|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
dziewczny, bierzeccie jakies witaminy teraz?????????
![]() |
#4172 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() moze jakis tytuł wymyslimy? haha :d
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2013-02-28 o 19:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4174 |
Zakorzenienie
|
Kur.....deee
![]() ![]() Nie mam już siły...Moja Daria okdąd przyszłyśmy ze spaceru (czyli o 14) wogole nie śpi ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39513209] ![]() Piękne ![]() Ja nie biorę,a też się ostatnio zastanawiałam nad tym czy powinnam jakieś brać ![]()
#4175 | |
Zakorzenienie
|
Wlasnie nie.
Ciekawa jestem czy moge brac te ciazowe - mam jeszcze polowe opakowania... Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4176 |
Zakorzenienie
|
ja biore falvit mama, jak tylko ze szpitala wyszłam to sobie kupiłam. w koncu przy kp odpada wiele produktów, u mnie równiez nabiał w zwiazku z tą skazą białkową u małego wiec musze uzupełniac, dodatkowo biore sobie wapno rozpuszczalne
|
![]() ![]() |
![]() |
#4177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nabialu tez nie ruszam, wiec chyba zaopatrze sie w jakies witaminki hmmm
![]() ![]() |
![]() |
#4178 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam w szpitalnych zaleceniach wpisane Omegamed Pregna DHA, ale miesiac brania tego cholerstwa kosztuje prawie 40zl :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4180 |
Zakorzenienie
|
Kurde, przegrywam walkę o kp.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4181 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Black, czemu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tam mozesz kupic 60 sztuk za 31,67zl. ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Black, co jest? Malo pokarmu? Mala sie nie najada? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4183 |
Zakorzenienie
|
Bo nic nie pomaga. Nic.
![]() Chciałabym bezproblemowo karmić, jak niektóre z Was, ale najpierw był kosmiczny ból sutków - aż płakałam, jak mała zaczynała jeść, krwawiłam i w ogóle masakra... Potem mała miała problem z łapaniem moich sutków, potem ten pieprzony zator, a teraz ten kryzys, który mnie przerasta. W dupę jeża. Próbowałam już wszystkiego - piję hektolitry wody, często coś podjadam, podstawiam małą do obu piersi podczas jednego karmienia, czasem zmieniam stronę kilka razy, często ją karmię, czasem pół dnia z nią siedzę, co chwilę ją podstawiając... A mleka coraz mniej. ![]() ![]() ![]() Dzwoniłam już do poradni laktacyjnej, dostałam też od sąsiadów materiały od jakiejś tam super laktatorki, stosuję się do wszystkich porad, ale nic nie pomaga. Nic. ![]() Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-02-28 o 20:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4184 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
A, bardzo wazne - nie wolno wówczas często dziecka dostawiać, bo na początku mleko "do picia" jest najbogatsze w laktozę. Czyli dostawiając dziecko ciągle tylko powiększa się problem! Nieco pomóc może odciąganie po kilkanaście ml z każdej piersi przed karmieniem - odciąga się wówczas to najbardziej laktozowe mleko. Cytat:
Najpierw - gratuluję zdanego ![]() Są teoretycznie 2 sposoby - jeśli pierś jest bardzo pełna, choćby ręcznie upuść troszkę mleka by nie było takiego ciśnienia. Ew. można karmić na wpół leżąc, by dziecko od góry pierś chwytało - wówczas nie leci tak mocno mleko, bo grawitacja działa. Ale to jest po prostu reakcja poszczepienna, po skojarzonych może tak samo być. Nawet i 3 dni dziecko może być takie rozmarudzone, albo bardziej pobudzone czy senne czy płaczliwe. I pamiętaj, że każdą wysypkę, nagłą temperaturę czy coś ogólnie bardzo niepokojącego po szczepieniu do 6 tygodni - zgłaszasz koniecznie pediatrze i on to ma odnotować! i do sanepidu zgłosić. tu jest rozporządzenie odnośnie tego: http://www.mz.gov.pl/wwwmz/index?mr=...my=9&ma=016570 Cytat:
![]() Dlaczego? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4186 |
Zakorzenienie
|
Pisałam już wcześniej, że przez moje wąskie kanaliki laktatory nie chcą ze mną współpracować - ale staram się ściągać cokolwiek między karmieniami, zazwyczaj jest to około 20 ml... Próbowałam zwykłym, próbowałam elektrycznym, i dupa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4187 |
Konto usunięte
|
Black, czytaj:
http://baby-under-construction.blogs...a-pokarmu.html ty masz anemię czy mi się zdaje? |
![]() ![]() |
![]() |
#4188 |
Zakorzenienie
|
No mam, mam, myślisz, że to może mieć związek z moimi problemami? Kurde.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4189 |
Konto usunięte
|
Jest jedną z przyczyn trudności w wytworzeniu pokarmu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4190 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
nie obwiniaj sie maseczka nic prawie nie daje zarazki unosza sie w calym domu, ja nosilam i mala tez zachorowala Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja mam ustawke z fp i mala ja uwielbia tak ja biore te zo w ciazy bo one i dla matek karmiacych ladee vit ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- dziewczyny mam dosyc juz, od porodu przeziebienie 1,5 tygodnia, pozniej jeszcze tydzien kaszel meczyl, opryszczka 3 razy, zapalenie pecherza, jeczmien, ta cholerna wysypka juz miesiac czasu swedzi niesamowicie i chyba bede musiala przestac karmic bo juz dluzej nie wytrzymam a nie ma zadnego leku dla karmiacych a ja tak nie chce i jeszcze po kazdym bzykanku okropnie swedzi mnie wejscie do pochwy to zadne zajzaenie czy grzybica nie jest bo maz sie nie zaraza tylko co sie bzykniemy to mnie swedzi uzywam clotrimazolum ale malo pomaga nie bzykam sie jest ok a pozniej znowi to samo juz mam dosyc |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4191 |
Zakorzenienie
|
no ja jestem, ale tak jakby mnie nie było, bo włączam forum przed południem z myslą, ze nadrobię, potem coś wyskakuje, mały marudzi i zostaję zalogowana, a mnie nie ma; dodatkowo mam męża w domu od 2 tygodni i to tez mnie ogranicza; teraz tez jedną ręką piszę, bo małego lulam
![]() ![]() jutro napiszę co u nas buziaki
#4192 |
Rozeznanie
|
Tak jak mówiłam lekarz przepisał mi DAYLETTE. Powiedział że mam zaczać brac je od razu, tj od dzisiaj. Ale w ulotce i w internecie wyczytałam, że trzeba zaczynać branie tych tabletek pierwszego dnia miesiączki. Ja miesiaczki po porodzie jeszcze nie miałam, a tabletkę już wzięłam,tak jak kazał. Właśnie tak się zastanawiam, czy jestem juz od dzisiaj,od pierwszej tabletki chroniona przed kolejną ciążą, tak jak to zwykle bywa? Jak to jest ? Proszę się nie podśmiewać
![]() ![]()
#4193 | ||
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39517003]Charakteystyczne są pieniste, strzelające kupy. I o ile kolki, takiej prawdziwej, nie zwalczysz, o tyle nietolerancję laktozy tak - powinien delicol pomóc, w ostrych przypadkach podaje się bebilon pepti, bo on jest bezlaktozowy. Ew. enfamil 0-lac. TU żadna dieta nie pomoże, bowiem mleko mamy po prostu zawiera ten cukier mlekowy. Choćbyś jadła i sam ryż, to jeśli dziecko ma nadwrażliwość na laktozę lub nietolerancję, będzie problem.
[/QUOTE] ja jutro bede u lekarza to zapytam, moja czasem robila takie qpy. Kurde, jak sie niedawno rozpłakała i pręzyła masakra........... troche sie uspokoiła, zjadła i zasneła.. moja biedna.... Cytat:
![]() mam nadzieje ze nie bede miec znowu zadnej infekcji, cala ciaze mialam a teraz przez te 7 tyg cisza az milo ![]() Cytat:
ja tez musze juz anty, ale spiralke to chyba dopiero po 3 miesiacach mozna od porodu hmm Amelka spi, czas isc tez w kime, buziaki, jutro szczepienie...prosze o trzymanie kciuków ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4194 |
Zakorzenienie
|
Szaja: egzamin ze statystyki był.
Dzięki z podpowiedź z pozycją do karmienia - to może zadziałać! Będę siedzieć bardziej odgięta do tyłu - a małą sobie położę bardziej pionowo, jakby na brzuszku. Myślę, że są szanse, że się to sprawdzi..nie powinno tak tryskać. Jutro mam jeden egzamin jeszcze, zbieram pokarm, odciągnęłam z "nieużywanej" piersi 100ml, zaraz będę kończyć. Nie mam już w domu MM, nie będzie mnie w domu maksymalnie 4h - więc dobrze by było mieć uzbierane z 250ml.. na ten czas. Zobaczymy czy to możliwe. I garść ważnych dla mnie pytań: Pytanie 1 : czy któraś z Was też karmi metodą "jedno karmienie - jedna pierś"? Ciekawa jestem czy Wam się to sprawdza, zastanawiam się czy tak jest dobrze?? Pytanie nr 2 - ważne. Wstyd, ale nie mamy jeszcze fotelika (na wyjście pożyczony miałam, wózek mam od znajomych właśnie bez fotelika, bo nie mieli już) - do mam które mają MAXI COSI - jaki macie model i czemu ten? jest chyba tego trochę.. Czy któraś kupiła używkę czy boicie się raczej? Pytanie 3: Odnośnie SH - używane ciuszki, wiem, że większość z Was jest na "tak" A....co z zabawkami?? Odpadają? Żadna różnica? i dlaczego?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4195 |
Wtajemniczenie
|
Black ja mam tak samo z kp,cuda wianki na kiju robiłam a pokarmu coraz mniej, laktator mi ściąga po 20ml z obu piersi a jak naciskam ręcznie to nie mam tak że mi tryska tylko krople lecą lub nic
. A właśnie a też anemię mam... Dearah gratuluję statystyki,przede mną 16marca ale druga cześć :-( Szaja dzięki za odpowiedź ,tylko kurde sama teraz nie wiem co czynić. Nie odprawiać nabiału,obserwować? Kupy ciągle rzadkie ale bez piany i odparzenie masakra. |
![]() ![]() |
![]() |
#4196 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4197 |
Zakorzenienie
|
ot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Debrah, ja wlasnie karmie metoda jeden cyc=jedno karmienie. Nie wiem czyto jest prawidlowew, ale u nas sprawdza sie.
Lenova, ja tez jak naciskam cyca to wlasciwiew nic nie leci, ani strumien, ani nawet kropelka. A jednak laktatorewm potrafie odciagnac po ok 80ml z kazdej. Nie wiem od czego to zalezy... Hahah, mam juz schizy. ObudzIlam saie w nocy, zaczelam glaskac TZ po glowie i robic "csssssss". Dopiero do mnie dotarlo, ze cos jest nie tak jak poczulam zarost ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4198 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39517003]
Ale to jest po prostu reakcja poszczepienna, po skojarzonych może tak samo być. Nawet i 3 dni dziecko może być takie rozmarudzone, albo bardziej pobudzone czy senne czy płaczliwe. I pamiętaj, że każdą wysypkę, nagłą temperaturę czy coś ogólnie bardzo niepokojącego po szczepieniu do 6 tygodni - zgłaszasz koniecznie pediatrze i on to ma odnotować! i do sanepidu zgłosić. tu jest rozporządzenie odnośnie tego: http://www.mz.gov.pl/wwwmz/index?mr=...my=9&ma=016570 [/QUOTE] O nawet nie wiedziałam. Dzięki Szaja ![]() A Zuza nockę przespała, obudziła się o1 i 3:30 ![]() Szaja oni szczepią tym euvaxem u mnie, to juz nie wiem czy dobrze czy źle. Tyle złych opinii o nim jest... ---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ---------- Cytat:
ja tak karmię i jest ok , piersi nie są nabrzmiałe, mleko jest, Mała sie najada |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4199 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: ot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Cytat:
2. Kurde, jakiego misia pieknego kupiłam w SH taką sówkę ach Neti by się spodobała ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4200 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: ot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Cytat:
![]() ![]() ![]() To mój mąż był lepszy. Raz w nocy przez sen mnie po tyłku głaszcze , przebudził się i mówi, że sprawdzał czy pielucha bardzo mokra ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:34.