Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-04, 08:51   #1981
katarzynkajg
Zadomowienie

Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość

Wygoniłam dziś kozę na dwór to stanęła w tym słońcu i pyszczek opalała bo aż oczy przymknęła i tak stała parę minut. Widać każdy tego potrzebuje.

Ja dziś zaczynam 20 tydzień
Masz kozę ? Uwielbiam kozy , serio fajne są te zwierzaki, chciałabym mieć kiedyś kozę

za tydzień

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 08:52   #1982
ona8686
Zakorzenienie

Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6

Cytat:
Witam z rana
Jejku jakie piękne [COLOR=Yellow]słonko [COLOR=Black]dziś świeci

Wygoniłam dziś kozę na dwór to stanęła w tym słońcu i pyszczek opalała bo aż oczy przymknęła i tak stała parę minut. Widać każdy tego potrzebuje.
za koljene tygodnie

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 08:52   #1983
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Hej.

Dzisiaj wyprawiłam TŻa, ale już nie poszłam spać, taka piękna pogoda... Aż się nie chce

Shestiger, powiem tylko, że słowa to mogą być piękne jak nie wiem, liczą się czyny. Płacz, teatrzyki i takie tam - ładnie, pięknie, ale ja bym czekała na konkrety.

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
- kto pierze czarne i wychodza zacieki - polecam prac tylko w plynach do czarnych, i to tych drozszych - sa wydajne i PIEKNIE pachna, przywracaja kolor (sprawdzilam )

- Wczoraj pracowicie obfotografowalam ciuszki, ktore bede wystawiac na All, i mam cudne firmowe sukienki na zbyciu - Atmosphere, Wallis, Camaieu - odcinane pod biustem i wlasciwie nowe, rozmiary od 40 do 44, nie moje, ale po mojej inspekcji, praniu i prasowaniu - jakby ktora byla ciekawa/zainteresowana, to wrzuce foty albo linka do aukcji gdy juz wystawie Nie sa typowo ciazowe, ale na nasze wiosenne/ letnie brzusie beda akurat - no i pozniej tez posluza

1. Czy juz rozwazalyscie zaplacenie w Waszym szpitalu prywatnej poloznej za asyste i opieke przy porodzie (Wro: jakies 6 stowek) i co o tym myslicie?
1. Piorę w płynie do czarnego Do ubrań nie używam proszków już A nadal są zacieki. Zaraz idę do sklepu po sodę.

2. Ja poproszę link

3. Nie, nie chcę położnej.
Jak mi się uda, to będę rodzić w prywatnym szpitalu, a tam opieka jest bardzo dobra. Jak się nie uda i przyjdzie mi rodzić wcześniej - to będzie mi wszystko jedno, co ze mną, ważne będzie ratowanie dziecka.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 08:53   #1984
Ewusia709
Zadomowienie

Dzień dobry Mamusie i Dzidziusie

Jak się dzis spało? Co dobrego na śniadanko?

Niech Was nie zwiedzie piękne słoneczko - na dworze jest minus 4 stopnie i trzeba skrobać szyby w samochodzie Jadąc do pracy widziałam wiele zmarzniętych osób w wiosennych ciuszkach, więc piszę ku przestrodze.
A więc zaczynamy kolejny tydzień pracy i wizazowania. Ja dziś zjadłam zestaw tradycyjny na śniadanie - kanapki z twarożkiem i dżemem jagodowym + kakao A w pracy pije herbatkę i dojadam jeszcze kawałek ciasta, które wczoraj piekłam. Zasłodzę dziś Tymoteuszka, nie ma co

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Chciałam się tylko przywitać Oczywiście trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty I proszę też dla nas, bo mamy połówkowe Może dowiemy się jaka płeć

Miłego dnia życzę
oczywiście trzymamy mocno zaciśnięte i czekamy na wieści

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
fajna sesja i powiedz mi ile masz lat, bo wyglądasz strasznie młodo. Zreszta wszystkie wygladacie bardzo młodo laski.
28 ale ja się aktualnie kamufluje i odmładzam stylem, zawsze ubierałam się elegancko i mój TŻ twierdził, że wyglądam zbyt poważnie jak na swój wiek i moje ciuchy są babcine Ale teraz się nie mieszczę w moje eleganckie ciuszki i na obcasach nie można chodzić, więc samo tak wyszło. Ciuszki dla ciężarówek same bawełniane praktycznie, więc zmieniłam styl na bawełniano-młodzieżowy.

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
witam w rana!
kolejny tydzien sie zaczyna, a ja mam wrazenie ze czas leci jak oszalaly.

szykuje sie do pracy.
wyobrazcie sobie, ze wczoraj bylam tak padnieta, ze o 20.30 poszlam spac, i spalam tak to 7 rano hahaha) ale wypoczelam
Witamy
mnie tez czas ostatnio bardzo szybko płynie, ale myślę, że powoli zacznie zwalniać wraz z pojawiającym się efektem wielorybka w III trymestrze
Ja chodzę codziennie spać o 21, bo najzwyczajniej w świecie padam z nóg, wstaję przed 7, więc u mnie to tradycyjnie taka dawka snu

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
PS. Słoneczko wyszło to mnei pociesza!

Wogóle to przeglądałam ostatnio 1 część naszego wątku i doszłam do wniosku, że duzo mamuś zaginęło....
Ja też nie lubię poniedziałków.
To słońce pięknie świeci, ale oszukuje bo jest zimno na dworze, może później się rozciepli.

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 08:55   #1985
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Heloou

Nie cytuje, bo czytalam na raty

- kto pierze czarne i wychodza zacieki - polecam prac tylko w plynach do czarnych, i to tych drozszych - sa wydajne i PIEKNIE pachna, przywracaja kolor (sprawdzilam )
- kto dzis wizytuje, przede wszystkim POLOWKOWO - za zdrowie maluszkow i objawienia plci
- Shestiger proszona o konkretniejsza opowiesc (my sie tu zamartwiamy o Ciebie, a Ty rzucasz ogolnikami, niedobra Ty )
- laski na klubowych fotach najnowszych - . Zloto dla Domciatka za galerie brzuszkowa , Ewusia jakie cudne wlosy
- Rocky nastraszylas mnie

U mnie tak:
- Lili kopie jak dzika i "odpukuje" do mnie tam, gdzie ja do niej pukne (prowadzimy pierwsze dialogi na migi )
- Wczoraj pracowicie obfotografowalam ciuszki, ktore bede wystawiac na All, i mam cudne firmowe sukienki na zbyciu - Atmosphere, Wallis, Camaieu - odcinane pod biustem i wlasciwie nowe, rozmiary od 40 do 44, nie moje, ale po mojej inspekcji, praniu i prasowaniu - jakby ktora byla ciekawa/zainteresowana, to wrzuce foty albo linka do aukcji gdy juz wystawie Nie sa typowo ciazowe, ale na nasze wiosenne/ letnie brzusie beda akurat - no i pozniej tez posluza
- SLONECZKO SWIECI, badylki mi odzywaja na parapetach

Z cyklu PYTANIE NA SNIADANIE:

1. Czy juz rozwazalyscie zaplacenie w Waszym szpitalu prywatnej poloznej za asyste i opieke przy porodzie (Wro: jakies 6 stowek) i co o tym myslicie?
2. Do mam, ktore juz maja dzieci: Czy starze dziecko dostanie u Was prezent "od malenstwa" w dniu porodu/ dzien po?
Piorę w płynach do czarnych rzeczy (jakaś Perła czy Woolithe- tak to się pisze?). Wczoraj uprałam czarne spodnie narciarskie syna, po bliskim spotkaniu z błotem, a dzisiaj piękne zacieki na nich po wysuszeniu

Nad położną się zastanawiam, ale decyzja jeszcze nie podjęta.

Prezent do Maluszka jak najbardziej. Czytałam że to najlepszy sposób na wprowadzenia Maleństwa do życia starszego dziecka. W drugą stronę nie myślałam, ale to bardzo fajny pomysł

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Zdrówka
dziękuje

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 08:58   #1986
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Zaraz jedziemy odwieźć teściową do szpitala, więc będzie spokój przez jakieś 3 dni :P
She - powodzenia!
Margosia - ja nie widzę moich stóp, mimo, że w talii mam 75 cm, ale to chyba ze względu na małe stopy
Na buka... nie wiedziałam, ze mam takie wielkie stopy!
Jak się ostatni raz mierzyłam w najszerszym miejscu to miałam 96cm... a brzuchol moim skromnym zdaniem trochę się wysunął do przodu więc będzie pewnie koło setuni (nie mam miarki)
Hm... trzeba jakoś żyć mając kajaki zamiast stóp
Cytat:
Witam z rana
Jejku jakie piękne słonko dziś świeci

Ja dziś zaczynam 20 tydzień (aczkolwiek wg USG zaczęłam go w pt).
za tydzień
"Kozie też należy się"
Cytat:
Jak sie rozkrecily od rana

Joan, na Kamienskiego i rozmawialam wczoraj z mezem nt. poloznej i w sumie chcialabym. Sporo kasy, ale choc mialam przecietnie trudne porody, panicznie bojam sie trzeciego (za pierwszym nie wiedzialam, o co kaman, za drugim dalam sobie wmowic, ze bedzie latwiej, teraz wiem tylko, ze do szpitala pojade jak najpozniej sie da , zeschizowana na maksa )

WRZUCE LINKA, tylko jeszcze opisy troche tego jest

Margosia - racja z prezentem DLA Lilo
U nas Lala dostanie od Lilo konika wymarzonego Real Fur, interaktywnego od Hasbro.
Masakra cenowa, ale Lala ma dwie skarbonki i biedactwo od pol roku ciula na tego zrebaka, i uciulala 24 pln dopiero, moje skarbiatko
Maz przywiezie konika do szpitala i schowamy pod lozkiem, a potem Lala dostanie na odwiedzinach
To cudownie z Waszej strony (tzn. ze strony Lilo ), że spełniacie jej Marzenie, tym bardziej, że tak pieczołowicie zbiera na niego pieniążki... I w ogóle za to, ze tak dzielnie zbiera

Bardzo mi się podoba Twoje podejście do wychowania Dziewczynek, mam nadzieję, ze u nas będzie choć trochę podobnie I nie zagubimy gdzieś po drodze naszych ideałów

A co do porodu, to bardzo się cieszę, ze nie wiem co mnie czeka- to naprawdę uspokaja

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 08:59   #1987
Guuusiaa
Zadomowienie

Witam się porannie

U mnie znów piękne słoneczko za oknem
Tak więc znów wybyję na cały dzień
Obiadek męża też na szybko (ziemniaczki, jajeczko sadzone i maślanka) więc mogę buszować po łonie natury

Wczoraj byliśmy u kuzynki męża i wróciliśmy z całym obładowanym samochodem rzeczy dla maleńkiej, wielka torba ubranek, leżaczek, chodzik, mata do zabawy materacu do łóżeczka nie używała bo miała 2 tak więc też już mamy z głowy
Jestem mega zadowolona bo trochę wydatków nam odpadło i możemy kupić inne troszkę lepsze rzeczy Nianię angelcare

aaaaaa.... Dziewczyny gratuluję kopniaczków
Moja córcia coś leniwa od wczoraj, wciągu całego dnia uraczyła mnie aż 3 kopniakami

dobra uciekam i postaram się być wieczorakiem

za wizyty

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 09:01   #1988
Oliath
Zakorzenienie

Mela kozuche masz

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
i nie daj się She...przekupić na pierścionek....w sumei po co mówił, że się chciał zaręczyć...niech to zrobi z zaskoczenia a nie...uprzedza fakty....
Niech w ogole to zrobi to mi sie tez nie spodobalo i walnelo po oczach - mialem sie oswiadczyc, ale teraz to poczekam..
Cytat:
Napisane przez Adriana07 Pokaż wiadomość
Słoneczne Dzień dobry Mamusie

Co do położnej to nawet nie wiem jak to jest u nas w szpitalu, nie orientowałam się jeszcze ale ten mój szpital jest dosyć dziwny i pewnie patrzyli by na to jak na jakis wynalazek z kosmosu, że się babie we łbie poprzewracało
Z tego co wiem, we Wro normalnie oficjalne cenniki sa w szpitalach Umowe sie podpisuje cywilno-prawna z polozna i juz
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39571865]

1. Piorę w płynie do czarnego Do ubrań nie używam proszków już A nadal są zacieki. Zaraz idę do sklepu po sodę.

2. Ja poproszę link

3. Nie, nie chcę położnej.
Jak mi się uda, to będę rodzić w prywatnym szpitalu, a tam opieka jest bardzo dobra. Jak się nie uda i przyjdzie mi rodzić wcześniej - to będzie mi wszystko jedno, co ze mną, ważne będzie ratowanie dziecka.[/QUOTE]
1. A to juz nie wiem, moze Ci rzeczywiscie jakis proszek utknal w rurkach doprowadzajacych no to wyczysc soda i daj znac.
2. Oki
3. W apogeum zeschizowania na poczatku ciazy tez juz oblookalam prywatne kliniki - no ale w dolnoslaskim brak, wiec moja desperacja musialaby mnie doprowadzic do tesciow do Trojmiasta i bym rodzila w Gdansku w takim wypadku - a to daleko jednak o ile bym dojechala, bo moje obie cory urodzone na poczatku 39 tc
Nie martw sie, NIE bedziesz rodzic wczesniej
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 09:02   #1989
czarownica1
Zakorzenienie

Ewusia, ja zjadłam o 8 owsiankę, ale wcześniej 2 kawałki grahamki z twarogiem. Chcę się przerzucić na owsiankę z rana przynajmniej na jakiś czas, bo po porodzie nie spojrzę przez najbliższe 10 lat na twaróg
------------

wysieję dziś rzeżuchę
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 09:04   #1990
Adriana07
Rozeznanie

GG do Adriana07

Cytat:
Dzień Dobry

Obudziło mnie dziś piękne słoneczko ach aż sie chciało wstawać , co prawda jest mrozik na dworze ale te słońce rekompensuje wszystko

Witam się dziś w 24 tygodniu ciąży!!!!

Teraz leci już z górki
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Zaraz jedziemy odwieźć teściową do szpitala, więc będzie spokój przez jakieś 3 dni :P
Nie ma jak to życzliwa synowa
Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
W ciąży można kąpać się w basenach termalnych? Chyba nie ryzykowałabym, bo taka ciepła woda to idealne środowisko do rozwoju bakterii.

Pytałam Gina mojego o to bo już dawno chciałam jechać ale się bałam trochę powiedział że nie ma żadnych przeciwwskazań. Tylko żeby nie przesadzać jak ze wszystkim.

Uśmiech dziecka jest pierwszym owocem sensu ludzkiego istnienia.
Adriana07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 09:04   #1991
Guuusiaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Ewusia, ja zjadłam o 8 owsiankę, ale wcześniej 2 kawałki grahamki z twarogiem. Chcę się przerzucić na owsiankę z rana przynajmniej na jakiś czas, bo po porodzie nie spojrzę przez najbliższe 10 lat na twaróg
------------

wysieję dziś rzeżuchę
Moja wysiana i już nawet urosła

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 09:06   #1992
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Mamusie i Dzidziusie

Jak się dzis spało? Co dobrego na śniadanko?

Niech Was nie zwiedzie piękne słoneczko - na dworze jest minus 4 stopnie i trzeba skrobać szyby w samochodzie Jadąc do pracy widziałam wiele zmarzniętych osób w wiosennych ciuszkach, więc piszę ku przestrodze.
A więc zaczynamy kolejny tydzień pracy i wizazowania. Ja dziś zjadłam zestaw tradycyjny na śniadanie - kanapki z twarożkiem i dżemem jagodowym + kakao A w pracy pije herbatkę i dojadam jeszcze kawałek ciasta, które wczoraj piekłam. Zasłodzę dziś Tymoteuszka, nie ma co

oczywiście trzymamy mocno zaciśnięte i czekamy na wieści

28 ale ja się aktualnie kamufluje i odmładzam stylem, zawsze ubierałam się elegancko i mój TŻ twierdził, że wyglądam zbyt poważnie jak na swój wiek i moje ciuchy są babcine Ale teraz się nie mieszczę w moje eleganckie ciuszki i na obcasach nie można chodzić, więc samo tak wyszło. Ciuszki dla ciężarówek same bawełniane praktycznie, więc zmieniłam styl na bawełniano-młodzieżowy.

Witamy
mnie tez czas ostatnio bardzo szybko płynie, ale myślę, że powoli zacznie zwalniać wraz z pojawiającym się efektem wielorybka w III trymestrze
Ja chodzę codziennie spać o 21, bo najzwyczajniej w świecie padam z nóg, wstaję przed 7, więc u mnie to tradycyjnie taka dawka snu

Ja też nie lubię poniedziałków.
To słońce pięknie świeci, ale oszukuje bo jest zimno na dworze, może później się rozciepli.
Ja mam otwarte okno więc u nas z temperaturą nie jest tak najgorzej

I ile przepraszam masz lat?
Na tym jednym zdjęciu naprawdę nie dałabym Ci więcej niż 16 Bo już później w tej sukieneczce fioletowej to wyglądasz kobieco ale tylu lat i tak bym Ci nie dała!
Cytat:
Ja uwielbiam owsiankę i kaszę mannę
Jak rozszerzymy Dzidziolowi dietę to razem będziemy wsuwać, chce czy nie chce tez będzie musiał polubić

Mały
Stary 2013-03-04, 09:07   #1993
Konto usunięte

Cytat:
1. A to juz nie wiem, moze Ci rzeczywiscie jakis proszek utknal w rurkach doprowadzajacych no to wyczysc soda i daj znac.
2. Oki
3. W apogeum zeschizowania na poczatku ciazy tez juz oblookalam prywatne kliniki - no ale w dolnoslaskim brak, wiec moja desperacja musialaby mnie doprowadzic do tesciow do Trojmiasta i bym rodzila w Gdansku w takim wypadku - a to daleko jednak o ile bym dojechala, bo moje obie cory urodzone na poczatku 39 tc
Nie martw sie, NIE bedziesz rodzic wczesniej
Ja po prostu chodzę do lekarza, który kieruje do prywatnego szpitala - za darmo ofkorz, na takie zabawy nie byłoby mnie stać
A co do rodzenia wcześniej - ja to niestety z uwagi na historię muszę wziąć pod uwagę, ale póki co jestem dobrej myśli i nastawiam się na lipiec

A co do pralki - boję się, że tam coś trzeba będzie rozkręcać A na tym punkcie jestem chora, nie cierpię ruszać takich rzeczy. No ale w razie czego zadzwonię po jakiegoś serwisanta.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 09:07   #1994
Margosia__
Zakorzenienie

Ok idę sobie
Odbiorę wyniki z labka (pies będzie miał spacer)
kupię kiełbaskę i dziś jemy leczo na obiad

Mały
Stary 2013-03-04, 09:09   #1995
shestiger
Rozeznanie

I na te konkrety też czekam dziewczyny On mi mówi opowiada a ja tylko od niechcenia rzucam mu "zobaczymy"
[Po prostu jestem dobrej myśli
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 09:12   #1996
Oliath
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39572046]Ja po prostu chodzę do lekarza, który kieruje do prywatnego szpitala - za darmo ofkorz, na takie zabawy nie byłoby mnie stać
[/QUOTE]

aaaaaaaaaaaaaaale masz fajnie a mozna spytac, ktory szpital masz na mysli?

Wklejam Wam moja wishlist :

materac do lozeczka 89,00 70x130
posciel 270,00 do lozeczka i wozka + powloczki
fotelik samochodowy
239,00 Multi A plus adaptery do wozka
kosz do wozka 50,00 z atlantic enzo?
torba do wozka 50,00 ?
spiworek do wozka 100,00 jesienia?
materacyk do wozka 30,00
KARUZELKA 120,00 Fisher Price - Rainforest
polozna 600,00 ??
konik real fur dla Lali 350,00
RAZEM 1898,00
Kubulek
Stary 2013-03-04, 09:12   #1997
katarzynkajg
Zadomowienie

A więc tak pojechaliśmy wczoraj z Tż do Pani z ogłoszenia obejrzeć wózek.
A oto poniżej zaprezentuję co kupiliśmy
Wszystko jest używane ale w dobrym stanie, jedynie co to bujaczek ma troszkę obdarty napis firmy ale to tylko mały szczegół który wogle nam nie przeszkadza.
1) Wózek Espiro Atlantic
2) Leżaczek bujaczek Fisher Price z wibracjami
3) Fotelik samochodowy tylko nie mogłam znaleźć identycznego, ale jest prawie identyczny tylko bez tego napisu i kolor inny bo czarny z maluśkim elementem czerwonego.
Za taką cenę jaką Pani zaproponowała to brałam z pocałowaniem ręki
Zdjęcia są pokazowe (ściągnęłam z internetu )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1334597355_354421837_3-Wozek-Espiro-Atlantic-2-w-1-Zdunska-Wola.jpg (46,0 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wózek.jpg (52,7 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bujaczek-fisher-price.jpg (36,3 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fotelik.jpg (33,6 KB, 14 załadowań)

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
Stary 2013-03-04, 09:12   #1998
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Masz kozę ? Uwielbiam kozy , serio fajne są te zwierzaki, chciałabym mieć kiedyś kozę
Kozę mamy ze względu na mleko. Małgosia uwielbia mleko, a jak ma pić krowie to wolę, żeby kozie piła. Aczkolwiek teraz koza jest zasuszona bo jest kotna i chyba w okolicach marca powinna się kocić. Wtedy produkcja mleka ruszy. Najśmieszniej jest jak wychodzi i z naszym psem się bawi. Skaczą na siebie przodem, ona go bodzie on na nią szczeka i ganiają się nawzajem. No bajka.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 09:13   #1999
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
Heloou
U mnie tak:
- Lili kopie jak dzika i "odpukuje" do mnie tam, gdzie ja do niej pukne (prowadzimy pierwsze dialogi na migi )
- SLONECZKO SWIECI, badylki mi odzywaja na parapetach

Z cyklu PYTANIE NA SNIADANIE:

2. Do mam, ktore juz maja dzieci: Czy starze dziecko dostanie u Was prezent "od malenstwa" w dniu porodu/ dzien po?
Zazdraszczam dialogu z córą , nasze Maleństwo coś leniwe, chyba po Mamusi, kopnie raz, dwa razy i koniec, bawić się nie chce. Może później się rozkręci.

Pytanie na śniadanie:
1. Nie zastanawiałam się nad tym, może na szkole rodzenia dowiem się wiecej jakie są zwyczaje w naszym szpitalu i wtedy pomyślę.
2. Tymoteuszek to nasz pierworodny, więc nie mam doświadczenia, ale uważam że to kapitalny pomysł i z tym prezentem od rodzeństwa dla Maluszka też świetny

Cytat:
Dzień Dobry
Witam się dziś w 24 tygodniu ciąży!!!!
Gratulacje Dołączymy do Was tradycyjnie w środę

Cytat:
------------

wysieję dziś rzeżuchę
Ja robię sobie z płatków owsianych takie przepyszne musli z przepisu Nigelli, dużo tam składników, ale jest przepyszne Takiej tradycyjnej owsianki jeszcze chyba nigdy nie jadłam i nawet nie wiem jak się ją gotuje. No a te kanapki z twarogiem to juz tradycja

Stary 2013-03-04, 09:14   #2000
Konto usunięte

Cytat:
Katowice Łubinowa.
Stary 2013-03-04, 09:14   #2001
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystko jest używane ale w dobrym stanie, jedynie co to bujaczek ma troszkę obdarty napis firmy ale to tylko mały szczegół który wogle nam nie przeszkadza.
1) Wózek Espiro Atlantic
3) Fotelik samochodowy tylko nie mogłam znaleźć identycznego, ale jest prawie identyczny tylko bez tego napisu i kolor inny bo czarny z maluśkim elementem czerwonego.
MASZ TAKI WOZEK JAK JA DOSTALAM, IDENTYCZNY
a fotelik to jest wlasnie Multi A do Espiro Atlantic wpina sie do stelazu na klik ?
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2013-03-04 o 09:16
Stary 2013-03-04, 09:15   #2002
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:

za tydzień
A ja chciałabym mieć konika

Cytat:
Napisane przez Adriana07 Pokaż wiadomość
:
Pytałam Gina mojego o to bo już dawno chciałam jechać ale się bałam trochę powiedział że nie ma żadnych przeciwwskazań. Tylko żeby nie przesadzać jak ze wszystkim.
Dobrze wiedzieć na przyszłość

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Ok idę sobie
Tyle piszecie o różnych pysznościach, że już mi ślinka leci. Zostanę pewnie przy jajku sadzonym, a jutro będzie leczo

WOJTUŚ
Stary 2013-03-04, 09:18   #2003
Adriana07
Rozeznanie

GG do Adriana07

Cytat:

A co do porodu, to bardzo się cieszę, ze nie wiem co mnie czeka- to naprawdę uspokaja
Ja też ciągle żyje sobie w błogiej nieświadomości i dobrze mi z tym

Czekam na zderzenie z rzeczywistością
Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
Witam się porannie

U mnie znów piękne słoneczko za oknem
Tak więc znów wybyję na cały dzień
Obiadek męża też na szybko (ziemniaczki, jajeczko sadzone i maślanka) więc mogę buszować po łonie natury

Wczoraj byliśmy u kuzynki męża i wróciliśmy z całym obładowanym samochodem rzeczy dla maleńkiej, wielka torba ubranek, leżaczek, chodzik, mata do zabawy materacu do łóżeczka nie używała bo miała 2 tak więc też już mamy z głowy
Jestem mega zadowolona bo trochę wydatków nam odpadło i możemy kupić inne troszkę lepsze rzeczy Nianię angelcare

aaaaaa.... Dziewczyny gratuluję kopniaczków
Moja córcia coś leniwa od wczoraj, wciągu całego dnia uraczyła mnie aż 3 kopniakami

dobra uciekam i postaram się być wieczorakiem

za wizyty
Fajnie macie Zawsze jakies wydatki odpadną

Cytat:

Z tego co wiem, we Wro normalnie oficjalne cenniki sa w szpitalach Umowe sie podpisuje cywilno-prawna z polozna i juz
Na tym moim zadupiu to każde odstępstwo od normy jest co najmniej dziwne
Ale będę musiał się zorientować chociaż ja jak juz napisałam wcześniej nie boję się jakoś strasznie bo nie wiem jeszcze czego mam się baćBłoga nieświadomość pierwszego porodu

Stary 2013-03-04, 09:19   #2004
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
Kozę mamy ze względu na mleko. Małgosia uwielbia mleko, a jak ma pić krowie to wolę, żeby kozie piła. Aczkolwiek teraz koza jest zasuszona bo jest kotna i chyba w okolicach marca powinna się kocić. Wtedy produkcja mleka ruszy. Najśmieszniej jest jak wychodzi i z naszym psem się bawi. Skaczą na siebie przodem, ona go bodzie on na nią szczeka i ganiają się nawzajem. No bajka.
Kurcze zazdroszczę takich widoków

Cytat:
MASZ TAKI WOZEK JAK JA DOSTALAM, IDENTYCZNY
a fotelik to jest wlasnie Multi A do Espiro Atlantic wpina sie do stelazu na klik ?
Tak?
Czytałam że ludzie narzekają że jest ciężki i że nie mieści im się w autach, ja nie będę wózka tachać do domu bo po pierwsze jest mało miejsca a po drugie u nas wszyscy wózki zostawiają w wózkowni także to mnie nie przeraza a co do pakowania go do bagażnika mamy opla kombi i mieści się bez problemu
Jestem mega zadowolona

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
Stary 2013-03-04, 09:22   #2005
ona8686
Zakorzenienie

U mnie brak termometra i nie wiedziałam, ze tak zimno ale i tak lepiej niz wczoraj. Moze na słoneczku bedzie cieplej wyrzuciałam posciel na balkon, w koncu z domu na przeciwko nie bedzie kopciło sie z komina i nie bedzie "pachniec" dymem

A ja wczoraj zasnełam przy zapalonej lampce, przebudziłam sie zgasiła, przyłozyłam głowe do poduszki i jednak stwierdziłam, ze jeszcze do wc. Otwieram oczy, ale jakos dziwnie mi sie patrzy. Zamykam jedno i... nie widze na nie. Tak sobie mysle, chyba cos ze mna nie tak, to na przemian raz jedno raz drugie i na to drugie nic nie widziałam, obudziłam Tż, że oslepłam wpadłam w histerie (to jego słowa, choc wcale ja tak nie uwazam ) Dopiero po pewnym czasie odzyskałam swoje oko teraz sobie mysle, ze chyba to przez ta lampke spałam na boku, jedno oko zasloniete, a drugie było naświetlane
Ale stracha sie najadłam, zwazywszy, ze kiedys lekarz mi powiedział, ze w wieku 30 lat moge nie widziec na to oko a to jeszcze 3 lata

Cytat:
1) Wózek Espiro Atlantic
bardzo fajny zakup To jestes pierwsza, która ma wózek

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 09:23   #2006
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:

fotelik samochodowy
torba do wozka 50,00 ?
materacyk do wozka 30,00
polozna 600,00 ??
RAZEM 1898,00
Co to jest "materacyk do wózka? Zaciekawiło mnie to
Śpiworek do wózka my mamy w komplecie do spacerówki. Do gondolki na mrozy sprawdzał się kombinezon zimowy + gruby kocyk + nakładka na gondolkę. Dziecko nigdy nie zmarzło.

Pościel co prawda mam ale nie będę używać. Dużo lepiej sprawdzają się śpiworki

Cytat:
1) Wózek Espiro Atlantic
Fajne zakupy Bardzo podoba mi się wózek

WOJTUŚ
Stary 2013-03-04, 09:23   #2007
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam otwarte okno więc u nas z temperaturą nie jest tak najgorzej

I ile przepraszam masz lat?
Na tym jednym zdjęciu naprawdę nie dałabym Ci więcej niż 16 Bo już później w tej sukieneczce fioletowej to wyglądasz kobieco ale tylu lat i tak bym Ci nie dała!
Może w KRK Was ten smog tak grzeje, że nie czuć mrozu??

Dzięki Margosia,
ja wczoraj zauważyłam, że zrobiły mi się pierwsze zmarszczki pod oczami i już się prawie załamałam, ale po Twoich komentarzach to sobie chyba jeszcze daruję ten krem przeciwzmarszczkowy
Moje włosy też mają efekt odmładzający bo czasem dzięki nim się czuje jak dziecko komunijne

Cytat:
Ok idę sobie
Good plan

Cytat:

fotelik samochodowy 239,00 Multi A plus adaptery do wozka
torba do wozka 50,00 ?
materacyk do wozka 30,00
polozna 600,00 ??
RAZEM 1898,00
Nom kilka rzeczy i sumka rośnie, to się już nie dziwcie, że moja lista wyprawkowa jest taaaaka droga.

Cytat:
1) Wózek Espiro Atlantic
Super zakupy
My będziemy polować na używany leżaczek lub huśtawkę, jeszcze się zastanawiam co wybrać.

Stary 2013-03-04, 09:25   #2008
idzia111
Zakorzenienie

Witajcie dziewczynki po weekendzie. Wczoraj miałam zawrót głowy - dzień szybko zleciał. Byliśmy w gościach. Zabieram się za nadrabianie.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 09:28   #2009
Adriana07
Rozeznanie

GG do Adriana07

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39572046]Ja po prostu chodzę do lekarza, który kieruje do prywatnego szpitala - za darmo ofkorz, na takie zabawy nie byłoby mnie stać
A co do rodzenia wcześniej - ja to niestety z uwagi na historię muszę wziąć pod uwagę, ale póki co jestem dobrej myśli i nastawiam się na lipiec

A co do pralki - boję się, że tam coś trzeba będzie rozkręcać A na tym punkcie jestem chora, nie cierpię ruszać takich rzeczy. No ale w razie czego zadzwonię po jakiegoś serwisanta.[/QUOTE]
Zazdroszczę takiego lekarza
A jeżeli chodzi o pralkę to też miałam ostatnio przeboje. W ogóle nie wirowała i nie mogłam wyjąć filtra, wezwałam serwis no i co? No i Pan wyjął z filtra 4 cm śrubę bo moja wspaniała teściowa nie ma zwyczaju sprawdzać kieszeni. No i zapłaciłam panu 50zł za te śrubkę
Cytat:

fotelik samochodowy
torba do wozka 50,00 ?
materacyk do wozka 30,00
polozna 600,00 ??
RAZEM 1898,00
Matko ja to jeszcze żadnych podliczeń kosztów nie mam. Muszę się za to zabrać bo jak czytam co wam tu za sumy wychodzą to czuje jak mi włosy siwieja

Cytat:
1) Wózek Espiro Atlantic
Ładny wóziu My też zastanawiamy sie nad kupnem uzywanego. Pewnie jak znajdziemy coś fajnego w dobrej cenie to pewnie też sie skusimy
Cytat:
Zdrowe takie mleczko od kozy. Nigdy nie piłam swoja drogą

Stary 2013-03-04, 09:30   #2010
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Super zakupy
My będziemy polować na używany leżaczek lub huśtawkę, jeszcze się zastanawiam co wybrać.
My jeszcze w gratisie dostaliśmy huśtawkę pokojową ale ona jeszcze troszkę poczeka na swoją kolej
Jadą oglądać wózek nie wiedzieliśmy jaka cena Panią ineteresuje i po obejrzeniu tych rzeczy pytamy ile chce za ten cały zestaw a ona że 150 zł
Myślałam że sobie z nas jaja robi serio także nawet sie nie zastanawialiśmy braliśmy i uciekliśmy szybko co by się jeszcze nie rozmyśliła

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku

Edytowane przez katarzynkajg
Czas edycji: 2013-03-04 o 09:35
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości