Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :) - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-28, 19:25   #4171
Delicjanka
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)

dziewczny, bierzeccie jakies witaminy teraz?????????

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 19:27   #4172
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 19:30   #4173
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

to co? już nieługo przenosiny do odchowalni? kto bedzie gospodarował wątkiem? ja sie nie pisze bo internetowo i komputerowo to ciemna masa jestem i ogarniam podstawy
ja moge, ale jak co to mozna glosowanie zrobic
moze jakis tytuł wymyslimy? haha :d

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2013-02-28 o 19:31
Stary 2013-02-28, 19:59   #4174
s i l v e r
Zakorzenienie

Kur.....deee
Nie mam już siły...Moja Daria okdąd przyszłyśmy ze spaceru (czyli o 14) wogole nie śpi zrobila sobie tylko 15 minutową drzemke. Ciagle placze... ehhh

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39513209][/QUOTE]

Piękne

Cytat:
Ja nie biorę,a też się ostatnio zastanawiałam nad tym czy powinnam jakieś brać
Stary 2013-02-28, 20:06   #4175
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasnie nie.
Ciekawa jestem czy moge brac te ciazowe - mam jeszcze polowe opakowania...

Cytat:
ja moge, ale jak co to mozna glosowanie zrobic
moze jakis tytuł wymyslimy? haha :d
Chyba juz najwyzszy czas z bolem serca oddac stery w rece prawowitej prowadzacej

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 20:07   #4176
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
ja biore falvit mama, jak tylko ze szpitala wyszłam to sobie kupiłam. w koncu przy kp odpada wiele produktów, u mnie równiez nabiał w zwiazku z tą skazą białkową u małego wiec musze uzupełniac, dodatkowo biore sobie wapno rozpuszczalne
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 20:10   #4177
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
ja biore falvit mama, jak tylko ze szpitala wyszłam to sobie kupiłam. w koncu przy kp odpada wiele produktów, u mnie równiez nabiał w zwiazku z tą skazą białkową u małego wiec musze uzupełniac, dodatkowo biore sobie wapno rozpuszczalne
Mi w szpitalu zalecili prenatal DHA i prenatal classic ale zapominam brac czasem ;p i juz mi się dha skonczylo i nie wiem czy kupowaćczy nie hmm
ja nabialu tez nie ruszam, wiec chyba zaopatrze sie w jakies witaminki hmmm

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-28, 20:22   #4178
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Wlasnie nie.
Nawijko, nie widze problemu, na moich napisane, ze dla kobiet w ciązy i mam karmmiących
Stary 2013-02-28, 20:26   #4179
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Nawijko, nie widze problemu, na moich napisane, ze dla kobiet w ciązy i mam karmmiących
Dobrze by bylo
Ja mam w szpitalnych zaleceniach wpisane Omegamed Pregna DHA, ale miesiac brania tego cholerstwa kosztuje prawie 40zl :/

Stary 2013-02-28, 20:28   #4180
BlackSanctum
Zakorzenienie

Kurde, przegrywam walkę o kp.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 20:31   #4181
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze by bylo
Ja mam w szpitalnych zaleceniach wpisane Omegamed Pregna DHA, ale miesiac brania tego cholerstwa kosztuje prawie 40zl :/
też miałam to zalecane, teraz sobie przypomniałam chociaz ten falvit też nie tani bo płace 33 zl za 30 tabletek

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Black, czemu?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-28, 20:38   #4182
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
też miałam to zalecane, teraz sobie przypomniałam chociaz ten falvit też nie tani bo płace 33 zl za 30 tabletek
Jest gdzies kolo Ciebie apteka doz?
Tam mozesz kupic 60 sztuk za 31,67zl.

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Black, co jest? Malo pokarmu? Mala sie nie najada?

Stary 2013-02-28, 20:41   #4183
BlackSanctum
Zakorzenienie

Bo nic nie pomaga. Nic.

Chciałabym bezproblemowo karmić, jak niektóre z Was, ale najpierw był kosmiczny ból sutków - aż płakałam, jak mała zaczynała jeść, krwawiłam i w ogóle masakra... Potem mała miała problem z łapaniem moich sutków, potem ten pieprzony zator, a teraz ten kryzys, który mnie przerasta. W dupę jeża.
Próbowałam już wszystkiego - piję hektolitry wody, często coś podjadam, podstawiam małą do obu piersi podczas jednego karmienia, czasem zmieniam stronę kilka razy, często ją karmię, czasem pół dnia z nią siedzę, co chwilę ją podstawiając... A mleka coraz mniej. Nie najada się i przybrała na wadze tylko 260g przez 3 tygodnie... To malutko. Muszę ją dokarmiać po niektórych karmieniach, bo wyssie mi wszystko z cyców i potem jest ryk nie z tej ziemi, nic jej nie uspokaja, dopiero butla daje ukojenie i wtedy niuniek idzie spać - dodam tylko, że kolek ani wzdęć nie ma, żeby nie było, płacze po prostu z głodu. Najpierw była jedna butla, teraz są już 3 w ciągu dnia. Dokarmiam ją po karmieniach, a nie zamiast nich.

Dzwoniłam już do poradni laktacyjnej, dostałam też od sąsiadów materiały od jakiejś tam super laktatorki, stosuję się do wszystkich porad, ale nic nie pomaga. Nic.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-02-28 o 20:42
Stary 2013-02-28, 20:43   #4184
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
A ja znowu proszę o poradę..
Powiedzcie mi jak odróżnić nietolerancję laktozy od kolki? Bo jak czytam to objawy podobne i teraz się zastanawiam bo u nas jest.
Dzisiaj mała non stop pierdzi i przy tych pierdach robi kupy dosyć rzadkie ale nadal żółte ,marudzi cały dzień tylko cyc ją uspokaja a ja dziś wypiłan mleko rano to może być od tego? Aczkolwiek ja codziennie jem nabiał i kupy były normalne.
Do tego buzi do okóła ust ma krostki występujące najmocniej po jedzeniu albo krzyku.co to może być?
Charakteystyczne są pieniste, strzelające kupy. I o ile kolki, takiej prawdziwej, nie zwalczysz, o tyle nietolerancję laktozy tak - powinien delicol pomóc, w ostrych przypadkach podaje się bebilon pepti, bo on jest bezlaktozowy. Ew. enfamil 0-lac. TU żadna dieta nie pomoże, bowiem mleko mamy po prostu zawiera ten cukier mlekowy. Choćbyś jadła i sam ryż, to jeśli dziecko ma nadwrażliwość na laktozę lub nietolerancję, będzie problem.

A, bardzo wazne - nie wolno wówczas często dziecka dostawiać, bo na początku mleko "do picia" jest najbogatsze w laktozę. Czyli dostawiając dziecko ciągle tylko powiększa się problem!
Nieco pomóc może odciąganie po kilkanaście ml z każdej piersi przed karmieniem - odciąga się wówczas to najbardziej laktozowe mleko.

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

Dziś mi się lekko zadławiła, kurdę, jaka panika mnie złapała!
Powiedzcie mi - bo moja jak je z pełnej piersi to jej strumyczki pod ciśnieniem do buzi lecą i ona strasznie szybko musi połykać, duszkiem - przeraża mnie to, że się udławi, zwłaszcza z tym charczącym noskiem....przerwy jej robi aż czasem, zabieram pierś na moment, żeby wzięła parę spokojnych wdechów bo mi się wydaje, że mega szybko biedna musi pić, łyczek jeden za drugim...chyba nie ma na to sposobu..?

-----
aaaa..zdałam najgorszy egzamin!:jupi : Bóg istnieje

Najpierw - gratuluję zdanego z czego był?

Są teoretycznie 2 sposoby - jeśli pierś jest bardzo pełna, choćby ręcznie upuść troszkę mleka by nie było takiego ciśnienia. Ew. można karmić na wpół leżąc, by dziecko od góry pierś chwytało - wówczas nie leci tak mocno mleko, bo grawitacja działa.

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
ja mam stresa teraz bo płacze cały czas po tym szczepieniu ....ehh
Ale to jest po prostu reakcja poszczepienna, po skojarzonych może tak samo być. Nawet i 3 dni dziecko może być takie rozmarudzone, albo bardziej pobudzone czy senne czy płaczliwe.

I pamiętaj, że każdą wysypkę, nagłą temperaturę czy coś ogólnie bardzo niepokojącego po szczepieniu do 6 tygodni - zgłaszasz koniecznie pediatrze i on to ma odnotować! i do sanepidu zgłosić.
tu jest rozporządzenie odnośnie tego:

http://www.mz.gov.pl/wwwmz/index?mr=...my=9&ma=016570

Cytat:
Wlasnie nie.

Chyba juz najwyzszy czas z bolem serca oddac stery w rece prawowitej prowadzacej
Można spokojnie ciążowe brać

Cytat:
Dlaczego?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 20:47   #4185
nafiyqa
Zakorzenienie

Black, a laktatorem odciagasz? Moze metoda 7-5-3 by tu pomogla?

Stary 2013-02-28, 20:52   #4186
BlackSanctum
Zakorzenienie

Pisałam już wcześniej, że przez moje wąskie kanaliki laktatory nie chcą ze mną współpracować - ale staram się ściągać cokolwiek między karmieniami, zazwyczaj jest to około 20 ml... Próbowałam zwykłym, próbowałam elektrycznym, i dupa.
Stary 2013-02-28, 20:59   #4187
Konto usunięte

Black, czytaj:

http://baby-under-construction.blogs...a-pokarmu.html

ty masz anemię czy mi się zdaje?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 21:08   #4188
BlackSanctum
Zakorzenienie

No mam, mam, myślisz, że to może mieć związek z moimi problemami? Kurde. Anemia to taka dolegliwość, której ciężko się pozbyć na ogół...
Stary 2013-02-28, 21:10   #4189
Konto usunięte

Jest jedną z przyczyn trudności w wytworzeniu pokarmu
Stary 2013-02-28, 21:19   #4190
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Ja przeszłam na 2 już chyba tydzień temu, wygodniejsze są - tzn ja mam Dady. No i 1 są sztywne i grube, w porównaniu z 2, a chłonność taka sama. Wolę 2.

Czy tylko ja nie podaję mojej księżniczce żadnych kropelek? Powinnam to robić?
ja tez nie podaje, jak nic nie dolega to nie ma potrzeby tylko witaminki di k

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
śliczności

My jakoś po 2 tygodniach przeszliśmy na 2 bo 1 zaczął przesikiwać a nie urodził się duży 3060 g. Terazwykańczam 2 i już na 3 przechodzimy - mój klusek waży już 5500 kg

Jeśli ni ma problemów z kolkami, wzdęciami to ja bym nic nie podawała na Twoim miejscu.

Gratulacje!!!

Kurcze lepiej pojechać do szpitala i to sprawdzić, ewentualnie chociaż pediatry się poradzić co robić!

U nas nienajlepiej, niestety synek ma katar. Zaraził się chyba ode mnie bo ja smarkam od 3 dni Temperature ma też trochę podwyższoną - 37,2. Całą noc nie spał biedny bo męczył się tym zapchanym noskiem. Na początku nic nie dałam rady fridą odciągnąć i myślałam że może znowu mu mleko poszło nosem ale nad ranem już fluczki odciągnęłam. I od tamtej pory już z 4 razy, ale tylko z jednej dziurki leci, z drugiej nic. No i już w nocy podejrzewałam że to katar jednak mimo że nie leciało bo jak mleko w przewodach nosowych to trochę pocharczy i zasypia a on biedny furczał tym nosem calutką noc i praktycznie nie spaliśmy wcale. Teraz śpi biedaczek ale tak niespokojnie,wierci się mruczy a ja wyglądam jak zoombie. Nie da się do łóżeczka odłożyć tylko u mnie na rękach śpi Kurde czemu ja maseczki nie kupiłam tylko tak chodziłam z tym katarem i całowałam go na dodatek Mam nadzieję, że w nic poważniejszego ten katar się nie przerodzi...
\
nie obwiniaj sie maseczka nic prawie nie daje zarazki unosza sie w calym domu, ja nosilam i mala tez zachorowala

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Oj to nie dobrze.. bo nie mam nigdzie pod reka h&m, a wydaja sie bardzo fajne

Bylismy dzis na usg bioderek . Niunia smiala sie do pani doktor caly czas za trzy miechy do kontroli
i jak tam zalecili szerokie pieluszkowanie??? niunka ma luzne wiazania??

Cytat:
Mi pomogła ta herbatka kochana, próbuj.
Jeju ja też musze do fryzjera i ufarbować włosy, ale tak mi się wzmocniły że troche szkoda farbować ale te odrosty.. ;]
chcialam zapytac o herbatke ale juz napisalas da;lej

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
W końcu olałam tą wizytę domową, się prosić i się nie doprosić, niech się cmokną w dupe. Pojechaliśmy o 14, teściu nas zawiózł, mąż się też zwolnił z pracy, ale byłby trochę później, a chciałam to już załatwić.
Tak więc zapakowałam Krzysia i zajechaliśmy do przychodni. Na szczęscie nie było aż tak dużo ludzi, aczkolwiek zawsze to jakieś ryzyko. Po południu była już inna Pani doktor niż ta pipa z rana.
Weszliśmy bez kolejki, nawet nie zamierzałam się pytać czy mogę, po prostu przyszłam i od razu weszłam, wali mnie co inni na to.
Niech by spróbował coś powiedzieć. Pani doktor zbadała Krzysiulka, na szczęście i z przodu i z tyłu nic mu nie świszczy, tak więc katar i oby nic więcej się nie rozwinęło. Nadal mamy stosować maść majerankową pod nosek, witaminkę C i dodatkowo dziś zapisała mu Calcium w syropku i jeszcze kropelki do noska Euphorbium. Kupiliśmy też inhalator, mamy robić inhalacje z soli fizjologicznej. Noi koniecznie być cierpliwym, bo katarek może się dłużej utrzymywać i konicznie obserwować czy się nie pojawia temperatura, ale mam nadzieje, że się nie pojawi, Krzysiulek się wykuruje i będzie zdrowiutki. Przy okazji jeszcze się zważyliśmy. Krzyś ma 4700, czyli w 20 dni przytył 400g.

Acha i mam takie pytanko, widziałam, że macie bujaczki dla dzieciaczków. Może mi coś polecicie, co kto kupował??? bo zastanawiam się nad kupnem.

ja mam ustawke z fp i mala ja uwielbia

Cytat:
tak ja biore te zo w ciazy bo one i dla matek karmiacych ladee vit

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

dziewczyny mam dosyc juz, od porodu przeziebienie 1,5 tygodnia, pozniej jeszcze tydzien kaszel meczyl, opryszczka 3 razy, zapalenie pecherza, jeczmien, ta cholerna wysypka juz miesiac czasu swedzi niesamowicie

i chyba bede musiala przestac karmic bo juz dluzej nie wytrzymam a nie ma zadnego leku dla karmiacych a ja tak nie chce

i jeszcze po kazdym bzykanku okropnie swedzi mnie wejscie do pochwy to zadne zajzaenie czy grzybica nie jest bo maz sie nie zaraza tylko co sie bzykniemy to mnie swedzi uzywam clotrimazolum ale malo pomaga nie bzykam sie jest ok a pozniej znowi to samo

juz mam dosyc
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 21:21   #4191
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Krowa, Elllmi, widze was
Cytat:
wlasnie, dziewczyny są a sie nie odzywają
no ja jestem, ale tak jakby mnie nie było, bo włączam forum przed południem z myslą, ze nadrobię, potem coś wyskakuje, mały marudzi i zostaję zalogowana, a mnie nie ma; dodatkowo mam męża w domu od 2 tygodni i to tez mnie ogranicza; teraz tez jedną ręką piszę, bo małego lulam no i nadrobiłam w końcu
jutro napiszę co u nas
buziaki

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 21:45   #4192
bijkora
Rozeznanie

Tak jak mówiłam lekarz przepisał mi DAYLETTE. Powiedział że mam zaczać brac je od razu, tj od dzisiaj. Ale w ulotce i w internecie wyczytałam, że trzeba zaczynać branie tych tabletek pierwszego dnia miesiączki. Ja miesiaczki po porodzie jeszcze nie miałam, a tabletkę już wzięłam,tak jak kazał. Właśnie tak się zastanawiam, czy jestem juz od dzisiaj,od pierwszej tabletki chroniona przed kolejną ciążą, tak jak to zwykle bywa? Jak to jest ? Proszę się nie podśmiewać nigdy tabletek jeszcze nie brałam

Włosomaniaczka

Stary 2013-02-28, 21:56   #4193
Delicjanka
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39517003]Charakteystyczne są pieniste, strzelające kupy. I o ile kolki, takiej prawdziwej, nie zwalczysz, o tyle nietolerancję laktozy tak - powinien delicol pomóc, w ostrych przypadkach podaje się bebilon pepti, bo on jest bezlaktozowy. Ew. enfamil 0-lac. TU żadna dieta nie pomoże, bowiem mleko mamy po prostu zawiera ten cukier mlekowy. Choćbyś jadła i sam ryż, to jeśli dziecko ma nadwrażliwość na laktozę lub nietolerancję, będzie problem.

[/QUOTE]
ja jutro bede u lekarza to zapytam, moja czasem robila takie qpy. Kurde, jak sie niedawno rozpłakała i pręzyła masakra........... troche sie uspokoiła, zjadła i zasneła.. moja biedna....

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
ja tez nie podaje, jak nic nie dolega to nie ma potrzeby tylko witaminki di k

i jeszcze po kazdym bzykanku okropnie swedzi mnie wejscie do pochwy to zadne zajzaenie czy grzybica nie jest bo maz sie nie zaraza tylko co sie bzykniemy to mnie swedzi uzywam clotrimazolum ale malo pomaga nie bzykam sie jest ok a pozniej znowi to samo

juz mam dosyc
u mnie jutro pierwsza próba
mam nadzieje ze nie bede miec znowu zadnej infekcji, cala ciaze mialam a teraz przez te 7 tyg cisza az milo
Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Tak jak mówiłam lekarz przepisał mi DAYLETTE. Powiedział że mam zaczać brac je od razu, tj od dzisiaj. Ale w ulotce i w internecie wyczytałam, że trzeba zaczynać branie tych tabletek pierwszego dnia miesiączki. Ja miesiaczki po porodzie jeszcze nie miałam, a tabletkę już wzięłam,tak jak kazał. Właśnie tak się zastanawiam, czy jestem juz od dzisiaj,od pierwszej tabletki chroniona przed kolejną ciążą, tak jak to zwykle bywa? Jak to jest ? Proszę się nie podśmiewać nigdy tabletek jeszcze nie brałam
nie wiem czemu, ale wydawalo mi sie ze dopiero od 7 dnia jest sie chronionym?? mimo wszystko uwazajcie teraz w tych 1wszych dniach brania tabletek.

ja tez musze juz anty, ale spiralke to chyba dopiero po 3 miesiacach mozna od porodu hmm

Amelka spi, czas isc tez w kime, buziaki, jutro szczepienie...prosze o trzymanie kciuków

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-02-28, 22:22   #4194
Debrah
Zakorzenienie

Szaja: egzamin ze statystyki był.

Dzięki z podpowiedź z pozycją do karmienia - to może zadziałać! Będę siedzieć bardziej odgięta do tyłu - a małą sobie położę bardziej pionowo, jakby na brzuszku. Myślę, że są szanse, że się to sprawdzi..nie powinno tak tryskać.

Jutro mam jeden egzamin jeszcze, zbieram pokarm, odciągnęłam z "nieużywanej" piersi 100ml, zaraz będę kończyć. Nie mam już w domu MM, nie będzie mnie w domu maksymalnie 4h - więc dobrze by było mieć uzbierane z 250ml.. na ten czas. Zobaczymy czy to możliwe.

I garść ważnych dla mnie pytań:

Pytanie 1 : czy któraś z Was też karmi metodą "jedno karmienie - jedna pierś"? Ciekawa jestem czy Wam się to sprawdza, zastanawiam się czy tak jest dobrze??

Pytanie nr 2 - ważne. Wstyd, ale nie mamy jeszcze fotelika (na wyjście pożyczony miałam, wózek mam od znajomych właśnie bez fotelika, bo nie mieli już) - do mam które mają MAXI COSI - jaki macie model i czemu ten? jest chyba tego trochę..

Czy któraś kupiła używkę czy boicie się raczej?

Pytanie 3:
Odnośnie SH - używane ciuszki, wiem, że większość z Was jest na "tak" A....co z zabawkami??
Odpadają? Żadna różnica? i dlaczego??
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 00:08   #4195
Lenova
Wtajemniczenie

Black ja mam tak samo z kp,cuda wianki na kiju robiłam a pokarmu coraz mniej, laktator mi ściąga po 20ml z obu piersi a jak naciskam ręcznie to nie mam tak że mi tryska tylko krople lecą lub nic
.
A właśnie a też anemię mam...

Dearah gratuluję statystyki,przede mną 16marca ale druga cześć :-(

Szaja dzięki za odpowiedź ,tylko kurde sama teraz nie wiem co czynić. Nie odprawiać nabiału,obserwować? Kupy ciągle rzadkie ale bez piany i odparzenie masakra.
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 02:13   #4196
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Bo nic nie pomaga. Nic.

Chciałabym bezproblemowo karmić, jak niektóre z Was, ale najpierw był kosmiczny ból sutków - aż płakałam, jak mała zaczynała jeść, krwawiłam i w ogóle masakra... Potem mała miała problem z łapaniem moich sutków, potem ten pieprzony zator, a teraz ten kryzys, który mnie przerasta. W dupę jeża.
Próbowałam już wszystkiego - piję hektolitry wody, często coś podjadam, podstawiam małą do obu piersi podczas jednego karmienia, czasem zmieniam stronę kilka razy, często ją karmię, czasem pół dnia z nią siedzę, co chwilę ją podstawiając... A mleka coraz mniej. Nie najada się i przybrała na wadze tylko 260g przez 3 tygodnie... To malutko. Muszę ją dokarmiać po niektórych karmieniach, bo wyssie mi wszystko z cyców i potem jest ryk nie z tej ziemi, nic jej nie uspokaja, dopiero butla daje ukojenie i wtedy niuniek idzie spać - dodam tylko, że kolek ani wzdęć nie ma, żeby nie było, płacze po prostu z głodu. Najpierw była jedna butla, teraz są już 3 w ciągu dnia. Dokarmiam ją po karmieniach, a nie zamiast nich.

Dzwoniłam już do poradni laktacyjnej, dostałam też od sąsiadów materiały od jakiejś tam super laktatorki, stosuję się do wszystkich porad, ale nic nie pomaga. Nic.
Black jeśli zależy ci na kp to walcz dzielnie i pamiętaj,ze nie jesteś sama.ja toczy bój już miesiąc, raz lepiej raz gorzej,ale sie nie poddaje. Czy jesteś pewna,ze mała dostawiasz prawidłowo,tak aby z każdego dostawieniu wynikało aktywne ssanie? Dziecko musi chwycić jak największa cześć brodawki nie tylko sutek,jeśli chwyci za płytko trzeba wyciągnąć i próbować tak długo aż chwyci prawidłowo.co do laktatora,wydaje mi sie,ze nawet jeśli masz wąskie kanaliki i mało sciagasz warto w ten sposób postymulowac piersi do wydajniejszej pracy.
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 05:19   #4197
nafiyqa
Zakorzenienie

ot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)

Debrah, ja wlasnie karmie metoda jeden cyc=jedno karmienie. Nie wiem czyto jest prawidlowew, ale u nas sprawdza sie.

Lenova, ja tez jak naciskam cyca to wlasciwiew nic nie leci, ani strumien, ani nawet kropelka. A jednak laktatorewm potrafie odciagnac po ok 80ml z kazdej. Nie wiem od czego to zalezy...

Hahah, mam juz schizy. ObudzIlam saie w nocy, zaczelam glaskac TZ po glowie i robic "csssssss". Dopiero do mnie dotarlo, ze cos jest nie tak jak poczulam zarost

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-01, 06:17   #4198
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39517003]

Ale to jest po prostu reakcja poszczepienna, po skojarzonych może tak samo być. Nawet i 3 dni dziecko może być takie rozmarudzone, albo bardziej pobudzone czy senne czy płaczliwe.

I pamiętaj, że każdą wysypkę, nagłą temperaturę czy coś ogólnie bardzo niepokojącego po szczepieniu do 6 tygodni - zgłaszasz koniecznie pediatrze i on to ma odnotować! i do sanepidu zgłosić.
tu jest rozporządzenie odnośnie tego:

http://www.mz.gov.pl/wwwmz/index?mr=...my=9&ma=016570

[/QUOTE]

O nawet nie wiedziałam. Dzięki Szaja
A Zuza nockę przespała, obudziła się o1 i 3:30 czyli tak jak zawsze, gorączki niet na szczęście.

Szaja oni szczepią tym euvaxem u mnie, to juz nie wiem czy dobrze czy źle. Tyle złych opinii o nim jest...

---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ----------

Cytat:

I garść ważnych dla mnie pytań:

Pytanie 1 : czy któraś z Was też karmi metodą "jedno karmienie - jedna pierś"? Ciekawa jestem czy Wam się to sprawdza, zastanawiam się czy tak jest dobrze??

C

ja tak karmię i jest ok , piersi nie są nabrzmiałe, mleko jest, Mała sie najada
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 06:17   #4199
Delicjanka
Zakorzenienie

Dot.: ot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)

Cytat:

Pytanie 3:
Odnośnie SH - używane ciuszki, wiem, że większość z Was jest na "tak" A....co z zabawkami??
Odpadają? Żadna różnica? i dlaczego??
1. Ja zazwyczaj tak karmie bo małą więcej nie potrzebuje, ale zdarza się że daje drugiego cyca, bo np jest tak pełny i boli już.

2. Kurde, jakiego misia pieknego kupiłam w SH taką sówkę ach Neti by się spodobała

Cytat:

Hahah, mam juz schizy. ObudzIlam saie w nocy, zaczelam glaskac TZ po glowie i robic "csssssss". Dopiero do mnie dotarlo, ze cos jest nie tak jak poczulam zarost
Nie Ty jedna, Ja ostatnio do mojego psa(obslinił się po jedzeniu) mówie chodz Edziu przewinę Cię z amiast wytre ;D

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-03-01, 06:19   #4200
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Dot.: ot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)

Cytat:

To mój mąż był lepszy. Raz w nocy przez sen mnie po tyłku głaszcze , przebudził się i mówi, że sprawdzał czy pielucha bardzo mokra
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości