Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 8 14,04%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 14 24,56%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI 1 1,75%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 8 14,04%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 12 21,05%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-01, 20:05   #3931
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
są gorsze rzeczy niż włosy... np. krzywe nogi
albo włosy na krzywych nogach

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
a i postanowione.. Mam się jeszcze kulturalnie rozwijać do konca ciaży..
Plan jest takie, że raz w tygodniu idę do muzeum.. Mieszkam w Wawie 6,5 rokui byłam:
- 1 raz w teatrze
- 3 razy w filharmonii (ale tylko dlatego ze dostałam bilety za darmo od mamy ucznia)
- 1 raz w operze (też bilety dostałam za darmo od tej samej osoby)
- 1 raz w muzeum (bo przyjechal do mnie brat musiałam zostawić TZta samego zeby mógł się uczyć na obrone i z braku laku poszliśmy do muzeum)
- 1 raz na nocy muzeów...
to ja nie wiem czy taka ukulturalniona będziesz chciała gadać z takim chamkiem-ignorantem jak ja choć do teatru bym się przeszła akurat
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 20:05   #3932
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

Justi - jak Ty ta zielen wypatrzylas? hehe moj tz tez sklania sie ku "lnianej" tapicerce i bardzo podobal mu sie perso imitacja lnu
znalazlam laret w tym kolorze http://twojedziecko.net/598-thickbox...tor-serwis.jpg

uu fajny
Stary 2013-03-01, 20:06   #3933
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 20:06   #3934
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
masakra, to miał rewelacyjne towarzystwo
i jeszcze ten od żony codziennie nastawiał sobie budzik na 6.30.. śniadanie było między 8-9 podawane piętro niżej..
I mówi, że do tej pory nie wie po co?? wstawał i sobie siedział
Najgorzej ze mój tż to straszny śpioch i normalnie to od dopiero między 10-11 zaczyma myśleć o wstawaniu..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 20:07   #3935
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
O nawet Siedlce są... dopiero 13 maja, ale może się wybiorę
Bielsko pewnie sie pojawi jak juz urodze

Ash - idziesz jak burza z ta domowa wyprzedaza! super mam nadzieje, ze podczas przeprowadzki tez znajde takie cuda, ktorych nie uzywamy i bedzie mozna cos zarobic, a przy okazji zyskac przestrzen.

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
ogarniam w przyszłym tyg. W poniedziałek wypowiedzenie w pracy, wtorek US, środa ZUS

chce mi się chałwy, bardzo chce mi się chałwy. Tylko czy chce mi się iść do sklepu
trzymam kciuki, za atywny przyszly tydzien. u mnie tez sie taki zapowiada, a zus jeszcze sobie zostawiam "na pozniej". chyba od kwietnia...

mniam, zjadlabym chalwe
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 20:10   #3936
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki, które oglądały Murę na żywo jaki kolor ma ta spacerówka ?
Wściekle różowy czy czerwony ? http://allegro.pl/maxi-cosi-mura-4-d...057312700.html Nie chcę Antośka wozić różową spacerówką
nie wiem, na zdjęciu wygląda różowawo, ale widziałam murę na bezpiecznym maluchu i tam była czerwona

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
1. Tak to przez cały dzień byśmy tort jadły a teraz tylko po kawałku i spać

2. Dziękuję jeszcze raz wszystkim razem i każdej z osobna za życzenia
1. teraz nie pójdziemy spać, dopóki wszystkiego nie zjemy
2. mam nadzieję że się spełnią

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
i jeszcze ten od żony codziennie nastawiał sobie budzik na 6.30.. śniadanie było między 8-9 podawane piętro niżej..
I mówi, że do tej pory nie wie po co?? wstawał i sobie siedział
Najgorzej ze mój tż to straszny śpioch i normalnie to od dopiero między 10-11 zaczyma myśleć o wstawaniu..
szkoda że twój tż nie zapytał po co. może on pisał smsy do żony? albo opisywał jej co mu śniło
Stary 2013-03-01, 20:10   #3937
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
ej pojawił się wątek listopadowo-grudniowych mamuś, a jeszcze przed chwilą listopadowo-grudniowe mamy 2012 szalały z ilością wątków. ale ten czas zapiernicza..
dokładnie to im napisałam, że nie wierzę!! dopiero co skończyły rodzić i zaraz znów będą!
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
no to przegapiłam
w takim razie
edit: kolor piękny zwłaszcza ten seledynek
dzięki i spadaj
Cytat:
Wściekle różowy czy czerwony ? http://allegro.pl/maxi-cosi-mura-4-d...057312700.html Nie chcę Antośka wozić różową spacerówką
wg mnie będzie babska ta spacerówka ale nie widziałam na żywo
Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
my planujemy wydać na wózek tak do ok. 3 k, znajoma ma ten tako laret i muszę przyznać, że wygląda super w realu, na zdjęciach się tak nie prezentuje..
no ja chciałam się zmieścić w 2k mnie się laret podoba ale tylko imitacja lnu bo te kolorowe mają ramę w kolorze i koła no ale wg mnie jedo się lepiej prowadzi, bardziej lekko

Cytat:
jeszcze propos tych fot, to znajomi mówili mi kiedyś, że ich znajoma para po porodzie wszystkim znajomym powysyłała zdjęcia właśnie takie poporodowe emailem... i podobno ta dziewczyna wyglądała okropnie i miała cycek na wierzchu, bo małą przystawiała na tym zdjęciu czy coś... no po prostu szok. Ja czegoś takiego nie rozumiem.
ja pierdzielę... mnie się w ogóle nie podoba moda dodawania fotek takich prosto ze szpitala na fb czy inne portale, te dzieci nie są najpiękniejsze w tych rożkach i owinięte pieluchami jasne, mmsa do mamy mogę wysłać z takim zdjęciem czy do najbliższej przyjaciółki ale nie do wszystkich... przecież będzie okazja pokazać dziecko w ładniejszej wersji

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-03-01 o 20:15
XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 20:11   #3938
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
eee tam, no letka przesada... ale w sumie, wiesz, można sobie pomalować łapki, a stopy zostawić, albo odwrotnie.... a w sumie to... mam to w dupce bardziej się przejmuję tym, czy zdążę odrost ufarbować, w razie gdyby mnie jakiś wcześniejszy poród zaskoczył
przesada czy nie przesada, każdy zrobi jak będzie uważał
widzisz, ja nie mam z tym problemu, bo paznokcie naturalne mam spoko a włosów nie maluję na dowód tego, kiedyś wrzucę uczapirzenie i upazurzenie
Stary 2013-03-01, 20:11   #3939
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
co to jest wii?

bólom żeber, bólom w ogóle mówimy nie!
nintendo wii, taka konsola, cos jak xbox albo ps. bardziej popularna zagranica bratanek mi powiedzial, ze wii jest dla dla dzieci do lat 8 a pozniej juz lepsze gry sa dla starszych na tych dwoch pozostalych hehe. ale mysle, ze to byl pretekst, zeby opchnac jego konsole mlodszemu, a on chcial nowa

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
to jest właśnie to, co koniecznie musisz kupić od Ash
m arketing pelna para
Stary 2013-03-01, 20:12   #3940
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:

to ja nie wiem czy taka ukulturalniona będziesz chciała gadać z takim chamkiem-ignorantem jak ja choć do teatru bym się przeszła akurat
spoko jestem tolerancyjna:p

Wojtek
Stary 2013-03-01, 20:13   #3941
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Aaa pościel to kupiłam hoho temu już w łóżku schowana leży
No to dooobra chwalę się, uwaga
Rożek: http://www.darland.pl/media/products..._at=1358539079
Pościel: http://darland.com.pl/img/h2/3el_bez_2.jpg
uroczy komplecik, bez zielonego
Stary 2013-03-01, 20:13   #3942
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie to im napisałam, że nie wierzę!! dopiero co skończyły rodzić i zaraz znów będą!
spodobało im się

Cytat:
spoko jestem tolerancyjna:p
to dobrze

Cytat:
m arketing pelna para
Stary 2013-03-01, 20:14   #3943
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:

szkoda że twój tż nie zapytał po co. może on pisał smsy do żony? albo opisywał jej co mu śniło

Wojtek
Stary 2013-03-01, 20:16   #3944
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
ej pojawił się wątek listopadowo-grudniowych mamuś, a jeszcze przed chwilą listopadowo-grudniowe mamy 2012 szalały z ilością wątków. ale ten czas zapiernicza..
To znaczy, że my zaraz rodzimy

Cytat:
Plan jest takie, że raz w tygodniu idę do muzeum.. Mieszkam w Wawie 6,5 rokui byłam:
- 1 raz w teatrze
- 3 razy w filharmonii (ale tylko dlatego ze dostałam bilety za darmo od mamy ucznia)
- 1 raz w muzeum (bo przyjechal do mnie brat musiałam zostawić TZta samego zeby mógł się uczyć na obrone i z braku laku poszliśmy do muzeum)

a jak przeprowadzałam się z mojej pipidówy do Warszawy to sobie myslałam ile to ja do teatrow będę chodzić i do muzeów i do galerii.. ze to taka stolica taki swiat i w ogóle.. no i najpierw nie bylo na to kasy (chociaż większosć muzeuów ma wstęp wolny).. potem czasu.. teraz mam jedno i drugie, chociaż troche zdrowia i sil brak.. ale może na 1 raz w tygodniu wystarczy..
Na pierwszy rzut idzie Muzeum Narodowe
To koniecznie powiedz czy Bitwa pod Grunwaldem już na ekspozycji to może TŻa zaciągnę kiedyś Rok temu byliśmy, to jeszcze była w renowacji.
Polecam też Wilanów do zwiedzania. Akurat w przyszłym tygodniu ma być suuper pogoda, więc też będzie przyjemnie pspacerować po ogrodach

Cytat:
A to nie jest przypadkiem ten model, który Happy kupiła?

Cytat:

Cytat:
Ash - idziesz jak burza z ta domowa wyprzedaza! super mam nadzieje, ze podczas przeprowadzki tez znajde takie cuda, ktorych nie uzywamy i bedzie mozna cos zarobic, a przy okazji zyskac przestrzen.
Jestem pewna, że znajdzie się nie jedno. I będzie na kolejną turę allegrowych zakupów nelkowych
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 20:17   #3945
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
uroczy komplecik, bez zielonego
bez

Cytat:
spodobało im się
buhaha

Stary 2013-03-01, 20:20   #3946
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
To koniecznie powiedz czy Bitwa pod Grunwaldem już na ekspozycji to może TŻa zaciągnę kiedyś Rok temu byliśmy, to jeszcze była w renowacji.
Polecam też Wilanów do zwiedzania. Akurat w przyszłym tygodniu ma być suuper pogoda, więc też będzie przyjemnie pspacerować po ogrodach
a ona jest na stałej ekspozycji czy czasowej? ja idę w czwartek jak jest wstep wolny ale tylko na stałe ekspozycje..

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

BTZ Ash jeszcze troche z rozpędu wszystkie meble posprzedaje i na gołej podłodze będą spali

Wojtek
Stary 2013-03-01, 20:20   #3947
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:

A to nie jest przypadkiem ten model, który Happy kupiła?

A nie wiem... flamingo slice.

Happy jak ten wózek na żywo ?
Stary 2013-03-01, 20:21   #3948
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
jutro może przyjść olejek migdałowy, mam nadzieję, że wsyśnie moje rozstępy!!!
oby wyssał
możesz też dokupić z kiełków pszenicy i wykorzystać je późńiej do masażu krocza

Cytat:
TZcik przyjechał
Opowiadałam mu co robiłam przez ten tydzien to stwierdzil, ze mialam o wiele ciekawszy niż on

On pojechał z dwoma kolegami z pracy i profesorem.. Jeden kolega wziął narzeczoną. Mówi, ze go krótko trzymała i nie pozwalala mu nic pić.. Do drugiego z kolei żona dzwoniła co 2-3 godziny i zdawał jej ciągle relację co robi.. Mój się zastanwiał co niby mialo się zmienić przez 2 godziny.. no ale ich sprawa..
ooo jesteś.. pomyślałam o Tobie, bo dziś szukałaś kontrowersyjnego tematu i narzekałaś, że tu nuda..
a tu taka burza się rozwinęła

Cytat:
babolu okropny! dopiero o 20 mowisz nam, ze mamy okazje do swietowania?! ten tort to powinnas o 5 rano pokroic, zeby kazda miala do sniadania hehehehe. buziaki i stoooo lat!!! cwiercwiecze piekny wiek
no właśnie !!!! a jak ktoś nie je słodkiego po 20 ?? :nonono:

Cytat:
rozkręcasz się z tym chwaleniem
ajjj.. wszystko piękne

A Tż znowu rozmawia z potencjalnym kupcem naszego samochodu

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 20:22   #3949
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
nintendo wii, taka konsola, cos jak xbox albo ps. bardziej popularna zagranica bratanek mi powiedzial, ze wii jest dla dla dzieci do lat 8 a pozniej juz lepsze gry sa dla starszych na tych dwoch pozostalych hehe. ale mysle, ze to byl pretekst, zeby opchnac jego konsole mlodszemu, a on chcial nowa
Mądrze rzecze Twój bratanek Mój mąż gdzieś na tym wieku się zatrzymał, jeśli chodzi o zabawki
To jest dużo mniej zaawansowana graficznie i sprzętowo konsola niż te dwie najpopulrniejsze Popularność zdobyła bo jako pierwsza miała czujniki ruchu i można było udawać, że się np. skacze na skoczni Teraz to już szału nie robi, ale na allegro wciąż te konsole schodzą i to w dobrych cenach, więc skorzystamy

Cytat:
a ona jest na stałej ekspozycji czy czasowej? ja idę w czwartek jak jest wstep wolny ale tylko na stałe ekspozycje..
Stała ekspozycja
Stary 2013-03-01, 20:23   #3950
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
zmykam laski

idę do sklepu po chałwę kupię sobie DUŻĄ i zjem całą
koniecznie idz do carrefoura, maja taka chyba kilogramowa

Cytat:
TZcik przyjechał
Opowiadałam mu co robiłam przez ten tydzien to stwierdzil, ze mialam o wiele ciekawszy niż on

On pojechał z dwoma kolegami z pracy i profesorem.. Jeden kolega wziął narzeczoną. Mówi, ze go krótko trzymała i nie pozwalala mu nic pić.. Do drugiego z kolei żona dzwoniła co 2-3 godziny i zdawał jej ciągle relację co robi.. Mój się zastanwiał co niby mialo się zmienić przez 2 godziny.. no ale ich sprawa..
wyszlas na idealna zone! dup.ci mezowi nie zawracalas, umiesz sobie zorganizowac czas! suuuuper!

Cytat:
Wiesz ja to mam oko Tyle co się naoglądałam te kolory to chyba bym Ci mogła wyrecytować jak po kolei lecą a w sklepie na próbniku zieleni jest więceeej
Mojemu M. się podobała ta imitacja lnu w larecie ale później pojeździł Jedo i chciał z nim wyjechać już ze sklepu tylko kolor nie ten
nam w larecie nie podobaja sie kola i ta torba...teletubisiowa :P ale perso albo captiva wlasnie lniana wygladaja fajnie
jedo nie widzialam na zywo, wiec nie mam porownania. co przemowilo na jego korzysc?

Ash - brat sie ze mnie smial, bo mowilam "wi" a on mial ubaw, ze polonistka wszystko spolszcza i ze to "łi" jak łizaz twojego meza

Cytat:

ostatnio z ciekawosci ogladalam inne watki. chcialam zobaczyc jakie mamusie wybieraja imiona i zszokowalam sie, ze juz sa listopad-grudzien. kurcze pol roku po nas! jeszcze troche i beda majowe 2014!!!
Stary 2013-03-01, 20:23   #3951
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
ooo jesteś.. pomyślałam o Tobie, bo dziś szukałaś kontrowersyjnego tematu i narzekałaś, że tu nuda..
a tu taka burza się rozwinęła
wlasnie widze ze dyskusja rozszalała

Wojtek
Stary 2013-03-01, 20:24   #3952
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
rozkręcasz się z tym chwaleniem
ajjj.. wszystko piękne
ach bo nie dacie się pocieszyć w ciszy i samotności, chcecie wszystko widzieć i o wszystkim wiedzieć wścibskie baby ale spoko, nie mam się już czym chwalić

Stary 2013-03-01, 20:27   #3953
maarchewka
Zakorzenienie

Kurcze strasznie mnie wkurza ta reklama fairy..chyba sobie w koncu kupie wykałaczki, ten płyn, płyn konkurencyjny porostawiam talerze i sprawdze sama czy tak tłuszcz znika, bo mi to jakoś abstrakcyjnie wyglada..

A i nienawidze reklam kredytów.. Ja mam filozofię - nie stać mnie - nie kupuje.. a nie taki totalny konsumpcjonizm.. ehh

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-03-01 o 20:28
Stary 2013-03-01, 20:29   #3954
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
nam w larecie nie podobaja sie kola i ta torba...teletubisiowa :P ale perso albo captiva wlasnie lniana wygladaja fajnie
jedo nie widzialam na zywo, wiec nie mam porownania. co przemowilo na jego korzysc?
lekkość prowadzenia, spora gondolka, przekładana spacerówka rozkładana na płasko, fajna amortyzacja, możliwość regulowania stopnia bujania się wózka , fajny dostęp do koszyka na zakupy czy to w gondoli czy w spacerówce (w niektórych modelach jak się ma spacerówkę to dostęp jest kiepski) no i zieleń

Stary 2013-03-01, 20:30   #3955
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
zgadzam się. Aczkolwiek z całym szacunkiem do autorki postu, publicznie pewnie nie pokazałabym takiej fotki. Ale rozumiem tę radość i chęć dzielenia się swoim szczęściem
a ja tak sobie mysle, ze ona sie zzyla z dziewczynami jak my tutaj...i moze stad dodanie tej fotki? na facebooku moze jej nie ma
ja pewnie tez po porodzie bede Wam sie chciala pochwalic Nelcia od ktorej zaczela sie moja przygoda z wizazem i o ktorej codzien tu z Wami plotkuje :P

Marchewa! piekne postanowienie, czekam na relacje z tych wedrowek szlakiem kultury

Cytat:
ty co ty wiesz o ćwierćwieczu jak my się zatrzymałyśmy na etapie 23 lat?
piekny, bo nas dopiero czeka. na razie taki nieosiagalny, ze wydaje mi sie wspanialy (szczerze sie do monitora! dobrze, ze tz wpatrzony w transformersow...)
Stary 2013-03-01, 20:30   #3956
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze strasznie mnie wkurza ta reklama fairy..chyba sobie w koncu kupie wykałaczki, ten płyn, płyn konkurencyjny porostawiam talerze i sprawdze sama czy tak tłuszcz znika, bo mi to jakoś abstrakcyjnie wyglada..

A i nienawidze reklam kredytów.. Ja mam filozofię - nie stać mnie - nie kupuje.. a nie taki totalny konsumpcjonizm.. ehh
Nie musisz sama robić konfrontacji, już ją zrobiono http://www.youtube.com/watch?v=yAxHgBAMTAw

Stary 2013-03-01, 20:31   #3957
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Xal doniosła, że wychodzi jakoś w kwietniu. Z aluminiową ramą, ale prawdopodobnie cena będzie k. 2, 5 tyś.
Dzięki za info

Może chodzi o City Move => http://tako-poland.eu/city-move/ albo Monodi => http://tako-poland.eu/monodi/ ?
City Move mi się podoba Kolor New York albo Roma

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ja Was chyba dziś nie nadrobię, choć spróbuję. W Poznaniu była dziś cudna pogoda, więc wybrałam się na spacer i zachaczyłam przy okazji o nowo otwarte centrum handlowe w Cetrum. Oczywiście musiałam wydać pieniądze....na co? Na Kijanke Okazało się, że jest w środku Pepco, więc zakupiłam 16 szt. różnych ciuszków, jako, że czekam jeszcze na paczkę z allegro z około 100 ciuszkami na razie mówię koniec zakupów!!!! Bo czuję, że części i tak nie założę Kijance, a w dodatku np. mam już z rozmiaru 68 pełno, a taki 56 to sporadycznie
Się nazywa zaćmienie umysłu

Pokaż jakieś fotki

Cytat:
ja też dziś byłam w szpitalu. zaczęły mnie martwić bóle krzyżowe |(takie jak te podczas okresu), które czasem się pojawiają i ciągle wilgotna wkładka od paru dni. zadzwoniłam do gina na pogawędkę i jak tylko wspomniałam o wkładce, kazał mi od razu jechać do Uniwersyteckiego (bo tylko tam w razie "w" dadzą radę z taką małą dzidzią). wysiedziałam się dwie godziny, aż mnie przyjęli. zbadana wzdłuż i wszerz- to nie wody szyjka zmierzona, skrócona, ale zamknięta, co do bóli to nie wiadomo, mała waży 1500 g. stwierdzam, że z wyprawką zacznę jednak w połowie marca, a nie w połowie kwietnia

Dobrze, że wszystko ok i Helenka jaka już duża

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 20:32   #3958
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]BTZ Ash jeszcze troche z rozpędu wszystkie meble posprzedaje i na gołej podłodze będą spali
Dobrze, że łóżko nie nasze ale masz rację, muszę zachować czujność o nim się obejrzymy, zaczniemy sprzedawać rzeczy właścicieli mieszkania

Cytat:
Ash - brat sie ze mnie smial, bo mowilam "wi" a on mial ubaw, ze polonistka wszystko spolszcza i ze to "łi" jak łizaz twojego meza
A nawet łii Że też mi się łii z łizażem nie skojarzyło wcześniej
Stary 2013-03-01, 20:32   #3959
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
ja zazwyczaj tez, ale jakos ten rozek mnie zastanowil. nie chce zeby sie popsul

Wasze tez sliczne, takie wyjsciowe!

alez ja w dziecinstwie kochalam ksiazke "Karolcia" i Dzieci z Bullerbyn albo Oto jest Kasia. i wszystkie Astrid Lindgren. chyba sobie wypozycze i poczytam Malej na pewno kiedys kupie do biblioteczki...
właśnie czytam "Dzieci z Bullerbyn", a na półce czeka "Karlsson na dachu"!!!

Cytat:
I jak, wszystko w porządku, jak kolorek na żywo?

Można powiedzieć, że to wii rus, mój mąż swego czasu jak złapał bakcyla to nie było z nim rozmowy, tylko wii i wii

To konsola do gier

Przyda Ci się też do masażu krocza, więc zostaw soie trochę na ostatnie tygodnie ciąży. Ja masaż zaczynam od 36tc

Już się zastanawiałam, kiedu mnie dopadnie i sobie wykrakałam

co do masażu- tak, palnuję, ale z pominięciem jednego punktu i jesli nie będzie przeciwwskazań

tak jakoś czułam, że to konsola powodzenia

Cytat:
eee tam, no letka przesada... ale w sumie, wiesz, można sobie pomalować łapki, a stopy zostawić, albo odwrotnie.... a w sumie to... mam to w dupce bardziej się przejmuję tym, czy zdążę odrost ufarbować, w razie gdyby mnie jakiś wcześniejszy poród zaskoczył

ale ty właśnie super wyglądasz w tym kucyku, tez bym taki chciała... no ale wiesz co, zawsze się pocieszam, że nie można mieć wszystkiego i na przykład myślę sobie, że mam niezłą figurę i nie mam skłonności do tycia i mogę wszystko jeść nie ma to jak umieć się pocieszyć
są gorsze rzeczy niż włosy... np. krzywe nogi

ogólnie to nie wiem o czym gadacie, ale ja bym na forum na pewno nie wstawiła swojego zdjęcia po porodzie. To zbyt intymne. Człowiek wygląda jak gówno, a co do dziecka, to chyba tez nienajlepiej wyglądają. Ale to nie mówię pod kątem tego zdjęcia, bo wiadomo, że nikt nie będzie fotoszopował czegoś takiego, ale tylko mi się przypomniało, jak twierdziłam po porodzie, że córeczka jest wyjątkowo pięknym noworodkiem i taka idealna jak w filmach, a teraz jak widzę jej foty niektóre to widzę jak kosmicznie wyglądała. Więc chyba hormony zaślepiają mamę, albo może miłość... albo w moim przypadku narkoza

a pytaj ile wlezie! wiadomo, że nie zawsze człowiek ma sposobność zapytać lekarza, a przecież wiadomo, że nie będziesz traktować opinii z forum jak wyrooczni. Ja ci nie bardzo pomogę, bo nie brałam tego leku, ale widocznie ci to zapisał, bo tamten nie wyleczył ci do końca tej grzybicy. Ja bym wzięła, ale może znasz jakiegoś innego lekarza co by ci jeszcze doradził??? bo ja tam lekarzom nie ufam generalnie...

wszystkiego najlepszego!!!
a co do wanienki, ja miałam tego typu :
http://allegro.pl/wanienka-dziecieca...001550435.html

ale po jakimś czasie pękła...

potem miałam taką i bardzo sobie chwalę:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00173388/

a teraz to już prysznic i duża wanna. Chociaż, ostatnio po wizycie u kuzyna Szymona (6 miesięcy) jest z powrotem fascynacja ikeową wanienką

metro, czytałam, że szybko bobo wyrasta z tych 71 cm wanienek ikeowskich i trzeba kupować dużą, a Ty jak miałaś? pewnie się przesiadłaś na wannę dorosłą?

Cytat:
- 1 raz w teatrze

a jak przeprowadzałam się z mojej pipidówy do Warszawy to sobie myslałam ile to ja do teatrow będę chodzić i do muzeów i do galerii.. ze to taka stolica taki swiat i w ogóle.. no i najpierw nie bylo na to kasy (chociaż większosć muzeuów ma wstęp wolny).. potem czasu.. teraz mam jedno i drugie, chociaż troche zdrowia i sil brak.. ale może na 1 raz w tygodniu wystarczy..
Na pierwszy rzut idzie Muzeum Narodowe
po drugie Muzeum Powstania Warszawskiego

Cytat:

Kochana, zapytałam TŻ o zdanie (my mamy ten kolor, dla mnie to kolor flamingowy, jak w nazwie) i mówi, że absolutnie nie dla chłopca. Specjalnie wyjęłam z kartonu, żeby się przyjrzeć
Stary 2013-03-01, 20:37   #3960
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie musisz sama robić konfrontacji, już ją zrobiono http://www.youtube.com/watch?v=yAxHgBAMTAw
o genialne, bo już byłam skłonna to kupić, tylko mam brązowe talerze wiec ciężko by było coś zobaczyć

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
po drugie Muzeum Powstania Warszawskiego
własnie w tym już bylam.. to było jedyne muzeum oprócz nocy muzeów które odwiedziłam.. wybierałam się do niego przez 2 lata.. A miałam do niego jakieś 300 m..
ogólnie polecam takie nowoczesne nawet bratu, który nie jest za specjalnie muzealny ani "kulturalny" (nie wiem czy był kiedykolwiek dobrowolnie w teatrze) się podobało..

Wojtek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości