Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XII 2012 - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-02, 15:08   #4381
lady_kiss
Rozeznanie

Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI

Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość
Ja bym pokombinowała tak jak dziewczyny piszą - zaciekawić go czymś trzeba plus systematycznie z nim ćwiczyć kilka razy dziennie. U nas za to problem jest w drugą stronę bo jak ją noszę albo jak siedzi mi na kolanach to tak mocno tą główkę dźwiga, że aż się boję, że sobie coś zrobi.
u mnie było to samo... miał kilka tygodni i tak dźwigał główkę, że się bałam o jego kark... i mu ją podtrzymywałam, żeby nie zrobił sobie krzywdy. widać, to ja zrobiłam mu więcej krzywdy niż on sam...

Kubuś
ur. 11 listopada 2012

Blanka
ur. 10 lipca 2011
Aniołek

lady_kiss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 15:10   #4382
Ma_majka
Zakorzenienie

Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI

Cytat:
Zabiję dzisiaj tego dziada, no normalnie zabiję
O 17 mamy gości, miałam sobie wcześniej gdzieś wyjść na zakupowy czilałt po całym tygodniu w domu, to wziął NA CHWILĘ samochód i pojechał go umyć i kupić 2 żarówki. Nie ma go od 3 godzin. Po półtorej godz. wpadł na chwilę do domu po butelkę i szorował pod blokiem zacieki na karoserii bo mu na myjni niedokładnie umyli. Myślałam, że to koniec i zaraz se wyjdę ale ani się obejrzałam a ten gdzieś pojechał. Wrócił teraz i znowu stoi pod blokiem i pucuje auto w środku i dolewa wszystkie możliwe płyny. Nienawidzę dziada!
I jeszcze k*wa teścia zaprosił nie informując mnie o tym tylko radośnie oznajmiając, że tata zaraz będzie. A ten to ma takie poczucie, że będzie kuźwa siedział razem z moimi koleżankami, bo raz już taki numer wywinął, że przylazł bez zapowiedzi akurat jak byli goście i nie wyczuł, że wypadałoby już iść. "Bo dzidziusia tatuś chce odwiedzić" a dzidziuś śpi na balkonie po długich bojach i ani mi się śni go budzić. Chociaż by jakąś pierdółkę przyniósł kiedyś dla tego dzidziusia, to nie, bo nie pomyśli... Jezu no co to w ogóle jest za rodzina
Musiałam się wygadać
co ci faceci mają w tych głowach unikaja dzieci jak ognia mój tez jak mówie zeby posiedzial chwile z małym to zaraz wymysla że musi siku, pić, jesc, paznokcie obciac i setki innych wymowek ale ja go ostro trenuje nie dam sie tak łatwo
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 15:11   #4383
lady_kiss
Rozeznanie

aha, przypominam się z głosowaniem
https://www.bebiklub.pl/home/konkurs...=11640&id=4267

Kubuś
ur. 11 listopada 2012

Blanka
ur. 10 lipca 2011
Aniołek

Stary 2013-03-02, 15:13   #4384
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lady_kiss Pokaż wiadomość
głowa leży... no chyba, że zaczyna się złościć, to wtedy głowa wędruje lekko do góry (tak jak pisałam - łącznie z rączkami i nóżkami)...

ale z drugiej strony, jak trzymam go na rękach (a on w pozycji na brzuchu) to głowę trzyma i nie ma z tym problemu.

tak, ale zaraz bierze je z powrotem do tyłu albo opiera główkę na rączkach...

tego też próbowałam, patrzy na nie tylko z głową na boku...
byliśmy u ortopedy (standardowa wizyta) i stwierdził tylko, żeby go często układać na brzuszku.
natomiast przed szczepieniem znajoma pediatra opierniczyła mnie, że Kubie bardzo leci głowa i że wcale się nie dziwi, że jej nie dźwiga skoro ja, kiedy go biorę na pionowo, potrzymuję mu główkę. a nie powinnam...
a jeszcze zapomniałam pisac ze jak byliśmy z małym na interwencji to rehabilitantka pow żeby przycisnąć lekko pupę jak leży na brzuchu, bo będzie mu łatwiej (ona nazwała to stabilizacją), no i masować ramionka lekko i plecki
Stary 2013-03-02, 15:15   #4385
paulina_cz
Raczkowanie

Cytat:
głowa leży... no chyba, że zaczyna się złościć, to wtedy głowa wędruje lekko do góry (tak jak pisałam - łącznie z rączkami i nóżkami)...

ale z drugiej strony, jak trzymam go na rękach (a on w pozycji na brzuchu) to głowę trzyma i nie ma z tym problemu.

byliśmy u ortopedy (standardowa wizyta) i stwierdził tylko, żeby go często układać na brzuszku.
natomiast przed szczepieniem znajoma pediatra opierniczyła mnie, że Kubie bardzo leci głowa i że wcale się nie dziwi, że jej nie dźwiga skoro ja, kiedy go biorę na pionowo, potrzymuję mu główkę. a nie powinnam...
Nie chcę tu wchodzić w niczyje kompetencje, ale to co ta lekarka powiedziała to jakaś bzdura jest. Ja jestem zdania tak jak wyżej napisałam, żeby małego obejrzał neurolog, bo to może być coś z napięciem mięśniowym i wtedy im szybciej się zacznie rehabilitację, tym większe szanse na rozćwiczenie dziecka.
paulina_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 15:16   #4386
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
już
Stary 2013-03-02, 15:19   #4387
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmm12345 Pokaż wiadomość
sorry Sola, ale mimo całej mojej sympatii do Ciebie to sie nie nadaje na forum

Ja się odmładzam nie aktualizując swego wieku u Mici

Cytat:

Ale tak całkiem trzymasz mu głowę? Czy tylko tak asekurujesz? Ja mojej robię tak, że ona sobie trzyma sama, a ja mam w okolicy rękę, która jest bardzo blisko głowy, żeby sobie ćwiczyła, a jednocześnie jak jest poleci na którąś stronę to się zaraz zatrzyma w bezpiecznej odległości.

Ja bym oprócz tego że kładziesz na brzuszku jeszcze poszukała innego specjalisty - może bezpośednio rehabilitanta. Dziewczyny na fb pisały o rehabilitacji metodą Bobath czy Vojty - może poszukaj informacji na ten temat.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 15:20   #4388
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Ja tam się czuję młodo. Na porodówce też nie czułam się jakbym zawyżała średnią
ja też nie
zatrzymałam się mentalnie na wieku 23lat i ani myślę się starzeć

Cytat:
a do mnie?

Cytat:
Zabiję dzisiaj tego dziada, no normalnie zabiję
O 17 mamy gości, miałam sobie wcześniej gdzieś wyjść na zakupowy czilałt po całym tygodniu w domu, to wziął NA CHWILĘ samochód i pojechał go umyć i kupić 2 żarówki. Nie ma go od 3 godzin. Po półtorej godz. wpadł na chwilę do domu po butelkę i szorował pod blokiem zacieki na karoserii bo mu na myjni niedokładnie umyli. Myślałam, że to koniec i zaraz se wyjdę ale ani się obejrzałam a ten gdzieś pojechał. Wrócił teraz i znowu stoi pod blokiem i pucuje auto w środku i dolewa wszystkie możliwe płyny. Nienawidzę dziada!
I jeszcze k*wa teścia zaprosił nie informując mnie o tym tylko radośnie oznajmiając, że tata zaraz będzie. A ten to ma takie poczucie, że będzie kuźwa siedział razem z moimi koleżankami, bo raz już taki numer wywinął, że przylazł bez zapowiedzi akurat jak byli goście i nie wyczuł, że wypadałoby już iść. "Bo dzidziusia tatuś chce odwiedzić" a dzidziuś śpi na balkonie po długich bojach i ani mi się śni go budzić. Chociaż by jakąś pierdółkę przyniósł kiedyś dla tego dzidziusia, to nie, bo nie pomyśli... Jezu no co to w ogóle jest za rodzina
Musiałam się wygadać
ja dziś dostałam opiernicz, bo zostawiłam małą w wózku koło tzta i poszłam na 15min do siostry, a on PRZECIEŻ NAPRAWIA MOTOR!! I jak ja moge tak dziecko zostawiać no!
a spektakularne ignorowanie teścia przy znajomych coś daje? Ewentualnie prośba do M żeby się zajął tatusiem na czas wizyty znajomych?

Cytat:
Co do wpychania smoka - ja w sytuacjach ekstremalnego darcia wciskam do upadłego.
no ja niby tez, ale po którymś tam razie daję sobie spokój. Chyba trzeba będzie więcej uporu zastosować

Cytat:
A to mija czy tak zostaje
no chyba kurde mija...
tyko kiedy?

Cytat:
Ja myślę, że one tak naprawdę nie były w ciąży i tylko udają
tez m isię tak wydaje

Cytat:
Ja bym pokombinowała tak jak dziewczyny piszą - zaciekawić go czymś trzeba plus systematycznie z nim ćwiczyć kilka razy dziennie. U nas za to problem jest w drugą stronę bo jak ją noszę albo jak siedzi mi na kolanach to tak mocno tą główkę dźwiga, że aż się boję, że sobie coś zrobi.
popieram. Kłaść nawet na kilkanaście sekund najpierw, potem coraz dłużej i częściej. U nas to skutkuje. Najpierw polubiła noszenie na brzuszku na rękach, a teraz powoli uskuteczniamu leżenie na łóżku. Choć podejrzewam że podłoga i koc były by bardziej odpowiednie tylko boje się ze jak się już zmęczy trzymaniem główki to łupnie pyszczkiem w tą podłogę i będzie ją bolec

Cytat:
eeeejj.. no to jak nie podpierać? czizys ja bym się bała że maleństwo sobie coś w karczek zrobi

jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 15:21   #4389
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Na kogo mam oddać głos?
Stary 2013-03-02, 15:21   #4390
paulina_cz
Raczkowanie

Cytat:
u mnie było to samo... miał kilka tygodni i tak dźwigał główkę, że się bałam o jego kark... i mu ją podtrzymywałam, żeby nie zrobił sobie krzywdy. widać, to ja zrobiłam mu więcej krzywdy niż on sam...
Wiesz co, moja córka w pierwszym tygodniu życia, a urodziła się jako wcześniak, jak leżała w inkubatorze, to też dźwigała tak główkę, że pielęgniarki nie mogły uwierzyć. Ale ja mimo wszystko i tak ją jej podtrzymywałam później, no bo jednak to niemowlak i krzywdy jej tym nie zrobiłam, więc nie wiem, czy to dobry trop jest, że akurat dlatego jej sam nie trzyma.

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
a jeszcze zapomniałam pisac ze jak byliśmy z małym na interwencji to rehabilitantka pow żeby przycisnąć lekko pupę jak leży na brzuchu, bo będzie mu łatwiej (ona nazwała to stabilizacją), no i masować ramionka lekko i plecki
Z tą pupą to nam też tak mówili, żeby przytrzymywać, ale właśnie tylko wtedy kiedy dziecko jest niestabilne, bo w przeciwnym wypadku nic nie robić, dać naturze samej działać i niczym nie krępować.
paulina_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 15:23   #4391
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
co ci faceci mają w tych głowach unikaja dzieci jak ognia mój tez jak mówie zeby posiedzial chwile z małym to zaraz wymysla że musi siku, pić, jesc, paznokcie obciac i setki innych wymowek ale ja go ostro trenuje nie dam sie tak łatwo

Cytat:
potwierdzam i popieram

lece bo pijawka już popłakuje z wózka
koniec laby

jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-02, 15:24   #4392
lady_kiss
Rozeznanie

Cytat:
masuję plecki. spróbuję delikatnie z pupką, dzięki

Kubuś
ur. 11 listopada 2012

Blanka
ur. 10 lipca 2011
Aniołek

Stary 2013-03-02, 15:28   #4393
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość
ja też nie
Ja też
Używam kremu Nivea Baby i myślę, że dlatego tak jest

Cytat:

ja dziś dostałam opiernicz, bo zostawiłam małą w wózku koło tzta i poszłam na 15min do siostry, a on PRZECIEŻ NAPRAWIA MOTOR!! I jak ja moge tak dziecko zostawiać no!
a spektakularne ignorowanie teścia przy znajomych coś daje? Ewentualnie prośba do M żeby się zajął tatusiem na czas wizyty znajomych?
Jak mogłaś

Cytat:

popieram. Kłaść nawet na kilkanaście sekund najpierw, potem coraz dłużej i częściej. U nas to skutkuje. Najpierw polubiła noszenie na brzuszku na rękach, a teraz powoli uskuteczniamu leżenie na łóżku. Choć podejrzewam że podłoga i koc były by bardziej odpowiednie tylko boje się ze jak się już zmęczy trzymaniem główki to łupnie pyszczkiem w tą podłogę i będzie ją bolec
Łatwiej jej się będzie odepchnąć rączkami od twardszego podłoża niż od miękkiego łóżka, które się zapada.
Jak się boisz ( choć mojej nic takiego się nie przytrafiło) to połóż jakiś gruby koc czy na dywan. Moja leży na dywanie i na to kładę jej kocyk ( ale to dlatego że mam sierściucha w domu i pomimo odkurzania ta sierść i tak zawsze gdzieś tam jest).
Stary 2013-03-02, 15:30   #4394
lady_kiss
Rozeznanie

Cytat:
Ale tak całkiem trzymasz mu głowę? Czy tylko tak asekurujesz? Ja mojej robię tak, że ona sobie trzyma sama, a ja mam w okolicy rękę, która jest bardzo blisko głowy, żeby sobie ćwiczyła, a jednocześnie jak jest poleci na którąś stronę to się zaraz zatrzyma w bezpiecznej odległości.

Ja bym oprócz tego że kładziesz na brzuszku jeszcze poszukała innego specjalisty - może bezpośednio rehabilitanta. Dziewczyny na fb pisały o rehabilitacji metodą Bobath czy Vojty - może poszukaj informacji na ten temat.
jak trzymam go na rękach (on na leżąco) to wtedy główkę dźwiga sam, nie podpieram. ale w razie jakby mu opadła, oprze ją na moim przedramieniu

mam brata fizjoterapeutę, muszę się do niego uśmiechnąć.

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Cytat:
Na kogo mam oddać głos?
whitelady dzięki

Kubuś
ur. 11 listopada 2012

Blanka
ur. 10 lipca 2011
Aniołek

Stary 2013-03-02, 15:35   #4395
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
whitelady dzięki
Nie wiem jak mi się odwdzięczysz

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-02, 16:50   #4396
Ma_majka
Zakorzenienie

ale mnie głowa boli... chyba mnie przewiało i w dodatku sama jestem, tzn z synami, mąż pojechał na bieg piastów
Stary 2013-03-02, 17:03   #4397
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
ale mnie głowa boli... chyba mnie przewiało i w dodatku sama jestem, tzn z synami, mąż pojechał na bieg piastów
To jest jakiś półmaraton - dobrze kojarzę?
Dlaczego nie biegasz razem z nim?

-----

Dziewczyny jest już wątek mamuś listopadowo - grudniowych 2013

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

Widziałyście to?
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...tml#BoxWiadTxt
Stary 2013-03-02, 17:18   #4398
natallkaa
Wtajemniczenie

Hej Dziewczynki

mam pytanko z gatunku tych głupich

muszę kupić malej buciki na chrzest - jak dobrać rozmiar - zmierzyć jej stópkę i to już jest rozmiar czy dodać z 1 cm. Bo te podane rozmiary to są chyba długości bucików z zewnątrz - dobrze rozumiem?
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 18:10   #4399
villemi
Zadomowienie

Hej! Ja już po szkole, Czaruś spi, chociaz teraz czas jego kapieli, ale mi zal go budzic no i mam dzieki temu troche czasu dla siebie
Cytat:
Widziałyście to?
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...tml#BoxWiadTxt
pamietam ja weszlam na forum wizazowe i szukalam watkow o ciazy
i tak zaczelam Was czytac
a co do tabletek, to mam coraz bardziej sceptyczne podejscie do nich jak sie czyta o tym wszystkim, a mnostwo kobiet bierze je po kilka lat
niby to tabletki nowej generacji polecane przez ginekologow, a takie straszne skutki uboczne

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Swarovska Pokaż wiadomość
hej

mojej Nince wyskoczyły krostki wewnątrz dłoni... sporo ich jest
spotkałyście się z czymś takim??

i jeszcze zastanawiam się, czy nie zacząć karmić ja mieszanie bo w ciągu dnia mało je, tylko ssie po minucie, zawsze płacze przy jedzeniu... jeden pediatra podejrzewa,że może uczulona jest na jakieś cukry w moim mleku czy coś takiego. nie chciałabym całkowicie rezygnować z karmienia więc rozwiązeniem byłoby karmienie mieszane.
Pytanie do tych które karmią mieszanie
jak jest z laktacją?? nie zanika wam pokarm?? bo to w końcu rzadsze karmienie
ja dokarmiam mm i laktacja sie zmniejszyla, dostosowala sie d o tego, ze zapotrzebowanie na mleko jest mniejsze

a idac tropem twojej pediatry to moze byc nietolerancja laktozy, a ma moze jeszcze jakies inne objawy? czeste, wodniste kupki? kup delicol i podawaj przed jedzeniem, jak zauwazysz zmiane to znaczy ze pediatra mial racje

Edytowane przez villemi
Czas edycji: 2013-03-02 o 18:03
villemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 18:16   #4400
dzinek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tynkusia Pokaż wiadomość
SEKS??? A co to takiego???????

Dziewczyny nie uwierzycie! W miejscu gdzie w przyszlosci beda kly malemu przez dziaselka przeswituja zabki! Z poczatku myslalam, ze to nalot od mleczka, ale TZ macal i jest to twarde hmmmm co myslicie???
z tego sie dzieci biora

uwierzymy moja ma punkty na klach az nie chce tam zagladac w celu dalszej inspekcji jak mi cos odgryzie to powiem.

Cytat:
Dzięki dziewczyny za wielkie wsparcie i jak tu do Was nie zaglądać?
kładę Kubę wg zalecenia lekarza na brzuchu, ale on nie chce leżeć... denerwuje się, płacze... co prawda mięśnie trochę wzmacnia, bo próbuje się ratować podnosząc ręce, nogi i głowę do góry (wszystko razem na hurra). dla mnie to wyczyn, bo ja w tym momencie długo tak bym nie wytrzymała za nic...
ale samej głowy nie podnosi... już nie wiem, jak mogę mu pomóc wzmacniać mięśnie kręgosłupa i karku w inny, mniej stresujący dla niego sposób muszę gdzieś znaleźć jakiegoś dobrego ortopedę i zasięgnąć jego porady.
może Wy wiecie, jak to zrobić?

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

a tak na marginesie to chciałam Was prosić o głosy
dziennie można zagłosować 3 razy
kladz na brzychu jak najczesciej , to jest najmniej stresujacy sposob.
Moja ze wgl na straszliwe wzdecia i kolki od 3 doby jest kladziona przed kazdem jedzeniem na 5 -10 min( nawet w nocy rzadko kiedy jej odpuszczam bo to pomaga na brzuch) a oprocz tego jeszcze w miedzy czasie jak mi sie przypomni w ramach cwiczen.
Sztywniak z niej straszny

Cytat:
Napisane przez goomisia Pokaż wiadomość
Witam Serdecznie Szanowne Mamuśki
Można jeszcze się przywitać i dołączyć do grupy?
Na Wizażu jestem od lat, ale jako przyczajona podglądaczka a dopiero teraz znalazłam to superowe mamowe forum...
Bardzo by nam było z córą miło się tak czasem podzielić naszymi przeżyciami

Córa zwie się Lenka i ma lekko ponad 3 miesiące (ur. 15.11.2012), a mamuśka już stara d*** - też 3, ale dychy na karku... Mieszkamy sobie na podwarszawskiej wsi i tak sobie siedzimy w domu i staramy się jakoś rozwijać Tylko właśnie do pełni szczęścia towarzystwa nam brakuje

I żeby nie było, że włażą z butami, tak bezosobowo, to córa się pokazuje (a ja się chowam, nie ma się czym chwalić ):
hej

Cytat:
Napisane przez goomisia Pokaż wiadomość
witamy, witamy
córa śliczna (ale to w tatunia bardziej), tylko terrorystka z niej straszliwa... Wygląda jak aniołek, charakterek zaś ma iście diabelski
no to idealnie pasuje do watkowych dzieci

Cytat:
moze byc priv
btw tyle mam rocznikowo zaawansowanych lacznie ze mna, co za watek
Cytat:

Co do wpychania smoka - ja w sytuacjach ekstremalnego darcia wciskam do upadłego. To znaczy na wyczucie, czasem wiem, że nic nie wskóram, to sobie daruję. Ale są przypadki kiedy nawet mocne darcie da się uspokoić konsekwentnym wciskaniem smoka, jakkolwiek niehumanitarnie by to brzmiało... W książce "Język niemowląt" jest co prawda napisane, że wciskanie na siłę oznacza brak szacunku dla dziecka i trochę mi z tym głupio ale myślę, że na tyle poznałam w tym zakresie swoje dziecko, że w tych szczególnych sytuacjach to wybawienie i dla mnie i dla niej. Także próbuj się wsłuchać w ten płacz
moja dostaje histerii przy wpychaniu czegos na sile, smoka wkladam tak do 3/4 i ona sama musi zalapac i go chwycic , w ramach zachety szoruje nim po dziaslach

Cytat:
jak smiesz dziecko z ojcem zostawic?
Cytat:

mam brata fizjoterapeutę, muszę się do niego uśmiechnąć.
czemu tu pytasz?
zaraz bedzie cala litania pytan do Twojego brata niech sie tylko dziewczyny ogarna
No chyba ze to rodzina ze zdjecia?

Zyje tym co czuje, z zycia biore to co mi smakuje,
szukam i znajduje, nie doluje kiedy mi brakuje

dzinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 18:16   #4401
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez villemi Pokaż wiadomość
pamietam ja weszlam na forum wizazowe i szukalam watkow o ciazy
i tak zaczelam Was czytac
a co do tabletek, to mam coraz bardziej sceptyczne podejscie do nich jak sie czyta o tym wszystkim, a mnostwo kobiet bierze je po kilka lat
niby to tabletki nowej generacji polecane przez ginekologow, a takie straszne skutki uboczne
Ja brałam je prawie dziesięć lat. Przestałam je brać jak zaczęły mnie coraz częściej boleć nerki. Zresztą już chciałam mieć dzidzię. Jak je odstawiłam te bóle się skończyły.
Stary 2013-03-02, 18:22   #4402
villemi
Zadomowienie

Cytat:
Ja brałam je prawie dziesięć lat. Przestałam je brać jak zaczęły mnie coraz częściej boleć nerki. Zresztą już chciałam mieć dzidzię. Jak je odstawiłam te bóle się skończyły.
ja bralam przez 9 miesiecy, ale libido bylo ponizej 0 i do tej pory jest takie
Stary 2013-03-02, 18:28   #4403
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzinek Pokaż wiadomość

moze byc priv
btw tyle mam rocznikowo zaawansowanych lacznie ze mna, co za watek
Co to znaczy rocznikowo zaawansowanych?

A właśnie - Ty się nie podzieliłaś swoim wiekiem

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Cytat:
Napisane przez villemi Pokaż wiadomość
ja bralam przez 9 miesiecy, ale libido bylo ponizej 0 i do tej pory jest takie

Minusowe libido mówisz

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Moja właśnie padła. Całe szczęście, bo już skończyły się pomysły na zabawy.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-02, 18:36   #4404
mmm12345
Rozeznanie

Cytat:
uuu to rzeczywiście musi być źle
taaaaa a w zęby chcesz?
mmm12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 18:36   #4405
Sola1
Zakorzenienie

W Świecie Dziecka są takie fajne dekoracje na ścianę z Disneya - na taśmę klejącą. Kupliśmy młodej Kubusia Puchatka.
Stary 2013-03-02, 18:37   #4406
mmm12345
Rozeznanie

Cytat:
ja też nie

a do mnie?

Ciebie też lubię
mmm12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-02, 19:28   #4407
villemi
Zadomowienie

Cytat:

Minusowe libido mówisz
no Czarusia jakoś udało nam sie zmajstrowac, ale półtora roku nam to zajelo

maly po kapieli wcina cycusia, mam nadzieje ze zasnie

upieklam ciasteczka maslane, ale jeszcze nie probowalam bo się studza i jestem zajeta Czarusiem

dam znac, czy są zjadliwe, bo przepis bajecznie prosty

Edytowane przez villemi
Czas edycji: 2013-03-02 o 19:31
Stary 2013-03-02, 19:41   #4408
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
To jest jakiś półmaraton - dobrze kojarzę?
Dlaczego nie biegasz razem z nim?
różne są trasy od ok 10 km do 40, mój biegnie na 20 coś, bieg na nartach

ja nie biegnę bo cycki by mi zamarzły

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Cytat:

buuuuuuuuuuuuuuu
Stary 2013-03-02, 19:51   #4409
villemi
Zadomowienie

oglaszam, że ciasteczka wyszly przepyszne
drugie ogloszenie to takie, że moje dziecko się najadlo i nie spi
leży, puszcza baki i się do mnie usmiecha
Stary 2013-03-02, 19:55   #4410
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzinek Pokaż wiadomość
uwierzymy moja ma punkty na klach az nie chce tam zagladac w celu dalszej inspekcji jak mi cos odgryzie to powiem.
dobra, czekamy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości