MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-03-04, 15:42   #1861
kmagg81
Raczkowanie

Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

a ja mam jedną siostrę (dwa lata starsza) i dwóch braci (pierwszy rok starszy a drugi 3 lata młodszy) i jakoś nigdy na siebie nie skarżyliśmy i zawsze stawaliśmy w swojej obronie i tak jest do teraz. Cza się trzymać kupy

A ja się trochę poruszałam, spacer +zakupy, pranie, odkurzanie, obiad się robi, i już mnie w krzyżach łupie ;/ masakra jakaś a tu by cza jakieś prasowanko jeszcze zrobić, ale już chyba dam sobie spokój i teraz odpocznę i nastawie się emocjonalnie na wizytę u doktorka.

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09km3h0o13o.png
kmagg81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 15:44   #1862
pani22ka
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
mnie jeszcze nie bolało badanie w ciąży, nie wiem czy dlatego, że mój gin uważa jak bada bo mi się często zdarzały plamienia nawet po delikatnym i bezbolesnym badaniu czy nie ma potrzeby "porządniejszego" badania bo szyjka nie szykuje się do skracania/rozwierania, od czego to zależy?
powiem Ci, że dopiero od zalozenia szwu to badanie jest dyskomfortem dla mnie. uciska jednoczesnie szew i brzuch - no ale musi sprawdzic stopien nacisku głowki na szyjke...
po kazdym badaniu manualnym (oraz dowcipnym USG) ostrzegał mnie ze moze sie pojawic plamienie.

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Mamusie a jak jest ze spaniem w nocy? Nie boicie się bezdechu? Bo ja mam łóżeczko 2m od łóżka
ja mam 30 cm i bede miec na bank detektor...

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2013-03-04 o 15:45
pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 15:49   #1863
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
widze ze na tapecie temat rodzenstwa
ja mam dwie siostry - starsza o 3 lata i mlodsza o 9
- starsza zawsze byla samodzielna, jako dzieci i mlodziez nie mialysmy za dobrego kontaktu - ona taka raczej skryta
- ja wulkan energii power mowie wam - gdzie Diabel nie mogl tam ja weszlam , nie bylo dla mnie rzeczy niemzoliwej do zrobienia - teraz czlowiek z biegiem lat az wstydzi sie myslec co sie wyprawialo haha
- mloda oooo wez - madra inteligentna - ale MEGA rozpieszczona - jej najelpszym hasle w latach 3 - 7 bylo '' A MOJA MAMUSIA '' no nie wazne ze to tez moja byla, ale zawsze jej - i to byl KABEL - w sumie mi tez kilka razy sie zdarzylo jakas blachostke podkablowac - ale zawsze mi sie za Mloda zbieralo baty - no coz chyab taki moj los sredniaka
Ale wam zazdroszcze ja jestem jedynaczka (nie licząc masy sióstr ciotecznych i braci ciotecznych, kuzynów) ale to nie to samo...
moje dziecko jedynakiem napewno nie bedzie.

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Cytat:
Napisane przez kmagg81 Pokaż wiadomość
A ja się trochę poruszałam, spacer +zakupy, pranie, odkurzanie, obiad się robi, i już mnie w krzyżach łupie ;/ masakra jakaś a tu by cza jakieś prasowanko jeszcze zrobić, ale już chyba dam sobie spokój i teraz odpocznę i nastawie się emocjonalnie na wizytę u doktorka.
Ja planowałam spacer bo na dworze prawdziwa wiosna a jak sie patrzy przez okno to wydaje sie że jest z 20' na + ale nici ze spaceru... musiałam sie zdrzemnąć
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 15:54   #1864
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
po kazdym badaniu manualnym (oraz dowcipnym USG) ostrzegał mnie ze moze sie pojawic plamienie.
to wiem, że zawsze może, dlatego nie panikowałam jak po wizycie miałam niespodzianki w gaciach. ale zdziwiła mnie ta bolesność badania, bo Klementyna już nie pierwszy raz pisała, że badanie bardzo ją bolało.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 15:54   #1865
czarny flamaster
Zadomowienie

Zmachałam się, ale jestem szczęśliwa Umówiłam się w salonie na obcięcie i farbowanie (pierwszy raz będę farbować włosy u fryzjera ), a potem powlokłam się do Biedronki. Chyba zrobię sobie frytki. Słoneczko świeci tak mocno, że zgrzałam się straszliwie. Ale jak pomyślę o tym, ze może w końcu jakoś moja głowa będzie wyglądać.... suuuuper

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 15:59   #1866
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
dzis go pan doktor zwazyl na innym sprzecie i maly jeszcze zmalal troche jestem zalamana... od czwartku "spadl" o pol kg... ciekawe ile jutro bedzie na szpitalnym sprzecie...
no ale ile waży tak mniej więcej? Bo jeśli ponad 3kg to chyba nie ma się czym martwić... tym bardziej że sprzęt inny i różnie to bywa z dokładnością róznych ginów
Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość

Witam się przy poniedziałku
Ja się wzięłam za pakowanie no i trochę ciasno mam w torbie i muszę małego spakować w osobną torbę nie ma co
A myślałam że spokojnie się zmieścimy bo przecież dużo tego niema a tu
A po za tym przeraża mnie to 19 dni to go
wizyta w piątek 8 Marca ktoś to jeszcze ma wizytę tego dnia zdaje się...
ja sie wczoraj troszkę spakowałam... dziś muszę jeszcze popatrzec czego mi brakuje (ciągle zapominam o butelce z dzióbkiem) i dopakowac rzeczy małego, bo wczoraj prasowałam
Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
bo nie na porodówkę a na patologię ciązy
a co to za różnica?
Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
na porodówkę i po porodzie mam taką duża torbe bo połowa torby to m.in te ogromne podpaski i podkłady. i tak myślałam że bym wzieła tylko mniejszą torbę wiadomo koszula, bielizna, kosmetyki, a ta "właściwa" by była w aucie i gdyby zdecydowali że rodzimy to tż by po nią potem zszedł do auta i tyle. bo jak mnie położą i nie wiadomo kiedy coś wywołają to po co mam tam z tymi wszystkimi rzeczami być.
aaa... rozumiem W sumie też sie nad tym zastanawiałam w razie czego Tym bardziej, że my blisko szpitala mieszkamy i Tż zawsze może podejść i w 20 min obrócić

Ja mam wizyte 8mego
Cytat:
mi gin powiedział jak pytałam ostatnio o wagę, że może już nic nie urosnąć do terminu, a może i pół kg, nie ma żadnej reguły. każda z tych sytuacji będzie normą.

a co do badania gin to tak się zastanawiam czy zazwyczaj badanie na jakimś etapie ciąży (skrócona szyjka, rozwarcie) jest takie bolesne czy ta ginka tak bada? mnie jeszcze nie bolało badanie w ciąży, nie wiem czy dlatego, że mój gin uważa jak bada bo mi się często zdarzały plamienia nawet po delikatnym i bezbolesnym badaniu czy nie ma potrzeby "porządniejszego" badania bo szyjka nie szykuje się do skracania/rozwierania, od czego to zależy?
no ja jestem ciekawa czy nasza malizna trochę podrośnie do piątku... w sumie to będzie prawie 2 tyg od poprzedniego pomiaru, więc mam nadzieję że 2500 przekroczy

Ja jednak myslę, że to kwestia gina... Moja ginka nigdy mnie boleńnie nie zbadala... Za to teraz w szpitalu inna ginka dwukrotnie zrobiła to boleśnie... W dzień wypisu to nawet miałam plamienia po tym badaniu no i bardzo bolało mnie podbrzusze
Cytat:

Mamusie a jak jest ze spaniem w nocy? Nie boicie się bezdechu? Bo ja mam łóżeczko 2m od łóżka i już kombinuje jakby je przysuwać do samego łóżka żeby kukać co chwile...

Kurczaki uciekam do tego lekarza bo się zasiedziałam u mamy na necie
Lunka, ja się strasznie boję bezdechu... tym bardziej teraz jak wiem że nasze małe to taka kruszynka... Ginka powiedziała, że przez to że jest taki drobny, pomimo donoszonej ciąży może być trochę wcześniakowaty... Nawet w szpitalu dostałam te sterydy na płuca...

No to czekamy na relacje co sie tam u Ciebie dzieje

Cytat:
u mnie też za każdy dzień w szpitalu jest kasa. nie jestem tylko pewna czy zawsze taka sama kwota czy po przekroczeniu 14 dni jest większa. ale to się wszystko zmienia, nam co jakiś czas podtykali pod nos coś do podpisania bo zmieniały się jakieś zasady. teraz nawet nie wiem jak jest, ile dostanę za urodzenie dziecka, wszystko wyjdzie w praniu. po wpisach na forum widzę, że bardzo różnie to jest i nie ma większego znaczenia jakie są składki.
u mnie chyba jest taka sama kwota niezaleznie od ilości dni. Ale najwazniejsze, że już od pierwszego dnia się liczy Bo wiem, że niektóre ubezpieczenia przewiduja np. kasę dopiero za każdy kolejny dzień powyżej 3 dni, itp. Ja niedawno dostałam świstek z ING i akurat wiem jakie są stawki - za urodzenie dziecka tak jak miałam od początku, 1600zł. No a za szpital 70zl/dzień. A ja byłam w szpitalu 4 dni we wrzesniu i teraz 5 dni... A wiadomo, że jak pójde rodzić to przynajmniej 3 dni jeszcze dojdą... tak więc za sam szpital dojdzie jakieś 800-1000zł Z taką świadomością to od razu inaczej się leży w szpitalu
Stary 2013-03-04, 16:03   #1867
Zaciazona
Raczkowanie

a ja zjadlam lody, zapilam Cola. A na to jeszcze zjadlam zapiekanke....
I ja sie dziwie, ze ponad 20kg przytylam
Zmierzylam sie w klebie i mam 114cm, przed ciaza mialam 70
Jeszcze 2 tyg i bede miec pol metra wiecej niz przed
Zaciazona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 16:10   #1868
Mokka_83
Wtajemniczenie

jemy zupke i idziemy na spacerek, bo szkoda tego pieknego słoneczka A jak wroce to się biorę za farsz do krokietów oraz mielone które zamrożę na "gorsze czasy poporodowe"
Stary 2013-03-04, 16:12   #1869
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zaciazona Pokaż wiadomość
a ja zjadlam lody
Ja tez
Stary 2013-03-04, 16:13   #1870
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
no ja jestem ciekawa czy nasza malizna trochę podrośnie do piątku... w sumie to będzie prawie 2 tyg od poprzedniego pomiaru, więc mam nadzieję że 2500 przekroczy

u mnie chyba jest taka sama kwota niezaleznie od ilości dni. Ale najwazniejsze, że już od pierwszego dnia się liczy Bo wiem, że niektóre ubezpieczenia przewiduja np. kasę dopiero za każdy kolejny dzień powyżej 3 dni, itp. Ja niedawno dostałam świstek z ING i akurat wiem jakie są stawki - za urodzenie dziecka tak jak miałam od początku, 1600zł. No a za szpital 70zl/dzień. A ja byłam w szpitalu 4 dni we wrzesniu i teraz 5 dni... A wiadomo, że jak pójde rodzić to przynajmniej 3 dni jeszcze dojdą... tak więc za sam szpital dojdzie jakieś 800-1000zł Z taką świadomością to od razu inaczej się leży w szpitalu
u mnie odwrotne nadzieje, żeby już nie rósł, bo w ubiegłym tyg odrobinę przekroczył 3kg. wiem, że usg może się mylić w obie strony, ale mimo wszystko dla mnie to wystarczająca waga. a za "maliznę" trzymam kciuki.

macie bardzo wysokie stawki z tego ubezpieczenia
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 16:15   #1871
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
ja sie wczoraj troszkę spakowałam... dziś muszę jeszcze popatrzec czego mi brakuje (ciągle zapominam o butelce z dzióbkiem) i dopakowac rzeczy małego, bo wczoraj prasowałam

:
Ja juz wszystko mam pokupowane a mam sporo czasu na to a tak naprawde to nie mam torby do szpitala żeby to zabrac całkiem zapomniałam
Stary 2013-03-04, 16:16   #1872
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
ale zdziwiła mnie ta bolesność badania, bo Klementyna już nie pierwszy raz pisała, że badanie bardzo ją bolało.

no mam niski prog bolu, ale to badanie jest bolesne..

Cytat:
no ale ile waży tak mniej więcej? Bo jeśli ponad 3kg to chyba nie ma się czym martwić...
wtedy bym sie nie martwila 2300.

Cytat:

Stary 2013-03-04, 16:18   #1873
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
I ja sie dziwie, ze ponad 20kg przytylam
Zmierzylam sie w klebie i mam 114cm, przed ciaza mialam 70
Jeszcze 2 tyg i bede miec pol metra wiecej niz przed
fiuu fiuuu tos zaszlala dzis nie ma to tamto
yhmm 114 :P w klebie - kochana tyle to ja mam w cyckach
o klebie nie wspomne

Cytat:
jemy zupke i idziemy na spacerek, bo szkoda tego pieknego słoneczka A jak wroce to się biorę za farsz do krokietów oraz mielone które zamrożę na "gorsze czasy poporodowe"
moja babcia zawsze mrozi mielone - i najbardziej wlasnie smakuja mi jej odmrazane yhmmm az na sama mysl cieknie

sloneczko u mnie od 2dni LEJE

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 16:18   #1874
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
śliczny

Villga, myślę że dobrze by to bylo skonsultować. No i w razie czego pozbyć się futerka i może bieliznę na jakąś przewiewną? Po domu w spodenkach może pochodź

znaczy coś się dzieje
Vilga tylko sprawdz najpierw co to, bo golenie sie jakby byla to opryszczka np, to bedzie katastrofa jakas, ogolnie to bardzo niebezpieczne, wiec lepiej od razu jechac sprawdzic, jak nie wiesz co to i masz takie podejrzenia ...

Edytowane przez Mi6ka
Czas edycji: 2013-03-04 o 16:20
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 16:22   #1875
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
j

właśnie nam się kolega zapowiedział z odwiedzinami na jutro i do środy. hm.. tż dziś do nocy w pracy, więc nawet nie będzie kiedy ogarnąć, a jutro i w środę normalnie pracuje.. fajnie byłoby się spotkać, bo dawno się nie widzieliśmy, ale jednak imprezka + organizacja to nie jest to o czym teraz marzę.. nie lubię takich sytuacji
Przyjmij go ze staropolską gościnnością z "Kogla-mogla" na paluszki mi krakersy" A serio to chyba zrozumie, jak bedziesz miała posprzatane po łebkach, a do jedzenia zamiast wytrawnych potraw parówki lub kanapki

Cytat:
mi gin powiedział jak pytałam ostatnio o wagę, że może już nic nie urosnąć do terminu, a może i pół kg, nie ma żadnej reguły. każda z tych sytuacji będzie normą.

a co do badania gin to tak się zastanawiam czy zazwyczaj badanie na jakimś etapie ciąży (skrócona szyjka, rozwarcie) jest takie bolesne czy ta ginka tak bada? mnie jeszcze nie bolało badanie w ciąży, nie wiem czy dlatego, że mój gin uważa jak bada bo mi się często zdarzały plamienia nawet po delikatnym i bezbolesnym badaniu czy nie ma potrzeby "porządniejszego" badania bo szyjka nie szykuje się do skracania/rozwierania, od czego to zależy?
Powiem tak, jak mi sie szyjka skracała i badała ręcznie to owszem było to nieprzyjemne, ale nigdy nie bolało czy u mojej ginki, czy w szpitalu jak 2 lekarzy innych badało, a od kiedy jest to rozwarcie, to normalnie cZUje jakby te palce mi do środka wsadzała... I w ogóle jakoś długo tam grzebie, dzis to z minute, nie wiem, co ona robiła, że az palce zakrwawione wyciagneła....Coś mówiła, ze sprawdza jak brzuch reaguje, bo mi druga reke na brzuchu trzymała.... Na pewno to zalezy też od delikatności lekarza, bo w szpitalu laski mówiły do którego boją się iśc na badanie, bo ma wielkie paluchy;p A który jest deliktny, ale mi sie wydaje, ze stan szyjki tez ma chyba znaczenie.... Ale nie wiem Dzis było wyjatkowo bolesne w niekórych momentach...

Ja mam brata 5lat starszego i miał cięzki ze mną żywot... Kablowałam na niego i szantażowałam...ale jak podrosłam troche to nasze relacje sie baaardzo poprawiły i sa ok do dziś Ale w wieku podstawówkowym byłam okropna
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 16:27   #1876
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Witam w 33 tygodniu
Gratuluję wszystkim kolejnych tygodni i trzymam za dziewczyny, które idą do szpitala w najbliższych dniach!

My po USG, maluszek pięknie się rozwija, waży 2000g, czyli 200g/tydzień rośnie.
Czy tak dziecko powinno teraz rosnąć do końca ciąży, czyli te 200g/tydzień ??

Cytat:
Demeter ja przy swoim bakow nie puszczam bo tego nie lubie i mój przy mnie też, ale przy porodzie będzie i mogę się nawet posrac ale jego akurat nie będę się wstydzić

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
super brzusio no i włosy- ogień!

jak to się mówi.. najlepiej mieszkać w takiej odległości, żeby nie mogła przyjść w kapciach i w takiej, żeby w razie czego przypilnowała dziecka
Dzięki
A z teściową dobry tekst

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
a u nas wszyscy sie martwia, tylko nie ja czasami mam dosc - a bo bedzie zazdrosny, tylko czasem nie zostaw psa samego z dzieckiem, jak ty sobie dasz rade, jak bedziesz karmic, pies moze zrobic krzywde
czasami mam wrazenie, ze robia z ciezarnej glupka
Niestety tez takie odnoszę wrażenie często...

Cytat:
ja jeszcze nie mam... Choć mam czasami takie dziwne uczucie po bokach brzucha, że z przerażeniem spoglądam w lustro czy nic tam nie widać... Niby nie - ale juz sobie wkręcam, że może jakieś białe się pojawiły i są tak naciągnięte że ich nie widzę? Nowe rozstępy zawsze są czerwone?
Tak, ja miałam najpierw czerwone, z czasem robią się białe.

Cytat:
To chyba normalne tzw baby blues wczoraj ostrzegałam TŻ że może tak być bo jestem bardzo podatna na zmiany nastrojów i mam tendencje do depresji. Ostrzegałam bo najważnijesze żeby ktoś zauważył że coś jest nie tak

Mamusie a jak jest ze spaniem w nocy? Nie boicie się bezdechu? Bo ja mam łóżeczko 2m od łóżka i już kombinuje jakby je przysuwać do samego łóżka żeby kukać co chwile...
Niestety ja też podatna na depresję, więc mam nadzieję, że po urodzeniu będę mogła liczyć na wsparcie TŻ i że zareaguje w odpowiednim momencie na moje problemy.
Ja się boję bezdechu, więc kupię monitor oddechu

Chanel_Coco strasznie współczuję
strippi trzymam za powrót do zdrowia!
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 16:35   #1877
alliw
Zadomowienie

Hej Dziewczęta! My z Jasiem już w domu. Dziękuję Wam za gratulacje i również gratuluję nowym Mamusiom na razie tyle, idę ogarniać rzeczywistość buziaki dla Was
Foto mojego królewicza z dziś
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20130304098.jpg (114,6 KB, 82 załadowań)
Stary 2013-03-04, 16:37   #1878
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
to wiem, że zawsze może, dlatego nie panikowałam jak po wizycie miałam niespodzianki w gaciach. ale zdziwiła mnie ta bolesność badania, bo Klementyna już nie pierwszy raz pisała, że badanie bardzo ją bolało.
mi się wydaje, że jak jest juz rozwarcie to tak boli, bo mnie do tej pory to też nie ruszało a w szpitalu myślałam że nie wytrzymam jak gin tam grzebał, okropnie bolało

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Hej Dziewczęta! My z Jasiem już w domu. Dziękuję Wam za gratulacje i również gratuluję nowym Mamusiom na razie tyle, idę ogarniać rzeczywistość buziaki dla Was
cudny jest
Stary 2013-03-04, 16:41   #1879
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość

Powiem tak, jak mi sie szyjka skracała i badała ręcznie to owszem było to nieprzyjemne, ale nigdy nie bolało czy u mojej ginki, czy w szpitalu jak 2 lekarzy innych badało, a od kiedy jest to rozwarcie, to normalnie cZUje jakby te palce mi do środka wsadzała... I w ogóle jakoś długo tam grzebie, dzis to z minute, nie wiem, co ona robiła, że az palce zakrwawione wyciagneła....Coś mówiła, ze sprawdza jak brzuch reaguje, bo mi druga reke na brzuchu trzymała.... Na pewno to zalezy też od delikatności lekarza, bo w szpitalu laski mówiły do którego boją się iśc na badanie, bo ma wielkie paluchy;p A który jest deliktny, ale mi sie wydaje, ze stan szyjki tez ma chyba znaczenie.... Ale nie wiem Dzis było wyjatkowo bolesne w niekórych momentach...
o matko ... juz widze jak bede panikować przed następnym badaniem bo będe miała to zdanie przed oczami
Stary 2013-03-04, 16:42   #1880
kmagg81
Raczkowanie

Cytat:

jest śliczny !!!!
GRATULUJĘ !!! i dużo sił życzę dla Was obojga

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09km3h0o13o.png
kmagg81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 16:42   #1881
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Witam w 33 tygodniu

za kolejny tydz
za 2kg maluszka
teraz już chyba może 250g

Cytat:

śliczny Jasio

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 16:45   #1882
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
sliczny
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 16:51   #1883
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
ja dzisiaj odwiozłam dzieci do szkoły i przedszk. , byłam na pazurkach ,zrobiłam zakupy i przyjeżdżam do domu a mój tż posprzątał sypialnie ,przemeblował, przyniósł,materac, łózeczko -wyszorował , umył fotelik ,karuzelę i inne pierdoły ....
teraz szantazuje ,że jak nie spakuje torby to...... no właśnie co ?
Ale kochany nie ?
dla TŻ !

Cytat:
Napisane przez samotari Pokaż wiadomość

Ja dziś już po wizycie. Wymazy na paciora pobrane i oddane do badania. Za dwa dni wyniki. Po wizycie średnie wrazenia, stwierdził,że ciąża donoszona, można rodzić. A, i że kanał rodny otwarty - znakiem tego, że chyba odszedł mi czop sluzowy. Nie wiem nawet kiedy

Cytat:

Uff nadrobiłam
Stary 2013-03-04, 16:52   #1884
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
cudowny
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 16:54   #1885
trooskava
Zadomowienie

Cytat:
ja już nie mogę słuchać rad w stylu wytrzymaj do terminu bo dłuższy macierzyński. nawet nie wiem czy chciałabym z niego skorzystać, ale wszyscy wiedzą to za mnie. tak szczerze mówiąc to mi już ciężko i na prawdę chciałabym już urodzić, mieć to za sobą i nie stresować się porodem. zresztą jaki ja mam na to wpływ? jak Młody się zdecyduje to wyjdzie i tyle.
.
też tak myslę, z natura sie nie wygra , bo ja wody odejda mi to sobie przeciez ich z kranu nie doleję

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Heja,
Co WAs nadrobie, to nastepna strona zaległości i tak bez końca...Ja po wizycie... KTG w normie- wykres pokazał 1 skurcz. W nocy 3 razy mnie bolał brzuch okresowo,ale przeszło, po KTg lekarka mnie zbadała i o mamusiu...Myslałam, ze mi zaraz dziecko wyjmie tymi paluchami, ze 3 razy to krzykneam az tak bolało, a grzebałą tam i grzebała i oczywiscie znów krwawie...;/ Rozwarcie dalej na luzny palec... Juz jak leżałam na KTG to delikatnie brzuch mnie bolała jak na okres,a po badaniu to juz tak mocno i boli nadal. Potem poszłam na USG, mały wazy 3 kg.... Ciekawe, czy to róznica w maszynach, czy przez 2 tygodnie nic nie urósł?? ilośc wód płodowych zmniejszona, ale lekarze mowili, ze to przed porodem sie zdarza no i w srode znow do szpitala i chyba zostane juz. Lekarka mówi, ze już niedługo, juz niebawem...Ale tak samo mówiła i 2 tygodnie temu;p Takzę takie do wieści, martwi mnie stojaca waga małęgo i ten ból okresowy- cały czas...Ale po takim badaniu to ma prawo pewnie bolec...
bol okresowy mam od 33 tygodnia, ale po badaniu nigdy nie mialalm planienia. z tymze moj gin jest mega delikatny podczas badania. jak lezalalm na patologii to widzialam duza roznice gdy inni mnie badali

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
ból minął na szczęście, niestety pojawiło się zapalenie piersi

.
uuuu to wspolczuje zapalenia i trzymaj sie tam!

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość

Nic się nie wywołuje, zabieg i po sprawie.
Aczkolwiek jak wiadomo dzieci urodzone cc mają trochę gorzej z pktu widzenia medyczyny pod względem ryzyka w starszym wieku pewnych chorób (otyłość, drogi oddechowe etc), i ponoć jeżeli cesarka jest naprawdę niezbędna to najlepiej zrobić ją jak już się zacznie akcja porodowa, bo wtedy przynajmniej wiadomo, że dziecko wychodzi chociaż w momencie kiedy chce. No ale wiadomo jak są komplikacje etc to trzeba robić nie czekając na akcję porodową. Ale wielu lekarzy ma to w dupalu, bo łatwiej umówić się na konkretny dzień i godzinę.

Nie, przecież nawet podczas zaawansowanych porodów bardzo często przerywają akcję i robią cesarkę. W zasadzie do momentu przejścia główki można w każdym momencie robić cesarkę. A i potem było kilka takich wypadków gdy dziecko się zaklinowało barkami, ale takich zabiegów było na świecie tylko naście. Gadałam z moim lekarzem o tym.
Pewnie wyznaczyli CI wcześnie bo a/ jest jakieś ryzyko związane z donoszeniem b/ lekarzowi wygodniej bo ma planowy zabieg podczas dyżuru i tyle.
dokladnie .

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie rodzę, ale spotkało mnie coś strasznego i raczej prędko się na forum nie pojawię. Wczoraj wieczór nagle zmarł mój tato. Leczył się na serce, ale ostatnio dobrze się czuł. Jeszcze popołudniu jedliśmy z nim obiad, a wieczorem umarł.
Tragedia!!!!
Jak urodzę to Was napewno poinformuje, tymczasem znikam z forum.
Bardzo mi przykro moje kondolencje

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Trooskava, a to nie jest tak, że ustala sie termin cc deczko wcześniej, bo jeśli zacząłby się poród siłami natury, to nie mogliby go już zatrzymać, jeśli dziecko już schodziłoby do dróg rodnych? Ja mam termin sn na 16.04 ale cc wyznaczyli mi 8.04.

Współczuje ci leżenia. Mi i bez leżenia wszystko puchnie i palce tak samo mam jak parówy i cierpną mi albo palce albo cale dłonie, jakby krążenie ustawało, a w nocy budzę się ze ścierpniętymi całymi rekami.

Rozstępami się nie przejmuj, ja na razie mam jeden na piersi, ale wszystko przede mną, czasem wychodzą po porodzie, jak sie brzuszek zwolni z lokatora.
tez tak myslalalm ze wczesniej mnie ciac bedzie zwłaszcza po moim pobycie na patologii ale na ostatnim badaniu powiedzial ze 18 marca. Fakt wtedy ma dyzur, ale on jestw szpitalu od rana do 15 codziennie (oprocz weekendów) jako ze jest ordynatorem . Kiedys myslalam ze bedzie mnie ciac 4 -5 marca ale nieeeeee, potem ze 11 ale nieeeeeee (okazało sie ze jest wtedy na urlopie tydziuen) no i stanelo na 18. Jakby mi wody odeszły lub skurcze sie pojawily to w karcie mam wpisane ciecie cesarskie i wskazania i maja mnie ciąć od razu na cito. A do szpitala mam 2 minuty samochodem .
Więc mu ufam ze wie co mówi i cierpliwie czekam 18 marca

14 days to go

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
Heej
Witamy się z Wami w skończonym 34 tygodniu i rozpoczętym 35
wróciłam z zakupów, zaległam w fotelu z kubkiem herbaty i zaraz szybciutko nadrobię, co tam wczoraj się działo
u mnie jeszcze 3 dni i 39 sie skonczy.... az sie zastanawiam kiedy to zlecialo bo dopiero co test robiłam.......

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:
cudowny
trooskava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 16:55   #1886
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

"powinno" to pojęcie względne. dzieci chimeryczne. rosna ile chca
niby ksiazkowo tak jest....

Cytat:
My z Jasiem już w domu.
jestem fanka jego ust
jak sie czujesz Kochana????

Stary 2013-03-04, 17:09   #1887
megi-megi
Zakorzenienie

Alliw - no jest przepiękny.

Jakieś to dla mnie niesamowite, że takie cuda mamy w brzuszkach. No niesamowite. I patrzę na zdjęcia naszych dzieciaczków (to sobie je przywłaszczyłam ) i aż wierzyć mi się nie chce.

Poza tym czytam Was cały dzień, ale mam jakiś ch*jowy nastrój i Igor znów chory w domu i ogólnie i wybaczcie, ale sobie dzisiaj poczytam i już. I Pepsi kupiłam - ale nie pomaga...
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 17:13   #1888
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie rodzę, ale spotkało mnie coś strasznego i raczej prędko się na forum nie pojawię. Wczoraj wieczór nagle zmarł mój tato. Leczył się na serce, ale ostatnio dobrze się czuł. Jeszcze popołudniu jedliśmy z nim obiad, a wieczorem umarł.
Tragedia!!!!
Jak urodzę to Was napewno poinformuje, tymczasem znikam z forum.
Boże święty - współczuje strasznie, kurcze...
trzymaj się jakoś
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 17:18   #1889
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
mnie nigdy jakoś nie bolało ,owszem nieprzyjemne ale nie bolało ....
Cytat:
Witam w 33 tygodniu

z wagą to jest róznie ... nie należy się nastawiać bo tak dokładnie to tylko w książkach..... raz więcej ,raz mniej i zależy od sprzętu....
Cytat:
śliczny

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Poza tym czytam Was cały dzień, ale mam jakiś ch*jowy nastrój i Igor znów chory w domu i ogólnie i wybaczcie, ale sobie dzisiaj poczytam i już. I Pepsi kupiłam - ale nie pomaga...
, ,
zdrówka dla Igora .
Stary 2013-03-04, 17:18   #1890
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
8 marca Nestelle rodzi...
no i ja mam KTG
No tak i ktoś jeszcze, bo czytałam i już zapomniałam.

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
ból minął na szczęście, niestety pojawiło się zapalenie piersi

Michałek jak śpi długo to go wybudzam, bo jednak pampersa trzeba zmienić i nakarmić, ale nie co 3 godz tylko tak co 5 godz, dziś po 6 godz, bo spaliśmy nie ustawiam budzika.

Ból miałam tylko rano, przeszło i się nie pojawił, czasami mnie boli dół brzucha, jakbym miała zakwasy, ale pewnie to efekt poporodowy, albo obolałe mięśnie, bo niestety mam delikatne zapalenie piersi Gorączkowałam, ból piersi, obolałe mięśnie i osłabiona jestem. Dzwoniłam do mojej ginekolog i mam robić okłady z kapusty i kefiru, jak nie przejdzie do jutra to przyjechać i antybiotyk. Po kapuście i odciągnięciu gorączka przeszła, ale dalej jestem taka rozbita i bolą mnie mięśnie i piersi.

Najgorsze to, że mąż idzie do pracy na 18:00 i zostaję z małym sama. Julka jeszcze nocuje u dziadków, mam nadzieję że jutro wróci i w końcu pozna braciszka.
Oj kochana, oby się obeszło bez farmakologicznych sposobów i będzie dobrze Julcia wróci zdrowa i będziecie szczęśliwi

Cytat:

te cyferki są przerażająco niskie...
No właśnie i z każdym dniem maleją nie da się ukryć

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Zmachałam się, ale jestem szczęśliwa Umówiłam się w salonie na obcięcie i farbowanie (pierwszy raz będę farbować włosy u fryzjera ), a potem powlokłam się do Biedronki. Chyba zrobię sobie frytki. Słoneczko świeci tak mocno, że zgrzałam się straszliwie. Ale jak pomyślę o tym, ze może w końcu jakoś moja głowa będzie wyglądać.... suuuuper
za kasę i fryzjera

Cytat:

Ja mam wizyte 8mego
No mnie jeszcze brakuje kapci i szlafroka no i rzeczy typu woda min.
A dla Małego to raczej mam wszystko

Cytat:
super Mały uroczy
A jak się ma mamusia?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości