O maleństwa się staramy i na dwie kreseczki czekamy :) Staraczki 2013r. - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-28, 20:49   #4561
daga 13
Raczkowanie

Dot.: O maleństwa się staramy i na dwie kreseczki czekamy :) Staraczki 2013r.

Kasiunka wydaje mi się że mogłaś mieć np 13 ja podobny miałam kolor kreski wczoraj rano, wieczorem był troszkę bledszy a robiłam przed momentem i kreseczki nawet bladej nie ma i coś mi się wydaje że dzisiaj była owu, oj szybciutko muszę męża dopaść tylko musi szwagier pojechać sobie i dziecko niech sie już przestanie snuć po domu. Mogłam się z ginekologiem założyć szansa duża na wygraną by była
a wam dziewczyny po teście owu dodatnim był od razu negatywny czy krecha coraz bledsza była?

Kasiunka a jak można spytać to kiedy miałaś przytulanki przed 13 II sorki że tak pytam ale jestem ciekawa
daga 13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 21:07   #4562
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Cytat:
Napisane przez didi610 Pokaż wiadomość
te testy co miała Kasia, ja zresztą też je mam to taki typ testów, pokazują, ale nie takie ciemne krechy jak z innych firm....zresztą w galerii testów na ovufriend widać różne wyniki i różne kreski na tych testach, ja miałam podobnie jak większość dziewczyn...

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Izetka w Rossmanie len mielony, do picia, jest wiśniowy i pomarańczowy....polecam bardziej wiśniowy smakuje jak lekko wodnisty kisiel
a ja mam zwykly len, i mieszam go z ugotowanym kisielem, skakuje dobrze

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję że tak będzie jak piszecie ;-) !! Wchodziłyście w tego linka co wklejiłam wcześniej kobitka urodziła 11- raczki kurcze nieźle ;-)
papryczka widziałam to kiedyś, teraz na Twojego linka nie wchodziłam, ale brzuchol miała wielki!

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
no kupujcie dziewczyny kosztuje 5,99 a pomaga....i właśnie doczytałam, że również działa na śluz płodny i lekko łagodzi objawy @
obym miała takie śluzy jak ten len po rozpuszczeniu w kubku to plemniczki będą płynąć do jajeczka jak na tratwie
dobre

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiunka8998 Pokaż wiadomość
narazie nie dziękuję, żeby nie zapeszyć

madziusiaa no wyczułam to, nie powiem że nie ale to przez te mega bolące przedwcześnie piersi

didi no testy nic tu nie pomogły raczej, ale wstawiam Wam fotkę wszystkich, mi się wydaje że owu była w okolicach 13-14 dc raczej nie później bo by testy nie wyszły już teraz

Ewelika nie, nie odejde stąd będę Was wspierać tak jak Wy mnie aż kiedyś spotkamy się wszystkie na "odchowalni"

Izetka, pytałaś w które dni ... teraz nie pamiętam dokładnie ale coś tak raczej wychodziło nam co 2 dni no i mieliśmy przerwe 3 dniową 13,14,15 lutego to pamiętam dobrze

wrzucam Wam mój dzisiejszy teścik (27dc) i testy owu - 5 aptecznych reszta z allegro

ps. teraz jeszcze raz spojrzałam na testy owu i stwierdziłam że może owu była zanim zaczęłam testować i nie załapałam się na pozytyw ??
te owu dziwne, ale ciążowy na 100%

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Kasiu wiesz co ja osobiście myślę, że Wam się nieudawało bo tak jak kiedyś napisałaś omijaliście pewnie owu. Teraz już zero tatara

"Wiara to przekonanie o czymś, czego się jeszcze nie widziało. Nagrodą za tę wiarę jest zobaczyć to, w co się uwierzyło."

1.09.2012 Nasz dzień
madziusia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 21:14   #4563
kasiunka8998
Raczkowanie

Cytat:
Kasia? będziemy miały to dziecko czy jak?
będziemy kochanie
hhaha dopiero zobaczyłam ten post i nie mogłam nie skomentować

madziusia noooo tatara zero, jakos przezyje

daga coś tam napewno przed 13 było ale zabij a nie pamiętam kiedy co i jak ....

dziewczynki ja uciekam już kąpać się i do łóżeczka bo padam na nos bo dzień był pełen wrażen, zaczął się od płaczu a skonczył na radości dobranoc, do jutra ! i miłych staranek

Edytowane przez kasiunka8998
Czas edycji: 2013-02-28 o 21:19
kasiunka8998 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 22:18   #4564
Malgos_12
Zakorzenienie

Wy chyba oszalałyście z tymi postami!! ale ileż tutaj dzisiaj emocji

Didi – ja gdybym leciała to nie z PL, tylko z IE, tutaj są czasami promocje że za 400-450 euro coś możesz znaleźć, ale przeważnie to cena koło 750 juro, no i jeszcze wiza, plus prezent i koniecznie zakupy (przede wszystkim w Bath and Body Works). Wiza tutaj kosztuje 91 euro i są podobno większe szanse jak tutaj się mieszka, a poza tym to chyba złożę za jakiś czas papiery o obywatelstwo, a wtedy to nie byłoby już żadnego problemu (tzn gdyby przyznali mi obywatelstwo)
Ja używam Biolage od dłuższego czasu i jest bardzo dobry (wzmacniający) – to jest jedna z profesjonalnych linii Loreala i Biowax do włosów suchych i zniszczonych, ale koniecznie trzeba posiedzieć w tej masce przynajmniej 45 min.
MamaZuzi – no właśnie tez sobie myślałam, że chyba nie chcę złota... ale dziewczyny z pracy podpowiedziały mi, żebym rozejrzała się np za bransoletką z jej wygrawerowanym imieniem i kamieniem z jej miesiąca urodzenia. Muszę zerknąć jak to wygląda i do tego mogłabym dorzucić troszkę kasy... ale to jeszcze nie postanowione.
Daga – właśnie o takiej bransoletce myślałam... a skąd jesteś dokładniej? Bo ja tez z podkarpacia
U mnie natomiast co roku od kilku dobrych lat jest po kilka wesel... a w jednym mieliśmy 8 wesel, 3 komunie (w tym mojego brata i taty chrześnica)... ale lubię takie imprezy, choć w tym roku zapowiada się spokój
Madziusia – ale ja jeszcze nigdzie nie jadę choć prędzej nie pojadę.... ale właściwie dziś zarezerwowałam wakacje!!! i akurat wylatujemy w naszą rocznicę Ale się cieszę
Isabelle – jakie to autko? o już doczytałam...
Kasiu – oj bidulo, nic się nie martw klientem, kiedyś się mu życie odwdzięczy dwiema kontrolami czekamy na dobre wieści od ciebie.... o i kilka postów dalej się doczekałam! Strasznie się cieszę, bo już tyle się staraliście - ale super!!!
Ja używałam Godwella, ale dla moich włosów nie był fajny, w sumie jeden z gorszych jakie miałam, ale wiadomo, to wszystko zależy od włosów
Meduzka – ja mogę się zająć wątkiem... jestem tutaj codziennie doczytałam, że Ewelika się też chce tym zająć, więc w sumie nie ma problemu... Ewelika będziesz nową szefową.
Tusia – gratulacje!
Fiona – może być i na poczekalni, choć mamy już troszkę zafasolkowanych
Magalska – ile taka mata kosztuje?
Papryczko – wszystko będzie dobrze i fasolka będzie rosła duża i zdrowa
Izetko – w większości sklepów pewnie też kupisz siemię lniane (ja mam akurat nasiona), ja je zalewam wrzątkiem i blenduję albo jest tak o ... albo mieszam z “słodką chwilą” – kisielem, można zblendować banana, jabłko

Nadrobiłam .... uffff

Edytowane przez Malgos_12
Czas edycji: 2013-02-28 o 22:21
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 22:26   #4565
justiii87
Zakorzenienie

kasiunka - Gratuluję , a pare dni temu odpuściłaś i byłaś podłamana. Nie ma co załamywać rąk tylko działać jesteś najlepszym tego przykładem

Spadam spać bo dopiero goście odjechali, a ja padnięta jestem
Do jutra
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 22:52   #4566
czarownica_21
Raczkowanie

Kasia GRATULACJE jejku trzymałaś mnie tak długo w niepewności ale się cieszę
czarownica_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 23:04   #4567
meduzka88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewann84 Pokaż wiadomość
meduzka jeszcze ja:P

Hej Ewka....już dodałam Cię na listę

http://www.suwaczki.com/tickers/860i2n0a6g42567u.png
meduzka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 23:06   #4568
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Cytat:
Napisane przez meduzka88 Pokaż wiadomość
Hej Ewka....już dodałam Cię na listę
meduzka teraz jeszcze Kasię do zafasolkowanych

"Wiara to przekonanie o czymś, czego się jeszcze nie widziało. Nagrodą za tę wiarę jest zobaczyć to, w co się uwierzyło."

1.09.2012 Nasz dzień
Stary 2013-02-28, 23:15   #4569
meduzka88
Wtajemniczenie

Cytat:
Staram się myśleć pozytywnie, ale wczoraj i dzisiaj sobie troszkę popłakałam. Przepraszam, że taki humor wisielczy wprowadzam na forum ;-(
Kochana przecież po to tu jesteśmy ,żeby się wzajemnie wspierać
Ale nie smutaj....na 100% wszystko będzie dobrze

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Cytat:
kobiety kochane najmocniej Was przepraszam ale przysięgam jak tu siedzę że nie mogłam wysłać posta z telefonu zalogowałam się na forum z samochodu bo po wynikach pojechaliśmy na zakupy i dopiero weszliśmy do domku. Widziałam Wasze posty i nie mogłam odp PRZEPRASZAM !!!!!

no więc do rzeczy .... wynik bety 30,4
przed odebraniem wyniku zrobiłam siusiany test i nie miałam wątpliwości ze widzę porządną krechę nie wytrzymałam i pokazałam mężowi, przyznałam się że byłam na pobraniu krwi i wynik po 16.
ucieszył się ale mówi - poczekajmy na wynik krwi. Jak wróciłam do samochodu z wynikiem bety to cieszyliśmy się jak dzieci a tż aż łezki popłynęły
jesteśmy szczęśliwi i życzę tego dla każdej z Was !!!!!
dziękuję za dzisiejszy doping, mimo że się nie znamy to czułam oparcie

ps. serio nawet telefon wyłączałam bo myślałam że mi się przyblokował i chyba z 3 razy się logowałam i posta napisac i wysłać nie mogłam żeby nie było że chciałam jakąś sensację wzbudzić czy coś !
Justiii OMG jaki transparent

KASIU BARDZO BARDZO SERDECZNIE WAM GRATULUJĘ

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Cytat:
Napisane przez madziusia222 Pokaż wiadomość
meduzka teraz jeszcze Kasię do zafasolkowanych

Madziu już dodałam Kasię do zafasolkowanych

Stary 2013-02-28, 23:20   #4570
meduzka88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez arenika Pokaż wiadomość
Hej no udało mi się nadrobić

Też polecam Wax uratował moje włosy bo strasznie wypadały i bałam się że wyłysieje niedługo.

Gratuluje

Piękne te ozdoby
U nas tez dzisiaj piękne słoneczko
Już nawet się na wiosenne buciki w sklepie zapatrzyłam

Kasiu i co będzie dzidziuś nie trzymaj nas tak w niepewności

Aaa byłam na rozmowie o pracę - mega pozytywne wrażenie na mnie zrobili chciałabym żeby mnie przyjęli

A cóż to była by za praca jeśli można spytać ?

Stary 2013-02-28, 23:21   #4571
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Kasia bardzo bardzo gratuluję z całego serduszka
Malgos_12 taka bransoletka to świetny pomysł
Papryczka spokojnie, nie możesz się teraz denerwować w ciąży prawie wszystko może prowadzić do poronienia i proszę żebyś nigdy nie czytała tych bzdur w necie i się niepotrzebnie negatywnie nakręcała. Nigdy nie wchodzę i nie czytam na forach bo tak nigdy nie przeczytasz nic pozytywnego. OBIECUJ SZYBKO ŻE TO BYŁ OSTATNI RAZ

Coś czuję że będzie mi przykro jak mi się nie uda w tym cyklu Jak dookoła się brzuszki pojawiają to chyba bardziej boli nieudana próba.
Oczywiście ciesze się bardzo bardzo że Wam się udało
MaamaaZuzi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 23:29   #4572
ag9
Zadomowienie

Hej, mogę się i ja do Was przyłączyć ?

