|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
Cytat:
![]() ja sobie sama nie umiem zrobić, ubolewam nad tym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#662 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
Hej.
Aniu wspolczuje dodatkowych kosztow ![]() Evi mi tez te plytki prlem jada,ale szklane mialam wczesniej i mnie wnerwialy . Teraz jedyne co mi sie podoba to drewniane:/wiec rownie dobrze zamiast polki wenge mozna zrobic z tych ciemnych plytek co mamy(chyba) Co do spania to moj spal przez pierwsze 6mc cale nocki od poczatku. A potem zaczely sie te zeby,i od tamtej pory moze z kilkanascie lub kilkadziesiat nocek co przespal. Byl okres taki dosc dlugi ze sie budzil z 5-6x co noc z wrzaskiem,ciezko go bylo uciszyc bo spal,.trraz to przewazne okolo 2 wstaje i stoi nad nami az sie obudzimy,i trzeba go na siku i do wyrka. Monka dzisiaj kiepski jakis dzien,jutro bedzie lepiej . Pewnie czegos nie dokrecil lub na gwincie nie uszczelnil. U mnie dzisiaj nie moglo piecyka do wody podlaczyc. Tlumaczyli ze pewnie wiatr za duzy,cisnienie za male,a pozniej ze zepsuty choc 2tyg temu nowy i zamontowany dzialal. Okazalo sie ze odwrotnie wezyki przymocowali,ale im glupio bylo. Przy montazu bateri okazalo sie ze ma jakies pekniecie i trzeba jechac zareklamowac i wymienic.przy kontaktach tez cos nie szlo. To juz wanny mi nie wstawili,i na jutro zostanie. U nas piekna pogoda,tylko ten wiatr okrutny.
![]() |
#663 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
też pisałam i też miałam swój szyfr-wszystkie pamiętniki mam do dziś
![]() |
#664 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Madzia mam nadzieje ze jutro juz wam ta wanne zrobią . Z ta woda u nas to juz raz spapral i nas zalalo a teraz tam woda kapie tym razem na zewnątrz a nie w środku , juz mnie to wkurza i boje sie ze okaże sie ze na chuja nam ten remont był potrzebny bo wiecej kłopotów bedzie . Co to tej polki to daj ta drewniana jak sie napalilas bo to mozna zmienic a polki z kafelek juz nie zmienisz . Ja wogole nie mam jak juz pisałam mam centralnie pod oknem i parapet za polke bedzie robił . Koszyki białe musze sobie dokupić i większe bedą w nich a małe w szafce . Ej moj mały tez mniejwiecej o tej samej godzinie sie przebudza , z tym ze niecodziennie ale czasem są okresy ze dzien za dniem . No cieżko wyliczyć . A jak z młodym było tez tak miał ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#665 |
Zakorzenienie
|
mój się też przebudza jak chce siku tak ok. północy ,zaraz z powrotem usypia
|
![]() ![]() |
![]() |
#666 |
Zakorzenienie
|
Byłam u lekarza z noga dostałam 2 zele do smarowania , przez 10 dni . Wtorek środa bedzie koniec , a ja mam dalej ta gulke , czerwona jest jak była , nic nie zmalalo i dalej boli przy określonych ruchach . Nie wiem iść znowu czy jeszcze poczekać , niechce wyjść na jakaś przewrazliwiona
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#667 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym po 10 dniach poszła do kontroli. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#668 | ||
Zakorzenienie
|
Libra zdrówka dla Mika
![]() Kogluś słodkie dzieciaczki ![]() Jasta ja bym tego czegoś nie podawała mojej żmijce mimo że nie śpi notorycznie. Nie czytałam składu, nie znam się ale wiem że farmaceuci mają za zadanie sprzedawanie leków i suplementów. Pośrednio zgadzam się z Librą bo z doświadczenia wiem że często mają dodatkowe profity za to że "polecają", ładniej rekomendują jakiś lek lub suplement diety (również tańsze zamienniki leków na receptę). Homeopatia to nic innego jak podawanie "trucizny" w bardzo małej dawce. Oglądałam kiedyś na discovery program o skuteczności homeopatii i wyniki nie były nawet zadowalające. Cytat:
![]() Problem mamy faktycznie 3-letni ![]() Cytat:
![]() Co do spania to neurolog jeśli uzna za stosowne to wyśle ewentualnie na eeg i inne badania. Samo zrobienie eeg to kosmos u dziecka bo musi spać a zanim zaśnie to zakładają mu kask z ogromną ilością kabli. Dzieciom się to bardzo nie podoba. Nie wiem też jak miałabym zmusić moją żmijkę do zaśnięcia w ciągu dnia ![]()
![]() |
#669 |
Zakorzenienie
|
Iza czyli wniosek ze ten typ tak ma ? , tak samo jak u mojej kuzynki , od urodzenia jazdy w nocy , teraz budzi jej sie 3 razy . Cos nie halo ,ale co ? Pewnie kilka czynników ma na to wpływ .Mała w grudniu skończyła 3 latka.
Juz tak myśle ze moze dziewczynki tak maja ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#670 |
Zakorzenienie
|
Nataszka czesałam sobie kiedyś podobne rzeczy
![]() Ania współczuję kosztów
#671 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem się obudzi o 5 i chce bajki bo mówi że się wyspała, często się uda ją odwieść od tematu i śpi, ale czasem muszę włączyć i po chwili usypia, ze smoczusiem było łatwiej kurczę ![]() ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Cytat:
![]() i związała gumką potem górę trochę podtapirowała i kitkę zrobiła, dziś też to mam, poprawiłam tylko kitkę, bardzo praktyczna fryzurka. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#672 |
Zakorzenienie
|
Nataszka szkoda byłoby mi to przykrywać kitką
#673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O smoczus , to były czasy ![]() Ja to czasami myśle , ze jak zdecyduje sie na to trzecie to mi da do wiwatu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#675 | |
Zakorzenienie
|
a mój pomagał, oduczenie było dla mnie masakrą, ale ona zniosła to lepiej niż mi się wydawało.
---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- to też dziś chodzę w koczku. ![]() ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- Uwielebiam jak moje dziecko mówi "Mamo zaśpiewaj mi kółysankę" ![]() tak mi się przypomniało ![]() śpiewacie dzieciom do snu? mają wasze dzieci też takie pragnienia? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#676 |
Zakorzenienie
|
Witam,
U nas niezaciekawie. Oliwka dalej gorączkuje i strasznie kaszle. A jak kaszle to i wymiotuje. ![]() Te imprezy "religijne" trochę mnie przerażają. Nie wiedziałam że teraz na bierzmowanie taki szopki są. Za moich czasów to była msza i koniec. NA tej mszy to chyba nawet mojego taty nie było. Tylko ja i ta osoba co mi rękę trzymała na ramieniu. Normalny dzień. W tym roku mam komunię siostrzenicy. Jeszcze nie wiem co jej kupię. Wyznaję zasadę że jeżeli ktoś chce robić prezenty i jego na nie stać to niech robi a jak go nie stać to atrakcją jest sama obecność. Lubie kupować prezenty ale sama ich nie oczekuję. Nie podoba mi się też zasada że jeżeli ja dostałam od kogoś za tyle to powinnam też dać za tyle. Dla mnie to głupie. Bo dla jednych 1 tys. to ogromna suma a dla innych to niewiele. My gdy zapraszaliśmy na Oliwki chrzciny to w prost mówiliśmy że prosimy nic jej nie dawać.
#677 |
Raczkowanie
|
Ja tak na kilka słów...
Odnośnie tego syropu. Mój mężo przeczytał skład i stwierdził - woda z cukrem. Owszem, trucizny są, ale są to tak minimalne ilości, że na pewno nie zaszkodzą. Nie wszyscy farmaceuci mają profity ze sprzedaży, mój na pewno nie ma. Tam, gdzie on pracował, interesy z przedstawicielami handlowymi kierownicy aptek załatwiali. Zamienniki sprzedaje, ale jak danego leku nie ma w aptece albo kogoś na drogi lek nie stać. Michał też kiepsko śpi. Najlepiej wspominam pierwsze pięć miesięcy, przesypiał całe noce (za to nie spał w dzień, nie licząc dwóch godzin na spacerze). A potem różnie, raz lepiej, raz gorzej. Aktualnie trwa ten zły okres ![]() Koglus, Twoje dzieci ![]() W dzieciństwie zbierałam opakowania po słodyczach (moja babcia dostawała paczki z Niemiec i rozdawała słodycze wnukom), historyjki z gum Donald, figurki od lizaków, kamienie, pocztówki z postaciami z bajek, znaczki... więcej nie pamiętam. I cieszę się, że w końcu, po wielu tygodniach chmur i mgły, ujrzałam słońce ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie napisałam wszystkiego, co chciałam, ale późno jest, trzeba iść spać. ---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- Mojemu smoczuś czasem pomagał, czasem nie. Ogólnie nie przepadał. Jak miał 8-9 miesięcy kategorycznie odmówił przyjmowania. I nastąpiło całkowite pożegnanie. A najlepszym smoczkiem (przez pierwsze 4 miesiące), był cycek mamy. Kołysanek nie śpiewam.
![]() |
#678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Racja, o psich g. nie ma co dyskutować, jest maskara! a fuj. czyli że zamienniki nie są tak skuteczne jak lek oryginalny tak?pytam, bo ja w aptece często słyszę na wstępie, po co pani taki drogi lek, niech pani weźmi to to to samo i dużo tansze, ale zawsze się zastanawiam czy powinnam, i nigdy nie mam pewności chociaż czasem się kuszę. Buziaki, spać idę ![]() Edytowane przez nataszka25 Czas edycji: 2013-03-02 o 23:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#679 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny ale sie wkopalam na ebayu, szok. Rozumiem prawa konsumenta ale maskara jaka brama dla oszustow. Sprzedalam poduszke do karmienia z 6 funtow wart a 20 funrow uzywalam pare razy . W super stanie tylko moja corka zrobila na niej kreske flamastrem okolo 1 cm ale stwierdzilam ze nic wielkiego . nie bylo widac i ja tak wyslalam . Babka pisze ze poduszka nie zgodna z opisem mimo ze napislam ze uzywana to nie poinformowalam ja o tej kresce. Napisalam ze moze mi ja zwrocic zaplace za wszystkie koszty przesylki w obie strony i oddaje kase zza nia . Wiem ze ta poduszke moglabym sprzedac za 10 funtow minimow jakbym ja jeszcze raz wystawila i uprala poszewke. Poduszka szara z wzorkiem super funkcjonalana jak nowa. Wiecie co mi ta pinda odpisala ze nie odesle i chce kase z powrotem . chce zatrzymac rzecz i jeszcze kase z powrotem. Maz powiedzial ze ebay jest taki po☠☠☠☠☠☠☠ony ze nawet jak nie wysle to i tak jej oddadza cala kase. Ale jestem glupia tak mi szkoda ze tak sie dalam zrobic bo fajna poduszka.
#680 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() fujjjjj..... ![]() Cytat:
![]() masz rację: sraj go ![]() racja, monka, nie daj się, niech dziad naprawia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ostatnio w programie na tvn style, tej serii o kobietach, palili szałwię i ponoć daje kopa na parę minut, ale daje. I niby w UK szukają sposobu jak tego zakazać... ania, współczuję niespodziewanych kosztów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ---------- pop, zdrówka zatem ![]() nataszka, zamienniki to ta sama substancja czynna, więc powinien działać tak samo. Ja jestem obcykana w zamiennikach-jak mój ojciec dostaje lek to od razu obczajam jakie zamienniki są itp. Jako, że mój ojciec (a wcześniej i mama) dużo leków bierze, to nauczona doświadczeniem nie czekam na kompetencje farmaceutów i szukam zawsze najpierw sama. No i nie zawsze te najtańsze są akurat w aptece na stanie, a ja zamawiam przez doz, więc wiem ile i za co zapłacę. Choć kiedyś mojemu tż kupiłam jakiś odpowiednik leku na alergię i zgłaszał, że gorzej działa-pytałam farmaceutki i mówiła, że czasem obecność innych substancji pomocniczych może sprawiać, że takie odczucia są.... nie wiem czy to prawda
![]() ![]() |
![]() |
#681 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
u nas to samo ,jak był smoczek to się budził co rusz w nocy jak mu wyleciał z buzi ,dopiero jak zabraliśmy to zaczął normalnie spać Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może i nie wszyscy farmaceuci tak mają ale pamiętam jak kiedyś chciałam kupić ibuprom zatoki chyba ,albo sprint caps już nie pamiętam i pan mnie usilnie namawiał na coś innego ,ja mówię że nie chcę ,że chcę właśnie ibuprom a on dalej swoje że po co chcę przepłacać i tak dalej no strasznie nachalny był ![]() Na szczęście z lekami na receptę nie mam doświadczenia. A jak tam rower już nasmarowany? czy może Twój nie był odwieszony na kołku, bo ja już przymiarki robię ![]() Cytat:
![]() ale teraz będziesz miała nauczkę ,że każdą najmniejszą kropkę zaznaczyć Cytat:
![]() ![]() Wiem że szałwią to się okadza mieszkanie żeby wypędzić niepożądaną energię. Uwielbiam szałwię w moim ogrodzie ,nie ta czerwoną co na rabatach tylko lekarską ,pięknie wygląda i same liście i jak kwitnie. A u nas dzisiaj śnieg i zimnica , no w marcu jak w garncu ![]() Wczoraj było na tyle ciepło że nasze pszczoły już latały ,chyba wszystkie przetrwały. Wczoraj mój syn poszedł z kuzynem do lasu połazić i uciekali przed dzikami ,tzn. dziki ich nie goniły ,dziki uciekły w jedną stronę , a oni w drugą , mówi że nawet nie wiedział że tak szybko umie biegać ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#682 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ania,ale was gościu zrobił ![]() wczoraj jak jechałam do siebie widziałam jakieś 20 metrów od drogi jakieś 50 sztuk saren na polu,fajny widok.Pierwszy raz tyle sztuk jednocześnie widziałam. no,ale ogromny minus tego słońca jest ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- aaa i wczoraj na tvn mówili,że niby środa-czwartek ma być 11-13 stopni.Ciekawe czy sobie popalili ostro przed prognozą czy rzeczywiście coś na rzeczy jest ![]()
Mój najpiękniejszy uśmiech ![]() "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2013-03-03 o 08:36 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#683 |
Zakorzenienie
|
Koglus ale tak mozna ? Jesteś pewna na 100% ?
Libra ![]() Nic mi nie nastawiali , nie była złamana , tak sie jakiś zakrzep zrobił cos w tym stylu . O szalwi sa filmiki w necie jak po spaleniu dużej ilości maja halucynacje ![]() Nataszka ja nie śpiewam , jak zacznę to moj mały mowi " ćiko bąć" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#684 |
Zakorzenienie
|
Ana u mnie okna tez okropne
![]() ![]() Macie te farby w pisakach?chce kupic mlodemu zeby nie bylo plukania pedzelka,ale nie wiem czy fajne?
![]() |
#685 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
że co? ![]() co za wredne babsko, no kurde ludzie są okrutni, ![]() może ona tak ze wszystkim robi, zamawia, szuka dziury w całym i już, i tym sposobem sobie urządziła dom i dzieci zaopatrzyła... ![]() Cytat:
Madziu pisaków nie mam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#686 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aj nic nie mów o oknach ![]() też słyszałam prognozy ,no ciekawa jestem ![]() Cytat:
Ale ciekawa jestem o jaką szałwię chodzi bo jest kilka odmian. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#687 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ło matko, to ładnie musiał zaiwaniać Cytat:
![]() Farbki w tubeczkach zakończonych silikonowym pędzelkiem moja dostanie na urodziny to dam znać czy fajne
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#688 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#689 |
Zakorzenienie
|
Pogrzebałam w ziemi,poprzycinałam zielone i pełnia szczęścia!
![]() Jeszcze dojrzałam,że część ma już pączki to endorfiny uszami mi wyszły ![]() Piękna ta wiosna u mnie! ![]()
#690 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.