|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
A skid ten niedosyt...
![]() Teoretycznie moglabys używac też wieksza, to zwiekszyloby poziom trudnosci- ale mysle ze w Twoim stanie to niewskazane. Pocwicz na tej kilka miesięcy jak poczujesz moc... Niedosytu - kupisz sobie większą
|
#3902 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Cytat:
![]() Ale jak mnie będzie wkurzać bardzo, to będzie na Ciebie
|
|
#3903 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Takie znamiona są raczej częste, myślę że nie ma się czym martwić ![]() e, będę biedne myszy stresować ![]() Cytat:
![]() to już tuż tuż ![]() o ile takie dobre rady mnie akurat bardzo by wkurzały, to to zdanie brzmi abstrakcyjnie Gdzie Ty taką teściową znalazłaś? Cytat:
bo ja wiem....niby się jakoś wierci, ale leniwie, sama nie wiem czy wcześniej też tak samo było. Chętnie bym na jakieś ktg pojechała ale jak podjadę na IP to mi każą zostać, nie ma szans. Pomarudzę... aaaałłłł.... bolą mnie plecy, siniec uroczy, w nocy TŻ musiał wysłuchiwać moich jęków przy każdym obróceniu na bok. Koniec narzekania
|
|
|
#3904 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie kupiłam jeszcze wózka mamy teraz spore wydatki i każdy zakup muszę dobrze przemyśleć wózek pewnie od razu nie będzie potrzebny a ja wciąż się rozglądam za jakąś okazją - a wcale nie ma ich dużo Cytat:
ja po swoim urazie kilka lat temu zmieniłam nawyki, samo się to stało właściwie, dzięki temu w obu ciążach nie miałam dolegliwości z nadwyrężonego odcinka oczywiście przez te lata, najwyrażniej czuję kręgosłup podczas sprzątania, kiedy to już trzeba się "złamać w pół" np przy myciu wanny... ale reszta czynności przychodzi bardzo naturalnie, podnoszenie itp z "przykucka" lub na lekko ugiętych nogach, to weszło w nawyk, nawet już o tym nie myślę co do piłki tez kupiłam ostatnio, zieloną na 65cm (There band) a ty masz jaką? idziemy się położyć, dziecko już bardzo nisko i naciska mi na spojenie, w pierwszej ciąży nie znałam tej dolegliwości, no i latam do wc często - pęcherz mam w zaniku chyba przez co nie wysypiam się najlepiej
|
|
#3905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest wtrącanie się na całego, do cholerki Ty jesteś matką i Ty decydujesz co Ewcia je i ile, kiedy. A sprawdzanie tabel rozwojowych to juz szczyt szczytów!! To nie wyścigi. Brumek są mięciutkie, zginaja się, i Sara bardzo ładnie w nich chodzi, myślę że możesz śmiało brać.
|
|
#3906 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
nowy dzień nastał, mam nadzieję, że będzie lepiej :/ Aania współczuję tego siniora :/ maluchowi mam nadzieję nic się nie stało Isia skoro pasuje Ci takie zachowanie teściowej to fajnie ![]() i super, że jesteś zadowolona z takiej teściowej - mnie osobiście krew by zalała :/ zresztą kiedyś nie wytrzymała i pokłóciłam się ostro z teściową - ona ma nieraz takie wyskoki, że głowa mała, ale ciiii tutaj szczegółów opisywać nie mogę nawet nie to, że nie chcę..... ![]() Brumku mam nadzieję, że piłka a raczej ćwiczenia na niej ulżą Ci w bólach Scio dziękuję Ci bardzo za odpowiedź odnośnie bloga później może uda mi się na spokojnie zasiąść
|
#3907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3908 |
|
Zakorzenienie
|
no tak zależy jaki jest wydźwięk tych pytań i dobrych rad
bo ja odnoszę to jakby to moja teściowa mówiła i brzmiałoby to nie tak jakbym chciała ![]() odebrałam paczkę z książkami ![]() Różnimisie dla mnie bombastyczne ![]() Ali póki co nie pokazuję nic bo jutro idę do endokrynologa i muszę Alę zabrać ze sobą więc jakby było jakieś opóźnienie to będzie miała nowe książeczki do czytania w poczekalni
|
#3909 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam!
Cytat:
![]() Wiesz, że nawet w Decathlonie nie było takich oznaczen? Kupowaliśmy na oko ![]() Cytat:
Nie należy zapominac, ze tesciowka poł zycia była nauczycielka a drugie pół dyrektorka-wychowywanie wszystkich to jej drugie imie Na szczescie ma wiecej zalet niz wad i bardzo ja lubie Z reszta tż rodzina jest bardzo mała...ma jednego brata i jedna ciocie-wiec wszyscy jestesmy bardzo blisko i czesto sie widujemy Piekne słonce ale jescze zimno...Ewke tak zmeczyło spacerowanie i zbieranie kamieni, że własnie zalicza drzemke ![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Dlaczego wszyscy którzy są "ON" nie wyświetlaja sie na pasku? |
||
|
|
|
#3910 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Jakoś nie mogę sobie odmówić noszenia Patryka na rękach, poza tym on tak też usypia na rękach (nie bijcie). Ale pozwalam mu ostatnio wychodzić za rączkę po schodach na 4. piętro. To odkładanie faktycznie najtrudniejsze.A polepszyło Ci się już? Cytat:
Cytat:
![]() Patryk chyba przestawia się na czas letni. Wystarczy, że słońce tylko za oknem i pobudka po 6. (a zdarzało mu się spać do 8.) Ale wybaczam, bo przez dwie ostatnie noce dał mi pospać - wstawałąm tylko dwa razy (ale jakby coś, to nikt nic nie wie )---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Odebraliśmy wczoraj prezent z Rossmana za przejście na kolejny procent z karty rossnę - skarpetki endo z abs Dobre i to
|
||||
|
|
|
#3911 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry
Cytat:
![]() Ale jeśli się niepokoisz, to jedź. Zresztą na pewno sama czujesz najlepiej, co zrobić. Cytat:
Firmy nie pamiętam, jakiś no name za 40 zł.A z kręgosłupem tez bym chciała, żeby tak zostało (w sensie nawyków podnoszenia0< ale wątpię. To dla mnie nienaturalne. Staram się, ale ponad 30-leptnie przyzwyczajenia robią swoje No ale spróbuję. Może tak jak mówisz, jeśli by to weszło w krew... Tylko czy zdąży ![]() I wiesz, ze mnie też najgorzej ostatnio bolały po myciu łazienki, gł. wanny! No i po odkładniu Tymcia do łóżeczka. Cytat:
Cytat:
Podczytują Cię? Cytat:
|
|
#3912 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku kiedyś ktoś tak
teraz nie mam 100% pewności
|
#3913 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3914 |
|
Zakorzenienie
|
Przez okno gorąco, a na spacerze pół godz tylko bo tak nieprzyjemnie wieje, aż mrozem czuć..
Juz mam dosyć tej pogody. Czy buty zakupione w deichmanie on line będe mogła bez problemu oddać w sklepie stacjonarnym gdyby mi sie nie spodobały? na ich stronie napisane ze tak, ale wiecie jak bywa.... kusi mnie tak buty S. kupić, żeby jej nie targać.
|
#3915 | |
|
Zakorzenienie
|
seat alhambra
Cytat:
![]() nie, dorbze ze wiem jak kolo wymienic i gdzie jaki płyn wlac ![]() oto nasze cacko http://img04-otomoto.sogastatic.pl/C27986256_1.jpg |
|
|
|
|
#3916 |
|
Zakorzenienie
|
Monia gratuluję zakupu
oby się super jeździło! Isia może ktoś być ON ale nie przeglądać akurat tego wątku albo (jak ja) może być ON ale włączyłam w ustawieniach opcje, że na paskach mnie nie widać
|
#3917 | |
|
Zakorzenienie
|
planujecie wakacje
ja bede wakacje na dzialce miec a tak serio moze na 10 rocznice slubu gdzies pojedziemy... nie ma teraz kasy (w zeszlym roku kupno dzialki, teraz samochod plus normalne uzytkowanie 2+3 rodziny). planujemy jak dzieci podrosną pojechac na kilka dni hel plus trójmiasto (fokarium, połazic po długim targu, wycieczka statkiem, zoo w oliwie...). w tym roku nie bo bede w wakacje juz zbyt obła ale moze w nastepnym roku ![]() ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
ale powiem ze jak nacieli to taka ulga byla, od razu bylo mi lepiej! teraz mam mala blizne tylko, a dobe nie mialam karmic ta jedna piersia z zapaleniem. potem juz tak, tylko musialam uwazac na sączek i opatrunek. ale to bylo jak artur mial jakies 2-3 miesiace
|
|
|
|
|
#3918 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale staram się podnosić go z kolan.Brrr, nie znosze takich sytuacji, aż ciarki po plecach przechodzą... Sama się czasem zastanawiałam, czy na pewno nikt znajomy tego nie czyta. A w zasadzie nikt z rodziny Bo imiona prawdziwe, wiek, miejsce zamieszkania, zdjęcia są - jak ktoś chce, to znaleźć niestety łatwo ![]() Cytat:
To samych szerokich dróg życzę ![]() Artur zadowolony, ze ma nowe auto?
|
|
#3919 |
|
Zakorzenienie
|
my nawet nie, bo urlopu jeszcze wtedy nie mialam tyle
![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- tak, chociaz mialo byc złote
|
|
|
|
#3920 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie np. teściowa jest pielęgniarką i ona w każdej chorobie widzi już coś złego i panikuje, ale rozumiem jej podejście bo ma duże doświadczenie i wie co może się rozwinąć itd. itp. Zawsze jej mówię, że zazdroszczę jej doświadczenia ale boje się jej więdzy ![]() Mnie by nic a nic nie przeszkadzało to, że sobie coś tam wyczytuje w internecie, jeżeli robi coś bez konsultacji z Tobą ok masz prawo się fochować, ale wnioskuje że tak nie jest i teściowa wie co robi i się nie narzuca Cytat:
![]() Ja czekam na tą paczkę właśnie... Cytat:
![]() Cytat:
Jestem po wizycie, znamy płeć i dorodny siusiak Nam rośnie Będziemy mieć parkę, boję się tego siusiaka trochę w sensie pielęgnacji, ale nauczę się i ogarnę nowy system ![]() Przesyłam zdjęcia i dowód. Ja tam widzę sisiorka 2 pierwsze zdjęcia z dzisiaj, ostatnie robione 2 tyg temu. |
||||
|
|
|
#3921 |
|
Zakorzenienie
|
Zdjęcia z dziś.
Jakiś problem mam z dodaniem zdjęć |
|
|
|
#3922 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję zanetko! ( no same siusiaki! )
---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Ale już dzidka widać na 2 zdjęciu. Mały człowieczek. Pogłaszcz go tam od ciotki ![]() a jaki masz tp? bo nawet nie wiem. Na wrzesień?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2013-03-04 o 13:29 |
|
|
|
#3923 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
2. Też znam taką babcię-pielęgniarkę. Czasem lepiej wiedzieć mniej... 3. Mamy rolety wewnątrz i niby jest ciemno, a on i tak wyczuje, jaka pogoda ![]() 4. ![]() A pielęgnacja? Przyzwyczaisz sie
|
|||
|
|
|
#3924 |
|
Zakorzenienie
|
Monia gratuluje zakupu, seaty dobre samochody. My też się na alhambrę czaimy.
Zaneta to gratulacje. ( no same sisiory )
|
#3925 | |
|
Zadomowienie
|
bo są na wizażu ale inny temat przeglądają
Cytat:
dzisiaj weszłam na prezenty na profilu i tam okazało się ze czeka jakiś, trzeba było to aktywować bez sensu, gdybym się nie zalogowała nie wiedziałabym o prezencie ale co to to się dowiem niby zestaw 6 - jak pisałyście kiedys na fb no i pospaliśmy do 12 (od ok 9:00)parę łyżek zupy wrzuciłam w żołądek Dawidka, a teraz idziemy na słoneczko
|
|
#3926 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3928 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3929 |
|
Zakorzenienie
|
Mie wkurzyli z rosmana. Nie dość, że nie przeszłam na kolejny poziom rabatu ( a jestem pewna że 2 razy w mcu zakupy robiłam przez kwartał), to o żadnym prezencie nie piszą. Niby to groszowe sprawy, ale miło się robi że dbają o klienta, a tu zonk . O mnie ni dbają
|
#3930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oni na maila przysyłają
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.

zapraszam

Co to może być? Normalne?
Poślij na nią myszy

A do tego wszystkiego poł życia była dyrektorka szkoly-co niestety przekałda sie na jej stosunek do wnuczek

Nie opłacało się ruszać z domu
I jeszcze napisz, ze musisz sie spieszyc zeby odebrac dzieci
a tak serio moze na 10 rocznice slubu gdzies pojedziemy... nie ma teraz kasy (w zeszlym roku kupno dzialki, teraz samochod plus normalne uzytkowanie 2+3 rodziny). planujemy jak dzieci podrosną pojechac na kilka dni hel plus trójmiasto (fokarium, połazic po długim targu, wycieczka statkiem, zoo w oliwie...). w tym roku nie bo bede w wakacje juz zbyt obła 
To samych szerokich dróg życzę ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)