Lubelskie Panny Młode - jesteście??? - Strona 256 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-03-19, 15:39   #7651
jagnabe
Raczkowanie

GG do jagnabe
Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Cytat:
Napisane przez alusia* Pokaż wiadomość
Nie byłam jeszcze na spowiedzi ale na naukach dowiedzialam sie jak to ma wygladac.Na pierwsza spowiedz idziemy 3miesiace przed slubem a na druga tydzien przed.P
3 miesiące przed?
Nie za długo? Ja słyszałam coś o miesiącu, a druga spowiedź, gdzieś dzień, dwa przed...

Gubię się już w tym wszystkim...
jagnabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-19, 15:40   #7652
wiolkaslonko
Rozeznanie

GG do wiolkaslonko

Zapomniałam dodać moja bedzie biała a nie ecru jak na zdjeciu

Cytat:
Napisane przez tola3804 Pokaż wiadomość
Ile kosztowała? (tak z ciekawości pytam) Bardzo ładna!
2.600 Dziękuje
wiolkaslonko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-19, 15:49   #7653
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagnabe Pokaż wiadomość
3 miesiące przed?
Nie za długo? Ja słyszałam coś o miesiącu, a druga spowiedź, gdzieś dzień, dwa przed...

U mnie np. było tak: pierwsza spowiedź po zgłoszeniu zamiaru zawarcia małżeństwa, druga spowiedź z racji skupienia (nie każdy ksiądz wymaga, nasz akurat wymagał w tym dniu spowiedzi) i ostatnia spowiedź będzie przed samym ślubem, najlepiej w piątek. Natomiast osoby po ślubie cywilnym i osoby mieszkajace razem spowiadaja się tylko raz przed samym ślubem.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-19, 15:51   #7654
jagnabe
Raczkowanie

GG do jagnabe

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
U mnie np. było tak: pierwsza spowiedź po zgłoszeniu zamiaru zawarcia małżeństwa, druga spowiedź z racji skupienia (nie każdy ksiądz wymaga, nasz akurat wymagał w tym dniu spowiedzi) i ostatnia spowiedź będzie przed samym ślubem, najlepiej w piątek. Natomiast osoby po ślubie cywilnym i osoby mieszkajace razem spowiadaja się tylko raz przed samym ślubem.
Dzięki za odpowiedź, ale coś dzisiaj kiepsko z moim logicznym myśleniem. Kompletnie nie wiem jak to u nas będzie...
Stary 2007-03-19, 16:36   #7655
mila25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Gdzie byliście na skupieniu/
Stary 2007-03-19, 16:37   #7656
mila25
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki za odpowiedź, ale coś dzisiaj kiepsko z moim logicznym myśleniem. Kompletnie nie wiem jak to u nas będzie...
My wybieramy sie na trzy miesiace przed czyli przed wielkanoca a pozniej przed samym slubem dzien dwa, a slub w lipcu
Stary 2007-03-19, 16:49   #7657
jagnabe
Raczkowanie

GG do jagnabe

Cytat:
Napisane przez mila25 Pokaż wiadomość
My wybieramy sie na trzy miesiace przed czyli przed wielkanoca a pozniej przed samym slubem dzien dwa, a slub w lipcu
Dzięki
Już mi lepiej
PS. Ale ten czas leci!!!
Stary 2007-03-19, 16:55   #7658
szczęśliwa_82
Raczkowanie

GG do szczęśliwa_82

Ela dawno ich nie widziałam wiec nie jestem w stanie ci powiedziec czy dlugie ma czy krótkie.
Wiolka super suknia
Co do mojego rajdu po mieście dzis to zamówilismy wreszcie zaproszenia,wybór trudny,ustalenie detali co do tekstu,czcionki itd...długo nam zajęły.W srode korekta i beda sie drukować
szczęśliwa_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-19, 17:06   #7659
kasiakkk
Zadomowienie

Dziewczyny powiedzcie mi proszę gdzie w Lublinie i kiedy można się zapisać na indywidualne spotkanie w poradni?

MOŻESZ JEJ POMÓC
www.serce-oliwki.pl
kasiakkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-19, 17:39   #7660
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mila25 Pokaż wiadomość
Gdzie byliście na skupieniu/
w Parczewie
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-19, 17:42   #7661
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
Napisane przez kasiakkk Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedzcie mi proszę gdzie w Lublinie i kiedy można się zapisać na indywidualne spotkanie w poradni?
my zapisywaliśmy w poradni przy katedrze,ale to było rok temu, gdzies na początku wątku opisywałam którego dnia sie przychodzi i zapisuje. Na swoja kolej trzeba troszkę poczekać ok 2-3 tygodni i taka mniej wiecej jest tez przerwa miedzy spotkaniami.

dziewczyny jeszcze pisały o poradni przy kosciele AVE
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-19, 17:43   #7662
szczęśliwa_82
Raczkowanie

GG do szczęśliwa_82

Cytat:
Napisane przez kasiakkk Pokaż wiadomość
W poradni przy moim kosciele są indywidualne spotkania.spójrz na strone www.bobola.pl tam bedą telefony do kobiet z poradni.wejdź w menu,małżeństwo i na dole strony powinny byc informacje tyle ze jedna z Pań jest do maja na zwolnieniu,wiec nie wiem czy cię to urządza.
Stary 2007-03-19, 17:57   #7663
kasiakkk
Zadomowienie

Yoolia i Szczęśliwa_82 - dziękuję Wam strasznie

Yoolia - nie poznałam Cię ładny avek

MOŻESZ JEJ POMÓC
www.serce-oliwki.pl
kasiakkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-19, 18:13   #7664
alusia*
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to alusia*

Cytat:
3 miesiące przed?

wiesz moja parafia jest bardzo specificzna..Prosli przekazac gosciom zeby nie rzucac ryżem ani pieniazkami bo to pogaństwo.Mozna czestowac przed kosciolem cukierkami.
alusia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-19, 18:15   #7665
alusia*
Wtajemniczenie

Wiolu suknia bardzo ładna i fajnie,zewybralas biala
Stary 2007-03-19, 18:33   #7666
alusia*
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Frecia_28 Pokaż wiadomość
Czy możecie jeszcze jakieś salony polecić?? A może znacie kogoś kto robi makijaże prywatnie i może przyjechac do Łęcznej?? Alusia a jak te kobietki z Łęcznej z salonu malują??
Nie znam w Łecznej sprawdzonej ,dobrej makijażystki.Pierwszy raz ide na makijaz do salonu.Tam gdzie bede czesana malowała sie moja kolezanka i wyszlo bardzo ładnie ale troche sie boje...Poprostu chce miec makijaz i fryzure robiona w jednym salonie zeby sie odprezyc (przynajmniej sprobowac,choc to bedzie pewnie trudne!)i nie latac.Na naukach poznalismy fajna pare maja slub godzine przed nami w mojej parafii.Kontakt utrzymujemy do dzis.Z tego co wiem to dziewczyna idzie na makijaz do salonu na deptaku nad Gutkiem.Tam jest sklep kosmetyczny,solarium i kosmetyczka.Podobnie jak ja idzie w ciemno.Pytala o kosmetyki i babka uzywa całkiem niezlych.
Stary 2007-03-19, 18:46   #7667
alusia*
Wtajemniczenie

Dziewczyny czy do sukni ktora ma "pogiety ",wyszywany deliktanie koronka gorset,odkryte ramiona,plecy pasuje biżuteria typu "obroża z cyrkoni(dżetów)?kobieta w salonie gdzie szyje suknie mi odradzila.Chciala mnie namówic na stroik.Jaka wybieracie bizuterie dla siebie?
Mam wreszcie wiecej czasu na WizażZmieniły mi sie godziny pracy i moge sobie spokojnie poczytac,popisac z Wami.Tylko cos pusto dzisiaj...
Stary 2007-03-19, 18:51   #7668
szczęśliwa_82
Raczkowanie

GG do szczęśliwa_82

W weekend nie było tutaj tak tłoczno jak dziś,kiedy pokazywałam swoją bizuterie wiec ponownie to robie i ponawiam pytanie,czy przypadkiem gdzieś w nawale swoich zakupów nie widziałyscie w Lublinie podobnego kompletu?to akurat jest svarowski,mam nadzieje ze znajde w Lublinie podobny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg svarowski.jpg (29,0 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg svarowski2.jpg (29,6 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg svarowski3.jpg (28,9 KB, 4 załadowań)
Stary 2007-03-19, 19:36   #7669
Frecia_28
Zadomowienie

GG do Frecia_28

Hmmm to ja chyba też zaryzykuję i się wybiorę do któregoś salonu w Łęcznej i tak przecież pójdę na próbny makijaż. Przecież nie opłaca mi się jechać do Lbn żeby się pomalować i tak będę zestresowana na maksa więc trzeba minimalizować stres
Frecia_28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-19, 19:44   #7670
wiolkaslonko
Rozeznanie

GG do wiolkaslonko

Cytat:
Napisane przez alusia* Pokaż wiadomość
wiesz moja parafia jest bardzo specificzna..Prosli przekazac gosciom zeby nie rzucac ryżem ani pieniazkami bo to pogaństwo.Mozna czestowac przed kosciolem cukierkami.
tak alusiu ta parafia jest bardzo specyficzna.
Alusiu i Freciu ja też szukam kosmetyczki w łęcznej ale narazie jakoś nie moge znależć mam nadzieje ze z Waszą pomocą coś znajdziemy
Stary 2007-03-19, 19:50   #7671
tola3804
Zakorzenienie

Hej dziewczyny!

Wreszcie udało nam się coś załatwić. Z naszym pecham spodziewałam się wszystkiego i obstawiałam, że znowu stanie się coś niespodziewanego i nic nie załatwimy, ale o dziwo się udało. Byliśmy dziś w USC i załatwiliśmy tą formalność. Było dokładnie tak jak niektóre z Was już pisały. Dla tych, które mają to jeszcze przed sobą: referat małżeństw znajduje się na parterze po lewej stronie w Trybunale Koronnym. Koszt: 84 zł. Pani pyta się o nazwiska po ślubie, wykształcenie i pracę. Szczerze mówiąc o wykształcenie i pracę to nie mam pojęcia po co... Po odpisy aktu małżeństwa należy się zgłosić 2 tygodnie po ślubie. Osoby urodzone w Lublinie muszą mieć tylko dowód osobisty, urodzone poza Lublinem - odpis aktu urodzenia. Do USC można się wybrać najwcześniej na 3 miesiące przed ślubem. Jakby któraś z Was miała jakieś pytanie, to chętnie odpowiem.

A wczoraj kupiłam sobie biżuterię w Olimpie, tzn. kolczyki i bransoletkę, bo na szyję nic nie potrzebuję z racji tego, że mam sukienkę ze stójką.

Pozdrawiam serdecznie!
Stary 2007-03-19, 20:13   #7672
Frecia_28
Zadomowienie

GG do Frecia_28

Wiolu i Alusiu - właśnie rozmawiałam z moją koleżanką, która wybrała się na makijaż do salonu w dawnym Albie (wiece gdzie??) tam pracuje p. Monika i była zadowolona, Monika ma kosmetyki Art Deco i utrwalacze do makijażu, cienie też OK. Mi się podobał jej makijaż, delikaty ale i wyrazisty.
Frecia_28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-19, 20:16   #7673
szczęśliwa_82
Raczkowanie

GG do szczęśliwa_82

Dziewczyny powiedzcie,czy któraś z Was słyszała o usłudze kominiarza na ślubie??słyszałam ze czeka on na młodych pod kościolem az wyjdą po ślubie sklada im zyczenia a potem daje dwa gołębie i oni je wypuszczają w niebo.Bardzo mi sie to podoba,troche inne niz zbieranie pieniędzy czy sypanie ryżem,tylko nie wiem gdzie tego szukac
Stary 2007-03-19, 20:35   #7674
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Napisane przez nicky_1981 Pokaż wiadomość
Witam serdecznie wszystkie wizazanki i naszego rodzynka! Mam pytanie skierowane do dziewczyn, czy moze któras z Was była lub moze słyszała cos na temat salonu Afrodyta (znanego taz pod nazwą Babski Swiat) na Chopina www.babskiswiat.com.pl ????? Bede wdzieczna za odpowiedz! Pozdrawiam
moja koleżanka sie tam ścinała parę razy, i ładnie wyglądała, ale ona takie raczej nowoczesne asymetryczne ścięcia miała, dzisiaj druga chciała się tam umówić, ale na dzisiaj już jej sie nie udało, ale jeśli w końcu się tam dostanie - to napiszę jak jej wrażenia

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-19, 20:44   #7675
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Napisane przez szczęśliwa_82 Pokaż wiadomość
W weekend nie było tutaj tak tłoczno jak dziś,kiedy pokazywałam swoją bizuterie wiec ponownie to robie i ponawiam pytanie,czy przypadkiem gdzieś w nawale swoich zakupów nie widziałyscie w Lublinie podobnego kompletu?to akurat jest svarowski,mam nadzieje ze znajde w Lublinie podobny
hmmm, widziałam takie tylko na allegro.... a też rozglądam się za biżuterią...

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-19, 23:13   #7676
paticzka
Raczkowanie

GG do paticzka

tola3804 szkoda że wczesniej nie napisalas ze musi byc nie więcej niż 3 m-ce do slubu. My też dzisiaj byliśmy w USC i się dowiedzieliśmy o tym Dlatego w naszym przypadku odpada bo dziś 19 a my slubujemy 23
szczesliwa_82 a gdzie zamówiliście zaproszenia? My przeglądaliśmy dziś też w kilku miejscach i wszędzie jest praktycznie to samo, oczywiście cenowe różnice można zauważyć.
Poza tym zamówiliśmy dekorację sali weselnej i cieszę się że mamy to z głowy. Ta druga zmiana w pracy mi się przydała Jeszcze jutro lecę po akt chrztu i prawie komplet dokumentów będzie. Tylko ciekawe ile on będzie ważny?
Od następnego tygodnia lecimy na nauki, bo czasu coraz mniej się robi...
Zyczę Wam miłej nocki.Buźka
Ps. A będziecie gościom przypinać kotyliony? Bo różne słyszałam opinie na temat tego zwyczaju...
Kubuś-07.10.2008
http://suwaczki.maluchy.pl/li-32746.png
paticzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-20, 08:01   #7677
bandola18
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez piotr25 Pokaż wiadomość
witam, tych zaproszeń jeszcze nie mam ale jak bede miał to sie podziele wrażeniami żeby nie było..
Mam do Ciebie takie pytanie, czy nie masz problemów z tym sprzedawcą , bo ja też jestem zainteresowana jej zaproszeniami miałam kilka pytań, wysłałam na maila, gg ale mi nie odpowiada, trochę to niepoważne. Te zdjęcia ma trochę niewyraźne więc dopytywałam się o szczególy
Stary 2007-03-20, 08:22   #7678
Ela1
Raczkowanie

Cytat:
Ela dawno ich nie widziałam wiec nie jestem w stanie ci powiedziec czy dlugie ma czy krótkie.
a to dlaczego się o nich pytasz?

Cytat:
Dziewczyny powiedzcie,czy któraś z Was słyszała o usłudze kominiarza na ślubie??słyszałam ze czeka on na młodych pod kościolem az wyjdą po ślubie sklada im zyczenia a potem daje dwa gołębie i oni je wypuszczają w niebo.Bardzo mi sie to podoba,troche inne niz zbieranie pieniędzy czy sypanie ryżem,tylko nie wiem gdzie tego szukac
też z chęcią się bym się czegoś dowiedziała, bo tez to mi się podoba
Ela1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-20, 08:33   #7679
wiolkaslonko
Rozeznanie

GG do wiolkaslonko

Cytat:
Napisane przez Frecia_28 Pokaż wiadomość
Wiolu i Alusiu - właśnie rozmawiałam z moją koleżanką, która wybrała się na makijaż do salonu w dawnym Albie (wiece gdzie??) tam pracuje p. Monika i była zadowolona, Monika ma kosmetyki Art Deco i utrwalacze do makijażu, cienie też OK. Mi się podobał jej makijaż, delikaty ale i wyrazisty.

Freciu wiem wiem ta pani ma też solarium prawda, bo ja tam własnie najcześciej chodziłam na solarium Tylko ile przed trzeba sie umawiać ????
Stary 2007-03-20, 08:39   #7680
tola3804
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paticzka Pokaż wiadomość
tola3804 szkoda że wczesniej nie napisalas ze musi byc nie więcej niż 3 m-ce do slubu. My też dzisiaj byliśmy w USC i się dowiedzieliśmy o tym Dlatego w naszym przypadku odpada bo dziś 19 a my slubujemy 23
szczesliwa_82 a gdzie zamówiliście zaproszenia? My przeglądaliśmy dziś też w kilku miejscach i wszędzie jest praktycznie to samo, oczywiście cenowe różnice można zauważyć.
Poza tym zamówiliśmy dekorację sali weselnej i cieszę się że mamy to z głowy. Ta druga zmiana w pracy mi się przydała Jeszcze jutro lecę po akt chrztu i prawie komplet dokumentów będzie. Tylko ciekawe ile on będzie ważny?
Od następnego tygodnia lecimy na nauki, bo czasu coraz mniej się robi...
Zyczę Wam miłej nocki.Buźka
Ps. A będziecie gościom przypinać kotyliony? Bo różne słyszałam opinie na temat tego zwyczaju...
Wydaje mi się, że odpis chrztu też może być ważny tylko 3 miesiące, ale nie jestem pewna...

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości