Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 8 14,04%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 14 24,56%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI 1 1,75%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 8 14,04%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 12 21,05%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-02, 00:17   #4111
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Dziękuję!

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 02:11   #4112
Aaś
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

maarchewka idź koniecznie do Kopernika jeśli nie byłaś. Babki w widocznej ciąży wchodzą bez kolejki więc to jedyna okazja żeby uniknąć 2godzinnego stania... Oczywiście jak masz siłę bo chodzenia tam jest meeeega dużo

Dostałam przypomnienie o Bezpiecznym Maluchu:-(

A jak mnie tu położyli to któraś pielęgniarka mi powiedziałs żebym w wolnej chwili zmyla lakier. Tak bez pośpiechu ale żeby mieć przezroczysty w razie czego najlepiej

A z tymi lekami w ciąży... Na większości leków jest napisane że nie badali ich na ciężarnych i żeby skonsultować x lekarzem. Nawet na nospie jest że nie zalecana w ciąży bo przenika przez łożysko
Także ja w takich sprawach ufam gin. Bo jak nie jej to komu?;-)

Oficjalnie stwierdzam że się wyleczyłam z cukrzycy ciazowej
Ash tobie też polecam zrobić test snikersa. Wszamalam jednego, ciastko,2 ptasie mleczka, obiad, 2 mandarynki i co? 110! No sorry ale chyba ich poproszę żeby jeszcze raz zrobili badania i się upewnili.
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 02:42   #4113
xal
Zakorzenienie

No to nadrabiam, bo spać nie mogę, tzn budzę się co chwilę a ostatnia pobudka była godzinę temu ponad to wstałam ...
Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
Xal doniosła, że wychodzi jakoś w kwietniu. Z aluminiową ramą, ale prawdopodobnie cena będzie k. 2, 5 tyś.
Ponad 2 tysie. Na stronie Tako pojawiło się coś nowego nawet.
Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Może to zmiana klimatu?!
Mąż Cię wykuruje raz dwa
Mąż się zdziwił, że w takim stanie mnie rodzice wypuścili, ale rano to był zwykły katar, zaczęła się fontanna po powrocie do domu.
Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ł
oj, to widzę, że ciebie też wirusek złapał... rozumiem, że gorączki brak? sorry za dosadność, ale... jak smarki nie są jeszcze żółto-zielonymi glutami, to nie jest jeszcze tak źle (a jeśli tak, to prawdopodobnie już zapalenie jest). w obu przypadkach polecam sinupret forte, można w ciąży no i jeśli zapalenie bakteryjne, to do lekarza, może będzie antybiotyk konieczny. ja miałam wczoraj doła chorobowego, gardło dalej obolałe a do tego zatoki rozsadzało i nic nie spałam w nocy. tej nocy już było lepiej. aaa, syropek jakiś odkrztuśny sobie na to gardło kup w sumie to posyłaj męża do apteki raz dwa!!! bo jak się to rozkręci, to cię bakcyl nie puści zbyt szybko... i do nosa fajnie robi jakiś olejek... te spraye wszelkie bardzo szybko wysuszają niestety (a wierz mi, może teraz marzysz o bardziej suchych śluzówkach, ale jak się wysmarkasz i będą takie suche i rozdrażnione, to cię oddychanie będzie bolało ). ja
Sinupret zaraz wpiszę na listę zakupową, a syropek jaki można?
Cytat:
Kupujecie najzwyklejszą wanienkę?!
Tak.
Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Zdecydowaliśmy się na taki kolor Załącznik 5138409
A ten Fyn ma odpinany pałąk w spacerówce, bo coś słyszałam, że nie.

---------- Dopisano o 03:42 ---------- Poprzedni post napisano o 03:24 ----------

Cytat:
No i z okazji ukończenia przeze mnie w dniu dzisiejszym ćwierćwiecza stawiam krowi tort i sok pomarańczowy
(swoją drogą - najgorsze urodziny w moim życiu...)
Sto lat
Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Czy OLEJEK MIGDAŁOWY można kupić w normalnej aptece, albo jakimś rosmannie czy superpharmie?? nie chce mi się kupować przez internet bo pewnie za przesyłke zapłacę więcej niż ten olejek kosztuje..
Ja kupowałam w zielarskim.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 02:58   #4114
Aaś
Zakorzenienie

Aaaaleee mi się nie chce spaaaac... Znowu zasne po ktg o 6 rano a potem zaraz trzeba będzie wstać bo o 8 śniadanie...nie wspominam o salowej która przychodzi o 7 i tak się tlucze że masakra. I jeszcze trzaska drzwiami na koniec
Stary 2013-03-02, 07:11   #4115
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Aaaaleee mi się nie chce spaaaac... Znowu zasne po ktg o 6 rano a potem zaraz trzeba będzie wstać bo o 8 śniadanie...nie wspominam o salowej która przychodzi o 7 i tak się tlucze że masakra. I jeszcze trzaska drzwiami na koniec
Wszędzie widzę takie same "uroki" leżenia w szpitalu.
Salowe są megaśne - wszystko mają w doopie

=====================

Dzień dobry - ja już po śmniadanku i właśnie siedzę z kawką latte

Życzę Wam pogodnego dnia- w Wawie zapowiada się naprawdę ładny dzień
Moje dziecko nocuje dziś u koleżanki - mam już "nastolatkę" w domu...

Do później
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 07:39   #4116
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
A nie dobra po 3 krotnym przeczytaniu tego cytatu zauważyłam że do urlopu macierzyńskiego.. to jest ok.. nie przysługuje urlop a przysługuje zasiłek.. odwoluje
A już miałam Cię o tej porze lepiej zdecydowanie wychodzi spanie niż czytanie

Cytat:

Ash tobie też polecam zrobić test snikersa. Wszamalam jednego, ciastko,2 ptasie mleczka, obiad, 2 mandarynki i co? 110! No sorry ale chyba ich poproszę żeby jeszcze raz zrobili badania i się upewnili.
Kusisz! Ale to ryzykowny test, bo jak się okaże, że ta cukrzyca to jakiś fałszywy alarm to się rzucę na słodkie jak świnka Teraz w chwilach zwątienia pocieszam się, że mam taką ładną cerę ostatnio i bilans wagi w ostatnich 3-ech tygodniach to -1kg Chyba muszę sama przed sobą się przyznać, że cukrzyca ciążowa mi służy

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Sinupret zaraz wpiszę na listę zakupową, a syropek jaki można?
Można prenalen, ale to głównie sok malinowy i czosnek, więc chyba szkoda płacić 18zł 100ml syropku.
Jak nie masz domowego soku malinowego, to kupiłabym w aptece ten 100% malin i będziesz go miała 0,5 litra za mniej niż Prenalen.
Do tego polecam syrop z cebuli. Zamiast cukru możesz użyć miodu dla jeszcze większej efektywności. Był dla mnie zbawieniem, jak byłam chora.

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Dzień dobry - ja już po śmniadanku i właśnie siedzę z kawką latte

Moje dziecko nocuje dziś u koleżanki - mam już "nastolatkę" w domu...
To słonko zbudziło mnie z samego rana ale dobrze, czas na wiosnę!
No moja droga, to już poważna sprawa, takie nocki poza domem Wykorzystaj dobrze wolną chatę

---------

Dzień dobry dziewczęta. Nadeszła piękna sobota i my się zaraz zbieramy na szkołę rodzenia. Do pogadania później!
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 07:48   #4117
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minkionka Pokaż wiadomość
Ile jest tu kobietek, które walczą jeszcze (póki mogą) z mgr?
niestety ja pisze jeszcze:/

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-02, 07:56   #4118
Aaś
Zakorzenienie

A weźcie. To słońce za oknem to jakas kara. A jeszcze mamy taki piekny widok na wisłę i całą praska stronę warszawy że

Ash zrób test snikersa! Nie będziesz żałować dziewczyna z którą leze mi opowiadala że jak leżała w innym szpitalu to było mnóstwo dziewczyn które kładli na oddział z powodu cukrzycy a po 3 dniach wypuszczali bo był fałszywy alarm... Z moją mamą było tak samo.
Stary 2013-03-02, 08:04   #4119
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 08:07   #4120
lonely_lady
Zakorzenienie

Dzień dobry
spoglądam za okno i widzę, że pięknie świeci słonko.
muszę wygrzebać się z łóżka i ogarnąć mieszkanko, później pewnie pojedziemy do teściów.

jejjjj.. znalazła się ta dziewczynka-Julia... przeżyła dzięki psowi..

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 08:13   #4121
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Można prenalen, ale to głównie sok malinowy i czosnek, więc chyba szkoda płacić 18zł 100ml syropku.
Jak nie masz domowego soku malinowego, to kupiłabym w aptece ten 100% malin i będziesz go miała 0,5 litra za mniej niż Prenalen.
Do tego polecam syrop z cebuli. Zamiast cukru możesz użyć miodu dla jeszcze większej efektywności. Był dla mnie zbawieniem, jak byłam chora.
Mam sok malinowy 100%, taki wyciskany z malin bez cukru. Nie rozcieńcza się do w wodzie, tata coś takiego znalazł i mi kupił.
Zastanawiam się co bardziej mi pomoże czosnek czy cebula, bo mieszać tego nie chcę, a już popijam jakieś ziółka chińskie. Te ziółka mi już raz pomogły.
Chyba się zaraziłam od babci, zadzwonię później i podpytam co ona brała i jej pomagało czosnek czy cebula ...

W sumie to mam tylko katar, korek się zatkał w nocy, bo wyszperałam resztkę otrivinu duo i mogłam wreszcie zasnąć, bo jak mi ta woda spływała to zaczynało mnie już boleć ucho i budziłam się co chwilkę. Teraz niestety widzę, że mniej cieknie, ale zaczyna być ropny.
Gardło czy kaszel to wynik wysuszenia śluzówki nosa, no i oczy mam czerwone wysuszone jak królik więc kroplę ... płynem do kontaktów bo sztuczne łzy mi gdzieś wcięło.

Stary 2013-03-02, 08:15   #4122
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość

no to co na to nasze fanki hybrydy i żelkówjak juz to tylko stópki do malowania
ja robię tylko przeźroczysty żel od marca :P
Stary 2013-03-02, 08:34   #4123
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

BTZ Ash jeszcze troche z rozpędu wszystkie meble posprzedaje i na gołej podłodze będą spali

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
ostatnio z ciekawosci ogladalam inne watki. chcialam zobaczyc jakie mamusie wybieraja imiona i zszokowalam sie, ze juz sa listopad-grudzien. kurcze pol roku po nas! jeszcze troche i beda majowe 2014!!!
czas zapiernicza, nie ma co. urodzą marcowo-kwietniowe i następne jesteśmy my

Cytat:
piekny, bo nas dopiero czeka. na razie taki nieosiagalny, ze wydaje mi sie wspanialy (szczerze sie do monitora! dobrze, ze tz wpatrzony w transformersow...)

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Cytat:
moze zona wstawala o tej porze i chcial razem z nia, choc na odleglosc? wiecie, patrzyli w tem samym momencie w jeden punkt i mysleli o sobie?
jakie to romantyczne

Cytat:
Ma dwójkę dzieci a trzecie w drodze, może nie chciał wypaść z rytmu wstawania skoro świt?

Cytat:
co o jest czekolada z okienkiem? to taka w której przez opakowanie widać czekolade??
taka z folią przez którą widac czekoladę i całe orzechy laskowe

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
U mnie w tej dziurze nigdzie nie mogę dostać tej bavarii... Kupiłam sobie dzisiaj Karmi, ale jakoś mnie nie ciągnie do niego- mam już go dosyć...
karmi mi jakoś nie leży ze względu na słodycz. wina bezalkoholowe ze względu na kwaskowatość. a bavaria podeszła mi strasznie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
A z milki uwielbiam: orzechową, truskawkową, biała i happy cows
ja najbardziej jogurtową

Cytat:
Muszę pochwalić Mężula- złożył do końca meble Co prawda z pomocą mojego padre i teścia, ale sam zrobił najwięcej Jutro mają wyregulować drzwiczki etc, wyrównać nóżki do poziomu i można się powoli rozpakowywać

No i nawet dywan już położył. Musimy tylko kupić taką antypoślizgową matę pod niego, bo na panelach strasznie się ślizga...
dla męża

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Cytat:
a jadlyscie limitowana milke arbuzowa strzelajaca w buzi? pyyyycha!
nie, musze sprawdzić czy jest jeszcze

Cytat:
Mamy już ponad 4000 postów
Czyżby w weekend/pon nowy wątek ?
nie wiem czy będziemy czekac do pon

Cytat:
Właśnie znajomy foto wrzucił na fb prosto z puchy fotkę swojego synka - golasek, jeszcze brudny ale już z odciętą pępowinką... Rozumiem, że chciał się pochwalić; ale nie podoba mi się to
o nie! przecież małe dzieci zaraz po porodzie naprawdę nie są piękne, i jak się nie jest nafaszerowanym hormonami to raczej się nie podoba

Cytat:
z DAIMEM?!?!?!
co to?

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
PRZEBILI MNIEEEE ...

Pierwszy raz się z tego cieszę
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 08:35   #4124
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

pytanie do posiadaczek mury, ta spacerowka nie jest za bardzo odkryta?
http://allegro.pl/maxi-cosi-mura-4-g...057167180.html ogladam foty i tak mnie teraz wzielo na temat "spacerowka w zimie".
ja w prawdzie posiadaczka elei, ale będę na zimę dokupować takie coś

http://www.maxicosi.pl/pl-pl/produkt...zk%C3%B3w.aspx
Stary 2013-03-02, 08:38   #4125
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
znalazł się sęp w 3 ostatnich sekundach diabli to Ty?

Cytat:
ona jest tak mocno limitowana, ze pojawia sie tylko w lecie i widzialam w dwoch sklepach. ale jak juz zauwazylismy, to kupilam 10ciopak, bo pyyyyszna
no to czekam na lato

Cytat:

Czemu najbliższy Mac jest 100 km stąd
masz większe szanse dbać o linię ja to wszystko mam w miarę blisko, a jak już wracam z pracy to w ogóle bez wysiłku mogę wybierać w lidlach, biedronach, kauflandach, carfurze, macach, kfcach, realu itd.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-02, 08:40   #4126
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
spaccc Kochana o tej godzinie jak zasniesz to cIE nawet salowa nie obudzi heheheh
Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
Hej kochane wróciłam troche sie nasiedziałamale najważniejsze że z maleństwem wszystko idealnie. Macica ok, szyjka ok, śluz ok, ciśnienie w normie. Mateuszek-wybraliśmy imie waży już ok.1200g i ma idealne wymiary. Wody płodowe i łożysko w normie 2 stopnia. Ułożenie głowkowe
Jestem szczesliwa
Jak czekałam to czekała też taka dziewczyna w 23 tyg ciąży bardzo ją bolał brzuch chodziła zgięta w pół i krwawiła i zamiast jechac do szpitala to przyszła do gina i czekała na swoją kolej. Dopiero my ją namówiłyśmy żeby weszła bez kolejki:co nfused:
Dziewczynki ponadrabiam Was jutro bo jestem padnięta. Miłych snów.
za wizytee i za wage
Cytat:
dobre - uwielbiam takie pupy pampersowe heheh

u nas jest piekne czyste niebo i ma byc 6 stopnie wiec jakis spacerek bedzie napewno , cudnie nawet zachcialo i sie umyc okna wiec w tyg. napewno to zrobie....
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 08:40   #4127
Mysia mysz
Zakorzenienie

od wczoraj od 17 - 15 stron, wariatki
ale nadrobiłam wczoraj pojechaliśmy na zakupy i do znajomych grać w planszówki. Siedzieliśmy do 24 i spoko było,a le jak wstałam to myślałam, że padnę ze zmęczenia i bólu pleców i krocz, eh gdzie się podziało moje dawne ciało ;(

my już po śniadanku i niedługo zabieramy nasze maine coon na rtg sprawdzić czy ma zdrowe serducho, bo ta rasa lubi mieć powiększone, a ja nie chce go stracić

a! zapomniałabym ! wyprałam muślinowe ręczniczki z ikei ! REWELACJA ! to jest tetra której szukałam, miękka, gruba, chłonna, nic się nie kurczy (na metce piszę, że można ją prać w 95 stopniach i suszyć w wysokiej temp.)
Stary 2013-03-02, 08:47   #4128
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jesteście,,kochane" Muszę zjeść czekoladkę bo tak zaczęłyście o słodyczach
daj Julce, ona przynajmniej nie będzie myć zębów przed spaniem

Cytat:
Hej kochane wróciłam troche sie nasiedziałamale najważniejsze że z maleństwem wszystko idealnie. Macica ok, szyjka ok, śluz ok, ciśnienie w normie. Mateuszek-wybraliśmy imie waży już ok.1200g i ma idealne wymiary. Wody płodowe i łożysko w normie 2 stopnia. Ułożenie głowkowe
Jestem szczesliwa
Jak czekałam to czekała też taka dziewczyna w 23 tyg ciąży bardzo ją bolał brzuch chodziła zgięta w pół i krwawiła i zamiast jechac do szpitala to przyszła do gina i czekała na swoją kolej. Dopiero my ją namówiłyśmy żeby weszła bez kolejki:co nfused:
za wizytę. i za wybór bardzo ładnego imienia
a dziewczyny nie pojmuję bo ja przy krwawieniu biegłabym na ip, a nie czekała cierpliwie w kolejce do gina..

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Dobrze, że obyło się bez komornika

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
super

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość

w krakowie też niebieskie niebo uwielbiam taką pogodę na weekend

dzień dobry po chrupiącej bułeczce z makrelą zaraz idę na spacerek i uzupełnić zapas piwa miłego dnia mamuśki
Stary 2013-03-02, 09:09   #4129
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
a! zapomniałabym ! wyprałam muślinowe ręczniczki z ikei ! REWELACJA ! to jest tetra której szukałam, miękka, gruba, chłonna, nic się nie kurczy (na metce piszę, że można ją prać w 95 stopniach i suszyć w wysokiej temp.)
A mogłabyś podać konkretnie link do tych ręczniczków? Ja ostatnio ledwo kontaktuję więc jak można to poproszę nakierowanie

Dziewczyny co macie tego Jedo Fyn, znalazłyście w necie jakiś filmik z nim? Chodzi mi o to jak to się składa, rozkłada itp.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-02, 09:24   #4130
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie kupowałam, dostanę od koleżanki z tako, gdyż ponieważ my nie mamy samochodu, więc fotelika użyję może 3 razy No i nie chcę wozić dziecka na stelażu w foteliku. Jeśli się auta dorobimy to kupimy MC
no to w takiej sytuacji faktycznie nie ma sensu inwestować w coś lepszego My mamy 2 auta, więc obowiązkowo od razu kupujemy porządniejszy MC, ale jeden, najwyżej będziemy przepinać
Stary 2013-03-02, 09:29   #4131
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
te ktore nie korzystaly: poslijcie sobie mail po probke sudokremu od razu podajcie adres, bo nie odpisuja i nie chca korespondowac hehe. dzisiaj dostalam http://www.sudocrem.com/poland/kontakt.php
(dzieki Axella!)

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Pewnie miał ustawionego jakiegoś snajpera na kilka sekund przed końcem aukcji

Ja nigdy nie ustwiam, ale licytuję w ostatnicj 3 sekundach zazwyczaj.

ze ktoś jednak przebił

Cytat:
ja lubie z lionem i lentilkamialbo te ich lody z polewa za 3zl
Też uwielbiam z lionem. Ale mi smaka narobiłyście. A najbliższy Mac 30km w BB.

Cytat:
Jestem szczesliwa
Co do dziewczyny to jak ja byłam wtedy awaryjnie na wizycie to była babka chyba w 9 miesiący ( taki brzuch mniej wieciej ). Siedziała w kolejce ze łzami w oczach i trzymała się za brzuch. Chyba skurcze miała. Mnie to dziwiło że nie weszł od razu. W koncu weszła, ale tylko do położnej bo ta kazała jej jechać do szpitala. Ja też nie rozumiem tych kobiet co były przed nią, że nie kazały jej wejść. Ja akurat byłam następna wiec nic nie mogłam zrobić.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 09:29   #4132
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
A mogłabyś podać konkretnie link do tych ręczniczków? Ja ostatnio ledwo kontaktuję więc jak można to poproszę nakierowanie

Dziewczyny co macie tego Jedo Fyn, znalazłyście w necie jakiś filmik z nim? Chodzi mi o to jak to się składa, rozkłada itp.

proszę
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60203764/
Stary 2013-03-02, 09:29   #4133
Ashyshqa
Zakorzenienie

Uciekła nam szkoła rodzenia trochę się długo zbieraliśmy, więc szykowało nam się spóźnienie 15 min i już na przystanku spojrzałam w kajet i okazało się, że dzisiejsze zajęcia wyjątkowo na 9.30 a nie na 10 były więc zrobiliśmy odwrót i poszliśmy do biedronki
Może mi się uda z inną grupą odrobić ten temat a jak nie to przeżyje, miało być spotkanie z dietetykiem.

Cytat:
Ash zrób test snikersa! Nie będziesz żałować dziewczyna z którą leze mi opowiadala że jak leżała w innym szpitalu to było mnóstwo dziewczyn które kładli na oddział z powodu cukrzycy a po 3 dniach wypuszczali bo był fałszywy alarm... Z moją mamą było tak samo.
No proszę, niezłe jaja. Kurka, kusisz, ale z drugiej strony może lepiej się oszukiwać Zrobię jak będę miała mega parcie na słodycze. Na razie mi dobrze tak jak jest
Stary 2013-03-02, 09:31   #4134
nuna2
Zakorzenienie

Meldują, że żyję. U mnie słoneczko schowane za chmurkami, ale stara się z nimi odważnie walczyć. Mąż miał iść dziś na nockę, ale jednak zostaje w domku. Super.
Stary 2013-03-02, 09:33   #4135
cloche
Zakorzenienie

dzisiaj sobota, mam spore szanse was nadrobić od wieczora
Cytat:
a mówiłam Wam, że wczoraj przyszedł wózek z allegro? jutro będziemy składać, tzn ja będę ćwiczyć tylko palec wskazujący, jak nakazała położna, a TŻ będzie działał
ooo, będą foty!!! może nawet już są, tylko ja się nie doczłapałam jeszcze... aaaach! moja mura też jakoś niedługo przyjdzie... strasznie ciekawa jestem, na ile zużyta
Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
kurka, kolejny wózek do zobaczenia na żywo, ale teraz mam znów fazę na maxi cosi oszaleć można!
widać jedo fyn i maxi cosi będą królować... czy jeszcze jakiś wózek się częściej pojawiał na tapecie?
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
o widzisz, to ja Ci mogę powiedzieć
tłusty twaróg rozgniatasz widelcem ze śmietaną i drobno posiekaną cebulą dolewasz troszkę mleka, doprawiasz solą i pieprzem. Do tego gotujesz ziemniaczki w mundurkach
i wpierniczasz aż Ci się uszy trzęsą
a później śmierdzisz cebulą
nie no żartuję, myślałam że się śmierdzi cebulą ale na szczęście nic nie czuć
a próbowałaś wersję wiosenną? z rzodkiewką i szczypiorkiem? pyszności! mama robiła nam w czasie bidy takie żarełko, bo z ogródka coś tam zawsze wygrzebała, a twaróg dostawała od przyjaciółki pracującej w mleczarni a ja się zachwycałam, jacy to my musimy być bogaci, bo taki bogaty, wytworny obiad dostajemy jakieś 4-5 lat wtedy miałam.
Cytat:
a i postanowione.. Mam się jeszcze kulturalnie rozwijać do konca ciaży..
Plan jest takie, że raz w tygodniu idę do muzeum.. Mieszkam w Wawie 6,5 rokui byłam:
- 1 raz w teatrze
- 3 razy w filharmonii (ale tylko dlatego ze dostałam bilety za darmo od mamy ucznia)
- 1 raz w operze (też bilety dostałam za darmo od tej samej osoby)
- 1 raz w muzeum (bo przyjechal do mnie brat musiałam zostawić TZta samego zeby mógł się uczyć na obrone i z braku laku poszliśmy do muzeum)
- 1 raz na nocy muzeów...

a jak przeprowadzałam się z mojej pipidówy do Warszawy to sobie myslałam ile to ja do teatrow będę chodzić i do muzeów i do galerii.. ze to taka stolica taki swiat i w ogóle.. no i najpierw nie bylo na to kasy (chociaż większosć muzeuów ma wstęp wolny).. potem czasu.. teraz mam jedno i drugie, chociaż troche zdrowia i sil brak.. ale może na 1 raz w tygodniu wystarczy..
Na pierwszy rzut idzie Muzeum Narodowe
świetne postanowienie! ja też miałam zamiar w monachium trochę więcej kultury doświadczyć, ale ile razy planowałam wyjście, to siedziałam w robocie do 8mej wieczorem a na operę mnie nie stać, ale maaaaarzy mi się! co do teatru - zrezygnowałam. byłam parę razy i na każdym przedstawieniu najstarszy aktor, czy to baba czy chłop, musiał się rozbierać. nieważne, czy to faust, czy coś z antyku - wszystko przerobią na hiper-nowoczesną ohydę....... jakby tylko gorszenie i szokowanie było miarą
dopiero jak przeszłam się do półamatorskiego teatru tradycyjnego, to moja miłość do tego rodzaju rozrywki odżyła ponad rok temu sama nawet w takim grałam było to niesamowite doświadczenie i chcę jeszcze! a najlepsze w tym wszystkim, że mnie też tam chcą, tylko muszę dziecia odchować
Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Dziewczynki, które oglądały Murę na żywo jaki kolor ma ta spacerówka ?
Wściekle różowy czy czerwony ? http://allegro.pl/maxi-cosi-mura-4-d...057312700.html Nie chcę Antośka wozić różową spacerówką
jak otworzyłam, mówię: no helooooł? przecież że czerwony... niżej... yyy... może to ten flamingo jednak? hmmm... nie, czer... aa.. nie wiem...
a co, wygrałaś? pewnie doczytam na następnych stronach fajny pakiet i świetna cena
Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
Wczesniej czytalam, ze pisalyscie o karmieniu piersia kilkuletnich dzieci. To jest nic. Znajoma mojej siostry, ma moze kolo 40, karmila swoja corke do 13 roku zycia!!!!!!!!!!
Na pytanie czemu tak długo, i że to trochę dziwne, odpowidziała, Bo jej smakowało i chciała. WTF??????
"ej, laska, idziesz z nami na piwo?" "tak, czekaj, tylko zjem kolację... mamo, zdejmuj stanik dawaj cyca!!!"
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 09:39   #4136
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
W przyszłym tygodniu jedziemy do Ikei, więc jak któraś z Waś nie ma dostępu, a coś by chciała(na przykład cudowne muśliwowe ręczniczki ) to mogę przyjmować zamówienia
Stary 2013-03-02, 09:46   #4137
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
maarchewka idź koniecznie do Kopernika jeśli nie byłaś. Babki w widocznej ciąży wchodzą bez kolejki więc to jedyna okazja żeby uniknąć 2godzinnego stania... Oczywiście jak masz siłę bo chodzenia tam jest meeeega dużo

Dostałam przypomnienie o Bezpiecznym Maluchu:-(

A jak mnie tu położyli to któraś pielęgniarka mi powiedziałs żebym w wolnej chwili zmyla lakier. Tak bez pośpiechu ale żeby mieć przezroczysty w razie czego najlepiej

A z tymi lekami w ciąży... Na większości leków jest napisane że nie badali ich na ciężarnych i żeby skonsultować x lekarzem. Nawet na nospie jest że nie zalecana w ciąży bo przenika przez łożysko
Także ja w takich sprawach ufam gin. Bo jak nie jej to komu?;-)

No to może się jednak wybiorę do Kopernika.. Muszę sobie wpisać w kalendarz

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
A już miałam Cię o tej porze lepiej zdecydowanie wychodzi spanie niż czytanie
Katar mnie męczył strasznie i nie mogłam zasnac.. I jeszcze nie mogłam się ni jak ułożyć do snu bo co znalazłam już dogodną pozycję na którymś boku to mnie Wojtuś ciągle w ten bok kopał.. Jak się odwróciłam to mnie kopał w drugi.. Jak na plecach to się wiercił po środku...
Już nie chciałam tak stękać i sie wiercić i poszłam sobie pograc na kompie aż TZcik zasnął.

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość

świetne postanowienie! ja też miałam zamiar w monachium trochę więcej kultury doświadczyć, ale ile razy planowałam wyjście, to siedziałam w robocie do 8mej wieczorem a na operę mnie nie stać, ale maaaaarzy mi się! co do teatru - zrezygnowałam. byłam parę razy i na każdym przedstawieniu najstarszy aktor, czy to baba czy chłop, musiał się rozbierać. nieważne, czy to faust, czy coś z antyku - wszystko przerobią na hiper-nowoczesną ohydę....... jakby tylko gorszenie i szokowanie było miarą
dopiero jak przeszłam się do półamatorskiego teatru tradycyjnego, to moja miłość do tego rodzaju rozrywki odżyła ponad rok temu sama nawet w takim grałam było to niesamowite doświadczenie i chcę jeszcze! a najlepsze w tym wszystkim, że mnie też tam chcą, tylko muszę dziecia odchować
fuu goły stary niemiec fuuuu

Dzisiaj u mnie gulasz wieprzowy (dzieki Cloche i Ash) i placki ziemniaczane.. Robię pierwszy raz

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 09:57   #4138
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dzisiaj na bingo są szampony bez SLS za 9,90, nie próbowałam ich jeszcze ale maski mają super
http://www.bingosklep.com

zamówiłam 1 z keratyną i 1 z olejkiem arganowym do tego wzięłam olej z migdałów 100 ml za 20 zł, a;e nie wiem czy to dobra cena
Stary 2013-03-02, 10:10   #4139
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:

My max 3 tys bo tyle jak coś wychodzi w hurtowni niedaleko nas X-lander X-move z fotelikiem Maxi Cosi CabrioFix + baza (jeśli byłaby potrzebna, jak nie to -500 zł), ale jak się uda znaleźć coś tańszego i/lub fajniejszego to na pewno będę się cieszyć Dlatego muszę na żywo poglądać Tako Alive, Bebetto Luca i Jedo

ten tako alive nie głupi, tylko ja mam problem z kolorami bo podobają mi się bardziej takie stonowane sprawdzałaś gdzieś w sklepie jego cenę? My też fotelik będziemy kupować MC cabriofix
Stary 2013-03-02, 10:17   #4140
Tity
Zakorzenienie

Witam! Też melduję, że żyję. U nas chorowania ciąg dalszy. Ja znowu mam zapalenie oskrzeli...
minkionka ja też walczę, co prawda z inżynierską. Mam jej już dość, robię ją od listopada i tempo mojego promotora jest takie, że już dawno mogłaby być ta praca skończona. Myślałam, że wyrobię się z obroną na kwiecień, ale mam wątpliwości...
Co do IKEI, strasznie żałuję, że nie mam dostępu, ale ostatnio zamówiłam synkowi komplet pościeli, śliczna Dostaliśmy też kiedyś ręczniki z kapturem i też są bardzo fajne
Niestety nie nadrobię reszty, wybaczcie, że nie poodpisuję.
Miłego weekendu

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości