Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6 - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-04, 07:39   #1951
kayka11
Raczkowanie

Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6

Hej dziewczyny!Witam się w 17 tygodniu! Odwiozłam męża do pracy,zaraz córkę odprowadzam na autobus i biorę się za sprzątanie bo po weekendzie u mnie zawsze jakiś nie miłosierny bałagan. Czytałam was cały weekend,ale jak mąż w domu to nie ma nawet jak popisać bo ciągle coś.Życze wszystkim miłego dnia i udanych wizt....
kayka11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 07:41   #1952
dzoan
Zakorzenienie

Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
Nie przez gg niestety. Tłumaczył że poczatkowe ściemy były dlatego że stwierdził że taka kobieta jak ja nie będzie chciała gadać z takim zwykłym człowiekiem jak on (chodziło mu o mój fotomodeling, chociaż ja nigdy w życiu z siebie lepszej nie robiłam to jemu sie tak wydawało)
Potem nabłądził u bratów itd bo żeby nie wyglądało że to krótki związek i mieszał im z jakąś inną Dominiką z którą kiedyś tam był.
Mówiłam że miał wiele okazji aby wszystko wyjawić, stwierdził że ciężko przychodzi mu przyznanie się do błędu (jak każdemu) i że kłamstwo ciągnie kolejne. Stwierdził że będzie o mnie i dzieciątko walczyć aby odzyskać zaufanie itd. Wtedy jeszcze tak z przymróżeniem oka to czytałam bo pisać można wiele. Wczoraj jednak zrobiliśmy wideo rozmowę na skype co by Marika mogła z nim pogadać bo tęskni i już na dzień dobry widziałam że jednak do niego dotarło, że na pewno nie spał i płakał sporo. Mała sobie pogadała i my zaczeliśmy ( starałam się robić dobrą minę do złej gry ale On i tak mnie zna i nawet po głosie wiedział co i jak)
I tak sobie gadalimy o dupie marynie, że tak powiem (co już było oznaką ruszenia w przód bo zwykle to ja podtrzymywałam rozmowę itd a tu sobie gadaliśmy luźno o różnych rzeczach).------ AHH! Przegapiłam coś - wcześniej wczoraj jak na gg pisał to napisał mi że chciał mi się oświadczyć na następny weekend jak przyjedzie ale teraz to poczeka aż mu zaufam. ------
Rozmawiałam z nim gdzieś od 16-17 do blisko 22-23 dokładnie nie pamiętam. Czas uciekał nam przez palce, małymi krokami doszliśmy do tego ważnego tematu, cały czas obserwowałam jego oczy, które nabierały łez (chociaż starał sie maskować) i na jego koszulkę bo było widać jak przyśpiesza mu oddech i że ściska go od środka. Mówił że zrobi wszystko by to odbudować i że sie nie podda bo nas bardzo kocha a to co zrobił tego nie pokazało i że nie zasługuje na tą sytuację, że się nami zaopiekuje, oczywiście nie będzie przy mnie palił i koniec z przesiadywaniem przed kompem (na takie rzeczy odpowiadałam mu ze zobaczymy bo to tylko wyjdzie w praniu). Pytał się o maleństwo i jak to wygląda w USC więc mu opowiadałam bo już raz to robiłam i wiedziałam, spytał się czy dziecko będzie mogło mieć jego nazwisko, chwile pomyślałam i mówię mu że tak, strasznie go to ruszyło i skończył zdanie "bo chciałbym żebyś i ty je miała kiedy wszystko naprawie".

Ogólnie się bardzo zdziwiłam bo zawsze był zamknięty w sobie i mało gadał o uczuciach i odczuciach a tutaj rozmawial ze mną otwarcie o wszystkim i wcale tego z niego nie wyciągałam tylko robił to On sam.
Powiedział mi też że w ten poniedziałek co jechaliśmy wcale szef na niego nie czekał tylko uciekł szybko bo nie był w stanie mnie wsadzić do busu bo się rozklejał i czuł się bezsilny bo nie tak miało być w górach, nie to mi obiecał i wiedział że mnie zawiódł. Stał na jakimś parkingu i patrzał jak mój bus odjeżdżał.

Wiem że okropnie się rozpisałam ale jesteście ze mna od początku tej całej akcji więc uważam że trzeba wam napisać co się teraz dzieje
A co do mojego maluszka to wczoraj było coś Dziwnego, kiedy gadalam z nim na skype zaolało mnie podbrzusze wiec zaczęłam masować i potem od góry ręką przejechałam a maluszek jakby byl mega bliziutko bo jakbym poczuła opór jego rączki czy nóżki która przesuwała moją rękę aż podskoczyłam bo takie wyraźne rzeczy czułam koło 7-8 miesiąca
A co z tą dziewczyną, z którą pisał na gg? A od której miałaś wydrukowane ich rozmowy?
Cieszę się, że jesteś zadowolona z rozmowy z Tż-em..z rozwoju sytuacji..W sumie Ty najlepiej powinnaś wiedzieć po mimice i głosie czy był szczery, czy jakaś nutka krętactwa w tym była.. Ale poobserwuj go troszkę jak już się zobaczycie i ogólnie jak będzie na wyjeździe..żeby nie powiedzieć - sprawdzaj go.. Bo tak jak napisałaś, można mówić wszystko...a niekoniecznie to samo się myśli. Bądź po prostu ostrożna..dla siebie Mariki i maluszka w brzuszku

Maluch się ujawnił Może wyczuł, że mamusia zmartwiona i chciał pocieszyć..kochany

A napisz jeszcze czy powiedziałaś swojej mamie o ciąży? Może ja przegapiłam tę informację

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ----------

Cytat:
Napisane przez kayka11 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!Witam się w 17 tygodniu!
Gratuluję kolejnego tygodnia

To u mnie teraz pełny 19tc i pomału wdeptujmy w 20

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 07:56   #1953
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

dzen dobry)))
Zyczę miłego dnia wszystkim i do poczytania pewnie wieczorem,
Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Zamieszczę bo pyszne wyszło

Czekamy więc na Twoją sesję
Neni pewnie nadrabia weekend
fajna sesja i powiedz mi ile masz lat, bo wyglądasz strasznie młodo. Zreszta wszystkie wygladacie bardzo młodo laski.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39567551]Dziewczyny chcę jutro wyczyścić pralkę sodą (tzn. puścić cykl 95 stopni z sodą).

Jeśli któraś z Was to już robiła, to napiszcie mi, ile tej sody mam wsypać??

Chcę to zrobić, bo mimo używania płynów do prania, na czarnych koszulkach pozostają zacieki. Czyszczę dość często tę szufladkę, mam czysty bęben, a jednak zacieki się tworzą. Jeśli to nie pomoże, będę musiała zawołać speca jakiegoś...[/QUOTE]
jej. nie pomogę, nie wiem jak, ale slyszałąm ze soda to dobry sposób.

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
W Krakowie

Jesteś jedną z niewielu osób jakie znam, która też ogląda Must be the Music

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Słyszałam- super piesek

A słyszałyście, że Owsiak rozważa zaprzestanie działalności na rzecz dzieci w związku z zaniedbaniem i śmiercią 2,5 latki?
W Krakowie w zoo jeszcze nie byłam.. ale od Krakowa to juz mam sporą przerwę. Więc nastepnym razem zoo bedzie w punkcie programu zwiedzania. Tym bardziej że mąż w Krakowie jeszcze nie był, więc dodatkowy pretekst.:P

Cytat:
Napisane przez Adriana07 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki chyba tego co żeście tu od wczoraj naprodukowały w życiu nie nadrobie
Miałam mega zalatany weekend ale może jutro będę mieć trochę czasu żeby być na bieżąco i trochę poczytać
Byłam dzisiaj na basenach termalnych, wypluskałam się i plecki mnie już tak nie bolą
A tak w ogóle to zaczynam dzisiaj 22 tydzień . Uciekam spać bo padam na twarz po tych kąpielach dzisiejszych. Buziaki i kolorowych snów
gratki 22 tygodnia!

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Chciałam się tylko przywitać Oczywiście trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty I proszę też dla nas, bo mamy połówkowe Może dowiemy się jaka płeć

Miłego dnia życzę
3mam kciuki!

Cytat:
Hej dziewczyny!Witam się w 17 tygodniu! Odwiozłam męża do pracy,zaraz córkę odprowadzam na autobus i biorę się za sprzątanie bo po weekendzie u mnie zawsze jakiś nie miłosierny bałagan. Czytałam was cały weekend,ale jak mąż w domu to nie ma nawet jak popisać bo ciągle coś.Życze wszystkim miłego dnia i udanych wizt....
gratki 17 tygodnia.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 08:00   #1954
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

witam w rana!
kolejny tydzien sie zaczyna, a ja mam wrazenie ze czas leci jak oszalaly.

szykuje sie do pracy.
wyobrazcie sobie, ze wczoraj bylam tak padnieta, ze o 20.30 poszlam spac, i spalam tak to 7 rano hahaha) ale wypoczelam

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 08:01   #1955
shestiger
Rozeznanie

Mama jeszcze nie wie, jeśli nie odkryje w tym tygodniu powiem jej razem z TŻ, nawet on powiedzial że będzie mówił bo wie że ja się boję

A z tą dziewczyną przyznał się że na samym początku czuł coś do nas obu ale to było coś malutkiego a mnie pokochał nad życie, nawet dziś patrzałam na jego gg i usunął ją z kontaktów

Właśnie dlatego naciskałam na rozmowe skype bo chciałam widzieć jego twarz itd, w jednym momencie miał ciężko i poprosił czy za chwile może zadzwonić. Wiem że w tym momencie bardziej się rozpłakał i chciał się ogarnąć żebym nie patrzała, wiecie jak to faceci " oni nie płaczą " ^^ ale swoje widziałam jak załzawione miał przy rozmowie

Edytowane przez shestiger
Czas edycji: 2013-03-04 o 08:04
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 08:10   #1956
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Margosiu, a czemu Ty już nie śpisz?
Margoś zawsze o tej porze nie śpi
Cytat:
za kolejny skońzzony tydzień
Cytat:
Jeszcze tylko tydzień i będziemy opijać połóweczkę
Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
witam w rana!
kolejny tydzien sie zaczyna, a ja mam wrazenie ze czas leci jak oszalaly.

szykuje sie do pracy.
wyobrazcie sobie, ze wczoraj bylam tak padnieta, ze o 20.30 poszlam spac, i spalam tak to 7 rano hahaha) ale wypoczelam
Najważniejsze, że jesteś wypoczęta i masz na wiosne nową energię

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 08:15   #1957
madi82
Zakorzenienie

Margoś Ty ranny ptaszku
Shestiger ...mama coś mało spostzregawcza, jak Ty to kryjesz?
Domciątko ja też bym co chwilę spała...

Nie lubię poniedziałków...bleee

PS. Słoneczko wyszło to mnei pociesza!

Wogóle to przeglądałam ostatnio 1 część naszego wątku i doszłam do wniosku, że duzo mamuś zaginęło....

28.07.2013r.

Edytowane przez madi82
Czas edycji: 2013-03-04 o 08:17
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 08:19   #1958
shestiger
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Margoś Ty ranny ptaszku
Shestiger ...mama coś mało spostzregawcza, jak Ty to kryjesz?
Domciątko ja też bym co chwilę spała...

Nie lubię poniedziałków...bleee

PS. Słoneczko wyszło to mnei pociesza!

Wogóle to przeglądałam ostatnio 1 część naszego wątku i doszłam do wniosku, że duzo mamuś zaginęło....
hahahahha tż też powiedział że jestem misztrzynią kamuflarzu a ja po prostu chodzę z mojej klubowej bluzie która jest dobrze rozciągnięta albo w szerokiej koszulce no w końcu chodze po domu a jak wychodzę to ubieram sie tak by nie widziała
Stary 2013-03-04, 08:20   #1959
madi82
Zakorzenienie

i, że tato też się nie wysypał...nieźle...

28.07.2013r.
Stary 2013-03-04, 08:24   #1960
shestiger
Rozeznanie

Cytat:
tata sam się jej boi
Stary 2013-03-04, 08:26   #1961
czarownica1
Zakorzenienie

Dzień dobry

niewiele do czytania było dziś z rana, ale przecież wiosnę już czuć

Rockyyy, zmartwiłaś mnie, ale doczytałam, że złe minęło. Obserwuj się, a najlepiej mimo wszystko skontaktuj się z lekarzem
Ewusia, ślicznie wyglądasz!
Shestinger, współczuję Ci sytuacji i trzymam kciuki, ale powiem Ci, że tak poważnej rozmowy nie przeprowadzałabym przez gg, skype. To tak poważny temat a komunikatory nie są dobrym miejscem do ich przeprowadzania, szczególnie gg. Ja bym mu nadal nieufała. Jeśli potrafił tak kłamać, to skąd pewność, że nie potrafi zagrać takiej skruchy? Wybacz, że piszę tak prosto z mostu. Życzę Ci jak najlepiej

----------
zjadłam owsiankę z różnymi dobrymi śmieciami, od rana już pracuję, a w między czasie mam ambitny plan: pranie kocy i narzut. Wywalę na słońce
Pojutrze Usg połówkowe i stres co raz większy, tym bardziej, że jak patrzę na Wasze brzuszki to mam nieustająco wrażenie, że mój stoi w miejscu. Zdjęcia porobię po połówkowym.
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 08:27   #1962
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
tata sam się jej boi
to macie taka domowa terrorystkę :/

PS. A jak traktuje Marikę?

28.07.2013r.
Stary 2013-03-04, 08:28   #1963
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Na wasze szczęście ja się ciągle trzymam
Taki Was zaszczyt kopnął
Cytat:
Wiesz... niektórzy umieją trzymać tajemnicę
Np. u mnie w rodzinie Mama, tata, siostra i brat znają płeć naszego Dziecka i też się nie wygadali
Ale jakby powiedzieli mojej najmłodszej siostrze to nie było by tajemnicy

Mały
Stary 2013-03-04, 08:31   #1964
Oliath
Zakorzenienie

Heloou

Nie cytuje, bo czytalam na raty

- kto pierze czarne i wychodza zacieki - polecam prac tylko w plynach do czarnych, i to tych drozszych - sa wydajne i PIEKNIE pachna, przywracaja kolor (sprawdzilam )
- kto dzis wizytuje, przede wszystkim POLOWKOWO - za zdrowie maluszkow i objawienia plci
- Shestiger proszona o konkretniejsza opowiesc (my sie tu zamartwiamy o Ciebie, a Ty rzucasz ogolnikami, niedobra Ty )
- laski na klubowych fotach najnowszych - . Zloto dla Domciatka za galerie brzuszkowa , Ewusia jakie cudne wlosy
- Rocky nastraszylas mnie

U mnie tak:
- Lili kopie jak dzika i "odpukuje" do mnie tam, gdzie ja do niej pukne (prowadzimy pierwsze dialogi na migi )
- Wczoraj pracowicie obfotografowalam ciuszki, ktore bede wystawiac na All, i mam cudne firmowe sukienki na zbyciu - Atmosphere, Wallis, Camaieu - odcinane pod biustem i wlasciwie nowe, rozmiary od 40 do 44, nie moje, ale po mojej inspekcji, praniu i prasowaniu - jakby ktora byla ciekawa/zainteresowana, to wrzuce foty albo linka do aukcji gdy juz wystawie Nie sa typowo ciazowe, ale na nasze wiosenne/ letnie brzusie beda akurat - no i pozniej tez posluza
- SLONECZKO SWIECI, badylki mi odzywaja na parapetach

Z cyklu PYTANIE NA SNIADANIE:

1. Czy juz rozwazalyscie zaplacenie w Waszym szpitalu prywatnej poloznej za asyste i opieke przy porodzie (Wro: jakies 6 stowek) i co o tym myslicie?
2. Do mam, ktore juz maja dzieci: Czy starze dziecko dostanie u Was prezent "od malenstwa" w dniu porodu/ dzien po?
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 08:31   #1965
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
zjadłam owsiankę z różnymi dobrymi śmieciami, od rana już pracuję, a w między czasie mam ambitny plan: pranie kocy i narzut. Wywalę na słońce
Pojutrze Usg połówkowe i stres co raz większy, tym bardziej, że jak patrzę na Wasze brzuszki to mam nieustająco wrażenie, że mój stoi w miejscu. Zdjęcia porobię po połówkowym.
O tak... owsianka to jest coś co zaraz sobie ugotuję na śniadanko ))

Co do brzuszka, to mój bardzo długo stał w miejscu, ale ostatnio coraz go więcej Nawet Tż w końcu zauważył, że chyba mi brzuch urósł... co nie zmienia faktu, że cały czas widzę swoje stopy
(gdzieś czytałam w opisie tygodni, że mam uważać, żeby się nie potknąć, bo to jest łatwiejsze teraz gdy tych swoich stóp nie widzę)

Mały
Stary 2013-03-04, 08:35   #1966
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Na wasze szczęście ja się ciągle trzymam
Taki Was zaszczyt kopnął

Wiesz... niektórzy umieją trzymać tajemnicę
Np. u mnie w rodzinie Mama, tata, siostra i brat znają płeć naszego Dziecka i też się nie wygadali
Ale jakby powiedzieli mojej najmłodszej siostrze to nie było by tajemnicy
Najmłodsza poprostu chciałaby sie podzielić Waszym szczęściem:P

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Heloou

U mnie tak:
- Lili kopie jak dzika i "odpukuje" do mnie tam, gdzie ja do niej pukne (prowadzimy pierwsze dialogi na migi )
- Wczoraj pracowicie obfotografowalam ciuszki, ktore bede wystawiac na All, i mam cudne firmowe sukienki na zbyciu - Atmosphere, Wallis, Camaieu - odcinane pod biustem i wlasciwie nowe, rozmiary od 40 do 44, nie moje, ale po mojej inspekcji, praniu i prasowaniu - jakby ktora byla ciekawa/zainteresowana, to wrzuce foty albo linka do aukcji gdy juz wystawie Nie sa typowo ciazowe, ale na nasze wiosenne/ letnie brzusie beda akurat - no i pozniej tez posluza

1. Czy juz rozwazalyscie zaplacenie w Waszym szpitalu prywatnej poloznej za asyste i opieke przy porodzie (Wro: jakies 6 stowek) i co o tym myslicie?
2. Do mam, ktore juz maja dzieci: Czy starze dziecko dostanie u Was prezent "od malenstwa" w dniu porodu/ dzien po?
Oliath, wrzuć linka do aukcji

Ja się bardzo zastanawiam nad położną, taka tylko dla mnie...przynajmneij miałabym pewność, że jak coś to mogę na nią liczyć....
A Ty Oliath zdecydowałaś gdzie będziesz rodzić, tzn w którym szpitalu?

28.07.2013r.
Stary 2013-03-04, 08:35   #1967
katarzynkajg
Zadomowienie

Dzień Dobry

Obudziło mnie dziś piękne słoneczko ach aż sie chciało wstawać , co prawda jest mrozik na dworze ale te słońce rekompensuje wszystko

Witam się dziś w 24 tygodniu ciąży!!!!

Trzymam kciuki za dzisiejsze mamusie które wizytują

Cytat:
Napisane przez Adriana07;39569424
A tak w ogóle to zaczynam dzisiaj [SIZE=5
22[/SIZE] tydzień . Uciekam spać bo padam na twarz po tych kąpielach dzisiejszych. Buziaki i kolorowych snów
za wiek

Cytat:
Dzień dobry
Chciałam się tylko przywitać Oczywiście trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty I proszę też dla nas, bo mamy połówkowe Może dowiemy się jaka płeć

Miłego dnia życzę
Zaciśnięte

Shestiger kochana ciesze się że wszystko zmierza w dobrym kierunku ale z doświadczenia ci radze bądź ostrożna, to że teraz Tż wykazuje skruchę i chęć poprawy nie oznacza że tak na prawdę jest, może chce cię tylko udobruchać a za jakiś czas wszystko wróci na poprzedni tor.
Ja bym go troszkę potrzymała na dystansie.
Oby wam się wszystko ułożyło, trzymam mocno za was kciuki

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 08:38   #1968
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie tak:

Ale masz grzeczną córcię w brzuszku Mój Dzidziol nie chce ze mną w ten sposób rozmawiać
Kopie jak mu się podoba

Co do pytań na śniadanie
1. Ja nie opłacam po pierwsze i tak mnie nie stać po drugie, wiem z relacji, że u mnie w szpitalu taka położna nie jest potrzebna
2. Nie do mnie pytanie, ale myślę, ze warto, bo zawsze miło dostać prezent a już od młodszej siostrzyczki to w ogóle
Hm... myślę, że fajnym rozwiązaniem było by tez zabrać starszaka do sklepu i pozwolić wybrać mu coś od niego specjalnie dla Maluszka

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Cytat:
Najmłodsza poprostu chciałaby sie podzielić Waszym szczęściem:P
Każde wytłumaczenie jest dobre he he he
Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Dzień Dobry

Obudziło mnie dziś piękne słoneczko ach aż sie chciało wstawać , co prawda jest mrozik na dworze ale te słońce rekompensuje wszystko

widzę po emotkach, że Ci dobrze z tą myślą

Mały
Stary 2013-03-04, 08:42   #1969
shestiger
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Shestinger, współczuję Ci sytuacji i trzymam kciuki, ale powiem Ci, że tak poważnej rozmowy nie przeprowadzałabym przez gg, skype. To tak poważny temat a komunikatory nie są dobrym miejscem do ich przeprowadzania, szczególnie gg. Ja bym mu nadal nieufała. Jeśli potrafił tak kłamać, to skąd pewność, że nie potrafi zagrać takiej skruchy? Wybacz, że piszę tak prosto z mostu. Życzę Ci jak najlepiej
Ja nie napisałam, że już mu wybaczyłam, nic z tych rzeczy. Po prostu nie umię się gniewać a na zaufanie musi sobie zapracować. Miło patrzeć jak się ogarnia i stara, cały czas trzymam rękę na pulsie
Wiem, że komunikatory nie są dobrą metodą ale nie potrafiłabym czekać tydzień a z 2 stronyprosto w oczy to może ciężko by mu było o tym mówić a tak dochodzimy do jakiegoś porozumienia.

Cytat:
to macie taka domowa terrorystkę :/

PS. A jak traktuje Marikę?
Terrorystkę może nie, tylko to Ona zawsze ma racje nawet jak jej nie ma i to ona nosi spodnie (bynajmniej tak myśli hihi) Z młodą się bawią itd właściwie jak wczoraj gadałam z tż tyle czaasu sama ją brała do innego pokoju i się bawili żeby nam nie przeszkadzać tylko wyjade mi się biorąc pod uwagę 1 moją ciąże że ona ciąże traktuje jak zło najgorsze i wgl

Cytat:
Heloou
- Shestiger proszona o konkretniejsza opowiesc (my sie tu zamartwiamy o Ciebie, a Ty rzucasz ogolnikami, niedobra Ty )
A ja myślałam że już się bardzo rozpisałam oO to co jeszcze dopisać??
U mnie tak:
To tak jak moje maleństwo

Nie rozważałam prezentu dla Mariki, właściwie na ile 3 latek rozumie że będzie siostra/brat? Młoda czasem przychodzi pogłaskać brzuchek i jej wtedy mówię kto tam mieszka itd.

katarzynkajg - ja go trzymam na dystansie, u mnie brak zaufania będzie widoczny jak będzie chciał mnie pocałować czy coś bo będę się blokować. Bo zagadywał potem dla zartu o jakiegoś buziaka to mu powiedziałam ze może malutkiego w policzek na początek. Nie mówiłam mu tego żeby się mścić czy coś tylko na samą myśl o jakimś zbliżeniu moje ciało zrobiło reakcję obronną. Będzie musiał nad tym popracować zresztą sam powiedział ze nie chce żadnej taryfy ulgowej z mojej strony

Edytowane przez shestiger
Czas edycji: 2013-03-04 o 08:45
Stary 2013-03-04, 08:42   #1970
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Hej dziewczyny Zaraz jedziemy odwieźć teściową do szpitala, więc będzie spokój przez jakieś 3 dni :P
She - powodzenia!
Margosia - ja nie widzę moich stóp, mimo, że w talii mam 75 cm, ale to chyba ze względu na małe stopy

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 08:43   #1971
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Co do pytań na śniadanie
1. Ja nie opłacam po pierwsze i tak mnie nie stać po drugie, wiem z relacji, że u mnie w szpitalu taka położna nie jest potrzebna
2. Nie do mnie pytanie, ale myślę, ze warto, bo zawsze miło dostać prezent a już od młodszej siostrzyczki to w ogóle
Hm... myślę, że fajnym rozwiązaniem było by tez zabrać starszaka do sklepu i pozwolić wybrać mu coś od niego specjalnie dla Maluszka

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

widzę po emotkach, że Ci dobrze z tą myślą
Co do pytań podpisuję sie pod tym co Margosia naskrobała

A jak jest mi baaardzo dobrze, słońce działa cuda mam tyyyyle energii że starczy dla każdego

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
Stary 2013-03-04, 08:44   #1972
czarownica1
Zakorzenienie

Oliath:

tak, rozważam opłacenie położnej, ewentualnego 1 osobowego pokoiku, tak by Tż bez skrępowania mógł być przy mnie cały czas. Tyle, że ja jeszcze nie wiem, gdzie będę rodzić W jednym z niedalekich szpitali na peryferiach położna asystuje za 400 zł bodajże, tyle wiem tymczasowo
nie posiadam starszych dzieci, ale pewnie bym takowy prezencik naszykowała
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 08:44   #1973
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Byłam dzisiaj na basenach termalnych, wypluskałam się i plecki mnie już tak nie bolą
A tak w ogóle to zaczynam dzisiaj 22 tydzień . Uciekam spać bo padam na twarz po tych kąpielach dzisiejszych. Buziaki i kolorowych snów
W ciąży można kąpać się w basenach termalnych? Chyba nie ryzykowałabym, bo taka ciepła woda to idealne środowisko do rozwoju bakterii.

Cytat:
Dzień dobry

Miłego dnia życzę

Cytat:
Hejoo to piszem dalej co się dzieje

Niestety nie, należę do osób które nie potrafią nic ukrywać. Taka już jestem ale nie żałuję tej decyzji bo przyniosła zamierzony efekt ale o tym poniżej

Zaczyna się układać

Nie przez gg niestety. Tłumaczył że poczatkowe ściemy były dlatego że stwierdził że taka kobieta jak ja nie będzie chciała gadać z takim zwykłym człowiekiem jak on (chodziło mu o mój fotomodeling, chociaż ja nigdy w życiu z siebie lepszej nie robiłam to jemu sie tak wydawało)
Potem nabłądził u bratów itd bo żeby nie wyglądało że to krótki związek i mieszał im z jakąś inną Dominiką z którą kiedyś tam był.
Mówiłam że miał wiele okazji aby wszystko wyjawić, stwierdził że ciężko przychodzi mu przyznanie się do błędu (jak każdemu) i że kłamstwo ciągnie kolejne. Stwierdził że będzie o mnie i dzieciątko walczyć aby odzyskać zaufanie itd. Wtedy jeszcze tak z przymróżeniem oka to czytałam bo pisać można wiele. Wczoraj jednak zrobiliśmy wideo rozmowę na skype co by Marika mogła z nim pogadać bo tęskni i już na dzień dobry widziałam że jednak do niego dotarło, że na pewno nie spał i płakał sporo. Mała sobie pogadała i my zaczeliśmy ( starałam się robić dobrą minę do złej gry ale On i tak mnie zna i nawet po głosie wiedział co i jak)
I tak sobie gadalimy o dupie marynie, że tak powiem (co już było oznaką ruszenia w przód bo zwykle to ja podtrzymywałam rozmowę itd a tu sobie gadaliśmy luźno o różnych rzeczach).------ AHH! Przegapiłam coś - wcześniej wczoraj jak na gg pisał to napisał mi że chciał mi się oświadczyć na następny weekend jak przyjedzie ale teraz to poczeka aż mu zaufam. ------
Rozmawiałam z nim gdzieś od 16-17 do blisko 22-23 dokładnie nie pamiętam. Czas uciekał nam przez palce, małymi krokami doszliśmy do tego ważnego tematu, cały czas obserwowałam jego oczy, które nabierały łez (chociaż starał sie maskować) i na jego koszulkę bo było widać jak przyśpiesza mu oddech i że ściska go od środka. Mówił że zrobi wszystko by to odbudować i że sie nie podda bo nas bardzo kocha a to co zrobił tego nie pokazało i że nie zasługuje na tą sytuację, że się nami zaopiekuje, oczywiście nie będzie przy mnie palił i koniec z przesiadywaniem przed kompem (na takie rzeczy odpowiadałam mu ze zobaczymy bo to tylko wyjdzie w praniu). Pytał się o maleństwo i jak to wygląda w USC więc mu opowiadałam bo już raz to robiłam i wiedziałam, spytał się czy dziecko będzie mogło mieć jego nazwisko, chwile pomyślałam i mówię mu że tak, strasznie go to ruszyło i skończył zdanie "bo chciałbym żebyś i ty je miała kiedy wszystko naprawie".

Ogólnie się bardzo zdziwiłam bo zawsze był zamknięty w sobie i mało gadał o uczuciach i odczuciach a tutaj rozmawial ze mną otwarcie o wszystkim i wcale tego z niego nie wyciągałam tylko robił to On sam.
Powiedział mi też że w ten poniedziałek co jechaliśmy wcale szef na niego nie czekał tylko uciekł szybko bo nie był w stanie mnie wsadzić do busu bo się rozklejał i czuł się bezsilny bo nie tak miało być w górach, nie to mi obiecał i wiedział że mnie zawiódł. Stał na jakimś parkingu i patrzał jak mój bus odjeżdżał.

Wiem że okropnie się rozpisałam ale jesteście ze mna od początku tej całej akcji więc uważam że trzeba wam napisać co się teraz dzieje
A co do mojego maluszka to wczoraj było coś Dziwnego, kiedy gadalam z nim na skype zaolało mnie podbrzusze wiec zaczęłam masować i potem od góry ręką przejechałam a maluszek jakby byl mega bliziutko bo jakbym poczuła opór jego rączki czy nóżki która przesuwała moją rękę aż podskoczyłam bo takie wyraźne rzeczy czułam koło 7-8 miesiąca
Wiesz, życzę Ci z całego serca jak najlepiej, to co piszesz za różowo wygląda. Ludzie nie zmieniają się z dnia na dzień o 180 st. A wszystko o czym piszesz idealnie wpasowuje się w obraz igrania na czyiś uczuciach i mówienia dokładnie tego co druga strona chce usłyszeć (zwłaszcza "miałem oświadczyć Ci się w przyszły weekend").
Naprawdę ze względu na Ciebie mam nadzieję że się mylę.

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
fajna sesja i powiedz mi ile masz lat, bo wyglądasz strasznie młodo. Zreszta wszystkie wygladacie bardzo młodo laski.

W Krakowie w zoo jeszcze nie byłam.. ale od Krakowa to juz mam sporą przerwę. Więc nastepnym razem zoo bedzie w punkcie programu zwiedzania. Tym bardziej że mąż w Krakowie jeszcze nie był, więc dodatkowy pretekst.:P
To zapraszamy Co prawda dawno nie byłam, ale wydaje mi się że ZOO Oliwskie jest dużo fajniejsze

A gdzie można Wasze zdjęcia pooglądać?

Dzisiaj siedzę w domu, bo zasmarkana jestem i mnie boli głowa

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 08:45   #1974
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość

Dzisiaj siedzę w domu, bo zasmarkana jestem i mnie boli głowa
Zdrówka

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
Stary 2013-03-04, 08:46   #1975
ona8686
Zakorzenienie

Dzien dobry

Cytat:

Cytat:
Hej dziewczyny!Witam się w 17 tygodniu! .

Cytat:

Cytat:

1. nie opłacam poloznej, bo nie wiem czy trafie do szpitala, w ktorym chce rodzic. Jak bedzie szybka akcja to jednak trzeba bedzie wybrac ten blizej. A poza tym, szkoda mi pieniazków i uwazam, ze zadaniem polozenej jest pomoc gdy pacjent tego potrzebuje

2. Bardzo fajny pomysł

Cytat:
Dzień dobry

Miłego dnia życzę
za maluszka
i dla innych mam wizytujacych dzisiaj takze

Cytat:

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 08:46   #1976
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień Dobry

Trzymam kciuki za dzisiejsze mamusie które wizytują

za wiek

Zaciśnięte

Shestiger kochana ciesze się że wszystko zmierza w dobrym kierunku ale z doświadczenia ci radze bądź ostrożna, to że teraz Tż wykazuje skruchę i chęć poprawy nie oznacza że tak na prawdę jest, może chce cię tylko udobruchać a za jakiś czas wszystko wróci na poprzedni tor.
Ja bym go troszkę potrzymała na dystansie.
Oby wam się wszystko ułożyło, trzymam mocno za was kciuki
24 już, ale zleciało

28.07.2013r.
Stary 2013-03-04, 08:47   #1977
mela1234
Zakorzenienie

Witam z rana
Jejku jakie piękne słonko dziś świeci

Wygoniłam dziś kozę na dwór to stanęła w tym słońcu i pyszczek opalała bo aż oczy przymknęła i tak stała parę minut. Widać każdy tego potrzebuje.

Ja dziś zaczynam 20 tydzień (aczkolwiek wg USG zaczęłam go w pt).
Trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze i za shestiger żeby ci się dobrze ułożyło. Niestety męskie łzy do mnie nie przemawiają więc uważaj na siebie i dzieci. No za dużo w życiu przeszłam.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 08:47   #1978
Oliath
Zakorzenienie

Jak sie rozkrecily od rana

Joan, na Kamienskiego i rozmawialam wczoraj z mezem nt. poloznej i w sumie chcialabym. Sporo kasy, ale choc mialam przecietnie trudne porody, panicznie bojam sie trzeciego (za pierwszym nie wiedzialam, o co kaman, za drugim dalam sobie wmowic, ze bedzie latwiej, teraz wiem tylko, ze do szpitala pojade jak najpozniej sie da , zeschizowana na maksa )

WRZUCE LINKA, tylko jeszcze opisy troche tego jest

Margosia - racja z prezentem DLA Lilo
U nas Lala dostanie od Lilo konika wymarzonego Real Fur, interaktywnego od Hasbro.
Masakra cenowa, ale Lala ma dwie skarbonki i biedactwo od pol roku ciula na tego zrebaka, i uciulala 24 pln dopiero, moje skarbiatko
Maz przywiezie konika do szpitala i schowamy pod lozkiem, a potem Lala dostanie na odwiedzinach

Shestiger, ale falstart zrobilam, Ty w miedzyczasie wszystko opisalas obserwuj obserwuj, ale ciesze sie z finalu
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2013-03-04 o 08:49
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 08:49   #1979
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie napisałam, że już mu wybaczyłam, nic z tych rzeczy. Po prostu nie umię się gniewać a na zaufanie musi sobie zapracować. Miło patrzeć jak się ogarnia i stara, cały czas trzymam rękę na pulsie
Wiem, że komunikatory nie są dobrą metodą ale nie potrafiłabym czekać tydzień a z 2 stronyprosto w oczy to może ciężko by mu było o tym mówić a tak dochodzimy do jakiegoś porozumienia.

Terrorystkę może nie, tylko to Ona zawsze ma racje nawet jak jej nie ma i to ona nosi spodnie (bynajmniej tak myśli hihi) Z młodą się bawią itd właściwie jak wczoraj gadałam z tż tyle czaasu sama ją brała do innego pokoju i się bawili żeby nam nie przeszkadzać tylko wyjade mi się biorąc pod uwagę 1 moją ciąże że ona ciąże traktuje jak zło najgorsze i wgl

Nie rozważałam prezentu dla Mariki, właściwie na ile 3 latek rozumie że będzie siostra/brat? Młoda czasem przychodzi pogłaskać brzuchek i jej wtedy mówię kto tam mieszka itd.

katarzynkajg - ja go trzymam na dystansie, u mnie brak zaufania będzie widoczny jak będzie chciał mnie pocałować czy coś bo będę się blokować. Bo zagadywał potem dla zartu o jakiegoś buziaka to mu powiedziałam ze może malutkiego w policzek na początek. Nie mówiłam mu tego żeby się mścić czy coś tylko na samą myśl o jakimś zbliżeniu moje ciało zrobiło reakcję obronną. Będzie musiał nad tym popracować zresztą sam powiedział ze nie chce żadnej taryfy ulgowej z mojej strony
i nie daj się She...przekupić na pierścionek....w sumei po co mówił, że się chciał zaręczyć...niech to zrobi z zaskoczenia a nie...uprzedza fakty....

28.07.2013r.
Stary 2013-03-04, 08:50   #1980
Adriana07
Rozeznanie

GG do Adriana07

Słoneczne Dzień dobry Mamusie
Zjadłam maślana bułę z malinowym dżemorem popijam inkę i chyba pójdę na spacerek takie u nas słonko od rana że się w domu siedzieć nie chce
Cytat:
Dzień dobry

Miłego dnia życzę
Trzymam mocno
Cytat:
Hejoo to piszem dalej co się dzieje

Niestety nie, należę do osób które nie potrafią nic ukrywać. Taka już jestem ale nie żałuję tej decyzji bo przyniosła zamierzony efekt ale o tym poniżej

Zaczyna się układać

Mam Wielka nadzieję, że wreszcie Ci się ułoży. Trzymam kciuki żeby wszystko dobrze się skończyło. Trzymaj rekę na pulsie bo jak to mówią ZAUFANIE DOBRA RZECZ A KONTROLA JESZCZE LEPSZA Miej oko na tego swojego faceta i nie daj się więcej. Mam nadzieję że nie będziesz musiała tego więcej przechodzić

Cytat:
Gratki
Cytat:
Heloou

Nie cytuje, bo czytalam na raty

- kto pierze czarne i wychodza zacieki - polecam prac tylko w plynach do czarnych, i to tych drozszych - sa wydajne i PIEKNIE pachna, przywracaja kolor (sprawdzilam )
- kto dzis wizytuje, przede wszystkim POLOWKOWO - za zdrowie maluszkow i objawienia plci
- laski na klubowych fotach najnowszych - . Zloto dla Domciatka za galerie brzuszkowa , Ewusia jakie cudne wlosy
- Rocky nastraszylas mnie

U mnie tak:

Zazdraszczam "rozmów" z maluszkiem
Co do położnej to nawet nie wiem jak to jest u nas w szpitalu, nie orientowałam się jeszcze ale ten mój szpital jest dosyć dziwny i pewnie patrzyli by na to jak na jakis wynalazek z kosmosu, że się babie we łbie poprzewracało

Uśmiech dziecka jest pierwszym owocem sensu ludzkiego istnienia.

Edytowane przez Adriana07
Czas edycji: 2013-03-04 o 09:06
Adriana07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości