![]() |
#1501 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
ja dawałam juz dawno cytrusy, ale nie w duzych ilosciach, ale my juz przerobilismy kilka produktow niewskazanych jeszcze miedzy innymi pomidory czy fasolke ktora czesto podjada mi z salatek, oczywiscie w malutkich ilosciach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1502 |
Rozeznanie
|
mi do głowy nie pzyszło zeby małą na plac zabawa zabrać
![]() ![]() Wczoraj prosto po pracy pojechaliśmy z tz na półfinały PAKI, pośmialiśmy się trochę , zwłaszcza z kabaretu K-2 |
![]() ![]() |
![]() |
#1503 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1504 | |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Dziękuję pięknie ![]() ![]() Cytat:
![]() U mnie w domu też chorowaliśmy jeden po drugim, nawet nie pamiętam przebiegu choroby... Rodzice też się pozarażali na koniec i wiem, że oni gorzej to przechodzili... Bebe1987 śliczna ta Twoja Gwiazdeczka ![]() Prince_polo dobrze by było, żeby ktoś obejrzał ten palec... Współczuję całej sytuacji ![]() Wanilllka82 współczuję ![]() ![]() Haniu ![]() ![]() Chce_byc_mama u nas jeszcze problem z przewijaniem i ubieraniem się, co też się kończy czasem rykiem... A ile się trzeba przy tym nagimnastykować ![]() My jeszcze nie byliśmy na placu zabaw, ale strasznie się cieszę, bo mamy pod nosem - powstał 2 lata temu - i już nie mogę się doczekać, na pewno będziemy często tam bywać, ale niech się jeszcze trochę ociepli ![]() Blueberry88 super, oby poprawił humor ![]() ![]() No i ![]() ![]() A i mam to samo w nocy o czym pisze Houserka mały przewraca się na brzuch i w ryk :/ Dada hehe też używamy tych pieluch na przemian z oryginalnymi pampersami - tak na marginesie w ogóle nie widzę różnicy poza ceną chyba ![]() ![]() ![]() ![]() Stoi twardo na nogach, potrafi się na nich utrzymać (przytrzymywał się takiej rurki), próbuje się podnosić i wstawać, wspina się no i dalej cały czas w ruchu, że zaczynam się zastanawiać czy nie ma adhd ![]() ![]() Irmusia u nas z jedzeniem rożnie i czasem też trzy światy ![]()
http://fajnamama.pl/suwaczki/yz5msxz.png http://s2.pierwszezabki.pl/050/050009970.png Edytowane przez katja_22 Czas edycji: 2013-03-02 o 20:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że na mnie fryzurka będzie dobrze wyglądać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1506 |
Zakorzenienie
|
Witam wieczorową porą
![]() ![]() Małż mnie dzisiaj wkurzył - przed 13 pojechał na mecz. Wrócił przed 19, a miał być po 18. Na marginesie dodam, że chodzi na treningi 2 razy w tygodniu plus właśnie mecze w soboty lub niedziele. Dzisiaj cały dzień spędziłam z dzieckiem i wieczorem po jego przyjściu wybrałam się na basen. Tak jak zresztą umawialiśmy się dzień wcześniej. Mała wieczorem była marudna, mimo to, zebrałam się i poszłam popływać. Na basenie byłam nie całą godzinkę i zaraz wracałam do domu. W międzyczasie 3 telefony od małża czy już wracam, a w domu wyrzuty, że mogłam sobie już basen darować... Noż, k..rwa czy mi od życia już nic się nie należy? ![]() A do tego nie mogłam go zbluzgać, bo nie chciałam krzyczeń przy dziecku. Teraz mała już śpi więc, dalej se nie pokrzyczę na szanownego małżonka ![]() Jedyne co to poczytam sobie wizaż. Może mi się humor poprawi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1507 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1508 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mandragorrka mąż sobie zasłużył ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1509 | |
Zakorzenienie
|
nie mogę się doczekać, żeby Cię zobaczyć
![]() A ja się wybieram do fryza w poniedziałek. Tylko jeszcze nie wiem, jaką fryzurkę bym chciała ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1510 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1511 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1512 |
Zakorzenienie
|
to się okaże czy będzie się czym chwalić
![]()
#1513 |
Zakorzenienie
|
Hehe a ja byłam u fryzjera wczoraj
![]() ![]() Poczytałam co tam u Was, ale już nie piszę, bo padam na pysk. I zdecydowanie się zgadzam, że chłopy do wybicia ![]() Dobrej nocy Kochane ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1514 |
Zadomowienie
|
Witam z rana z kawą
![]() ![]() Prince - może idź do chirurga z tym palcem jak ci coś będą wycinać to znieczulą Ja tez zamierzam niedługo wybrać się na plac zabaw z małą. Może dziwnie brzmi ale jak mama powiedziała mi że odkąd ja zaczęłam siedzieć to siedziałam w piaskownicy i się bawiłam ( byłam w szoku co takie małe dziecko mogło robić w piasku) ale mama mówi że tak ładnie się bawiłam ( choć musiała mnie codziennie szorować ). Ja chce tak jak Agunia małą troszkę na zjeżdżalni i jakiś konikach i wezmę ja na kolana i na huśtawce się pohuśtamy. Wczoraj znowu dwugodzinny spacer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karolino - przez ciebie chyba się dziś wybiorę po te kalosze do lidla ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1516 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ale nam młoda w nocy histerię urządziła, nie spałam od 4 do 5.30. A potem Lu o 8 wstała świeża jak skowronek z mega powerem ![]()
#1517 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A tak poza tym witam ![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- A co się stało? Ząbki?
![]() |
#1518 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oj ząbki, już jedynkę coraz wyraźniej czuć pod dziąsłem no i Luśka mi właśnie padła. Zasnęła w sekundzie. Tak podejrzewałam, że raczej się nie wyspała. Tylko dlaczego nie mogła po prostu pospać dłużej rano, tylko rozbudziła nas i sama teraz do spania ![]()
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2013-03-03 o 08:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1519 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Mały urządził mi pobudkę o 5! Ledwo żyję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1520 | |
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Mojemu się coś poprzestawiało dzisiaj i przed czwartą rozpoczął dzień... Chwilę zajęło nim go przekonałam, że jednak powinien jeszcze się zdrzemnąć - było karmienie, bujanie na rączkach i inne ceregiele, w końcu odpuściłam i usnął po jakimś czasie przytulony do mnie ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1521 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki.
Więc ja od razu z pytaniem. A więc Iga od spuchnięcia dziąsełka jest bardzo marudna (dwa tygodnie później wyszedł ząbek - 22.02.) i marudzi do tej pory. Sądzimy z tż że ząbki jej idą nadal, ale czy może to być też skok? Agunia pisała o lęku separacyjnym a dzisiaj mała pierwszy raz stanęła ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1522 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1523 |
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Ja nadal jestem w trakcie nadrabiania ![]() Karolina - uśmiałam się z łyżew ![]() Któraś pytała o badania po macierzyńskim - tak MUSISZ robić. W przypadku nieobecności w pracy trwającej ponad 30 dni są one obligatoryjne jako badania kontrolne. Księgowy niech się zajmie księgowością jak nie wie ![]() No i wracam do nadrabiania... ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- To wracając do nadrabiania... Kasik, ciesz się, że teściowa teraz powiedziała nie. Mogła się zajmować małą i później Wam to wypominać. A to byłoby znacznie gorsze. Szkoda tylko, że tyle czasy zawracała głowę zamiast powiedzieć od razu... No i siedzenie z dzieckiem do 3r.ż.? Sorki, ale jak dla mnie to za duża przerwa w pracy i mogłoby to "skazać" kobietę na brak pracy przez kolejne lata lub na pracę poniżej kwalifikacji. Ale tak często myślą starsze osoby, które kwestii konkurencji na rynku pracy po prostu nie znają. Nadia się zaaklimatyzuje pewnie szybciej niż Ci się wydaje ![]() Karolina, chory mąż? WSPÓŁCZUJĘ!!! Nie ma nic gorszego... No i ![]() Nela, dobre wieści z brakiem alergii ![]() Linka, ![]() ![]() Dep, super lista lektur obowiązkowych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1524 |
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() u nas jak zwykle dzień zaczął się w okolicy 7 ![]() teraz Mała drzemie....pogoda znów ładna, to trzeba szybko obiadować i na spacerek śmigać....podobno w tygodniu ma być 17 stopni ![]() ![]() ![]() phdwao-u nas to widzę z tymi smakami jogurtów jest nieco inaczej:kupiłam wczoraj jogurciki o smaku truskawki i deserki mleczne(skład ten sam) czekoladowe i jagodowe-wczoraj test czekoladowego....mniam... .choć nie smakuje jogurtowo, dziś truskawkowy też smakował a tutaj widzę, że w PL jednak smaki inaczej się prezentują....: http://www.dziecko.nestle.pl/produkt...i-mleczne.aspx ty próbowałaś i deserków mlecznych i jogurcików, prawda?? wklejam fotki naszych wczorajszych zabawkowych zdobyczy: foto 1 taki wózeczek z wieżyczkami, które się rozkładają na małe elementy+krasnal drewniany-elastyczny(super się gryzie)+"klateczka"z dzwonkiem w środku...jak na razie hit ![]() ![]() foto 2 piękny drewniany słoń do ciągania na sznureczku+ "paletka" do przekładania klocków w różnych kształtach+wózeczek na nie wiadomo co...np. klocki ![]() foto3 takie cudo labiryntowe, można każdym elementem przesuwać ![]() sprawdziłam oryginalne ceny i gdybym miała to wszystko kupić, to by poszło 130 euro, a my daliśmy za wszystko 30 ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2013-03-03 o 10:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#1525 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1526 |
Wtajemniczenie
|
aha Agunia gratuluje pierwszych prób gaworzenia
![]() ![]() ![]() u nas nadal na tapecie "bababab", podobno dziś było pojedyncze "mama" ale ja nie słyszałam ![]() ty masz Inglesinę-prawda??widziałaś gdziekolwiek model w beżu z daszkiem w groszki??bo wydaje mi się, że widziałam taki na ulicy i był taki śliczny....
![]() ![]() Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2013-03-03 o 10:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#1527 |
Zakorzenienie
|
Cześć Kobietki
![]() ![]() Poza tym moje dziecię od samego rana wstaje na nóżki. Od kilku dni jej ulubiona zabawa ![]() Acha z nowości to wczoraj udało jej się zrzucić kwiatka w doniczce - na podłodze u mojej mamy stoi taki dość spory, jednak lekki. No i przy którejś z kolei próbie jej się udało. Na szczęście małej się nic nie stało, za to miała mnóstwo radochy przy tym. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1528 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas dzisiaj się mama zaczęło ![]() tak, mam inglesinę, ale takiej kolorystyki nie widziałam Cytat:
![]()
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2013-03-03 o 10:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1529 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Doczytałam, że Lu zasnęła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() karolka110 piękne zabawki ![]() Ano, ale mimo wszystko liczyłam, że mobilność mojego dziecka nastąpi później. A tymczasem od dwóch tygodni raczkuje, do tego od kilku dni namiętnie wstaje i próbuje przebierać nogami na stojąco. ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Pisałyście o dzieciach na placach zabaw. Moja jeszcze nie była, ale głównie dlatego, że dziecię moje za spacerach zawsze śpi ![]() Co do piaskownic do my będziemy korzystać z piaskownicy w ogródku u mojej mamy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- A i byłam w Lidlu ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1530 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ciekawe czy moje dziecko też będzie kochało Barbie, Pony, Hello Kitty...jak 99,9% dziewczynek ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:36.