|
|
#1531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Cytat:
|
|
|
|
|
#1532 |
|
Zakorzenienie
|
No nie, od ponad 3 godzin żadnego nowego posta. Weekend pełną gębą. Ja zjadłem suty obiad, absolutnie nie dietetyczny. Za chwilę wybieram się na spacer, może spale przynajmniej 1/10 obiadu.
|
|
|
|
#1533 |
|
Zakorzenienie
|
heeej wlasnie szykuje obiadek zeberka na ostro po chinsku
![]() bylysmy na lajzach teraz zrobilo sie juz chlodno na dworze
|
|
|
|
#1534 |
|
Zakorzenienie
|
A my mamy dzisiaj rodzinny weekend
zamiast siedzieć przed kompami to graliśmy sobie z małżem w planszówkę ![]() A na obiad były klopsiki w sosie własnym, ziemniaczki i mizeria
|
#1535 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1536 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
co za dzień, spałam sobie smacznie rano, TZ wparował do sypialni mówiąc:" nie ma co czekać z tym soczkiem zmarchwi dla Jasia bo on sie tak meczy z kupą, że trzeba mu czopek włożyć" ja tak słucha, nie wiem co on mówi, słsyze bełkot, ejstem niewyspana... mały płacz, wzięłam go na ręce, powiedział jeszcze raz o co chodzi że mały od godziny jest niepsokojny a teraz zaczął płakać bo nie może zrobić kupy, a juz 2 dni pod rząd zrobił tylko bobek... no to ja zajrząłam m w pamka i faktycznie był bobek, mały płakał i robił dalej, mówię ok poczekam a on nagle pod cisnieniem, skonczył robic plastelinę i wyrzucił mega kupsztala juz luźnego, byłam cała osrutana i wszystko dookoła , wzięłam go takiego an ręce i do wanny, wtedy dokańczął dzieło... to tego pałkał biedactwo, ale jak zobaczył wannę i wodę uspokoił sie i potem zrozumiał,, że będzie kąpiel i juz było dobrze, wykapaliśmy go podówjnie, bo wannę trzebabyło umyc po pierwszym razie Potem spacer a potem brat zadzownił że dorwał super adidaski isandały dla Jasia tylko dzownil dopytac o rozmiary no i mamy juz sliczne butki na wiosne i lato ![]() ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2013-03-03 o 17:48 |
||
|
|
|
#1537 |
|
Zakorzenienie
|
Jestesmy z mala na ip. Od 2 dni nic nie jadla
|
|
|
|
#1538 |
|
Zakorzenienie
|
O matko co sie dzieje???
Hania zeberka kupuje w polskim miesnym bo mam blisko domu i cena przystepna. Kiedys bralam tez w asdzie byly ok ale z polskiego sa bardzo miesiste ivtakie sa super mniam
|
|
|
|
#1539 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu dzisiaj pusto
![]() My dzisiaj byliśmy z młodym na placu zabaw, ale zadowolony był ![]() Teraz zalegamy z kawa i oglądamy tv.
|
#1540 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1541 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1542 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1543 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie doczytalam, ze Pumas jest na ip. Mam nadzieje, ze z mała wszystko jest ok
|
#1544 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedzi
chyba za dużo ostatnio pytam ![]() Pumas, mam nadzieję że wszystko z małą ok. No i wszystkiego najlepszego z okazji 8mc. I dla Fabisia też! |
|
|
|
#1545 |
|
Zakorzenienie
|
ojej mam nadzieję, że nic poważnego się nie dzieje
daj znać jak będziecie coś wiedzieć
|
#1546 |
|
Wtajemniczenie
|
nadalko ja w kwestii zębów i skoków już się dawno pogubiłam......jak mojej szły zęby była marudna, jak wyszły było ok chwilę, ale znów się zrobiła nieznośna i myślę po prostu, że to kolejne idą....niekiedy wydaje mi się też, że to może być skok, bo wciąż się nowych rzeczy uczy....więc już trudno określić co jest co....
phdwao a jak Pumcia pytała to wrzuciłaś linka właśnie do jogurcików hipp'a i tych mlecznych deserków....pewnie przez pomyłkę ![]() czyli z Nestle dajesz J. te jogurty?? http://dodomku.pl/produkt/29181/7613...ci_malina.html ten czekoladowy widzę, że jest w PL po 8.miesiącu, ale moja ma niepełne 7. i wszystko było ok ![]() pumcia czekamy na wieści....oby wszystko było ok ![]() ![]() :r oza:
|
#1547 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantow
|
#1548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1549 |
|
Zadomowienie
|
Pumas daj koniecznie znać co się dzieje , a pije ?
![]() Najlepszego dla Fabianka Jutro do pracy buuuuuuuu cieszę się ,ale jednocześnie obawiam oczywiście o Nadię w żłobku...mam nadzieję , że będzie ok i nie będzie dużo płakać Edytowane przez Kasik_12 Czas edycji: 2013-03-03 o 19:48 |
|
|
|
#1550 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Pumcia mam nadzieję, ze wszystko u Was dobrze ![]() Kasik kciuki za jutro, Wasz wielki dzień ![]() Karolka świetne te zabawki, też takie lubię i moja M. nie ma wyjścia, będzie musiała lubić takie zabawki
|
|
|
|
#1551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz już nie próbuję tego tłumaczyć, tylko jej pomóc. ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Gratuluję Idze i Amelce wstawania.
|
|
|
|
|
#1552 |
|
Zakorzenienie
|
Nadalka, moja mała jest marudna cały czas. Dziwne, bo 4 i 5 miesiac życia była złotym dzieckiem, bawiła sie sama niemal godzinami itp. Od 6 miesiąca życia maruda totalna. Tłumaczyłam to skokiem, ząbkami. Trwa to juz od początku stycznia, czyli 2 bite miesiace (a w kwestii ząbków nic się nadal nie dzieje
). Teraz już nie teoretyzuję i stwierdzam, ze dzieci tam mają, mają różne etapy, no i trzeba to zaakceptować.
|
|
|
|
#1553 |
|
Wtajemniczenie
|
pumcia trzymam mocno kciuki. napisz coś więcej jak już będzie coś wiadomo
|
|
|
|
#1554 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
Linka tak tak, wiem że dzieci tak mają, ale ja lubię się doszukiwać nie, ale tak serio. Był może taki "złoty czas" kiedy mała może cały tydzień nie marudziła. Tak ogólnie to marudzi cały czas ( no prawie ) ale umiała się bawić sama jakiś czas. Właśnie od chwili spuchnięcia dziąsła zaczęła tak marudzić, a od czasu jak zaczęła raczkować jest nie do wytrzymania. Płacz jest cały czas. Dosłownie. Nie mogę się na krok ruszyć. Co chwilę do mnie przyraczkowuje i trąca ręką płacząc żeby ją nosić. A jak ją wezmę to mnie bije i drapie. Dzisiaj na szczęście był znośny dzień taki 50/50 bo trochę się sama pobawiła. Ale poza tym mam wrażenie że diabeł w nią wstąpił. Dobrze że jednak tż nie jedzie na poligon bo bym nie wytrzymała w ogóle dziękuję Bogu że moja rodzina zajęła się nią na czas wyprowadzki. Inaczej trwałaby ona tydzień a nie 2 dni.A poza tym - Mamka jak tam amelka? Już ok? Agunia, dopingujemy aby Lu ząbek wyszedł i jej nie męczył... Kasik powodzenia w pracy. Nadia na pewno da radę w żłobku
|
|
|
|
#1555 |
|
Zakorzenienie
|
Mojemu dziecku się coś poprzestawiało dzisiaj... Poszła spać jak zwykle o 18 i jakieś pół godziny temu obudziła się i nie było opcji, żeby poszła spać dalej. Wzięłam ją do salonu i teraz szaleje i zaciesza, gada, zaczepia, a powinna smacznie spać
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2013-03-03 o 20:29 |
|
|
|
#1556 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
(jak dorosły prawie ) a w ciagu dnia śpi tylko i wyłącznie na spacerze
|
||
|
|
|
#1557 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Już się poprawię
![]() Cytat:
Poka fotki ![]() Cytat:
Ale doskonale rozumiem o co Ci chodzi. Ja nienawidzę jak ktoś się spóźnia i sama się nie lubię spóźniać. Niestety mój mąż należy do tych co zawsze mają czas i zawsze się spóźnia Ja ubieram siebie i robię makijaż + ubieram młodego, a on ma tylko wyjechać autem z garażu i ubrać siebie i ZAWSZE to ja czekam na niego. Ubić tych chłopów to za mało ![]() Cytat:
Cytat:
Moja chrześnica nie bawiła i nie bawi się w ogóle lalkami. Ma 8 lat i ma może ze 2 lalki, które dostała bo ktoś nie wiedział, że ona ich nie lubi. Za to wszelkiego rodzaju traktory, samochody, piłki... tak, to jej żywioł Do tego jest śliczną blondynką z burzą włosów i kiedyś na odpuście mama jej powiedziała żeby sobie coś wybrała. No i Wiktoria wybrała - tarczę i miecz oraz piłę łańcuchową zabawkę A w wakacje jak byli nad morzem to sobie przywiozła kolejny miecz Więc niekoniecznie będziecie ubierać lalki ![]() Mam nadzieję że z malutką będzie dobrze. Koniecznie daj znać jak się czegoś dowiesz. |
||||
|
|
|
#1558 |
|
Zakorzenienie
|
Linka
U nas mała chodzi spać (jest kładziona) o 20, ale zasypia różnie, max o 21. A wstaje też różnie. Od kilku dni na tapecie jest 5.20. A w ogóle zapomniałam napisać że mała ma wysypkę, od proszku Wiktoria, co tu pokazywać
|
|
|
|
#1559 |
|
Zakorzenienie
|
no już od dłuższego czasu tak chodziła spać, codziennie
|
#1560 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.

drewniane lepiej się gryzie niż plastik

zamiast siedzieć przed kompami to graliśmy sobie z małżem w planszówkę 
, wzięłam go takiego an ręce i do wanny, wtedy dokańczął dzieło... to tego pałkał biedactwo, ale jak zobaczył wannę i wodę uspokoił sie i potem zrozumiał,, że będzie kąpiel i juz było dobrze, wykapaliśmy go podówjnie, bo wannę trzebabyło umyc po pierwszym razie

Linka tak tak, wiem że dzieci tak mają, ale ja lubię się doszukiwać