Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 8 14,04%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 14 24,56%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI 1 1,75%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 8 14,04%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 12 21,05%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-03, 23:09   #4561
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Ash oni mi tu muszą cofnąć tę cukrzycę bo ja od tego jedzenia oszaleje! Dziś była woda ze szczawiem - że niby szczawiowa...jasne...
Masakra
Aaś walcz i trzymaj się!

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Czy ja Wam już opowiadałam o nieogarnieciu mojej ginki?? Ogólnie chodzę do niej do Medicoveru i wszystkie badania i całą historę moją ma w kompie..

4 wizyty temu (jakaś 3 wizyta):
W trakcie wizyty.. Ja się pytam czy ja nie powinnam mieć skierowania na toxo, i inne takie badania?? bo to już 4 miesiac ciąży... Ginka sie patrzy w system.. A faktycznie nie miała pani.. No to tak wypiszę skierowanie..

3 wizyty temu (jakaś 4 wizyta):
Przychodzę na wizytę przeziębiona.. Ginka się pyta jak się czuje itp.. Mówię jej ze jestem przeziębiona...Ona - czy jestem na zwolnieniu czy pracuje..(Ja sobie myśle, że jakbym była to przecież ona by mi wypisała..) Mówię, że nie.. Ona wypisuje mi zwolnienie.. Daje mi skierowanie na toxo, morfo USG itp...

2 wizyty temu(jakaś 5 wizyta):
Babka się mnie pyta jak się czuje itp...
Potem badanie pyta się czy byłam przeziębiona czy mi się udalo uniknąć? (Sama mi zwolnienie wypisywała)..
Potem się mnie pyta czy czytałam wyniki badań które mi zleciła... i czy ona nie miała do nich uwag?? (Załamka) Mówię, ze czytałam bylo ok..

1 wizyta temu(jakaś 6 wizyta):
Wchodzę, babka się pyta w jakiej sprawie przyszlam.. Ja już totalna załamka bo to już jakaś 6 wizyta w trakcie ciąży u niej...Mówię, że na kontrolę..
OMG! Nie wierzę w to co czytam
Pewnie między wizytami ma chwilę wolnego, to mogłaby chociaż zajrzeć do kompa i zobaczyć który raz u niej będziesz itd.

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Wielkanoc idzie. Zastanawiałyście się już w co się ubierzecie? Ja chyba będę musiała czegoś poszukać i kupić, bo już w mało co wchodzę
Jeszcze się nad tym nie zastanawiałam

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
tablet fajna sprawa do podczytywania
Do czytania ok, ale wkurza mnie pisanie na nim Ale jak nie będzie innej opcji z dostępem to sieci to będziemy musieli się zaprzyjaźnić

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Jenny jesteś niezastąpiona

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
AAAAAAAa my mamy dzisiaj 100dniókę

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
aha! przyszła moja mura ale stelaż jeszcze w drodze, więc obfocę w całości... chociaż przypuszczam, że będzie to dopiero w następny weekend, bo wieczorami nie mam siły na zabawę z aparatem, a mam zamiar wyzdrowieć jeszcze jakoś i do roboty iść... no w każdym razie mój kolor atlantic slice jest śliczny! taki pozytywny!
Super!
To teraz czekamy na foty

---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ----------

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
ah, witam w 32 tc

---
Zostało mi 10 stron, ale nie mam już siły nadrabiać. Jak dobrze pójdzie to czeka mnie pobudka ok 6:30 i mamy napięty grafik. Będę podczytywać. Do usłyszenia!

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2013-03-03 o 23:24
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 23:13   #4562
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Puściła mi się przed chwilą krew z nosa. I to tak, że zanim zdążyłam przejść do łazienki po chusteczkę, to mi po brodzie leciało. Na szczęście po chwili przeszło.

A tak z pozytywnych tematów, to dzisiaj tż mi powiedział, że jestem jego skarbonką. Patrzę na niego oczekując ciągu dalszego, bo nie kumałam, ale się nie kwapił. Pytam dlaczego skarbonką... Odpowiedział, że dlatego, bo noszę jego skarb. Zrobiłam takie oczy... Na co musiał dorzucić 3 grosze: No chodź do mnie moja ŚWINKO skarbonko.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 23:17   #4563
JennyAniolek
Zakorzenienie

Nie wiem o której się jutro pojawię, więc założyłam już sondę z propozycjami z poprzedniej bo nowy wątek lada chwila

Zapraszam do głosowania
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2481360-glosowanie-882-660.jpg (31,6 KB, 0 załadowań)

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 23:22   #4564
joooasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Puściła mi się przed chwilą krew z nosa. I to tak, że zanim zdążyłam przejść do łazienki po chusteczkę, to mi po brodzie leciało. Na szczęście po chwili przeszło.

A tak z pozytywnych tematów, to dzisiaj tż mi powiedział, że jestem jego skarbonką. Patrzę na niego oczekując ciągu dalszego, bo nie kumałam, ale się nie kwapił. Pytam dlaczego skarbonką... Odpowiedział, że dlatego, bo noszę jego skarb. Zrobiłam takie oczy... Na co musiał dorzucić 3 grosze: No chodź do mnie moja ŚWINKO skarbonko.
dobrze, że juz jest OK...

no w sumie, to z tym skarbem to pewnie miał rację ale świnka skarbonka to już było mistrzostwo świata
do mnie ostatnio moja mama mówi z żartem "grubasie", spotykamy sie w kuchni, która jest dość ciasna, ja w ciąży, mama tez do chuderlaków nie należy, to się mnie pyta np. "no i gdzie się pchasz grubasie?" małż stwierdził, że on nie ma odwagi tak do mnie powiedzieć
za to nasz przyjaciel mnie ostatnio zaskoczył gdy się do nich wybraliśmy... wchodzimy do nich, a on do mnie "no cześć szczupła", mówię mu "no w końcu ktoś mi powiedział, że jestem szczupła", na co on: "pewnie wszyscy do Ciebie mowią grubasie, to ja tak dla równowagi Ci powiedziałem" no grunt to szczerość

idę spać... dobranoc

Jaś

Edytowane przez joooasia
Czas edycji: 2013-03-03 o 23:32
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 06:06   #4565
axella
Zakorzenienie

GG do axella

obudził mnie mega ból kości łonowej pokręciłm się,wstałam,przeszło...
i tyle by było ze spania

Dzień Dobry

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 06:22   #4566
humpback
Zakorzenienie

o ja! jest sonda i niedługo będzie nowy wątek głos oddany i dzień dobry wszystkim

teraz czas na szybkie nadrababianko

---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ----------

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
ide we wtorek robic specjalne badania z krwi i mocz czy nie ma bialka
oj mocno masz spuchnięte te kostki, powodzenia na badaniach

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
To ja tez Wam coś opowiem. Moja "znajoma" niedawno rodziła i jej mąż wziął aparat i narobił jej zdjęć a raczej jej krocza w momencie kiedy wychodziła główka:hah aha: najlepsze jest to że pokazywała te zdjęcia mojej siostrze (widok masakryczny) wszystko popękane itp jak sie później dowiedziałam zdjęcia zostały zrobine "na pamiątke" córeczce Czy to jest normalne. Ja myślałam ze sie przewróce jak sie o tym dowiedziałam
masakra ja bym nie chciała oglądać takich zdjęć, ani swoich, ani cudzych, ani tym bardziej jako dziecko tej pary

Cytat:
Zapomniałam poinformować, że dzisiaj zaczynamy 25 tc. No i chciałam jeszcze powiedzieć, że wczoraj oglądałam ten program Bosackiej i jak na razie to wieje nudą. I lekarz mnie bardzo wkurzał, wydawał mi się jakiś arogancki.
za 25t

Cytat:
ja jutro zaczynam 32 cholerka ale ten czas leci
za 32 t

---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ----------

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
babeczka mowila, ze wchodzi do sali, a tam w lozku porodowym chrapie facet. budzi go, a rodzaca z kacika wola "ciiii niech sie wyspi, bo na 7 idzie do pracy"

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
No właśnie co do wózków... kupujecie 4 kołowce czy 3 kołowce? Kusi mnie ta Mura 3 kołowa, ale nie wiem jak się prowadzi taki wózek... Któraś testowała ?
mi się 3kołowce bardziej podobają, i na razie je sobie oglądam.

---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ----------

Cytat:
uroczo

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
za to nasz przyjaciel mnie ostatnio zaskoczył gdy się do nich wybraliśmy... wchodzimy do nich, a on do mnie "no cześć szczupła", mówię mu "no w końcu ktoś mi powiedział, że jestem szczupła", na co on: "pewnie wszyscy do Ciebie mowią grubasie, to ja tak dla równowagi Ci powiedziałem" no grunt to szczerość
co też ludzie mają z tym mówieniem grubasie do ciężarnych
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 06:34   #4567
banka26
Zakorzenienie

dzieki dziewczynki a ja wstalam i mam ucho zatkane i troche pobolewa raz jedno raz drugie , lece do szkoly ...
ps. ale lecimy z tymi postami do 15 dojdziemy jak bedziemy takim tepem pisac hehehe
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-04, 06:38   #4568
axella
Zakorzenienie

GG do axella

mam kawkę i "francuskie tosty" z dzemkiem zostala mi godzina leniuchowania

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-04, 06:57   #4569
szczesliwa25
Rozeznanie

Dzień dobry,
zostało mi dokładnie 6minut leniuchowania więc oczywiście nie mogłam nie zajrzeć ;-)

happy - chciałam Ci podesłać na priv te fotki, ale nie znalazłam tam opcji 'załącznik' więc proszę wytłumacz mi gdzie to jest, albo podeślij jakiś adres email to wyślę tam

axella - niesamowicie pozytywny wózek, ja chyba aż tak zielonego nawet na ulicy jeszcze nie widziałam

Aah, witamy się dzisiaj w 27tc, cieszę się z każdego mijającego tygodnia, już mi brzuch przeszkadza.

I okazało się jakim okropnym ignorantem jestem, myślałam sobie, że po porodzie tak chwila moment brzuch wraca do normalnego rozmiaru, a tu się okazuje, że ten cały proces obkurczania macicy trwa tygodniami urodzę dziecko i jeszcze trochę będę wyglądała jakbym była w ciąży )
szczesliwa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 07:02   #4570
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
Dzień dobry,
zostało mi dokładnie 6minut leniuchowania więc oczywiście nie mogłam nie zajrzeć ;-)

happy - chciałam Ci podesłać na priv te fotki, ale nie znalazłam tam opcji 'załącznik' więc proszę wytłumacz mi gdzie to jest, albo podeślij jakiś adres email to wyślę tam

axella - niesamowicie pozytywny wózek, ja chyba aż tak zielonego nawet na ulicy jeszcze nie widziałam

Aah, witamy się dzisiaj w 27tc, cieszę się z każdego mijającego tygodnia, już mi brzuch przeszkadza.

I okazało się jakim okropnym ignorantem jestem, myślałam sobie, że po porodzie tak chwila moment brzuch wraca do normalnego rozmiaru, a tu się okazuje, że ten cały proces obkurczania macicy trwa tygodniami urodzę dziecko i jeszcze trochę będę wyglądała jakbym była w ciąży )
a wiesz,że ja też tak myślałam
myślałam że chlup-urodze i brzuch od razu sflaczeje i oglądając jakiś filmik z porodu miałam aką minę: jak się okazało,że jednak nie

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-04, 07:12   #4571
karolina2121
siedzę i myślę

Hej

Synuś głodna to matka musiała wstać coś zjeść
Dzisiaj w Rozmowach w Toku super temat : " Panicznie boję się gołębi "

Cytat:
dobrze, że juz jest OK...

no w sumie, to z tym skarbem to pewnie miał rację ale świnka skarbonka to już było mistrzostwo świata
do mnie ostatnio moja mama mówi z żartem "grubasie", spotykamy sie w kuchni, która jest dość ciasna, ja w ciąży, mama tez do chuderlaków nie należy, to się mnie pyta np. "no i gdzie się pchasz grubasie?" małż stwierdził, że on nie ma odwagi tak do mnie powiedzieć

idę spać... dobranoc

Mój mąż mówi do mnie gdy rozpycham się w kuchni, że wszędzie mnie pełno A mama żartobliwie grubasku
Stary 2013-03-04, 07:13   #4572
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
mam kawkę i "francuskie tosty" z dzemkiem zostala mi godzina leniuchowania
smacznego śniadanka i miłego leniuchowania
u mnie niebieskie niebo, więc aż chce mi się pracować

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
za 27t
Stary 2013-03-04, 07:18   #4573
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
smacznego śniadanka i miłego leniuchowania
u mnie niebieskie niebo, więc aż chce mi się pracować

za 27t
http://www.youtube.com/watch?v=WhGThSNQb7k słucham sobie i patrze na to niebieskie niebo...

idę sprzątać, zrobić makeup, i szykuję się do banku
tż ma 3dni wolnego a ja bym musiała popracować... a nic nie mam zrobione

Miłego dzionka laski!!

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-04, 07:19   #4574
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj w Rozmowach w Toku super temat : " Panicznie boję się gołębi "

ja tam nie cierpię gołębi i wystrzelałabym zarazę. no chyba że ktoś ma hodowlę ładnych gołębi, to mi nie przeszkadzają.
Stary 2013-03-04, 07:22   #4575
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:

ja tam nie cierpię gołębi i wystrzelałabym zarazę. no chyba że ktoś ma hodowlę ładnych gołębi, to mi nie przeszkadzają.
Ja też nie lubię... plączą się pod nogami.

Gdy oglądałam zapowiedź i pokazywali te babki zapłakane, panikujące i uciekające ze studia to myślałam, że im węża albo pająka pokazali ... a tu gołąb
Stary 2013-03-04, 07:24   #4576
metropolitan
Zadomowienie

hej dziewczęta

mam nadzieję, że u was wszystko ok, sorki, ale nie dam rady podczytać wszystkiego..

u mnie ok, ale wczoraj Blanka mi sie rzuciłła na brzuch i od tamtej pory mam wrażenie, że Kubuś się bardzo mało rusza. W tym tygodniu mam sie umówić na prenatalne, więc mam nadzieję, że się okaże, ze jest w porządku.
kupiłam Blance wczoraj taki żakiet w smyku :
http://www.smyk.com/cool-club-maryna...a-dla-dzieci-p
wygląda słodko w nim
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 07:25   #4577
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=WhGThSNQb7k słucham sobie i patrze na to niebieskie niebo...
mnie się już ta piosenka osłuchała, bo prawie non stop grają ją w radio jak siedzimy w pracy
Stary 2013-03-04, 07:26   #4578
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
a wiesz,że ja też tak myślałam
myślałam że chlup-urodze i brzuch od razu sflaczeje i oglądając jakiś filmik z porodu miałam aką minę: jak się okazało,że jednak nie
podobno brzuch obkurcza się szybciej, jeśli kobieta karmi piersią, bo przy karmieniu obkurcza się macica. Ja po miesiącu od cc nosiłam już dawne rurki, ale guzika jeszcze jakiś czas nie dopinałam. A zaraz po porodzie to wyglądałam, jakbym dalej w ciąży była, tylko nie tak zaawansowanej.
Stary 2013-03-04, 07:30   #4579
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Nowy tydzień ma przynieść piękną pogodę, ale na weekend ma się ponoć spieprzyć. Sobota i niedziela to nawet -5 stopni w dzień! Mam nadzieję, że synoptyk, który to widział był wczorajszy.
Dzisiaj rano włączyłam TV, trafiłam na prognozę i co? Ten tydzien ciepło, czego nie widzę bo za oknem było -3, ale po weekendzie może spaść nawet -12 czy -15 w nocy dopiero po 16 czy jakoś tak wiosna się rozwinie.

Cloche, bo ty chyba bardziej wtajemniczona jesteś w naturalne leczenie, sprawdziłaś coś na kaszel od rana normalnie jak gruźlik chodzę. Kaszlę i kaszlę, już prawie płuca wypluwam. Coś mi chyba tam siedzi, bo jak odkaszlnę to mam chwilę spokoju.
Inne dziewczyny jak macie sposoby to podajcie.

Zapisałam się na wizytę, niestety z kobiet jest tylko ta moja co zawsze, rano jeden lekarz Lipa (jakie nazwisko tak leczy, sole emskie to ja sama potrafię kupić bez recepty a mi zależy na osłuchaniu) i później też jakiś dyżurny bez zapisów ... no nic, postawię się, że od 2006 antybiotyku nie brałam i nie mam zamiaru tego zmieniać. No ale wtedy było prawie 39 i angina więc jak mus to mus.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-04, 07:32   #4580
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
ale wczoraj Blanka mi sie rzuciłła na brzuch i od tamtej pory mam wrażenie, że Kubuś się bardzo mało rusza. W tym tygodniu mam sie umówić na prenatalne, więc mam nadzieję, że się okaże, ze jest w porządku.
kupiłam Blance wczoraj taki żakiet w smyku :
http://www.smyk.com/cool-club-maryna...a-dla-dzieci-p
wygląda słodko w nim
mam nadzieję że z Kubusiem OK
a żakiecik cudny, Blanka musi w nim wyglądać przesłodko

Cytat:
Gdy oglądałam zapowiedź i pokazywali te babki zapłakane, panikujące i uciekające ze studia to myślałam, że im węża albo pająka pokazali ... a tu gołąb
przed wężami to ja bym uciekała albo stała sparaliżowana. przerażają mnie te gady
Stary 2013-03-04, 07:33   #4581
metropolitan
Zadomowienie

i jeszcze zachorowałam na te spodenki, ale już wczoraj stwierdziłam, że nie będę przeginać...
http://www.smyk.com/cool-club-spodni...a-dla-dzieci-p
Stary 2013-03-04, 07:38   #4582
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Inne dziewczyny jak macie sposoby to podajcie.
ja na gardło/kaszel z leków zażywałam syrop prawiślazowy i syrop z babki lancetowatej. one są bez recepty, te ziółka w ciąży są bezpieczne, jedyne co może szkodzić to minimalne ilości alkoholu jakie zawierają te syropy. choć mi gin powiedziała że to tyle co nic, i spokojnie można zażywać.
Stary 2013-03-04, 07:40   #4583
xal
Zakorzenienie

Cytat:
ja na gardło/kaszel z leków zażywałam syrop prawiślazowy i syrop z babki lancetowatej. one są bez recepty, te ziółka w ciąży są bezpieczne, jedyne co może szkodzić to minimalne ilości alkoholu jakie zawierają te syropy. choć mi gin powiedziała że to tyle co nic, i spokojnie można zażywać.
Znalazłam w necie info, że Hedelix ... podpytam lekarkę, jak przyjdę z listą wyboru i stanowczo odmówię antybiotyku to może coś mi doradzi co teraz brać.

Stary 2013-03-04, 07:42   #4584
metropolitan
Zadomowienie

ja piłąm mielone siemie lniane. I taki syrop drosetux, też można w ciąży, ale to chyba homeopatia jest.

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Cytat:
Znalazłam w necie info, że Hedelix ... podpytam lekarkę, jak przyjdę z listą wyboru i stanowczo odmówię antybiotyku to może coś mi doradzi co teraz brać.
xal nie zrozum mnie źle, ale jeśli masz zmiany na oskrzelach to przez odmowę antybiotyku możesz tylko sobie i dziecku zaszkodzić, antybiotyki można spokojnie brać w ciąży, tylko lekarz musi zapisać odpowiedni, a w tak późnej ciąży to już w ogóle. Ja brałam w obydwóch ciążach,m bo nie chciałam wylądować w szpitalu na zapalenie płuc
Stary 2013-03-04, 07:51   #4585
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
on ma gondolkę plastikową? znajomi mają podobną z firmy Lonex całkiem fajnie się prezentują te wózki ale mają średnio ładne koła
Z kołami u mnie nie ma problemu, jakoś zawsze byłam nietypowa baba i patrzyłam na funkcjonalność, jakość a na koniec wygląd. Jak kupowałam rower, to facet w sklepie zadał mi pierwsze pytanie "jaki kolor", na co ja mu opisałam parametry przerzutek, hamulców i takie tam, mina bezcenna Na koniec dodałam, że kolor jakiś ciemniejszy, bo po każdej kałuży go myć nie będę.

Stary 2013-03-04, 07:54   #4586
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, skończę go może jutro.

Pfff, dopiero 22, a Ty dobranoc.
to daj znać jak skończysz

noo takie dobranoc nie dobranoc - oglądałam w wyrku jeszcze Rodzinkę
Cytat:
Co do snów, to mi przedwczoraj się śniło, że siedziałam u koleżanki przodem do okna i tak słonko na mnie padało. Nie wiem czemu miałam odkryty brzuch i był... prawie przeźroczysty! Widziałam jak maluch wypycha stopki w brzuch, jak się kręci, jaką ma cieniuteńką skórkę, no i... miał siusiaka. Dzisiaj małż chodził i odliczał ile jeszcze do wizyty, pytam po co to liczy, a on na to, że chce w końcu zobaczyć siusiaka. Zaczęłam się śmiać, że ja już widziałam.
Wiesz co, nie zajarzyłam, że to sen i już kombinowałam, żeby też sprawdzić czy u mnie bedzie coś widać chyba mi mózg wyżarło
Cytat:
Nowy tydzień ma przynieść piękną pogodę, ale na weekend ma się ponoć spieprzyć. Sobota i niedziela to nawet -5 stopni w dzień! Mam nadzieję, że synoptyk, który to widział był wczorajszy.
no ja też mam taką nadzieję

Cytat:
No właśnie co do wózków... kupujecie 4 kołowce czy 3 kołowce? Kusi mnie ta Mura 3 kołowa, ale nie wiem jak się prowadzi taki wózek... Któraś testowała ?
ja nie prowadziłam takiego wózka ale z tego co widzę to mura 3 kołowa wygląda na najbardziej stabilną jeszcze

Cytat:
fakt, że tez dlugo nie byliśmy zdecydowani, ale ta Captiva nam się bardzo spodobała. W sklepie nowy egzemplarz 1400 zł... my kupujemy używkę za 800 zł (więc cena znośna). Z tego co widzę, jest ich malo na rynku i jeśli są w dobrej cenie (600-800 zł), to schodzą baaaardzo szybko... polowałam na nią trochę czasu jak ją znalazlam, to aż mi się humor poprawił
za wózek, ja trochę żałuję, że nie znalazłam naszego używanego, w naszym kolorze ale to było niemożliwe bo to nowa kolekcja w każdym razie co miałam pisać - widziałam ostatnio mochicana za 1100zł w którymś sklepie u nas, więc też spoko cena
Cytat:

Dobrze, że przeszło, weź rutinoscorbin!

A Twój mężo jest świetny

Cytat:
Też oglądałam zapowiedź i myślałam o pająkach - nie mów że to gołębie
Cytat:
xal nie zrozum mnie źle, ale jeśli masz zmiany na oskrzelach to przez odmowę antybiotyku możesz tylko sobie i dziecku zaszkodzić, antybiotyki można spokojnie brać w ciąży, tylko lekarz musi zapisać odpowiedni, a w tak późnej ciąży to już w ogóle. Ja brałam w obydwóch ciążach,m bo nie chciałam wylądować w szpitalu na zapalenie płuc
ja też zgodziłam się na antybiotyk bo bardziej bałam się, że mnie coś gorszego złapie

----

Cześć

Jaki piękny dzień Aż chce się żyć
Zaraz wskakuję pod prysznic, zjem coś i pędzę na zakupy

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 07:54   #4587
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Jak będzie coś się dziać to ja rozumiem, że antybiotyk wskazany, ale ta baba na byle kichnięcie daje antybiotyk, na katar mi dała kiedyś, bo jakby się miało przerodzić w zapalenie zatok to antybiotyk szybciej wyleczy Na zatoki to jeszcze jakoś rozumiem, no ale bez przesady.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-04, 07:57   #4588
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
i jeszcze zachorowałam na te spodenki, ale już wczoraj stwierdziłam, że nie będę przeginać...
http://www.smyk.com/cool-club-spodni...a-dla-dzieci-p
bardzo ładne
Stary 2013-03-04, 07:57   #4589
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
mnie się już ta piosenka osłuchała, bo prawie non stop grają ją w radio jak siedzimy w pracy
a ja słucham jej w kółko i jezcze mi się nie nudzi

Cytat:
podobno brzuch obkurcza się szybciej, jeśli kobieta karmi piersią, bo przy karmieniu obkurcza się macica. Ja po miesiącu od cc nosiłam już dawne rurki, ale guzika jeszcze jakiś czas nie dopinałam. A zaraz po porodzie to wyglądałam, jakbym dalej w ciąży była, tylko nie tak zaawansowanej.
ja spodnie nosze wszystkie z przed ciązy.. ale w bluzki żadne nie wchodzę.. teraz załozyłam bluzkę, marynarę i pod nia pas bo pól brzucha miałam na wierzchu

walnę herbatkę i czas spadać.. ale mam jeszcze godzinkę.dobry czas

zna się któraś na ogrodach/kwiatach/sianiu/sadzeniu różnorakich dziwactw na ogródku ?
bo jako,że mamy kawałeczek malutki trawniczka dla siebie to chciałam jakieś kwiatki.. no i wyczytałam,że w cienistym miejscu takim jak nasze to nie wielki wybór.. jedyne ładne kwiatuszki to smagliczka ale nawet jakby juz je siać to w tym roku nie wykwitną i pytanie:czy da się kupic już akie podrośnięte?? bo ja musze już znaczy jak już będzie ciepło ale chcę przynieść,zasadzić i mieć a nie czekać aż będzie kiełowac bo znajac moje szczescie sie nie doczekam

ZUZIAK 7.05.2013

Edytowane przez axella
Czas edycji: 2013-03-04 o 07:59
Stary 2013-03-04, 07:57   #4590
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Z kołami u mnie nie ma problemu, jakoś zawsze byłam nietypowa baba i patrzyłam na funkcjonalność, jakość a na koniec wygląd. Jak kupowałam rower, to facet w sklepie zadał mi pierwsze pytanie "jaki kolor", na co ja mu opisałam parametry przerzutek, hamulców i takie tam, mina bezcenna Na koniec dodałam, że kolor jakiś ciemniejszy, bo po każdej kałuży go myć nie będę.
Jeej gdzieś Ty odkopała tego posta
My w końcu nie poszliśmy oglądać tych wózków bo M. też stwierdził, że mu się nie podobają Tyle, że jak widać my nie mamy jakichś mega wymagań technicznych

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości