Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011 - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. 5 10,64%
Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. 1 2,13%
Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. 1 2,13%
Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam 7 14,89%
Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. 0 0%
My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. 0 0%
Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" 0 0%
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy 26 55,32%
Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one 1 2,13%
Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 6 12,77%
Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-01, 14:29   #3781
agni82
Zadomowienie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY Z UK MAM PROŚBĘ:
Strasznie spodobały mi się buciki z Clarksa. Ile kosztuje wysyłka z UK i czy któraś z Was mogłaby mi je kupić i wysłać
Ja za 2 tygodnie bede w polsce to moge ci je z polski wyslac
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 14:46   #3782
patik87
Zakorzenienie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Marzena ale Hania się zmienia! A sweterek jest śliczny, taki oryginalny.

Isia cudo i czapy też.

Jakby któraś się decydowała na kalosze z allegro to polecam te : http://allegro.pl/befado-kalosze-z-o...050704028.html. Dzisiaj Sara włożyła na spacer, super w nich chodzi, lekkie, mięciutkie ocieplane i ocieplacz wyciagany na cieplejsze dni. Z wyglądu tylko nie zachwycają.
Stary 2013-03-01, 14:52   #3783
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
wczoraj bylam w cc i obkupilam dzieci. arturowi kupilam buty http://www.ccc.eu/pl/kids/catalog/all/310028 i kapcie dwie pary, kindze takie trampeczko-kapci (bo ma juz jedne takie cieplejsze na wiosne po znajomej córce). i dla siebie http://www.ccc.eu/pl/woman/catalog/all/310950 poza tym artur koniecznie mi chcial jakies kolczyki czy korale kupic kochane dziecko. ale drugi raz z dwojka nie pojde bo mi sklep rozniosą! zanim arturowi cos znalazlam (31 rozmiar ) to kinga juz latala bez skarpet i szukala cos dla siebie potem artur zwial bo musi w nowych pochodzic i zobaczyc czy dobre... potem skladalismy wszystkie otwarte przez kinge kartony... potem artur znalazl "szklany pantofelek, napewno ksiezniczki!" albo chcial trampki w kwiatki... masakra... a na koniec kinga uparla sie ze bedzie obgryzac obcasy od jakiegos buta na dziale damskim i odmawiala ubrania skarpetek w wozaku...
Ale masz wesolo

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Witam
Melduję się dziś z domu, Amelka chora
Ten kaszel co Wam pisałam - zaczął się we wtorek, w nocy nie kaszlała, w środę trochę - postanowiłam że dziś pójdziemy do lekarza.
Ale wczoraj wieczorem wylądowałyśmy na pogotowiu
Pod wieczor kaszel się nie tyle nasilił, co Amelka zaczęła chrypić - już wiedziałam co to :/ (lekarzem bym mogła być, ospę też rozpoznałam po pierwszej kropce ).
Amelka usnęła. Ja się przyszykowałam do wyjścia bo miałam jechać po TZta do pracy i do sklepu jeszcze, i dobrze, że się guzdrałam, bo Melka obudziła się z płaczem i nie mogła złapać oddechu
W pierwszej chwili zadzwoniłam po karetkę, ale mała się uspokoiła, to postanowiłam, że same pojedziemy.
Moja mama już prawie w piżamie była, ale zarzuciła kurtkę i wio do auta. Do tzta zadzwoniłam, żeby go ktoś podrzucił pod szpital, bo ja nie przyjadę.
I na pogotowiu pani najpierw nas trochę zlekceważyła, myślała chyba że mi się do rodzinnego nie chce iść Ale jak zaczęla badać małą i ta się rozpłakała, zaczeła chrypić i kaszleć to się lekarka jednak przekonała, że nie wymyślam
I moja diagnoza potwierdzona - krtań
Dostałyśmy zastrzyk ze sterydu i antybiotyk do domu. Pytała, czy nie chcemy na oddział, ale powiedziała też, że w sumie dziecko jest w dobrym stanie, po zastrzyku powinno być ok, ale jakby mnie coś niepokoiło w nocy, to mam przyjechać albo dzwonić po karetkę.
Amelka przy zastrzyku była bardzo dzielna, aż się obie panie zdziwiły :confused
Bosze, co za przezycia. Nie ma to jak intuicja
Cytat:
Napisane przez brumek

No ciekawe... Czyli idziecie do laryngologa?
Jeszcze nie.we wtorek przyjdzie srodowiskowa do NAS poobserwowac Emila I potem w zaleznosci od jej opinii albo test na sluch albo nie.

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

Agni A Igor też z najstarszych i też nie mówi. Chociaż widzę lekkie postępy ostatnio.Znaczy tak - pępek -pempem, mama, tata, baba, dziadzia, dzia ( na moje tatuaże, bo M. mu powiedział kiedyś, że to dziary. Teraz chodzi i po ludziach szuka, a tu du.pa, bo mama tylko ma ), ko - oko, pa - lampa, pan - pan. I jakieś dzwiękonaśladowcze ble ble. Ale nic więcej.
No tak wiec milczkow nie brakuje. Z co do tatuazy to Emil pewnie nie wie ze ja mam
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 14:56   #3784
Natka_
Zakorzenienie

Heloł

Dzisiaj u nas nocka okropna, Domek źle spał, budził się i gadał jakieś głupoty Spałam może ze 2h

Pogoda się zepsuła u nas, brzydko i zimno, a na weekend jeszcze śnieg zapowiadają. Chce wiosnę!
Jeszcze cały kolejny weekend na uczelni przesiedzę...

Brumku, dobrze że Tymcio dał Ci trochę odsapnąć

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Ortopeda-Borysek wlasnie tak krzywił do srodka prawa nóżke i poszlismy w koncu do ortopedy, musi nosic buciki z usztywniona pietka i specjalne wkladki(mozemy sobie pomarzyć o paputkach).Za pól roku kontrola, podobno duzo dzieci ma taka wade, babka mowila ze dobrze ze przyszlismy, lepiej wczesniej takie rzeczy korygowac.
I zapomniałam jeszcze o jednym-jezeli nie nosi tych wkladek, to mamy mu papcie ze sztywna piętka(np.Befado)zakładac odwrotnie, lewy kapec na prawa noge ,prawy na lewa(pierwszy raz o takim czyms slyszałam, az wielkie oczy zrobiłam jak mi to pani doktor powiedziała).
I jak po pierwszym dniu?

Ja słyszałam o tym zakładaniu bucików na odwrót, sąsiadki syn też tak musiał nosić

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Natko, a Twoje dotarły w całości?

Natko
, jakie buciki masz na oku? Może narzeczeni znowu będą mieć ten sam ubiór.

Wczoraj przyjaciółka powiedziała mi, że jest w ciąży- aleeeee się cieszę. To Nasi pierwsi bliscy znajomi, którzy będą mieć dziecko- Hania będzie mieć towarzystwo, a My wreszcie nie będziemy odstawać od reszty.

A ja nadal kulam, klęję i formuję.
-Małpka główkę straciła, ale poratowaliśmy ją z Domkiem super glue i jest jak nowa Domek cały czas się nimi bawi, tarmosi, całuje, a małpkę zabiera wszędzie ze sobą w kieszeni u spodni
-Właśnie, Marzenko Ty masz dla Haniołka rozmiar 5? Ile one mają cm wkładki, tej wewnętrznej? Mi się spodobały te:
http://clarks.pl/products/kids/boys/...e-grey-leather
lub te http://clarks.pl/products/kids/boys/...-dark-grey-lea

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Ja za 2 tygodnie bede w polsce to moge ci je z polski wyslac
Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Natko ja moge Ci kupic buciki i wyslac Tylko nie wiem dokladnie jaki bylby koszt przesylki. Ostatnio wysylalam dla chrzesniaka kartke urodzinowa i dwa sweterki i placilam 4,20 funta. Mysle, ze buciki bylyby ciezsze.
Dziękuję kochane, to może Agni z Polski wyśle, będzie taniej
Dziękuję Madziu za odzew

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Stronczku, śliczne te magnesy, szkoda że ich żywot był taki krótki

Marina, Domek też zwraca uwagę na moje tatuaże, ten na stopie mi próbuje zdrapać, a na plecach mówi że mam buuu (czyli ała)
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 15:22   #3785
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Brumku z dzieciakami ok Ja juz mam wypracowany swoj plan dnia, malutka nie placze za mama Mam bardzo duza satysfakcje, ze i ja teraz zarabiam, a nie tylko maz no i zawsze jakas zmiana w moim zyciu, nowe doswiadczenie

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 15:51   #3786
Kajool
Zadomowienie

helou.
Marzenko sliczna jest Hania i oczka ma twoje i nowe magnesy boskie
Czapki swietne sa

U nas tez dzisiaj noc nie spokojna,za to mlody odsypial w dzien, od 11 do 14, az sprawdzalam, czy oddycha. Niestety jesc nie chce ;/ tzn jogurt i owoce owszem. Ryz na mleku na sniadanie, ale obiadu nie.

Jutro doPl ale mi sie nie chce pakowac.
Stary 2013-03-01, 17:11   #3787
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
to dobre...Ewa do 7go miesiaca byla Jasiem
A Patryk Basią
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 17:46   #3788
isiaok
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
A Patryk Basią
A Ewka chwile Basia kocham to imie! Ale tesciowka tez Barbara
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 21:35   #3789
marzena_S
Zadomowienie

Dobry wieczór
A co tu tak pusto?

Aga,DDewik jak Wam zleciał pierwszy dzień pracy?

Dziubku, jak Szymek się czuje?

Kajool, bezpiecznej podróży.

Marina, no jak to do nikogo nie podobna? Znajomi to raz twierdzą że do tż, raz że do mnie... Według mnie Hania to taki mix z przewagą tż oczy i usta ma chyba po mnie, za to dziwne śmieszne miny robi zdecydowanie po tatusiu.

Natko
, jak miło się czyta, że magnesy przypadły Domkowi do gustu.
Fajne butki wybrałaś, takie męskie. Hania też ma chłopięce - takie http://clarks.pl/products/kids/boys/...rk-brown-suede . To jest rozmiar 5F, nie wiem czy jej długo posłużą bo ma w nich jakieś 0,5-0,7 cm luzu. Ciężko zmierzyć długość wkładki bo nie można jej wyciągnąć- mi wychodziło ok 13,7-14 cm. Z resztą jak dla mnie te first shoes mają najładniejsze wzory, te dla starszych dzieci nie są już aż tak ładne.

Iustyna
, udało Ci się już coś stworzyć na szydełku? Jeśli tak to pochwal się.

Doszły dzisiaj paputki, rozmiarowo są dobre bo ma jeszcze sporo luzu ale i tak muszę odsyłać bo przysłali inny wzór niż zamawiałam. Co do porównywania tuptusiów i paputków, to jeszcze moim zdaniem te drugie lepiej leżą na stopie przez to że są węższe.

Hania coraz więcej mówi, a ja za nią nie nadążam przez co się na mnie czasem wścieka. Dzisiaj miałam rebus jak biegała po domu krzycząc "poputy", dopiero po jakiejś godzinie doszło do mnie, że pokazuje na swoją rozładowaną szczoteczkę do zębów (popsuty, choć u niej czasem brzmiało to jak "do pupy"- w sumie mała różnica) Wczoraj z kolei cały dzień zajęło mi rozszyfrowanie czego chce - od rana do wieczora słyszałam "osiem" (to jedyna cyfra jaką wymawia, ale z czym by tu ją wiązać? ). Otóż moje dziecko tak głęboko wepchnęło wagę pod łóżeczko, że nie mogło jej wyciągnąć i się zważyć. Przecież to urządzenie tak pięknie pokazuje cyferki, a ja głupia tego nie połączyłam.

