Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-01, 13:27   #4981
fiolusiek
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI

Cytat:
Napisane przez measia Pokaż wiadomość
Kobietki mam dylemat, co lepiej kupic nosidelko czy chuste? oba przystosowane dla maluszka od urodzenia. chuste moge kupic juz od £22 zas nsidelko, ktore mi poradzono to koszt ok £100. nie chodzi o pieniadze tylko o to co jest lepsze dla malucha
Chusta
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 13:48   #4982
measia
Wtajemniczenie

GG do measia Send a message via Skype™ to measia
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Chusta
uzywalas kiedys chusty? ja mialam nosidelko, ale dla starszego dziecka, ktore juz siedzialo
measia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 14:02   #4983
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
My już w domu.....leze w łóżku ale chyba nie zasne....
trzymam kciuki

a co do imprezowania przez ostatnie 2 tygodnie to nie sądzę, żeby zaszkodziło, wiele kobiet nie wiedząc o ciąży imprezuje ale rozumiem, jaki to wprowadza strach. nie wiem czy pamiętasz kiedy ja zrobiłam test i jak sobie wkręcałam, że mogłam zaszkodzić? po powrocie z wczasów, a tam i jakiś alko, ciągłe słońce, inny klimat, lot samolotem, itp. musiałam być w ciąży na kilka dni przed wylotem. na szczęście moje Dziecię dało radę i Twoje też da. wierzę, że za 8 m-cy będziesz czekać na rozwiązanie tak jak ja teraz

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Ale czy ta choroba Hasimoto może nie wyjść w badaniach z krwi??
chyba jak czytałam chociażby na wizażu opisy jak doszło do stwierdzenia problemów z tarczycą i hashimoto to nie spotkałam się z sytuacją, żeby nie wyszło to w badaniach krwi, tych podstawowych - tarczycowych.

odnośnie kontrolowania tsh, myślę, że jak nic się nie dzieje to wystarczy raz na rok sprawdzić, albo i rzadziej, przy staraniach wypadałoby częściej, a na początku ciąży może i co miesiąc, zwłaszcza, że i tak robi się badania to można sobie to dołożyć. ja teraz badam co miesiąc ze względu na leki, potem nie mam pojęcia jak to będzie.

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
No marzec się zaczął....A surczy brak;p CHodze rozwarta na 1 palec juz 10 dni;p
a u mnie cisza, Młody się nie szykuje..

Cytat:
Kobietki mam dylemat, co lepiej kupic nosidelko czy chuste? oba przystosowane dla maluszka od urodzenia. chuste moge kupic juz od £22 zas nsidelko, ktore mi poradzono to koszt ok £100. nie chodzi o pieniadze tylko o to co jest lepsze dla malucha
nie wiem, ja mam mętlik w głowie w tym względzie. wcześniej myślałam, że będę chciała chustę, ale już sama nie wiem. jeszcze położna w SR zaserwowała nam historię jak to dziecko się udusiło w chuście i że ona jest temu przeciwna to zgłupiałam całkowicie i póki co stawiam na porządne nosidełko, ale nie wiem jakie.

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

a tak w ogóle to niedawno zwlokłam się z łóżka.. pół nocy spędziłam w wc bo coś mi żołądek szwankował i nie mam pojęcia od czego, bo możliwości wczoraj było wiele. najpierw stres przed wizytą, potem obiad w mieście bo nie chciało nam się gotować, na deser zachciało mi się rurek z kremem z cukierni i coli, potem pierwszy raz piłam liście malin i... w nocy ledwo żyłam po tym wszystkim
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 14:30   #4984
Mmedeah88
Wtajemniczenie

Agatko kochana! To ja, zgodnie z Twoim życzeniem, nie gratuluję, ale mocno zaciskam kciukasy i tulę wirtualnie!
MUSI być dobrze!

Idę Was wreszcie nadrobić, bo tu już się wątek kończy...

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Cytat:
Cześć
ja nadal bez głosu jest ciut lepiej bo tż zabronił mi się wieczorem odzywać, ale po całym dniu pewnie znów będę skrzeczeć.. i mam taki mega suchy kaszel.. i mimo wyssania 5 opakowań pastylek na gardło poprawy brak

Maksi mam i nie wiem czy to za ich pomocą czy tego że zima już trochę mniej zimna ale od jakichś 2tygodni nic mi nie pękło na dłoniach aż wczoraj mój tż zauważył że nie narzekam na pęknięcia Najbardziej odpowiada mi ten regenerujący krem do rąk i to że te kremy są jak dla mnie bardzo wydajne dziękuję kochana za polecenie

To co dziewczyny.. Anusia, Eliza, Medi, Iza, Wika, Barbi, Jana .. wiosna coraz bliżej.. może jakiś bocian do nas przyleci i to nie jeden - najlepiej całe stado bocianów
I jak tam dzisiaj zdrówko?

A co to za cudowne kremiki?

Dzięki, Kochana Ale tymi wiosennymi boćkami Wy się podzielcie- ja skorzystam z tych jesiennych...

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
No ale to moja Chrześnica, więc czuję się też odpowiedzialna za nią

coś czarno to u siebie widzę ostatnio robiłam testy owulacyjne tak z ciekawości i wyszły 2 piękne kreseczki. No i akurat mój Małżonek na weekend przyjechał, więc pokazuję mu z wielką radością i błyskiem w oku a tu przerażenie u niego i mówi, że nie, bo "znowu będziemy to samo przeżywać"
Prawdziwa z Ciebie matka chrzestna- Twoja siostra i jej córka mają szczęście

Wiesz, ja się zastanawiam, czy te wymówki mojego męża (studia, praca, mieszkanie itp.) to nie była właśnie taka przykrywa... On sam twierdzi, że jest twardziel i że się szybko pogodził ze stratą. Hmm... Tylko dziwnie irytująco się uczepił tego, że póki ON nie napisze i nie obroni swojej mgr (!) to nie chce się starać o dziecko

Cytat:
A my właśnie wróciliśmy ze spacerku. Wydawało mi się, że nic się nie stanie jak przewietrze Stasia na pół godzinki, taka piękna pogoda, że szkoda siedzieć w domu i kisić się w tych zarazkach. A teraz wam powiem, że boję się, że mu zaszkodziłam.
I jak tam zdrowie Stasia?

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
U nas ząbkowanie, gorączka i mega katar ;/ mam nadzieje, że szybko wyjdą i to wszystkie
Ojoj... Biedny Miki...

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Byłam rano u gina, mam skierowanie do poradni genetycznej.

Rozmawiałam z nim długo o mojej sytuacji, zapytałam, co dalej będzie można robić w kierunku poznania przyczyny, zakładając, że genetyka wyjdzie w porządku (on i drugi lekarz dają małe szanse na to, ze coś wyjdzie nie tak, bo inaczej ciąża nie zaszłaby tak wysoko), spytałam o badania w kierunku zespołu fosfolipidowego i powiedział, że można zrobić, ale ogólnie jest kilkanaście przeróżnych badań (własnie w kierunku tego zespołu, czy tocznia) i w zasadzie wybierając poszczególne badanie jest to wybór "w ślepo" mogący nie dać odpowiedzi. Nie mając konkretnych wskazań do konkretnego badania trudno jest trafić w to odpowiednie. Nie wiem czy to jasno napisałam.

Co myślicie o takim podejściu lekarza?
Mój ma co do takich specjalistycznych badań podobne podejście. I ja się z nim zgadzam. To jest szukanie igły w stogu siana...

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39487445]Dziękujemy za kciuki

Arturek (chyba, bo się ustawił jak "odwrócony królik", czyli trzymał się pod kolanami i nie pokazał krocza:P) rośnie jak należy, idealnie przybrał o 2 tygodnie co do dnia. Dla matki-wariatki takie dokładne cyferki to ulga jak nie wiem.
Poza tym łożysko, wody, szyjka OK, choć miałam tylko USG (trochę się zmartwiłam, no ale gin wie lepiej).
Od następnego tygodnia robimy krzepliwość co tydzień.
Nospa 3 razy dziennie (bo mi się coś macica stawia, choć na badaniu była ładna, miękka). A poza tym to nic No u nas 50% czasu zajmują rozmowy o jedzeniu (tzn. co i jak mam jeść, żeby nie mieć wzdęć, bo to mój duży problem, który powoduje bóle brzucha:/). Ale jestem szczęśliwa
[/QUOTE]

Perse, dobrze czytać, że u Artka wszystko gra
A jak się chowa, to znaczy, że na pewno chłopak! Ci to zawsze tacy nieśmiali
I po raz kolejny brawa dla doktorka. Widać, że trzyma rękę na pulsie.

Cytat:
Napisane przez anusia1808 Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY A JA JUŻ WIDZIAŁAM TEGO ROKU 6 BOCIANÓW JAK JECHAŁAM DO WARSZAWY NA SZKOLENIE
To musi byc dobry znak więc szykować się kochane kltóra czeka na przesyłkę bo skierowałam (oczywiscie myślami) je do NAS!!!
Anusia, to już chyba II u Ciebie są przesądzone

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
nie robiłam dziś bety, bo dostałam dziś @ i brzuch boli jak cholera więc już po wszystkim...czwarty raz taki sam scenariusz...nie mam już sił na nic...nie wiem co robić, do kogo się zgłosić...nie mogę już słuchać tego, że trzeba walczyć, trzeba próbować, robić badania itd. ja to wszystko wiem, tylko to póki co nic nie daje...ja każdą stratę czuję tak, jakbym straciła dziecko...nie "ciążę", zarodek...dziecko...wiem, że większość nie traktuje tak wczesnej ciąży jako dziecko, ale ja tak...nie mogę słuchać jak mówią, że dobrze, że to tak szybko a nie za kilka miesięcy...ale to boli tak samo...czasem myślę, że wolałabym nie zachodzić w ciążę, żeby nie czuć tego bólu po stracie...
Rena, bardzo mi przykro...
Ja uważam podobnie, jak dziewczyny. Znajdź dobrego lekarza specjalizującego się w takich trudnych przypadkach. Może w końcu jakieś badanie coś wykaże, da jakąś wskazówkę do leczenia. Tulę mocno i trzymam kciuki!

Nadrabiam dalej...
Mmedeah88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 15:01   #4985
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Rena porób badania te podstawowe dla własnego spokoju. Ja mimo wszystko wolę żeby wyniki były prawidłowe.
Co do TSH to tak jak dziewczyny piszą niby jest ok, ale w przeciągu roku mogło się zmienić. Trzeba je sprawdzać chyba co 3 miesiące
Rena a miałaś robione usg tarczycy???
usg miałam robione i było ok, ale w poniedziałek robię badania...

agatkaa1 trzymam kciuki

Cytat:
Kobietki mam dylemat, co lepiej kupic nosidelko czy chuste?
moja siostra cały czas nosiła chustę; mówiła, że jest dużo wygodniejsze dla matki i dla dziecka też niż nosidełko...

Cytat:
Napisane przez Mmedeah88 Pokaż wiadomość
Rena, bardzo mi przykro...
Ja uważam podobnie, jak dziewczyny. Znajdź dobrego lekarza specjalizującego się w takich trudnych przypadkach. Może w końcu jakieś badanie coś wykaże, da jakąś wskazówkę do leczenia. Tulę mocno i trzymam kciuki!
szukam cały czas
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 15:16   #4986
Mmedeah88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
witajcie
O, widać telepatia istnieje, bo ja też sobie ostatnio myślałam o Tobie
Fajnie, że wszystko u Was gra. I że już gotowi na godzinę zero!

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj przeżyłam szok przy "korepetycjach" u mojej pyskatej 12-letniej Chrześnicy. "Mała" nie chce się wcale uczyć i odrabianie z nią lekcji to naprawdę masakra. Dzielimy ten obowiązek na pół z Siostrą - ja mam historię, przyrodę, polski i religię. A Siostra pozostałe. Siostra chodziła z nią już do psychologa, moja koleżanka - dobry pedagog - też miała z nią kilka spotkań. W końcu po badaniach wyszła dysleksja, dysortografia, słaby rodzaj jakiejś tam pamięci i problemy z koncentracją. No i tak ciągniemy ten "wózek", by Ślicznotka jakoś tę szkołę kończyła z jakimi takimi wynikami. A wczoraj "pochwaliłam się" jej, ze weszłam na stronę z jakąś grą komputerową, którą mi pokazała i jej przejście zajęło mi 3 godziny "Mała" od razu zaoferowała pomoc - że pokaże mi, jak to się przechodzi, więc usiadłyśmy do laptopa i zaczęłyśmy sobie grać. Ubawiłyśmy się mocno, po czym Mała mi mówi, że jest jeszcze 2 część tej gry i też mi ją pokaże. Ja jej na to, że ok, ale najpierw zrobimy 2 lekcje z historii, bo tyle miałysmy zaplanowane. Skrzywiła się i pyta, ile jej to zajmie, więc mówię, że to od niej zależy. Wzięła książkę i zaczęła czytać. Oczy mi wyszły ze zdumienia, bo czytać wcale nie chce. Mało tego - zapamiętała wszystko co przeczytała i śpiewajaco mi to opowiedziała z najdrobniejszymi szczegółami. Nasza lekcja trwała ok. pół godziny. Normalnie zajmuje to 2-3 godziny.
Dziewczyny, czy ona mogła oszukać psychologa z tymi swoimi problemami? Ale przecież badania miała robione... Po prostu nie wiem co myśleć. Traktowałam ją jak dziecko z problemami, ale wczoraj okazało się, ze to dziecko nie ma żadnych problemów, tylko chyba brak motywacji do nauki Jak ją do tego motywować, macie jakieś pomysły?
Ja mam piętnastoletnią siostrę. Nie wiem... To obrzydliwe lenistwo u dzieciaków to chyba jakaś choroba cywilizacyjna
O mojej sis też nie mogę powiedzieć, że głupia. Szczwane to czasem jak nie wiem... Ale jak przyjdzie np. do prostego przekształcenia wzoru na matmie czy fizyce, to słyszę tylko: Ale ja nie wiem, jaaak...
Także Wika- jeśli znajdziesz jakąś dobry sposób na zmotywowanie takich "mądrych, acz leniwych", to daj znać

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
my po wizycie. mam 3050g syna z usg wszystko w porządku. Młody jeszcze nie szykuje się do wyjścia. wymaz na paciorkowca pobrany, wynik za 3 dni. jak będzie ok to wizyta za 2 tyg, a jak wymaz wyjdzie kiepsko to wizyta za tydzień.

Coś po kościach czuję, że nie będzie już wizyty za 2 tygodnie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Jestem na diecie... Drugi tydzień. Spadło prawie 3 kg przeważnie daję radę, ale mam chwile zwątpienia
Brawo, Inutilku! Oby tak dalej!

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
My po wizycie - mały nie rośnie w dlugosciach i rozmiarach ale przybral malo 2800... niby OK, ale...
KTG dobre, skurczy nie mam. szew trzyma, choć dzieć napiera. jutro lab, diebetolog, w poniedzialek znow KTG, a we wtorek sciaganie szwu i prawdopodobnie szpital...
aaa!!
Paniczko, 2800 to ładna waga, przecież
We wtorek?! Toż to 4 dni tylko!

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
I tak mówię do TŻa, że gdybym faktycznie czekała do października na termin w Krakowie, to bym się nieźle wściekła
Ha... Nie dziwię Ci się. Tym lepiej, że udało się znaleźć inną poradnię z wcześniejszym terminem.

Cytat:
Cześć lachonki

Fajnie że już dzisiaj piątek.. i MARZEC mamy
Halo , halo czy są tutaj może jakieś niecierpliwe marcóweczki czekające na ten miesiąc długich 8 miesięcy To się doczekałyście(my) juuuhhhuuuu ale się będzie działo
Ależ będzie wysyp! Lunka, Paniczka, Monia, BYou, Klementynka...
Marzec to jedne wielkie święto będzie! I ogrom emocji

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Nie nadrabiam, bo za bardzo nie mam czasu. Oli w dzień nie śpi za dużo, domaga się cały czas uwagi. W środę na szczepieniu byliśmy, wczoraj dostał lekki katarek, a ja prawie dostałam zawału, czy na szczepieniu zdrowy był :/ Ponadto pediatra stwierdziła skazę białkową więc jeszcze ostrzejszą mam dietę
Maguś, fajnie, że karmicie się już tylko piersią
A myślałaś o chuście?
Też bym poszła na konsultację do innego pediatry... Na jakiej podstawie się stwierdza skazę?

Cytat:
Dziewczynki jesteście Kochane...teraz jak test suchy jest to widać bardziej ta kreskę....ale proszę o dużą dawkę kciukow bo brzuch mnie boli bardzo...może lepiej mogłam iść na ta wizytę dziś ale chyba nie miałabym na nią siły....
Anitka dobrze mówi- bierz leki i do wyrka!
Jak my tu wszystkie pozaciskamy kciuki, to nie ma opcji- będzie dobrze, Kochana!

Cytat:

a u mnie cisza, Młody się nie szykuje..

tak w ogóle to niedawno zwlokłam się z łóżka.. pół nocy spędziłam w wc bo coś mi żołądek szwankował i nie mam pojęcia od czego, bo możliwości wczoraj było wiele. najpierw stres przed wizytą, potem obiad w mieście bo nie chciało nam się gotować, na deser zachciało mi się rurek z kremem z cukierni i coli, potem pierwszy raz piłam liście malin i... w nocy ledwo żyłam po tym wszystkim
Może jednak się coś szykuje

Uff! Nadrobiłam Was wreszcie
Ja jednak założyłam, że infekcji nie ma. Nie mam absolutnie żadnych objawów... Szkoda tylko, że już leki zdążyłam wykupić. Ale to nic. Cieszę się, że nic mi nie jest.
Wczoraj miałam egzamin. I znowu doopa. Ech. Następne podejście 20 marca.
Stary 2013-03-01, 15:40   #4987
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Medi
Ale ja mimo wszystko jakoś tak myślę, że u Ciebie trochę lepiej z nastrojem. Posty mają taki wydźwięk, mam nadzieję, że to nie moje mylne wrażenie.

Odebrałam krzepliwość, jest OK.
Następnym razem zrobię we wtorek przed wizytą. Jak sądzicie, warto zrobić jeszcze dodatkowo d-dimery?
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 16:10   #4988
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
uzywalas kiedys chusty? ja mialam nosidelko, ale dla starszego dziecka, ktore juz siedzialo
http://www.youtube.com/watch?v=aOnhP5OYudI
Nie używałam, bo Stasio nie wymaga za wiele noszenia, woli leżeć i bawić się, więc nie ma problemu z noszeniem. Jak wychodzimy do sklepu czy coś to bierzemy go w fotelik. Zresztą neurolodzy i fizjoterapeuci ciągle powtarzają, żeby go nie nosić
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39528741]Medi
Ale ja mimo wszystko jakoś tak myślę, że u Ciebie trochę lepiej z nastrojem. Posty mają taki wydźwięk, mam nadzieję, że to nie moje mylne wrażenie.

Następnym razem zrobię we wtorek przed wizytą. Jak sądzicie, warto zrobić jeszcze dodatkowo d-dimery?[/QUOTE]
Mnie robili w szpitalu co 2-3 tygodnie
Stary 2013-03-01, 16:13   #4989
maksikola
Wtajemniczenie

Cytat:
My już w domu.....leze w łóżku ale chyba nie zasne....
muszę: aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaa!
Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
[ Ponadto pediatra stwierdziła skazę białkową więc jeszcze ostrzejszą mam dietę
ehhh, współczuję.

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

pani czy wiesz co oznacza koniec wątku??? szykuj się!!!
monika i luna Wy też
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 16:30   #4990
bacharybnik
Zadomowienie

Witam
Weszłam zobaczyć czy któraś z dziewczyn się rozpakowała a tu taka wspaniała wiadomość od Agatki

Agatka Jeszcze nie gratuluję ale trzymam bardzo mocno
@ na pewno przyjdzie do Ciebie ale w przyszłym roku

07.11.2010[*] Mój Aniołek
10.02.2011[*] Mój Aniołek
10.10.2016[*] Mój Aniołek
bacharybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 16:38   #4991
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
A my po pediatrze. Ze Stasiem lepiej.

no i ladnie wazy!

Cytat:
a co do imprezowania przez ostatnie 2 tygodnie to nie sądzę, żeby zaszkodziło, wiele kobiet nie wiedząc o ciąży imprezuje
ba! ja na trzezwo euro nie ogladalam

Cytat:
najpierw stres przed wizytą, potem obiad w mieście bo nie chciało nam się gotować, na deser zachciało mi się rurek z kremem z cukierni i coli, potem pierwszy raz piłam liście malin i... w nocy ledwo żyłam po tym wszystkim
poszalalas...

Cytat:
Ależ będzie wysyp! Lunka, Paniczka, Monia, BYou, Klementynka...
Marzec to jedne wielkie święto będzie! I ogrom emocji/ępne podejście 20 marca.
i Katka.

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość

pani czy wiesz co oznacza koniec wątku??? szykuj się!!!
znam zasady
Torres dzis tak kopie, że nie wiem czy to zlosc na matke za spacery czy skurcze przepowiadajace...

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 16:43   #4992
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Uff! Nadrobiłam Was wreszcie
Ja jednak założyłam, że infekcji nie ma. Nie mam absolutnie żadnych objawów... Szkoda tylko, że już leki zdążyłam wykupić. Ale to nic. Cieszę się, że nic mi nie jest.
Wczoraj miałam egzamin. I znowu doopa. Ech. Następne podejście 20 marca.
Przykro mi
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39528741]
[/QUOTE]

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 16:51   #4993
fiolusiek
Zakorzenienie

Pani a możesz opisać te skurcze? Mnie tak na początku brzuch się stawiał, a potem miałam takie ukłucie w dole brzucha, z biegiem czasu dłuższe i mocniejsze
Stary 2013-03-01, 16:56   #4994
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Pani a możesz opisać te skurcze? Mnie tak na początku brzuch się stawiał, a potem miałam takie ukłucie w dole brzucha, z biegiem czasu dłuższe i mocniejsze
brzuch mi stwardniał.
i był ból krótki, ale jednoczesny z fikaniem Torresa. i nie wiem czy to TE skurcze czy to nerwowy syn.
ale do bolu dotad mnie nie doprowadzal...

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 17:03   #4995
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
brzuch mi stwardniał.
i był ból krótki, ale jednoczesny z fikaniem Torresa. i nie wiem czy to TE skurcze czy to nerwowy syn.
ale do bolu dotad mnie nie doprowadzal...
Może to przypadek, albo Tores daje znaki, że gotowy. Tak czy tak: Szykuj się Mamuśka
Stary 2013-03-01, 17:35   #4996
Konto usunięte

4 posty do końca wątku
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 17:37   #4997
kooocur
Zakorzenienie

Już 3..

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 17:47   #4998
Mmedeah88
Wtajemniczenie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39528741]Medi

Następnym razem zrobię we wtorek przed wizytą. Jak sądzicie, warto zrobić jeszcze dodatkowo d-dimery?[/QUOTE]

U mnie nastrój ciągle faluje. Obecnie jest w miarę nieźle. Z drugiej strony- ile można Wam tu mędzić...
Te kilka promyków słońca, które się od kilku dni przedostają przez chmury chyba też swoje robi

Dobrze, że wyniki dobre
A co to te d-dimery?

Cytat:
:
i Katka.

Torres dzis tak kopie, że nie wiem czy to zlosc na matke za spacery czy skurcze przepowiadajace...
Tak myślałam, że kogoś pominęłam...

Ja myślę, że Torresik daje znać, że już mu się u matki w brzuchu nudzi

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Przykro mi
Dzięki, Kochana

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Już 3..
2
Stary 2013-03-01, 17:49   #4999
fiolusiek
Zakorzenienie

1:d
Stary 2013-03-01, 17:54   #5000
Konto usunięte

Cytat:
U mnie nastrój ciągle faluje. Obecnie jest w miarę nieźle. Z drugiej strony- ile można Wam tu mędzić...
Te kilka promyków słońca, które się od kilku dni przedostają przez chmury chyba też swoje robi

Dobrze, że wyniki dobre
A co to te d-dimery?
Właśnie sama nie wiem, tylko lekarz raz wspomniał, ale mówił, że to jest drogie badanie. A ja dzisiaj spytałam w lab i 15 zł, więc mogę zrobić. Ale tak myślę, że skoro kazał teraz robić co tydzień krzepliwość, to może zrobię na wszelki wypadek? To też coś związanego z zakrzepicą.
Stary 2013-03-01, 17:54   #5001
agatkaa1
Zakorzenienie

haha 0 a gdzie nowy wątek??

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 18:02   #5002
rena5
Zakorzenienie

no właśnie gdzie jest nowy wątek??
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 18:12   #5003
agatkaa1
Zakorzenienie

Fiol Ty kiedyś pytałaś....o kropelki SAB SIMPLEX????

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-03-01, 18:17   #5004
measia
Wtajemniczenie

GG do measia Send a message via Skype™ to measia

nowego brak
measia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 19:04   #5005
Alfahelisa
Zakorzenienie

haha tak goniły z postami a tu psikus i nowego wątku brak
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 19:40   #5006
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Fiol Ty kiedyś pytałaś....o kropelki SAB SIMPLEX????
Tak Ale nie mogłam nigdzie kupić orginalnych, a nie chciałam kupować przez neta i kupiłam polski odpowiednik Bobobotic. Ale średnio działał. Raz mi się kapnęlo za dużo i dostał strasznych wzdęć. Lepsza jest BioGaia
Stary 2013-03-01, 19:42   #5007
anusia1808
Rozeznanie

AGATKO

PERSE super że krzepliwość wyszła ok

Gdzie nowy wątek

"Każda łza uczy nas jakiejś prawdy..."
Ugo Foscolo
anusia1808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 19:43   #5008
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Tak Ale nie mogłam nigdzie kupić orginalnych, a nie chciałam kupować przez neta i kupiłam polski odpowiednik Bobobotic. Ale średnio działał. Raz mi się kapnęlo za dużo i dostał strasznych wzdęć. Lepsza jest BioGaia
a no tak pytam b na jednym z forum dziewczyna pisała że ma 3 sztuki....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-03-01, 19:45   #5009
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Mam 2 newsy

Pogodzilam sie ze starym - na moich wyśrubowanych warunkach of course
Wstepnie umowilam sie na wizyte w 2 klinikach nieplodnosci w kwietniu - novum w warszawie i bocian w białymstoku.

Jak dobrze wszystko pojdzie (moja histeroskopia na poczatku maja), to zaraz po niej chce podchodzic do IVF (moze sie tym razem uda)

Gdzie nowy wątek?

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 19:46   #5010
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
a no tak pytam b na jednym z forum dziewczyna pisała że ma 3 sztuki....

Nas na szczęście kolki ominęły.. Ale Maga chyba albo Kunia chciały te kropelki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości