|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ?? ![]() |
|||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
8 | 14,04% |
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 |
14 | 24,56% |
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 |
4 | 7,02% |
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI |
1 | 1,75% |
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 |
8 | 14,04% |
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 |
2 | 3,51% |
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
1 | 1,75% |
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
0 | 0% |
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 |
0 | 0% |
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 |
1 | 1,75% |
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
0 | 0% |
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
0 | 0% |
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 |
12 | 21,05% |
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
4 | 7,02% |
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
2 | 3,51% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() To odpoczywaj teraz jak masz zwolnienie ![]() ![]() Może się jutro spotkamy na targach, też z tż planujemy jechać, może coś sie kupi, wypisałąm sobie mniej wiecej ceny rzeczy które mnie inetresuja i bede mogła porównać ceny na targach z tymi np.. w smyku czy na allegro Daj znać jak coś ci się spodoba i kupisz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4172 | |||
Raczkowanie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do kredytów to my braliśmy na wesele, bo teściowie wymarzyli sobie mega imprezę (sponsorowali połowę). Dzisiaj żałuję, bo niektórzy znajomi wzięli ciche śluby, a jedna para nawet nas nie zaprosiła. Drugi raz bym tego nie zrobiła. Bawiliśmy się super, ale dzisiaj zrobiłabym wszystko zupełnie inaczej. I witam się z Wami bardzo słonecznie. Strasznie się cieszę, że już wiosna. Oczywiście musiałam zaliczyć dzisiaj lumpka. Szkoda tylko, że dla chłopaka prawie wszystko jest niebieskie, trochę mnie to zaczyna drażnić. Jednakże misiowy kombinezonik za 5 zł nawet w kolorze niebieskim zdecydowanie może być ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4173 |
Zadomowienie
|
Katate
![]() Vil no to mąż przyszalał z tym pucowaniem auta ![]() ![]() ......................... ............ Wkońcu troszke słońca ![]() ![]() Mieszkano wysprzatane, obiad ugotowany, sałatka na kolacje gotowa, nic tylko moge teraz leżeć na kanapie dowoli ![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- ja mam w komplecie do maszynki do miesa taką nasadke co zciera ziemniaki na palcki , o robieniu w sokowirówce niesłyszałam |
![]() ![]() |
![]() |
#4174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie tak! Wrzucam tam też cebulę i tylko wyjmuję te większe kawałki, które się nie zmieliły. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4175 |
Zakorzenienie
|
Kochane Babcia zmarła dziś o 11:50. Poczekała biedna do moich urodzin
![]() Dziękuję Wam jeszcze raz za każde słowa otuchy ![]()
#4176 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do tej dziewczyny co z bólami była to w szoku jestem,że na IP niepojechała, tylko na w kolejce na ziyte czekała ![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4177 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4178 |
Wtajemniczenie
|
Motylku bardzo mi przykro
![]() przytulam Cię mocno, trzymaj się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4179 |
Zakorzenienie
|
Bardzo mi przykro Motylku!! Przytulam mocno!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4181 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4182 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co do tej dziewczyny to naprawdę się jej dziwię że tak czekała w kolejce ja bym chyba umarła ze strachu o dziecko Cytat:
Cytat:
![]() A My dzisiaj zaczynamy 26tydzień ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4183 |
Zakorzenienie
|
Byliśmy w ikei i na ciuchach
![]() i tu i tu pączka obkupiliśmy ![]() kupiliśmy też bawełniany kocyk na lato, pojemniczki na waciki itp., wieszaki do szafy dla młodego i pluszaka kolejnego:P
![]() |
#4184 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
tak bez zdjęć? ![]()
![]() |
#4185 |
Wtajemniczenie
|
Nudzi mi się..
Zrobiłam dzisiaj 3razy pranie już sama nie wiem co mogę jeszcze wyprać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4186 | |||
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() zaglądam do Was regularnie, ale nie dałam rady pisać. U nas ok, zaczęliśmy 28 tydzień, 6 marca mam wizytę to dowiem się więcej. Brzuch urósł o jakieś 5 cm w skali miesiąca, ale jest jakiś taki mały jak na moje oko. ja w sumie nie walczę, ale przede mną obrona. Czekam tylko na wyniki egzaminów, jak zdam to idę się bronić, praca napisana już od ponad pół roku. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4187 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4188 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Jenny proszę wpisz mi wizytę na 15.03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4189 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja wprawdzie nie mam teraz sokowirówki i robię placki ręcznie na tarce ![]() ![]() przy bardziej soczystych ziemniakach czekała chwilę, aż sok "się odstanie" i na dole osiądzie skrobia - trochę soku wodnistego zlewała, dodawała do "odpadów" ten bardziej mętny i skrobię z soku, i ten zlany sok tylko w razie potrzeby dodawała, jak po dodaniu jajek było jeszcze za gęste. nie wiem, czy to tak robiła, bo mąki nie miała, czy nie chciała jej dodawać po prostu ![]() aaa, i dobrze dodać prócz cebulki też jeszcze trochę marchewki ![]() Cytat:
![]() taa, każdego ranka coś na ból głowy i pleców... bo świeże powietrze i trochę ruchu to niby po co, skoro na wszystko jest tabletka ![]() a co do ślubu - ważne, że w efekcie się dobrze bawiliście... ja miałam i cichy, naprawdę cichy ślub cywilny (tylko ja z małżem), i potem huczne wesele. ale nie wzięłabym kredytu... chociaż jak by teściowie naciskali, to też nie wiem, jak bym zareagowała... to tak się mówi, że wesele to dzień pary młodej, ale tak naprawdę to chyba rodzice młodych najbardziej przeżywają ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Melduję się..już na nowym,póki co jest net (kradniemy komuś, jego wina ze nie zabezpieczyl ![]() jest fajnie, dopiero usiedlismy al warto ![]() 3majcie się ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4191 |
Raczkowanie
|
Motylku trzymaj się, smutne to bardzo.
U mnie lepiej, ale w sumie nie wiadomo skąd te plamienia były, najważniejsze,że już ich nie ma. Dzidziuś ma się dobrze i mam nadzieję, że szybko nas wypuszczą. Mówię Wam jak zobaczyłam tą krew to aż mi się słabo zrobiło, od razu pomyślałam o najgorszym. Na szczęście maluszek zdrowy. Teraz już będę się oszczędzać. Edytowane przez Katate Czas edycji: 2013-03-02 o 15:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4192 |
Wtajemniczenie
|
Taka mała małpka
![]() ![]()
#4193 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4194 |
Zadomowienie
|
Atena564 z tego co słysze to na tych targach ma być każda ciężarna kobieta bo co się kogoś zapytam to mowi ze się wybiera chyba będzie tłocznie
![]() motyku wyrazy współczucia babcia to dla mnie rownie wazna i bliska osoba jak rodzice ![]() Ag_nes gin mozi ze moje dziecko takie duże a brzuszek też mi się wydaje mały i tż tez mówi ze mam najmniejszy spośrod dziewczyn które chodza z nami do szkoły rodzenia ale to dobrze przynajmniej nie przeszkadza tak bardzo i nie ejst cięzki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4195 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak, odpina się ![]() Takie o pyszności karmelowe - http://www.tabele-kalorii.pl/photo-0...Baton-Daim.jpg Cytat:
![]() Cytat:
![]() mam nadzieję, że będziemy zadowolone ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() --- ![]() Ja wróciłam ze szkoły, od mamy i z cmentarza - wczoraj była 5. rocznica śmierci taty mojego M. ![]() Jestem padnięta ![]() ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() chciałam ostatnio robić w sokowirówce ale wybrałam blender jednak - mniej mycia ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4196 |
Wtajemniczenie
|
Co fajnego w IKEI?
![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Dziś kupiłam mrożone truskawki i zmieszałam z kefirem, jogurtem greckim i mlekiem ![]()
#4197 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Citi move pewnie będzie kosztować ponad 2 tysie za 3 części ... on ma okienka po bokach. Przynajmniej tak to wygląda na fotkach. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja kupowałam w Carrefourze. Cytat:
![]() Jak kiedyś umyłam autko, wypastowałam, wypolerowałam to jeszcze godzinę siedział w garażu i poprawiał, bo jakbym tak nie dojechała we wszystkie zakamarki ![]() Cytat:
![]() A, mam typowe zapalenie zatok, a pseudoefedryny w ciązy nie można ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4198 |
Wtajemniczenie
|
O ja... przeczytałam opis porodu Strippi z mamuś marcowo/kwietniowych... Niesamowite
![]() ![]()
#4199 |
Zakorzenienie
|
Dobra placki się robią.. jak dla mnie w smaku są ok.. zobaczymy co na to TŻ..
Cloche jeszcze w ostatniej chwili zdążyłam przeczytać ![]() Muszę sobie jeszcze kupić fartuszek i już całkiem zrobie się prawdziwą kurką domową jak moja teściowa.. Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-03-02 o 16:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#4200 | |
Zakorzenienie
|
ja piłam białą wit, i bardzo mi smakowała. była jak piwo pszeniczne, ale takie delikatne. jest zwykła, brzoskwiniowa i jabłkowa do tego.
Cytat:
![]() mu poszliśmy na kolejny spacer, zjedliśmy obiad i padliśmy do łóżka. i gdzieś mi zniknęło 1,5 godziny ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:30.