|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6
Cytat:
, serio fajne są te zwierzaki, chciałabym mieć kiedyś kozę ![]() ![]() |
|
|
|
|
#1982 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6
Cytat:
za koljene tygodnie
|
|
|
|
|
#1983 | |
|
Konto usunięte
|
Hej.
Dzisiaj wyprawiłam TŻa, ale już nie poszłam spać, taka piękna pogoda... Aż się nie chce ![]() Shestiger, powiem tylko, że słowa to mogą być piękne jak nie wiem, liczą się czyny. Płacz, teatrzyki i takie tam - ładnie, pięknie, ale ja bym czekała na konkrety. Cytat:
Do ubrań nie używam proszków już A nadal są zacieki. Zaraz idę do sklepu po sodę.2. Ja poproszę link 3. Nie, nie chcę położnej. Jak mi się uda, to będę rodzić w prywatnym szpitalu, a tam opieka jest bardzo dobra. Jak się nie uda i przyjdzie mi rodzić wcześniej - to będzie mi wszystko jedno, co ze mną, ważne będzie ratowanie dziecka. |
|
|
|
|
#1984 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Mamusie i Dzidziusie
![]() Jak się dzis spało? Co dobrego na śniadanko? Niech Was nie zwiedzie piękne słoneczko - na dworze jest minus 4 stopnie i trzeba skrobać szyby w samochodzie ![]() A więc zaczynamy kolejny tydzień pracy i wizazowania. Ja dziś zjadłam zestaw tradycyjny na śniadanie - kanapki z twarożkiem i dżemem jagodowym + kakao Zasłodzę dziś Tymoteuszka, nie ma co ![]() Cytat:
oczywiście trzymamy mocno zaciśnięte i czekamy na wieści ![]() Cytat:
ale ja się aktualnie kamufluje i odmładzam stylem, zawsze ubierałam się elegancko i mój TŻ twierdził, że wyglądam zbyt poważnie jak na swój wiek i moje ciuchy są babcine ![]() Cytat:
![]() mnie tez czas ostatnio bardzo szybko płynie, ale myślę, że powoli zacznie zwalniać wraz z pojawiającym się efektem wielorybka w III trymestrze ![]() Ja chodzę codziennie spać o 21, bo najzwyczajniej w świecie padam z nóg, wstaję przed 7, więc u mnie to tradycyjnie taka dawka snu ![]() Cytat:
To słońce pięknie świeci, ale oszukuje bo jest zimno na dworze, może później się rozciepli.
|
|
|
#1985 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nad położną się zastanawiam, ale decyzja jeszcze nie podjęta. Prezent do Maluszka jak najbardziej. Czytałam że to najlepszy sposób na wprowadzenia Maleństwa do życia starszego dziecka. W drugą stronę nie myślałam, ale to bardzo fajny pomysł dziękuje
|
|
#1986 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak się ostatni raz mierzyłam w najszerszym miejscu to miałam 96cm... a brzuchol moim skromnym zdaniem trochę się wysunął do przodu więc będzie pewnie koło setuni (nie mam miarki)Hm... trzeba jakoś żyć mając kajaki zamiast stóp Cytat:
za tydzień ![]() "Kozie też należy się" Cytat:
), że spełniacie jej Marzenie, tym bardziej, że tak pieczołowicie zbiera na niego pieniążki... I w ogóle za to, ze tak dzielnie zbieraBardzo mi się podoba Twoje podejście do wychowania Dziewczynek, mam nadzieję, ze u nas będzie choć trochę podobnie I nie zagubimy gdzieś po drodze naszych ideałów ![]() A co do porodu, to bardzo się cieszę, ze nie wiem co mnie czeka- to naprawdę uspokaja
|
|
#1987 |
|
Zadomowienie
|
Witam się porannie
U mnie znów piękne słoneczko za oknem Tak więc znów wybyję na cały dzień ![]() Obiadek męża też na szybko (ziemniaczki, jajeczko sadzone i maślanka) więc mogę buszować po łonie natury ![]() Wczoraj byliśmy u kuzynki męża i wróciliśmy z całym obładowanym samochodem rzeczy dla maleńkiej, wielka torba ubranek, leżaczek, chodzik, mata do zabawy materacu do łóżeczka nie używała bo miała 2 tak więc też już mamy z głowy Jestem mega zadowolona bo trochę wydatków nam odpadło i możemy kupić inne troszkę lepsze rzeczy Nianię angelcare aaaaaa.... Dziewczyny gratuluję kopniaczków Moja córcia coś leniwa od wczoraj, wciągu całego dnia uraczyła mnie aż 3 kopniakami ![]() dobra uciekam i postaram się być wieczorakiem ![]() za wizyty
|
#1988 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mela
kozuche masz Cytat:
to mi sie tez nie spodobalo i walnelo po oczach - mialem sie oswiadczyc, ale teraz to poczekam..Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39571865] 1. Piorę w płynie do czarnego Do ubrań nie używam proszków już A nadal są zacieki. Zaraz idę do sklepu po sodę.2. Ja poproszę link 3. Nie, nie chcę położnej. Jak mi się uda, to będę rodzić w prywatnym szpitalu, a tam opieka jest bardzo dobra. Jak się nie uda i przyjdzie mi rodzić wcześniej - to będzie mi wszystko jedno, co ze mną, ważne będzie ratowanie dziecka.[/QUOTE] 1. A to juz nie wiem, moze Ci rzeczywiscie jakis proszek utknal w rurkach doprowadzajacych 2. Oki ![]() 3. W apogeum zeschizowania na poczatku ciazy tez juz oblookalam prywatne kliniki - no ale w dolnoslaskim brak, wiec moja desperacja musialaby mnie doprowadzic do tesciow do Trojmiasta i bym rodzila w Gdansku w takim wypadku - a to daleko jednak ![]() Nie martw sie, NIE bedziesz rodzic wczesniej
|
|
#1989 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia, ja zjadłam o 8 owsiankę, ale wcześniej 2 kawałki grahamki z twarogiem. Chcę się przerzucić na owsiankę z rana przynajmniej na jakiś czas, bo po porodzie nie spojrzę przez najbliższe 10 lat na twaróg
------------ wysieję dziś rzeżuchę
|
|
|
|
#1990 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz leci już z górki Cytat:
Pytałam Gina mojego o to bo już dawno chciałam jechać ale się bałam trochę powiedział że nie ma żadnych przeciwwskazań. Tylko żeby nie przesadzać jak ze wszystkim.
|
|
#1991 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1992 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I ile przepraszam masz lat? ![]() Na tym jednym zdjęciu naprawdę nie dałabym Ci więcej niż 16 ![]() Cytat:
Jak rozszerzymy Dzidziolowi dietę to razem będziemy wsuwać, chce czy nie chce tez będzie musiał polubić
|
|
#1993 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A co do rodzenia wcześniej - ja to niestety z uwagi na historię muszę wziąć pod uwagę, ale póki co jestem dobrej myśli i nastawiam się na lipiec A co do pralki - boję się, że tam coś trzeba będzie rozkręcać |
|
|
|
|
#1994 |
|
Zakorzenienie
|
Ok idę sobie
![]() Odbiorę wyniki z labka (pies będzie miał spacer )kupię kiełbaskę i dziś jemy leczo na obiad
|
#1995 |
|
Rozeznanie
|
I na te konkrety też czekam dziewczyny
On mi mówi opowiada a ja tylko od niechcenia rzucam mu "zobaczymy" [Po prostu jestem dobrej myśli
|
|
|
|
#1996 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39572046]Ja po prostu chodzę do lekarza, który kieruje do prywatnego szpitala - za darmo ofkorz, na takie zabawy nie byłoby mnie stać
[/QUOTE] aaaaaaaaaaaaaaale masz fajnie Wklejam Wam moja wishlist :materac do lozeczka 89,00 70x130 posciel 270,00 do lozeczka i wozka + powloczki fotelik samochodowy 239,00 Multi A plus adaptery do wozka kosz do wozka 50,00 z atlantic enzo? torba do wozka 50,00 ? spiworek do wozka 100,00 jesienia? materacyk do wozka 30,00 KARUZELKA 120,00 Fisher Price - Rainforest polozna 600,00 ?? konik real fur dla Lali 350,00 ![]() RAZEM 1898,00
|
#1997 |
|
Zadomowienie
|
A więc tak pojechaliśmy wczoraj z Tż do Pani z ogłoszenia obejrzeć wózek.
A oto poniżej zaprezentuję co kupiliśmy ![]() Wszystko jest używane ale w dobrym stanie, jedynie co to bujaczek ma troszkę obdarty napis firmy ale to tylko mały szczegół który wogle nam nie przeszkadza. ![]() 1) Wózek Espiro Atlantic 2) Leżaczek bujaczek Fisher Price z wibracjami 3) Fotelik samochodowy tylko nie mogłam znaleźć identycznego, ale jest prawie identyczny tylko bez tego napisu i kolor inny bo czarny z maluśkim elementem czerwonego. Za taką cenę jaką Pani zaproponowała to brałam z pocałowaniem ręki Zdjęcia są pokazowe (ściągnęłam z internetu )
|
|
|
|
#1998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1999 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pytanie na śniadanie: 1. Nie zastanawiałam się nad tym, może na szkole rodzenia dowiem się wiecej jakie są zwyczaje w naszym szpitalu i wtedy pomyślę. 2. Tymoteuszek to nasz pierworodny, więc nie mam doświadczenia, ale uważam że to kapitalny pomysł i z tym prezentem od rodzeństwa dla Maluszka też świetny ![]() Gratulacje Dołączymy do Was tradycyjnie w środę ![]() Cytat:
No a te kanapki z twarogiem to juz tradycja
|
|
|
#2000 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a fotelik to jest wlasnie Multi A do Espiro Atlantic ?
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-03-04 o 09:16 |
|
|
|
|
#2002 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2003 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czekam na zderzenie z rzeczywistością Cytat:
Zawsze jakies wydatki odpadnąCytat:
Ale będę musiał się zorientować chociaż ja jak juz napisałam wcześniej nie boję się jakoś strasznie bo nie wiem jeszcze czego mam się bać
|
|
#2004 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Czytałam że ludzie narzekają że jest ciężki i że nie mieści im się w autach, ja nie będę wózka tachać do domu bo po pierwsze jest mało miejsca a po drugie u nas wszyscy wózki zostawiają w wózkowni także to mnie nie przeraza a co do pakowania go do bagażnika mamy opla kombi i mieści się bez problemu ![]() Jestem mega zadowolona |
||
|
|
|
#2005 | |
|
Zakorzenienie
|
U mnie brak termometra i nie wiedziałam, ze tak zimno
ale i tak lepiej niz wczoraj. Moze na słoneczku bedzie cieplej wyrzuciałam posciel na balkon, w koncu z domu na przeciwko nie bedzie kopciło sie z komina i nie bedzie "pachniec" dymem A ja wczoraj zasnełam przy zapalonej lampce, przebudziłam sie zgasiła, przyłozyłam głowe do poduszki i jednak stwierdziłam, ze jeszcze do wc. Otwieram oczy, ale jakos dziwnie mi sie patrzy. Zamykam jedno i... nie widze na nie. Tak sobie mysle, chyba cos ze mna nie tak, to na przemian raz jedno raz drugie i na to drugie nic nie widziałam, obudziłam Tż, że oslepłam wpadłam w histerie (to jego słowa, choc wcale ja tak nie uwazam ) Dopiero po pewnym czasie odzyskałam swoje oko teraz sobie mysle, ze chyba to przez ta lampke spałam na boku, jedno oko zasloniete, a drugie było naświetlane Ale stracha sie najadłam, zwazywszy, ze kiedys lekarz mi powiedział, ze w wieku 30 lat moge nie widziec na to oko ![]() Cytat:
To jestes pierwsza, która ma wózek
|
|
|
|
|
#2006 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Śpiworek do wózka my mamy w komplecie do spacerówki. Do gondolki na mrozy sprawdzał się kombinezon zimowy + gruby kocyk + nakładka na gondolkę. Dziecko nigdy nie zmarzło. Pościel co prawda mam ale nie będę używać. Dużo lepiej sprawdzają się śpiworki Cytat:
|
|
#2007 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzięki Margosia, ja wczoraj zauważyłam, że zrobiły mi się pierwsze zmarszczki pod oczami i już się prawie załamałam, ale po Twoich komentarzach to sobie chyba jeszcze daruję ten krem przeciwzmarszczkowy Moje włosy też mają efekt odmładzający bo czasem dzięki nim się czuje jak dziecko komunijne Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() My będziemy polować na używany leżaczek lub huśtawkę, jeszcze się zastanawiam co wybrać.
|
|
|
#2008 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczynki po weekendzie. Wczoraj miałam zawrót głowy - dzień szybko zleciał. Byliśmy w gościach. Zabieram się za nadrabianie.
|
|
|
|
#2009 | |||
|
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39572046]Ja po prostu chodzę do lekarza, który kieruje do prywatnego szpitala - za darmo ofkorz, na takie zabawy nie byłoby mnie stać
A co do rodzenia wcześniej - ja to niestety z uwagi na historię muszę wziąć pod uwagę, ale póki co jestem dobrej myśli i nastawiam się na lipiec A co do pralki - boję się, że tam coś trzeba będzie rozkręcać Zazdroszczę takiego lekarza ![]() A jeżeli chodzi o pralkę to też miałam ostatnio przeboje. W ogóle nie wirowała i nie mogłam wyjąć filtra, wezwałam serwis no i co? No i Pan wyjął z filtra 4 cm śrubę bo moja wspaniała teściowa nie ma zwyczaju sprawdzać kieszeni. No i zapłaciłam panu 50zł za te śrubkę Cytat:
Cytat:
My też zastanawiamy sie nad kupnem uzywanego. Pewnie jak znajdziemy coś fajnego w dobrej cenie to pewnie też sie skusimyCytat:
|
|
#2010 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dostaliśmy huśtawkę pokojową ale ona jeszcze troszkę poczeka na swoją kolejJadą oglądać wózek nie wiedzieliśmy jaka cena Panią ineteresuje i po obejrzeniu tych rzeczy pytamy ile chce za ten cały zestaw a ona że 150 zł ![]() ![]() ![]() Myślałam że sobie z nas jaja robi serio Edytowane przez katarzynkajg Czas edycji: 2013-03-04 o 09:35 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:05.

, serio fajne są te zwierzaki, chciałabym mieć kiedyś kozę 

Do ubrań nie używam proszków już
I proszę też dla nas, bo mamy połówkowe

)
. Zloto dla Domciatka za galerie brzuszkowa
jakie cudne wlosy 

No a te kanapki z twarogiem to juz tradycja