|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
No nie wierzę, mój post ostatni wczoraj i dzisiaj pierwszy
( a nie, Iwa mnie ubiegła) A więc witam i życzę miłego dniaNocka z jedną pobudką, ale ok.6 obudzili się prawie naraz i Julcia jeszcze dosypia. Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2013-03-03 o 08:31 |
|
|
|
#3872 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Hej!
U nas noc bez smoka ( w dzień mu całkiem odstawiłam, po prostu wzięłam i zabrałam ), a noc z tego względu, że smok się zgubił. Mam nadzieję, że to pożegnanie ze smokiem na zawsze. Noc nawet ok. Zdziwiłam się, bo Igor był smokoholikiem. Zaraz muszę teściową podwieść pod Kościół. Ja nie idę. Powiedziałam jej dzisiaj, że nie czuję się katoliczką, bo już robiła przytyki, czy idę, czy nie idę. I się zamknęła. ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Iwa jaka piękna ta czapka z misiem... Aniu zachowanie teściowej jak taki niemy cios poniżej pasa. Nie miłe. Niesamowicie. Ja coraz bardziej się utwierdzam w przekonaniu, że teściowa to żadna rodzina. ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- u nas pogoda do du.py. Nie ma słońca, wieje, zimno. Gdzie ta wiosna...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3873 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamusie.
Iwa a u mnie szaro, zimno, nawet delikatnie snieg pruszy Gdzie moja wiosna :/A co do wiosny, to mam tyle rzeczy do kupienie, buty dla calej rodzinki, kurtke dla Dominika, jakas czapke. A tu nie ma kiedy, ani jak jechac polazic po sklepach. Od jutra w lidlu fajne bluzeczki chlopiece z dlugim rekaw. Pewnie wybiore sie przez praca
|
#3874 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
Chyba wczoraj doprawiłam Ewke na spacerze...bo miała juz katar. Kaszle, nie wiem czy przez gesty katar czy dlatego,ze cos sie zaczyna wykluwac ![]() Troszeczke sie martwie, mama brała w tym tyg skierowanie na badania i mówiła, że przychodnia peka w szwach od zapalenia krtani i oskrzeli ![]() Oliweczka I oby tak zostało ![]() AniaW takim razie Ty tez nie zaprzątaj sobie głowy teściami Moja![]() Nie chce wracac do pracy Po urodzeniu Ewy marzyłam o tym żeby zacząc prace juz po wyjściu ze szpitala...a teraz już 2 miesiace jestem w domu i nie chce nawet myślec o tym, że mam wyjśc i wrócic po 18...ewa ma sie teraz zajmowac moja mama-ciesze sie bardzo ale jestem tak zazdrosna o Ewcie, że chyba umre a gdyby miala zostac z nia obca opiekunka
|
|
|
|
#3875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale masz się z tą swoją teściową brak taktu z Jej strony to mało powiedziane.Moja czasem też coś odwali, nie jest to strasznie uciążliwe, ale potem się jednak o tym myśli... Kiedy wracasz? To teraz jesteś na wychowawczym? Ja też się trochę obawiam mojego powrotu do pracy-jak P. sobie poradzi gdy będzie po nocce w pracy...może będzie prosił mamę o pomoc do tej 11?niewiem...a jako takiego swojego powrotu do pracy się nie boję-szkoda tylko mi będzie tych słonecznych dni spędzonych w pracy zamiast na spacerze, a z drugiej strony uwielbiam swoją pracę, no i jak P. się zbliży do dzieci, bo tak to Go wiecznie nie ma. U nas chyba też wieje stopni ze 2. Wczoraj pięknie świeciło słońce, ale wiało jak niewiem...byliśmy pierwszy raz w tym roku z Julcią na placu zabaw i bała się wszystkiego oprócz zjeżdzalni![]() Dzisiaj wybieramy się na spacer ze szwagrem i Jego dziewczyną( uwielbiam Ją )Wczoraj właśnie Mateuszek dostał od Niej rajstopki z Elmo-pierwsze rajstopki w Jego życiu- zawsze ubierałam Mu spodnie. I czy body pasują do rajstopek u chłopca, czy raczej do koszulki ale pytanie...narazie jest w bodach i chyba pasuje
Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2013-03-03 o 09:20 |
|
|
|
|
#3876 |
|
Zakorzenienie
|
Isia ja załatwiłm tak parę dni temu Radka na spacerze.
Zobaczyłam kawałek słońca i zrobiliśmy sobie bardzo długi spacer. Nawet spał z godzinkę na dworze. Co prawda ubrany był ciepło ale wiadomo co to w powietrzu jest. Skończyło się na szczęście niewielkim katarem, bałam się, że będzie coś poważniejszego bo mnie gardło bolało ale na szczęście już przechodzi i jemu i mi. Zdrówka dla Ewki ![]() Oliweczko Radek bardzo często ma body+rajstopki ![]() Uwielbiam taki strój Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2013-03-03 o 10:28 |
|
|
|
#3877 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Noc dobra, ranek miły, słońce świecie, żyć się chce ![]() Cytat:
2. No widziałam, podziwiam Cytat:
O co im chodzi Czy oni sami to wiedzą ![]() ![]() Cytat:
jeszcze chyba nigdy nie narzekałaś, ze jesteś przy nim zmęczona czy że żyć nie daje ![]() No i bardzo sprawny, faktycznie! Cytat:
Fajnie że Wam los dopomógł ![]() A teściowa to sama do kościółka nie umie się wybrać? Cytat:
Fajnie wyglądają na nodze.Cytat:
![]() 2. A to już ma się zacząć? Ale Ty już przecież dużo pracowałaś w tamtym roku? Odzwyczaiłaś się, tak? Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przez tydzień spadło mi 2 cm w biodrach |
|
|
|
|
#3879 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Niezłą z niej artystka
![]() Cytat:
(Sama do siebie też to piszę, bo tydzień wcześniej też mi kręgosłup się upomniał o swoje![]() Cytat:
Zwykle dziadkowie się cieszą z kolejnych wnuków...Adaś to bardzo mądry chłopczyk i chyba rozumie więcej niż się wszystkim wydaje. A my niedawno odwiedziliśmy koleżankę, która miesiąc temu urodziła synka (starsza jej córka ma 16 miesięcy). Patryk najbardziej zafascynowany był, że "dzidzi" je ""cycy" Aż sam się zaraz upomniał o swoje![]() Cytat:
Oby tak mu zostało!Cytat:
Nikt nie ma prawa decydować za kogoś w takich sprawach! Ale ja nieraz mam wrażenie, że kobiety zajmujące się domem i dziećmi, niepracujące zawodowo, nawet gdyby to było ich wymarzone, lubiane zajęcie, traktuje się jak takie bez ambicji, gorsze... Cytat:
Cytat:
![]() Rajstopy i koszulka/body to do tej pory domowy strój Patryka |
||||||
|
|
|
#3880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz mam wyrzuty sumienia. Radek chyba ma uczulenie na herbatę z owoców leśnych. Całe plecki i ramiona w kaszce. |
|
|
|
|
#3881 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
też babsko niezłe.....współczuję. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
Może i się cieszą, ale w jakiś dziwny sposób... A Patryk słodziak! Cholerka, poślizgnęłam się na schodach i rąbnęłam plecami, na odcinku lędźwiowym mam pięknego poprzecznego sińca... mam nadzieję że malemu nic się nie stało...
|
|
|
#3882 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmmm co ja to chcialam....
Marina super, ze tak sie udalo pozbyc smoczka! Chyba po prostu Igor "dorosl" do tego. Antek od chyba tygodnia zasypia na noc bez. Dostaje potem nad ranem, jak chce zeby dospal, no i na drzemke w dzien. Nie mam odwagi mu go zabrac calkowicie, bo teraz czesto bedzie mial drzemke w zlobku i boje sie co to bedzie. Chyba za duzo byloby zmian, gdybym go calkiem zabrala. Oliweczka brawa dla Mateuszka! Aniu oj bezduszni Ci Twoi tescie, ale kij im w oko. Kolina gdzies Ty? Ile Ci zostalo? |
|
|
|
#3883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem co to za stres bo raz się przewróciłam jak byłam z Radkiem w ciąży ![]() Pojechałam zaraz do lekarza bo ja na bok poleciałam. Dziewczyny dziś zauważyłam, że Radek z tyłu na ramieniu ma krosteczkę z której wyrósł mega długi i twardy włos Co to może być? Normalne?
|
|
|
|
|
#3884 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() Te buciki z clarksa w Pl znalazlam tylko maly rozmiar... Oliweczka, dla Mateuszka pokaż nam go, jak rośnie ![]() Madziulka, fajnie, że tak się udało tym wyjazdem do Polski ![]() Telik, ale zazdroszczę wakacji Ja mogę jedynie pomarzyć...Isia, no żartujesz, że teściowa Ci takie okropne rzeczy mówi Aniu, matko kochana uważaj na siebie A teściówka zachowuje się bardzo nieładnie Poślij na nią myszy![]() ![]() Marina, za smoka!Ja na uczelni, doopa mnie już od tego siedzenia boli
|
|
|
|
#3885 |
|
Zadomowienie
|
cześć
akurat zajrząłam i widzę Twój wpis ![]() teraz mało się udzielam, wiecznie nie w temacie i nie "nadrobiona"... ja mam jeszcze jakieś 3 tygodnie do finału ale dziecko jest nisko i mi uciska szyjkę, liczę się z tym że cos wcześniej moze się zacząć, wczoraj skończyłam pakować torbę mam stres przed tym co mnie czeka aniaa, współczuję upadku i teraz lęku czy wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki by na siniaku się skończyło ![]() oliweczka, gratuluję postępów Mateuszka ![]() a rajstopki pasują do wszystkiego
|
#3886 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
kurcze ja bym sie bala Igor po calym lozku balansuje w nocy i cyka bym miala ze wypadnie ![]() ale to takie slodki przychodzi taka mala kruszynka sie przytulic w nocy A my wlasnie wróciliśmy od dziadków ))))mycie i spanie i kolejny dzien
|
|||
|
|
|
#3887 |
|
Wtajemniczenie
|
Kolina 3 tygodnie? O matko! Jak ten czas leci. Lada moment i bedziecie w czworke
Domek spi, maz lezy w sypialni, a ja smiertelnie na niego obrazona pisze do Was z telefonu z sypialni Faceci na bank pochodzal od malp ( nie obrazajac inteligencji tych ostatnich ) Do jutra mi przejdzie, a do wtorku to juz na pewno
|
#3888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mój to na pewno !
|
|
#3889 | |
|
Wtajemniczenie
|
gejów
Isia ucałuj biedną Ewcię, niech już przyjdzie ta wiosna Cytat:
bo sama (w sensie moja firma) prowadzę sklep internetowy( z rzeczami rusztowaniowymi) a na dniach rusza nowy-(z kamieniem) jestem ciekawa z jakim programem i czy chodzi Ci strikte księgowy(rewizor,symfonia ) czy tylko rozrachunkowy(subiekt, druczek itd) i co zabierasz się z telikami na podróż życia? ![]() ![]() natko ale się wysiedzisz na tej uczelni... aga a Antek zasypia bez problemu bez smoku
|
|
#3890 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No kochana z checia zamienilabym nasze wakacje, na etap, w ktorym jestescie, czyli budowanie wspolnego domu. Ja z kolei o tym moge pomarzyc... Cytat:
Na noc tak, bez roznicy, czy ze smoczkiem, czy bez i tak trwa to tyle samo, czyli okolo 30 min. Czasem krocej, czasem dluzej. Na poczatku, to troche "cmokal", ale udawalam, ze nie wiem o co chodzi. I teraz juz tak nie robi. A nie zaplakal o niego ani razu. Zobacze jak bedzie w zlobku i moze calkiem uda nam sie zrezygnowac ze smoczka. |
||
|
|
|
#3891 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
melduję się tylko dzisiaj bo jestem zrypana psychicznie :/ dziewczyny tak dzisiaj dały w kość, że masakra... nie wiem o co chodzi :/ do jutra
|
#3892 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pracuje u taty-na ogół zaczynamy w kwietniu a konczymy w grudniu-teraz jestem zarejestrowana jako bezrobotna a własciwie to na zasiłku ![]() A Twoja mama jak pracuje?Chetna do pomocy? Cytat:
Kaszel chyba jednak zwiazany z flegma a katar dalej...TelikWidze, ze smoczek spedza Ci sen z powiek...trzymam kciuki! Brumek Tak dużo pracowałam...chyba za dużo i wiem co mnie czeka Ale tez juz nie byliśmy 3 lata na wakacjach i planujemy cos na jesien/zime a bez mojej wypłaty sie nie uda![]() Tesciowa ogólnie jest fantastyczna, bardzo duzo nam pomaga, Ewcie rozpieszcza ale cale zycie była bardzo niezalezna, ambitna, aktywna zawodowo-praca to jej zycie, nie bardzo spełniała sie w macierzyństwie-tesc sie smieje, ze to on wychował synów A do tego wszystkiego poł życia była dyrektorka szkoly-co niestety przekałda sie na jej stosunek do wnuczekOstatnio zadzwoniła sie spytac jakie Ewa juz potrafi wymowic zdania , sprawdza, grzebie i czyta w necie co-miesieczny rozwoj dziecka i czy pokrywa sie to z umiejetnosciami Ewy...Wysłałam jej zdjecia Ewy z bułka to po chwili zadzwoniła i zrobiła mi kilku minutowy wykład na temat bialego pieczywa, ze chyba wogóle nie czytam porad na stronie Instytutu M i D, albo,ze ma nie jesc tyle i tyle bo ja mam nadwage i trzeba uważac zeby Ewcia nie miala i wiele,wiele innych podobnych historii ![]() Dziekuje wszystkim za zyczenia zdrówka Ewci |
||
|
|
|
#3893 |
|
Zakorzenienie
|
Agata rysuje kółka
Oglądałam wczora voice of poland i tak strasznie mnie wzruszają te matki, patrzące na występy swoich dzieci. ![]() Z mężem jesteśmy w strefie ciszy nie gadamy ze sobą
|
|
|
|
#3894 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Z moim tż trudno sie pokłocic a jak sie juz pokłocimy to zapomina w ciagu godz, że sie do siebie nie odzywamyNasi bliscy znajomi(tez małzenstwo) potrafia milczec miesiacami |
|
|
|
|
#3895 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() najtrudniejsze jest odkładanie leżącego Tymusia do łóżeczka. Ufff, wtedy napraw∂e boli ![]() Cytat:
![]() Pamiętam, ze przewróciłam się z Tymciem w brzuchu w 13 t.c. Ale miałam stres... Patik - a w tych Waszych kaloszkach Sara ładnie chodzi? Swobidnie się nóżka rusza? Bo dziś przymierzyłam na próbę Tymusiowi takie podobne (przynajmniej z zewnątrz) w CCC i załamka. Niby lekkie, ale twarde jak gips. Chodził w nich jak paralityk, bo się nóżka nie dawała rady zginać. Cytat:
(tak mi mąż każe mówić )O podróży jeszcze z szanownym małżonem nie gadałam ![]() Kupiłam tę wielką piłkę do ćwiczeń. Tymuś wziął sobie za punkt honoru nosić ją w rękach. Nie idzie mu łatwo Teliczku, a jaką Twoje ma średnicę? Bo ja wzięłam 65 cm, wydawała mi się duża, a teraz żałuję, ze nie wzięłam 75...
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2013-03-03 o 23:06 |
|||
|
|
|
#3896 |
|
Rozeznanie
|
Brumek Miałam Ci wczoraj napisac zebys nie brała pilki 65...my taka mamy i jest za mała
![]() Mam porównanie bo przyjaciólka ma ta wieksza i lepiej sie cwiczy |
|
|
|
#3897 |
|
Wtajemniczenie
|
Co Wy dzisiaj z tymi mężami?
![]() Jakiś zbiorowy FOCH?
|
|
#3898 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Aż na złość mam ochotę mówić, ze nic nowego nie umie.A w ogóle ingerowanie teściów działa na mnie, jak płachta na byka Na szczęśćcie z moimi tego problemu nie mam i za to im jestem bardzo wdzięczna.---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
teraz mi to mówisz
|
|
#3899 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumciu- piłkę dobiera sie do wzrostu jak za pewno wiesz. 65 jest dla ludzi o wzroscie 165-175. Wiec za małej na pewno nie wybralas. Tez mam 65
|
#3900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli wzrostowo niby dobrze, ale jakiś niedosyt mam
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.

zapraszam
( a nie, Iwa mnie ubiegła) A więc witam i życzę miłego dnia
Gdzie moja wiosna :/

Moja
brak taktu z Jej strony to mało powiedziane.
stopni ze 2. Wczoraj pięknie świeciło słońce, ale wiało jak niewiem...byliśmy pierwszy raz w tym roku z Julcią na placu zabaw i bała się wszystkiego oprócz zjeżdzalni

Jestem coraz bardziej zaskoczona Jego umiejętnościami w tym wieku(3 miesiące i 6dni).

też babsko niezłe.....współczuję.
klask i: