Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :) - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-28, 12:32   #4111
maluchna30
Zadomowienie

Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)

Nazeczona moje gratulacje.
Hope brawo dla Dadusia, dzielny z niego chłopak...
ZDJĘCIA WSZYSTKICH DZIECI CUUUUUUUUUUUUUUDOWNE.Tak pięknie te dzieciątka ubieracie, ja też mam pełno sukieneczek, ale co jak na moją calinkę wszystko za duże.

Dziewczyny wczoraj wpadam do skarbówki z prośbą o zaświadczenie o dochodach do becikowego i co??? Okazuje się, że za 2011 r. mam źle rozliczony pit. Wku.wiłam się na maxa. Na szczęści uderzyłam w szkole do księgowej i sprawę od ręki załatwiła, tzn. zrobiła korektę, ale i tak muszę znowu wsiąść w auto i uderzyć do US. Poza tym odbyłam rozmowę z dyrektorką, bo ciągle słyszę, że mnóstwo nauczycieli od września straci znowu pracę. Uspokoiła mnie kobieta, bo w moim przypadku godziny akurat są.I wiecie co? Zapytałam ją czy może mi nie dawać w tym roku wychowawstwa,a ona na to ok, nie ma sprawy, damy za rok juupiii. Było to dla mnie bardzo ważne, bo jakby nie było wychowawstwo zobowiązuje.

Poza tym jestem wkur...iona na tz. Pojechał wczoraj do pracy i został 24, bo jakieś nocne strzelanie, sranie w banie.Dzisiaj dzwoni, że też nie wie czy wróci, bo coś tam. No masakra, nienawidzę być sama, a zwłaszcza w nocy, choć dziś znowu Olcia pięknie spała. No, to tyle. Mama zabrała małą na spacer to idę dalej chałupę ogarniać. Buziaki kochane.
Stary 2013-02-28, 12:37   #4112
LadyWhisper
Zakorzenienie

Heja lale
Wczoraj taki dzien, ze o matko, maly histeryzowal non stop, krzyczal tak okropnie, ze nigdy, przenigdy nie slyszalam tak krzyczacego dziecka, rozplakal sie jak go wzielam na rece, wiec nie wiem, czy go zle zlapalam i go zabolalo, czy sie wystraszyl, nie wiem, ale takiego krzyku mam nadzieje nie uslyszec nigdy wiecej jak sie uspokoil, zasnal na chwile i znowu histeria juz nie wiedzialam, co robic, w koncu przyciemnilam swiatlo, ja sie rozebralam, jemu zdjelam bodziaki, mocno przytulilam skora do skory, zaczal sie uspokajac, pociumkal cyca troche i zasnal - na ponad 3 godziny..... taki padniety plakal lzami jak grochy!!! Cos okropnego
Na meza sie wkurzylam, bo mi nie wierzy(!!!)ze maly tak placze, no jasne, jak jego ciagle w domu nie ma, to ciezko, zeby udalo mu sie trafic na takie akcje powiedzial, ze przesadzam, ze mam nie panikowac, ale jak ja mam nie panikowac, jak moje dziecko tak krzyczy! Jak maly byl spokojny to se poszedl na tenisa, jak tylko wyszedl to maly sie obudzil i histeria, probuje do niego dzwonic, zeby wrocil i mi pomogl go uspokoic, to telefon mu zasieg stracil (a ile razy mu mowilam, zeby se wymienil!!!) No i poklocilam sie z nim straszliwie, on mi wyrzucil, ze ma wrazenie, ze dla mnie on nie istnieje po urodzeniu malego, a ja, ze dla niego nic sie nie zmienilo po narodzinach, blablabla od slowa do slowa.
Za to dzisiaj wpadlam na pomysl, zeby pojechac sobie na weekend gdzies niedaleko, zywiec wisla, moze krakow, odpoczac, pobyc w trojke gdzie indziej.....

A dzisiaj na poprawe humoru jade kupic sobie nowe okulary ;]

Gratulacje dla Nazeczonej! Alez ja przetrzymali.....

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 12:37   #4113
badziabadzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
To jest taki dwupak z h&m kupilam szare i biale ale jeszcze sie czaje na rozowe i bezowe one sa za 29 zl bodajze o mam rozmiar 56 0otem jest 62-68 i sa juz serio duze a te sa takie ze jeszcze je poubieram spokojnie no i naciagaja sie bo to rajstopki

My sobie wlasnie lezymy ja na pleckach Hania na mnie w ogole malo mi jadla w nocy.... Niby sie budzila na jedzenie ale pociumkala z 5-10 min i spala
Oj to nie dobrze.. bo nie mam nigdzie pod reka h&m, a wydaja sie bardzo fajne

Bylismy dzis na usg bioderek . Niunia smiala sie do pani doktor caly czas za trzy miechy do kontroli
Stary 2013-02-28, 12:38   #4114
scotasia
Wtajemniczenie

Hej
Gratulacje dla Nancy, Iffonki i Nazeczonejkolejne bobaski na swiecie
Tak piszecie o tych przychodniach,..wrr.. tez mialam przez nich przewalony dzien wczoraj. Moj malutki dalej meczy się z żółtaczką. Wynik w ciagu 4 dni obnizyl sie tylko z 15 na 13,9. No i babki z przychodni skierowały nas do szpitala. Pojechalismy na IP a tam tyle tych biednych dzieciaczkow zakichanych, kaszlacych.... strasznie sie balam o moje Malenstwo, siedzielismy tam 2 godz czekajac na przyjęcie a cała wizyta trwala 5 min. Lekarz powiedzial, ze przeciez bilirubina spada, to po co nas tu skierowali i kazal dalej brac czopki i na kontrole za tydzien. Co za ludzie...

Meduzza super opis.

Silver Twoja malutka z jaką bilirubiną została wypisana do domu po naswietleniach?
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 12:45   #4115
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
UWAGA, UWAGA - cos na poprawe humoru
ogladalam wczoraj 1 z 10
z braku czasu rzadko mi sie zdarza ale jak juz sie zdarzy to trafiam na prawdziwe perełki
pyt: Batman to bohater znanych filmow. nazwa batman sklada sie z dwoch angielksich słow: jedno oznacza człowieka,mezczyzne a drugie to nazwa zwierzęcia. jakie to zwierze?
odp: SZCZUR!
No nie mogę!

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
też tak uważam, często wracam myslami do tego dnia itd. jeszcze nie skasowałam smsów jakie pisałam podczas z tztem itd haha od Nawijki też mam

moje życie również nie wyobrażam sobie teraz zycia bez Amelki.
Cytat:

a co do pomagania, mój tak samo blady niezywy trzęsący sę z nadmiaru przeżyć ale pomagał mi i był niezastąpiony !

z perspektywy czasu myślę sobie że taki poród to z jednej strony ból niesamowity ale i piękne przeżycie do wspominania po latach. No bo to jest niesamowite widzieć narodziny nowego człowieczka, którego tyle czasu nosiło się w sobie.

Moje życie też nabrało sensu, mimo wpadki nie zmieniła bym tej sytuacji za żadne skarby !

Mamy szczęście

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

jak coś intencje miałas dobre ;P
Podpisuję się pod Wami. Nie do pomyślenia dla mnie, że malutkiej mogłoby ze mną nie być, to moje szczęście największe

Amelki fajne są, prawda Delicjanko?

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

O jakich wy rajstopkach mówicie, Bokeh, nina?

Bo ciężko kupić rajstopki dla tak małego dziecia. Ja mam 2 pary od koleżanki, z mothercare, z falbanką na pupie:d
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 12:50   #4116
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
a tego Nutritonu w formie papki nie chce połykać.
:
ja podaje tak:
proporcje zmniejszyłam jeśli chodzi o wodę i podaje w 20ml strzykawce w ten sposob
cycek, trochę w mordke strzykawki, znowy cycek i tak w kółko
20 ml wciąga jak moja ciotka kiełbache
i nie ulewa po tym a jak nie daje to chlusta na lewo i prawo

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Ileż można nosić na rękach, śpiewać, gadać, tańczyć, skakać robić cuda wianki na kiju a to i tak NIC !
Odkąd mąż poszedł do pracy to ja sobie nie daje rady, nie mam czasu zjeść, umyć się a o nauce nie wspomnę . W weekend 2 egzaminy na któe nie umiem NIC.
Kocham moje dziecko ale na prawdę już mam dość, nie tak sobie wyobrażałam macierzyństwo.. o ja naiwna !
Na dodatek zaczęła ulewać i to chlusta czasem na kilkadziesiąt centymetrów w dal, kupy też tak robi na wystrzał ...
Ta Biogaja to jest na układ pokarmowy, na wspomaganie czy cos? Może by to pomogło bo już nie wiem....

współczuje Ci kochana tym bardziej,że egzaminy i pewnie dodatkowo się denerwujesz
ja kiedy mam coś ważnego do zrobienia maluch się strasznie denerwuje nie chce spać i wogóle dramat
raz miałam kryzyz bo TZ był chory marudzili obydwoje myslalam,że w łeb sobie strzele, rozpłakałam się powiedziałam,że zostawie ich w cholere a kiedy mały się strasznie rozdarł stwierdziłam,że mam wszystko inne w dupie,on jest najważniejszy
położyłam się z nim do łózka na pół dnia i tak przeleżeliśmy, w dupie miałam,że stos prania, sprzątanie i nieugotowany obiad- wszyscy przeżyli

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

Bo ciężko kupić rajstopki dla tak małego dziecia. Ja mam 2 pary od koleżanki, z mothercare, z falbanką na pupie:d

polecam rajstopki marki Calzedonia- mało kto wie,że mają dla dzieci ale są boskie jakościowo i cenowo też ok
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 12:55   #4117
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Amelki fajne są, prawda Delicjanko?

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------
ojj mało powiedziane cudowne
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość

o zesz, ale mam prasowaniaaaaaaaaaa. Musze jakis film na ten czas sciagnac. CO polecacie?:p

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 12:57   #4118
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
ojj mało powiedziane cudowne

o zesz, ale mam prasowaniaaaaaaaaaa. Musze jakis film na ten czas sciagnac. CO polecacie?:p
ostatnio oglądałam Django boski
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 12:59   #4119
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hej hej.
U mnie była dzisiaj położna - mała przybrała na wadze tylko 260g w 3 tygodnie. To niewiele. Waży teraz 3360, czyli niewiele więcej, niż w momencie urodzenia - bo przy wypisie było 3100. Nie jestem zadowolona z mojego karmienia piersią, jest do bani. Idę zaraz kupić te ziółka mlekopędne, może to chwyt marketingowy, a może jednak pomagają, kij wie, chcę spróbować. No i te wypryski na buziulce mojej niuni to na pewno nie skaza białkowa, tylko reakcja alergiczna - prawdopodobnie na 2 plasterki pomidora, które zjadłam ostatnio na kolację (bo wysypka pojawiła się rano, następnego dnia).

No i na poprawę humoru - idę do fryzjera zaraz, tylko zjem śniadanie (trochę późno, ale wcześniej nie miałam czasu, tylko sobie podjadałam banany i biszkopty). Chcę skrócić i pocieniować włosy, no i odświeżyć grzywkę.

Mówicie o "pierdzącej cipce" - to są tzw "cipąki". Hahaha.

Basia, tragedia z tą przychodnią. Ludzie to czasem nie myślą, w ogóle w NFZ często pracują chamy i to jest denerwujące, bo każdy z nas ma pełne prawo do korzystania z tej opieki zdrowotnej, a lekarze czasem z wielką łachą pomagają.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 13:12   #4120
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Hej hej.
U mnie była dzisiaj położna - mała przybrała na wadze tylko 260g w 3 tygodnie. To niewiele. Waży teraz 3360, czyli niewiele więcej, niż w momencie urodzenia - bo przy wypisie było 3100. Nie jestem zadowolona z mojego karmienia piersią, jest do bani. Idę zaraz kupić te ziółka mlekopędne, może to chwyt marketingowy, a może jednak pomagają, kij wie, chcę spróbować.
Mi pomogła ta herbatka kochana, próbuj.
Jeju ja też musze do fryzjera i ufarbować włosy, ale tak mi się wzmocniły że troche szkoda farbować ale te odrosty.. ;]

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-02-28, 13:37   #4121
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
. Poza tym odbyłam rozmowę z dyrektorką, bo ciągle słyszę, że mnóstwo nauczycieli od września straci znowu pracę. Uspokoiła mnie kobieta, bo w moim przypadku godziny akurat są.I wiecie co? Zapytałam ją czy może mi nie dawać w tym roku wychowawstwa,a ona na to ok, nie ma sprawy, damy za rok juupiii. Było to dla mnie bardzo ważne, bo jakby nie było wychowawstwo zobowiązuje.
.
o matko, wieczny problem co roku, czy beda godziny czy nie bedzie, ehhh
ale Ci zazdroszcze z tym wychowawstwem musze i ja pogadac ze swoja dyrka, moze da sie przekabacic tym bardziej ze moja klasa wychoawcza podobno jest nie bardzo, tzn dzieciaki jak dzieciaki ale mamusie...

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 13:39   #4122
sylwietta1988
Zakorzenienie

Basiu co do przychodni- po jaką cholere w ogole mają wizyty domowe skoro de facto doprosic sie nie mozna? Jak masz kase to bym olała i prywatnie lekarza sciągneła do domu... u nas tez nie ma podziału na dzieci chore i zdrowe- według mnie głupota kompletna..- i musiałam diecko na szczepienie niesc przez cąła poczekalnie zasmarkanych ludzi...

Pstryczek- jak ty na cos tradfisz to klekajcie narody

Hope- brawo dla Dadusia mój Bartulo rozdizerająco płakał przez dwie-3 minuty a potem mamusia jakos utuliła

taka piękna pogoda, ze aż zal było mi z mlodym do domu wracac wstawiam fotkę spacerową
no, zbieram sie do gienia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Kopia P1310005.jpg (62,4 KB, 92 załadowań)
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 13:52   #4123
bijkora
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Basiu co do przychodni- po jaką cholere w ogole mają wizyty domowe skoro de facto doprosic sie nie mozna? Jak masz kase to bym olała i prywatnie lekarza sciągneła do domu... u nas tez nie ma podziału na dzieci chore i zdrowe- według mnie głupota kompletna..- i musiałam diecko na szczepienie niesc przez cąła poczekalnie zasmarkanych ludzi...

Hope- brawo dla Dadusia mój Bartulo rozdizerająco płakał przez dwie-3 minuty a potem mamusia jakos utuliła

taka piękna pogoda, ze aż zal było mi z mlodym do domu wracac wstawiam fotkę spacerową
Bardzo śliczna jesteś, bycie mamusię Ci służy,a dzieciątko też super !

Ja juz po wizycie 0 6.30 stałam juz w kolejce do rejestracji, od 7 rejestrują, a przede mną było jakieś 30 osób. stałam w kolejce połtorej godziny czyli do 8. Pozniej 3h czekania na doktora. No masakra jakaś
Dostałam tabsty DAYLETTE,brała któraś takie ?

Włosomaniaczka

Stary 2013-02-28, 13:52   #4124
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

Super, widze ze u was pogoda elegancka. u nas pomimo ze sloneczko to jednak takie wiatrzycho ze łba mi mało nie urwało
to i my na spacerowo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0080.jpg (108,1 KB, 64 załadowań)

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 14:04   #4125
maluchna30
Zadomowienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI

Cytat:
Mi pomogła ta herbatka kochana, próbuj.
Jeju ja też musze do fryzjera i ufarbować włosy, ale tak mi się wzmocniły że troche szkoda farbować ale te odrosty.. ;]
a co to za herbatka,bo ja koperkowa tylko pije,a moze jakas inna jest?
Stary 2013-02-28, 14:04   #4126
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:

piekna mamusia!! my juz po spacerze

ale sie umeczylam z wniesieniem wozka.....
Stary 2013-02-28, 14:18   #4127
LadyWhisper
Zakorzenienie

jakie piękne zdjęcia!!!

a ja sprzedałam syńcia teściowi i ODPOCZYWAM!!!
ale swoją drogą, pusto w tym domu bez niego

Stary 2013-02-28, 14:29   #4128
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
ja podaje tak:
proporcje zmniejszyłam jeśli chodzi o wodę i podaje w 20ml strzykawce w ten sposob
Dzięki Ci dobra kobieto Genialne w swojej prostocie, na pewno spróbuję.
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 14:49   #4129
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
wrzuciłam fotke włosów do klubu. ja zauwazam roznice bo mialam takie wystrzepione dlugie siano no a teraz troche jak czlowiek wygladam ale moglam krócej ściąć.
Ślicznie wyglądasz

Cytat:
UWAGA, UWAGA - cos na poprawe humoru
ogladalam wczoraj 1 z 10
z braku czasu rzadko mi sie zdarza ale jak juz sie zdarzy to trafiam na prawdziwe perełki
pyt: Batman to bohater znanych filmow. nazwa batman sklada sie z dwoch angielksich słow: jedno oznacza człowieka,mezczyzne a drugie to nazwa zwierzęcia. jakie to zwierze?
odp: SZCZUR!

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Heja lale
Wczoraj taki dzien, ze o matko, maly histeryzowal non stop, krzyczal tak okropnie, ze nigdy, przenigdy nie slyszalam tak krzyczacego dziecka, rozplakal sie jak go wzielam na rece, wiec nie wiem, czy go zle zlapalam i go zabolalo, czy sie wystraszyl, nie wiem, ale takiego krzyku mam nadzieje nie uslyszec nigdy wiecej jak sie uspokoil, zasnal na chwile i znowu histeria juz nie wiedzialam, co robic, w koncu przyciemnilam swiatlo, ja sie rozebralam, jemu zdjelam bodziaki, mocno przytulilam skora do skory, zaczal sie uspokajac, pociumkal cyca troche i zasnal - na ponad 3 godziny..... taki padniety plakal lzami jak grochy!!! Cos okropnego
Na meza sie wkurzylam, bo mi nie wierzy(!!!)ze maly tak placze, no jasne, jak jego ciagle w domu nie ma, to ciezko, zeby udalo mu sie trafic na takie akcje powiedzial, ze przesadzam, ze mam nie panikowac, ale jak ja mam nie panikowac, jak moje dziecko tak krzyczy! Jak maly byl spokojny to se poszedl na tenisa, jak tylko wyszedl to maly sie obudzil i histeria, probuje do niego dzwonic, zeby wrocil i mi pomogl go uspokoic, to telefon mu zasieg stracil (a ile razy mu mowilam, zeby se wymienil!!!) No i poklocilam sie z nim straszliwie, on mi wyrzucil, ze ma wrazenie, ze dla mnie on nie istnieje po urodzeniu malego, a ja, ze dla niego nic sie nie zmienilo po narodzinach, blablabla od slowa do slowa.
Za to dzisiaj wpadlam na pomysl, zeby pojechac sobie na weekend gdzies niedaleko, zywiec wisla, moze krakow, odpoczac, pobyc w trojke gdzie indziej.....

ehhh Ci faceci....

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Silver Twoja malutka z jaką bilirubiną została wypisana do domu po naswietleniach?
Jak ją wypisali to bilirubine miała 7.
Więc dużo spadło bo miała 19.

Cytat:
Ale pięknie wyglądasz super mamusia

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Ja juz po wizycie 0 6.30 stałam juz w kolejce do rejestracji, od 7 rejestrują, a przede mną było jakieś 30 osób. stałam w kolejce połtorej godziny czyli do 8. Pozniej 3h czekania na doktora. No masakra jakaś
Dostałam tabsty DAYLETTE,brała któraś takie ?
Ja 5 marca idę do ginekologa i też muszę poprosić o jakieś tabsy...ciekawe jakie mi przepisze...

Cytat:
piekna mamusia!! my juz po spacerze

ale sie umeczylam z wniesieniem wozka.....
My tez już po spacerze. Pogoda piękna aż się wracać nie chciało do domu...

Ja się też zmachałam z wózkiem. Wnoszę najpierw gondole a potem resztę (tak jest łatwiej)

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-02-28 o 14:50
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 15:00   #4130
Debrah
Zakorzenienie

Ale czadowe rzeczy tu są. Fajne króliczki. Szkoda, że ja beztalencie:P

http://artillo.pl/product/kroliczek-...nka,57765.html piękny, ale cena słuszna
http://artillo.pl/product/kroliczka-mania,58024.html
http://artillo.pl/product/kroliczki-...lda,31581.html
http://artillo.pl/product/krolikowa-...ka2,26653.html

Podobają mi się strasznie takie ręcznie robione zabawki, lalki szmacianki itp. Będę miałakogo rozpieszczać, chociaż taniej byłoby nauczyć się szyć

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Piękne zdjęcia dziewczyny!
U nas dziś piękna pogoda, pierwszy przebłysk słońca i wiosny, aż żyć się chce. Chociaż bardzo krótko spałam dziś to energii mam za dwoje.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 15:08   #4131
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
a co to za herbatka,bo ja koperkowa tylko pije,a moze jakas inna jest?
ja pije- herbatka ziołowa dla matek karmiących herbapol to jest mieszanina ziółek

ale piękna pogoda się zrobiła aaaaaaaaaaaaaa wczoraj wieczorem poczułam wiosne już czuje ze jeszcze chwila jeszcze momencik!!

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-02-28, 15:18   #4132
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Ślicznie wyglądasz

ehhh Ci faceci....

Jak ją wypisali to bilirubine miała 7.
Więc dużo spadło bo miała 19.

Ale pięknie wyglądasz super mamusia

Ja 5 marca idę do ginekologa i też muszę poprosić o jakieś tabsy...ciekawe jakie mi przepisze...

My tez już po spacerze. Pogoda piękna aż się wracać nie chciało do domu...

Ja się też zmachałam z wózkiem. Wnoszę najpierw gondole a potem resztę (tak jest łatwiej)
Ja tak zrobiłam jak znosiłam bo miałam wypiętą gondole po ostatnim spacerze no i spoko mi znoszenie poszło, ale potem nie umiałam wypiąć gondoli ! :/ bo trzeba z dwóch stron scisnąć takie dzyndzle (szaja wie pewnie jakie) i one są za szeroko rozstawione żeby zrobić to jedną ręką a jak dwoma to nie mam już ręki żeby podnieść gondole do góry i wypiąć no to najpierw wziełam Hanie do domu potem wypięłam gondole jakimś cudem i na końcu koła.... musze to jakoś inaczej pomyśleć
Stary 2013-02-28, 15:20   #4133
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Basia ! ja nie moge co za hamstwo....a jak nie masz auta to jak?? co za ludzie uwielbiam NFZ !
Ale to nie wina nfz, tu czynnik ludzki. NFZ refunduje domowe wizyty przecież.

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
O kurde, trzeba napisać o porodzie zanim wątek się zamknie!

A Julianka to nasz skarb, nie cofnęłabym czasu gdybym mogła zadecydować o tej ciąży. Teraz dopiero czuję się kompletna
Fajny poród, a Julianka prawdziwa piękność

Cytat:
ja smsy od was tez mam
Ja też i chyba skopiuję i zapiszę

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Heja lale

A dzisiaj na poprawe humoru jade kupic sobie nowe okulary ;]

Gratulacje dla Nazeczonej! Alez ja przetrzymali.....
A wyście jakoś szczepienia nie mieli teraz?

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Hej
Gratulacje dla Nancy, Iffonki i Nazeczonejkolejne bobaski na swiecie
Tak piszecie o tych przychodniach,..wrr.. tez mialam przez nich przewalony dzien wczoraj. Moj malutki dalej meczy się z żółtaczką. Wynik w ciagu 4 dni obnizyl sie tylko z 15 na 13,9. No i babki z przychodni skierowały nas do szpitala. Pojechalismy na IP a tam tyle tych biednych dzieciaczkow zakichanych, kaszlacych.... strasznie sie balam o moje Malenstwo, siedzielismy tam 2 godz czekajac na przyjęcie a cała wizyta trwala 5 min. Lekarz powiedzial, ze przeciez bilirubina spada, to po co nas tu skierowali i kazal dalej brac czopki i na kontrole za tydzien. Co za ludzie...

Meduzza super opis.

Z dzieckiem do roku czasu masz prawo wejść bez kolejki, a do 3mca życia dziecka muszą cię przyjąć bez oczekiwania u specjalisty, jeśli coś nagłego.

Cytat:
ja podaje tak:
A u nas po nutritonie rzadzizna kupa :/ teaz podałam gastrotuss baby, przedwczoraj mi lekarka powiedziała o tym - to samo

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Hej hej.
U mnie była dzisiaj położna - mała przybrała na wadze tylko 260g w 3 tygodnie. To niewiele. Waży teraz 3360, czyli niewiele więcej, niż w momencie urodzenia - bo przy wypisie było 3100. Nie jestem zadowolona z mojego karmienia piersią, jest do bani. Idę zaraz kupić te ziółka mlekopędne, może to chwyt marketingowy, a może jednak pomagają, kij wie, chcę spróbować. No i te wypryski na buziulce mojej niuni to na pewno nie skaza białkowa, tylko reakcja alergiczna - prawdopodobnie na 2 plasterki pomidora, które zjadłam ostatnio na kolację (bo wysypka pojawiła się rano, następnego dnia).

No i na poprawę humoru - idę do fryzjera zaraz, tylko zjem śniadanie (trochę późno, ale wcześniej nie miałam czasu, tylko sobie podjadałam banany i biszkopty). Chcę skrócić i pocieniować włosy, no i odświeżyć grzywkę.

Mówicie o "pierdzącej cipce" - to są tzw "cipąki". Hahaha.

Basia, tragedia z tą przychodnią. Ludzie to czasem nie myślą, w ogóle w NFZ często pracują chamy i to jest denerwujące, bo każdy z nas ma pełne prawo do korzystania z tej opieki zdrowotnej, a lekarze czasem z wielką łachą pomagają.

Cytat:
o matko, wieczny problem co roku, czy beda godziny czy nie bedzie, ehhh
ale Ci zazdroszcze z tym wychowawstwem musze i ja pogadac ze swoja dyrka, moze da sie przekabacic tym bardziej ze moja klasa wychoawcza podobno jest nie bardzo, tzn dzieciaki jak dzieciaki ale mamusie...
A ja dzisiaj pogadałam i... będę mogła sobie tak rewalidacje ułożyć, że będę tylko 4 dni pracowała

Cytat:

Ale ty piękna matka jesteś!

A ja...
Idę ja sobie dzisiaj, słonko napitala, ja odstrzelona w wąski czarny kurtek, wąskie jeansy, włos powiewa, oko pomalowane... I przechodzę obok przystanku A, na którym stoi ekipa kilkunastu nastolatków. Męskich. I co ja słyszę? Ano: ale ty ładna jesteś! mało się nie posikałam po nogach ja wiem, że to takie durne zaczepki, ale umówmy się: ile 34latek ma okazję taki tekst od nieletnich usłyszeć?

Cytat:
Super, widze ze u was pogoda elegancka. u nas pomimo ze sloneczko to jednak takie wiatrzycho ze łba mi mało nie urwało
to i my na spacerowo
Bardzo wytwornie

-------------------------
A mój mąż prawdopodobnie od połowy maja do końca czerwca będzie na macierzyńskim a ja będę wówczas odbierała zaległy urlop, by od września do pracy wrócić.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 15:23   #4134
bokeh
Zakorzenienie

Szaja w sumie to chodziło mi o te wszystkie placówki nfz porównując do prywantych medicoverów czy luxmedów, gdzie też masz to opłacone a nikt łaski nie robi.... w nfz też niby opłacasz a jednak łaskę robią....
Stary 2013-02-28, 15:26   #4135
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
Mojej małej też zdarzają się zielonkawe kupki. Podałam jej dzisiaj dwa razy po 6 kropli, zobaczymy.

Powiedz, ile razy dziennie lekarz kazał to podawać przed karmieniem?
To dajesz przed każdym karmieniem, bo to enzym który pomaga trawić laktozę zwartą w mleku.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 15:41   #4136
LadyWhisper
Zakorzenienie

Szajus, nie, szczepienie w przyszlym tyg, bo naszej lekarki nie bylo.... no nie wiem, co mu wczoraj bylo, nocke przespal ladnie, o 3 i 6 wstawal na jedzonko, boje sie, ze faktycznie go zle chwycilam i go bolalo
Prosze prosze, jaki z Ciebie lachon

Z tymi wizytami domowymi, jak wtedy taka chora bylam, pisalam wam, maz chcial zamowic wizyte domowa dla mnie, to w rejestracji przez telefon mu powiedzieli, ze on ma przyjechac, spotkac sie z lekarzem przedstawic mu sytuacje i wtedy on zadecyduje, czy przyjezdzac, czy nie w medicover domowa ok. 150zl

Stary 2013-02-28, 15:54   #4137
BlackSanctum
Zakorzenienie

Deli, no właśnie ja mam tę samą herbatkę, o której mówisz - muszę przyznać, że jest bardzo smaczna, mam nadzieję, że na mnie też zadziała.

Dodałam fotkę mojej niuni do klubu - doskonale na niej widać, jak bardzo jest podobna do mojego TŻa.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 16:02   #4138
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

hej
My już po szczepieniu , to było straszne , Zuza płakała strasznie, ale na szczęście udało się ją uspokoić.

A i lekarka powiedziała, że za dużo na wadze przybrała i dobrze by było jakbym ją mniej przystawiała, zwłaszcza że w dzień je co 2 godziny,a generalnie ona płaczem się cycki nie domaga, tylko tak jakoś nam weszło to karmienie co 2 godziny.
I tak w 7 tż waży 4800g, a waga urodzeniowa to 3110.
Ale najlepsze jest to że jak byliśmy 2 tygodnie temu to nas inny lekarz przyjmował, to powiedział, że waga ok bo jest karmiona piersią i bądź tu mądry i pisz wiersze.....

edit: pytałam się o krostki to lekarka powiedziała, że to może być uczulenie na jakiś proszek, chemię itp, że za wcześnie by powiedzieć że to skaza białkowa, ale w chwili obecnej to nie skaza, i że trochę jej to wygląda na początki atopowego zapalenia skóry , masakra, czyli generalnie dalej nie wiem co to może być.....

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2013-02-28 o 16:06
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 16:14   #4139
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Aga, na piersi nie ma czegoś takiego "waży za dużo". Słowo honoru. W PL lekarze olewają siatki centylowe WHO dla dzieci piersiowych i kierują się tylko tymi dla modyfikowanych, głupota. Poza tym wg siatek centylowych to twoja i tak mniej niż moja ma
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 16:16   #4140
mala_19kw
Zakorzenienie

Hej lale
My dziś też zaliczyliśmy spacer,mały jeszcze po nim śpi. Nawet rozbieranie go nie obudziło,bo nawet jednego oka nie otworzył

Widze że NAZECZONA też jest mamusią,GRATULUJĘ!
Reszte musze nadrobić bom w tyle

BLACK-kochana chwal sie fryzurką
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości