|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: O maleństwa się staramy i na dwie kreseczki czekamy :) Staraczki 2013r.
Cytat:
|
|
#4652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Też mam nadzieję że szybko i sprawie to pójdzie . Ale powiem Wam że jak o tym się dowiedziałam to już odpuściłam lekko
|
|
#4653 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny ale u mnie dziś wiosna słońce w pełni żadnej chmurki ptaki śpiewają, zaraz otwieram okna
trochę mi już dziś lepiej może przez te słońce. ja mam TSH 1,87 na szczęscie, bo tak czytam jak mówicie że 1 z przodu i aż poleciałam zobaczyc jak to u mnie bo już nie pamiętałam, ale wiedziałam że w normie
|
#4654 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas też pięknie słoneczko świeci
Zbieramy się powoli i do rodziców jedziemy, mama już wyszła ze szpitala a na mojej głowie obiadek, pieczone ziemniaczki+pieczona karkówka i sos tzatzikowy mniam A na deser babka która też trzaba upiec A na jutro zaplanowaliśmy wycieczkę musimy wyszukać jakieś miejsce którego jeszcze nie widzieliśmy. Czy któraś z Was jest może z woj. łódzkiego? |
|
|
|
#4655 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem osobą dość krzykliwą robię dużo hałasu, nie lubię jak ktoś mi przeszkadza, jak chcę to się kocham, kiedy chcę to chodzę nago, przyjmuję gości o każdej porze dnia i nocy, a niestety jak byśmy mieszkali z rodzicami trzeba brać pod uwagę, że jednak Oni są na dole. Nie wyobrażam sobie, że do rodziców przyjeżdżają goście i maszerują do mnie na górę, albo wołają mnie bo rodzina przyjechała, nawet gdy Oni mają rodzinkę ja nie muszę do nich jechać. My mamy mały kredyt mieszkaniowy bo mieliśmy 80% wartości mieszkania, więc ratę mamy małą, ale nie narzekam, wiem, że jak byśmy mieszkali z rodzicami to dużo więcej kasy ba nam zostawało, brak kredytu, brak czynszu, tylko woda i ogrzewanie, ale nie! To nie dla Nas Nie chcieliśmy czekać i odkładać pieniędzy bo niestety czas leci, a Nam mijały by najpiękniejsze młode lata, a tak jesteśmy sami i cenimy sobie samotność Ale to jest tylko moje zdanie i każdy najlepiej wie co jest dla niego dobre ![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
aż chce się żyć ![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4656 |
|
Zadomowienie
|
Gdybym miała 50% wkłądu to bym sie nawet nei zastanawiała a na chwilę obecną ledwo mamy 10%
dodam może że mamy odpowiednio 23 i 24 lata. Ja nie mam pracy. Zdolność jako taką mamy i rata ok 1 tys nam odpowiada. Za jest też to że ten 1 tys za 10 czy 20 lat będzie miał inną wartość niż teraz.Poza tym że obeszliśmy wszystkie banki w mieście skorzystaliśmy z usług Open finance i w poniedzialek mamy dostać oferty 3 najlepszych w naszym wypadku banków. Chociaż my już mamy swój typ. A korzystałyście z pomocy doradców czy same szukałyście?
|
|
#4657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Wiec tez w miare szybko ''dorobilismy sie'' mieszkania . My korzystalismy z pomocy Open'a
|
|
#4658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4659 |
|
Zakorzenienie
|
justiii87
tak ślubowałam w 2012 r. ![]() paulinka009 tak ja wiem, lekarz mi mówił że jedni lekarze nie chcą usuwać a inni są jak najbardziej za. Z tego co mi mówił i co ja czytałam to zdecydowanie muszę usunąć. Zmiany są dość duże i nie powinno się czekać, moja mama mówi że po porodzie najczęściej nadżerki się pojawiają. Poza tym niekiedy odczuwam ból podczas stosunku i to może być wina właśnie nadżerki, wiadomo że wtedy większe prawdopodobieństwo występowania bakterii a może i to wpływa na to że w ciąże nie zaszłam... nie konsultowałam u innego lekarza ponieważ tego uważam za naprawdę solidnego, ma świetną opinię i ufam mu. Chodzę prywatnie. Co do TSH to mam 3,71 ulU/ml także nie jest to jakoś bardzo dużo ale ginekolog mi powiedział, że jak na kobietę w moim wieku za dużo i może być przyczyną tego że w ciąże nie zaszłam. Powiedział, że najlepiej by było gdybym miała 1-1,5 dlatego też muszę to zbić. W czwartek idę do endo także może mi coś jeszcze powie
Edytowane przez God Of War 20 Czas edycji: 2013-03-02 o 12:24 |
|
|
|
#4660 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich!
![]() papryczka trzymam kciuki ![]() a moje plany zajścia w ciążę w 1 cyklu legły w gruzach. jak wam pisałam zachciało mi się monitoringu i wyszło na nim że pęcherzyk coś wolniutko rośnie przez 2 dni tylko1mm wczoraj miał 19mm a dzisiaj 14dc test owu pokazał kreche chyba w środę jak dobrze pamiętam a w czwartek już nie było kreseczki wogóle. według testu owulacja powinna być czwartek piątek ale niestety nie było bo pęcherzyk sobie rośnie swoim rytmem, następny monitoring w środę a lekarz każe działać, a brzuch mnie boli 2 dzień. tak sobie myślę że może te testy to nas czasem w błąd wprowadzają sorki za byki aż oczy bolą ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- A tak na marginesie to czy ktoś miał monitoring cyklu?
Edytowane przez daga 13 Czas edycji: 2013-03-02 o 12:28 |
|
|
|
#4661 |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry w Lubelskim też słoneczko
daga hi hi uprzedziłaś moje pytanie dotyczące monitoringu ![]() papryczka trzymam kciuki za bąbla, niech rośnie duuuży i okrągły ja z TŻ możemy tylko pomarzyć o kredycie:/ niby mamy zmienić dach i wykończyć poddasze to i tak zejdzie nam się co najmniej 10 lat ![]() MamaZuzi mmmm narobiłaś mi smaku na babkę Pozdrawiam was kochane, miłego popołudnia
|
|
|
|
#4662 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli facet z OF nic nie znajdzie ciekawszego to tylko tam mamy szanse ![]() Cytat:
Powodzenia w zbijaniu.
|
|
|
#4663 |
|
Konto usunięte
|
U nas też piękna pogoda
ale chyba ciśnienie jest niskie, bo cały czas chce mi się spać. Wróciłam właśnie z zakupów z tatą, a teraz zabieram się za sprzątanie. Dziś przyjeżdża do mnie na noc przyjaciółka i robimy sobie małą imprezkę z okazji moich urodzin
|
|
|
|
#4664 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny,
ja wróciłam z uczelni....zabieram się sprzątanie budeliku ![]() co do kredytów to się nie wypowiem, bo tż dostał mieszkanie od rodziców, także na razie mamy gdzie mieszkać ![]() daga ale jak mam rozumieć to co napisałaś? że testy owu pokazały że owu było a na monitoringu pęcherzyk jeszcze nie pękł?
![]() 25.08.2012r."Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwych opcji. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co?? Od życia dostaniesz i tak to, czego kompletnie się nie spodziewasz." |
|
|
|
#4665 |
|
Wtajemniczenie
|
My mieszkaliśmy z rodzicami prawie 4 lata bo nie mieliśmy innego wyjścia, ale dobrze tego czasu nie wspominam. Mieszkamy w wynajętym mieszkaniu i kredytu na razie nie planujemy, bo nasze stałe miejsce zamieszkania jest nam nieznane więc sensu nie ma. I jest szansa że rodzice już wię wyprowadzą do domu który budują więc mieszkanie będzie puste
Ale ciesze się że mieszkamy sami i nigdy bym nie chciała więcej mieszkać z rodzicami. Nawet za często nie lubię do nich przyjeżdzać Obiadek zjedzony babka się piecze a ja w głowie mam cały czas nieczekanie na @. Brudów przewidujących @ nie ma. Mam wielką nadzieję, |
|
|
|
#4666 |
|
Zakorzenienie
|
hejo
. Ale cisza tu dzis . Ja wlasnie siedze na przerwie w pracy i zajrzalam sobie do Was
|
#4667 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja kiedyś odziedziczę po mojej mamie mieszkanie będzie dla moich dzieci, ale tż nie ma żadnego wsparcia od rodziców jeżeli chodzi o własne lokum tylko przed ślubem było inaczej;/ nawet nie zapytają co planujemy .... Czasami mam ochotę zwalić im się na głowe zeby zobaczyli że nie mamy gdzie mieszkać i wykazali zainteresowanie ale wiem że dnia bym tam nie wytrzymała
|
|
|
#4668 |
|
Raczkowanie
|
paulinka009 skąd ja to znam, od naszego ślubu minęło pół roku a rodzice TŻ jeszcze ani razu nas nie odwiedzili, nie interesują się czy mamy gdzie mieszkać i jakie mamy plany na przyszłość ale jeśli o przyslowiowe "5 groszy" to uwierz są w tym mistrzami
|
|
|
|
#4669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Z tym ze nawet rodzice TZ w ogole nie interesowali sie naszym slubem. Temat dla nich nie istnial. Jak przeprowadzilismy sie na swoje to przyjechali do nas jak TZ mama miala do lekarza isc. Dlugo moglabym tak wyliczac
|
|
#4670 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tam w sumie nic od nich nie chce tylko szkoda mi mojego tż bo on jest jak czegoś chcą a tak liczą się tylko kochane córeczki szczególnie ta najstarsza żal...... ;/
|
|
|
#4671 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczynki
u mnie cięzki weekend bo zjazd, niedawno wróciłam do domku, obejrzymy z mężem jakiś film, kolacja i lulu więc dużo tu dziś nie nasiedzę.Dalej 3mam kciuki za wszystkie nasze staraczki !!!! ![]() (jeszcze takiego nawet nie ma chyba więc luziiik )ps. ide w środę na wizytę u gina |
|
|
|
#4672 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny, ja mam dzisiaj dola totalnego. Te dwa tygodnie u tesciow to najgorszy urlop jaki mi sie trafil, niby sa mili ale czyje jakas taka psychczna niechec szczegolnie ze strony tesciowej, nic mi sie kompletnie przez to nie chce robic, calyczas bym tylko spala. Dzisiaj uslyszalam rizmowe na moj temat to sie zwracali, ta Monika z gory (zajmujemy pokoj na gorze). A maz domnie jeszcze powiedzial ze mu sciemniam z mdlosciami i bym lepiej cos porobila. Teraz siedze i sobie pochlipuje i sama nie wiem czy on ma racje i to hormony tak dzialaja, czy nie Musze jeszcze wytrzymac3 dni ijade do rodzicow tam mam nadzieje ze troche odzyje.
|
#4673 |
|
Raczkowanie
|
Fikusek82 olej to
paulinka009 mam tak samo córunia w ramkę i na ścianę Najważniejsza dla mnie jest zgoda w małżenstwie, reszta idzie na bok
|
|
|
|
#4674 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Ja po ostatniej akcji z teściową całkiem ją ignoruję, nie byliśmy już u nich 3 tygodnie na obiedzie, jak już tam jedziemy np. coś wydrukować to tak kombinuję, żeby byli w pracy. A jak się spotkałam z nią u chrześniaka K, to grzecznie odpowiadałam na pytania ale sama od siebie nic jej nie opowiadałam. Stwierdziłam, że odcinam się , bo nie mam zamiaru ciągle przez nich płakać. Cytat:
Dziewczyny macie może jakieś propozycję na tytuł kolejnego wątku?
|
|||
|
|
|
#4675 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hej na pierwszej stronce uwzględniłam twoją prośbę i zmieniłam dane ![]() ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- [1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;39549644]Ja też z mamą odmówiłyśmy sobie na post słodyczy, ale nie powiem coraz ciężej jest Współczuję, ale spróbuj to olać, nie ma się co denerwować tym bardziej w twoim stanie. Jeszcze tylko 3 dni Ja po ostatniej akcji z teściową całkiem ją ignoruję, nie byliśmy już u nich 3 tygodnie na obiedzie, jak już tam jedziemy np. coś wydrukować to tak kombinuję, żeby byli w pracy. A jak się spotkałam z nią u chrześniaka K, to grzecznie odpowiadałam na pytania ale sama od siebie nic jej nie opowiadałam. Stwierdziłam, że odcinam się , bo nie mam zamiaru ciągle przez nich płakać. I dlatego strasznie się cieszę, że mój K ma samych braci, a nie siostry Dziewczyny macie może jakieś propozycję na tytuł kolejnego wątku? [/QUOTE]Popieram pomysł dotyczący nowej nazwy kolejnego wątku ![]() Może niech każda z nas zaproponuje coś i wspólnie wybierzemy najfajniejszy ? ![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
My mamy kredyt dokładnie na 27 lat ![]() Kupiliśmy domek ![]() A dwa lata już go spłacamy więc zostało tylko 25 lat hehe
|
|
#4676 | |
|
Raczkowanie
|
no dziewczynki ja po badaniu bhcg i ciąża z której strony nie spojrzeć.
dziękuję za wszystkie gratulacje!! Cytat:
|
|
|
|
|
#4677 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4678 |
|
Raczkowanie
|
Chciałam zrymować z bocianami ale brak mi weny
![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- kasiuha Gratki!!! |
|
|
|
#4679 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wątek drugi zaczynamy i czekamy na bociany
|
|
#4680 |
|
Raczkowanie
|
meduzka88 Podoba mi się!!!
![]()
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:10.

. Z tego co wyczytałam to jeśli TSH jest podwyższone a reszta w normie to może to oznaczać subkliniczną niedoczynność tarczycy. Wiadomo że internet to żadne potwierdzone źródło wiedzy i lekarzem nie jest 

. Też mam nadzieję że szybko i sprawie to pójdzie
Zbieramy się powoli i do rodziców jedziemy, mama już wyszła ze szpitala a na mojej głowie obiadek, pieczone ziemniaczki+pieczona karkówka i sos tzatzikowy mniam
. Jak to zawsze się śmieję, jak mam ochotę nago polatać, krzyczeć, trzaskać talerzami czy głośno kochać się z TŻ to to robię, bez skrępowania że ktoś z rodziny usłyszy/zobaczy 

25.08.2012r.