|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część naszego wątku? | |||
| Trzeci wątek nam już leci, coraz większe nasze dzieci |
|
7 | 11,86% |
| Czy to chłopiec, czy dziewczynka, każda z nas chce córcię, synka |
|
0 | 0% |
| Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już za chwilę będą dzieci |
|
0 | 0% |
| Już nam pięknie rosną brzusie, to wrześniowo-październikowe są mamusie |
|
8 | 13,56% |
| Były kropki, są dzidziusie, a mamusiom rosną brzusie |
|
13 | 22,03% |
| Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich piękne są dzidziusie |
|
4 | 6,78% |
| Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich ukochane dzidziusie |
|
0 | 0% |
| Choć dzieciaczki takie małe, serca mają nasze całe |
|
3 | 5,08% |
| Rosną, rosną dumne mamy, na dzieciaczki już czekamy |
|
0 | 0% |
| Już nie fasolki, a dzieciaki, są dziewczynki i chłopaki |
|
0 | 0% |
| Każda mama wiedzieć chce, co tam w brzuchu chowa się |
|
5 | 8,47% |
| W brzuchu dziecię sobie fika, u mamy z września lub października |
|
1 | 1,69% |
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III |
|
18 | 30,51% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. II
Cześć
![]() Ja dzisiaj czuję się nie żywa, a tyle mam do roboty ![]() Cytat:
dobrze, że znalazłaś przyczynę swojej alergii.Cytat:
Ja wybrałabym się na Twoim miejscu do szpitalu, bo ja jak kiedyś leżałam w szpitalu na ginekologii to była tam ze mną w pokoju taka dziewczyna w ciąży właśnie z wymiotami i biegunką. Miała kroplówkę, i cały czas obserwowali ją lekarze. Nie ma co ryzykować w ciąży. Cytat:
|
|||
|
|
|
#2762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam za środową wizytę!
|
|
|
|
|
#2763 |
|
Zakorzenienie
|
przypominam się, żebyście o mnie nie zapomniały ale na pisanie nie mam weny, dziadek tż jest bardzo chory, od tygodnia jest w szpitalu początkowo nie wyglądało to aż tak groźnie, ale teraz każą szykować się na najgorsze najsmutniejsze, że tak się męczy... ![]() coś tam Was w weekend podczytywałam z telefonu... pisałyście o diecie mamy karmiącej - więc tu jakby wszystko zalezy od dziecka. czasami można jeść wszystko a czasami 3 produkty na krzyż nie ma reguly. Ja pierwszych 5-6 tygodni jadłam bardzo delikatnie z dwóch powodów - nie chciałam zaszkodzić malej no i chciałam schudnąc co przy kp jest jak najbardziej możliwe jadłam delikatne zupki na chudym mięsku, gotowane buraczki, ziemniaki, marchewkę, kanapki z chuda wędliną. byłam ostrozna z nabiałem. jak po tych kilku tygodniach wszystko było ok, to zaczęłam rozszrzać sobie dietę obserwując reakcję Marysi. Tyle że nadal jadłam powidzmy dietetycznie. tzn nigdy się nie głodziłam, jak trzeba było to zjadałam 3 miski zupy ale żadnych fast foodów, nic gazowanego, praktycznie zero słodyczy. Efekt był taki że malutkiej nic nie szkodziło a ja cudnie schudłam bo aż 20 kg (może nawet ponad) a przytyłam w ciąży 14-15teraz też będę podobnie postępować, tylko przytyć chciałabym mniej, tak gdzieś max 10 kg, bo niestety ale startuje ze znacznie większą wagą wyciągnęłam wczoraj tż na oglądanie wózków facet polecał nam navigation cadet, ale mnie się strasznie nie podoba spacerówka więc chyba się przejdziemy niedługo ![]() Ma ktoraś z Was może jakieś doświadczenie z wózkami Bebetto ![]() My generalnie nie mamy dużo rzeczy do kupienia, sporo zatrzymaliśmy po Marysi. Właściwie wszystko co nam się sprawdziło pisałyście też o leżaczkach, więc my mamy taki:http://allegro.pl/fisher-price-lezac...041525064.html i baaardzo polecam zaczęliśmy używać jak Marysia miała 3 miesiące a skończylismy neidawno dzięki temu że jest do 18 kg to młoda mogła go tak długo uzytkować, uwielbiała w nim siadać, oglądać ksiązeczki czy jeść jakieś owocesię rozpisałam
|
|
|
|
#2764 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem już tak przyzwyczajona, że mieszkanie tu nie robi na mnie żadnego wrażenia, TŻ mieszka 12 lat, a moja mama 7.
|
#2765 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
Ja mam raczej skłonności do rozstępów, bo po okresie dojrzewania mi trochę zostało, ale co ma być to będzie. Chyba żaden najdroższy nawet krem nie zapobiegnie zupełnie.
|
|
#2766 |
|
Raczkowanie
|
Witam po weekendzie
Dziś w końcu piękna pogoda, ani jednej chmurki na niebie nad krakowem![]() Zaraz siadam na spokojnie i zaczynam nadrabiać ![]() Dodam że u mnie bez zmian, TŻ dziala na nerwy tak jak wcześniej, dzidzia ma się dobrze, wizyte mam dopiero na 19.03, no ale musze jakoś wytrzymać.. |
|
|
|
#2767 |
|
Zakorzenienie
|
Nienajgorszy, ale wizażu szkoda
|
|
#2768 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
widzę, że będziemy miały podobny termin porodu, bo ja OM miałam 17 stycznia ![]() i usg też mam w środę
|
|
|
#2769 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ przez weekend natrzaskałyście postów
![]() No nic, ładnie się witam i lecę nadrabiać
|
|
|
|
#2770 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Wczoraj kupilam pierwsza rzecz dla naszego drugiego maluszka- bluzeczkę dla chłopca, haha :-D ciekawe czy trafilam z płcią?:-P
|
|
|
#2771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2772 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry, witam sie po usg
właśnie wróciłam więc tak... nie zrobiła mi genetycznego bo klusek okazał się 5 dni młodszy, więc dzisiaj ma równe 10t. widocznie miałam później owulkę. Ale to nic bo zrobię genetyczne w Polsce, a zawiedziona nie jestem bo pierwszy raz widzieliśmy tego ogromnego 3 cm ludzia niesamowite uczucie... ogólnie albo jest małym leniuszkiem albo twardo spał z rana bo tylko raz nam pomachał rączkami a tak to leżał, zasłonił buzię rączkami i nie reagował na żadne zaczepki ogólnie wszystko jest ok i pani dr powiedziała, że ryzyko poronienia jest już bardzo niskie. mamy fotki ale nie mam skanera żeby wrzucic... Ale jesteśmy szczęśliwi. .. jakbym mogła pić to chyba wypiłabym ze dwa wina
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#2773 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to się nazywa uzależnienie ![]() Może pokaż mu na czym polega nasz wątek, wytłumacz o co chodzi, na pewno zrozumie Twoje potrzeby Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#2774 | |
|
Zakorzenienie
|
heh ja odkąd miałam w pracy kamere za plecami tez się "bałam" heh żeby niesprawdzili na jakiej stronie siedze pół dnia tak samo z fb
![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
![]() wiecie co zauważyłam że pokolenie starsze tzn mam cioć proponuje mi alkohol twierdząc że pół szkalnki piwa dobrze wpłynie na nerki i trawienie po obiedzie i moja mama przyznała że w jedej ciaży piła troche piwa bo tylko to gasiło jej pragnienie, ciocia wczoraj tez wino proponowała lampke na co moj mąz przeciez ona jest w ciazy ale tez tłumaczyła ze lampka czerwonego do samo zdrowie nawet w ciazy ![]() a młodzi mówią zeby nic niepic nawet piwa bezalkoholowego... spotkałyscie sie z syt że ktos wie o ciązy i proponuje Wam świadomie alkohol?
|
|
|
#2775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() piwko uwielbiam, piwoszka jestem, jednak sobie daruje aaa, ostatnio robiłam mężowi piwo na ciepło to oblizałam palca, sprawdzałąm temperaturę |
|
|
|
|
#2776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak się czujesz jak na razie?
|
|
#2777 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zapytałam o to gin i mi powiedziała, że generalnie żaden lekarz nie powie, ze ciężarna może pić alkohol, ale jak raz na jakiś czas się zje ciastko nasączane albo lecha, to świat się nie powinien zawalić. Bavaria dla mnie niestety nie smakuje jak piwo Cytat:
![]() Piję jak wielbłąd po maratonie... najchętniej sok grejfrutowy z wodą ![]() Cytat:
Cytat:
klask i:Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#2778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- tata a nie taka hahahaha
|
|
#2779 |
|
Zakorzenienie
|
Mi nikt nie proponuje i całe szczęście, bo bym powiedziała, co o nim myślę.
|
|
#2780 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny za miłe przyjęcie mnie na wątek, mam nadzieję, że się wkręce szybko.
Ogólnie teraz czuję sie już nawet dobrze, tamten tydzień miałam straszny, bo ciągle mdłości bez wymiotów. A wczoraj mi przeszło i zaczęł się straszny ból piersii dołu pleców, więc "jak nie urok, to sra....'. w sobotę zakupiłam sobie pierwsze spodnie z pasem ciążowym. Dziewczyny mam pytanie, ponieważ w kwietniu i czerwcu czeka mnie 24 godzinna podróż samochodem, ogólnie dużo jeżdże, to mam pytanie czy któraś z Was używała bądź zamierza kupić adapter do pasów ?
|
#2781 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Misia
Na fali wiosny (wreszcie ![]() No i umówiłam się na genetyczne na 12 marca... ale zastanawiam się, czy nie przełożyć na 14 A w ogóle piszecie, że genetyczne w 13 tygodniu - mi gin wyznaczyła, że najlepiej pod sam koniec 12 tygodnia, a w klinice, gdzie będę robiła, powiedzieli, ze najlepiej w połowie 12 tyg. ![]() I jak tu nie zgłupieć? |
|
|
|
#2782 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, kupiłam w weekend stanik ciążowy i rewelacja
![]() A dzisiaj rano mój mąż powiedział - ale Ci się zrobił mały brzuch chyba mi wzdęcia przeszły albo coś, bo faktycznie. Jak patrzę na te wasze zdjęcia brzuszków to oczom nie wierzę...
|
#2783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
raczej bym dostała porządny opieprz gdybym spróbowała czegoś % napić
|
|
|
#2784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2785 | |||
|
Zakorzenienie
|
AAAAAAA życie we mnie się budzi jak widzę, że zima idzie powoli precz
![]() Cytat:
Cytat:
dobrze też że możesz teraz często latać do wc ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2786 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam w sklepie La Vantil w Factory, nie wiem, jak się dokłądnie nazywał. To jest taki ciążowy, a nie do karmienia. Kosztował 50 zł niecałe
|
#2787 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- a ja dzisiaj drugi raz z rzedu (wczoraj byl pierwszy) umylam rano zeby bez rzygania i czuje sie wysmienicie niestety wczoraj wieczorem sztuka mycia zebow juz tak dobrze nie poszla ![]() laseczki to od ktorego tygodnia w koncu sie ten 2 trymestr zaczyna?? skonczony 13 i poczatek 14, czy skonczony 14 i poczatek 15? |
||
|
|
|
#2788 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam.
Zakupiłam wczoraj taki krem, bo zmagam się z wypryskami: http://bielenda.pl/produkty/sexy-mam...om-hormonalnym Na razie mogę tylko powiedzieć, że ma lekką konsystencję, nawilża, ale buzia się nie świeci. Czy pomoże na trądzik - zobaczymy za jakiś czas. Prócz tego mam Davercin od dermatologa, przepisany jako bezpieczny w ciąży.
|
#2789 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo tak naprawdę wiadomo, że alkohol szkodzi w dużych ilościach, ale oddziaływania małych ilości nikt nie sprawdzał. Gdzieś nawet czytałam artykuł dziennikarki, która w pierwszej ciąży nie piła nic, a w drugiej pozwalała sobie na lampkę wina raz w tygodniu, nic się nie stało. Ja osobiście nie piję nic, nawet nie mogę teraz przełknąć alkoholu Ale rozumiem jeśli któraś w ciąży wypije szklankę piwa. Myślę, że dużo bardziej niebezpieczne co można przyjmować w ciąży to leki, słodziki, konserwanty, całe to sztuczne jedzenie itd.
|
|
#2790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za namiary |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.

dobrze, że znalazłaś przyczynę swojej alergii.

za środową wizytę!
ale na pisanie nie mam weny, dziadek tż jest bardzo chory, od tygodnia jest w szpitalu
najsmutniejsze, że tak się męczy... 
bo aż 20 kg (może nawet ponad) a przytyłam w ciąży 14-15
dzięki temu że jest do 18 kg to młoda mogła go tak długo uzytkować, uwielbiała w nim siadać, oglądać ksiązeczki czy jeść jakieś owoce
...

klask i:
Chyba, że mogłaby mnie uczulić oliwka j&j po półtora miesiąca stosowania?