Czy u Waszych maluchów też pojawiają się już pieprzyki? Już nie raz złapałam się na tym, że próbuję doczyścić brud którego nie da się usunąć.
Stary 2013-03-01, 21:37   #3790
Lili 83
Zakorzenienie

Natka świetne te buciki wkleiłaś. Jaka cena ich jest?
Obie pary super, też bym nie wiedziała na które się zdecydować

Radek od początku był Radkiem
I z imienia i z płci
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 21:45   #3791
brumek
Zakorzenienie

Hej, ja po lekarzu.
Pół dnia spędziliśmy w szpitalu, wydałam tyle kasy, że aż mi niedobrze Bo to prywatny szpital. Bo nigdzie indziej nie udało mi się szybko zapisać, żeby nie trzeba było czekać do przyszłego tygodnia i gdzie by dodatkowo mieli rtg na miejscu i od ręki. Mam przez to kaca moralnego
No, ale chociaż wiem, na czym stoję: zapalenia stawu krzyżowo-biodrowego + podejrzenie dyskopatii kręgosłupa lędźwiowego (żeby mieć pewność muszę rezonans zrobić) + początki rwy kulszowej.

Cytat:
BrumekOsłabienie spowodowane miesiaczka
I tez dzisiaj spalysmy!!!!!!!!!!!!!!!!! !!Calutka noc z jedna,jedyna ponudka-tryskam energia wiec ciesze sie razem z Wami
Aaa, czyli coś przeciwnego
Brawa za noc! Obyśmy dzisiaj miały tak samo

Cytat:
moze teraz...
Śliczny!!!

Cytat:
I mam od mamy nowa serie czapek-a własciwie to zrobila te same co ostatnio gdyby któras jeszcze chciala to poprosze info na priv
Fenomenalne Najbardziej urzekł mnie ten smutnawy, brązowy misio

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Jakby któraś się decydowała na kalosze z allegro to polecam te : http://allegro.pl/befado-kalosze-z-o...050704028.html. Dzisiaj Sara włożyła na spacer, super w nich chodzi, lekkie, mięciutkie ocieplane i ocieplacz wyciagany na cieplejsze dni. Z wyglądu tylko nie zachwycają.
O, super, wielkie dzięki za link
A powiedz, Ty ten rozmiar 29 kupiłaś? I jaką Sara ma dokładnie nóżkę?

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Brumku z dzieciakami ok Ja juz mam wypracowany swoj plan dnia, malutka nie placze za mama Mam bardzo duza satysfakcje, ze i ja teraz zarabiam, a nie tylko maz no i zawsze jakas zmiana w moim zyciu, nowe doswiadczenie
Ale sobie dzielnie radzisz A zmęczona pewnie jesteś podwójnie?

Cytat:
Hania coraz więcej mówi, a ja za nią nie nadążam przez co się na mnie czasem wścieka. Dzisiaj miałam rebus jak biegała po domu krzycząc "poputy", dopiero po jakiejś godzinie doszło do mnie, że pokazuje na swoją rozładowaną szczoteczkę do zębów (popsuty, choć u niej czasem brzmiało to jak "do pupy"- w sumie mała różnica) Wczoraj z kolei cały dzień zajęło mi rozszyfrowanie czego chce - od rana do wieczora słyszałam "osiem" (to jedyna cyfra jaką wymawia, ale z czym by tu ją wiązać? ). Otóż moje dziecko tak głęboko wepchnęło wagę pod łóżeczko, że nie mogło jej wyciągnąć i się zważyć. Przecież to urządzenie tak pięknie pokazuje cyferki, a ja głupia tego nie połączyłam.

Czy u Waszych maluchów też pojawiają się już pieprzyki? Już nie raz złapałam się na tym, że próbuję doczyścić brud którego nie da się usunąć.
Bystrzacha
Tak, Tymuś ma dwa maleńkie pieprzyki na karku i szyjce. Pojawiły się już kilka miesięcy temu. Nowych nie przybywa na razie.

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Natka, super te buty!
A one są w UK tańsze niż u nas, tak?
Dlatego chcesz je stamtąd?

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2013-03-01 o 22:25
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 22:09   #3792
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Heloł

Dzisiaj u nas nocka okropna, Domek źle spał, budził się i gadał jakieś głupoty Spałam może ze 2h

Pogoda się zepsuła u nas, brzydko i zimno, a na weekend jeszcze śnieg zapowiadają. Chce wiosnę!
Jeszcze cały kolejny weekend na uczelni przesiedzę...

Brumku, dobrze że Tymcio dał Ci trochę odsapnąć

I jak po pierwszym dniu?

Ja słyszałam o tym zakładaniu bucików na odwrót, sąsiadki syn też tak musiał nosić

-Małpka główkę straciła, ale poratowaliśmy ją z Domkiem super glue i jest jak nowa Domek cały czas się nimi bawi, tarmosi, całuje, a małpkę zabiera wszędzie ze sobą w kieszeni u spodni
-Właśnie, Marzenko Ty masz dla Haniołka rozmiar 5? Ile one mają cm wkładki, tej wewnętrznej? Mi się spodobały te:
http://clarks.pl/products/kids/boys/...e-grey-leather
lub te http://clarks.pl/products/kids/boys/...-dark-grey-lea

Borysek zasnąl, tz poszedl na basen, a ja padam.
Jakos ten dzień minął....

W nocy nie mogłam spac(jednak stres mnie dopadł), spałam w drugim pokoju, zeby rano Boryska nie obudzić budzikiem, wstałam po 6(dla mnie to koszmarna godzina, ale coz czwartek i piatek taki poranny bedzie, inny dni mam na 11 i 12.
W pracy było bardzo miło, sama pani wicedyrektor przyszła sie ze mna przywitac(byłam w szoku), dzieci po 2 latach mnie poznały(3-klasy), przytulałay sie i pytaly kiedy bede wreszcie prowadzić kólko plastyczne-jakie to mile dziewczyny, człowiek az "rośnie".
Ja cała w nerwach bylam, bo martwiłam sie jak Borysek spedzi ten czas beze mnie, ale byłam silna i nie dzwoniłam, ttylko wewnetrznie przezywalam, dziewczyny to widziały i poł godziny wczesniej kazały mi isc do domu, więc poszłam.
Przychodze po 14, moje kochane dziecko spi w najlepsze, a pani opiekunka opowiedziała mi co robiła z Boryskiem, co jadł , ze nie płakał , troszke był podobno niespokojny przed drzemka i mnie szukał, ale jak go polozyła to zasnąl.Ja myślałm ze jakiś płacz bedzie jednak , 7 godzin mnie nie było, a on wczesniej tylko godzine z pania zostawał.Takze pierwszy dzień pracy minał.

Wiecie-jak sie obudził po drzemce to tak sie ucieszył jak mnie zobaczyl, a ja juz nie mogłam sie doczekać kiedy wstanie.
Zjedliśmy obiadek, poczekalismy na Tż i poszlismy na spacerek.Wyciagnelismy nawet rowerek z piwnicy, a Borys taki dumny jezdził.
Pozniej pojechalismy do sklepu, wstapilismy do Deichmanna i kupilismy buty na wiosne.Teraz niestety przez internet kupic nie moge, bo musialam te wkladki włożyc i zobaczyc jak Borysek w nich chodzi, czy niz go nie obciera.Kupiliśmy takie:http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...buty-chlopiece

i kalosze http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...opiece-kalosze

Sliczne te Clarksy, ale ja nie ma gdzie przymierzyć i niestety odpadają, bardzo lubie te firme, sama mam 3 pary, bardzo wygodne.

Wspólczuje nocki Natko, oby dzisiejsza była lepsza.
Przyjemnych zajęc Ci życze !

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Aga-jak dzisiejszy dzień przezyłas??

Edytowane przez DDewik
Czas edycji: 2013-03-01 o 22:07
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 22:13   #3793
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Ja u Patryka dwa wypatrzyłam - jeden na szyi a drugi na plecach
Też się nieraz głowię, o co mu chodzi
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Hej, ja po lekarzu.
Pół dnia spędziliśmy w szpitalu, wydałam tyle kasy, że aż mi niedobrze Bo to prywatny szpital. Bo nigdzie indziej nie udało mi się szybko zapisać, żeby nie trzeba było czekać do przyszłego tygodnia i gdzie by dodatkowo mieli rtg na miejscu i od ręki. Mam przez to kaca moralnego
No, ale chociaż wiem, na czym stoję: zapalenia stawu krzyżowo-biodrowego + podejrzenie dyskopatii kręgosłupa lędźwiowego (żeby mieć pewność muszę rezonans zrobić) + początki rwy kulszowej.
Szczerze mówiąc brzmi to trochę strasznie...
Cytat:
Jakos ten dzień minął....
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 22:13   #3794
DDewik
Raczkowanie

Cytat:

Dziękuje ze pytasz o dzisiejszy dzięń, napisałam wyżej

Boryskowi pojawił sie na szyjce, malusieńka kropeczka.
Stary 2013-03-01, 22:13   #3795
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Marzenka ja tez dziś tak miałam. Szłam z Agatą do mamy. Pierwszy raz w wózku od ho ho. I Agu siada i woła kap kap. JA a ona kap kap Ja: nic nie pada. Oa: kap kap mama kap kap. Ja I dopiero po chwili załapałam, że chce żeby jej budkę postawić

Agacie wcześne wylazł pieprzyk miała ze 4 miesiące.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 22:17   #3796
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
Hej, ja po lekarzu.

biedna Ty Brumeczku jesteś, zdrowie najważniejsze, dobrze ze poszłas prywatnie, przynajmniej tak jak napisałas wiesz na czym stoisz.
Stary 2013-03-01, 22:18   #3797
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Agawoo buziaki dla Melusi!

Patik fajne te kalosze!

Natko współczuję ciężkiej nocy!

super te buty z Clarksa pokazujecie!
jak one się cenowo prezentują?

Madziulko super, że jesteś zadowolona z tego co robisz

Kajool apetyt to pewnie wróci ząbki jakieś nie idą?

Marzena szkoda z tymi paputkami.
coś hurtem odsyłamy bo Patik chyba też pisała, że będzie odsyłać?
super, że Hania tak się rozgadała
z tymi wagami to chyba coś jest na rzeczy. Ala też uwielbia się ważyć, Hania też i dzisiaj chwilę ważyły się obydwie razem albo na zmianę i Hania "odczytywała" cyfry

Brumku o rany no to wszystko nie brzmi za fajnie :/
a jakieś leczenie chociaż już Ci dali?

DDewik najważniejsze, że 1 dzień macie za sobą. oby teraz już z górki było chociaż może być różnie jak się Borysek zorientuje, że z tą nianią to tak nie na 1 dzień był
ale musi być dobrze
super buty zakupiliście!!!

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 22:24   #3798
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
kciuki zaciśnieta....

ja też zapisałam Igorka do ortopedy ale musimy czekać az do 8 maja

Ah dziewczęta chwalę się że dziś mija miesiąc odkąd Igor śpi bez jedzenia i pobudek w nocy jestem z siebie i z niego dumna

smok odstawiony nocne jedzenie tez zostal tylko nocnik .....massakra
Wiesz u nas tez są takie terminy, ale mam kolezanke , która pracuje w rejestracji u ortopedy i po 3 dniach juz byłam u lekarza

Cytat:
Iwa, jaki uroczy piesek.

Brumku, zgodnie z obietnicą pokazuję Nextowy sweterko-płaszczyk z lumpa. Hani się tak spodobał, że z godzinę w nim chodziła- nie dawała sobie go ściągnąć.
Śliczna ta Twoja Hania, a sweterek boski, ja bardzo lubie rzeczy z Nexta, kupuje uzywane na allegro, ma pare sweterków

Cytat:
I mam od mamy nowa serie czapek-a własciwie to zrobila te same co ostatnio gdyby któras jeszcze chciala to poprosze info na priv
Śliczne!
Stary 2013-03-01, 22:27   #3799
Lili 83
Zakorzenienie

Ddewik niedawno własnie te trzewiczki mierzyliśmy Radkowi, świetne są.
Jak tż wróci to może pojedziemy kupic.
A kalosze co prawda mamy inne ale też z czachami

za pierwszy dzień w pracy. Teraz bedzie już tylko lepiej
Stary 2013-03-01, 22:28   #3800
isiaok
Rozeznanie

Marzena U Ewci tez sie pojawił malenki pieprzyk i włoski na nózkach jak u małego kurczaczka

I też mnóstwo nowych słowek!Dzisiaj rano ubieramy sie w przedpokoju, Ewka podaje czapke i mówi "kapka" a pozniej kurteczke i mówi"kutka"-jakb znała te słowka od zawsze
Tylko dziadek nie potrafi jej rozszyfrowac codziennie zapomina-co oznacza dana rzecz
A buty przepiekne!!!!!!Jaka cena?

BrumekBrumku mnie bola plecy od ostatniego zdania a gdzie reszta Rwa kulszowa???????Współczuje ...i zastanawiam sie jak Ty wytrzymałas ten ból

DDewik Dzien wykorzystany w 100% dobrze, ze juz widac wiosne, pozniej robi sie ciemno na dworze i masz szanse na popołudniowy spacerI fajnie, ze juz weekend-trzeba sie wdrożyc małymi kroczkami
Stary 2013-03-01, 22:29   #3801
Lili 83
Zakorzenienie

Ja dzisiaj dzwoniłam do poradni żeby się do gina zarejestrować to termin mi podała piguła na 11 kwietnia
Musiałam do ciotki zadzwonić, może mi załatwi wcześniejszy termin.
Stary 2013-03-01, 22:29   #3802
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
biedna Ty Brumeczku jesteś, zdrowie najważniejsze, dobrze ze poszłas prywatnie, przynajmniej tak jak napisałas wiesz na czym stoisz.

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
Brumku o rany no to wszystko nie brzmi za fajnie :/
a jakieś leczenie chociaż już Ci dali?

Nie za dużo tego leczenia, bo karmię. Jakieś przeciwzapalne środki, w sporych dawkach, ale same łagodne...

Cytat:
W pracy było bardzo miło, sama pani wicedyrektor przyszła sie ze mna przywitac(byłam w szoku), dzieci po 2 latach mnie poznały(3-klasy), przytulałay sie i pytaly kiedy bede wreszcie prowadzić kólko plastyczne-jakie to mile dziewczyny, człowiek az "rośnie".
Ja cała w nerwach bylam, bo martwiłam sie jak Borysek spedzi ten czas beze mnie, ale byłam silna i nie dzwoniłam, ttylko wewnetrznie przezywalam, dziewczyny to widziały i poł godziny wczesniej kazały mi isc do domu, więc poszłam.
Przychodze po 14, moje kochane dziecko spi w najlepsze, a pani opiekunka opowiedziała mi co robiła z Boryskiem, co jadł , ze nie płakał , troszke był podobno niespokojny przed drzemka i mnie szukał, ale jak go polozyła to zasnąl.Ja myślałm ze jakiś płacz bedzie jednak , 7 godzin mnie nie było, a on wczesniej tylko godzine z pania zostawał.Takze pierwszy dzień pracy minał.
Czyli wszystko sie super udało
Bardzo taka tęsknota doskwiera, jak to jest?
No i widać, że fajnie się z tą opiekunką udało.

A kaloszki już wypróbowaliście?

Aga, a czemu Ty się po pracy nie meldujesz??? Ciekawam
Stary 2013-03-01, 22:35   #3803
isiaok
Rozeznanie

Jesli chodzi o buty, to zakochałam sie w Emelach, które Ewka miała w tamtym roku i kupujemy z tej samej firmy Nie drogie, skórka, leciutkie-mam juz nawet 3 typy
http://allegro.pl/elemelebutki-zapra...030566420.html

http://allegro.pl/emel-r-22-kapcie-b...032058921.html

http://allegro.pl/emel-roczki-obuwie...061760980.html

Najbardziej podobaja mi sie ostatniechłopiec e bo brąz idealnie do wszystkiego pasuje

Wczoraj spedziłysmy z Ewka popoludnie u mojej kuzynki, dawno sie nie widziałyśmy i troche sie martwiłam, ze bedziemy szybko wracac bo Ewka nie bedzie miała sie z kim bawic(kuzynka ma dwie starsze coreczki-6 i 4 lata)
Błąd! Trzy godziny czesały lalki barbie, wozily je samochodami i plotły warkocze koniomEwka w raju
Stary 2013-03-01, 22:37   #3804
83monia
Zakorzenienie

trzymajcie kciuki - jade jutro do szczecina i jesli samochod (ktorys) bedzie ok to kupuje i jade od razu nim spowrotem!

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 22:37   #3805
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Brumek- to Cię dopadło a oprócz leków to kiedy masz się znowu pokazać?

Dewik- super, ze pierwszy dzień w pracy upłynął miło

Aga- a Ty jak po pracy?

Nasza poprzednia noc tylko z jedną pobudką, a dzisiaj zobaczymy
Julcia ma adidasy kupione w późnej jesieni, więc myślę, że jeszcze będą dobre, i jeszcze ma lekkie emu, więc na poczatki wiosny w sam raz( chyba, że odrazu wysokie temp., będą)

Widziałyście dzisiaj w ddtvn eksperyment na facetach, czy przeżyliby poród? Bardzo fajnie, że ktoś coś takiego zrobił-potraktowali Ich prądem i zwijali się z bólu- ale to jak każda z nas.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 22:40   #3806
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Brumeczku tulę bidoku

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 22:40   #3807
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
trzymajcie kciuki - jade jutro do szczecina i jesli samochod (ktorys) bedzie ok to kupuje i jade od razu nim spowrotem!

czego bedziesz szukała?

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 22:41   #3808
isiaok
Rozeznanie

Cytat:
Rozumiem, ze to Ty bedziesz oceniac, który sie nadaje? I jeszcze napisz, ze musisz sie spieszyc zeby odebrac dzieci
To trzymamy kciuki za fure!!!!!!!!
Stary 2013-03-01, 22:44   #3809
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Monia-kciuki- to ty się znasz na autach?

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 22:45   #3810
DDewik
Raczkowanie

Cytat:

Czyli wszystko sie super udało
Bardzo taka tęsknota doskwiera, jak to jest?
No i widać, że fajnie się z tą opiekunką udało.

A kaloszki już wypróbowaliście?
Bardzo Brumeczku, ja dzisiaj walczyłam ze soba zeby chociaz zadzwonic,zapytać, ale bałam sie ze jak uslysze placz to koszmar przezyje.Siedziałam jak na szpilkach, dziewczyny to pewnie widzialy i kazaly mi wczesniej isc.
Wiadomo jak to w pracy,troche obowiazków było, miałam zastesptwo, trzeba było lekcje poprowadzić, dyzury na stołowce , ale jednak myslałam i i taka niespokojna byłam.Jest to trudne zostawic swoje dziecko, tym bardziej ze on tylko ze mna caly dzień (tak jak juz kiedyś pisalam my tu nikogo nie mamy).

W kaloszkach biegał w sklepie, bardzo mu sie podobaly, wiadomo ze na ta jego krzywa stope to moze one za zdrowe nie sa, ale te parę razy jak je założy to nic sie nie stanie a bedzie miało dziecko radochę w mokre dni.

Dobranoc Dziewczynki, dopijam herbatkę i ide spać bo juz ledwo żyje.

Stronczku jak znajdziesz czas to zmień mi wiek o jeden do przodu.

Edytowane przez DDewik
Czas edycji: 2013-03-01 o 22:48
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości