Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 8 14,04%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 14 24,56%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI 1 1,75%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 8 14,04%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 12 21,05%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-01, 20:39   #3961
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Tak to przez cały dzień byśmy tort jadły a teraz tylko po kawałku i spać
ekonomicznie ale przed snem pewnie co poniektore stawia sie po repete

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
my planujemy wydać na wózek tak do ok. 3 k, znajoma ma ten tako laret i muszę przyznać, że wygląda super w realu, na zdjęciach się tak nie prezentuje..
ladny, ale ta torba...zobacz sobie na uchwyt. moj tz glosno skomentowal, a pan z hurtowni zaczal sie smiac i mowi "no torebka to malo meska" :P a jednak tatus tez bedzie z wozkiem smigal...
a imitacja lnu wyglada naprawde ladnie.

Metropolitan - moj brat jak urodzil mu sie pierwszy synek zaznaczyl w komorce opcje "wyslij do rodzina" i sms o tresci "mamy syna. waga itd" mial powedrowac tylko do najblizszych. bratowa po porodzie zerka na swoj tel. a tam "mamy syna!!!" tak jakby nie wiedziala, hehe.

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
szkoda że twój tż nie zapytał po co. może on pisał smsy do żony? albo opisywał jej co mu śniło
moze zona wstawala o tej porze i chcial razem z nia, choc na odleglosc? wiecie, patrzyli w tem samym momencie w jeden punkt i mysleli o sobie?
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 20:40   #3962
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
moze zona wstawala o tej porze i chcial razem z nia, choc na odleglosc? wiecie, patrzyli w tem samym momencie w jeden punkt i mysleli o sobie?
Ma dwójkę dzieci a trzecie w drodze, może nie chciał wypaść z rytmu wstawania skoro świt?

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 20:40   #3963
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

A to nie jest przypadkiem ten model, który Happy kupiła?

ten sam, tylko wizaż mi się zawiesił i odpowiadam z opóźnieniem

na żywo ładnie wygląda przy foteliku tylko lekko wyblaknięte u góry od słoneczka, ale udajmy, że to takie specjalne cieniowanie

jak zejdziecie do piwnicy z wyprzedażą to kupię rower
Stary 2013-03-01, 20:41   #3964
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
zadzwoniłam , ja właśnie jestem w trakcie pisania do niego mejla trochę późno się za to wzięłam, ale zabiegany dziś dzień miałam. Myślę, że jak w pn. wyślą paczkę to na środę powinna być, dziewczyny pisały, że szybko realizują zamówienia, a ja muszę zabierać się powoli za pranie
w ogóle dziewczyny wszelkie bany na ciuszki na mnie nie działają, zlinczujcie mnie, bo mam już za dużo szmatek...... dziś kupiłam spodnie i sukieneczke dla Nelki, fotki w załączniku

spodnie są na 68, a sukieneczka od 0-3

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Ja też w razie "w" zaczęłam wszystko szykować wcześniej niż planowałam

No i chciała się pochwalić że ciuszki już wszystkie poprane, wyprasowane i ułożone w komodzie jeszcze tylko ręczniki + kocyki trzeba wybrać, aa no i jeszcze wózek. Jak to wszystko zrobię to zaczynam pakować powoli torbę do szpitala.

Cytat:
To u nas tatusiowie mają też dobrze, bo starcza worków i dla nich
U nas duża grupa więc nie starczyło

Cytat:
ja dzisiaj tez dostalam spodenki, urocze sa. w zeberki mieciutkie, elastyczne. beda idealne. no i rurki
Śliczne!

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
a ja przed chwilą skończyłam jeść lody karmelowe
ale jestem z siebie dumna, bo Tż mnie częstował czekoladą z okienkiem i odmówiłam
było ciężko, zwłaszcza że bardzo mnie kusił
A to ja już bym wolała czekoladę z okienkiem , bo za karmelem nie przepadam

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 20:43   #3965
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
wg mnie będzie babska ta spacerówka ale nie widziałam na żywo
no ja chciałam się zmieścić w 2k mnie się laret podoba ale tylko imitacja lnu bo te kolorowe mają ramę w kolorze i koła no ale wg mnie jedo się lepiej prowadzi, bardziej lekko
tez mi sie nie podobaja kola w kolorze ramy

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
A nie wiem... flamingo slice.

Happy jak ten wózek na żywo ?
tak Happy ma flamingowy edit dostala

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-03-01 o 21:02
Stary 2013-03-01, 20:43   #3966
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość

co o jest czekolada z okienkiem? to taka w której przez opakowanie widać czekolade??

Ja uwielbiam toffi.

I w ogole lody bez toffi to nie lody!!

Wojtek
Stary 2013-03-01, 20:43   #3967
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
ach bo nie dacie się pocieszyć w ciszy i samotności, chcecie wszystko widzieć i o wszystkim wiedzieć wścibskie baby ale spoko, nie mam się już czym chwalić
ajj.. niestety, nie ma tak łatwo
musimy oblukać, czy warto zgapiać

Cytat:
a ja tak sobie mysle, ze ona sie zzyla z dziewczynami jak my tutaj...i moze stad dodanie tej fotki? na facebooku moze jej nie ma
ja pewnie tez po porodzie bede Wam sie chciala pochwalic Nelcia od ktorej zaczela sie moja przygoda z wizazem i o ktorej codzien tu z Wami plotkuje
pewnie tak.
dlatego nie napisałam, że to potępiam mało tego uwielbiam oglądać takie fotki. Ogólnie lubię jak ktoś wstawia jakieś swoje zdjęcia. Ale sama mam inne podejście do prywatności i publicznie wolę się nie pokazywać.. nigdy nie wiadomo kto tu zagląda

ale szalejecie z postami, ciężko mi Was ogarnąć... chyba zmęczenie mnie dopada..
Dzisiaj byliśmy na spacerku z Tż i śmiał się ze mnie, bo mimo że próbowałam tak chodzić żeby nic ie zauważył to i tak dostrzegł coś dziwnego..
a ja mam zakwasy na pośladkach i udach od ostatniego treningu

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-01, 20:44   #3968
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
uff... moje wkładki też wiecznie mokre. ale nie miewam bóli, więc mnie to nie martwi. w każdym razie, jeśli u ciebie to nie wody, to pewnie po prostu ogólna ciążowa zwiększona wilgotność no i z tą wyprawką mądra decyzja... nie znasz dnia ani godziny
Jak ja mam wiecznie mokro to mam z reguły zapalenie grzybiczne, ale już się przyzwyczaiłam

Cytat:
Napisane przez minkionka Pokaż wiadomość
JAK NIE UROK TO... wiadomo.

Ratujcie!
Jak zwykle piszę do Was jak cos się dzieje- chcialabym moc pogdac o przyjemnych rzeczach ale ostatnio mam same zamartwienia.

Czym leczyć grzybicę? Jestem pod koniec 25-go tygodnia. Leczylam się ostatnio nystatyną, spokój na 4-5 dni, teraz czuję, że "wraca". Mam według lekarza wykupic sobi gynoxin, jesli grzybica wroci. Mam recepte. ale gynoxin jest jedną globulką, o mocnym dzialaniu, na ulotce zabrania się stosowania w ciązy. Nie mogę znaleźć żadnych forumowiczek w ciąży, ktore to brały. Help ;-(
Zaufaj ginekologowi. Ja już miałam 2x, w tym drugi raz teraz i np. dostałam takie globulki na 3 dni co się nazywają Pimafucin. Ulotki nawet nie przeczytałam.

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Wiecie coś może na temat tego rocznego macierzyńskiego? Weszła ta ustawa albo ma wejść?
Ostatnio moja kuzynka urodziła córeczkę przez CC, zadzwoniła ciotka i opowiada mojej mamie całą relację i sama z siebie, "ale wiesz Ewelina (ja) niech się tak jeszcze nie cieszy bo z tą ustawą to jeszcze nic nie wiadomo " Szczerze to do tej pory jakoś o tym nie myślałam nawet. Puki co to się modlę, żeby wszystko szczęśliwie się skończyło i malutka była zdrowa i urodziła się w terminie.
No i dziś w ZUSie spotkałam męża mojej koleżanki. Urodziła 2,5 tyg temu i on zobaczył mój brzuszek i się pyta na kiedy termin i mówię, że na czerwiec a on od razu z tym macierzyńskim - "Oooo to się załapiesz" z taką zazdrością. Już czuje, że jak się uda to co niektórzy jadem będą pluli.
Niby ma wejść we wrześniu, ale nic nie wiadomo. W ogóle z ciekawostek wyczytałam jeszcze jedno. Obecnie urlop macierzyński to 20 tygodni + 4 dodatkowego na 1 dziecko, a od września wraz z ustawą ma być 20 + 6 dodatkowego. Dlatego ja osobiście wstrzymam się z wypisywaniem wniosku o dodatkowy urlop i poczekam do września by w razie czego wypisać od razu na 6 tygodni, a później jak wejdzie to na te kolejne 26 tygodni urlopu rodzicielskiego.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 20:45   #3969
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
My kupujemy wiadro, ale chyba większość najzwyklejszą wanienkę
też się chyba na wiaderko zdecyduję jakoś tak słodziakowo wyglądają w nich maleństwa...

a co do łóżeczka, zdecydowaliśmy się chyba na taką dostawkę na pierwsze miesiące...
Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
No i z okazji ukończenia przeze mnie w dniu dzisiejszym ćwierćwiecza stawiam krowi tort i sok pomarańczowy
(swoją drogą - najgorsze urodziny w moim życiu...)
fazowy tort, a za soczek wiele bym teraz dała sto lat i zdrowych dzieci!
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 20:45   #3970
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość

Kochana, zapytałam TŻ o zdanie (my mamy ten kolor, dla mnie to kolor flamingowy, jak w nazwie) i mówi, że absolutnie nie dla chłopca. Specjalnie wyjęłam z kartonu, żeby się przyjrzeć
O dzięki za info Trzeba szukać czegoś innego.
Stary 2013-03-01, 20:47   #3971
metropolitan
Zadomowienie

happy blue, fakt ona jest mała, ale ja ja używałam jak już mała kąpała się na siedząco. Wcześniej w tej długiej wanience kąpałam....

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Kurcze strasznie mnie wkurza ta reklama fairy..chyba sobie w koncu kupie wykałaczki, ten płyn, płyn konkurencyjny porostawiam talerze i sprawdze sama czy tak tłuszcz znika, bo mi to jakoś abstrakcyjnie wyglada..

A i nienawidze reklam kredytów.. Ja mam filozofię - nie stać mnie - nie kupuje.. a nie taki totalny konsumpcjonizm.. ehh
no weź marczewka, z takim podejściem to by połowa ludzi chyba pod mostem mieszkała

nie no ale tak serio... mnie nie przerażają kredyty, na dom, samochód itd. Na coś, na co normalnie trzeba by zbierać długie lata. Ale branie kredytów np. przed świętami, żeby kupić jedzenie... to już przesada. I jeszcze reklamowanie takich kredytów...

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

albo jak mi co chwilę jakaś małolata na ulicy wciska ulotkę z kredytem na 1000 zł.... no sorry ale co ja sobie za to miałabym kupić??? a potem spłacić 1500 pewnie
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-01, 20:47   #3972
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Jak ja mam wiecznie mokro to mam z reguły zapalenie grzybiczne, ale już się przyzwyczaiłam

ja Ci dam zapalenie grzybiczne
jak to się sprawdza? nic nie piecze, nic nie swędzi to nie ma, prawda?
Stary 2013-03-01, 20:47   #3973
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny pierzecie rozki? bo niby sa nowe...ale jednak ktos je macal :P
Chyba tak, ale najpierw muszę go w końcu kupić

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
Jenny dopisałaś mi 2 wizyty ( chyba pomyłkowo) na 4.03 i 4.04 (daty tej drugiej dowiem się dopiero w poniedziałek, ale na pewno to nie będzie 4.04)
Już poprawiłam

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
no i co, każda ma sobie szukać tego posta strippi???
to ja wam linka wkleję - lektura obowiązkowa!!!
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1196
Poród faktycznie błyskawiczny Szkoda, tylko że mąż nie zdążył...

Fotka mi się podoba, ale tylko do rodzinnego albumu, na forum bym nie wrzuciła

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-03-01, 20:48   #3974
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
happy blue, fakt ona jest mała, ale ja ja używałam jak już mała kąpała się na siedząco. Wcześniej w tej długiej wanience kąpałam....

szkoda, ma taki słodki kształt
Stary 2013-03-01, 20:49   #3975
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Mądrze rzecze Twój bratanek Mój mąż gdzieś na tym wieku się zatrzymał, jeśli chodzi o zabawki
To jest dużo mniej zaawansowana graficznie i sprzętowo konsola niż te dwie najpopulrniejsze Popularność zdobyła bo jako pierwsza miała czujniki ruchu i można było udawać, że się np. skacze na skoczni Teraz to już szału nie robi, ale na allegro wciąż te konsole schodzą i to w dobrych cenach, więc skorzystamy
no to mu poslodzilas niedlugo bedzie spedzal cale godziny w dzialach zabawkowych, ale Sofia go przekona do lalek i klockow hehe.

Cytat:
ach bo nie dacie się pocieszyć w ciszy i samotności, chcecie wszystko widzieć i o wszystkim wiedzieć wścibskie baby ale spoko, nie mam się już czym chwalić
hehe zleje sie dzisiaj przez Was! w sumie juz chwalimy sie "kolorem KUP", owlosionymi brzuchami itd. ciekawe co bedzie nastepne

Cytat:
Kurcze strasznie mnie wkurza ta reklama fairy..chyba sobie w koncu kupie wykałaczki, ten płyn, płyn konkurencyjny porostawiam talerze i sprawdze sama czy tak tłuszcz znika, bo mi to jakoś abstrakcyjnie wyglada..
buehehe mistrzyni nowego tematu! i jak to zgrabnie zrobilas tez mnie wkurza ta reklama, ale nie mam tylu talerzy

Cytat:
lekkość prowadzenia, spora gondolka, przekładana spacerówka rozkładana na płasko, fajna amortyzacja, możliwość regulowania stopnia bujania się wózka , fajny dostęp do koszyka na zakupy czy to w gondoli czy w spacerówce (w niektórych modelach jak się ma spacerówkę to dostęp jest kiepski) no i zieleń
hehe, ale tako tez chyba ma to wszystko musze gdzies obejrzec jedo.
ale jesli zielen przewazyla szale, to zostane przy tako
Stary 2013-03-01, 20:52   #3976
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Zaufaj ginekologowi. Ja już miałam 2x, w tym drugi raz teraz i np. dostałam takie globulki na 3 dni co się nazywają Pimafucin. Ulotki nawet nie przeczytałam.
Ja też

Pierwszym razem dostałam Pimafucin globulki+maść, a teraz mam Gyno-Femidazol 15szt. i po skończeniu opakowania mam zrobić na nowo wynik na mocz, a jakby było coś nie tak to posiew

Cytat:
2. Alive to nowy model, ale już dostępny od jakiegoś czasu, nasza znajoma która rodziła w styczniu go kupiła. A ma wejść jeszcze jakiś nowy, jak nie dwa nowe modele, choć nie jestem pewna bo jakoś się tym nie zainteresowałam
Znajoma zadowolona ?? A nowe modele już znalazłam - prawdopodbnie chodzi o City Move i Monodi

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-03-01, 20:52   #3977
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
no weź marczewka, z takim podejściem to by połowa ludzi chyba pod mostem mieszkała

nie no ale tak serio... mnie nie przerażają kredyty, na dom, samochód itd. Na coś, na co normalnie trzeba by zbierać długie lata. Ale branie kredytów np. przed świętami, żeby kupić jedzenie... to już przesada. I jeszcze reklamowanie takich kredytów...
Nie no kredyt na dom rozumiem, normalna sprawa.. Na samochód też chociaż trochę mniej bo kupujesz coś co traci z każdym miesiącem masakrycznie wartość a płacisz za kredyt masakryczne odsetki.. wiec praktycznie 2x wiecej dajesz za samochód niż jego wartość..

ale kurde weź kredyt zeby pojechać na wakacje.. te z Adamczykiem...Nosz kurde nie stać Cię na wakacje na Karaibach to jedziesz sobie na Mazury, nie stać Cię na mazury to jedziesz do babci na wies.. a jak Cię stać to sobie odłuż kilka miesięcy wczesniej i jedz sobie na te wakacje...
albo zdemoluj mieszkanie i zrób sobie remont.. oczywiście na remont weź kredyt..

Chociaż najgorsze są te ze starszymi ludźmi i ubezpieczeniami.. Zeby sobie wykupić polisę na poczet pogrzebu.. albo te "stać mnie na godne życie więc oddam jakiejś firmie mieszkanie za bezcen zeby do konca zycia dostawać jakieś tam pieniądze".. no masakra jakaś!!

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-03-01 o 20:55
Stary 2013-03-01, 20:54   #3978
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minkionka Pokaż wiadomość
Słuchajcie , a materac? ostatnio rozmawialysmy o uczuleniach itp ... więc na czym stanęło? jak typ kupujecie? Lateks?
Jeszcze nie wiem jaki

Cytat:
żelki?! , to ja tylko HARIBO wyznaję moje pierwsze skojarzenie i już wiem, że kupię jutro a fanki przeżyjąąąąąąąąą
w ogóle będę musiała pazury na poród skrócić, bo mi w ciąży rosną jak szalone, w ogóle się nie łamią
Haribo
Chyba wiem co mąż będzie musiał rano kupić

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-03-01, 20:57   #3979
maarchewka
Zakorzenienie

A i w ogóle banki ostatnio mają straszne ciśnienie na dawanie kredytów..
Ostatnio byłam w banku wpłacić większą sumę na konto.. Po zakonczeniu transakcji babka do mnie, że ma super ofertę kredytu i wciska mi ulotkę..
Ja się na nią patrze jak na debilkę.. Przecież wpłacałam kilka sekund temu pieniądze to po co mi kredyt??
a ona, że może jacyś znajomi albo rodzina??

Wojtek
Stary 2013-03-01, 21:00   #3980
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
TZcik przyjechał
Opowiadałam mu co robiłam przez ten tydzien to stwierdzil, ze mialam o wiele ciekawszy niż on

On pojechał z dwoma kolegami z pracy i profesorem.. Jeden kolega wziął narzeczoną. Mówi, ze go krótko trzymała i nie pozwalala mu nic pić.. Do drugiego z kolei żona dzwoniła co 2-3 godziny i zdawał jej ciągle relację co robi.. Mój się zastanwiał co niby mialo się zmienić przez 2 godziny.. no ale ich sprawa..
Przynajmniej wyszłaś na najcudowniejszą i najlepszą żonę I TŻ na bank Cię doceni jeszcze bardziej

Cytat:
Happy, ja Ci szczerze powiem, że się właśnie zdziwiłam. Właśnie absolutnie nic mnie nie piekło i nie swędziło tylko faktycznie wkładki to zmieniałam chyba z 4x dziennie i to nagle, bo wcześniej mniej. Ale sama byłam przekonana, że to takie ciążowe objawy i tyle. No i poszłam do gina, a ona mi mówi, że znów mam zapalenie grzybiczne....ech....No ale w sumie się tym nie przejmuję bo ja tam ciągle mam coś z moczem i to nie jest raczej szczególnie groźne

Jenny, zapomniałam podać, proszę dopisz mi następujące wizyty:
28.03.2012- standardowa wizyta u ginekologa
16.04.2013 - 3cie USG- nie wiem czy ma jakąś specjalną nazwę

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 21:01   #3981
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
zobaczymy ... w sumie już będzie dla nas w miarę bezpiecznie a jakoś w okolicy tego dnia będę na weekend u mamy to może zostanę dłużej ;>
zobaczę jak po kolejnej kontroli 13stego

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
zmykam laski

idę do sklepu po chałwę kupię sobie DUŻĄ i zjem całą
Smacznego!

Cytat:
kurka, kolejny wózek do zobaczenia na żywo, ale teraz mam znów fazę na maxi cosi oszaleć można!
u mnie też Jedo jest na liście do obejrzenia na żywo Byle tylko w sklepie mieli

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
1. Ja ostatnio odnalazłam w domu wanienkę po sobie. Umyłam i nie jest wogole porysowana wiec pewnie będę jej używać, a nie kupować.
Moja mama ma zostawione kilka sukieneczek i 1 bucika

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-03-01, 21:01   #3982
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie czytam "Dzieci z Bullerbyn", a na półce czeka "Karlsson na dachu"!!!
ktos tu lubi moje klimaty Helenka bedzie biegala boso kolo domu? w lnianej sukience? ahhh wspaniala ksiazka.

warszawskie kobity, ja to Wam zazdroszcze centrum nauki kopernik poszlabym poczuc sie jak dzieciak! pewnie wybierzemy sie kiedys, ale to juz we trojke

Cytat:
Ma dwójkę dzieci a trzecie w drodze, może nie chciał wypaść z rytmu wstawania skoro świt?
pewnie biedny wstal z przyzwyczajenia i chcial calej swojej gromadce sniadanie przygotowac

Happy - a to jest flamingowy czy czerwony?
Stary 2013-03-01, 21:02   #3983
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
A i w ogóle banki ostatnio mają straszne ciśnienie na dawanie kredytów..
Ostatnio byłam w banku wpłacić większą sumę na konto.. Po zakonczeniu transakcji babka do mnie, że ma super ofertę kredytu i wciska mi ulotkę..
Ja się na nią patrze jak na debilkę.. Przecież wpłacałam kilka sekund temu pieniądze to po co mi kredyt??
a ona, że może jacyś znajomi albo rodzina??
Masakra

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-01, 21:02   #3984
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Gin Ci sprawdzi we wtorek. Ale wilgotna wkładka nie musi oznaczać grzybicy. W ciąży generalnie jest więcej tej wydzieliny.

Cytat:
no to mu poslodzilas niedlugo bedzie spedzal cale godziny w dzialach zabawkowych, ale Sofia go przekona do lalek i klockow hehe.
Oj klocki to jego ulubiony temat! Już mam zapowiedziane, że jak Sofia skończy 2 lata to od tej pory tylko lego no chyba, że zażyczy soie jakiś samochodzik

Cytat:
Pierwszym razem dostałam Pimafucin globulki+maść, a teraz mam Gyno-Femidazol 15szt. i po skończeniu opakowania mam zrobić na nowo wynik na mocz, a jakby było coś nie tak to posiew
Jak masz grzybicę, to Ci w moczu złe wyniki wychodzą? I potem posiew moczu czy z szyjki? U mnie nie ma zależności z moczem... Zazwyczaj wyniki mam dobre, dawet jak mam grzybicę....
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 21:02   #3985
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
o genialne, bo już byłam skłonna to kupić, tylko mam brązowe talerze wiec ciężko by było coś zobaczyć
choć ja Ci powiem, że najbardziej lubię fairy właśnie najbardziej wydajny mi się wydaje
Cytat:
co o jest czekolada z okienkiem? to taka w której przez opakowanie widać czekolade??

Ja uwielbiam toffi.

I w ogole lody bez toffi to nie lody!!
no taka nussbeiser

Cytat:
ajj.. niestety, nie ma tak łatwo
musimy oblukać, czy warto zgapiać

Cytat:
l
hehe, ale tako tez chyba ma to wszystko musze gdzies obejrzec jedo.
ale jesli zielen przewazyla szale, to zostane przy tako
no mnie osobiście jedo lepiej się prowadził i był bardziej taki... miękki no i z wyglądu też kwestia gustu też

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 21:03   #3986
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
jutro może przyjść olejek migdałowy, mam nadzieję, że wsyśnie moje rozstępy!!!

Cytat:
Przyda Ci się też do masażu krocza, więc zostaw soie trochę na ostatnie tygodnie ciąży. Ja masaż zaczynam od 36tc
Jak coś to masaż można zacząć od 30 tc

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-03-01, 21:06   #3987
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
warszawskie kobity, ja to Wam zazdroszcze centrum nauki kopernik poszlabym poczuc sie jak dzieciak! pewnie wybierzemy sie kiedys, ale to juz we trojke
no własnie u mnie z pracy sobie zorganizowali wyjście do kopernika.. akurat się wtedy rozchorowałam i nie poszłam.. Tylko nie wiedzieli, że tak szybko zamykają i przyjechali jakąs godzinę przed zamknięciem i mało co zobaczyli..
BTW Strasznie cieżko się tam dostać i trochę drogie bilety są..
Ja tylko nie rozumiem jednej rzeczy związanej z kopernikiem.. Non stop są tam tłumy ludzi.. bilety ok 20 zl.. Pełne obłożenie i oni nie są w stanie sie z tych biletów utrzymać i muszą mieć dofinansowanie z państwa..to na co oni tą kasę z biletow wydają?? i skad takie koszty??

Wojtek
Stary 2013-03-01, 21:07   #3988
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
w sumie też wolę czekoladę ale patrząc pod kątem kaloryczności skusiłam się na lody.
a takich typowo o smaku toffi też nie lubię, są dla mnie za słodkie.. a te są z polewą toffi i ajerkoniakową

Cytat:
Znajoma zadowolona ?? A nowe modele już znalazłam - prawdopodbnie chodzi o City Move i Monodi
właśnie nie wiem, mieszka 500 km dalej. Zapytam jak będę miała okazję, choć nie wiem czy już nie będzie za późno

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 21:08   #3989
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
no to ta: zgadnij kotku co mam w srodku taka fajna reklama, czekolada, gadajace rodzynki itd. hehehe

Cytat:
Chociaż najgorsze są te ze starszymi ludźmi i ubezpieczeniami.. Zeby sobie wykupić polisę na poczet pogrzebu.. albo te "stać mnie na godne życie więc oddam jakiejś firmie mieszkanie za bezcen zeby do konca zycia dostawać jakieś tam pieniądze".. no masakra jakaś!!
te sa masakryczne i powinny byc zabronione. pewnie sporo babc da sie w to wciagnac, w ramach wiekszej emerytury
Stary 2013-03-01, 21:08   #3990
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Jak masz grzybicę, to Ci w moczu złe wyniki wychodzą? I potem posiew moczu czy z szyjki? U mnie nie ma zależności z moczem... Zazwyczaj wyniki mam dobre, dawet jak mam grzybicę....
Aż sobie poszukałam wyników i tak:

Za 1 razem miałam w moczu leukocyty, wałeczki i bakterie (sporo ponad normę), a dodatkowo mnie tam piekło , więc po sprawdzeniu wyników i badaniu na fotelu dostałam pimafucin ale czy to była grzybica czy coś innego to nie pamiętam :/ A teraz za 2 razem miałam w moczu też leukocyty i bakterie (mniej niż za 1 razem ale jednak ponad normę), ale nic mnie nie piekło tylko gin przy badaniu na fotelu wypatrzył, że to grzybica. Za 1 i 2 razem dodał, że może źle pobrałam mocz i dostała się do niego jakaś wydzielina stąd złe wyniki.

Jak mi po tym globulkach wyjdą złe wyniki (idę w pon albo wt) to mam do następnej wizyty zrobić też posiew, a jak będzie ok to nic więcej.

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2013-03-01 o 21:10
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości