|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Cytat:
Mój lekarz do którego chodziłam od 4mc, w czsia mojego porodu miał dyżur, ale nie raczył zajrzeć,widziałam go tyle co na obchodzie, ale tez sie nie interesował,jesli ktoś się mnie o coś pytał,dbał i interesował to tylko połozne i ordynator,który nigdy nie widział mnie na oczy Byłam w czwartek u niego na wizycie, prawie po 6 tygodniach od porodu, też mnie nie czaił, nie wiedział czy rodziłam sn, czy cc i z jakiego powodu..Cytat:
|
|
|
#4472 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4473 |
|
Zakorzenienie
|
Ziajka jest super, polecam tez. Bepanthen mi nie pomogl :/
Fewcia, Nawijka, moj ma we wtorek 8tygodni a w nocy potrafi jesc co godzine nawet. W dzien wytrzymuje maks 3godziny, ale baaaardzo rzadko mu sie to zdarza. Bede na szczepieniu to sie dowiem czy to jest ok. Dzisiaj babcia meza byla i powiedziala, ze w tym wieku to on powinien juz cala noc przespac bez jedzenia nie wiem ile w tym prawdy hehe, ale jakos szczegolnie sie tym nie przejmuje.
|
#4474 |
|
Zakorzenienie
|
Ja używałam czystej lanoliny (czyli to samo, co Ziajka Lano) i nic się po niej nie działo, nie było żadnej poprawy, nawet minimalnej, także jak dla kogo, do mnie Bepanthen przemawia, bo ma w składzie kilka fajnych rzeczy, m.in. pantenol, który ładnie nawilża i koi skórę.
|
|
|
|
#4475 |
|
Raczkowanie
|
Matko i córko, kiedy Wy macie czas tyle pisać...
Tyle co zdążyłam nadrobić, bo coś czuje, że mi się Ala zaraz obudzi do kąpanka... Hope, gratulacje! Basia_Bogusia, zdrówka dla syńcia! My z TŻ też już mamy ten pierwszy raz za sobą . Po Waszych opowieściach trochę się obawiałam, że po cesarce też nie jest tak kolorowo, ale było fantastycznie. I w końcu bez ograniczeń spowodowanych wielkim brzuchem.I to byłoby na tyle, bo dziecko przysysa mi się do bluzki.
|
|
|
|
#4476 |
|
Zakorzenienie
|
Piszę z telefonu, z łóżka, z dzieckiem lezacym mi na klacie więc nie będę się odnosić..
Byłam w piątek u lekarza z Małą. na szczęście płuca czyste, mamy tylko katar, z którym teraz walczymy. a w sobotę zaliczylysmy pierwszy porządny spacer. Dziś dzień pod hasłem baczki, więc malutka jest biedna. teraz zmęczona śpi, jak sie obudzi to będziemy kąpać. Zdrówka dla biednego Krzysia! |
|
|
|
#4477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przed wyjsciem od tesciow porzadnie go nakarmilam, jechalismy autem jakies 15minut, a po wejsciu juz wielki alarm! Przeciez on caly dzien tylko je, nawet niewiele spal pierwszy raz tak ma
|
|
|
|
|
#4478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W dzień odciagnęłam 120ml i podałam jej przed snem. Może się najadła i zasnęła i może przez to spała 7h Może jak zjada z cyca to się nie najada tak.
|
|
#4479 |
|
Zakorzenienie
|
Moja dostaje na noc butelkę, bo wieczorem już nie mam ani kropelki pokarmu zazwyczaj (najwięcej produkuje mi się w nocy) i zawsze śpi potem 6h, każdą noc przesypia w ten sposób od jakiegoś tygodnia.
|
|
|
|
#4480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4481 |
|
Rozeznanie
|
Basiu, wytrwałości i cierpliwości, a Krzysiu oby szybko wrócił do zdrówka.
![]() Hope, gratuluję. ![]() Silver, witaj w klubie. Moja naczęściej przesypia 5-7 godzin, a to zazwyczaj wtedy, kiedy właśnie myślę, że się nie najadła i niedługo się obudzi.![]() ----------------------- Ehh... Chyba dołączam powoli do grona mam, które karmią mm, choć nie chcą. Myślałam, że pociągniemy na cycu do tych 6. miesięcy, a najwyżej tylko czasem będę musiała małą dokarmić. A tu zonk. Nakarmiłam z obu cyców, pustki w nich kompletne, a Pola dalej głodna. To zrobiłam 60 ml - zjadła całe. Ale głodna dalej. To znowu 60 - i znowu całe, i znowu głodna. Jeszcze raz zrobiłam 60 i zjadła 30. 150 ml po tym, jak nakarmiłam ją ze swoich piersi. Szok. |
|
|
|
#4482 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Biedna nawet wczoraj ulała z krwią moją Biedactwo.A głodna jest wiecznie! Wiecznie. Ja nie wiem ile się mieści w tym Małym żołądeczku. ![]() Dzisiaj była pierwsza kąpiel. TŻ spisał się na medal Ja robiłam fotki
|
||
|
|
|
#4483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do sutkó - współczuje bo miałąm to samo Wojtusiem więc wiem co czujesz :/ na szczęście teraz jest ok, chyba są już po prostu zachartowane,
|
|
#4484 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja też czasem mam dość, ale siostra mnie podnosi na duchu ![]() Michałek miał dziś wspaniały dzień. O 7.30 wstał, o 10 poszedł spać do 16 z 3 przerwami na cyca na śpiocha Potem o 17 znów kimono do 18.30, o 19 kąpiel i od 20 śpi Pozdrawiamy ciocie
|
||
|
|
|
#4485 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie te Nasze dzieciaczki przejęte jak sa kąpane Takie duże oczęta
|
#4486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo zwyczajnie do tej pory seksu nie było jeszcze sie po południu pożarłam z małzem (bo kłótnia to by było zbyt delikatnie powiedziane- awantura też) , spię osobno, są dni kiedy go nienawidze i jedyną myslą jest "gzie ja miałam rozum jak za niego wychodziłam....."
|
|
|
|
|
#4487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super bez wielkiego bebzuna! uffffffff ![]() moja Amelcia dzisprawie caly dzien przespala, musialam ja wybudzac na jedzenie troche zmuszac bo malo jadla... jeszcze ta chrypa, troche kaszlneła. Ale gorączki nie ma. Jutro raczej sie przejde do lekarza, oby sie nic gorszego nie rozwinęło z tego. W ogóle w dzien była taka osowiała. Teraz wstala i już ma dobry humor, ale tak sie martwieeeeeeeeeee .. co do masci na cycole, mi pomogla bepanthen i dmuchanie na cycki eheh ;p
|
|
|
#4488 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
u mnie ziajka super się sprawdziła, ale ja nie miałam poranionych sutków, ot, takie może trochę... nadwyrężone? Cytat:
Cytat:
Cytat:
-------------------------- A ja dzisiaj poszłam po 16 na spacer z moimi babami, wracając weszłyśmy do kauflandu i tam normalnie aż 3 panie wykazały się ludzkimi uczuciami 1- w aptece kupowałam tv do psikania dla Agu, witaminę c i spytałam o wit.K, ale droga dość była, a pani się pyta ile jeszcze to mam podawać - ja, że ok. 4 tygodni jeszcze, a ona mi daje za free! d+k, 30 tabletek! szok, pewnie jakieś mieli reklamowe czy coś. 2- mała mi się rozpłakała w wózku bardzo, nie wiem o co szło, bo ona spokojna na spacerach a tu koncert - i taka starsza pani mnie w kolejce puściła, jeszcze mi z towarem pomogła ![]() 3- potem ubieram Agatkę, wychodzimy, a tu jakaś sprzedawczyni biegnie z rękawiczkami Agatki, bo nam wypadły
|
||||
|
|
|
#4489 |
|
Zakorzenienie
|
Deli a jak poznajesz tą chrypke? (bo mi sie kojarzy chrypa przy mówieniu...)
Sylwia co ten mąż CI zrobił ?! ![]() Moja królewna śpi już od godzinki a jeszcze jej nie kapaliśmy zazwyczaj własnie koło 21-21 30 ja kąpiemy nie wiem czy ją wybudzać .... a tak mi sie chce spać że najchętniej poszła bym w kimono bez kąpania jej tylko że i tak pewnie za godzine się obudzi i nici z mojego spania. Tż śpi bo w nocy był w górach po całodziennej pracy przyjechał rano o 10 poszedł spac na godzine potem byliśmy u mojej babci no i nie spał ciągle oczy to miał jakby go ktoś pobił
|
#4490 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja, no to faktycznie - same życzliwości.
Zazdroszczę, że nie miałaś problemów z sutkami, no i zgadzam się z tym dmuchaniem, czasem mała mi zasypia przy cycu i oddycha przy nim, to już wtedy mnie ciarki przechodzą, ałć.
|
|
|
|
#4491 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ona jest przekonana, ze z moim pokarmem jest cos nie tak, bo u niej sikalo jak z fontanny na wszystkie strony, gdy konczyla karmic - u mnie tak nie ma :/ Jutro idziemy na kontrolna wizyte do pediatry, wiec dowiem sie jak to jest z ta waga mojego Kubusia... |
||
|
|
|
#4492 |
|
Rozeznanie
|
Ja na sutki stosowałam Maltan, ale właściwie, to nie na poranione sutki, bo takich nie miałam w ogóle. Tylko dobre było to, że jak się nim posmarowało, to mleko samo wypływało. W sumie nawet jest na nim napisane, że "zachęca dzieci do aktywnego ssania piersi."
![]() ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Nawijko, skoro jej tryskało na wszystkie strony po karmieniu, to znaczy, że u niej było coś nie tak.
|
|
|
|
#4494 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem tu piszecie, że jak dziecko puści brodawkę to obrywa po buźce, u mnie nigdy nie leci pod ciśnieniem. Nawet jak ścisnę to nie zawsze kropelka się pokaże. A młody już około 5 kilosów ma Teściową olej, albo zaproponuj jej żeby zapoznała się z fachową literaturą na temat karmienia piersią. Albo daj jej numer do poradni laktacyjnej niech sobie ze specjalistką pogada.Cytat:
![]() Szaja, miło jak człowiek się przekona że można liczyć jeszcze na innych
|
||
|
|
|
#4495 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() TZ tez mowi, ze sliczny
|
||
|
|
|
#4496 |
|
Rozeznanie
|
Laurka, w trakcie to tak, bo jak się dziecko krztusi właśnie od tego ciśnienia i puszcza, to tak leci. No ale po karmieniu to by chyba trochę dziwne było.
|
|
|
|
#4497 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A przed chile mi sie plakac chcialo bo obcinałam jej paznokietki przypomnialam sobie jak w szpitalu patrzylam na nia i miala takie maluskie paznokietki i ze juz nigdy ich takich malutkich nie zobacze ze to juz minelo i nie wroci nigdy. |
|
|
|
|
#4498 |
|
Zadomowienie
|
Hej kobitki.Mam pytanko:ile pokarmu udaje wam sie odciagnac laktatorem naraz?Dzisiaj pojechalismy z tz na mega zakupy,a mama zostala z mala.Laktatorem w ciagu chyba godziny sciagnelam prawie 70ml i nie wiem czy to ok czy za malo.Potem,kiedy myslalam,ze cyce juz puste przystawilam Ole i okazuje sie,ze mleko dalej leci.BASIU zycze Krzysiulkowi duuzo zdroweczka.
|
#4499 |
|
Rozeznanie
|
Maluchna, to ile odciągniesz, nie świadczy wcale, ile tego mleka masz.
![]() Nawijko, trzeba zaktualizować Nazeczoną. ![]() ------------------------------ Dziewczęta, co do odchowalni, to jeśli jednak nie ma za bardzo chętnych, to ja się piszę na założenie wątku. Póki co moje dziecię jest na prawdę tak grzeczne (tfe tfe!), że aż grzechem by było nie korzystać.
Edytowane przez Wisienka_0809 Czas edycji: 2013-03-03 o 22:20 |
|
|
|
#4500 |
|
Zakorzenienie
|
Na razie to chyba Delicjanka się zdeklarowała, że znów będzie prowadzić wątki.
![]() Moja niunia śpi już 3h.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.

Mój lekarz do którego chodziłam od 4mc, w czsia mojego porodu miał dyżur, ale nie raczył zajrzeć,widziałam go tyle co na obchodzie, ale tez sie nie interesował,jesli ktoś się mnie o coś pytał,dbał i interesował to tylko połozne i ordynator,który nigdy nie widział mnie na oczy
Byłam w czwartek u niego na wizycie, prawie po 6 tygodniach od porodu, też mnie nie czaił, nie wiedział czy rodziłam sn, czy cc i z jakiego powodu..
6 5 4 3 2 1

. Smaruj sutki po karmieniu Bepanthenem i zmywaj go przed każdym kolejnym karmieniem, bardzo, bardzo pomaga, niesamowicie przyspiesza gojenie.
nie wiem ile w tym prawdy hehe, ale jakos szczegolnie sie tym nie przejmuje.

Może jak zjada z cyca to się nie najada tak.

Ale głodna dalej. To znowu 60 - i znowu całe, i znowu głodna.

Ja robiłam fotki
tylko że i tak pewnie za godzine się obudzi i nici z mojego spania. Tż śpi bo w nocy był w górach po całodziennej pracy przyjechał rano o 10 poszedł spac na godzine potem byliśmy u mojej babci no i nie spał ciągle oczy to miał jakby go ktoś pobił