Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. II - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część naszego wątku?
Trzeci wątek nam już leci, coraz większe nasze dzieci 7 11,86%
Czy to chłopiec, czy dziewczynka, każda z nas chce córcię, synka 0 0%
Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już za chwilę będą dzieci 0 0%
Już nam pięknie rosną brzusie, to wrześniowo-październikowe są mamusie 8 13,56%
Były kropki, są dzidziusie, a mamusiom rosną brzusie 13 22,03%
Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich piękne są dzidziusie 4 6,78%
Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich ukochane dzidziusie 0 0%
Choć dzieciaczki takie małe, serca mają nasze całe 3 5,08%
Rosną, rosną dumne mamy, na dzieciaczki już czekamy 0 0%
Już nie fasolki, a dzieciaki, są dziewczynki i chłopaki 0 0%
Każda mama wiedzieć chce, co tam w brzuchu chowa się 5 8,47%
W brzuchu dziecię sobie fika, u mamy z września lub października 1 1,69%
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III 18 30,51%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-04, 09:35   #2761
bojatoja
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. II

Cześć
Ja dzisiaj czuję się nie żywa, a tyle mam do roboty

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Pamiętacie moją alergię?
No to mam winnego...

Tż rozlał coś w lodówce, tak, że nie było widać za bardzo. Ja uznałam, że brudne, to sprzątnę, jak będę mieć siłę. No, ale zaczęło śmierdzieć, więc zaczęłam szukać co. No i znalazłam pleśń pod szufladami w lodówce. I radośnie jadłam zarodniki pleśni, na którą jestem silnie uczulona
Mam ochotę tż'ta...
O kurde dobrze, że znalazłaś przyczynę swojej alergii.

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
czesc
nie nadrabiam, nie spałam prawie w nocy co 2 godziny byłam w łazience albo wymioty albo begunka, albo jedno i drugie na raz
jak d 14-15 nie przejdzie to dzwonię do gina, pewnie mnie do szpitala wyśle pod kroplówkę bo nawet wodą czystą wymiotuję
Współczuje, biedactwo
Ja wybrałabym się na Twoim miejscu do szpitalu, bo ja jak kiedyś leżałam w szpitalu na ginekologii to była tam ze mną w pokoju taka dziewczyna w ciąży właśnie z wymiotami i biegunką. Miała kroplówkę, i cały czas obserwowali ją lekarze.
Nie ma co ryzykować w ciąży.

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
hej Dziewczyny. Czy mogę się dołączyć ? Również będe mamusią październikową. 19.02 zobaczyłam dwie kreski na teście, a ostatnia @ miałam 19.01. Teraz dopiero w środę mam pierwsza wizytę u lekarza.
Cześć
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 09:43   #2762
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Więc może napisze coś o sobie, mam 25 lat, z zawodu jestem położną, mieszkam w Hiszpanii, w lipcu biorę ślub.
A co do samopoczucia w ciąży, mdłości bez wymiotów, okropne wzdęcia, senność i ból piersi.

Chce już tą wizytę w środę, żebym wiedziała, że wszystko ok, że serduszko bije.

I jak to w poniedziałek mam strasznego lenia.
Hiszpanii bardzo zazdroszczę Wybieramy się tam już od kilku lat i jakoś ciągle nam się z tym nie schodzi.

Trzymam za środową wizytę!
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 09:45   #2763
Natala84
Zakorzenienie

witajcie

przypominam się, żebyście o mnie nie zapomniały ale na pisanie nie mam weny, dziadek tż jest bardzo chory, od tygodnia jest w szpitalu początkowo nie wyglądało to aż tak groźnie, ale teraz każą szykować się na najgorsze najsmutniejsze, że tak się męczy...

coś tam Was w weekend podczytywałam z telefonu... pisałyście o diecie mamy karmiącej - więc tu jakby wszystko zalezy od dziecka. czasami można jeść wszystko a czasami 3 produkty na krzyż nie ma reguly. Ja pierwszych 5-6 tygodni jadłam bardzo delikatnie z dwóch powodów - nie chciałam zaszkodzić malej no i chciałam schudnąc co przy kp jest jak najbardziej możliwe jadłam delikatne zupki na chudym mięsku, gotowane buraczki, ziemniaki, marchewkę, kanapki z chuda wędliną. byłam ostrozna z nabiałem. jak po tych kilku tygodniach wszystko było ok, to zaczęłam rozszrzać sobie dietę obserwując reakcję Marysi. Tyle że nadal jadłam powidzmy dietetycznie. tzn nigdy się nie głodziłam, jak trzeba było to zjadałam 3 miski zupy ale żadnych fast foodów, nic gazowanego, praktycznie zero słodyczy. Efekt był taki że malutkiej nic nie szkodziło a ja cudnie schudłam bo aż 20 kg (może nawet ponad) a przytyłam w ciąży 14-15

teraz też będę podobnie postępować, tylko przytyć chciałabym mniej, tak gdzieś max 10 kg, bo niestety ale startuje ze znacznie większą wagą

wyciągnęłam wczoraj tż na oglądanie wózków facet polecał nam navigation cadet, ale mnie się strasznie nie podoba spacerówka za to na necie spodobały mi sie wózki bebetto, i są do obejrzenia u mnie w Łodzi, jakieś 2-3 przecznice ode mnie więc chyba się przejdziemy niedługo
Ma ktoraś z Was może jakieś doświadczenie z wózkami Bebetto

My generalnie nie mamy dużo rzeczy do kupienia, sporo zatrzymaliśmy po Marysi. Właściwie wszystko co nam się sprawdziło pisałyście też o leżaczkach, więc my mamy taki:
http://allegro.pl/fisher-price-lezac...041525064.html
i baaardzo polecam zaczęliśmy używać jak Marysia miała 3 miesiące a skończylismy neidawno dzięki temu że jest do 18 kg to młoda mogła go tak długo uzytkować, uwielbiała w nim siadać, oglądać ksiązeczki czy jeść jakieś owoce tyle że w przypadku malutkich dzieci ja uważam że najlepszym miejscem dla rozwoju jest podłoga, więc w leżaczku póki była mała spędzała mało czasu.

się rozpisałam

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 09:48   #2764
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Hiszpanii bardzo zazdroszczę Wybieramy się tam już od kilku lat i jakoś ciągle nam się z tym nie schodzi.

Trzymam za środową wizytę!
Jestem już tak przyzwyczajona, że mieszkanie tu nie robi na mnie żadnego wrażenia, TŻ mieszka 12 lat, a moja mama 7.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 10:05   #2765
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
ja! 11.03! pierwszy raz z D. (tak to zawsze byl w pracy)

wita was zdechlak z lozka... znow czuje sie fatalnie.. te migreny..

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Diorisha podziwiam
Ja też mam wizytę z USG 11 marca

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
wiem, wiem... ale nie chciałabym siąść za kilka miesięcy ze świadomością, że nic z tym nie robiłam...

biedna ...

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

14 tydzień, II trymestr
Ja kupiłam w Rossmanie balsam Mamacare przeciw rozstępom za 20 zł. Na Mustelę patrzałam też, ale cena z kosmosu za taką pojemność... Ja mam raczej skłonności do rozstępów, bo po okresie dojrzewania mi trochę zostało, ale co ma być to będzie. Chyba żaden najdroższy nawet krem nie zapobiegnie zupełnie.

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 10:13   #2766
Papuga69
Raczkowanie

Witam po weekendzie Dziś w końcu piękna pogoda, ani jednej chmurki na niebie nad krakowem

Zaraz siadam na spokojnie i zaczynam nadrabiać

Dodam że u mnie bez zmian, TŻ dziala na nerwy tak jak wcześniej, dzidzia ma się dobrze, wizyte mam dopiero na 19.03, no ale musze jakoś wytrzymać..
Papuga69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 10:24   #2767
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
A przystojny chociaż ten nowy szef?Jest na czym oko zawiesić ? Bo może wtedy choć trochę mniej żal tego wizażu

Witaj Jasne,że możesz dołączyć
Nienajgorszy, ale wizażu szkoda

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 10:27   #2768
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
czesc
nie nadrabiam, nie spałam prawie w nocy co 2 godziny byłam w łazience albo wymioty albo begunka, albo jedno i drugie na raz
jak d 14-15 nie przejdzie to dzwonię do gina, pewnie mnie do szpitala wyśle pod kroplówkę bo nawet wodą czystą wymiotuję
ojoj, zadzwoń do gina, niech Ci coś poradzi, bo tak to się Ty męczysz i dzidzia też :glaszcze:
Cytat:
hej Dziewczyny. Czy mogę się dołączyć ? Również będe mamusią październikową. 19.02 zobaczyłam dwie kreski na teście, a ostatnia @ miałam 19.01. Teraz dopiero w środę mam pierwsza wizytę u lekarza.
witaj
widzę, że będziemy miały podobny termin porodu, bo ja OM miałam 17 stycznia
i usg też mam w środę

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 10:28   #2769
vea7
Zakorzenienie

Ależ przez weekend natrzaskałyście postów
No nic, ładnie się witam i lecę nadrabiać

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 10:30   #2770
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Pamiętacie moją alergię?
No to mam winnego...

Tż rozlał coś w lodówce, tak, że nie było widać za bardzo. Ja uznałam, że brudne, to sprzątnę, jak będę mieć siłę. No, ale zaczęło śmierdzieć, więc zaczęłam szukać co. No i znalazłam pleśń pod szufladami w lodówce. I radośnie jadłam zarodniki pleśni, na którą jestem silnie uczulona
Mam ochotę tż'ta...
No masz!

Cytat:
czesc
oj Kasiula... Współczuję

Cytat:
witaj

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Wczoraj kupilam pierwsza rzecz dla naszego drugiego maluszka- bluzeczkę dla chłopca, haha :-D ciekawe czy trafilam z płcią?:-P

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 10:40   #2771
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Gołąbki- to chyba jedyne jedzenie którego nigdy nie lubiłam. Zawsze się zastanawiałam co każdy w tych gołąbkach widzi No mi nie smakują i się chyba nigdy do nich nie przekonam. A tu widzę, że same zwolenniczki gołąbek
No ale każdy lubi co innego.

A ja właśnie obejrzałam z mężem film Bez mojej zgody. Strasznie wzruszający i smutny film.
Ja kiedyś musiałam obejrzeć ten film na zajęcia na studiach i gdyby nie przymus, to bym chyba nie dokończyła, Straszny po prostu, wyłam jak bóbr od połowy filmu. Nie na moje nerwy

Pawełek 20.03.2015
Stary 2013-03-04, 10:41   #2772
nena_milka
Wtajemniczenie

Dzień dobry, witam sie po usg
właśnie wróciłam więc tak... nie zrobiła mi genetycznego bo klusek okazał się 5 dni młodszy, więc dzisiaj ma równe 10t. widocznie miałam później owulkę. Ale to nic bo zrobię genetyczne w Polsce, a zawiedziona nie jestem bo pierwszy raz widzieliśmy tego ogromnego 3 cm ludzia
niesamowite uczucie... ogólnie albo jest małym leniuszkiem albo twardo spał z rana bo tylko raz nam pomachał rączkami a tak to leżał, zasłonił buzię rączkami i nie reagował na żadne zaczepki ogólnie wszystko jest ok i pani dr powiedziała, że ryzyko poronienia jest już bardzo niskie. mamy fotki ale nie mam skanera żeby wrzucic... Ale jesteśmy szczęśliwi. .. jakbym mogła pić to chyba wypiłabym ze dwa wina
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 10:43   #2773
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
Przenieśli mnie i siedzę koło nowego szefa. To chyba tyle jeśli chodzi o wizaz w godzinach ppracy
Pozostaje mi czytać na telefonie w łazience
to się nazywa uzależnienie
Może pokaż mu na czym polega nasz wątek, wytłumacz o co chodzi, na pewno zrozumie Twoje potrzeby

Cytat:
Witam i gratuluję

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
coś tam Was w weekend podczytywałam z telefonu... pisałyście o diecie mamy karmiącej - więc tu jakby wszystko zalezy od dziecka. czasami można jeść wszystko a czasami 3 produkty na krzyż nie ma reguly. Ja pierwszych 5-6 tygodni jadłam bardzo delikatnie z dwóch powodów - nie chciałam zaszkodzić malej no i chciałam schudnąc co przy kp jest jak najbardziej możliwe jadłam delikatne zupki na chudym mięsku, gotowane buraczki, ziemniaki, marchewkę, kanapki z chuda wędliną. byłam ostrozna z nabiałem. jak po tych kilku tygodniach wszystko było ok, to zaczęłam rozszrzać sobie dietę obserwując reakcję Marysi. Tyle że nadal jadłam powidzmy dietetycznie. tzn nigdy się nie głodziłam, jak trzeba było to zjadałam 3 miski zupy ale żadnych fast foodów, nic gazowanego, praktycznie zero słodyczy. Efekt był taki że malutkiej nic nie szkodziło a ja cudnie schudłam bo aż 20 kg (może nawet ponad) a przytyłam w ciąży 14-15

teraz też będę podobnie postępować, tylko przytyć chciałabym mniej, tak gdzieś max 10 kg, bo niestety ale startuje ze znacznie większą wagą
Też bym tak chciała

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 10:57   #2774
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Nienajgorszy, ale wizażu szkoda
heh ja odkąd miałam w pracy kamere za plecami tez się "bałam" heh żeby niesprawdzili na jakiej stronie siedze pół dnia tak samo z fb

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
właśnie wróciłam więc tak... nie zrobiła mi genetycznego bo klusek okazał się 5 dni młodszy, więc dzisiaj ma równe 10t. widocznie miałam później owulkę. Ale to nic bo zrobię genetyczne w Polsce, a zawiedziona nie jestem bo pierwszy raz widzieliśmy tego ogromnego 3 cm ludzia
niesamowite uczucie... ogólnie albo jest małym leniuszkiem albo twardo spał z rana bo tylko raz nam pomachał rączkami a tak to leżał, zasłonił buzię rączkami i nie reagował na żadne zaczepki ogólnie wszystko jest ok i pani dr powiedziała, że ryzyko poronienia jest już bardzo niskie. mamy fotki ale nie mam skanera żeby wrzucic... Ale jesteśmy szczęśliwi. .. jakbym mogła pić to chyba wypiłabym ze dwa wina
Gratulacje za udane usg

wiecie co zauważyłam że pokolenie starsze tzn mam cioć proponuje mi alkohol twierdząc że pół szkalnki piwa dobrze wpłynie na nerki i trawienie po obiedzie i moja mama przyznała że w jedej ciaży piła troche piwa bo tylko to gasiło jej pragnienie, ciocia wczoraj tez wino proponowała lampke na co moj mąz przeciez ona jest w ciazy ale tez tłumaczyła ze lampka czerwonego do samo zdrowie nawet w ciazy
a młodzi mówią zeby nic niepic nawet piwa bezalkoholowego...
spotkałyscie sie z syt że ktos wie o ciązy i proponuje Wam świadomie alkohol?
Stary 2013-03-04, 11:02   #2775
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
wiecie co zauważyłam że pokolenie starsze tzn mam cioć proponuje mi alkohol twierdząc że pół szkalnki piwa dobrze wpłynie na nerki i trawienie po obiedzie i moja mama przyznała że w jedej ciaży piła troche piwa bo tylko to gasiło jej pragnienie, ciocia wczoraj tez wino proponowała lampke na co moj mąz przeciez ona jest w ciazy ale tez tłumaczyła ze lampka czerwonego do samo zdrowie nawet w ciazy
u mnie bardzo wiele osób mówi, młodszych jak na razie, że spokojnie troche piwa mogę wypić
piwko uwielbiam, piwoszka jestem, jednak sobie daruje
aaa, ostatnio robiłam mężowi piwo na ciepło to oblizałam palca, sprawdzałąm temperaturę
Stary 2013-03-04, 11:08   #2776
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Więc może napisze coś o sobie, mam 25 lat, z zawodu jestem położną, mieszkam w Hiszpanii, w lipcu biorę ślub.
A co do samopoczucia w ciąży, mdłości bez wymiotów, okropne wzdęcia, senność i ból piersi.

Chce już tą wizytę w środę, żebym wiedziała, że wszystko ok, że serduszko bije.

I jak to w poniedziałek mam strasznego lenia.
Witaj Jak się czujesz jak na razie?

Pawełek 20.03.2015
Stary 2013-03-04, 11:16   #2777
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
W ogóle, słuchajcie jaki hit:

byllismy wczoraj wieczorem w tesco. I chcieliśmy szampana, na pocieche chociaż Picolo;P wybralismy, idziemy do kasy, a pani do nas że potrzebny dowód. Hyhy, stary dowcip, pośmialiśmy się, a ona znowu że wyskakuje jej że potrzebny dowód. My dalej chichoczemy no bo chyyba nie będzie od 25-letnich ludzi brac dowodu żeby sprzedac napój bezalkohoowy, który tylko stał obok alkoholu. I ona dalej jakoś tak niby żartem niby nie, o ten dowód... Tż zapytał czy prawo jazdy może być, popatrzyła na nie i zakonczyła transakcję.

I teraz nie wiem, pić czy nie pić?!?:P

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ja szukałam ostatnio bavarii 0% i nie znalazłam a jak piwa nigdy nie piję to teraz mam ochotę niby jest lech free ale on już chyba ma coś tam alkoholu.
-
Lech free ma napisane, że może zawierać do 0,5 %, więc tak na prawdę nie wiadomo dokładnie ile
Zapytałam o to gin i mi powiedziała, że generalnie żaden lekarz nie powie, ze ciężarna może pić alkohol, ale jak raz na jakiś czas się zje ciastko nasączane albo lecha, to świat się nie powinien zawalić. Bavaria dla mnie niestety nie smakuje jak piwo

Cytat:
Napisane przez jowisia Pokaż wiadomość
A to ja mam na odwrót. Odkąd zaciążyłam, suszy mnie i suszy. Piję non stop : wodę, soki, herbatę, czasem kawkę i colę, ale najlepiej wchodzi mi NESTEA i to ta bez cukru. Chyba piję z 10L dziennie...
Jowisia, to jest nas dwie
Piję jak wielbłąd po maratonie... najchętniej sok grejfrutowy z wodą 3-4 litry dziennie to norma... i sikanie non stop

Cytat:
Napisane przez emisko86 Pokaż wiadomość
Jesteśmy po badaniach serduszko bije, moje szczęście ma 13 mm i wszystko jest dobrze oby tak dalej!!!
termin wypada na 15 pazdziernika, wiec jeden dzien przed moimi urodzinami fajnie!!! i chyba jestem w tym momencie najmłodszą mamą tutaj
Super

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
krotka relacja z genetycznego
no wiec, wszystko jest w jak najlepszym porzadku mlode ma prawie 7 cm, dokladnie 69,8 mm. wielkoscia odpowiada 13t1d wiec wg OM jest wieksze tylko o jeden dzien wiec data porodu w sumie niezmiennie na 6 wrzesnia. NT mamy 1,3 mm wiec wg tych wszytskich wykresikow jest ok. serduszko moglo by bic troche szybciej, bo jest 151 no ale miesci sie w normie. nie wiem kto tam sie ulokowal. w sumie ciezko bylo cokolwiek zmierzyc bo mlode bardzooo ruchliwe. ogolnie kamien z serca. zla jestem troche, bo nagrywac filmik zaczal DOPIERO w momencie kiedy juz wszystko pomierzyl, wiec takim sposobem mlode tak o ogladalismy 3 min 21 s i taki dlugo mam filmik. tylko to mnie wkurzylo no ale pare fotek mam, niestety drukowane na zwyklym papierze razem z wynikami wiec tez kijowej jakosci acha no i znowu lozysko lokuje sie na przedniej scianie wiec nie jestem szczesliwa z tego powodu heh.
Bajko klask i:

Cytat:
dziewczyny co wy na to żeby sporządzić PEŁNĄ listę wyprawkową? tzn. takie wiecie najpotrzebniejsze rzeczy, w jakich ilościach, w jakich rozmiarach (jeśli chodzi o ubranka), wsyztskie ręczniczki, kocyki, balsamy... bo np. ja nie mam pojęcia
Jak nie zapomnę, to spróbuję przepisać to, co mam w książce "Ciężarówką przez 9 miesięcy"

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
A dziewczyny wiecie może czy można robić peeling w ciąży? Chodzi mi o brzuch, uda..? Np. peelingiem własnej roboty z kawy?
Coś zaczęła mnie swędzieć skóra na brzuchu i boje się o rozstępy Chyba, że mogłaby mnie uczulić oliwka j&j po półtora miesiąca stosowania?
Myślę, ze spokojnie możesz - to nawet powinno skórze zrobić dobrze, bo zetrzesz starą warstwę, dzięki czemu wszystkie "ujędrniacze" lepiej się będą wchłaniały

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
A ciocia ewuszkaaa mówiła, żeby wywalić J&J, bo jest na bazie syfiatej parafiny, która G* daje a nie nawilżenie Zmień na Hipp lub Babydream - czytaj skład
Ciocia ewuszka mądrze gada Składy bez syfów to podstawa, dać jej ogórka kiszonego

Cytat:
czesc
Ojej, oby jak najszybciej puściło

WYMIENIĘ

Stary 2013-03-04, 11:17   #2778
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
heh ja odkąd miałam w pracy kamere za plecami tez się "bałam" heh żeby niesprawdzili na jakiej stronie siedze pół dnia tak samo z fb

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Gratulacje za udane usg

Tak mój teść. A mój taka dużo lepszy nie jest - dziwił się ostatnio czemu nie chcę sobie dodać adwokata do lodów przecież to tylko łyczek... W tamtych czasach jak oni byli młodzi nie było chyba tak restrykcyjnbych zaleceń, żeby nie pić i stąd oni nie wiedzą...

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

tata a nie taka hahahaha

Pawełek 20.03.2015
Stary 2013-03-04, 11:17   #2779
matallewar
Zakorzenienie

Mi nikt nie proponuje i całe szczęście, bo bym powiedziała, co o nim myślę.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 11:19   #2780
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Witaj Jak się czujesz jak na razie?
Dziękuję dziewczyny za miłe przyjęcie mnie na wątek, mam nadzieję, że się wkręce szybko.

Ogólnie teraz czuję sie już nawet dobrze, tamten tydzień miałam straszny, bo ciągle mdłości bez wymiotów.
A wczoraj mi przeszło i zaczęł się straszny ból piersii dołu pleców, więc "jak nie urok, to sra....'.

w sobotę zakupiłam sobie pierwsze spodnie z pasem ciążowym.

Dziewczyny mam pytanie, ponieważ w kwietniu i czerwcu czeka mnie 24 godzinna podróż samochodem, ogólnie dużo jeżdże, to mam pytanie czy któraś z Was używała bądź zamierza kupić adapter do pasów ?

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 11:19   #2781
vea7
Zakorzenienie

Cześć Misia

Na fali wiosny (wreszcie ) kupiłam sobie w sobotę baaardzo żółte kalosze
No i umówiłam się na genetyczne na 12 marca... ale zastanawiam się, czy nie przełożyć na 14 A w ogóle piszecie, że genetyczne w 13 tygodniu - mi gin wyznaczyła, że najlepiej pod sam koniec 12 tygodnia, a w klinice, gdzie będę robiła, powiedzieli, ze najlepiej w połowie 12 tyg.
I jak tu nie zgłupieć?

WYMIENIĘ

Stary 2013-03-04, 11:23   #2782
papalinka83
Zakorzenienie

Dziewczyny, kupiłam w weekend stanik ciążowy i rewelacja Fakt, że nie wygląda zbyt efektownie, ale za to wreszcie nic mnie nie gryzie i nie ciśnie, a w dodatku on ma miseczki elastyczne, które rozciągają się jeszcze o jeden rozmiar. Naprawdę rewelka

A dzisiaj rano mój mąż powiedział - ale Ci się zrobił mały brzuch chyba mi wzdęcia przeszły albo coś, bo faktycznie. Jak patrzę na te wasze zdjęcia brzuszków to oczom nie wierzę...

Pawełek 20.03.2015
Stary 2013-03-04, 11:28   #2783
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:

Gratulacje za udane usg

raczej bym dostała porządny opieprz gdybym spróbowała czegoś % napić

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 11:29   #2784
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, kupiłam w weekend stanik ciążowy i rewelacja Fakt, że nie wygląda zbyt efektownie, ale za to wreszcie nic mnie nie gryzie i nie ciśnie, a w dodatku on ma miseczki elastyczne, które rozciągają się jeszcze o jeden rozmiar. Naprawdę rewelka

A dzisiaj rano mój mąż powiedział - ale Ci się zrobił mały brzuch chyba mi wzdęcia przeszły albo coś, bo faktycznie. Jak patrzę na te wasze zdjęcia brzuszków to oczom nie wierzę...
Ooo... a podasz firmę?

WYMIENIĘ

Stary 2013-03-04, 11:29   #2785
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

AAAAAAA życie we mnie się budzi jak widzę, że zima idzie powoli precz

Cytat:
czesc
O kuuuu,..rde. Brzmi nieciekawie. Jedź do lekarza.

Cytat:
Przenieśli mnie i siedzę koło nowego szefa. To chyba tyle jeśli chodzi o wizaz w godzinach ppracy
Pozostaje mi czytać na telefonie w łazience
No to pewnie na długo znikasz w łazience dobrze też że możesz teraz często latać do wc

Cytat:
Hej witamyy

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 11:35   #2786
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Ooo... a podasz firmę?
Kupiłam w sklepie La Vantil w Factory, nie wiem, jak się dokłądnie nazywał. To jest taki ciążowy, a nie do karmienia. Kosztował 50 zł niecałe

Pawełek 20.03.2015
Stary 2013-03-04, 11:39   #2787
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
super

Cytat:

Gratulacje za udane usg

mnie nikt nie proponowal, ale slyszalam juz od paru osob ze kieliszek wina raz za czas nie zaszkodzi... niemniej jednak nie zamierzam probowac...zastanawiam sie nawet czy jesli pieke tort lub biszkopt i zawsze go troche nasaczalam woda z alko to czy moze kobieta w ciazy zjesc kawalek takiego torta.. chyba to nie powinno zaszkodzic co nie?

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

a ja dzisiaj drugi raz z rzedu (wczoraj byl pierwszy) umylam rano zeby bez rzygania i czuje sie wysmienicie niestety wczoraj wieczorem sztuka mycia zebow juz tak dobrze nie poszla

laseczki to od ktorego tygodnia w koncu sie ten 2 trymestr zaczyna?? skonczony 13 i poczatek 14, czy skonczony 14 i poczatek 15?
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 11:39   #2788
Snow_White1
Wtajemniczenie

Witam.

Zakupiłam wczoraj taki krem, bo zmagam się z wypryskami:
http://bielenda.pl/produkty/sexy-mam...om-hormonalnym

Na razie mogę tylko powiedzieć, że ma lekką konsystencję, nawilża, ale buzia się nie świeci. Czy pomoże na trądzik - zobaczymy za jakiś czas.
Prócz tego mam Davercin od dermatologa, przepisany jako bezpieczny w ciąży.
Stary 2013-03-04, 11:40   #2789
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja spotkałam się z opinią, że szklanka piwa czy pół kieliszka wina nie czyni wielkiej szkody. Znam dużo takich osób
Bo tak naprawdę wiadomo, że alkohol szkodzi w dużych ilościach, ale oddziaływania małych ilości nikt nie sprawdzał. Gdzieś nawet czytałam artykuł dziennikarki, która w pierwszej ciąży nie piła nic, a w drugiej pozwalała sobie na lampkę wina raz w tygodniu, nic się nie stało.
Ja osobiście nie piję nic, nawet nie mogę teraz przełknąć alkoholu
Ale rozumiem jeśli któraś w ciąży wypije szklankę piwa. Myślę, że dużo bardziej niebezpieczne co można przyjmować w ciąży to leki, słodziki, konserwanty, całe to sztuczne jedzenie itd.

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 11:43   #2790
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Kupiłam w sklepie La Vantil w Factory, nie wiem, jak się dokłądnie nazywał. To jest taki ciążowy, a nie do karmienia. Kosztował 50 zł niecałe
I to jest bardzo dobra wiadomość... jeszcze jeśli jest sensowna (szeroka) rozmiarówka, to się wybiorę
Dzięki za namiary

WYMIENIĘ

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości