|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Cytat:
Oby szybko wyzdrowiał.Cytat:
![]() Podnosiłam dziś małą z łóżka i chyba mięśnie mi się nadciągnęły nad biodrem z tyłu - strasznie boli, ledwo chodzę Silver jak Ty to zrobiłaś, że mała Ci tyle spała? Moja co prawda też dość ładnie spała, ale oczywiście tarmosiła się, bo bąki ją męczą każdej nocy nad ranem. |
||
|
|
|
#4442 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4443 |
|
Zakorzenienie
|
Basiu, kciuki mocno za was
Bokeh, ja bylam na wizycie 5tyg po porodzie ![]() Szajus, pytalam pare razy, czemu sie zrazilas do swojego gina?
|
#4444 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja, dlaczego się zraziłaś?
|
|
|
|
#4445 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam i akurat synek się obudził. A sterta garów jak nie umyta tak nie umyta
|
#4446 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Biedny Krzysio
Ja to tak drżę o mojegoże masakra ale nadal tylko katar na szczęście, nie kaszle, temperatura w normie więc mam nadziejęże katar wyleczymy.Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4447 |
|
Konto usunięte
|
A pisałam kiedyś - w niedzielę w nocy cc miała, on od pon do śr w szpitalu był na tym samym oddziale, i w dupie miał. Raz przechodził obok pokoju to przypadkiem mnie zobaczył, powiedział dzień dobry i że wpadnie do mnie i tyle go widzieli. Dla mnie niefajnie
chodziłam tylko prywatnie do niego.
|
|
|
|
#4448 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39559124]A pisałam kiedyś - w niedzielę w nocy cc miała, on od pon do śr w szpitalu był na tym samym oddziale, i w dupie miał. Raz przechodził obok pokoju to przypadkiem mnie zobaczył, powiedział dzień dobry i że wpadnie do mnie i tyle go widzieli. Dla mnie niefajnie
chodziłam tylko prywatnie do niego.[/QUOTE]Faktycznie nieładnie z jego strony. Mój do mnie zajrzał 3 razy- co prawda na minutę, ale chociaż pamiętał... |
|
|
|
#4449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrówka---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- ja to sie boje na wage wejsc :/
|
|
#4450 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po ilu dnia do was położne przychodziły.
|
|
#4451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koniecznie musze sie do niego przenies, jutro bede dzwonić
|
|
#4452 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja, to niefajnie, mój do mnie zajrzał kilka razy - od razu po porodzie (nie był na samym porodzie, bo akurat w tym momencie przeprowadzał umówioną cesarkę, ehh), i później na obchodzie u mnie był, o wszystko wypytał itp itd... Także uważam, że Twój się powinien zainteresować...
|
|
|
|
#4453 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39559124]A pisałam kiedyś - w niedzielę w nocy cc miała, on od pon do śr w szpitalu był na tym samym oddziale, i w dupie miał. Raz przechodził obok pokoju to przypadkiem mnie zobaczył, powiedział dzień dobry i że wpadnie do mnie i tyle go widzieli. Dla mnie niefajnie
chodziłam tylko prywatnie do niego.[/QUOTE]Faktycznie niemiło. Moja przyleciała specjalnie zrobić mi cc, a miała inne zabiegi. Później szybko poleciała na swoje pięterko ;p cudowna kobieta nigdy nie zapomne jej słów i okrzyku, mamy córeczke! achhhh moja dzidzia ma chrypke.. ;/ jak jej jutro nie przejdzie to ide do lekarza
|
|
#4454 |
|
Wtajemniczenie
|
My wyszliśmy do domu w piątek o 15 a położna przyszła w poniedziałek koło południa. Nie dzwoniła, przyszła bez zapowiedzi. No i nic nie zgłaszaliśmy, szpital zgłosił urodzenie dziecka. Według przepisów pierwsza wizyta położnej ma być 48 godzin po wypisie ze szpitala (chyba że wypada dzień wolny to wtedy w kolejnym dniu roboczym).
|
|
|
|
#4455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4456 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dziewczyny wiem ze juz niektore pisaly ale jak sie zabezpieczacie??? Szczególnie te karmiące piersią?? Ja zawsze na tabsach ale po nich libido mi spada, a gumek nie lubie i boje się bo to nie pewne |
||
|
|
|
#4457 | ||
|
Zakorzenienie
|
Byłam na spacerku z Darią ale tylko pół godzinki bo wieje okropnie
![]() Cytat:
![]() Jak do niej zadzwoniłam się umówić to na drugi dzień od razu przyszła. Cytat:
Poproszę ginke o tabsy.
|
|
#4458 |
|
Lurker ;)
|
hej hej podczytuje was ale cos brak weny do pisania postow
co chwile jakis dol mnie lapie i niestety wyzywam sie na TZ.Wczoraj mialy pomoc zakupy ale jak widze to sadlo, wielki beben to wszystkiego sie odechciewa... Dzidzie w klubie przepiekne
|
#4459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My dzis caly dzien u tesciow. A tu pelno gosci Kubeczek zostal obejrzany ze wszystkich stron a ile calusow dostal!
|
|
|
|
|
#4460 |
|
Raczkowanie
|
witam się po duuuuuuuuuuuugiej nie obecności
![]() nie wiem która urodziła a ktora biedna jeszcze czeka na swojego maluszka ale GRATULUJE WSZYSTKIM MAMUSIOM KTÓRE URODZIŁY w trakcie mojej nieobecności. Ja po 10 dniach pobytu w szpitalu wrociłam dziś do domu z Olą już na rękach. Urodziła się 28.02.2013 "siłami natury" piszę to w cudzysłowiu ponieważ poród był wywoływany od zera. Tak tylko szybciutko napisze co się ze mną działo W piątek 22.02 pojechałam na KTG i wyszły jakieś skurcze których nie czulam. Lekarz stwierdził że mam iść na miasto na 2h i pospacerować a następnie wrócić na kolejny zapis. Tak zrobiłam i skurcze okazały się większe więc przez to że byłam po terminie przyjęli mnie na oddział no i tak tam siedziałam do poniedziałku- codziennie miałam KTG robione i codziennie miałam już urodzić ale nic z tego nie wyszło. We Wtorek miałam pierwszą próbę wywoływania porodu która się nie powiodła ponieważ nie oksytocyna nie zadziałała
|
#4461 |
|
Zakorzenienie
|
Sarah, to musisz mieć dobrze dobrane tabsy, po którychś Ci w końcu libido nie będzie spadało, poza tym - jeśli karmisz, to masz niewiele tabletek do wyboru, na pewno Cerazette i jakieś jeszcze jedne, ale czy więcej? Chyba nie. Niestety, przy kp nie jest zbyt kolorowo w tej kwestii.
|
|
|
|
#4462 |
|
Zadomowienie
|
Eff ja +4 kg i stoi od 2 tyg....
![]() Mala nam od 2 dni nie spi Nie placze ale spac nie chce. Ciagle na raczki do Tatusia, juz nawet nie umiem jej uspokoic ciagle TZ lula, snutno mi, ze tylko jestem cycem dla niej![]() I prawie codziennie sie sprzeczam z tesciowa. Czesto ma racje ale ja juz jestem tak sfrustrowana, ze naskakuje na nia i pyskuje
|
|
|
|
#4463 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wiiiiiiiiiiiiitam!! Długo mnie nie było, ale: -spalil mi się laptop -nie działał internet -natłok spraw -mega dół Teraz jestem u rodziców, zbieram siły ![]() ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
Jak dostaje cyca to się denerwuje, nie dam rady odciagać i dawać z butli bo za mało pokarmu, dokarmiam więc mm i czuję, że już niebawem skończy się moje kp całkiem, bo coraz więcej tego mm dostaje... Co do tesciowej... moja to się wtrąca w nasze zycie. Hm może nie tyle co wtrąca a bardziej zyje naszym zyciem. Wiecie.. ale to wina tża, który dzwoni do mamusi z każdą pierdołą, np. że stoi w korku i spóźni się do pracy. WSZYSTKO WIE ta jego mamusia. Nie poznaję go, naprawdę.. i mam tej rodziny jego sredecznie dosyć. Codziennie dzwoni i codziennie slyszę ten tekst "no jak tam moja wnusia malusia kochana" Rzygam tym, słyszę to codziennie. Odpowiadam więc, że tak samo jak wczoraj, przedczoraj, tydzien temu itd., nic się od ostatniego telefonu nie zmieniło. Ciagle mnie do siebie zaprasza, a mieszkają w tak ciasnej klicie, że nawet nie da się z wózkiem wjechać, czujecie to? Więc nie lubię tam siedzieć, pies, wielki harmider i ciasnota. Aj tam. |
||
|
|
|
#4464 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Gratulacje dla nowych Mamuś ![]() Dziewczynki nie mam pojęcia czy zdołam Was nadrobić. Moja Niunia jest bardzo niespokojna. Nie wiem czy to wina nowego miejsca czy może mój pokarm... Ale jem tylko gotowane warzywa i kanapki z ciemnym chlebem i szynką, oraz piję wodę i sok marchwiowy. Ale często boli ją brzuszek, bo się strasznie pręży i nie mogę Jej uspokoić... Mam strasznie poranione brodawki. Kp jest dla mnie ogromnym bólem Może źle ją przystawiam? Ale staram się tak, żeby wzięła do buzi jak najwięcej otoczki. Jedną pierś mam twardą,bo boję się przystawiać i ściągam troszkę. A powiedzcie mi ile razy ona powinna jeść? Na żądanie? Bo je w dzień średnio co dwie godziny, ale wisi przy piersi z 30-40min. Nie przekarmiam jej? Może stąd te bóle brzuszka? Nie jestem dobrą matką, dziecinka płacze a ja nie potrafię jej pomóc...;( |
|
|
|
#4465 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja nie wiem czy jestem w stanie wykarmic mojego maluszka.
Je ok 40 minut, czasem i godzine. Zasypia na cycu, probuje go odlozyc i znow chce jesc. Wiec dalej go karmie. Pospi poltorej godziny, dwie i znow chce jesc. Czyli co-nie najada sie? Tak szybko trawi? Nie pomagaja teksty tescia w stylu: "co on tak czesto je?" Tak powinno byc...? |
|
|
|
#4466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja ma tak samo Nawijko... Martwię się tym... |
|
|
|
|
#4467 |
|
Zakorzenienie
|
Fewcia, rozumiem Cię z tymi brodawkami, ja miałam z tym STRASZNY problem, do tej pory mam gwiazdki przed oczami, jak sobie przypomnę ten ból, aż płakałam, tak bardzo bolało... Spróbuj karmić przez jakiś czas tylko na leżąco - mi tak poradziła położna, powiedziała, że będzie mniej bolało i brodawki się szybciej zagoją, bo piersi się nie napinają... No i faktycznie, miała rację - nieco zniwelowało to ból i ułatwiło mi przystawienie małej, bo się bałam i stresowałam przed każdym karmieniem
. Smaruj sutki po karmieniu Bepanthenem i zmywaj go przed każdym kolejnym karmieniem, bardzo, bardzo pomaga, niesamowicie przyspiesza gojenie.
|
|
|
|
#4468 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w szpitalu polozna mowila, ze bepanthen wysusza brodawki, lepszy jest podobno purelan. Jak zwykle kazdy ma inne zdanie :/
Ja mam te wycofana masc BD-super jest, blyskawicznie goi sutki! |
|
|
|
#4469 |
|
Zakorzenienie
|
ja uzywałam Maltanu- bardzo mi pomogła ta maść no i jej nie trzeba zmywać
|
|
|
|
#4470 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:20.

Oby szybko wyzdrowiał.
maly przespal ladnie całą mszę i nic nie protestowal 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

tzn ...bo nie wiem czy mam tam jeszcze jakieś szwy ( chociaz jak nie czuje moze nie?) i tabletki chciałam, chociaż z gumką niby też można. Ale jakoś mam taka bariere a jak ktoś mi powie ż emoge to będę sie inaczej czuła.
Ja to tak drżę o mojegoże masakra ale nadal tylko katar na szczęście, nie kaszle, temperatura w normie więc mam nadziejęże katar wyleczymy.
a to nie dla mnie
chodziłam tylko prywatnie do niego.

Dziwne to, przecież jak dziecko zaczyna chodzić to wtedy gubi to wszystko, ehh sama nie wiem, dlatego idziemy prywatnie, mamy tu właśnie bardzo dobrego specjalistę :d