|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: O maleństwa się staramy i na dwie kreseczki czekamy :) Staraczki 2013r.
Kasiuha trzymam kciuki
Witaj God of War
|
#4622 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4623 |
|
Wtajemniczenie
|
Boże dziewczyny ostatnio mam okropne dni ;-( przez cały dzień pobolewał Mnie brzuch nie mogłam zostać w domu bo miałam kilka spraw do załatwienia. Musiałam odwiedzić rodzinę swoją w szpitalu, podczas wizyty dostałam plamienia ;-(, nieszczęście to stało się szpitalu , więc ginekolog położnik szybko Mnie przyjął, z kosmówką wszystko ok, ale nie widział serduszka ( może to przez gorszy sprzęt ) dostałam leki luteinę i duphaston. Boże niech będzie wszystko OK !!!!!!!!!!!!!
|
#4624 |
|
Zakorzenienie
|
Papryczko - dbaj o siebie... i przede wszystkim się nie denerwuj
|
|
|
|
#4625 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4626 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
witaj dobre podejscie, życzę Wam aby szybko się udało , ot tak przez przypadek ![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
![]() ![]()
|
|
#4627 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze teraz mi przyszło do głowy, czemu nie zapytałam lekarza !!
Nie wiecie jak to jest, bo dzisiaj przypada, że dostałabym kolejną @ gdybym nie była w ciąży może to dlatego to plamienie ? Chciałabym całym serduchem żeby wszystko było w porządku, właśnie łatwo się mówi nie denerwuj się .
Najdroższe klejnoty jakie noszę na szyi to ramiona mojego dziecka Śpij mój kochany Aniołku Edytowane przez papryczka160 Czas edycji: 2013-03-01 o 21:16 |
|
|
|
#4628 |
|
Zadomowienie
|
To może mnie przygarniecie? Mam na imię Marta - wczoraj miałam urodziny i skończyłam 21lat. Mając 19lat ginekolog powiedział mi że mogę mieć ogromne problemy w zajściu w ciążę (po 3 miesiącach) poszłam do innego ginekologa który stwierdził, że problemy mogą być (bo wygląda jak by mi jajeczka nie pękały). Zapisał leki i tak się zaczeło staranie o dziecko 12 marca będzie 1,5 roku, w grudniu odstawiłam leki i w styczniu spóźniał mi się okres przez 4 tyg. testy wychodziły negatywne więc pojechałam do ginekologa, który nie miał dobrych wiadmości (znowu pęcherzyki się tworzą). Dostałam takiego szoku że postanowiłam skończyć starania o bobaska przez kilka miesięcy ponieważ psychicznie nie wyrabiam. (ogólnie seks jest przez to lepszy bez stresu). Niestety za 2 dni powinnam dostać okres ale nie boli mnie nic a nic brzuch więc podejrzewam że znowu mi się przedstawi... aż strach się bać..
|
#4629 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a powiedz robiłaś jakieś badania, hormonalne itp bo ja mam wysoką prolaktyne i mi ginekolog powiedziała że moga mi pęcherzyki nie pękac.
|
|
#4630 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewuszki
Witam nowe koleżanki u nas
|
#4631 |
|
Zakorzenienie
|
Malgos_12 juz wrzucam
wedle życzenia ale twarz zamaluje, wybacz taki ze mnie anonimowy typ ![]() Dziękuję za przywitanie na razie jedyne o czym myślę to żeby się pozbyć tej nadżerki i obniżyć to TSH bo z tego co wiem przeszkadza w zajściu w ciąże a mi coś ewidentnie przeszkadza ponieważ od ponad półtora roku współżyje bez zabezpieczenia i w ciąże nie zaszłam... chyba że poza TSH jest jeszcze inna przyczyna o której nie wiem?Zapomniałam dodać, że można mnie uznać za takiego"biernego staracza"
Edytowane przez God Of War 20 Czas edycji: 2013-03-01 o 21:45 |
|
|
|
#4632 | |
|
Zadomowienie
|
Papryczka-na pewno będzie wszystko dobrze...trzeba byc dobrej myśli...jeśli duphaston i luteina pomoże to będzie ok...
tylko obserwuj czy plamienie sie nie powiększa bo to ważne...---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
17.08.2012r- 17.06.2013r- 02.07.2014r. Edytowane przez Izetka_ Czas edycji: 2013-03-01 o 21:41 |
|
|
|
|
#4633 |
|
Zakorzenienie
|
Mousedream - witaj... przeraża mnie, że takie młode kobietki już mają problemy z zajściem... ale dbaj o siebie, bądź pod dobrą opieką i zobaczysz wkrótce się uda
![]() God of war - i pięknie było! a jak podleczysz tarczycę to może wszystko szybciutko pójdzie
|
|
|
|
#4634 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Izetka_;39536277]Papryczka-na pewno będzie wszystko dobrze...trzeba byc dobrej myśli...jeśli duphaston i luteina pomoże to będzie ok...
tylko obserwuj czy plamienie sie nie powiększa bo to ważne...[COLOR="Silver"]Obserwuję, co chwilę latam do WC oszaleję przez to Ginekolog powiedział, że jak krwawienie się nasili to szybko do szpitala mam jechać ;-( Witam nowe Staraczki ![]() Martuś bardzo mi przykro i smutno, ale trzymam za nas wszystkie mocno kciuki i wiem, że się Nam uda i będziemy miały słodkie kochane bobaski ;-)
Najdroższe klejnoty jakie noszę na szyi to ramiona mojego dziecka Śpij mój kochany Aniołku Edytowane przez papryczka160 Czas edycji: 2013-03-01 o 21:59 |
|
|
|
#4635 |
|
Zakorzenienie
|
Malgos_12 no własnie zobaczymy czy to tarczyca była przyczyna czy jest coś jeszcze. Ja lubię niespodzianki i chciałabym żeby to była taka niespodzianka
![]() mousedream smutna historia ale miejmy nadzieje, że wszystko będzie dobrze i się uda!
Edytowane przez God Of War 20 Czas edycji: 2013-03-01 o 21:55 |
|
|
|
#4636 | |||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=papryczka160;395366 87]
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- Cytat:
za pozytywne zakończenie przy najbliższym cyklu
|
|||
|
|
|
#4637 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No chyba że twoja to jakiś szczególny przypadek nie znam sie tak dokładnie ale jak nie konsultowałaś to proponuje to zrobic ![]() A tak z innej beczki czy któraś z was ma kredyt hipoteczny na 25 -30 lat?
|
|
|
#4638 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
. Musi być ![]() Cytat:
a robiłaś badania hormonalne? Cytat:
![]() Cytat:
, a czemu pytasz?
|
|
#4639 |
|
Wtajemniczenie
|
kasiuha pocichutku już zaczynam gratulować.
Papryczka ja w pierwszym miesiącu ciąży miałąm "okres" troszkę słabszy od normalnego ale był, w drugim miesiącu miałam palamienia w czasie @, a moja mama miała "@" przez 4 miesiące ze mną w ciąży. Spokojnie ![]() Moja Zuzia przez cały wieczór bawiła sie z braciszkiem wymyślonym, karmiła go, ubierała, chodziła z nim za rączkę, tłumaczyła ze nie wolna zabierać zabawet siostrze. Serduszko mi się zaciska i mam ochotę wcześniej zatestować. Poczekam jeszcze 2 dni ![]() ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- mousedream wiem co czujesz Ja jako dziecko jeszcze dowiedziałam się że moge nigdy nie mieć dzieci, pamiętam jak do gin poszłam już w ciąży i po wywiadzie odnośnie operacji ginka pytała czy byłam w kościele podziękować że jestem w ciąży. Jak zaszłam w ciąże miałam 18 lat, dopiero co poznałam się z obecnym M ale i tak byłam szczęśliwa, cała reszta była na boku. Trzeba być dobrej myśli
Edytowane przez MaamaaZuzi Czas edycji: 2013-03-02 o 08:19 |
|
|
|
#4640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj odebrałam resztę wyników (fT3, fT4 i anty TPO) i te akurat mam w normie (wg norm podanych w laboratorium). Więc o tyle dobrze . Z tego co wyczytałam to jeśli TSH jest podwyższone a reszta w normie to może to oznaczać subkliniczną niedoczynność tarczycy. Wiadomo że internet to żadne potwierdzone źródło wiedzy i lekarzem nie jest . Wizyta u gina we wtorek więc długo w niepewności nie będę czekała ![]() ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- papryczko, i jak się dziś czujesz?
|
|
#4641 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a w jakim banku macie ten kredyt?
|
|
|
#4642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Dla nas kredyt był lepszy niż ciągłe wynajmowanie stancji (jak policzyłam ile wydałam kasy na stancje przez te prawie 7 lat to głowa mała), a tak spłacamy swoje . Kredyt mamy w KB
|
|
#4643 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My mamy taką możliwość ale woleli byśmy sami wiadomo tylko tyle kasy wydać na durne odsetki
|
|
|
#4644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ja jeśli nawet miałabym możliwość mieszkania z rodzicami moimi czy to TŻ to i tak bym nie skorzystała . Należę do osób które zdecydowanie wolą mieszkać we dwójkę . Jak to zawsze się śmieję, jak mam ochotę nago polatać, krzyczeć, trzaskać talerzami czy głośno kochać się z TŻ to to robię, bez skrępowania że ktoś z rodziny usłyszy/zobaczy ![]() Wg mnie to kwestie indywidualne. Jednym jest lepiej tak a innym inaczej
|
|
#4645 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czas pokaże póki co zbliżają sie dni płodne albo i niepłodne
|
|
|
#4646 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam nowe staraczki
![]() Papryczka bądź dobrej myśli, choć wiem jakie to trudne. Cytat:
Daj koniecznie znać co powie ci endo |
|
|
|
|
#4647 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak się dziś czujesz? Cytat:
Ale gdybym była w twojej sytuacji, to wolałabym poczekać te 10lat i zacząć budowę z własnym wkładem, a później ewentualnie dobrać kredyt. Moi rodzice tak zrobili i co prawda dom budowali powoli i część dokańczamy my ale nie wzięli na niego, żadnego kredytu. |
||
|
|
|
#4648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Pytałam lekarza i potwierdził te słowa ![]() do endo to wpierw po skierowanie muszę iść
|
|
#4649 |
|
Zadomowienie
|
hej hej
Ja już w pracy, ale jeszcze smarnę kilka słów ![]() My też mamy kredyt, bo ja również nie wyobrażałam sobie mieszania z kimkolwiek innym Ale spoko radzimy sobie ww miarę i nie żałuję absolutnie![]() Papryczka- jak tam samopoczucie???już lepiej???
17.08.2012r- 17.06.2013r- 02.07.2014r. Edytowane przez Izetka_ Czas edycji: 2013-03-02 o 10:11 |
|
|
|
#4650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Uważam nawet że to była jedna z lepszych naszych decyzji . Powoli i zawsze do przodu
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.

termometrów elektryczno-elektronicznych

, a czemu pytasz?

Ja jako dziecko jeszcze dowiedziałam się że moge nigdy nie mieć dzieci, pamiętam jak do gin poszłam już w ciąży i po wywiadzie odnośnie operacji ginka pytała czy byłam w kościele podziękować że jestem w ciąży. Jak zaszłam w ciąże miałam 18 lat, dopiero co poznałam się z obecnym M ale i tak byłam szczęśliwa, cała reszta była na boku.