Oficjalne starania rozpoczęliśmy w styczniu '13 , za pierwszym razem się nie udało, teraz jestem w 2cs i (nie)czekam na @...
Jakoś sceptyczna jestem nastawiona, nie czuję się "inaczej" - w przeciwieństwie do poprzedniego cyklu, gdy wszystko wskazywało na ciążę (spóźniony o 3 dni okres, plamienie 7 dni po owulacji, bóle piersi, kłucie w jajnikach). No ale niestety...

Obecnie:
Agnieszka , 28l, OM 5.02.2013
ag9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 23:33   #4573
meduzka88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość

Oficjalne starania rozpoczęliśmy w styczniu '13 , za pierwszym razem się nie udało, teraz jestem w 2cs i (nie)czekam na @...
Jakoś sceptyczna jestem nastawiona, nie czuję się "inaczej" - w przeciwieństwie do poprzedniego cyklu, gdy wszystko wskazywało na ciążę (spóźniony o 3 dni okres, plamienie 7 dni po owulacji, bóle piersi, kłucie w jajnikach). No ale niestety...

Obecnie:

Witaj
Pewnie ,że możesz do Nas dołączyć
Trzymam kciuki za owocne staranka

Stary 2013-02-28, 23:38   #4574
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Cytat:

Obecnie:
Witam

Jak długie masz cykle? Ja miałam 3.02 więc czas zbliżony
Ostatnią @ miałam spóźnioną o 8 dni też miałam nadzieję i
Stary 2013-02-28, 23:42   #4575
meduzka88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MaamaaZuzi Pokaż wiadomość
Witam

na pewno następnym razem Wam się uda

Dziewczynki ja już uciekam spać bo rano do pracy trzeba wstać , a nawet w weekend się nie wyśpię bo mam zajęcia na uczelni

Edytowane przez meduzka88
Czas edycji: 2013-02-28 o 23:43
Stary 2013-02-28, 23:44   #4576
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Witam

Odkąd pamiętam cykle miałam jak w zegarku - 28 dniowe. Nawet po odstawieniu tabsów @ wrocił idealnie o czasie i nigdy nic się nie przesuwało.
Ostatni cykl trwał jednak 31 dni. Z obserwacji wychodzi mi, że ten też będzie dłuższy, bo oznaki owulacji miałam gdzieś ok. 20 lutego. Także @ spodziewam się gdzie 6-7 lutego.
ag9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 23:47   #4577
meduzka88
Wtajemniczenie

Cytat:
Odkąd pamiętam cykle miałam jak w zegarku - 28 dniowe. Nawet po odstawieniu tabsów @ wrocił idealnie o czasie i nigdy nic się nie przesuwało.
Ostatni cykl trwał jednak 31 dni. Z obserwacji wychodzi mi, że ten też będzie dłuższy, bo oznaki owulacji miałam gdzieś ok. 20 lutego. Także @ spodziewam się gdzie 6-7 lutego.

@ chyba spodziewasz się 6-7 marca , a nie lutego co ?

Stary 2013-02-28, 23:49   #4578
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Cytat:
na pewno następnym razem Wam się uda

Dziewczynki ja już uciekam spać bo rano do pracy trzeba wstać , a nawet w weekend się nie wyśpię bo mam zajęcia na uczelni
Na razie nie czekam
A ja na jutro sobie wzięłam wolne
Stary 2013-02-28, 23:50   #4579
meduzka88
Wtajemniczenie

Cytat:
Na razie nie czekam
A ja na jutro sobie wzięłam wolne

To bardzo Ci zazdroszczę tego wolnego

Stary 2013-03-01, 00:18   #4580
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

A ja wałaśnie od M za zadanie dostaam zaplanowa majwkę, na pewno pojedziemy w góry ale co i jak muszę obmysleć Ciekawe czy pojedziemy w 4 czy wrócimy :P

---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ----------

Atmosfera pracy była już nie do wytrzymania, ale od poniedziałku wracamy na maszyny jeeesssttt!!!!!!!!!!! rewelacji nie będzie ale chodziaż zawijać nie będziemy musiały Ani nosić po 20 kg
Ja oczywiście i tak obronną ręką od zwijania wychodziła. Trzeba mieć to szczęście. Wczoraj zdązyłam uciąść a już mnie wybawili do innej pracy Przyjemna nie koniecznie ale wypłąta będzie jako tako wyglądała, szały się nie spodziewam
Stary 2013-03-01, 00:38   #4581
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

zdjęcie nr 1 Pawełek, Sam danusia pierwsze dzieła moich rąk
zdjecie nr 2 poducha Zuzi i druga dla mojej siostry
zdjęcie nr 3 poszewki, ubranko dla kolejnej lalki i misie
zdjęcie 4 Iza Z wyszytymi kwiatami
kolejne gwiazda na choinkę są też bombki z makaronu i reszta ozdób ręcznie robionych na chince. postanowiłam że wszystkie ozdoby na choince będą zrobione tylko przeze mnie (łańcuch i lampli oczywiście kupione
ostatnia forka z wielkanocy :0

I koniec chwalenia żałuję że nie wszystko fotografowałam ((
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (53,4 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (24,0 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (40,4 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (18,4 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (38,5 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (70,2 KB, 10 załadowań)
Stary 2013-03-01, 00:39   #4582
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

3 z 4 mi się pomyliło
Ale mamy już marzec więc mogło mi się pomylić wybaczcie
Stary 2013-03-01, 06:10   #4583
didi610
Raczkowanie

Hej dziewczyny,
ależ były wczoraj emocje

ag9 witaj....teraz są na forum dwie Agnieszki 28l.

25.08.2012r.

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwych opcji. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co?? Od życia dostaniesz i tak to, czego kompletnie się nie spodziewasz."
didi610 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 06:45   #4584
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Meduzka u mnie dopiero był 2cs ale czuje że małpa nadejdzie Więc nic nie zmieniaj Mam tak kiepski humor że nawet Zuzka mnie z równowagi mało co nie wyprowadziła, do tego te moje ręce Nawet nie mogłam masła rozsmarować, a mężowi chciałam kanapki do pracy zrobić
Stary 2013-03-01, 07:53   #4585
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

cześc a ja dziś wcześniej, bo jadę na miasto załatwic jedną sprawę

ale mnie brzuch nawala, jak nigdy wzięłam dziś nospę. a ta małpa nie chce się rozkręcic wcale. wrrr....

miłego dnia dziewczynki

1.09.2012 Nasz dzień
Stary 2013-03-01, 08:28   #4586
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

hej dziewczynki . Wczoraj byłam u kekarza. Oczywiście baby w poczekalni wielce ofochowane. Jak weszłam do środka to jedna swoje zdanie bardzo głośno wypowiedziała, tak że TŻ to słyszał. Więc przepisał mi lek (jakąś najmniejszą dawkę). Zabronił brać kwas foliowy, a za to łykać femibion (40 zł kosztuje ) - ale jak trza to trza . Umówiłam się na następną wizytę w marcu i od razu mam przyjść z nowym wynikiem TSH żeby sprawdzić jak tam spada. Poza tym muszę od rodzinnego wziąć skierowanie do endokrynologa (a skąd czas na takie latanie mam wziąć to nie wiem ). W tym tygodniu to już nic nie załatwię z tym. Na własną rękę sobie zrobiłam jeszcze FT3, FT4 i anty-TPO. Zapłaciłam 100 zł i dziś idę po wyniki (jak zdążę). Zobaczymy co powie mi z kolei ta babka ginekolog do której się prywatnie zapisałam. Bo tego lekarza zbytnio się wypytać i nie mogłam bo jakby za długo siedziała w tym gabinecie to te baby by mnie chyba stamtąd wyciągnęły

przy leku w ciągu 6 tyg. powinnam zejść do wyniku 2-3. Jak słabo będzie w tym czasie spadało to może trzeba będzie zwiększyć dawkę..

tak w ogóle w pracy jeszcze moja koleżanka ma lekko podwyższone TSH (ale nie na tyle co ja). I jak inna dziewczyna się o tym dowiedziała to spojrzała na nią spolitowaniem i powiedziała o nas: "ale przytyjecie" . Wariatka z niej jest. Akurat waga jest tu najmniej ważna. A poza tym na moim leku na ulotce w działaniach niepożądanych nie ma tycia, a właśnie jest spadek wagi

Edytowane przez wiecznie_pod_wiatr
Czas edycji: 2013-03-01 o 08:31
wiecznie_pod_wiatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 08:38   #4587
meduzka88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość
hej dziewczynki . Wczoraj byłam u kekarza. Oczywiście baby w poczekalni wielce ofochowane. Jak weszłam do środka to jedna swoje zdanie bardzo głośno wypowiedziała, tak że TŻ to słyszał. Więc przepisał mi lek (jakąś najmniejszą dawkę). Zabronił brać kwas foliowy, a za to łykać femibion (40 zł kosztuje ) - ale jak trza to trza . Umówiłam się na następną wizytę w marcu i od razu mam przyjść z nowym wynikiem TSH żeby sprawdzić jak tam spada. Poza tym muszę od rodzinnego wziąć skierowanie do endokrynologa (a skąd czas na takie latanie mam wziąć to nie wiem ). W tym tygodniu to już nic nie załatwię z tym. Na własną rękę sobie zrobiłam jeszcze FT3, FT4 i anty-TPO. Zapłaciłam 100 zł i dziś idę po wyniki (jak zdążę). Zobaczymy co powie mi z kolei ta babka ginekolog do której się prywatnie zapisałam. Bo tego lekarza zbytnio się wypytać i nie mogłam bo jakby za długo siedziała w tym gabinecie to te baby by mnie chyba stamtąd wyciągnęły

przy leku w ciągu 6 tyg. powinnam zejść do wyniku 2-3. Jak słabo będzie w tym czasie spadało to może trzeba będzie zwiększyć dawkę..

tak w ogóle w pracy jeszcze moja koleżanka ma lekko podwyższone TSH (ale nie na tyle co ja). I jak inna dziewczyna się o tym dowiedziała to spojrzała na nią spolitowaniem i powiedziała o nas: "ale przytyjecie" . Wariatka z niej jest. Akurat waga jest tu najmniej ważna. A poza tym na moim leku na ulotce w działaniach niepożądanych nie ma tycia, a właśnie jest spadek wagi

Hej ja łykam FEMIBION JESTEM BARDZO ZADOWOLONA

Stary 2013-03-01, 08:40   #4588
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Hej ja łykam FEMIBION JESTEM BARDZO ZADOWOLONA
ale cena jego jest zabójcza porównując do wczesniejszego lykanego kwasu foliwego . No ale tłumacze sobie że przecież tam więcej witamin jest i ten nieszczęsny jod
Stary 2013-03-01, 08:47   #4589
Aldrin
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
Ostatnio mało jestem ale wszystko czytam, niestety mam takie zamieszanie w pracy i w życiu, że trochę się komplikuje a na dodatek Wy lecicie z postami jak szalone

Cytat:
będziemy kochanie
hhaha dopiero zobaczyłam ten post i nie mogłam nie skomentować

madziusia noooo tatara zero, jakos przezyje

daga coś tam napewno przed 13 było ale zabij a nie pamiętam kiedy co i jak ....

dziewczynki ja uciekam już kąpać się i do łóżeczka bo padam na nos bo dzień był pełen wrażen, zaczął się od płaczu a skonczył na radości dobranoc, do jutra ! i miłych staranek
Bardzo, bardzo, bardzo się cieszę i serdecznie gratuluje

Cytat:

Obecnie:

Witaj

Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość

No co za ludzie najważniejsze aby być zdrowym a nie wagą się przejmować. Ja bym jej zaraz nagadała głupia baba.
A co te kobiety u lekarza chciały, lekarz Cie przyjął, więc one nie mają nic do gadania mogłaś tam siedzieć i godz
Stary 2013-03-01, 08:59   #4590
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Izetka_ Pokaż wiadomość
no stresss będzie dobrze daj znac co tam powiedział.... ja po tych Twoich badaniach zastanowiłam się nad sobą i prawie wszystkie objawy pasują...ostatnio miałam TSH robione w ciąży i miałam 0,678 ...to chyba mało...ale lekarka mi wtedy nic nie powiedziała...a powiedz mi na te badania trzeba miec skierowanie od lekarza???bo już nie doczytałam czy ktos o tym pisał wcześniej???
ja robilam sama z własnej inicjatywy, więc bez skierowania. Zapłaciłam za badanie TSH 19 zł , więc nie majątek

Cytat:
Napisane przez TuUsiaA93 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny

Widze ze sie rozpisalyscie a ja nad wami nie nadarzam :P
A wiec robilam dzisiaj test z rana gdyz @ dalej nie ma a nie chcialam juz czekac do wtorku bo to jak dla mnie jeszcze daleko :P Test byl pozytywny. bylam u lekarza potwierdzic ciaze no i termin mam na 3 listopada Chcialam isc do gyn za tydzien ( 6 tydzien ) ale mieszkam w Norwegii a lekarz twierdzi ze nie ma sensu isc do gyn przed 3-4 mies. Ja nie dam rady tyle czekac, chce wiedziec ze wszystko z moja fasolka jest okey. wiec jutro z rana bede dzwonic do gyn. I mam nadzieje ze beda mieli wolna godzine dla mnie za tydzien
A wiec u mnie mija dzien znakomicie A jak wam??
Pozdrawiam
gratulację

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
Ja też ostatnio pisałam, że wątek nam się kończy i czy przeniesiemy się na Poczekalnie...ale praktycznie nikt ( nie licząc justii) tego nie skomentował, ale wybaczam
i ja jeszcze Ci odpowiedziałam

Cytat:
To prawda ,że mam mnóstwo pracy. Więc jeśli któraś z Was ma więcej czasu wolnego to z miłą chęcią przekażę stanowisko wątkowego Prezesa hehe
ja mogę też jak coś, bo już kilka wątków w swoim wizażowym życiu prowadziłam

nadrabiam dalej

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Cytat:
Witam moje kochane staraczki dopiero siadłam do kompka bo trochę mi smutno, ale muszę myśleć pozytywnie dla mojej kochanej fasolki. Wczoraj na badaniu USG wyszło mi, że fasolka jest za mała w stosunku do pęcherzyka żółtkowego, ale widziałam serduszko ( chodź ciężko było bo ono takie malutkie ) za tydz znowu do kontroli mam nadzieję, że urośnie duża i okrąglutka do tego czasu.
kochan awszystko będzie dobrze . Fasolka na pewno urosnie

Cytat:
kobiety kochane najmocniej Was przepraszam ale przysięgam jak tu siedzę że nie mogłam wysłać posta z telefonu zalogowałam się na forum z samochodu bo po wynikach pojechaliśmy na zakupy i dopiero weszliśmy do domku. Widziałam Wasze posty i nie mogłam odp PRZEPRASZAM !!!!!

no więc do rzeczy .... wynik bety 30,4
przed odebraniem wyniku zrobiłam siusiany test i nie miałam wątpliwości ze widzę porządną krechę nie wytrzymałam i pokazałam mężowi, przyznałam się że byłam na pobraniu krwi i wynik po 16.
ucieszył się ale mówi - poczekajmy na wynik krwi. Jak wróciłam do samochodu z wynikiem bety to cieszyliśmy się jak dzieci a tż aż łezki popłynęły
jesteśmy szczęśliwi i życzę tego dla każdej z Was !!!!!
dziękuję za dzisiejszy doping, mimo że się nie znamy to czułam oparcie

ps. serio nawet telefon wyłączałam bo myślałam że mi się przyblokował i chyba z 3 razy się logowałam i posta napisac i wysłać nie mogłam żeby nie było że chciałam jakąś sensację wzbudzić czy coś !
Justiii OMG jaki transparent
kasiu, gratuluję

Cytat:

Obecnie:
witamy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości