|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: O maleństwa się staramy i na dwie kreseczki czekamy :) Staraczki 2013r.
Kasiunka wydaje mi się że mogłaś mieć np 13 ja podobny miałam kolor kreski wczoraj rano, wieczorem był troszkę bledszy a robiłam przed momentem i kreseczki nawet bladej nie ma i coś mi się wydaje że dzisiaj była owu, oj szybciutko muszę męża dopaść
tylko musi szwagier pojechać sobie i dziecko niech sie już przestanie snuć po domu. Mogłam się z ginekologiem założyć szansa duża na wygraną by była![]() ![]() a wam dziewczyny po teście owu dodatnim był od razu negatywny czy krecha coraz bledsza była? Kasiunka a jak można spytać to kiedy miałaś przytulanki przed 13 II sorki że tak pytam ale jestem ciekawa
|
|
|
|
#4562 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Kasiu wiesz co ja osobiście myślę, że Wam się nieudawało bo tak jak kiedyś napisałaś omijaliście pewnie owu. Teraz już zero tatara
|
|
#4563 |
|
Raczkowanie
|
będziemy kochanie
![]() hhaha dopiero zobaczyłam ten post i nie mogłam nie skomentować madziusia noooo tatara zero, jakos przezyje daga coś tam napewno przed 13 było ale zabij a nie pamiętam kiedy co i jak .... dziewczynki ja uciekam już kąpać się i do łóżeczka bo padam na nos bo dzień był pełen wrażen, zaczął się od płaczu a skonczył na radości dobranoc, do jutra ! i miłych staranek
Edytowane przez kasiunka8998 Czas edycji: 2013-02-28 o 21:19 |
|
|
|
#4564 |
|
Zakorzenienie
|
Wy chyba oszalałyście z tymi postami!! ale ileż tutaj dzisiaj emocji
![]() Didi – ja gdybym leciała to nie z PL, tylko z IE, tutaj są czasami promocje że za 400-450 euro coś możesz znaleźć, ale przeważnie to cena koło 750 juro, no i jeszcze wiza, plus prezent i koniecznie zakupy (przede wszystkim w Bath and Body Works). Wiza tutaj kosztuje 91 euro i są podobno większe szanse jak tutaj się mieszka, a poza tym to chyba złożę za jakiś czas papiery o obywatelstwo, a wtedy to nie byłoby już żadnego problemu (tzn gdyby przyznali mi obywatelstwo) Ja używam Biolage od dłuższego czasu i jest bardzo dobry (wzmacniający) – to jest jedna z profesjonalnych linii Loreala i Biowax do włosów suchych i zniszczonych, ale koniecznie trzeba posiedzieć w tej masce przynajmniej 45 min. MamaZuzi – no właśnie tez sobie myślałam, że chyba nie chcę złota... ale dziewczyny z pracy podpowiedziały mi, żebym rozejrzała się np za bransoletką z jej wygrawerowanym imieniem i kamieniem z jej miesiąca urodzenia. Muszę zerknąć jak to wygląda i do tego mogłabym dorzucić troszkę kasy... ale to jeszcze nie postanowione. Daga – właśnie o takiej bransoletce myślałam... a skąd jesteś dokładniej? Bo ja tez z podkarpacia U mnie natomiast co roku od kilku dobrych lat jest po kilka wesel... a w jednym mieliśmy 8 wesel, 3 komunie (w tym mojego brata i taty chrześnica)... ale lubię takie imprezy, choć w tym roku zapowiada się spokój ![]() Madziusia – ale ja jeszcze nigdzie nie jadę choć prędzej nie pojadę.... ale właściwie dziś zarezerwowałam wakacje!!! i akurat wylatujemy w naszą rocznicę Ale się cieszę ![]() Isabelle – jakie to autko? o już doczytałam... Kasiu – oj bidulo, nic się nie martw klientem, kiedyś się mu życie odwdzięczy dwiema kontrolami czekamy na dobre wieści od ciebie.... o i kilka postów dalej się doczekałam! Strasznie się cieszę, bo już tyle się staraliście - ale super!!!Ja używałam Godwella, ale dla moich włosów nie był fajny, w sumie jeden z gorszych jakie miałam, ale wiadomo, to wszystko zależy od włosów Meduzka – ja mogę się zająć wątkiem... jestem tutaj codziennie doczytałam, że Ewelika się też chce tym zająć, więc w sumie nie ma problemu... Ewelika będziesz nową szefową.Tusia – gratulacje! Fiona – może być i na poczekalni, choć mamy już troszkę zafasolkowanych Magalska – ile taka mata kosztuje? Papryczko – wszystko będzie dobrze i fasolka będzie rosła duża i zdrowa Izetko – w większości sklepów pewnie też kupisz siemię lniane (ja mam akurat nasiona), ja je zalewam wrzątkiem i blenduję albo jest tak o ... albo mieszam z “słodką chwilą” – kisielem, można zblendować banana, jabłko Nadrobiłam .... uffff Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2013-02-28 o 22:21 |
|
|
|
#4565 |
|
Zakorzenienie
|
kasiunka -
Spadam spać bo dopiero goście odjechali, a ja padnięta jestem ![]() Do jutra
|
|
|
|
#4566 |
|
Raczkowanie
|
Kasia GRATULACJE
jejku trzymałaś mnie tak długo w niepewności ale się cieszę |
|
|
|
#4567 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#4568 |
|
Zadomowienie
|
meduzka teraz jeszcze Kasię do zafasolkowanych
|
#4569 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale nie smutaj....na 100% wszystko będzie dobrze ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
KASIU BARDZO BARDZO SERDECZNIE WAM GRATULUJĘ ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Madziu już dodałam Kasię do zafasolkowanych
|
|
#4570 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A cóż to była by za praca jeśli można spytać ?
|
|
#4571 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasia bardzo bardzo gratuluję z całego serduszka
Malgos_12 taka bransoletka to świetny pomysł Papryczka spokojnie, nie możesz się teraz denerwować w ciąży prawie wszystko może prowadzić do poronienia i proszę żebyś nigdy nie czytała tych bzdur w necie i się niepotrzebnie negatywnie nakręcała. Nigdy nie wchodzę i nie czytam na forach bo tak nigdy nie przeczytasz nic pozytywnego. OBIECUJ SZYBKO ŻE TO BYŁ OSTATNI RAZ Coś czuję że będzie mi przykro jak mi się nie uda w tym cyklu Jak dookoła się brzuszki pojawiają to chyba bardziej boli nieudana próba. Oczywiście ciesze się bardzo bardzo że Wam się udało |
|
|
|
#4572 |
|
Zadomowienie
|
Hej, mogę się i ja do Was przyłączyć
?Oficjalne starania rozpoczęliśmy w styczniu '13 , za pierwszym razem się nie udało, teraz jestem w 2cs i (nie)czekam na @... Jakoś sceptyczna jestem nastawiona, nie czuję się "inaczej" - w przeciwieństwie do poprzedniego cyklu, gdy wszystko wskazywało na ciążę (spóźniony o 3 dni okres, plamienie 7 dni po owulacji, bóle piersi, kłucie w jajnikach). No ale niestety... ![]() Obecnie: Agnieszka , 28l, OM 5.02.2013 |
|
|
|
#4573 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witaj ![]() Pewnie ,że możesz do Nas dołączyć Trzymam kciuki za owocne staranka
|
|
#4574 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak długie masz cykle? Ja miałam 3.02 więc czas zbliżony Ostatnią @ miałam spóźnioną o 8 dni też miałam nadzieję i |
|
|
|
|
#4575 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na pewno następnym razem Wam się uda ![]() Dziewczynki ja już uciekam spać bo rano do pracy trzeba wstać , a nawet w weekend się nie wyśpię bo mam zajęcia na uczelni
Nasz kochany Synuś Piotruś 14.04.2014r. http://www.suwaczki.com/tickers/860i2n0a6g42567u.png Edytowane przez meduzka88 Czas edycji: 2013-02-28 o 23:43 |
|
|
|
|
#4576 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ostatni cykl trwał jednak 31 dni. Z obserwacji wychodzi mi, że ten też będzie dłuższy, bo oznaki owulacji miałam gdzieś ok. 20 lutego. Także @ spodziewam się gdzie 6-7 lutego. |
|
|
|
|
#4577 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
@ chyba spodziewasz się 6-7 marca , a nie lutego co ? ![]()
|
|
#4578 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4579 |
|
Wtajemniczenie
|
To bardzo Ci zazdroszczę tego wolnego ![]()
|
#4580 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja wałaśnie od M za zadanie dostaam zaplanowa majwkę, na pewno pojedziemy w góry ale co i jak muszę obmysleć
Ciekawe czy pojedziemy w 4 czy wrócimy :P---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ---------- Atmosfera pracy była już nie do wytrzymania, ale od poniedziałku wracamy na maszyny jeeesssttt!!!!!!!!!!! rewelacji nie będzie ale chodziaż zawijać nie będziemy musiały Ani nosić po 20 kg Ja oczywiście i tak obronną ręką od zwijania wychodziła. Trzeba mieć to szczęście. Wczoraj zdązyłam uciąść a już mnie wybawili do innej pracy Przyjemna nie koniecznie ale wypłąta będzie jako tako wyglądała, szały się nie spodziewam
|
|
|
|
#4581 |
|
Wtajemniczenie
|
zdjęcie nr 1 Pawełek, Sam danusia pierwsze dzieła moich rąk
zdjecie nr 2 poducha Zuzi i druga dla mojej siostry zdjęcie nr 3 poszewki, ubranko dla kolejnej lalki i misie zdjęcie 4 Iza Z wyszytymi kwiatamikolejne gwiazda na choinkę są też bombki z makaronu i reszta ozdób ręcznie robionych na chince. postanowiłam że wszystkie ozdoby na choince będą zrobione tylko przeze mnie (łańcuch i lampli oczywiście kupione ostatnia forka z wielkanocy :0 I koniec chwalenia żałuję że nie wszystko fotografowałam ((
|
|
|
|
#4582 |
|
Wtajemniczenie
|
3 z 4 mi się pomyliło
Ale mamy już marzec więc mogło mi się pomylić wybaczcie
|
|
|
|
#4583 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny,
ależ były wczoraj emocje ag9 witaj....teraz są na forum dwie Agnieszki 28l.
![]() 25.08.2012r."Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwych opcji. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co?? Od życia dostaniesz i tak to, czego kompletnie się nie spodziewasz." |
|
|
|
#4584 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Meduzka u mnie dopiero był 2cs ale czuje że małpa nadejdzie Więc nic nie zmieniaj Mam tak kiepski humor że nawet Zuzka mnie z równowagi mało co nie wyprowadziła, do tego te moje ręce Nawet nie mogłam masła rozsmarować, a mężowi chciałam kanapki do pracy zrobić
|
|
|
|
#4585 |
|
Zadomowienie
|
cześc a ja dziś wcześniej, bo jadę na miasto załatwic jedną sprawę
![]() ale mnie brzuch nawala, jak nigdy wzięłam dziś nospę. a ta małpa nie chce się rozkręcic wcale. wrrr....miłego dnia dziewczynki
|
#4586 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki
. Wczoraj byłam u kekarza. Oczywiście baby w poczekalni wielce ofochowane. Jak weszłam do środka to jedna swoje zdanie bardzo głośno wypowiedziała, tak że TŻ to słyszał. Więc przepisał mi lek (jakąś najmniejszą dawkę). Zabronił brać kwas foliowy, a za to łykać femibion (40 zł kosztuje . Umówiłam się na następną wizytę w marcu i od razu mam przyjść z nowym wynikiem TSH żeby sprawdzić jak tam spada. Poza tym muszę od rodzinnego wziąć skierowanie do endokrynologa (a skąd czas na takie latanie mam wziąć to nie wiem przy leku w ciągu 6 tyg. powinnam zejść do wyniku 2-3. Jak słabo będzie w tym czasie spadało to może trzeba będzie zwiększyć dawkę.. tak w ogóle w pracy jeszcze moja koleżanka ma lekko podwyższone TSH (ale nie na tyle co ja). I jak inna dziewczyna się o tym dowiedziała to spojrzała na nią spolitowaniem i powiedziała o nas: "ale przytyjecie" . Wariatka z niej jest. Akurat waga jest tu najmniej ważna. A poza tym na moim leku na ulotce w działaniach niepożądanych nie ma tycia, a właśnie jest spadek wagi
Edytowane przez wiecznie_pod_wiatr Czas edycji: 2013-03-01 o 08:31 |
|
|
|
#4587 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hej ja łykam FEMIBION JESTEM BARDZO ZADOWOLONA ![]()
|
|
#4588 |
|
Zakorzenienie
|
ale cena jego jest zabójcza porównując do wczesniejszego lykanego kwasu foliwego
. No ale tłumacze sobie że przecież tam więcej witamin jest i ten nieszczęsny jod
|
#4589 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Ostatnio mało jestem ale wszystko czytam, niestety mam takie zamieszanie w pracy i w życiu, że trochę się komplikuje a na dodatek Wy lecicie z postami jak szalone ![]() Cytat:
Cytat:
Witaj Cytat:
A co te kobiety u lekarza chciały, lekarz Cie przyjął, więc one nie mają nic do gadania mogłaś tam siedzieć i godz
|
|||
|
|
|
#4590 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, więc nie majątekCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nadrabiam dalej ![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:50.

tylko musi szwagier pojechać sobie i dziecko niech sie już przestanie snuć po domu. Mogłam się z ginekologiem założyć szansa duża na wygraną by była

len mielony, do picia, jest wiśniowy i pomarańczowy....polecam bardziej wiśniowy 

25.08.2012r.
wrrr....
. Umówiłam się na następną wizytę w marcu i od razu mam przyjść z nowym wynikiem TSH żeby sprawdzić jak tam spada. Poza tym muszę od rodzinnego wziąć skierowanie do endokrynologa (a skąd czas na takie latanie mam wziąć to nie wiem 
, ale wybaczam