|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: O maleństwa się staramy i na dwie kreseczki czekamy :) Staraczki 2013r.
Mamazuzi-ja w tamtej ciąży miałam jak to Didi mówi "pulchną bułeczkę", więc może coś jest na rzeczy
a kiedy powinnaś miec@???---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
|
|
#4712 | |||
|
Konto usunięte
|
Hej u nas pogoda dziś okropna, wieje i jest pochmurno
![]() Cytat:
Pewnie na 17 wybierzmy się do kościoła. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4713 |
|
Wtajemniczenie
|
Izetka @ powinna przyjść dzisiaj, ale ostatnio miałam poślizg 8 dni więc nic nie wiadomo
Brudów nie ma... A podwozie nawet w środku spuchnięte i to bardzo.Jutro testuję ale test mam jakiś dziwny, wyjątkowo tani bo nie całe 4 zł kosztował i jeszcze się z nim nie spotkałam nigdy nordtest testowała któraś na nim? |
|
|
|
#4714 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no to możemy miec jutro dwie zafasolkowane mamazuzi i minimini ![]() ![]() ![]() to wasze pierwsze cykle i mam jakies dobre przeczucie a tak wogóle dzień dobry u mnie trochę słońca troche chmur i straszne wiatrzycho. Chyba się wybierzemy do mojej mamy i babci, a mój tż jeszcze śpi
|
|
#4715 |
|
Rozeznanie
|
mama zuzi-nie spodziewany się w tym samym czasie
---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- eeeee, mój już trzeci cykl starań
|
#4716 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() : kciuki:![]() :k ciuki:![]() :kc iuki:
|
|
#4717 |
|
Rozeznanie
|
na początku mieliśmy zacząć od czerwca, ale jak poczytałam że to nir takie proste i dziewczyny się miesiącami starają to stwierdziliśmy że nie ma na co czekać
|
#4718 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() No drugi tytuł wątku jest rewelacyjny ![]() kla ski:MamaZuzi, minimini ja równiez dołączam swoje kciuki ![]() :kc iuki:
|
|
|
|
#4719 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czemu jesteś u teściów, a nie cały urlop u rodziców? Masz odpoczywać, a nie stresować się, a po za tym Twój mąż trochę przesadza takimi odzywkami do Ciebie. Po pierwsze jesteś w ciąży i potrzebujesz odpoczynku, a po drugie to Twój urlop i masz prawo odpoczywać i nic nie robić. Wg mnie Twój mąż brzydko się zachowuje i należy mu się ![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
cudowne rymy ![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4720 |
|
Rozeznanie
|
dzięki za wsparcie
|
#4721 |
|
Zakorzenienie
|
U Nas dziś świeci słońce, ale dodatkowo jest potworny wiatr, więc nawet nie mam ochoty wychodzić z domu
TŻ gotuje rosołek, a ja leniuchuje dziś planujemy leniwą niedzielę Będziemy odpoczywać A wczoraj wieczorem odwiedzili Nas znajomi i oglądaliśmy do 1 w nocy wesele , wypiłyśmy 2 szampany i dziś chodzę i spijam wodę bo coś sucho |
|
|
|
#4722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Też należę do grona staraczków, ale od niedawna - 6 dni ![]() Zdecydowaliśmy się, że w końcu dojrzeliśmy do "posiadania"(jakie to okropne słowo w tym kontekście) dziecka. Ale fajnie, tylko teraz nie wiem z której strony to ugryźć, jak się za to wziąć Znaczy wiadomo jak się wziąć Cytat:
Ale od parunastu tygodni płaczę nawet na reklamach,więc ok Gratuluję z całego serduszka, to wspaniałe, że ludziom, którzy tak bardzo się starają w końcu się udaje W ogóle gratuluję wszystkim kobietkom, których marzenie się spełniło i trzymam kciuki za wszystkie te, które się starają
|
|
|
|
|
#4723 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe czemu cię coś suszy Cytat:
![]() Na pierwszej stronie są badanie, które można zrobić przed starankami, ale nie ma obowiązku wszystkich bo część jest powtarzana już w ciąży ![]() Najlepiej porozmawiać z lekarzem
|
|
#4724 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny...
u mnie również paskudna pogoda, strasznie wieje ![]() My już po obiadku, TŻ szykuje się do pracy a mnie strasznie boli głowa ajj ![]() Ta pogoda już mnie wykańcza, kiedy będzie ta wiosna? Mya1989 witaj pewnie niebawem Ci dziewczyny zakomunikują żebyś podała jeszcze swoje imię i wiek to wpiszą Cię na listę starających się
|
|
#4725 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to już teraz obwieszczę, że Kasia i lat 24
|
||
|
|
|
#4726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4727 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Myślę, że najlepiej jest się umówić się na wizytę do ginekologa i z nim porozmawiać. Tak jak Arenika pisała, na pierwszej stronie są wypisania wszystkie badania. Ja osobiście zrobiłam sobie tylko ogólną morfologię, gr krwi i cytologię. Justii mnie też dziś coś suszy, wczoraj z koleżanką wypiłyśmy butelkę wina co w moim przypadku to fenomen, bo prawie nigdy nie piję, a wino to już w ogóle dla mnie jest ble a to mi wyjątkowo smakowało Co najlepsze to w środku nocy musieliśmy tą moją koleżankę odwieźć do domu (20km), bo ma 3 letnią córkę, obudziła się i tak zaczęła płakać do mamy, że nikt nie mógł jej uspokoić. Dobrze, że K nie pije w poście
|
|
|
|
|
#4728 |
|
Raczkowanie
|
Hejka
Mya1989 Witamy ![]() Ja za dwa trzy dni będę wiedziała czy zwiększę liczbę zafasolkowanych, oby tak ![]() U mnie pogoda piękna tylko wiaterek nieprzyjemny ![]() Kurczę, piersi bolą mnie od owulacji, nawet po nocach spać mi nie dają wredoty jedne
|
|
|
|
#4729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki!
|
|
|
|
|
#4730 | ||
|
Zakorzenienie
|
miałam dość długi dzień bo kot obudził mnie o 5.30, do pracy miałam na 7-dmą, a potem pojechaliśmy do rodzinki tż-ta, mają dwoje dzieciaczków, jeden 4,5 roku a drugie 2 - zawsze jednak zastanawia mnie jeden dziecięcy fenomen... skąd one mają tyle energii?? wróciliśmy po 9-tej ...
poza tym wciągnęłam się troszkę w irlandzki serial, jakby ktoś miał możliwość to polecam nazywa się Love/hate. Cytat:
trzymam za wszystkie nieczekające na @ mocne kciuki!Cytat:
![]() mi jakoś ona taka jakaś dziwna się wydaje... wolę tiffany, a teraz znalazłam trening p90x i rezultaty po 90-ciu dniach na youtube... nieźle, choć tam jest jeden program bardziej budujący mięśnie, a drugi nastawiony na spalanie tkanki mięśniowej, jednak ja wiem, że nie dam rady ćwiczyć codziennie i to jeszcze tak intensywnie Mya - witaj Mnie tam jest obojętne jaki będzie tytuł, bo wiem, że coś fajnego wymyślicie. ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Madziara - właśnie mi przypomniałaś, że miałam was o coś zapytać... moja owulacja jest mniej więcej 12 dc, ale pod koniec jakiś tydzień przed okresem zawsze czuję, że nabrzmiewają mi piersi dość mocno i są wrażliwe... i ten stan utrzymuje się do dnia okresu lub jeszcze dodatkowo jeden dzień. Najciekawsze bo nie pokrywa mi się to z owu.. ma któraś coś podobnego? A ja dzisiaj dzięki temu słoneczku jestem pełna energii... dodatkowo już niedługo jadę do PL na urlop, potem po 2-óch tyg przyjeżdża do nas mój brat i siostra tż-ta (tak na majówkę) więc troszkę pojeździmy po IE, a potem 3 tyg i jedziemy na wakacje!!! ja chcę już kwiecień czy może ktoś przyspieszyć czas?? Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2013-03-03 o 14:54 |
||
|
|
|
#4731 |
|
Zakorzenienie
|
Malgos_12 ja również tak mam że bolą mnie piersi na tydzień przed okresem, czuje jakby były właśnie takie nabrzmiałe i wrażliwe.
Niestety nie wiem czy mi się to pokrywa z owulacją bo nie wiem dokładnie kiedy mam ![]() Swoją drogą chciałabym wiedzieć kiedy mam owulacje, dziś mam 14dc ale w lutym odstawiłam tabletki anty (zaczęłam stosować bo tak sobie myślałam, że może lepiej dokończę te studia na spokojnie - mąż od początku był przeciwny ale się ostatecznie zgodził, chce mieć dziecko ale wtedy jak rozmawialiśmy z gin powiedział, że może faktycznie lepiej żebym dokończyła na spokojnie i za dużo sobie na głowę nie brała jak bym w razie czego zaszła w ciąże - po 9 tabletce musiałam odstawić ze względu na bóle nóg). Zaraz po odstawieniu dostałam krwawienia (5 dni) no i pewnie ten cykl jest bezowulacyjny... Gdzieś ok 10dc miałam jeden dzień taki śluz przeźroczysty ale jak szybko się pojawił tak i szybko znikł i od tamtej pory sucho cały czas....
Edytowane przez God Of War 20 Czas edycji: 2013-03-03 o 15:42 |
|
|
|
#4732 |
|
Zakorzenienie
|
God of war - ciężko mi powiedzieć, ale 10dc i jeszcze ten śluz to mogła być owulacja...
|
|
|
|
#4733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam takie dziwne przeczucie, że poza TSH to jest jakaś inna przyczyna tego że w ciąże nie zaszłam... wcześniej miałam też faceta, nie zabezpieczaliśmy się i nic... boje się, że będę musiała się dłuugo starać...
|
|
|
#4734 |
|
Zakorzenienie
|
God of war - długo tak bez zabezpieczenia się przytulaliście z tym poprzednim? może dzidziuś czekał na twojego męża, bo czekał na odpowiedniego tatusia
|
|
|
|
#4735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zabezpieczam się z tż od początku współżycia, mamy zazwyczaj stosunek przerywany, czasami gumka, ale to rzaaadko, no i szczerze to dziwię się, że jeszcze nie wpadliśmy, bo to mimo wszystko duże prawdopodobieństwo zajścia. Mam nadzieję, że jednak źle myślę.
|
|
|
|
|
#4736 |
|
Zakorzenienie
|
jescze tylko 3 godz pracy
bo teraz jestem w 18 dc
|
#4737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymam kciuki, by to było to
|
|
|
|
|
#4738 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecznie - zobaczysz jak nie/przyjdzie @... na razie się nie nastawiaj... widzisz mi ostatnio też przytrafiło się plamienie (chyba pierwszy raz w życiu), ale okazało się, że to nic nie znaczyło... ale może będzie to dobry objaw
|
|
|
|
#4739 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki
![]() Właśnie wróciłam z uczelni i jem obiadek. Jak wam dzionek mija ?
|
#4740 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No jakby czekał to by chyba przez te półtora roku się pojawił ![]() Swoją drogą jak jednak czekał to bardzo dobrze bo bym popełniła największy błąd w życiu (ex mnie oszukiwał i zdradzał). ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Cytat:
![]() a robiłaś jakieś badania?
Edytowane przez God Of War 20 Czas edycji: 2013-03-03 o 16:41 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:30.

a kiedy powinnaś miec@???
. Z chęcią przeleżałabym w łóżku cały dzień. A tu do pracy zaraz trzeba iść 

Brudów nie ma... A podwozie nawet w środku spuchnięte i to bardzo.

kla ski:

Znaczy wiadomo jak się wziąć