|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 |
Zadomowienie
|
Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:)
Wiecie co, ja z tym octem to nie jestem do końca przekonana.. słyszałam też z wielu źródeł, że ponoć pomaga w odchudzaniu, ale co poza tym? Obawiam się, że wpływ na kości może być zgubny, dziewczyny też pisały o komplikacjach z nerkami (nie pamiętam, w razie czego mnie poprawcie).
Także czytać, czytać. Co do chromu - stosowałam kiedyś jako szczyl - może koło 18-19. r.ż. i wtedy byłam zadowolona, faktycznie - albo ograniczał ciągotki na słodkie, albo autosugestia ![]() Teraz bym tego nie brała. Kiedyś wpadła mi jakaś informacja w ucho, że stosowany długo (tylko co to jest długo?) na coś tam wpływa - sorry za brak konkretów, ale ja mam tak, że przyjmuję pewne rzeczy i przechodzę nad tym do porządku dziennego ![]() Moja sugestia - nie podchodźcie do tego typu zabiegów bezrefleksyjnie ![]() A ze słodyczami można sobie poradzić bez chromu - minął 2 miesiąc, w którym to udało mi się ograniczyć słodkości do minimum, bo nie powiem, że do zera. A jeszcze niedawno byłam pochłaniaczem wszystkiego, co czekoladowe ![]() I jak boga kocham, nie pamiętam, kiedy zdarzyło mi się zjeść ulubionego niegdyś snickersa, czy ukochaną czekoladę nussbeiser (ta z okienkiem i całymi orzechami ![]() ![]() Swoją drogą jak sobie przypomnę, ile jadłam słodyczy jeszcze w grudniu, to aż dziwne, że mi waga nie leci teraz na łeb na szyję... ![]()
#4802 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Ech jamam ciagle problemy z netem (to jest jakies piekło jeśli chodzi o internet - prosiłam o technika na 1 marca na początku lutego bo mnie pytali jaki mam "termin życzenie" ... przyjdzie łaskawie ...21 marca ) Poki co ciagne z kom ale to też nie jest bezproblemowe ... Itak od wczoraj byłam bez neta ![]() ![]() Plus jest taki że nawet na jutrzejszy wyjazd do teściowej do pl sie ciesze - bo tam jest internet i to bez problemowo ![]() Postaram sie odpowiedzieć na wszystko ale jak mi coś umknie to prosze o przypomnienie ![]() carla jeśli chodzi o bieganie to ja zaczęłam od tego planu http://jak-biegac.pl/plan-treningowy...acych-biegaczy i moge go polecić ... Tyle że robiłam go troche dłuzej - nie dawałam rady 4 razy w tygdniu - wiec trzymałam sie zasady ze każdy poziom musze przebie 4 razy i nie zajeło mi to 10 tygodni tylko około 4 miesiecy (wiadomo przerwy różne itd)... Grunt że zaczełam kwiecień / maj a we wrześniu przebiegłam 10 km na swoje 27 urodziny ![]() Co do począków - warto zacząc z kimś (ja namówiłąm M. ale odpadł jak było mniej maszerowania niż biegania) i nie ma sie co zniechecać (na początku ledwo dawałam rade1 min przebiec)... Co do stawów - biegalam i biegam w zwykłych starych adidasach , zaczynałam z 85 kg (cudnac zaczęłam jak sie sezon biegania skończył) i żadnych problemów nie miałam ... Dobrze natomiast biegać po ściezkach a nie betonie (tego sie trzymam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4803 |
Zadomowienie
|
Ogolnie - to dziś jeszcze posiedź, ale jutro ma być już cieplej, może warto wyskoczyć się dotlenić?
![]() ![]()
#4804 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Asia hahaha, dzięki, że zaktualizowałaś wagę na startowej ![]() ![]() Ale mnie kurfa bolą gnaty. Ja pierdzielę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4805 |
Zakorzenienie
|
ogolnie ha bo ja ze zmana wagi czekałam aż sie w poniedziałek zważysz
![]() ![]() Furry, anuszka ja też nie wierze w tabletki / suplementy itd... Oczywiscie kiedys brałąm - bez efektów ![]() ![]() ![]() ![]() Furry dzieki za dobre słowo - niestety nie do konca zasłużone ... Marze żeby sie do zielonego dokolebać ale idzie jak pogrudzie .. I w tym tygodniu to ja jestem czerwona - z powrotem 77,3 - ale wiem dokładnie z czego i dziekuje bogom wagowym że tylko tyle ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Carla na A6W narzekam ale robie ![]() ![]() Przez brak neta (każde wytłumacznie dobre ![]() ![]() Za to moj hula hop przyszedł ... wdać że M zamawiał - bo ma ochydny kolor wściekła żółć i czarny ... Kręci sie łatwiej niż myślałąm , oczywiście wypustki bola .. No ale pisza w instrukcji żeby sie powoli przyzwyczajac - ja zaczne jak wróce za tydzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4806 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Chyba mimo bolu kolan poleze na silownie moze nastroj wroci.. a gdzie Wy zmieniacie ta wage bo ja z komorki korzystam i chba cos ominelam,,, u mnie trenerka zaroponowala jakis czas temu zebym brala bcaa jakies aminokwasy zlozone. |
![]() ![]() |
![]() |
#4807 |
Zakorzenienie
|
haha, no dobra, nie będę kupować żadnych tabletek
![]() No nic, idę dzialać twórczo, przywlokłam sobie do łóżka pudło z moimi pierdołami do robótek ręcznych...Zobaczymy co z tego wyjdzie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4808 |
Zadomowienie
|
Chyba jesteś dla siebie zbyt surowa, jakby nie liczyć 8kg za Tobą. Zaczynałyśmy jak widzę w tym samym czasie mniej więcej (ja start chyba w połowie listopada) i cóż... wynik 2,5 kg, no brawa
![]()
#4809 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie frustruja takie momentykiedy rzucam sie na jedzenie/słodycze bez powodu ... jak są goscie, wyjazd, okazja - i to sobie zaplanuje - to ok ... Ale ten weekend był koncertem jedzenia spontanicznego i bez sensu ... Ciacho w sobote zjadlam bo miałam ewidentnie za długa przerwe w jedzeniu ... a tą czekolade to nie wiem ![]() No nic - nowy poniedziałek nowy start ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4810 |
Zakorzenienie
|
Joanna mi tez do celu zostalo 2-2,5 kg i jakos nie moge ruszyc
![]() ![]() Ogolnie co bedziesz fajnego robila? |
![]() ![]() |
![]() |
#4811 |
Zakorzenienie
|
anulciak
zaczęłam robić kompozycję kwiatową...kwiaty z bibułki, liście, łodygi też ![]() Kurde, dziewuchy... Moje gardło wygląda jak dupa pawiana i nawet mam problemy z jedzeniem, bo wszystko mi się haczy o migdałki. Świetnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4812 |
Zakorzenienie
|
Furry Swoja droga faktycznie podobnie zaczęłayśmy - i w sumie jestem w tym miejscu co ty na początku
![]() Ale tak sie zastanawiam - moze my mamy za mało determinacji bo już sie przyzwyczaiłyśmy do tej (nad)wagi i ona jakoś super źle niewygląda ? Ja w kazdym razie jak miałam 80+ to trzymałam diete,ćwiczyłam i faktycznie schodziło z dnia na dzień ... i czułam sie przy tej wadze naprawde źle psychicznie ... A teraz mam takie na wpoł samozadowolenie - nic mi specjalnie nie wisi , tyłek duży owszem ale M. takie lubi, biust spory ale to akurat dobrze .. Z brzucha wiekszośc zeszła a nogi sie ujedrniły - właściwie to ujdzie wiec moge zjeść czekoladke ![]() ![]() No nic nie ma co rozkmniać - tak czy owak do tej 70 musze zejsc z uwagi na prawidłowe BMI a potem bede myśleć.. Niuniaa powodzenia w tym oczysszczaniu .. Ja w sumie nie wiem czy w ogole to robic bo wc ostatnio działa (no po wczorajszej czekoladzie nawet ![]() Zreszta nad morzem chce skorzystać z okazji i wiecej sie poruszać wiec jesc trzeba ![]() Edytowane przez Joanna XL Czas edycji: 2013-03-04 o 13:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#4813 |
Zadomowienie
|
Asia, ale pewnie na myśl, że jeszcze niedawno było 85 a teraz 77 robi Ci się przyjemnie, co?
![]() ![]() Ja wiem, że moje 2,5kg wygląda śmiesznie, ale wierzcie mi - dla kogoś, kto od kilku miesięcy walczy jak ja z tym, by wreszcie waga zaczęła spadać zamiast skakać albo rosnąć, to te w miarę stabilne 2,5 cieszy jak mało co ![]() W ogóle zauważyłam śmieszną sprawę - że każdy swój spadek traktuję "tymczasowo", jakby miał za chwilę wzrosnąć. Ciężko mi na razie uwierzyć, że mogę kiedyś ważyć te 67 czy 65... proszę, ile psychika robi w odchudzaniu... tak jakbym podświadomie dążyła do tego, by utrzymać status quo. Lęk przed zmianami? Że życie w wersji odchudzonej nie będzie już takie samo?
#4814 |
Zakorzenienie
|
Ogolnie to Ty zdolniacha jestes
![]() Przy anginach tak jest...ja kiedys mialam czesto i zawsze pierwsze di byla glodowka a potem dzialal antybiotyk i bya dieta plynna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4815 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zdolniacha? Powiem Ci, że te wszystkie moje robótki to z nudów ![]() Teraz w ogóle powinnam się uczyć, ale coś mi nie idzie. Jak posiedzę 40 minut dziennie toi jest wielkie święto... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4816 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4817 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I myślę, że jest właśnie tak jak mówisz - jest mi w pewnym sensie dobrze z tym, co mam, to jest dla mnie normalne, wygodne (bo już to znam), mam też o czym myśleć i czym zająć czas (marzenia o tym, w jaki sposób schudnę i jaka wtedy będę za☠☠☠ista ![]() STRASZNIE chcę odejść od tego toku myślenia... Przestrasznie. Chcę przestać postrzegać samą siebie jako "dużą dziewczynę".
![]() |
#4818 |
Zakorzenienie
|
Kurcze sie musze starac zeby tez dostac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4819 |
Zadomowienie
|
Ach - a kończąc myśl - nie chcę się głupio usprawiedliwiać, ale wydaje mi się, że mogę mieć rację - łatwiej chyba jest się odchudzać osobom, które przytyły w jakimś tam momencie swojego życia, będąc uprzednio szczupłym... a gdy się nosi nadmiar na codzień, "od zawsze", to nie bardzo wiadomo, do czego się dąży... a zawsze łatwiej się dąży do celu, gdy go widać
![]() ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- jezu zjadłam już dwa jabłka, kaszę jaglaną z suszonymi owocami, michę zupy rybnej - cienkiej, ale zawsze - plus jajko na twardo i jestem głooooodna!!!! ![]() przekąszę orzechy chyba i może zapcham się herbatą ![]()
#4820 |
Zakorzenienie
|
Aśka
Anulciakowi zapro wyślij jeszcze, raz raz ! ![]() ![]() Dziewczęta, czy kiedykolwiek miałyście do czynienia z Western Union (przekazy pieniężne) Chodzi mi o to czy któraś z Was otrzymywała bądź wysyłala pieniązki za granicę przez WU ? |
![]() ![]() |
![]() |
#4821 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za zaproszenie
![]() Jutro się tam rozaznam, chociaż nie mam chyba żadnych zdjęć żeby tam wstawić ![]() ![]()
#4822 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie....
Gratuluję wszystkich spadków ![]() Milenko Ślicznie wyglądasz ![]() ![]() Kinia Twarzyczka Ok a gdzie reszta ciałka? ![]() Moja waga stoi, a wraz z nią spada motywacja, która i tak na wysokim poziomie nie była ![]() ![]() ![]() Czas podjąć radykalne kroki... Nic na mnie nie działa... Cały czas się usprawiedliwiam i wyżeram z szafek wszystko na co mam ochotę ![]() Nie ma innego wyjścia muszę odejść...Wrócę jak zmądrzeje..... ŻEGNAJCIE
18.11.2014 ![]() ![]() ![]() "W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie.Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu" Edytowane przez CARLA_23 Czas edycji: 2013-03-04 o 14:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4823 |
Zadomowienie
|
Carla! Ty żyjesz!
![]()
#4824 |
Zakorzenienie
|
kup sobie, kup.... najlepiej jakies witaminki a nie jakieś goowienko
![]() ja bardzo ładnie poproszę o przepis jak robisz taka zupę ![]() a ja wróciłam do domu i zjadlam 6pierogów ze szpinakiem..... nic mnie nie usprawiedliwia.... ![]()
#4825 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() dziewczyny dajcie mi kopa bo czyję że ściga mnie jo-jo w ogóle po tym oczyszczaniu nie mogę dojść do siebie , wcale nie jestem zadowolona ze swojej diety ![]() dzisiaj wieczorem uderzam na 1,5 h kijków........muszę spalić te cukierki ![]() ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- dziewczynki., nie żebym była upierdliwa ale zaglądnelam do naszej wspaniałej tabeli i widzę że nie wszystkie podałyśmy swoje wymiary no to dalej ....nic nie cykać tylko wpisywać ![]()
![]() |
#4826 |
Zakorzenienie
|
Internet znowu mi zniknął .. znowu jest ... jakaś masakra
![]() Furry nie chciałam tego pisać żeby nie było że sie usprawiedliwiam - ale uważam że masz racje - osoby któe były szczupłe i przytyły nagle np po ciązy łatwiej chudna ... Raz że nie maja takiej historii odchudzania z milionem nieudanych diet i jojo; dwa że ich organizm gdzieś tam ma zakodowana niższą wagę; a trzy - to psychika ... Ja też nigdy nie byłam szczupła - zawsze samookreślałam siebie jako grubaska... kiedyś tam wazyłam te 68 kg - ale i tak to było wiecej o 10 od moich koleżanek (dawno to było - ludzie byli szczuplejsi ![]() Po pierwsze nie wiem do czego dąze ... a po drugie ... Odchudzam sie od ponad 15 lat i zawsze mi sie wydawało że to nadwaga jest moim głównym problemem i przyczyna innych problemow... I jak bym tylko schudła to.. no właśnie wszystko sie ułoży bede wreszcie szczęśliwa i tak dalej... oczywiście rozumowo zdaje sobie sprawe że to bzdura - ale może podświadomie boje sie faktycznie schudnąć bo co wtedy? Problemy nie znkna i co wtedy powiem? A po trzecie chyba tak naprawde nie wierze w to że naprawde schudne, ze sie uda - bo tyle razy sie nie udawało ... i sama siebie bojkotuje ![]() też zjadłam obiad, potem troche szynki bo głodna byłam, troche orzechów potem dwie łychy miodu (nie wiem , musiałam, frustracja mnie ogarneła czy co ![]() Przyznam że myślałąm o pójsciu do sklepu po lody albo czekolade .. Dobrze że mi sie nie chciało i net wrócił ... lepiej sie poskarzę tutaj nizbym miała żreć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4827 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, na wiosnę łapiecie doła motywacyjnego? Taka pogoda piękna, słoneczna, niedługo wszystko zakwitnie, zazieleni się...
CARLA No co Ty? Chyba żartujesz? Opuszczasz nas? ![]() ![]() Ja dziś wciągnęłam trzy wafelki takie małe, kojarzycie? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4828 |
Zakorzenienie
|
zeby nie jeść i nie myśleć o jedzeniu zabrałam sie za przenoszeie wątku ... pierwszy post z linkiem do google już jest w drugim puszcze linki które zebrałyśmy ... a potem ...
Jak kto chce to moze niech sie odezwie przedstawi - powie coś o sobie ... My sie nieżle znamy - ale ktoś zajrzy po raz pierwszy to niech widzi mniej wiecej kto tu siedzi ... Tj nie chodzi mi o adres i rozmiar buta ![]() ![]() a jak komuś sie nie chce to nie ![]() ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- jakbyście nie zgdały to częśc II jest tutaj ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post39580420 Oryginalna nazwa prawda ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4829 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4830 |
Zakorzenienie
|
O i od razu też byście mogły dodawać linki - żeby jak coś pojawi to można było to na pierwszą strone wrzucić ... Bo potem sie szuka ...
Przepisałam te fatassa z początku i nie mam za bardzo pomysłu co jeszcze ![]() Swoja droga ciekawe ile bedzie tych wąteczków ![]() Carla ja sie nie zgadzam !!! Wracaj natychmiast ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Scio spojrzałam na tabelke i jestem pod ogromnym wrażeniem (ona nawet bmi sama aktualizuje ![]() ![]() ![]() niestety dalej mysle o żarciu ... tylko myśle , nie jem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:38.