|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1651 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 18
|
![]() ![]() |
![]() |
#1652 |
Zakorzenienie
|
W turystyce,ale zyczliwe kolezanki z tej samej firmy ale innego kraju (czyli inny team,teoretycznie nic im do tego) potrafia doniesc dalej ze np.danego dnia mialam plaskie buty albo niemundurkowy sweterek.
I tak tyle dobrego ze nie stoje caly dzien bo chyba bym padla po tygodniu. Aktualnie jedyne buty jakienie powoduja u mnie bolu to japonki ale o nich moge zapomniec dopoki nie mam zwolnienia lekarskiego albo zaswiadczenia,a poki co nie mam na tyle powaznego stanu zeby lekarze tu gdzie jestem wystawili mi taki swistek.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
![]() ![]() |
![]() |
#1653 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jakaś chora firma Masz to zapisane w umowie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1654 |
Rozeznanie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;3955729 2]Padłam turystyka i szpilki.
Jakaś chora firma Masz to zapisane w umowie?[/QUOTE] Hahah, moja siostra jest po turystyce i pracowała w hotelu na recepcji i tam tyż nie mogła płaskich butów nosić. Czyli to nie wyjątek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1655 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
po 2. Jak jest liczone to roczne zestawienie czy jak to się nazywa, taki jakby rachunek, gdzie roczna kwota podzielona jest na kwartały. Czy to razem z budynkami jest liczone czy sam grunt? Mam nadzieję że jasno opisałam o co mi ho w 2 pytaniu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1656 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ad. 2 - cały czas na swoim przykładzie (wieś) : osobna stawka za grunt, osobna za budynki; na nakazie płatniczym jest (powinno być) wyszczególnione : budynki mieszkalne, grunty rolne, grunty ..., grunty pozostałe, bo stawka na każdy rodzaj jest inna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1657 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po prostu woli, by był to Babbie czy Nachmiasowie. Drugi promotor, również ma takie 'upodobania'. Dla odmiany, metodologia w moim licencjacie opierała się właśnie na Pilchu, Łobockim, Maszke itp. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1658 |
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;3955729 2]Padłam turystyka i szpilki.
Jakaś chora firma Masz to zapisane w umowie?[/QUOTE] w hestii jest nie pisana zasada, że kobiety muszą chodzić w obcasach. buty typu baleriny są zakazane. |
![]() ![]() |
![]() |
#1659 | |
Zakorzenienie
|
Jakaś chora firma Masz to zapisane w umowie?[/QUOTE] Cytat:
![]() co do niepisanych zasad - jakbym miała niepisaną to bym to olała ![]()
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1660 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1661 | |
now or never
|
Cytat:
u nie pan zabronił pisać z jakies tam pozycji, bo recenzent i autor książki się nie lubią, to żeby kwasu nie było. pomijam fakt, że książka jedna z lepszych .... [1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;3955729 2]Padłam turystyka i szpilki. Jakaś chora firma.[/QUOTE] no nie koniecznie chora. są zasady. nie wiem o jakie stanowisko chodzi, bo nawet pilot na wycieczce (oczywiście mówimy o dużych firmach turystycznych) na dzień dobry przychodzi w garniaku, a dopiero potem się przebiera. a jeśli jest to dziewczyna w biurze, no to sie nie dziwie, że jest wymagany taki a nie inny strój. wygląd pracownika stanowi też o firmie.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1662 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#1663 |
now or never
|
swoją drogą zazdroszczę tak eleganckiego stroju.
ja - tak to jest jak się w fabryce pracuje, mimo iż w biurze, to zawsze w safety shoes ...
#1664 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tym udaj się do pracodawcy i tyle. Poza tym - masz jasno określoną wysokość obcasa? Bo obcas to i 1cm może mieć tak na prawdę... [1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;3955729 2]Padłam turystyka i szpilki. Jakaś chora firma Masz to zapisane w umowie?[/QUOTE] A co niby jest takiego chorego w tym? Turystyka to nie tylko łażenie po górach z plecakiem na plecach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1665 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() okej czyli osobno, w takim razie możliwe jest by ów podatek wzrósł o jakieś 700%? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1666 |
Wtajemniczenie
|
Dobrze, że piszecie o tych obcasach. Od tej pory będę się przyglądać co mają na nogach pracownice i wyciągać odpowiednie wnioski na temat firm wymagających niszczenia sobie niepotrzebnie zdrowia...
![]()
The best way to a man’s heart is straight through his chest with a sharp knife. There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1667 |
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;3955670 7]Przyłączam się do pytania, nigdy nie pójdę do pracy w której będę musiała chodzić na szpilkach.
rozumiem że panuje określony dress code czy jak to się tam nazywa, ale nie sądzę, by wysokie buty były przymusem.[/QUOTE] pracowałam kiedyś w 5* hotelu jako kelnerka i też musiałam mieć obcasy ![]() cały czas na nogach z garami + obcasy dodam, że cały strój był totalnie aseksualny (czarne spodnie, biała koszula zapinana pod szyję i fartuch do kostek w kolorze sraki) więc te obcasy były naprawdę z dupy... |
![]() ![]() |
![]() |
#1668 |
Zadomowienie
|
Co się stało z wątkiem ploteczkowym o blogerkach? Przepadl gdzies czy nie umiem go znalezc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1669 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1670 |
Wtajemniczenie
|
Czy Waszym zdaniem słowo "wkurzać" pasuje do artykułu w serwisie informacyjnym?
Przykład z Interii: Korzystasz z usług operatora telefonii komórkowej, banku czy ubezpieczyciela? I wkurza cię, że starych klientów się lekceważy, a hołubi tylko nowych? Jak dla mnie to wygląda strasznie ![]()
The best way to a man’s heart is straight through his chest with a sharp knife. There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1671 |
Konto usunięte
|
Nie jest daleko. Jak wyjdziesz z dworca, nieważne którą stroną wyjdziesz i tak trafisz na przystanek tramwajowy. Na przystanku poszukaj tramwaju, który jedzie przez Galerię Dominikańską. Tam wysiądziesz, będziesz kierowała się na ulicę Kazimierza Wielkiego, to jest taka ruchliwa ulica (prostopadła do Twojego przystanku), poznasz ją po tym, że na tej ulicy jest bank i jakaś kawiarnia (nie wiem chyba heaven) idź tą ulicą kawałek, najlepiej skręć później na Oławską, jak nie skręcisz i dalej pójdziesz Kazimierza Wielkiego to nic nie szkodzi, ale Oławska nie jest taka ruchliwa. No i tak sobie będziesz szła aż przetnie Ci droga najpierw Łaciarska, Szewska, a później Świdnicka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1672 |
Konto usunięte
|
współczuję takiej pracy. ileś godzin w obcasach.....maskara
Ja nosze tylko czółenka obcas może ma 3-4 cm. Szpilek sobie nie wyobrażam |
![]() ![]() |
![]() |
#1673 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1675 |
Zakorzenienie
|
odpowiedziałam. bodajże na poprzedniej stronie ukazała się moja odpowiedź.
#1676 |
Strzelaj lub emigruj!
|
Chcę sobie zrobić dietetyczną zupę. Czy mogę ją zabielić jogurtem, czy raczej nie?
#1677 |
Zakorzenienie
|
Skąd bloggerki biorą kasę na ciuchy?
![]() ![]()
![]() |
#1678 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Te biedniejsze pewnie buszują po lumpach ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Pytanie nieaktualne Edytowane przez 201604200942 Czas edycji: 2013-03-03 o 14:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1679 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo cenzura rozmaitych kontaktów zależy od rodzaju zakładu: Art. 90. W zakładzie karnym typu zamkniętego: (...) 7) widzenia skazanych podlegają nadzorowi administracji zakładu karnego; rozmowy skazanych w trakcie widzeń podlegają kontroli administracji zakładu karnego, 8) korespondencja skazanych podlega cenzurze administracji zakładu karnego, chyba że ustawa stanowi inaczej, 9) rozmowy telefoniczne skazanych podlegają kontroli administracji zakładu karnego. Art. 91. W zakładzie karnym typu półotwartego: (...) 11) widzenia skazanych mogą podlegać nadzorowi administracji zakładu karnego. Rozmowy skazanych w trakcie widzeń nie podlegają kontroli administracji zakładu karnego, 13) korespondencja skazanych nie podlega cenzurze administracji zakładu karnego, 14) rozmowy telefoniczne skazanych nie podlegają kontroli administracji zakładu karnego. Art. 92. W zakładzie karnym typu otwartego: (...) 11) widzenia skazanych mogą podlegać nadzorowi administracji zakładu karnego. Rozmowy skazanych w trakcie widzeń nie podlegają kontroli administracji zakładu karnego, 13) korespondencja skazanych nie podlega cenzurze administracji zakładu karnego, 14) rozmowy telefoniczne skazanych nie podlegają kontroli administracji zakładu karnego. A już odnośnie np. tymczasowo aresztowanego to: Art. 217a. § 1. Zatrzymania, cenzury lub nadzoru korespondencji tymczasowo aresztowanego dokonuje organ, do którego dyspozycji tymczasowo aresztowany pozostaje, chyba że organ ten zarządzi inaczej. § 2. Jeżeli organ, do którego dyspozycji tymczasowo aresztowany pozostaje, nie zarządzi zatrzymania, cenzury lub nadzoru korespondencji tymczasowo aresztowanego, decyzje te może podjąć dyrektor aresztu śledczego, który powiadamia tymczasowo aresztowanego, sędziego penitencjarnego oraz organ, do którego dyspozycji tymczasowo aresztowany pozostaje, o przyczynach jej zatrzymania, ocenzurowania lub nadzoru. Przepis art. 105 § 4 stosuje się odpowiednio.
![]() |
#1680 |
Zakorzenienie
|
Potrzebuję kogoś, kto sprawdzi mi dwa teksty z j. angielskiego (sa do 250 słów). Nie jest to praca domowa, po prostu potrzebuję kogoś, kto mi coś przejrzy. Jak ktoś się znajdzie do pomocy, poproszę o PW, opiszę dokładniej, po co mi to, i wyślę te teksty
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:14.