Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :) - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-01, 17:41   #4291
Ewik86
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.

My jesteśmy w domku, z małą już wszystko w porządku, gada już sobie z żyrandolem.

Po tym jak Wam pisałam, Pola wymiotowała jeszcze raz w nocy, na szczęście już nie tak bardzo. No ale, pojechaliśmy do szpitala, bo to już trzeci raz był. Lekarz ją przebadał i powiedział, że nie jest jeszcze tak poważnie, ale dobrze, że przyjechaliśmy, bo nie wiadomo, co by było później. Dali jej kroplówkę, a najlepsza w tym wszystkim jest to, że mogłam z nią zostać. Obserwowali ją co jakiś czas, jeszcze zrobiła jedną zieloną kupkę, ale potem już było tylko co raz lepiej. Dziś ok. 7 był obchód, no i okazało się, że jest już wszystko w porządku, humorek dziecię odzyskało i można było wracać do domu. Mam ją tylko dopajać przynajmniej raz dziennie, 40 ml herbatki. I powinno być już ok.
W ogóle to dziękuję Pstryczku za smsa, nie spodziewałam się.

--------------------------------

Basiu, trzymam kciuki za Krzysia, żeby wracał do zdrowia, i za Ciebie, żebyś dała sobie ze wszystkim radę.

A co do czkawki, to Pola znosi ją bardzo dzielnie - zazwyczaj przy niej zasypiając.

--------------------------------

Witam nową mamusię.
Dobrze, że już jesteście w domu i że z Polusią ok

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 17:59   #4292
nafiyqa
Zakorzenienie

Illusion, pisalas, ze Igorek na poczatku byl spokojny. Kiedy mu sie odwidzialo?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 18:23   #4293
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Jakoś po 3-4 tygodniach no ale i tak nie jest źle bo mało płacze raczej ogólnie. No ale na początku anioł nie dziecko, spał pięknie, nie marudził wcale, nie płakał praktycznie wcale, nawet na jedzonko tylko stękał. Teraz najbardziej nie lubi przewijania w nocy i drze się...nie wiem czemu bo w dzień tego nie ma i mógłby leżeć na przewijaku godzinami

Ooo i nową koleżankę nam zbanowali....
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 18:24   #4294
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie Illusion, ale u nas Misio też 2-3 pierwsze tygodnie był aniołek, teraz różki pokazuje
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 18:27   #4295
BlackSanctum
Zakorzenienie

Kurczę, znów ją zbanowali?

Podpisuję się pod słowami dziewczyn - Oliwka na początku też była spokojna, a teraz mi bardzo mało śpi w ciągu dnia i strasznie się drze, jak tylko spóźnię się chociażby minutkę z jedzeniem... Nie mam przez to w ogóle czasu dla siebie, jak TŻ jest w pracy... Ale i tak jest cudna, no i w nocy ładnie śpi.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-03-01 o 18:28
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 19:14   #4296
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej
Cały dzien mnie nie było. Trochę Was przeleciałam ale nie dam rady wszystkiego cytować bo Daria już się domaga cycucha

Byliśmy z Tż dziś w kinie Moja mama wczoraj do mnie dzwoni i mówi czy może chcemy gdzieś razem z Tżtem wyjść się rozerwać np do kina czy gdzies... No i poszlismy (odciagnęłam pokarm 100ml) i Daria była 3 h z moimi rodzicami
Fajnie tak spędzić razem czas Ale i tak w kinie ciagle o Darii myślałam
Wyszłam z kina to od razu do mamy dzwoniłam jak tam malutka się ma

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Pytanie 3:
Odnośnie SH - używane ciuszki, wiem, że większość z Was jest na "tak" A....co z zabawkami??
Odpadają? Żadna różnica? i dlaczego??
Ja mam pare pluszaków z SH, wyprałam i są jak nowe

Cytat:
Hahah, mam juz schizy. ObudzIlam saie w nocy, zaczelam glaskac TZ po glowie i robic "csssssss". Dopiero do mnie dotarlo, ze cos jest nie tak jak poczulam zarost

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Deli, a ile wkluc miala Mala? Boshe, tez sie tak boje strasznie tego szczepienia
Ja też strasznie boję się tego szczepienia My idziemy 5 -go marca. Za 4 dni buuuuuuuu

Cytat:
Kurcze, nie sadzilam, ze to powiem majac malutkie dziecko, ale...NUDZI MI SIE
Maly jest POKI CO bardzo malo absorbujacy (w kolko by spal , w nocy dal nam pospac, wiec nie musze odsypiac.
Jak pisalam wyzej - TZ wszystko wysprzatal, takze pozostaje mi chyba tylko lezec i pachniec
Noooo takiej to dobrze pozazdrościć

Cytat:
Napisane przez Worth Pokaż wiadomość
Hej.
Okropnie Was tu dużo, ale może znajdzie się miejsce dla mnie i Nikoli urodzonej 2.01.2013?
WITAJ

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Worth witaj

Aaaaaa zator w piersi mi sie zrobil wrrrrr
Ja też mam zator Już długo i nie umiem się tego pozbyć (taka kulka w piersi).

Cytat:
Hej dziewczyny.

My jesteśmy w domku, z małą już wszystko w porządku, gada już sobie z żyrandolem.

Po tym jak Wam pisałam, Pola wymiotowała jeszcze raz w nocy, na szczęście już nie tak bardzo. No ale, pojechaliśmy do szpitala, bo to już trzeci raz był. Lekarz ją przebadał i powiedział, że nie jest jeszcze tak poważnie, ale dobrze, że przyjechaliśmy, bo nie wiadomo, co by było później. Dali jej kroplówkę, a najlepsza w tym wszystkim jest to, że mogłam z nią zostać.Obserwowali ją co jakiś czas, jeszcze zrobiła jedną zieloną kupkę, ale potem już było tylko co raz lepiej. Dziś ok. 7 był obchód, no i okazało się, że jest już wszystko w porządku, humorek dziecię odzyskało i można było wracać do domu. Mam ją tylko dopajać przynajmniej raz dziennie, 40 ml herbatki. I powinno być już ok
Dobrze że jesteście w domku Życzę zdrówka

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-03-01 o 19:15
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 19:16   #4297
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

Podpisuję się pod słowami dziewczyn - Oliwka na początku też była spokojna, a teraz mi bardzo mało śpi w ciągu dnia i strasznie się drze, jak tylko spóźnię się chociażby minutkę z jedzeniem... Nie mam przez to w ogóle czasu dla siebie, jak TŻ jest w pracy... Ale i tak jest cudna, no i w nocy ładnie śpi.
A mój mały nawet na początku nie był grzeczny Teraz mam wrażenie że jest mniej wymagający. Nie chodzę głodna ani brudna (tak jak to było na początku) chociaż teraz to pewnie duże znaczenie ma kwestia organizacji którą opanowałam do perfekcji

Black-udało się wybrać do fryzjera?
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 19:21   #4298
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, u nas niestety nic dobrego, ciężka noc za nami i w ogóle ciężkie dni przed nami się szykują. Nasz mały katarek niestety ewoluuje w złym kierunku. Jak pamiętacie wczoraj pisałam, że byłam u lekarza. Zaczęliśmy inhalacje, odciągałam śpikole, choć i tak dużo trafiało do gardła maluszka. W nocy sprawa uległa pogorszeniu, do tego wszystkiego dołączył silny i mokry kaszel u Krzysia, o 1 w nocy zerwaliśmy się na równe nogi, Krzychu tak zaczął kasłać i krztusić się przy tym, że nie wiedzieliśmy co mamy robić. Wyrzygał się tą wydzieliną, która mu spływała do gardła, do rana już nie spaliśmy. Tak się naszemu Krzysiowi pogorszyło, więc zaraz z rana znowu do przychodni, nie ma na co czekać, ewidentnie stan się pogorszył. Naszczęści doktor nic nie wysłuchała ale stwierdziła, ze choroba się rozwija i raczej nie zwalczymy jej samymi inhalacjami i kropelkami do noska. Krzysiu tak furczy noskiem, a jak uda mi się wyciągnąć jakieś śpikole to tyle ich jest, że szok,najgorzej jak furczy a nie da się wyciągnąć. Tak więc dostał 10 zastrzyków (niestety antybiotyk) - Biofuroksym. Pielęgniarka środowiskowa będzie do nas przychodzić 2x dziennie rano i wieczorem. Ja się oczywiście poryczałam, jest mi cholernie smutno, że nie mogę ulżyć mojejmu dzieciątku. Mam nadzieje, że pomogą mu te zastrzyki, bo jak nie będzie widać poprawy to mamy się zgłosić na oddział dziecięcy do szpitala.
Mam nadzieje, że do tego nie dojdzie, trzymajcie kciuki, żeby Krzysiu nie musiał iść do szpitala. U takich maluszków infekcje zaczynające się od niewinnego katarku potrafią bardzo szybko przeradzać się w coś poważniejszego. Do tego mamy jeszcze przy tym wszystkim problem z jedzeniem, Mały jest oslabiony noi w jedzeniu przeszkadza mu natkany nosek i kaszel. Staram się go często przystawiać do piersi, ale to nie jest to jedzenia co mój Krzysiu potrafił spałaszować. Muszę odciągać mleko, bo Krzysiu nie wypróżnia piersi, które są przyzwyczajone do innego jedzenia, większej ilości. A wiecie no musi jeść czy pić. Malutki już po pierwszym zastrzyku, biedactwo taki stres 2x dziennie, mam wrażenie, że on jest bardziej dzielny niż ja
Czuję się taka bezsilnna i tak strasznie mi smutno
Oby tylko nas ominął ten szpital
No to współczuję, jednak to był katarek. Bądź silna dla krzysia, będzie dobrze
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 19:25   #4299
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Jakoś po 3-4 tygodniach no ale i tak nie jest źle bo mało płacze raczej ogólnie. No ale na początku anioł nie dziecko, spał pięknie, nie marudził wcale, nie płakał praktycznie wcale, nawet na jedzonko tylko stękał. Teraz najbardziej nie lubi przewijania w nocy i drze się...nie wiem czemu bo w dzień tego nie ma i mógłby leżeć na przewijaku godzinami

Ooo i nową koleżankę nam zbanowali....
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Ja nie Illusion, ale u nas Misio też 2-3 pierwsze tygodnie był aniołek, teraz różki pokazuje
Cytat:

Czyli juz niedlugo moge sie tego spodziewac

Stary 2013-03-01, 19:40   #4300
BlackSanctum
Zakorzenienie

Mała, niestety nie, bo mi mała przez pół dnia wisiała na cycku... Może w przyszłym tygodniu, ehh.
Stary 2013-03-01, 19:48   #4301
bokeh
Zakorzenienie

Dziewczyny co moge brać na ból gardła???
Stary 2013-03-01, 19:59   #4302
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Jak byłam w ciąży to psikałam tantum verde. Bardzo pomaga
Stary 2013-03-01, 20:03   #4303
nafiyqa
Zakorzenienie

Gardlo fajnie odkaza plukanie soda oczyszczona. Ja tak robie, nie tylko w ciazy.

Stary 2013-03-01, 20:10   #4304
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Jak byłam w ciąży to psikałam tantum verde. Bardzo pomaga
bokeh potwierdzam, jeszcze przedwczoraj bałam się ślinę przełykać tak piekło a dzisiaj już gardło jak nowe

Moje dziecko dzisiaj cały dzień śpi z przerwami na cyca...aż boję się co będzie w nocy. A może to przez ten katarek on taki ospały jest...

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2013-03-01 o 20:12
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 20:30   #4305
Wisienka_0809
Rozeznanie

Dziewczyny, czy Wasze dzieciaczki się już ślinią? Bo moja dzisiaj łapę sobie bez przerwy do buzi wkłada, no i puściła pierwsze bańki.

A w ogóle, to wie któraś, co u Ewulki i Ani?
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 20:50   #4306
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Odpowiem tylko na pogrubione, bo o reszcie pojecia nie mam.

U nas tez tak jest. Polozna na sr mowila, ze kilka kleksow dziennie to prawidlowy objaw

Kurcze, nie sadzilam, ze to powiem majac malutkie dziecko, ale...NUDZI MI SIE
Maly jest POKI CO bardzo malo absorbujacy (w kolko by spal ), w nocy dal nam pospac, wiec nie musze odsypiac.
Jak pisalam wyzej - TZ wszystko wysprzatal, takze pozostaje mi chyba tylko lezec i pachniec

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Nie takie straszne?! Wypluj te slowa

Fajnie, ze jest fajnie
nudzi ci sie? poczekaj ze 2*-3 tygodnie to ci sie przestanie nudzic u nas tez na początku mały jadł i spał i finito, a teraz tak sie domaga uwagi , ze czasami wleje zupe, nie zdąże zjesc a makaron z talerza wylatuje napęczniały
Cytat:
Napisane przez Worth Pokaż wiadomość
Hej.
Okropnie Was tu dużo, ale może znajdzie się miejsce dla mnie i Nikoli urodzonej 2.01.2013?
znajdzie, znajdzie pilnuj sie tylko, bo my niedługo na odchowalnie wybywamy

no to po kolei:
Deli, Nawijko- bobasy cukierasy w ogóle te nasze dzieciątka jak wymalowane i mamusie tez niczego sobie
Wisienko jak to dobrze, że juz wszystko w porządku z Polusią, całujemy
Basienko trzymaj sie dzielnie, bo Krzys wyczuje twój niepokój i stanie sie jeszcze bardziej nerwowy, życzymy zdrówka
Marsi witaj znowu buziaki dla Leo

co do slinienia- Basrtuis sie slin juz ze dwa tyg jak go kłade na sobie na brzuszku to cąły dekolt mi zaslini a łapki w całosci do buzki wpycha i nie jest to objaw głodu
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 20:52   #4307
s i l v e r
Zakorzenienie

http://kolysanki.dla-dzieci.biz/kolysanka-dla-okruszka/

puszczam Darii kołysanki właśnie i popłakałam się na tym
Stary 2013-03-01, 21:07   #4308
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, czy Wasze dzieciaczki się już ślinią? Bo moja dzisiaj łapę sobie bez przerwy do buzi wkłada, no i puściła pierwsze bańki.

Mój też mam wrażenie zaczął się ślinić.

Mam nadzieję że Ewulka się nie odzywa dlatego, że pozwolili jej zostać z małą w szpitalu. O Bishonkę się martwię, dawno się nie odzywała, a dziecko jej kaszelek miało. 2 godziny mi Miś wisiał na cycu po kąpieli. Idę się kąpać póki mogę.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 21:22   #4309
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
3 wkłucia. Jedno w rąsie i dwa w nóżki...
Jak Amelka zniosła szczepienie ??
moja płakała wczoraj do 21, nocka ok, dziś ok, ale po kąpieli tradycyjnie płakała a raczej się zanosiła

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:

Moja się ślini zaczęła teraz czyli w 7 tż

Dziewczyny kp a taką kiszkę domowej roboty można zjeść ????????????
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 21:28   #4310
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
podobno lepiej samolotem niż samochodem

Ja jeszcze właśnie nie wiem ale jesli europa (chociaż wiadomo z małym dzieckiem wolała bym w PL póki co ze wzgledu na opieke lekarska) i jakieś ciepłe kraje to tak wrzesien-pazdziernik zeby temperatura była taka lajtowa już.

Ja też myślałam bo w zeszłym roku chciałam do paryża ale że ciąża i latanie to tak niebardzo mówili, to myślałam że z małą, tylko że w maju- czerwcu to ona chyba za mała na to będzie jednak. A zawsze fajnie do 2 lat jechać póki za dziecko się nie płąci

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

moja się wkurza gdy czka
Co do Paryża to powiem tak, byłam już tam nie raz i z małym dzieckiem stanowczo odradzam. Musisz tam się poruszać metrem, w metrze jest brudno, na peronach podziemnych też i kupa ludzi, zwłaszcza tych wszystkich brudasów itp.
O Paryżu proponuję pomyśleć jak już mała będzie duża i odporna na łapanie wszystkich syfów. Paryż jest miastem zasyfionym niemiłosiernie, to tak fajnie wygląda tylko na zdjęciach jak się je obrobi, a poza tym to jest tam syf kiła i mogiła.

Co innego wakacje w Francji, jakaś normandia, bretania czy południe itp. Tak naprawdę prawdziwa francje widac na prowincji, a w wielkich miastach to pełno rumunów, cyganów, arabów i wogóle znalezc rodowitego francuza to jak igła w stosie siana.

A i jeszcze jedno wtedy w Paryżu będzie ok 30-40 stopni. Wyobrażasz sobie zwiedzanie miasta w takich temperaturach z małym dzieckiem 4-5 miesięcy.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-03-01, 21:28   #4311
LadyWhisper
Zakorzenienie

Ewulka mi pisala wczoraj, ze w koncu jest poprawa u Ani.

Zabily mnie dzisiaj cwiczenia

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 21:34   #4312
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość

Dziewczyny kp a taką kiszkę domowej roboty można zjeść ????????????
musisz robic smaki niedobroto? konkretnie nie wiem, ale wydaje mi sie ze mozna, co w niej moze malenstwu nie pasowac? jesli nie jest bardzo słona i pieprzna

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Lady, ja cie podziwiam za to samozaparcie do cwiczen mnie sie tak strasznie nie chce za brzuszki zabrac a czasami nawet nie mam sily
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 21:42   #4313
Wisienka_0809
Rozeznanie

Silver, słyszałam tą piosenkę kilka razy, jest piękna.

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Lady, co robisz, że Ci się chce?
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 21:46   #4314
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

A ty ją znasz?

Cytat:
tantum verde do psikania albo ssania

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Co do Paryża to powiem tak, byłam już tam nie raz i z małym dzieckiem stanowczo odradzam. Musisz tam się poruszać metrem, w metrze jest brudno, na peronach podziemnych też i kupa ludzi, zwłaszcza tych wszystkich brudasów itp.
O Paryżu proponuję pomyśleć jak już mała będzie duża i odporna na łapanie wszystkich syfów. Paryż jest miastem zasyfionym niemiłosiernie, to tak fajnie wygląda tylko na zdjęciach jak się je obrobi, a poza tym to jest tam syf kiła i mogiła.

Co innego wakacje w Francji, jakaś normandia, bretania czy południe itp. Tak naprawdę prawdziwa francje widac na prowincji, a w wielkich miastach to pełno rumunów, cyganów, arabów i wogóle znalezc rodowitego francuza to jak igła w stosie siana.

A i jeszcze jedno wtedy w Paryżu będzie ok 30-40 stopni. Wyobrażasz sobie zwiedzanie miasta w takich temperaturach z małym dzieckiem 4-5 miesięcy.
I od lat taki brudny Paryż jest, moja ciotka w latach 80 była i wróciła w szoku
---------------------
Dorka od wczoraj co godzinę prawie je nie wiem, czy skok, czy kryzys laktacyjny?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 21:48   #4315
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Jak Amelka zniosła szczepienie ??
moja płakała wczoraj do 21, nocka ok, dziś ok, ale po kąpieli tradycyjnie płakała a raczej się zanosiła

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------
????????????

Bardzo źle, strasznie mi się zanosiła, caly dzien niespokojna, prawie w ogóle sie nie usmiechała dzis... biedulka zmęczona i smutna!! masakra
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39536516]

[/QUOTE]

nie tylko Paryż;p Londyn tak samo, syf straszny.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 21:54   #4316
BlackSanctum
Zakorzenienie

Szaja, znam, kiedyś się "poznałyśmy" na wizażu, nie jest żadnym trollem, nie wiem, dlaczego ją znów zbanowali.

A co do Londynu, to fakt, jest straszliwie syfiasty, jedynie centrum jest ładne, czyste i zadbane, te inne dzielnice (strefy) to masakra, śmieci się walają po ulicach (swoją drogą w polskim Lublinie jest to samo ).
Stary 2013-03-01, 21:56   #4317
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39536516]A ty ją znasz?

tantum verde do psikania albo ssania

---------------------
Dorka od wczoraj co godzinę prawie je nie wiem, czy skok, czy kryzys laktacyjny?[/QUOTE]

Szaja mam pytanie do Ciebie, bo dziś zauważyłam że ciemiączko mojej małej jest takie w dotyku lekko zapadnięte ale nie widać tego gołym okiem. I wydaje mi się, że główkę ma delikatnie spłaszczoną na bok, ale znów objawów niedoboru nie zauważyłam (min. pocenie się główki). Moje pytanie jest takie czy lecieć z nią do lekarza w poniedziałek czy poczekać tydzień bo mamy szczepienie za tydzień w poniedziałek. Witaminę D dostaje w mleczku i jeszcze tą wyciskaną.
Zaczęłam trochę panikować, bo zauważyłam teraz a przed nami weekend.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-03-01, 21:58   #4318
Konto usunięte

Black, to może napisz do Złosia?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 21:58   #4319
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Bardzo źle, strasznie mi się zanosiła, caly dzien niespokojna, prawie w ogóle sie nie usmiechała dzis... biedulka zmęczona i smutna!! masakra

nie tylko Paryż;p Londyn tak samo, syf straszny.
Dlatego ja wybrałam 5 in 1.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-03-01, 21:58   #4320
Konto usunięte

Nina, chybabym poszła przed szczepieniem ciemiączko zapada się też przy odwodnieniu.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości