|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: kto od dzis codziennie ze mna cwiczy ?...
Cytat:
ale jak komus bardzo zalezy to moge opisac
|
|
|
|
|
|
#212 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jak możesz to opisz Z góry wielgachne thx
|
|
|
#213 |
|
Rozeznanie
|
oki
![]() no to najpierw cwiczenia na REDUKCJE ZBYT OBFITYCH POSLADKOW 1. PRZYSIADY -rozstaw nogi na szerokosc bioder, ciezar ciała na piętach, ugnij kolana do świerćprzysiadu i pochyl tułów lekko do przodu. Wyciągnij ręce w przód. Staraj się zachować naturalne krzywizny kręgosłupa. Wyprostuj nogi, opuść ręce. Wykonaj 3 serie po 8-10 powtórzeń każda 2. PRZYSIADY W ROZKROKU (plie) - Stan w szerokim rozkroku, palce stóp i kolana na zewnątrz. wyprostuj plecy, a dlonie oprzyj na biodrach. Napnij mięsnie pośladków i wykonaj przysiad, starając sie ustawić uda niemal równolegle do podłoża. Wyprostuj kolana. Wykonaj 3 serie po 8-10 powtórzeń 3. UNOSZENIE NOGI DO TYŁU - stań, opierając dłonie na biodrach. przenieś ciężar ciała na lewą nogę i lekko ugnij lewe kolano, aby łatwiej było utrzymać równowagę. Napnij mięśnie pośladkowe i unieś wyprostowaną prawą nogę w tył. Zwróć uwagę na to, aby pięta celowała w sufit. Wróć do pozycji wyjściowej, dotykając ziemi tylko czubkiem stopy i wykonaj 8-10 powtórzeń w 3 seriach. Nastepnie ćwicz drugą nogą. 4. WYPADY - zrób wypad w przód prawą nogą i ugnij kolana: prawe powinno znaleźć się w jednej linii nad kostką, lewa pięta un iesiona. Unieś ręce po skosie w przód i w bok, aby łatwiej było ci utrzymać równowagę. Wytrzymaj kilka sekund, a nastpnie powtórz cwiczenie, wykonując wypad lewą nogą w przód. wykonaj 8-10 powtórzeń każdą nogą. 5. UNOSZENIE NOGI NA LEŻĄCO - połóż się na brzuchu i podłóż dłonie pod brodę. Nogi ułóż w rozkroku na szerokość bioder, kolana wyprostowane. Prawą nogę unieś w górę, prawe kolano ugięte. Zwróć uwagy by biodra były dociśnięte do maty. utrzymuj prawe udo nad podłożem i wykonaj nog krótkie, pulsujące ruchy jak najwyżej w góre i odrobine w dół. Ćwicz w ten sposób przez 5-6 sekund, opuść nogę i powtórz lewą nogą. wykonaj 8-10 powtorzen kazda noga |
|
|
|
|
#214 |
|
Rozeznanie
|
KSZTAŁTOWANIE PŁASKICH POŚLADKÓW
1. WYKOPY DO TYŁU - uklęknij na obu kolanach, pochyl tulow do przodu i podeprzyj sie na przedramionach. lekko napnij miesnie brzucha aby nie obciązac zanadto kregoslupa, miesnie szyi rozluznione. unies prawe kolano i przesun je nieco do porzdu tuz nad podloga [A]. nastepnie wyprostuj prawa noge w tyl unoszac ja tylko do takiej wysokosci aby znalazla sie na przedluzeniu tulowia. zwroc uwage by pieta celowala w sufit. wroc do pozycji i wykonaj 3 serie po 8-10 powt. 2. PULSOWANIE - zacznij od pozycji [A] z ćwiczenia nr 1. unieś w tyl prawa ugieta w kolanie noge. zatrzymaj ruch gdy udo ustawi sie na przedluzeniu tulowia, stopa "zadarta". zaczynajac od tej pozycji wykonaj 6 niewielkich pchniec w gore starajac sie jeszcze mocniej napiac posladek i kierujac piete w strone sufitu. opusc noge i wykonaj 3 serie po 8-10 powt. kazda noga 3. OPUSZCZANIE KOLANA - zacznij w pozycji z cwiczenia 2 (noga ugieta uniesiona do gory). Nastepnie opusc prawe kolano po zewnetrznej stronie lewej lydki. unies noge do pozycji wyjsciowej. 3 serie, 8-10 powt. anastepnie cwicz lewa noga 4. OPUSZCZANIE STOPY - zacznij w pozycji z cwiczenia 2 (noga ugieta uniesiona do gory). Wyprostuj kolano prawej nogi i opusc noge tak by prawa stopa dotknela podloza na zewnatrz od prawego buta. unies noge w gore, wroc do pozycji wyjsciowej i wykonaj 2 serie po 8-10 powt kazda noga 5. UGIECIE-WYPROST - zacznij w pozycji z cwiczenia 2 i mocniej ugnij kolano. napinajac miesnie pupy, wyprostuj kolano nie opuszczajac uda i nie zmienajac pozycji calego ciala. nastepnie ugnij noge w kolanie jakbys chciala zblizyc piete do posladka. wykonaj 2-3 serie po 8-10 powt kazda noga |
|
|
|
|
#215 |
|
Rozeznanie
|
PODNOSZENIE POSLADKOW
1. UNOSZENIE ROWNOLEGE - poloz sie na prawym boku, nogi wyprostowane w kolanach i zlaczone. glowe oprzyj na prawej dloni i zwroc uwage aby w czasie cwiczenia nie napinac miesni szyi. napnij miesnie posladkow oraz brzucha i unies w bok obie nogi. wroc do pozycji wyjsciowej i wykonaj 3 serie po 8-10 powt. nastepnie cwicz na drugim boku 2. MOST ZWODZONY - poloz sie na plecach, nogi ugiete i lekko rozstawone, stopy na podlozu dokladnie pod kolanami. rece uloz wzdluz tulowia. napnij posladki, wciagnij brzuch i unies biodra, az uda ustawia sie w jednej linii z tulowiem lub nieco przekrocza te linie. opusc posladki na mate. 3 serie, 8-10 powt. 3. OPUSZCZANIE KOLANA - poloz sie na prawym boku i podeprzyj na prawym przedramieniu. nogi ugnij nieco w kolanach. unies lekko lewa noge nad prawa i przyciagnij lewe kolano do klatki piersiowej, nastepnie obroc noge w biodrze tak aby przyblizyc kolano do podlogi jednoczesnie unoszac stope. wroc do pozycji wyjsciowej i wykonaj 3 serie po 8-10 powt. nastepnie powtorz cwicze nie na druim boku 4. WYKOPY W PRZOD - poloz sie na prawym boku i ugnij nogi w kolanach. glowe podeprzyj \reka. jesli w czsie cwiczej poczujesz napiecie miesni szyji wyciagnij wyprostowana reke na podlodze i poloz na niej glowe. lewa noge ugnij pod katem 90 st. i unies ja w gore, kolano w jednej linii z biodrem, stopa zdarta. nie zmieniajac pozycji wypchnij piete w przod, prostujac kolano. miesnie posladkow caly czas napiete aby latwiej bylo utrzymac rownowage. ugnij kolano wracajac do poz. wyjscowej. 3 serie 8-10 powt. nastepnie druga strona 5. SCYZORYK - poloz sie na plecach, nogi ugiete i lekko rozstawione, stopy na podlozu dokladnie pod kolanami. rece uloz wzdluz tulowia. oderwij prawa stope od podloza i ugnij kolano oraz biodro do kata prostego. unies biodra 10-15 cm nad mate. nastepnie unies biodra wysoko jednoczesnie prostujac prawe kolano i unoszac prawa noge pionowo. wroc do poz. wyjsciowej. 2-3 serie po 10-12 powt |
|
|
|
|
#216 |
|
Zadomowienie
|
dzisiejszy zestaw zaliczony, dołożyłam jeszcze hula hop, ok 10 min, ale ponad połowa to było podnoszenie go z ziemi
ale to też męczy, można więc potraktować to jako dodatkowe ćwiczenie no i już widze, jak powoli brzuszek nabiera ładnych rys, tylko te boczki nieszczęsne...
|
|
|
|
|
#217 |
|
Zadomowienie
|
Keteanna wielkie dzięki za ćwiczonka
Hehe moja mama powiedziała mi dzisiaj ze gdybym się tyle uczyła co ćwiczę to bym chyba była genialna .
|
|
|
#218 |
|
Rozeznanie
|
moja dzisiejsza spowiedz: 30 min biegania i cwiczenia na brzuszki i boczki
|
|
|
|
|
#219 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#220 |
|
Rozeznanie
|
ja tez wlasnie zaliczylam cwiczonka
moglaby ktoras z Was podac jakies cwiczenia na "boczki" , bo troche mi wypadaja z biodrowek i jeszce jakies na miesnie brzuszka po ktorych naprawde widac efekty
24 maja o godz.3:05 z wagą 2900g 54cm długości przyszedł na świat NASZ Mikołajek ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/efafe35056.png http://www.suwaczek.pl/cache/f9ccc64e9c.png |
|
|
|
|
#221 |
|
Rozeznanie
|
bandziorka007 zerknij tutaj http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=69579
|
|
|
|
|
#222 |
|
Raczkowanie
|
a6w i moje cudowne rts
|
|
#223 |
|
Rozeznanie
|
Kateanna fajne te ćwiczenia, super że je opisałaś
Jutro je zastosuje ![]() pozdrowinka |
|
|
|
|
#224 |
|
Raczkowanie
|
Seria zaliczona
|
|
|
|
|
#225 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Ślicznotki
![]() Ja już jestem po ćwiczeniach a ten zestaw Kateanny zrobie wieczorkiem bo teraz już nie zdarze pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
|
#226 |
|
Rozeznanie
|
Ja jestem po 10 minutach rozgrzewki, a pozniej 15 minut pobiegalam. Pierwszy raz, wiec nie jest tak zle, choc myslalam, ze padne jak dobieglam do domu, ehhh...
|
|
|
|
|
#227 |
|
Rozeznanie
|
15 min biegu jak na pierwszy raz jest super, gratuluje
|
|
|
|
|
#228 |
|
Rozeznanie
|
dziekuje
|
|
|
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny
Zaliczyłam właśnie swoja serię ćwiczeń. Od dzisiaj dorzuciłam jeszcze ABS
|
|
|
#230 |
|
Zadomowienie
|
A co to ABS? :P Tzn. te w samochodzie to wiem, ale te o którym Koleżanka wyżej pisze. :P
Ja jakoś nie mam teraz motywacji do sumiennych ćwiczeń. A jeszcze jem czekoladę w tym momencie. :P
|
|
|
#231 |
|
Rozeznanie
|
To smacznego
![]() Ja ostatnio w ogole nie mam ochoty na słodycze ale za to inne rzeczy mi smakują...
|
|
|
|
|
#232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A abs,są to 8-minutowe ćwiczenia na mięśnie brzuszka
|
|
|
|
#233 |
|
Wtajemniczenie
|
kateanna dziękuję
|
|
#234 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#235 |
|
Rozeznanie
|
nom ja juz po cwiczonkach na nogi...
myslalam ze jednak przestanie padac i pojde pobiegac buujutro ma byc ładna pogoda i koniec! |
|
|
|
|
#236 |
|
Zadomowienie
|
heh dzięki Kupiłam dzis cosmopolitana , więc jak chcecie to mogę wieczorkiem poskanować te ćwiczonka z niego i tu wrzucić
|
|
|
#237 |
|
Rozeznanie
|
Ja bym bardzo chciała wiec jak Ci uda zeskanować bedę wdzieczna
![]() pozdrawiam
|
|
|
|
|
#238 |
|
Rozeznanie
|
ja wczoraj cwiczylam, poznym wieczorem ale jednak; dzis pewnie tez wieczorem.. myslicie, ze to dobrze cwiczyc przed snem?
|
|
|
|
|
#239 |
|
Rozeznanie
|
Jak Cie to za bardzo nie rozbudza, to chyba mozesz
|
|
|
|
|
#240 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:55.

pozniej zrobie zdjecia i pokaze na czym polegaja te cwiczenia.. podczas cwiczen napinaja sie miesnie posladkow, ud, w ogole calych nog i na drugi dzien mialam lekkie zakwasy na brzuchu.. 2 mies temu widzialam fajne cwiczenia na posladki w 'shape' ale niestety nie mam juz tej gazety, byly 3 zestawy: 1 mial na celu podnosic posladki, 2 rozbudowywac, a 3 nie wiem jak to ujac w kazdym badz razie chodzilo o zmniejszanie
ale jak komus bardzo zalezy to moge opisac

Z góry wielgachne thx