Wszystkie karty wyciągnięte, Pullowanie rozpoczęte! Wątek maniaków PULL&BEAR cz. 4! - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-03, 19:27   #2041
kombineratorka
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie karty wyciągnięte, Pullowanie rozpoczęte! Wątek maniaków PULL&BEAR cz

Cytat:
Napisane przez EyeCatch Pokaż wiadomość
Dziewczyny, z całego serca nie polecam tej cielistej ramoneski. Kolor na żywo ciemniejszy, wpadający w ceglasty, bardzo nietwarzowy
Natomiast jeśli chodzi o jakość... jedną klapę na kieszeni miałam przyszytą, a drugą PRZYKLEJONĄ. Po ruszeniu zaczynała się odklejać. Generalnie skóra bardzo słabej jakości, szybko zacznie się przecierać i pękać. Według mnie szkoda nawet tych 69 zł.
Całkowicie się z Tobą zgadzam To z czego jest wykonana w dotyku przypomina papier ścierny, a nie skórę Ponadto mój egzemplarz w wielu miejscach był przybrudzony i poplamiony klejem, od wewnętrznej strony w jednym miejscu 'skóra' była przedarta na jakieś 2 cm Dodatkowo powaliła mnie ekstremalna 'grubość' materiału, miałam wrażenie, że przy bardziej gwałtownym ruchu rozerwie się Kolor faktycznie nie ma nic wspólnego z tym ze strony, określiłabym go jako karmelowy, a nie cielisty. Mam inną skórzaną ramoneskę, zamawianą na Asosie, oczywiście była droższa, ale jakościowo jest milion razy lepsza
Stary 2013-03-03, 19:30   #2042
zumodefruta
Zadomowienie

Dot.: Wszystkie karty wyciągnięte, Pullowanie rozpoczęte! Wątek maniaków PULL&BEAR cz

Cytat:
Napisane przez hailie21 Pokaż wiadomość
Ojej, jaka śliczna sukienka
Cytat:
Napisane przez Solciuchna Pokaż wiadomość
Śliczna sukienka Mam fizia na punkcie sukienek z tiulową górą
Cytat:
Napisane przez Szoszoszo Pokaż wiadomość

o maszszsz, musiałaś ją w no-name kupić? Jest TAKA
Dzięki dziewczny Musiałam, bo nic nie było
W carry kupiłam jeszcze olbrzymi szary komin za 19,90 i mierzyłam świetną eko skórkę w Pimkie za 159 i miałam już ją kupic, ale poszłam jeszcze do hm i nie wróciłam

Edytowane przez zumodefruta
Czas edycji: 2013-03-03 o 19:33
zumodefruta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 19:31   #2043
kombineratorka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zumodefruta Pokaż wiadomość
Zapomniałam kompletnie, że miałam wrzucic fotki marynarki. Przepraszam za jakosc - robione telefonem (śpieszyłam się, więc zapomniałam nałożyc klapki po włożeniu karty pamięci ) Kolor jest identyczny jak na stronie. Guziczki znajdują się na rękawach. Jeden podwinięty, drugi nie

Szoszoszo kupiłam sukienkę Pochodziłam po sklepach, okazało się, że nie nic nie ma. Wstąpiłam do jakiegos noname za namową mamy i kupiłam taką. Na żywo o wiele ładniejsza, super się układa!
Przepiękna jest ta sukienka Ona ma fason tulipana?
Stary 2013-03-03, 19:35   #2044
zumodefruta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kombineratorka Pokaż wiadomość
Przepiękna jest ta sukienka Ona ma fason tulipana?
Jest rozkloszowana

zumodefruta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 19:39   #2045
Mollinka
Zadomowienie

ja co prawda jeszcze nic nie upullowałam jeszcze ale może komuś się przydadzą linki:
http://www.pullandbear.com/webapp/wc.../29015/1111912
http://www.pullandbear.com/webapp/wc.../29015/1111921
http://www.pullandbear.com/webapp/wc.../29015/1111909
http://www.pullandbear.com/webapp/wc.../29015/1111995

instagram #mollinkaa

Edytowane przez Mollinka
Czas edycji: 2013-03-03 o 19:43
Mollinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 19:51   #2046
Marudna
Raczkowanie

Jak ktoś lubi gotycko-rockowe klimaty to jest dostępna jeszcze S-ka:

http://www.pullandbear.com/webapp/wc.../FISHNET%2BTOP
Marudna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 20:16   #2047
dystopia
Rozeznanie

parę rzeczy, których chyba (?) jeszcze nikt nie wklejał

http://www.pullandbear.com/webapp/wc.../29015/1111956 chusta

koszula http://www.pullandbear.com/webapp/wc.../29015/1111939 koszula

http://www.pullandbear.com/webapp/wc.../29015/1111934 kamizelka

http://www.pullandbear.com/webapp/wc.../29015/1111933 top

http://www.pullandbear.com/webapp/wc.../29015/1111926 męska torba

http://www.pullandbear.com/webapp/wc.../29015/1111920 męska kurtka

http://www.pullandbear.com/webapp/wc.../29015/1111916 szorty
dystopia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 20:19   #2048
cindirellaaa
Raczkowanie

Hej, pozale sie wam... byłam dzis w galerii z nadzieja, ze cos upoluje 'na zywo' i patrze a przy kasie gosciu zwraca jakies torebki, no to podeszla i zapytalam pani czy te torebki wroca na sklep, ona ze tak, no to ja ze chcialabym je kupic (torebek za 10zl nigdy nie za duzo ),babka powiedziala ze ok,ale zebym poczekala chwile, ten gosciu mial ich kilka nie wiem dokladnie ile ale wiem ze mial jedna ze zlotym lancuszkiem noi zwraca, zwraca, dosc dlugo to trwalo, no to poszlam cos ogladac, przeciez nie bede stac pol godziny nad nimi i patrzyla im na rece, ale patrzylam co chwile czy juz skonczyl to zwracac. jak on odszedl ja odrazu podeszlam do tej babki noi ona sie pyta czy je bede odrazu kupowac, ja ze tak i zapytalam czy nie maja moze gdzies na magazynie jescze, bo one sa teraz po 10 zl a na wieszakach z wyprzedazami widzialam jedna ale nieciekawa, powiedziala ze juz nie maja nic pozatym co na sklepie i ona je polozyla tam na tych polkach z tylu, cos tam powiedziala do innego sprzedawcy i poszla, a ja stanelam w kolejce, poczekalam na swoja kolej i on mi podaje te torebki ale dwie tylko i to dwie takie same tylko w innych kolorach, a ja mowie ze ten pan co oddawal mial jeszcze taka ze zlotym zamkiem, a on ze nie wie, ze tyle osob tu jest ze moze w przymierzalni, ja mowie jak w przymierzalni jak ten pan dopiero poszedl i ja patrzylam specjalnie kiedy skonczy to oddawac, a on ze nie wie, no to nic dalam mu spokoj wzielam te 2 i poszlam do tej babki sie zapytac i mowie to samo ze byla taka ze zlotym zamkiem, a one ze juz sprzedana, a ja mowie ze jak to przeciez ja mowilam ze je chce, a ona zaczela wymyslac ze ona wiedziala ze ja chce te dwie, a ja mowie ze nic takiego nie powiedzialam, ze powiedzialam ze chce te torebki co ten pan oddaje, bo wiedzialam ze one sa po 10zl. a ona zrobila glupia mine i cos mowi ze jakas babka co stala przedemna tez je chciala juz, a ona wiedziala ze ja je chce itd, zaczela mega krecic i miala mine jak ciele, bo wiedziala ze sie skaplam ze dla siebie schowala ta torebke do szafek;/ ja jej powiedzialam tylko ze dziwna sytuacja i ze dziekuje, no bo przeciez nie bede sie wyklocac o torebke za 10 zl.zreszta co mialam zrobic, pokazcie szafy bo wiem ze pani schowala torebke dla siebie?;/ ale zobaczcie jaki laska miala tupet, zeby cos takiego zrobic i jeszcze bezczelnie w zywe oczy klamac. nastepnym razem jakbyla taka sytuacja to bede stac i nie oddejde nawet na sekunde, skoro ludzie tacy sa.

Edytowane przez cindirellaaa
Czas edycji: 2013-03-03 o 20:22
cindirellaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 20:27   #2049
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kayko92 Pokaż wiadomość
Dziewczyny gdyby która jednak rezygnowała z torby moro:
http://www.pullandbear.com/webapp/wc...LAGE%2BHANDBAG
Chętnie przygarnę, jestem z Rzeszowa, ale mogę również opłacic koszt wysyłki

W zamian moge również zaoferować:
http://www.pullandbear.com/webapp/wc...LOWYM%2BROGIEM
lub
POKROWIEC NA LAPTOPA Z FLAGĄ
Niestety nie mam linku, ale wiem, że ktoś wklejał.
mozliwe ze ja bede oddawac, bo kupilam pod wplywem chwili, a to troche nie moj styl, ale zdecyduje dopiero jak przyjdzie

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Cytat:
Napisane przez cindirellaaa Pokaż wiadomość
Hej, pozale sie wam... byłam dzis w galerii z nadzieja, ze cos upoluje 'na zywo' i patrze a przy kasie gosciu zwraca jakies torebki, no to podeszla i zapytalam pani czy te torebki wroca na sklep, ona ze tak, no to ja ze chcialabym je kupic (torebek za 10zl nigdy nie za duzo ),babka powiedziala ze ok,ale zebym poczekala chwile, ten gosciu mial ich kilka nie wiem dokladnie ile ale wiem ze mial jedna ze zlotym lancuszkiem noi zwraca, zwraca, dosc dlugo to trwalo, no to poszlam cos ogladac, przeciez nie bede stac pol godziny nad nimi i patrzyla im na rece, ale patrzylam co chwile czy juz skonczyl to zwracac. jak on odszedl ja odrazu podeszlam do tej babki noi ona sie pyta czy je bede odrazu kupowac, ja ze tak i zapytalam czy nie maja moze gdzies na magazynie jescze, bo one sa teraz po 10 zl a na wieszakach z wyprzedazami widzialam jedna ale nieciekawa, powiedziala ze juz nie maja nic pozatym co na sklepie i ona je polozyla tam na tych polkach z tylu, cos tam powiedziala do innego sprzedawcy i poszla, a ja stanelam w kolejce, poczekalam na swoja kolej i on mi podaje te torebki ale dwie tylko i to dwie takie same tylko w innych kolorach, a ja mowie ze ten pan co oddawal mial jeszcze taka ze zlotym zamkiem, a on ze nie wie, ze tyle osob tu jest ze moze w przymierzalni, ja mowie jak w przymierzalni jak ten pan dopiero poszedl i ja patrzylam specjalnie kiedy skonczy to oddawac, a on ze nie wie, no to nic dalam mu spokoj wzielam te 2 i poszlam do tej babki sie zapytac i mowie to samo ze byla taka ze zlotym zamkiem, a one ze juz sprzedana, a ja mowie ze jak to przeciez ja mowilam ze je chce, a ona zaczela wymyslac ze ona wiedziala ze ja chce te dwie, a ja mowie ze nic takiego nie powiedzialam, ze powiedzialam ze chce te torebki co ten pan oddaje, bo wiedzialam ze one sa po 10zl. a ona zrobila glupia mine i cos mowi ze jakas babka co stala przedemna tez je chciala juz, a ona wiedziala ze ja je chce itd, zaczela mega krecic i miala mine jak ciele, bo wiedziala ze sie skaplam ze dla siebie schowala ta torebke do szafek;/ ja jej powiedzialam tylko ze dziwna sytuacja i ze dziekuje, no bo przeciez nie bede sie wyklocac o torebke za 10 zl.zreszta co mialam zrobic, pokazcie szafy bo wiem ze pani schowala torebke dla siebie?;/ ale zobaczcie jaki laska miala tupet, zeby cos takiego zrobic i jeszcze bezczelnie w zywe oczy klamac. nastepnym razem jakbyla taka sytuacja to bede stac i nie oddejde nawet na sekunde, skoro ludzie tacy sa.
norma, nawet jakbys stala to nic nie da, pisalam tutaj kiedys ze stalam za dziewczyna w bershce, ktora oddawala sliczna dzinsowa sukienke i pytam czy moge ja kupic, a pani odpowiedziala, ze juz jest zarezerwowana i wrzucila pod lade na pewno dla siebie...

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 20:30   #2050
Marudna
Raczkowanie

Nie przejmuj się, niech jej ta torebka z PCV za 10 zł w gardle stanie... Mogła sobie odłożyć jak były na sklepie.

Niestety w sklepach nie zatrudniają jakiejś elity intelektualnej, która potrafi w minimalnym chociaż stopniu się zachować - bo już nawet nie chodzi o tą torebkę tylko potraktowanie klienta jak idioty. Następnym razem zapytaj (bez nerwów i z uśmiechem nr 3 na twarzy) o kontakt do jej przełożonych, chociażby dla zobaczenia miny takiej specjalistki od sprzedaży...

Edytowane przez Marudna
Czas edycji: 2013-03-03 o 20:31
Stary 2013-03-03, 20:32   #2051
_czarny_kot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fonte Pokaż wiadomość
ja kupiłam tylko filcową, taka średnia jest, zobaczymy jak na żywo będzie się prezentować. A jaką chciałaś?
czarną pikowaną
_czarny_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 20:33   #2052
Anik_5
Zadomowienie

Witajcie dziewczyny ! Pozwolicie dołączyć do Waszego wątku?
Podczytuję Was od kilku dni... w końcu postanowiłam się odezwać . Dziś zdecydowałam się kliknąć na czerwoną bluzkę, którą zobaczyłam tylko dzięki temu, że któraś z Was podała link:
czerwona.jpg

Wzięłam M-kę. Mam nadzieję, że rozmiar będzie dobry
A zabierając głos w Waszej allegrowej dyskusji powiem, że zawsze znajdzie się ktoś, kto będzie chciał zarobić na wyprzedażach, ale jest gro takich osób, które dzięki Waszym linkom mogą sobie kupić coś taniej (tak jak ja dziś, za co wdzięczna jestem Wam ogromnie ), a dowodzi to istnienia bezinteresowności osób - co w obecnych czasach stanowi jednak swoisty ewenement .
Mam jeszcze pytanie, jak to jest w przypadku zwrotów, czy zamawiając przez net mogę oddawać rzecz niepasującą w sklepie stacjonarnym?
Pozdrawiam Was serdecznie
Stary 2013-03-03, 20:35   #2053
joanat
Rozeznanie

Cytat:
masakra co za laska

dostępny pasek różowy - http://www.pullandbear.com/webapp/wc...2/CHAIN%2BBELT

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Marudna Pokaż wiadomość
Następnym razem zapytaj (bez nerwów i z uśmiechem nr 3 na twarzy) o kontakt do jej przełożonych, chociażby dla zobaczenia miny takiej specjalistki od sprzedaży...
popieram
joanat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 20:39   #2054
cindirellaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
mozliwe ze ja bede oddawac, bo kupilam pod wplywem chwili, a to troche nie moj styl, ale zdecyduje dopiero jak przyjdzie

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

norma, nawet jakbys stala to nic nie da, pisalam tutaj kiedys ze stalam za dziewczyna w bershce, ktora oddawala sliczna dzinsowa sukienke i pytam czy moge ja kupic, a pani odpowiedziala, ze juz jest zarezerwowana i wrzucila pod lade na pewno dla siebie...
wlasnie chodzi o to jak mozna byc takim ze sie mowi ze okey ze moge je kupic a pozniej schowac dla siebie pod lade czy do tych ich szafek z tylu :/ i robic z siebie i ze mnie kretynke.: mur:

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
Nie przejmuj się, niech jej ta torebka z PCV za 10 zł w gardle stanie... Mogła sobie odłożyć jak były na sklepie.

Niestety w sklepach nie zatrudniają jakiejś elity intelektualnej, która potrafi w minimalnym chociaż stopniu się zachować - bo już nawet nie chodzi o tą torebkę tylko potraktowanie klienta jak idioty. Następnym razem zapytaj (bez nerwów i z uśmiechem nr 3 na twarzy) o kontakt do jej przełożonych, chociażby dla zobaczenia miny takiej specjalistki od sprzedaży...

wlasnie pozniej zalowalam ze tak nie zrobilam, albo ze jej nie powiedzialam 'sprzedana? chyba dla Pani..." ale nie chcialam sie wyklocac o taka bzdure, bo to juz wlasnie nie chodzi o sama torebke tylko o to jak traktuja klienta, zeby tak bezczelnie klamac prosto w oczy
Stary 2013-03-03, 20:42   #2055
Marudna
Raczkowanie

Zawsze można spróbować taką osobę zaczepić w kolejce i zaproponować odkupienie danej rzeczy za tą sama kwotę albo parę groszy więcej wtedy panna za ladą może się tylko oblizać

Edytowane przez Marudna
Czas edycji: 2013-03-03 o 20:43
Stary 2013-03-03, 20:49   #2056
bujdanaresorach
histoire abracadabrante

Cytat:

Pojechałaś z tą elitą intelektualną
Trafiają się buraczane ekspedientki jak i buraczani klienci
Laska zachowała się nie w porządku i po chamsku, ale wg mnie, trochę przesadziłaś z tym pojazdem
bujdanaresorach jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 20:50   #2057
Szoszoszo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anik_5 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny ! Pozwolicie dołączyć do Waszego wątku?
Podczytuję Was od kilku dni... w końcu postanowiłam się odezwać . Dziś zdecydowałam się kliknąć na czerwoną bluzkę, którą zobaczyłam tylko dzięki temu, że któraś z Was podała link:
Załącznik 5142817

Wzięłam M-kę. Mam nadzieję, że rozmiar będzie dobry
A zabierając głos w Waszej allegrowej dyskusji powiem, że zawsze znajdzie się ktoś, kto będzie chciał zarobić na wyprzedażach, ale jest gro takich osób, które dzięki Waszym linkom mogą sobie kupić coś taniej (tak jak ja dziś, za co wdzięczna jestem Wam ogromnie ), a dowodzi to istnienia bezinteresowności osób - co w obecnych czasach stanowi jednak swoisty ewenement .
Mam jeszcze pytanie, jak to jest w przypadku zwrotów, czy zamawiając przez net mogę oddawać rzecz niepasującą w sklepie stacjonarnym?
Pozdrawiam Was serdecznie
tak jest!
bardzo miły post fajnie, że wątek do czegoś się przydał, życzymy owocnego dalszego pullowania
Szoszoszo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 20:56   #2058
Marudna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bujdanaresorach Pokaż wiadomość
Pojechałaś z tą elitą intelektualną
Trafiają się buraczane ekspedientki jak i buraczani klienci
Laska zachowała się nie w porządku i po chamsku, ale wg mnie, trochę przesadziłaś z tym pojazdem

Chciałabym żeby tak było ale po tym co obserwuje i z tego co piszą dziewczyny wyłania się taki własnie obraz. Na pewno pracują też ludzie w porządku ale to rodzynki. Takie zachowania i cwaniactwo wynosi się z domu a pod względem kultury raczej nikt tych ludzi dokładniej nie testuje, liczy się wygląd i szybkość kasowania oraz składania ciuchów

Pracowałam kiedyś w obsłudze klienta i wiem doskonale że buraki pastewne rosną po obu stronach barykady klient-sprzedawca

W ogóle mam wrażenie że w czasie wyprzedaży zmieniają się zasady panujące w sklepach, zamiast "klient nasz pan" zaczyna się SKLEP=stój kliencie lub ewentualnie poproś

Edytowane przez Marudna
Czas edycji: 2013-03-03 o 20:59
Stary 2013-03-03, 20:57   #2059
Anik_5
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Szoszoszo Pokaż wiadomość
tak jest!
bardzo miły post fajnie, że wątek do czegoś się przydał, życzymy owocnego dalszego pullowania
Dziękuję Szoszoszo za odpowiedź . Oj wciągnęło mnie... duuużo rzeczy mi się podoba, poczekam na jak to mówicie "dorzutki" , może się uda coś jeszcze trafić .
Stary 2013-03-03, 21:03   #2060
bujdanaresorach
histoire abracadabrante

Cytat:
Chciałabym żeby tak było ale po tym co obserwuje i z tego co piszą dziewczyny wyłania się taki własnie obraz. Na pewno pracują też ludzie w porządku ale to rodzynki. Takie zachowania wynosi się z domu a pod względem kultury raczej nikt tych ludzi dokładniej nie testuje, liczy się wygląd i szybkość kasowania oraz składania ciuchów

Pracowałam kiedyś w obsłudze klienta i wiem doskonale że buraki pastewne rosną po obu stronach barykady klient-sprzedawca

W ogóle mam wrażenie że w czasie wyprzedaży zmieniają się zasady panujące w sklepach, zamiast "klient nasz pan" zaczyna się SKLEP=stój kliencie lub ewentualnie poproś
No, to ja nie wiem, bo w Pullu nigdy nie miałam problemu ze złą obsługą, albo olaniem klienta. Nigdy. W Inditexie dotychczas spotykałam się raczej z lataniem wokół klienta, zwłaszcza w Zarze. Wiadomo, czasem pracownicy wywracają oczami, w niektórych przypadkach wcale im się nie dziwię...
Współczuję Wam doświadczeń i mam nadzieję, że mnie to nie spotka.

PS. W takich sytuacjach wzywajcie kierownika. To działa
Stary 2013-03-03, 21:06   #2061
ddtvn
Zakorzenienie

Powiem Wam, że pracuje w zarze.... i czasem klienci TO NAJGORSZE BURAKI POD SŁONCEM .... czasem po 5 h w pracy czuje sie styrana jak po 12 w kamieniołomach praca z ludzmi to największy wyczyn..
Stary 2013-03-03, 21:08   #2062
Marudna
Raczkowanie

Cytat:
No, to ja nie wiem, bo w Pullu nigdy nie miałam problemu ze złą obsługą, albo olaniem klienta. Nigdy. W Inditexie dotychczas spotykałam się raczej z lataniem wokół klienta, zwłaszcza w Zarze. Wiadomo, czasem pracownicy wywracają oczami, w niektórych przypadkach wcale im się nie dziwię...

Może wyglądasz na zamożną i wpływową

Żeby było śmieszniej z takimi wyczynami obsługi spotykam się najczęściej w sklepach kreujących się na te z wyższej półki (buehehe) typu Douglas czy Zara a np. w H&M zawsze obsługa jest jakaś taka bardziej sympatyczna i pomocna.
Stary 2013-03-03, 21:12   #2063
bujdanaresorach
histoire abracadabrante

Cytat:
Napisane przez ddtvn Pokaż wiadomość
Powiem Wam, że pracuje w zarze.... i czasem klienci TO NAJGORSZE BURAKI POD SŁONCEM .... czasem po 5 h w pracy czuje sie styrana jak po 12 w kamieniołomach praca z ludzmi to największy wyczyn..

Cytat:
Może wyglądasz na zamożną i wpływową

Żeby było śmieszniej z takimi wyczynami obsługi spotykam się najczęściej w sklepach kreujących się na te z wyższej półki (buehehe) typu Douglas czy Zara a np. w H&M zawsze obsługa jest jakaś taka bardziej sympatyczna i pomocna.
Nie, na pewno nie. Często mam odrapane paznokcie, rozczochrane włosy i brudne buty

To miłe co piszesz, pracuję w H&M
Jesteś wyjątkiem, zazwyczaj sporo osób irytuje się, bo obsługa słaba zorientowana, albo ciężko kogoś znaleźć na sklepie. Gdyby popracowali to by się dowiedzieli, dlaczego tak jest...
Stary 2013-03-03, 21:20   #2064
cindirellaaa
Raczkowanie

Cytat:
Chciałabym żeby tak było ale po tym co obserwuje i z tego co piszą dziewczyny wyłania się taki własnie obraz. Na pewno pracują też ludzie w porządku ale to rodzynki. Takie zachowania i cwaniactwo wynosi się z domu a pod względem kultury raczej nikt tych ludzi dokładniej nie testuje, liczy się wygląd i szybkość kasowania oraz składania ciuchów

dokladnie o tym samym dzis pomyslalam, ze jak sie chce cos kupic w normalnej cenie ( czyt. przeplacone przynajmniej 5krotnie) to wszyscy sa tak mili ze do d.. wchodza, a jesli chodzi o wyprzedaze, szukanie rozmiarow, jakiekolwiek pytania czy zwracanie czegos, wymiane to raczej stosuje sie zasade klient nasz wrog, najbardziej mi sie to rzuca w oczy w stradivariusie i pullu wlasnie, nawet jakos w bershce te panie zwykle sa milsze, jako ze mam duzo paczek do odebrania jak i duzo zwrotow, to czesto tam bywam i mam wrazenie ze dla sprzedawcow te paczki to jakis ogromny problem, wiele razy mowili, ze przeciez oni to maja na sklepie( moze i maja ale jedna sztuke i to najczesciej w rozmiarze 32 i to rozwalona) czy jakies inne 'serdeczne uwagi', niestety nie tylko ja sie z tym spotkalam. dziwne przeciez to ich praca i ich praca polega na tym zeby byc milym dla klienta, ja wiem ze to nieraz moze byc bardzo trudne bo ludzie sa jacy sa i zdarzaja sie okropni klienci, ale zeby komus kto im totalnie nic nie zawinil tak robic ( pozatym ze zamowil kilka paczek z on line shopu, do ktorego tak nas zacheca sam sklep wysylajac ciagle maile, i robic torby z napisami o on line shopie) to uwazam ze takie zachowanie jest bardzo nie na miejscu.
Stary 2013-03-03, 21:25   #2065
bujdanaresorach
histoire abracadabrante

Cytat:
[/B]

dokladnie o tym samym dzis pomyslalam, ze jak sie chce cos kupic w normalnej cenie ( czyt. przeplacone przynajmniej 5krotnie) to wszyscy sa tak mili ze do d.. wchodza, a jesli chodzi o wyprzedaze, szukanie rozmiarow, jakiekolwiek pytania czy zwracanie czegos, wymiane to raczej stosuje sie zasade klient nasz wrog, najbardziej mi sie to rzuca w oczy w stradivariusie i pullu wlasnie, nawet jakos w bershce te panie zwykle sa milsze, jako ze mam duzo paczek do odebrania jak i duzo zwrotow, to czesto tam bywam i mam wrazenie ze dla sprzedawcow te paczki to jakis ogromny problem, wiele razy mowili, ze przeciez oni to maja na sklepie( moze i maja ale jedna sztuke i to najczesciej w rozmiarze 32 i to rozwalona) czy jakies inne 'serdeczne uwagi', niestety nie tylko ja sie z tym spotkalam. dziwne przeciez to ich praca i ich praca polega na tym zeby byc milym dla klienta, ja wiem ze to nieraz moze byc bardzo trudne bo ludzie sa jacy sa i zdarzaja sie okropni klienci, ale zeby komus kto im totalnie nic nie zawinil tak robic ( pozatym ze zamowil kilka paczek z on line shopu, do ktorego tak nas zacheca sam sklep wysylajac ciagle maile, i robic torby z napisami o on line shopie) to uwazam ze takie zachowanie jest bardzo nie na miejscu.
Mnie już czasem głupio, że zamawiam tyle paczek i tyle zwracam, ale sorry Przecież mam takie prawo, więc dlaczego mam z niego nie skorzystać. A to, że przy zwrocie 3 rzeczy z 3 różnych paragonów dziewczyna musi wyciągnąć 3 formularze zwrotu to już trudno. Zazwyczaj z uśmiechem uprzedzam, że mam dużo rzeczy do zwrotu, żeby mogła się psychicznie nastawić
Kręcą nosem przy zamówieniach online, bo mają więcej roboty. Co tu kryć
Stary 2013-03-03, 21:25   #2066
kika2013
Raczkowanie

Dżinsowa kurtka z kożuszkiem dostępna M
http://www.pullandbear.com/webapp/wc...PSKIN%20LINING
kika2013 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 21:30   #2067
sterylna
Rozeznanie

Cytat:

Zniesmaczyła mnie ta wypowiedź. Jak można obrażać (i tak generalizować ) innych ludzi przez jedna torebkę za dokładnie 10 zł? To jest już jakaś skrajna forma zakupoholizmu?
Rozumiem, że sytuacja dla cindirellaaa była niekomfortowa, ekspedientka powinna powiedzieć wprost, że bierze torebkę dla siebie, ale bez przesady. Przecież cindirellaaa nie wyszła z pustymi rękami.
Pracownicy nie dostają tych ubrań, tylko je kupują. Dla mnie to naturalne, że mają pierwszeństwo. Oni nie mogą korzystać z wyprzedaży?
Stary 2013-03-03, 21:30   #2068
iva78
Zakorzenienie

Cytat:

Robiac zakupy rowniez nigdy nie spotkalam sie z niemila obsluga a wrecz przeciwnie. Dziewczyny sa mile i bardzo rozmowne. Moj TZ zawsze mowi gdy odejde od kasy :znow wdalas sie w dyskusje" dodam, ze mile sa rozmowy . Wiec nie wiem od czego to zalezy bo na pewno nie od zamoznosci portfela

Cytat:

Nie, na pewno nie. Często mam odrapane paznokcie, rozczochrane włosy i brudne buty

To miłe co piszesz, pracuję w H&M
Jesteś wyjątkiem, zazwyczaj sporo osób irytuje się, bo obsługa słaba zorientowana, albo ciężko kogoś znaleźć na sklepie. Gdyby popracowali to by się dowiedzieli, dlaczego tak jest...
iva78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 21:34   #2069
Szoszoszo
Zakorzenienie

Cytat:

Mi się właściwie nigdy w Inditexie nie zdarzyła obsługa, do której mogłabym się przyczepić. Jasne, nie lubię, jak mnie pytają, dlaczego zwracam to czy tamto, ale wiem, że takie mają procedury i nie mam z tym problemu. Dziś spotkałam przemiłą i rozmowną panią, która przyjęła moje cztery zwroty bez żadnego pytania, a przy tym pogawędziła ze mną o mnóstwie bzdur, od wyprzedaży przez zakupy online po pogodę bardzo to było sympatyczne.
Szoszoszo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 21:34   #2070
Marudna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sterylna Pokaż wiadomość
Zniesmaczyła mnie ta wypowiedź. Jak można obrażać (i tak generalizować ) innych ludzi przez jedna torebkę za dokładnie 10 zł? To jest już jakaś skrajna forma zakupoholizmu?
Rozumiem, że sytuacja dla cindirellaaa była niekomfortowa, ekspedientka powinna powiedzieć wprost, że bierze torebkę dla siebie, ale bez przesady. Przecież cindirellaaa nie wyszła z pustymi rękami.
Pracownicy nie dostają tych ubrań, tylko je kupują. Dla mnie to naturalne, że mają pierwszeństwo. Oni nie mogą korzystać z wyprzedaży?
Jakby Ci to wytłumaczyć...ekspedientk a tę dziewczynę oszukała (bo najpierw powiedziała że sprzeda jej te torebki) a potem okłamała (że torebki nie było, nie ma, nie bedzie a w koncu ze juz sprzedana).

Dziękuję za uwagę.

Edytowane przez Marudna
Czas edycji: 2013-03-03 o 21:36
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości