28 lutym był 1 marca Cytat:
---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
Jak tam we Wrocławiu?
|
||
|
|
|
#4254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja robilam tak, ze po skonczonym 5 miesiacu gotowalam pol lyzeczki zwyklej kaszy manny 2,5 grama) w odrobinie wody i do tego dawalam troszke swojego mleka z doswiadczenia odradzam gotowe kaszki do kupienia typy nestle bobovita probowalam z tym robic i maly wymiotowal po tym, byc moze dlatego ze to nie jest czysta kaszka manna tylko cukier i inne ☠☠☠☠☠☠☠y i bylo za ciezkie jednak maly ogolnie plul tym czyli kaszka mana z mlekiem, wiec nie zawsze zjadl codziennie tyle ile trzeba :P kupilam sloiczek z deserkiem ![]() ale ja rozszerzalam diete tak naprawde po skonczonym 6 miesiacu, nie spieszylam sie oprocz tego deserku, zeby zjadal ta kaszke ![]() mi tez pediatra kazala szybciej, ale maly super przybieral na samym mleku to po co to mialam robic olalam ja,a potem przeszlismy na blw, bez wiedzy pediatry bo nie trzymalismy sie juz schematu, jajko np jadl pozniej niz kaza w tabeli po prostu posmakowal i nie chcial, wiec nie zmuszalam a teraz jajecznica to ulubione danie podobno dzieci same wybieraja podswiadomie to co dla nich jest zdrowe a jak jedza same papki to wyboru niestety nie maja jako ciekawostke powiem ze moj syn nie ruszy bananow chiquita z lidla a tymi z biedry sie zajadaalbo jablka z biedry zjada (nie wszystkie ) a ostatni dostalismy niby ta sama odmiane od kogos i i posmakowal i wyplul tak samo nie zje wedliny ze sklepy, ewentualnie żywiecką czy szynke ale taka prawdziwa kocha pomidory a teraz nie tyka ich takze chyba cwaniak lepiej wie gdzie jest wiecej chemii ![]() aaa bonitki z biedry tonami by jadl wiec na pewno zdrowe ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#4255 |
|
Rozeznanie
|
Ja dopiero za rok obchodzilabym 6 urodziny
![]() Dzieciaki jak nic Co do gazowanego to ja pilam piwko zbozowe Na poczatku Karamalz , a ostatnio z lidla jakies. Cyce po nim mi pekaja ![]() I ja rowniez probuje smazonych potraw . Kotletow schabowych z panierka moze i nie, ale zrazikami z ogoreczkiem i schwarzwaldzka szyneczka nie pogardze!
|
#4257 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no i na razie na brak towarzystwa narzekam. Chociaż nie, mój synek mógłby się na mnie obrazić. Jest wspaniałym towarzystwem, aczkolwiek na tyle absorbującym, że wszystko jak przywiozłam tak leży w worach i pudłach. Amen.---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- o jaaaa jak cieplutko |
|
|
|
|
#4258 |
|
Zakorzenienie
|
nie chwaliłam sie ale mój synek był we wtorek z tatusiem pierwszy raz u fryzjera
![]() podobno byl taki sajgon, ze maskara ![]() cała obsluga sie nim musiala zająć, ale teraz mam takiego przystojniaczka w odmu ze hej ![]() jutro mu postrzelam fotki jak naladuje aparat to Wam pokaze, pewnie zrobie mu zdjecie z jego nowym rowerkiem ktorym strasznie sie jaram pewnie ja bede sie z niego bardziej cieszyc niz on
|
|
|
|
#4259 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz gluten. Kolejny mit. Gluten należy wprowadzić w 4. miesiącu tylko jeśli kobieta nie planuje karmić piersią dłużej niż 6 miesięcy.?Dlaczego? Mleko matki w swoisty sposób ochrania żołądek przed możliwie wywoływaną przez gluten alergią na niego. Gluten należy wprowadzić dwa miesiące przed planowanym zakończeniem karmienia piersią - jeżeli chcę karmić 12 miesięcy, gluten wprowadzam w 10. ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4260 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w której części Wrocławia jesteś? Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:48.

Ale ja to w ogóle dziwna jestem bo nie wcinam np. surowych jabłek ale za to piję sok jabłkowy 

i ja muszę minimalizować jej skutki
nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać
Klaudia 16.10.2009
Adam 18.11.2012

oby się malutki uspokoił. Może skacze rozwojowo i dlatego tak..?
W ogóle nie wiem czy mam ufać tej lekarce. Kazała nam wprowadzać inne posiłki od 4,5 (czterech i pół) miesiąca, mimo że wszędzie trąbią, że do 6 powinien być na piersi. A nie ma jakiegoś problemu z jedzeniem, bo na koniec 4 miesiąca ważył 7620 (urodzeniowa 3300 no i te 620g to w ostatnie 3 tyg przybrał). I dopiero jak się zapytałam co z glutenem (bo pamiętałam jak na patronażowej mi mówiła inna, że po 4 miesiącu się wprowadza), to powiedziała, że tak, i kazała kupić w aptece - tyle, że się znów zapytałam o kaszkę manną zmieszaną z odciągniętym mlekiem, to powiedziała, że ok. Czy możecie się podzielić swoimi doświadczeniami we wprowadzaniu glutenu? Jak podaję tą kaszkę manną to raz i czekam na efekty czy od razu dawać dzień po dniu po te pół łyżeczki?