Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:) - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-01, 10:40   #4621
Kinia_Sw
Zadomowienie

Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:)

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Posprzątałam chałupę i czas się pakować Ładna pogoda na jazdę dziś, to można śmigać w Polskę...Tak więc będę miała odwyk od wagi do poniedziałku Obawiam się, że może być to Weekend żarłoczny Co za bullshit.

Czaicie to, że Hindusi mają najmniejsze członki świata? Nie, żebym widziała, ale czytałam. Masakra, co nie?
A gdzie się wybierasz ?? na jakaś wycieczkę ??

hmm oni wogole chyba do wysokich tez nie należą i maja male stopy a jak stopa mała to i ..... mały tak słyszałam

Dziewczyny które zaczynały Ćwiczyć na orbitreku po ile minut ćwiczyłyście na początku ?? ja 25 min i nie daje rady
Kinia_Sw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 10:49   #4622
Tycha114
Raczkowanie

Nie martw się, ja na początku dałam radę 15 i miałam taką zadyszkę, że masakra :P teraz śmigam 40 min na lajcie
Tycha114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 10:56   #4623
anulciak85
Zakorzenienie

Ja na początku 15 a teraz spokojnie 45nawet w Body Space
Stary 2013-03-01, 11:14   #4624
Kinia_Sw
Zadomowienie

aaa to dobrze ze nie jest zemna az tak zle
Stary 2013-03-01, 11:26   #4625
anulciak85
Zakorzenienie

Cwiczac zwiekszasz wydolnosc i poprawiasz kondycje
Ja chce na silownie
Stary 2013-03-01, 11:30   #4626
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinia_Sw Pokaż wiadomość
A gdzie się wybierasz ?? na jakaś wycieczkę ??

hmm oni wogole chyba do wysokich tez nie należą i maja male stopy a jak stopa mała to i ..... mały tak słyszałam

Dziewczyny które zaczynały Ćwiczyć na orbitreku po ile minut ćwiczyłyście na początku ?? ja 25 min i nie daje rady
Jadę na Weekend do rodzinki w okolice Jeleniej Góry. A stamtąd żabi skok do Karpacza Jadę później, także zajadę tam wieczorem dopiero. Jeszcze się nie spakowałam Nigdy nie mogę się zorganizować przy pakowaniu, miotam się i cuduję

Poznałam Hindusa przez Internet i lubię sobie z nim na skype pogawędzić A ten artykuł o ich penisach wpadł mi w ręce przypadkiem
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 11:33   #4627
anulciak85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość

Poznałam Hindusa przez Internet i lubię sobie z nim na skype pogawędzić A ten artykuł o ich penisach wpadł mi w ręce przypadkiem
Napewno

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-01, 11:37   #4628
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulciak85 Pokaż wiadomość
Napewno
No tak Przecież celowo nie szukałam statystyk jakie Hindusi mają penisy
Swoją drogą, trochę się zawiodłam czytając, że najmniejsze na świecie...
Stary 2013-03-01, 11:50   #4629
anulciak85
Zakorzenienie

No przeciez wiem...
Stary 2013-03-01, 12:07   #4630
Tycha114
Raczkowanie

Kurczę dziołchy, czy jak robicie a6w to później Was tak brzuch boli? W sensie mięśnie??? Jak chce wstać, czy się położyć na brzuchu to mam wrażenie jakbym miała skurcz brzucha a todopiero 4 dzień, a chce całą serię przejść porządnie do końca, tylko boję się, że nie wytrzymam, jak mnie tak będzie zwijać :P
Tycha114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 12:59   #4631
kasiuuuunia333
Raczkowanie

Hej dziewczynki

U mnie dzisiaj humor średni, tak samo jak pogoda. Pokłóciłam się wczoraj z małżem i mi to siedzi w głowie cały czas... Na prawdę czasami przechodzi samego siebie.

Czytam Was regularnie i tematy, które poruszacie potrafią mi poprwić skutecznie humor. Zresztą wczoraj po kłótni weszłam tu do Was i nadrobiłam wszystko i od razu mi się humor poprawił.

Monia co do Twojego maminsynka to szkoda sobie głowy zawracać. Dla każdego faceta jest mama najważniejsza ale jak jest ważniejsza od kobiety i randki z pyszną kolacją to już jest przegięcie, że nie wsponme w ogóle o tym co napisał, bo się tylko pogrążył...

U mnie dzisiaj na obiad sałatka z kurczakiem-pycha będzie mam nadzieje z tza-tzikami... juz się nie mogę doczekać.

Ja też dawniej miałam blond i farbowałam Palette bo na moich włosach nic innego nie działało, nawet jak u fryzjera robiłam to lepiej nie wychodziło. Teraz mam naturalne jak widziałyście na zdjęciach ale w gowie zawsze zostanę blondynką. Teraz nie bede jednak się tak farbować bo już wogóle by mi powypadały te moje kudełki także może lepiej nie kombinuje

Cel I:112, 109, 106, 103 - zaliczony!
Cel II:101, 98, 95, 92 - zaliczony!
Cel III:89(88), 86, 83, 80 - zaliczony!
Cel IV:77, 74, 71, 68 -

"Odchudzanie to jedyna gra, gdzie wygrywa ten co traci!"
kasiuuuunia333 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-01, 13:28   #4632
Niuuniiaaa
Rozeznanie

Monia baw się dobrze a ja do 21 na zajęciach będę siedzieć od razu przyszedł mi na myśl ten internetowy Hindus

Ja Wam z orbim nie pomogę, bo w życiu na tym nie ćwiczyłam z a6w też nie umiem pomóc

Kasiu to zupełnie jak z moimi włosami tylko Palette (która okropnie je popaliła) i Joanna (która nie do końca daje radę na 9 wypróbuję nowy odcień na 12)
A co do męża musieliście się mocno pokłócić skoro do dziś Ci to w głowie siedzi. Może przegadajcie na spokojnie temat, jak przepracujecie problem bez emocji to pomoże (wiem łatwo się mówi). Głowa do góry i uśmiech proszę

Ja dopije kawę i idee na zajęcia taka piękna pogoda jest

Dietowo puki co ok ale na uczelni zjem 2 kanapki jestem zła, że tyle pieczywa wpadnie.
A w ogóle jadłam:
I owsianka
II pysznaaaaa potrawa, która powstała spontanicznie coś jak chińszczyzna (kurczak, warzywa, ryż brązowy, mnóstwo przypraw hehe wszystko co było w kuchni i sos z jogurtu sama nie pamiętam co sypałam ale było cudne)
III kanapka
IV kanapka

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
Napisane przez miiilenka Pokaż wiadomość

Pisalyscie o wlosach, ze po rozjasnianiu sie robia "kurczaki", ja myje co 3-4 mycie wlosow szamponem z Joanny, takim fioletowym. Dzieki nie mu nie mam jajecznicy na glowie, tylko fajny blond

Zaraz sie szykuje do gina na badanie milego dnia!
Kochana czy to ten??
http://allegro.pl/joanna-ultra-color...061365778.html

Da radę na dość żółtych/miodowych włosach?

"Wiara czyni cuda, lecz tylko walka daje efekty."

10.2012
nie palę
nie piję gazowanego
Niuuniiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 14:11   #4633
Furry Sue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kinia_Sw Pokaż wiadomość
Oficjalnie dementuję te pogłoski rozmiar stopy nie ma z tym nic w spólnego, chyba że trafiły mi się dwa wyjątkowo wyjątkowe wyjątki

Słyszałam też, że ma to ponoć związek z wielkością nosa - też bzdura

Generalnie - loteria, choć wiadomo, że wśród czarnoskórych fanty są nieco wyższego przedziału gabarytowego Monia, jakiegoś Murzynka se lepiej znajdź

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Oj, przypomniało mi się, nawet trzy wyjątki, a to pech

78*77*76*75*74*73*72*71*7 0*69*68*67*66*65!

https://www.facebook.com/taauhandicraft/
Furry Sue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 14:47   #4634
Joanna XL
Zakorzenienie

Mnie nie ma a tu takie tematy Furry truddno mi sobie wyobrazic ciebie jakko klode o inteligencji brokula aczkolwiek brokul to w miare inteligentne warzywo bo ponochamuje alzheimera rowin tamt chny? Jakiej uzywasz i ile sie trzyma? Ja farbowalam na czerwono, mialam epizod blond(m. Krytykowal bo mu za bardzo tesciowa przypominalam) a ostatnio z uwagi na ekologie i niechec do chemiioraz lenistwo jestem naturalna szatybnka...ale cos mnie nosi na zmiany

Goscie bylyi i wybyli(darmowa noclegownia u Joanny zaprasza ja jadlam i pizze, i chipy (rozsadne ilosci) i wino (nierozsadne) a dzis mam wage 76.9 i naprawde nie rozumiem jak to u mnie dziala...

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Podsumowujac miesiac luty-schudlam 2 ok co oczywiscie nie powala..ale lepiej schudnac niz utyc za to w ciagu ostatniego 1,5 miesiaca zgubilam 1,8 % tluszczu
Marzec bedzie lepszy, musi byc bo jest wiosna!!! Otworzylam sezon biegowy_pierwsze 5 km w tym roku za mna.... ale ledwo ledwo dalam rade;(bardziej sila woli (bo jesienia biegalam 8-10) niz faktycznie sila miesni...

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Furry, kwiatuszek a jakk wasze otwarcia sezonu? Wiosna jesuper a6W natomiast faktycznie boli jak ma sie slabe miesnie brzucha (w zeszlym roku mialam problem z wstawan dnia ie od zakwasow) ...
no i wiadomosc dnia nie mam internetu ;( pisze z kom co jest straszne i jest ostateccznym dowodem mego uczucia dla wasprzepraszm za bledy btw...
Joanna XL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 15:46   #4635
Beatagr3
Zadomowienie

Hej!
Dopiero niedawno wróciłam do domu, jechałam autem po wkłucia do pompy i jako, że mój gps w komórce zawiódł to pobłądziłam parę razy . Teraz w końcu zjadłam obiad i trochę odpoczynku mogę mieć.

Ale okresu nadal nie mam , w przyszłym tygodniu zapisze się do gina. Wyczytałam w necie, że czasem po odłożeniu tabletek okres się stopuje i trzeba go wywołać. Mam nadzieję, że to nic poważnego

Co do orbitreka to najpierw robiłam 2 pierwsze dni 15 minut a potem od razu na 40 min przeskoczyłam
Stary 2013-03-01, 15:59   #4636
miiilenka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Niuuniiaaa Pokaż wiadomość

Kochana czy to ten??
http://allegro.pl/joanna-ultra-color...061365778.html

Da radę na dość żółtych/miodowych włosach?
tak to ten mam nadzieje, ze da rade

Dzien mija spokojnie, w ramach herbatki po obiedzie wpadly 2 ciasteczka wlasnie zjadlam podwieczorek i bede sie uczyc dalej. Jak tam łikend? Ja w ndz zgrzesze swiadomie, jeszcez nie wiem czy bedzie to pizza czy jakas salatka

CI
ASTKO-minuta w ustach,godzina w żołądku,całe życie w biodrach

http://www.youtube.com/watch?v=j6QogAYG2ck LILU - SŁODKICH SNÓW
miiilenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 16:08   #4637
sagapao
Raczkowanie

Cześć dziewczyny Już tłumaczę moją nieobecność ..
Pracuje drugi dzień i brak czasu
Jeszcze mąż wczoraj przylazł z rozwalonym paluchem sam opuszek i 4szwy Biedny bo w nocy to z bólu chodził po ścianach aż ja nie mogłam spać co sie tak wiercił.. Kto by pomyślał że taki mały paluszek a tak może napierniczać...
U mnie dietowo ok ciężko znaleźć czas na jedzenie w pracy
Udało mi się cel osiągnąć na dzień dzisiejszy zeszłam na 79.7 i jestem szczęśliwa
Jutro też do pracy lece...
Mam nadzieje że koło 21 do was zaglądne

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Beatagr3 Pokaż wiadomość
Hej!
Dopiero niedawno wróciłam do domu, jechałam autem po wkłucia do pompy i jako, że mój gps w komórce zawiódł to pobłądziłam parę razy . Teraz w końcu zjadłam obiad i trochę odpoczynku mogę mieć.

Ale okresu nadal nie mam , w przyszłym tygodniu zapisze się do gina. Wyczytałam w necie, że czasem po odłożeniu tabletek okres się stopuje i trzeba go wywołać. Mam nadzieję, że to nic poważnego

Co do orbitreka to najpierw robiłam 2 pierwsze dni 15 minut a potem od razu na 40 min przeskoczyłam
Ja po odłożeniu tabletek dostałam po 6tygodniach... u każdego inaczej ale zapisz sie do gina...
A brakiem może być dieta..
Ja miałam ponad tydzien plamienia i 2dni żekomego okresu więc to dietą bylo spowodowane...stres swoja drogą
72,5...70,5
i oby dalej 69,5...65,5
1 cel: 1 marca zobaczyć 7 z przodu - Cel osiągnięty 79.7
2 cel: 75kg... osiągnięty
3 cel: 70kg...
już 16kilo za mną.
sagapao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 16:11   #4638
Beatagr3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sagapao Pokaż wiadomość
Ja po odłożeniu tabletek dostałam po 6tygodniach... u każdego inaczej ale zapisz sie do gina...
A brakiem może być dieta..
Ja miałam ponad tydzien plamienia i 2dni żekomego okresu więc to dietą bylo spowodowane...stres swoja drogą
Tyle, że okres po odłożeniu miałam już jeden pod koniec grudnia, teraz mamy już marzec i parę razy myślałam, że coś będzie bo brzuch pobolewał, a tu nic. Jeszcze nie panikuję, bo czytałam, że nawet do 6 miesięcy może nie być okresu, ale mimo to wolę iść do gina i się upewnić.
Stary 2013-03-01, 17:01   #4639
sagapao
Raczkowanie

Cytat:
Tyle, że okres po odłożeniu miałam już jeden pod koniec grudnia, teraz mamy już marzec i parę razy myślałam, że coś będzie bo brzuch pobolewał, a tu nic. Jeszcze nie panikuję, bo czytałam, że nawet do 6 miesięcy może nie być okresu, ale mimo to wolę iść do gina i się upewnić.
Pewnie że idź a nie myślałaś może o ciąży ???
72,5...70,5
i oby dalej 69,5...65,5
1 cel: 1 marca zobaczyć 7 z przodu - Cel osiągnięty 79.7
2 cel: 75kg... osiągnięty
3 cel: 70kg...
już 16kilo za mną.
sagapao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 17:22   #4640
Beatagr3
Zadomowienie

Jakby była ciąża, to chyba wiatropylna ta możliwość więc jest całkowicie wykluczona. Ale w przeszłości moje okresy też były nieregularne i niezbyt częste, miałam podejrzenie pco i w sumie chyba je mam. Przestałam brać hormony, które w sumie chyba na trądzik były przepisane, żeby nie truć organizmu już tyle. Trądzik w sumie nie wrócił, sporadycznie jakaś krosta, więc na coś pomogło.
Stary 2013-03-01, 18:19   #4641
CARLA_23
Wtajemniczenie

Hello
Ja tylko na moment bo a6w na mnie czeka... Dziś dopiero 4 dzień
Wczoraj świętowałam wieczorkiem i standardowo było winko i pizza
Od dzisiaj nie piję kawy Rano trochę dziwnie było mi do śniadania wypić zieloną herbatkę ale mam nadzieję że codziennie będzie lepiej Kawkę dopiero w święta wypiję
Gratuluję spadków wagi dziewczynki
Aśka, Iza nie będę się na razie oczyszczać bo nie dam w tej chwili rady Może w kwietniu będę miała kilka wolnych dni to wtedy...
Monia Gratuluję stażu
Zajrzę pewnie dopiero w niedzielę do Was...Jutro wieczorkiem mam gości, w niedzielę planuję zakupy ubraniowe zrobić...
Zmykam dziewczynki miłego weekendu

"W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie.Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu"
CARLA_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 19:10   #4642
Joanna XL
Zakorzenienie

No mam internecik w miare normalny .. Ale nie wiadomo jak długo .. Ciesze sie bo zostałam sama n weekend i bez netu nedznie Ale jest

Właśnie wróciłam z sushi ... Było pyszne - i zjadłam je w ramach podwieczorka i kolacji wiec ujdzie : ) W dodatku popiłam woda

Niestety też musze iść robic a6w - Carla łącze sie w bólu - nie chce mi się ale przeciez wytrwamy ? U mnie dzień 10 już...

Niunia czylizostałyśmy same na placu boju z oczyszczaniem Jak masz ochote to ja bym zrobiła - zacząć możemy w środe 6 marca bo już będe w Polsce ...Jabłka sa drugiego dnia to zdąze znalezć i odpalić sokowirówke ...Tylko w sumie nie wiem czy jest sens - bo kwiatuszek średnio chwalił...Furry a ty to rekomenduejsz ? Dało to coś ?

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

ogolnie jakbyś nie kryłą sie z wagą startową to juz bys od tygodnia świeciła na liscie na zielono - schudłaś z nami 10 kg

Czyli na razie ty i kwiatuszek udowadniacie że ten wątek odchudza faktycznie Bo jak ja czasem czytam co pisze że jem to dziwie sie że tu nie tyle

Ide wajderować - zajrze jak skończe ... choć widze że wszyscy maja dziś sensowniejsze plany na wieczó Tylko ja słomiana wdowa
Stary 2013-03-01, 19:48   #4643
kwiatuszek2 3
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Joanna XL Pokaż wiadomość

edni post napisano o 15:39 ----------

Furry, kwiatuszek a jakk wasze otwarcia sezonu? Wiosna jesuper a6W natomiast faktycznie boli jak ma sie slabe miesnie brzucha (w zeszlym roku mialam problem z wstawan dnia ie od zakwasow) ...
no i wiadomosc dnia nie mam internetu ;( pisze z kom co jest straszne i jest ostateccznym dowodem mego uczucia dla wasprzepraszm za bledy btw...
super byłam na kijkach 40 min.....i się zakochałam , jest na prawdę git. już nie mogę doczekać się jutra
cel III 69,68,67,2,66,65-23,1 kg
cel IV 65,64,63,62

kwiatuszek2 3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 19:49   #4644
anulciak85
Zakorzenienie

Beata ja juz mialam od poczatku odchudzania rozne przeboje z @ poczawszy od 2tyg opoznien po @ trwajace 6tyg wg gina skutki odchudzania i odstawienia anty
Stary 2013-03-01, 20:05   #4645
ogolnie
Zakorzenienie

Jestem u Jeleniów. W sensie w Jeleniej Górze Mówię wam, ile tu jeleni...Roi się w oczach

Raz: nażarłam się jak jak dziki guziec z inteligencją brokuła
Dwa: nażarłam się jak dziki guziec z inteligencją brokuła
Trzy: nażarłam się jak dziki guziec
Cztery: Żałuję
Pięć: nie wchodzę na wagę przez dwa tygodnie. Dobry żart, nie?
Sześć: pogoda piękna. Jutro wyruszam w góry.
Siedem: nażarłam się jak dzik
Osiem: nażarłam się jak dzik
Dziewięć: Jestem zmęczona
Dziesięć: i nażarta jak świnka.

Cóż, tak bywa w weekendy. Do zobaczyska jutro wieczorem bądź jak spadnę w przepaść to do zobaczenia w raju (chyba ) to się tam będę dalej odchudzać
Stary 2013-03-01, 20:17   #4646
Furry Sue
Zadomowienie

Ja tak na szybko, bo jestem już lekko zakręcona desperadosem
Myślę, że warto tego oczyszczania spróbować, to że na mnie podziałało tak a nie inaczej, nie znaczy, że na Was też. Sss7 była zadowolona

Eee.. a resztę dopiszę później, bo gitarka czeka Rany, robiłyśmy dzisiaj Adele - Someone like you na chór, boskie! jakbym miała kartę SD w telefonie, to bym Wam nagrała

Stary 2013-03-01, 20:40   #4647
Joanna XL
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszek2 3 Pokaż wiadomość
super byłam na kijkach 40 min.....i się zakochałam , jest na prawdę git. już nie mogę doczekać się jutra
No to super Też uważam że ruch na świeżym powietrzu jest poprostu fajniejszy ...

I na pewno zdrowszy

Oczywiście po szóstce uznałam ze sushi o 17 nie klasyfikuje sie jako kolacja ... Kolacje jem obecnie .. Zdrowa że aż strach
Sałata lodowa z pomidorem i kapka oliwy ( troche mi tłuszczy w diecie chyba brakuje pare oliwek i mieszanka ziarenek do sałatek (dynia, słonecznik , pinia na okrase ..A do tego jajko z cebulka i pieczarkami...

Czuje że łapie drugi oddech i pewnie troche posiedze ... Min do północy żeby sie strawilo

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

ogolnie udanych wycieczek - zazdroszcze gór .. tutaj płasko strasznie ..Ale za tydzień nad morze

MIłęgo wieczoru i dobranoc ... Życze dietetycznych snoofff
Stary 2013-03-01, 21:38   #4648
ogolnie
Zakorzenienie

Joanna
Ooo jaki spadeczek Super

U mnie będzie zapewne z dwa kilo więcej, ale wiecie co? ☠☠☠☠☠☠☠ę to
Nie będę się załamywać przecież, nie odchudzam się na wyścigi z samą sobą.

Idę spać. Papa babeczki
Stary 2013-03-01, 22:44   #4649
Furry Sue
Zadomowienie

Nie mogę pić. Zżarłam wszystko, co nadawało się do zeżarcia. Gdyby chciało mi się gotować, to pewnie zżarłabym jeszcze więcej. dobrze, że jutro rower w planach i dziś też zresztą prawie tysiaka spaliłam... ale rano

Stary 2013-03-01, 23:38   #4650
Kinia_Sw
Zadomowienie

Cytat:

wow super a na jakim poziomie cwyczykas?

chyba do mojego zestawu cwiczen tez doloze sobie 6w ;-)

milych snow
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości