Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6 - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-04, 10:26   #2041
Adriana07
Rozeznanie

GG do Adriana07
Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Jak wychodziłam do pracy, to -4 termometr pokazywał, więc o wiosenniej kurteczce jeszcze chyba długo nie pomyślę
Wiosenna kurteczkę tez sobie jeszcze odpuszcze bo u na -5 pokazywało z rańca ale za to mam prawdziwą wiosnę w kuchni na parapecie
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39573203]O matko, ale by się wściekła. Dobrze, że ta śrubka nie narobiła większych szkód.
Ja zawsze sprawdzam kieszenie, TŻ zawsze obowiązkowo sprawdza swoje plus jeszcze potem ja raz kontroluję, raz mi się zdarzyło (ale to przyznaję, moja wina) zostawić chusteczkę w jakichś spodniach... Ale jazda, nie dało się doczyścić potem ciuchów :/[/QUOTE]
Wściekłam się oj wściekłam
Lachryma pysznie te babeczki wyglądają
Moja parapetowa wiosna Mąż mi przywiózł w sobotę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1000582_m.jpg (104,4 KB, 13 załadowań)

Uśmiech dziecka jest pierwszym owocem sensu ludzkiego istnienia.
Adriana07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 10:29   #2042
idzia111
Zakorzenienie

Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6

Normalnie zaczęłam szukać w moim mieście okazji, bo rzeczywiście ludzie sprzedają rzeczy dla dzieci w śmiesznych cenach. Chyba będę musiała nagiąć moją zasadę nie kupowania przed majem

Boje się, ale jak nie brać tak tanio. Muszę jeszcze pooglądać jakie w jakim stanie są rzeczy.

Mnie to dziwi, że tak tanio sprzedają za 10-20% normalnej ceny
Podobnie było jak sprzedawałam suknię ślubną, Dziewczyny pokupowały za 3000-4000 a sprzedawały za 300-500zł. Ja się uparłam, że sprzedam swoją za pół ceny i sprzedałam. Dziewczyna była zadowolona i potem ją też sprzedała za kolejne pół ceny, czyli sklepowej 25%, ale po dwóch osobach.

A może te rzeczy, które ludzie sprzedają też są już po więcej niż jednym dziecku, mhmh ... Sama nie wiem, trzeba patrzeć w jakim stanie są.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 10:32   #2043
Adriana07
Rozeznanie

GG do Adriana07

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość

Buhhahahahh, a wiesz, za co ja zaplacilam panu od pralki PLN 200?
Zaciela sie zolza na jednym programie, ani drzwiczek otworzyc (blokada) ani nic... pan obejrzal, poinformowal mnie, ze biodrem sie oparlam i wlaczylam blokade na dzieci . Zeby odblokowac, wystarczylo przycisnac przycisk stop dluzej

To już wolę moją śrubkę za 50 PLN
A ten twój Pan od pralki to chyba nie zna litości Mój musiał chociaż pralkę odwrócić żeby filtr odblokować a Twój za 200 tylko guzik wcisnął Dobra robota swoją drogą

Uśmiech dziecka jest pierwszym owocem sensu ludzkiego istnienia.
Adriana07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 10:35   #2044
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
O matko aż tyle sobie zażyczył za taką wizytę Już mógł się zlitować i wsiąść tylko za koszt dojazdu
Cytat:
Napisane przez Adriana07 Pokaż wiadomość
To już wolę moją śrubkę za 50 PLN
A ten twój Pan od pralki to chyba nie zna litości Mój musiał chociaż pralkę odwrócić żeby filtr odblokować a Twój za 200 tylko guzik wcisnął Dobra robota swoją drogą
A wiecie, że często jest tak, że przychodzą i mówią ,,tego nie da się naprawić" lub ,,tego nie opłaca się robić, bo części drogie".

Już myślałam czy nie założyć firmy ,,Naprawa AGD/RTV" i nie jeździć do domów, żeby tylko powiedzieć, że tego się nie robi. Oczywiście kasując te 50zł za ,,fachową" poradę
Stary 2013-03-04, 10:35   #2045
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Wiosenna kurteczkę tez sobie jeszcze odpuszcze bo u na -5 pokazywało z rańca ale za to mam prawdziwą wiosnę w kuchni na parapecie

Śliczna ta Twoja parapetowa wiosna
U nas też dzisiaj słonecznie od samego rana.. aż żyć się chce

Edytowane przez dzoan
Czas edycji: 2013-03-04 o 10:41
dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 10:37   #2046
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Normalnie zaczęłam szukać w moim mieście okazji, bo rzeczywiście ludzie sprzedają rzeczy dla dzieci w śmiesznych cenach. Chyba będę musiała nagiąć moją zasadę nie kupowania przed majem

Boje się, ale jak nie brać tak tanio. Muszę jeszcze pooglądać jakie w jakim stanie są rzeczy.

Mnie to dziwi, że tak tanio sprzedają za 10-20% normalnej ceny
Podobnie było jak sprzedawałam suknię ślubną, Dziewczyny pokupowały za 3000-4000 a sprzedawały za 300-500zł. Ja się uparłam, że sprzedam swoją za pół ceny i sprzedałam. Dziewczyna była zadowolona i potem ją też sprzedała za kolejne pół ceny, czyli sklepowej 25%, ale po dwóch osobach.

A może te rzeczy, które ludzie sprzedają też są już po więcej niż jednym dziecku, mhmh ... Sama nie wiem, trzeba patrzeć w jakim stanie są.
My też nie zamierzaliśmy tak szybko kupować już wózek czy fotelik ale skoro okazja się trafiła to czemu by nie skorzystać. A tak jak wcześniej pisałam Pani zależało już na tym aby jak najszybciej się tego pozbyć bo ma małe mieszkanko a wszystko w domu trzymała, chciała oddać za darmo komuś ze znajomych ale nikt akurat nie spodziewa się dziecka. A jej zależało na czasie stąd ta atrakcyjna cena. P tym jak powiedziała jaka cena ją interesuje myślałam że to jakiś haczyk ale nie w domu jeszcze raz wszystko sprawdziliśmy i jest wszystko ok tyle że trzeba koła napompować w wózku, stan tych rzeczy jest ok trzeba będzie tylko odświeżyć wiadomo. Ja się tam cieszę i nie szukam dziury w całym

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 10:37   #2047
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Mój był ostatnio w szoku jak popatrzył na mój brzuch.. ale nie ze względu na jego rozmiar..tylko na widok zanikającego pępka miałam taką dziurę głęboką..a wczoraj jak chciałam sobie podrapać w niej palcem, to ledwo wszedł i tylko kawałek, bo już się dziurka skończyła Ale miny i szokowej reakcji męża nie zapomnę nigdy
Mój też ostatnimi czasy doznaje szoku, widząc moja figurę, chociaż spłaszczającym pępkiem "zachwycał" się już wcześniej
Ostatni nasz dialog:
TŻ: Wyglądasz, jakbyś była w ciąży
Ja: No tak się składa, że dzięki Tobie jestem
Z cyklu rozmowy na poziomie

Cytat:
A no wiecie, ja dostalam golutka gondole i twardo tam dolem - to jest taka wkladka grubosci 3 cm, standardowa wielkosc, na dno wozeczka albo kolyski/ kosza Mojzesza

Buhhahahahh, a wiesz, za co ja zaplacilam panu od pralki PLN 200?
Zaciela sie zolza na jednym programie, ani drzwiczek otworzyc (blokada) ani nic... pan obejrzal, poinformowal mnie, ze biodrem sie oparlam i wlaczylam blokade na dzieci . Zeby odblokowac, wystarczylo przycisnac przycisk stop dluzej

Masz gwarantowana relacje i opinie z pierwszej reki
No właśnie tak pomyślałam w pierwszej chwili, ale z później stwierdziłam, że nie robią już wózków z samą "dechą" w środku Bez komentarza

Pralką rozłożyłaś mnie na łopatki Mina faceta musiała być bezcenna... Twoja pewnie też

Czekam wręcz z niecierpliwością
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39573311]No a to były bawełniane ciemne bluzki Słodko..[/QUOTE]
Ja ostatnio przeceniłam możliwości mojej pralki, bo do wpakowałam w nią chyba ponad 6kg i nasypałam za dużo proszku, dzięki czemu wszystkie ciemne ciuchy, czyli przede wszystkim koszule TŻta, były w piękne nieregularne białe groszki
Stary 2013-03-04, 10:46   #2048
shestiger
Rozeznanie

Tak ma być w sobote ale to sie jeszcze zobaczy bo szef im kazał jechać na wtorek a jak coś wypadnie znowu to bd tu śr-czwartek i pójdziemy razem do gina z wynikami
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 10:47   #2049
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
My też nie zamierzaliśmy tak szybko kupować już wózek czy fotelik ale skoro okazja się trafiła to czemu by nie skorzystać. A tak jak wcześniej pisałam Pani zależało już na tym aby jak najszybciej się tego pozbyć bo ma małe mieszkanko a wszystko w domu trzymała, chciała oddać za darmo komuś ze znajomych ale nikt akurat nie spodziewa się dziecka. A jej zależało na czasie stąd ta atrakcyjna cena. P tym jak powiedziała jaka cena ją interesuje myślałam że to jakiś haczyk ale nie w domu jeszcze raz wszystko sprawdziliśmy i jest wszystko ok tyle że trzeba koła napompować w wózku, stan tych rzeczy jest ok trzeba będzie tylko odświeżyć wiadomo. Ja się tam cieszę i nie szukam dziury w całym
No pewnie, że trzeba się cieszyć. Nawet jeśli wyszłoby, że była używana przez więcej niż jedno dziecko to i tak ich stan jest najważniejszy.

Na DDTVN jest o ty, że dzisiaj dzieci nic nie potrafią.
Mówią, że jeśli bierze się w dorosłym życiu np. pierogi czy słoiki od rodziców to jest przesada.

Ja mam inne zdanie, Mamine pierogi są najlepsze i bigos też. Ja też bedę miała dziecko i to co ja zrobię będzie dla dziecka super i też kiedyś przyjdzie to dam mu tych pierogów.

Ależ moje młode szaleje dziś, pozdrawia ciocie z wizażu. Tak mi skacze po kości łonowej. Nadal chyba leży w ułożeniu pośladkowym.

Czy Wy też macie coś takiego, że dziecko układa się po jakiejś części brzucha i robi się wzniesienie? Pewniej nocy budzę się i dotykam brzucha po prawej stronie, a mój brzuch jest mniejszy. Przerażona wstaję i w śmiech. Dziecko ułożyło się po lewej stronie i tam miałam taką ,,kulę" i mega ogromny brzuch a po prawej malusi
Stary 2013-03-04, 10:47   #2050
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
A wiecie, że często jest tak, że przychodzą i mówią ,,tego nie da się naprawić" lub ,,tego nie opłaca się robić, bo części drogie".

Już myślałam czy nie założyć firmy ,,Naprawa AGD/RTV" i nie jeździć do domów, żeby tylko powiedzieć, że tego się nie robi. Oczywiście kasując te 50zł za ,,fachową" poradę

Ja raz trafiłam na fajnego gościa od telewizora. Już byłam pewna, że tv pójdzie na straty, bo już jest stary i obraz mi pociemniał. A on zrobił chyba za 50 czy 70 zł i telewizor już rok (odpukać) od tamtego czasu chodzi.

Ale owszem, są oszuści. I w ogóle takie prace są strasznie drogie. Jak robiłam kuchnię, miałam znajomego hydraulika. Jak mi zaśpiewał cenę na koniec, to myślałam, że padnę i nie powstanę......
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 10:49   #2051
idzia111
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39573770]Ja raz trafiłam na fajnego gościa od telewizora. Już byłam pewna, że tv pójdzie na straty, bo już jest stary i obraz mi pociemniał. A on zrobił chyba za 50 czy 70 zł i telewizor już rok (odpukać) od tamtego czasu chodzi.

Ale owszem, są oszuści. I w ogóle takie prace są strasznie drogie. Jak robiłam kuchnię, miałam znajomego hydraulika. Jak mi zaśpiewał cenę na koniec, to myślałam, że padnę i nie powstanę......[/QUOTE]

A hydraulika, płytki, panele, elektryka to już w ogóle ceny z kosmosu.

Ja dziś mam dzien ,,100 pytań do..." Czy korzystałyście, korzystacie z ofert z portali typu groupon itp.? Czy wybieracie się w tym roku na jakieś wakacje, wypady weekendowe gdzieś?

Ja byłam w tamtym roku na wakacjach w Krakowie i Zakopanem za śmieszną kasę i byłam bardzo zadowolona. W fajnych warunkach, z jedzeniem, basenami itp.
W tym roku pewnie nigdzie nie pojedziemy, bo ja się nie czuję jakoś rewelacyjnie. Boli mnie okropnie kręgosłup. Być może wyskoczymy na 2-3 dni do Kazimierza Dolnego.

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-03-04 o 10:54
Stary 2013-03-04, 10:53   #2052
Konto usunięte

Cytat:
A hydraulika, płytki, panele, elektryka to już w ogóle ceny z kosmosu.
No, wiem coś o tym. Ciułamy latami, jeden remont, wyczyścimy się z oszczędności i tak w koło...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 10:55   #2053
ita83
Wtajemniczenie

DZIEN DOBRY!

Chcialam sie zapytac - czy wyscie oszalaly, weekend minol a tu juz prawie koniec kolejnego watku makabra jakas z wasmi
Stary 2013-03-04, 10:55   #2054
Rockyyy
Zakorzenienie

Dzień dobry żabcie
Z rana listonosz mnie zbudził ale mu wybaczam bo dostarczył Misia z Bebilonu
U mnie nawet fajnie,słoneczko za oknem wiec wiosenke czuc.Mam zamiar sobie lezec i czytac a o 15 jade po Tż-a,potem po jakies zakupki i bede czekac az Mąż stworzy dla nas pyszny gulasz
Stary 2013-03-04, 10:56   #2055
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
DZIEN DOBRY!

Chcialam sie zapytac - czy wyscie oszalaly, weekend minol a tu juz prawie koniec kolejnego watku makabra jakas z wasmi
Jaki koniec? Jeszcze nawet 50% postów nie ma
Stary 2013-03-04, 10:56   #2056
tweedledee
Zakorzenienie

Ja od 40min próbuję dodzwonić się do ginekologa i ciągle zajęte Dużo szybciej popadam w stan irytacji

Żeby nie zaczynać sprzątać, porobiłam zdjęcia brzucha Musicie wybaczyć, że nie chciało mi się malować i myć włosów do tej "sesji"
Stary 2013-03-04, 10:56   #2057
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
DZIEN DOBRY!

Spokojnie jeszcze nie dobiłyśmy nawet do połowy

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
Stary 2013-03-04, 10:57   #2058
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
No pewnie, że trzeba się cieszyć. Nawet jeśli wyszłoby, że była używana przez więcej niż jedno dziecko to i tak ich stan jest najważniejszy.

Mówią, że jeśli bierze się w dorosłym życiu np. pierogi czy słoiki od rodziców to jest przesada.

Ja mam inne zdanie, Mamine pierogi są najlepsze i bigos też. Ja też bedę miała dziecko i to co ja zrobię będzie dla dziecka super i też kiedyś przyjdzie to dam mu tych pierogów.

Ależ moje młode szaleje dziś, pozdrawia ciocie z wizażu. Tak mi skacze po kości łonowej. Nadal chyba leży w ułożeniu pośladkowym.

Czy Wy też macie coś takiego, że dziecko układa się po jakiejś części brzucha i robi się wzniesienie? Pewniej nocy budzę się i dotykam brzucha po prawej stronie, a mój brzuch jest mniejszy. Przerażona wstaję i w śmiech. Dziecko ułożyło się po lewej stronie i tam miałam taką ,,kulę" i mega ogromny brzuch a po prawej malusi
Ja do tej pory dostaję jedzonko od mamy albo teściowej I też nie uważam, żeby to miało mnie cofać w rozwoju kulinarnym..zwłaszcza, że często ma się na cos ochotę i trzeba to zrobić, nawet jeśli pierwszy raz w życiu.. a nie czekać aż mama zrobi, kiedy ja już mogę stracić ochotę Chyba będę musiała nauczyć sie robić pierogi ruskie, bo coś żadna z mam się za nie nie zabiera

A jest jakiś czas, w którym dziecko powinno się już ułożyć w brzusiu właściwie do wyjścia?
Moja przyjaciółka tez tka miała, że jak się dziecię ułożyło główką w dół to tak jakoś po ukosie i brzuch był krzywy Ale to chyba jakoś wyżej w ciąży zauważyła ja jeszcze u siebie nie widzę..pewnie za dużo złogów tłuszczu po drodze

Stary 2013-03-04, 10:57   #2059
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
A więc tak pojechaliśmy wczoraj z Tż do Pani z ogłoszenia obejrzeć wózek.
A oto poniżej zaprezentuję co kupiliśmy
Wszystko jest używane ale w dobrym stanie, jedynie co to bujaczek ma troszkę obdarty napis firmy ale to tylko mały szczegół który wogle nam nie przeszkadza.
1) Wózek Espiro Atlantic
2) Leżaczek bujaczek Fisher Price z wibracjami
3) Fotelik samochodowy tylko nie mogłam znaleźć identycznego, ale jest prawie identyczny tylko bez tego napisu i kolor inny bo czarny z maluśkim elementem czerwonego.
Za taką cenę jaką Pani zaproponowała to brałam z pocałowaniem ręki
Zdjęcia są pokazowe (ściągnęłam z internetu )
za zakupy. Mam tez wozek espiro atlantic ale kolor szaro niebieski. Ciezki to fakt, dlatego pozniej drugi kupilismy. Bo mimo wszystko my duzo podrozujemy i ciagle skladanie i wkladanie go itd to sobie muskuly mozna wyrobic. Lezaczek tez mam taki, kupiony uzywany - 150 zl z przesylka dalam, a fotelika nie znam. Wiec brawo za udane zakupy

Oliath twoja lista imponujaca. Ja zrezygnowalam przy Marysi z materacyka i calych tych dodatkow do wozka - w gondoli podlozylam kocyk i tyle wystarczylo, a przy spacerowce mialam w komplecie spiworek na zime. Co do poloznej, ja mialam polozna swoja wykupiona i teraz tez chce.

Moja dzisiejsza noc Marysia poszla spac o 20 obudzila sie o 23 z krzykiem chyba ja brzuszek bolal. Usnela z nami na lozku, ale zaczela sie rozwalac i mnie kopac po brzuchu i spalam juz na samym brzegu, poszlam do salonu. O 3 obudzil mnie ryk, w nocy tak lazila po lozku, ze zsunela sie miedzy lozko a sciane i wystraszyla sie, bo sobie nic nie zrobila. Usnela juz w lozeczku, a o 7 pobudka bo do zlobka dzis poszla. Wiec teraz sie relaksuje w domu - a tak naprawde pakowalismy komp stacjonarny bo sprzedalismy z TZ, szukamy gdzie opchnac biurko a w miejsce biurka wezmiemy komode z sypialni (jest do kompletu do mebli w salonie) . TZ na zabiegach zaraz wroci, wiec uciekam, do wieczorka

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 11:01   #2060
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
w takim razie ja reprezentuję z mężem przesadę
nasi rodzice posiadają działki, takie rekreacyjno- warzywne i uprawiają tam masę rzeczy. my nie mamy takowej działeczki, dlatego zawsze z chęcią przyjmujemy słoiki z warzywami, dżemy czy inne naturalne wyroby. i jestem z tego dumna!
Stary 2013-03-04, 11:02   #2061
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Dzień dobry żabcie
Z rana listonosz mnie zbudził ale mu wybaczam bo dostarczył Misia z Bebilonu
U mnie nawet fajnie,słoneczko za oknem wiec wiosenke czuc.Mam zamiar sobie lezec i czytac a o 15 jade po Tż-a,potem po jakies zakupki i bede czekac az Mąż stworzy dla nas pyszny gulasz
a na tym Bebilonie to wystarczy się zarejestrować, bo Lokatorek też chce misia?
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 11:03   #2062
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Chciałam się tylko przywitać Oczywiście trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty I proszę też dla nas, bo mamy połówkowe Może dowiemy się jaka płeć

Miłego dnia życzę
Trzymam za dzisiejsze wizyty.
Cytat:
Cześć dziewczynki chyba tego co żeście tu od wczoraj naprodukowały w życiu nie nadrobie
Miałam mega zalatany weekend ale może jutro będę mieć trochę czasu żeby być na bieżąco i trochę poczytać
Byłam dzisiaj na basenach termalnych, wypluskałam się i plecki mnie już tak nie bolą
A tak w ogóle to zaczynam dzisiaj 22 tydzień . Uciekam spać bo padam na twarz po tych kąpielach dzisiejszych. Buziaki i kolorowych snów

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
Hejoo to piszem dalej co się dzieje

Niestety nie, należę do osób które nie potrafią nic ukrywać. Taka już jestem ale nie żałuję tej decyzji bo przyniosła zamierzony efekt ale o tym poniżej

Zaczyna się układać

Nie przez gg niestety. Tłumaczył że poczatkowe ściemy były dlatego że stwierdził że taka kobieta jak ja nie będzie chciała gadać z takim zwykłym człowiekiem jak on (chodziło mu o mój fotomodeling, chociaż ja nigdy w życiu z siebie lepszej nie robiłam to jemu sie tak wydawało)
Potem nabłądził u bratów itd bo żeby nie wyglądało że to krótki związek i mieszał im z jakąś inną Dominiką z którą kiedyś tam był.
Mówiłam że miał wiele okazji aby wszystko wyjawić, stwierdził że ciężko przychodzi mu przyznanie się do błędu (jak każdemu) i że kłamstwo ciągnie kolejne. Stwierdził że będzie o mnie i dzieciątko walczyć aby odzyskać zaufanie itd. Wtedy jeszcze tak z przymróżeniem oka to czytałam bo pisać można wiele. Wczoraj jednak zrobiliśmy wideo rozmowę na skype co by Marika mogła z nim pogadać bo tęskni i już na dzień dobry widziałam że jednak do niego dotarło, że na pewno nie spał i płakał sporo. Mała sobie pogadała i my zaczeliśmy ( starałam się robić dobrą minę do złej gry ale On i tak mnie zna i nawet po głosie wiedział co i jak)
I tak sobie gadalimy o dupie marynie, że tak powiem (co już było oznaką ruszenia w przód bo zwykle to ja podtrzymywałam rozmowę itd a tu sobie gadaliśmy luźno o różnych rzeczach).------ AHH! Przegapiłam coś - wcześniej wczoraj jak na gg pisał to napisał mi że chciał mi się oświadczyć na następny weekend jak przyjedzie ale teraz to poczeka aż mu zaufam. ------
Rozmawiałam z nim gdzieś od 16-17 do blisko 22-23 dokładnie nie pamiętam. Czas uciekał nam przez palce, małymi krokami doszliśmy do tego ważnego tematu, cały czas obserwowałam jego oczy, które nabierały łez (chociaż starał sie maskować) i na jego koszulkę bo było widać jak przyśpiesza mu oddech i że ściska go od środka. Mówił że zrobi wszystko by to odbudować i że sie nie podda bo nas bardzo kocha a to co zrobił tego nie pokazało i że nie zasługuje na tą sytuację, że się nami zaopiekuje, oczywiście nie będzie przy mnie palił i koniec z przesiadywaniem przed kompem (na takie rzeczy odpowiadałam mu ze zobaczymy bo to tylko wyjdzie w praniu). Pytał się o maleństwo i jak to wygląda w USC więc mu opowiadałam bo już raz to robiłam i wiedziałam, spytał się czy dziecko będzie mogło mieć jego nazwisko, chwile pomyślałam i mówię mu że tak, strasznie go to ruszyło i skończył zdanie "bo chciałbym żebyś i ty je miała kiedy wszystko naprawie".

Ogólnie się bardzo zdziwiłam bo zawsze był zamknięty w sobie i mało gadał o uczuciach i odczuciach a tutaj rozmawial ze mną otwarcie o wszystkim i wcale tego z niego nie wyciągałam tylko robił to On sam.
Powiedział mi też że w ten poniedziałek co jechaliśmy wcale szef na niego nie czekał tylko uciekł szybko bo nie był w stanie mnie wsadzić do busu bo się rozklejał i czuł się bezsilny bo nie tak miało być w górach, nie to mi obiecał i wiedział że mnie zawiódł. Stał na jakimś parkingu i patrzał jak mój bus odjeżdżał.

Wiem że okropnie się rozpisałam ale jesteście ze mna od początku tej całej akcji więc uważam że trzeba wam napisać co się teraz dzieje
A co do mojego maluszka to wczoraj było coś Dziwnego, kiedy gadalam z nim na skype zaolało mnie podbrzusze wiec zaczęłam masować i potem od góry ręką przejechałam a maluszek jakby byl mega bliziutko bo jakbym poczuła opór jego rączki czy nóżki która przesuwała moją rękę aż podskoczyłam bo takie wyraźne rzeczy czułam koło 7-8 miesiąca
Oby Ci sie w koncu ulozyło a tym razem Tz byl wobec Ciebie szczery....Nie pokazuj mu ze zmiekasz,badz twarda i twardo stawiaj warunki.Niech widzi ze wiesz czego chcesz i naprawde chcesz zrobic porzadek ze swoim zyciem a on musi sie zmienic !
Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Margoś Ty ranny ptaszku
Shestiger ...mama coś mało spostzregawcza, jak Ty to kryjesz?
Domciątko ja też bym co chwilę spała...

Nie lubię poniedziałków...bleee

PS. Słoneczko wyszło to mnei pociesza!

Wogóle to przeglądałam ostatnio 1 część naszego wątku i doszłam do wniosku, że duzo mamuś zaginęło....
No nie widac wielu osob...
Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Na wasze szczęście ja się ciągle trzymam
Taki Was zaszczyt kopnął
Mnie tez sie nie pozbedziecie Nie moge bez Was zyc!
Cytat:
1. Czy juz rozwazalyscie zaplacenie w Waszym szpitalu prywatnej poloznej za asyste i opieke przy porodzie (Wro: jakies 6 stowek) i co o tym myslicie?
2. Do mam, ktore juz maja dzieci: Czy starze dziecko dostanie u Was prezent "od malenstwa" w dniu porodu/ dzien po?
1.Niee.Ide na żywioł.Tż i tak bedzie ze mną.Damy rade.
2.To moja 1 dziecina .
Cytat:
Dzień Dobry ]Witam się dziś w 24 tygodniu ciąży!!!! [/SIZE][/B][/COLOR]

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Witam z rana
Jejku jakie piękne słonko dziś świeci

Wygoniłam dziś kozę na dwór to stanęła w tym słońcu i pyszczek opalała bo aż oczy przymknęła i tak stała parę minut. Widać każdy tego potrzebuje.

Ja dziś zaczynam 20 tydzień (aczkolwiek wg USG zaczęłam go w pt).
Trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze i za shestiger żeby ci się dobrze ułożyło. Niestety męskie łzy do mnie nie przemawiają więc uważaj na siebie i dzieci. No za dużo w życiu przeszłam.
za tc.
Stary 2013-03-04, 11:05   #2063
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Ja do tej pory dostaję jedzonko od mamy albo teściowej I też nie uważam, żeby to miało mnie cofać w rozwoju kulinarnym..zwłaszcza, że często ma się na cos ochotę i trzeba to zrobić, nawet jeśli pierwszy raz w życiu.. a nie czekać aż mama zrobi, kiedy ja już mogę stracić ochotę Chyba będę musiała nauczyć sie robić pierogi ruskie, bo coś żadna z mam się za nie nie zabiera

A jest jakiś czas, w którym dziecko powinno się już ułożyć w brzusiu właściwie do wyjścia?
Moja przyjaciółka tez tka miała, że jak się dziecię ułożyło główką w dół to tak jakoś po ukosie i brzuch był krzywy Ale to chyba jakoś wyżej w ciąży zauważyła ja jeszcze u siebie nie widzę..pewnie za dużo złogów tłuszczu po drodze
U mnie tak widać wszystko, bo wg gina przed ciążą miałam płaski brzuch, dlatego szybko widać było. Ale teraz czuję, ze i tłuszczyku mi przez ciążę się nazbierało. Będzie ciężko zrzucić

A dzidzia na zmianę ułożenia ma czas do ok 30tc chyba, bo potem może byc ciężko. Będzie duża, mało miejsca i może mieć problemy z odwróceniem się. Tylko, że moja wyjątkowo upodobała sobie mamine kości i pachwinę. Widziałam na usg, że jest tak jakby ułożona jak w kołysce i dlatego jej się to podoba. Jak ja się ruszam to buja się na wszystkie strony.
Stary 2013-03-04, 11:08   #2064
Konto usunięte

Dobra, ja też się zabieram za ogarnianie mieszkania. Takie cudne słoneczko, dokładnie tego mi trzeba... Jeszcze tylko temperatura niech idzie w górę i już w ogóle będzie bosko

A co do jedzenia - no cóż, ja gotuję już długo i umiem samodzielnie ugotować taki obiad, jak mama (zauważyłam, że bardzo staram się zbliżyć smakowo do jej kuchni), ale zawsze jak idę do rodziców na obiad, to wychodzę taka najedzona, że pękam, mama zawsze będzie gotować lepiej, choćby nie wiem co.
A jak dostaję bigos czy coś innego od mamy czy teściowej to źle? Jaki bezsens, jak ja zrobię ciasto, to też często zanosimy... Nie wiem, o co chodzi...
Stary 2013-03-04, 11:09   #2065
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie tak widać wszystko, bo wg gina przed ciążą miałam płaski brzuch, dlatego szybko widać było. Ale teraz czuję, ze i tłuszczyku mi przez ciążę się nazbierało. Będzie ciężko zrzucić

A dzidzia na zmianę ułożenia ma czas do ok 30tc chyba, bo potem może byc ciężko. Będzie duża, mało miejsca i może mieć problemy z odwróceniem się. Tylko, że moja wyjątkowo upodobała sobie mamine kości i pachwinę. Widziałam na usg, że jest tak jakby ułożona jak w kołysce i dlatego jej się to podoba. Jak ja się ruszam to buja się na wszystkie strony.
A to mała cwana bestia Swoją drogą kto chciałby leżeć tyle miesięcy na głowie Dziwne, ze w ogóle dzieci się odwracają

Stary 2013-03-04, 11:13   #2066
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Masz kozę ? Uwielbiam kozy , serio fajne są te zwierzaki, chciałabym mieć kiedyś kozę

za tydzień
Kozaaa
Pamietam jak szlismy kiedy szlakiem na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej ja ,Tż,jego brat z żoną i zatrzymalismy sie na piwny piknik .I pasła sie koza.Była taka słodka i kochana,wygłasialiśmy ją,mam całą sesję zdjęciową z tą kozą
Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
wysieję dziś rzeżuchę
O ja tez musze.Bo zawsze mi sie przypomina o wysianiu jak juz siedze przy wielkanocnym sniadaniu
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39572046]
A co do rodzenia wcześniej - ja to niestety z uwagi na historię muszę wziąć pod uwagę, ale póki co jestem dobrej myśli i nastawiam się na lipiec

[/QUOTE]
Zaciskamy nogi do lipca
Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
I na te konkrety też czekam dziewczyny On mi mówi opowiada a ja tylko od niechcenia rzucam mu "zobaczymy"
[Po prostu jestem dobrej myśli
I tak trzymaj.
Cytat:
A więc tak pojechaliśmy wczoraj z Tż do Pani z ogłoszenia obejrzeć wózek.
A oto poniżej zaprezentuję co kupiliśmy
Wszystko jest używane ale w dobrym stanie, jedynie co to bujaczek ma troszkę obdarty napis firmy ale to tylko mały szczegół który wogle nam nie przeszkadza.
1) Wózek Espiro Atlantic
2) Leżaczek bujaczek Fisher Price z wibracjami
3) Fotelik samochodowy tylko nie mogłam znaleźć identycznego, ale jest prawie identyczny tylko bez tego napisu i kolor inny bo czarny z maluśkim elementem czerwonego.
Za taką cenę jaką Pani zaproponowała to brałam z pocałowaniem ręki
Zdjęcia są pokazowe (ściągnęłam z internetu )
super okazja
Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
A ja wczoraj zasnełam przy zapalonej lampce, przebudziłam sie zgasiła, przyłozyłam głowe do poduszki i jednak stwierdziłam, ze jeszcze do wc. Otwieram oczy, ale jakos dziwnie mi sie patrzy. Zamykam jedno i... nie widze na nie. Tak sobie mysle, chyba cos ze mna nie tak, to na przemian raz jedno raz drugie i na to drugie nic nie widziałam, obudziłam Tż, że oslepłam wpadłam w histerie (to jego słowa, choc wcale ja tak nie uwazam ) Dopiero po pewnym czasie odzyskałam swoje oko teraz sobie mysle, ze chyba to przez ta lampke spałam na boku, jedno oko zasloniete, a drugie było naświetlane
Ale stracha sie najadłam, zwazywszy, ze kiedys lekarz mi powiedział, ze w wieku 30 lat moge nie widziec na to oko a to jeszcze 3 lata

Ale jazdaaaa.Oślepłam
Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Witam się w 21 tygodniu, czyli połowa za nami

Już ok Tatuś naprawił, nic nie zapłaciliśmy i jeszcze na lekarza dał

:
za tatusia i tc
Stary 2013-03-04, 11:14   #2067
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
A to mała cwana bestia Swoją drogą kto chciałby leżeć tyle miesięcy na głowie Dziwne, ze w ogóle dzieci się odwracają
Mój tż też się ze mnie śmieje. Mówi, żebym postała na głowie 5 min. to zmienię zdanie co do ułożenia dziecka

Ja się trochę martwię, bo mam koleżanki których maluchy na tym samym etapie były już głową w dół. A moja dzidzia stale przyjmuje pozycje pośladkową. Nawet gin to napisał dodatkowo w karcie, że za każdym razem jest ułożenie pośladkowe. I gdyby poród zaczął się wcześniej mam koniecznie nalegać na usg, żeby ocenić stan ułożenia.
Stary 2013-03-04, 11:20   #2068
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:

Super wiosna
Cytat:
Jaki koniec? Jeszcze nawet 50% postów nie ma
Staramy sie jak mozemy ale kazda z nas ma Tż-a,jakies mieszkanie do ogarnięcia itp .
Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
a na tym Bebilonie to wystarczy się zarejestrować, bo Lokatorek też chce misia?
Tak.Wypełniasz formularz i czekasz

Proszę :

https://www.bebilon.pl/rejestracja

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Ide zrobic sobie herbatke i tosty

Nie wiem czemu mnie tak żebra bolą.Od kaszlu?A moze to Laura gdzies je kopie jak spie ????
Stary 2013-03-04, 11:20   #2069
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Mój tż też się ze mnie śmieje. Mówi, żebym postała na głowie 5 min. to zmienię zdanie co do ułożenia dziecka

Ja się trochę martwię, bo mam koleżanki których maluchy na tym samym etapie były już głową w dół. A moja dzidzia stale przyjmuje pozycje pośladkową. Nawet gin to napisał dodatkowo w karcie, że za każdym razem jest ułożenie pośladkowe. I gdyby poród zaczął się wcześniej mam koniecznie nalegać na usg, żeby ocenić stan ułożenia.
Wiesz ja myślałam, że Ty już gdzieś tam w 20którymś tc..patrzę, a Ty lecisz podobnie jak ja..ledwo ukończony 19 Nie gadaj, że to już, bo moje dziecię też nieodwrócone jeszcze Leży sobie jak do tej pory leżało Jeśli max do 30 tc, to jeszcze sporo czasu

Stary 2013-03-04, 11:21   #2070
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Kozaaa
Pamietam jak szlismy kiedy szlakiem na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej ja ,Tż,jego brat z żoną i zatrzymalismy sie na piwny piknik .I pasła sie koza.Była taka słodka i kochana,wygłasialiśmy ją,mam całą sesję zdjęciową z tą kozą
My w zeszłym roku jak byliśmy w zoo to moją największą atrakcją były właśnie kozy gdzie tam słonie, lwy i inne okazałe zwierzaki. Można było wchodzić im do zagrody i karmić i tz nie mógł mnie odciągnąć od nich wyściskałam wszystkie małe kózki , chciałam podwędzić nawet jedną ale sie nie dało

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości