MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-03-04, 17:20   #1891
Moderna
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
stan stabilny, odstawili antybiotyki, po malu zwiekszaja ilosc pokarmu.
niech rosnie malenka zdrowo. A mozecie ja odwiedzac codziennie, czy tylko w wyznaczonych dniach, godzinach?
Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
ból minął na szczęście, niestety pojawiło się zapalenie piersi
Ból miałam tylko rano, przeszło i się nie pojawił, czasami mnie boli dół brzucha, jakbym miała zakwasy, ale pewnie to efekt poporodowy, albo obolałe mięśnie, bo niestety mam delikatne zapalenie piersi Gorączkowałam, ból piersi, obolałe mięśnie i osłabiona jestem. Dzwoniłam do mojej ginekolog i mam robić okłady z kapusty i kefiru, jak nie przejdzie do jutra to przyjechać i antybiotyk. Po kapuście i odciągnięciu gorączka przeszła, ale dalej jestem taka rozbita i bolą mnie mięśnie i piersi.
ojj.. jeszcze tego Wam brakowalo trzymam kciuki by sie szybko unormowalo
Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
Skąd ja to znam a najgorzej, jak trzeba wstać. Mówię wtedy do męża "Weź mnie na zapych, bo nie wstanę" i mnie wtedy popycha i jest o niebo lepiej niż samej się męczyć

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
A tak na marginesie... usuwanie z klubu nie jest nieodwracalne... Zawsze istnieje mozliwośc przyjęcia ponownie jeśli chcecie się udzielac... Tylko właśnie - chcecie? Czy to jest tylko wykłócanie się dla zasady, bo "chcę tam być i już"?
a wystarczylo przed wyrzuceniem wyslac wiadomosc, dlaczego nie udzielamy sie w klubie? nie wiem jeszcze, czy chce, czy nie.. na razie nie mam prywatnych problemow i zdjec, wiec forum mi wystarcza nie mam tez potrzeby podczytywania i podgladania. Moze pozniej, jak maluch sie urodzi.
i zeby nie bylo, OC wczoraj mocno przesadzila ze swoimi oszczerstwami, ze wyszukuje wybiorczo tematy, zagladalam do klubu na samym poczatku - i nie bylo tam zadnych powaznych problemow, ktore moglabym ratowac swoimi komentarzami. Te same byly tutaj na forum, i to tu odpowiadalam. Zreszta byl to czas, kiedy wymiotowalam codziennie, spalam po kilkanascie godzin, mialam malo czasu na forum, na klub tym bardziej - pozniej skupilam sie na forum, inaczej calkiem zaniedbalabym dom i siebie.
z mojej strony koniec tematu, wystarczajaco duzo napisalam. Wczoraj moze za duzo napisalam, staram sie uwazac na slowa, odpowiednio je ważę, zanim napisze - ale zdarza mi sie tez poniesc emocjom. Za co przepraszam.

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Zmachałam się, ale jestem szczęśliwa Umówiłam się w salonie na obcięcie i farbowanie (pierwszy raz będę farbować włosy u fryzjera ), a potem powlokłam się do Biedronki. Chyba zrobię sobie frytki. Słoneczko świeci tak mocno, że zgrzałam się straszliwie. Ale jak pomyślę o tym, ze może w końcu jakoś moja głowa będzie wyglądać.... suuuuper
zazdroszcze
a ja bylam kilka dni temu u fryzjera i jestem srednio zadowolona - fryzjer w DE kosztuje sporo, a tak mi podciela te wlosy, jak jakas nierozgarnieta praktykantka i zamiast pojsc do poprawki to dusze to w sobie..
Cytat:
Napisane przez Zaciazona Pokaż wiadomość
a ja zjadlam lody, zapilam Cola. A na to jeszcze zjadlam zapiekanke....

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Witam w 33 tygodniu
Gratuluję wszystkim kolejnych tygodni i trzymam za dziewczyny, które idą do szpitala w najbliższych dniach!

My po USG, maluszek pięknie się rozwija, waży 2000g, czyli 200g/tydzień rośnie.
Czy tak dziecko powinno teraz rosnąć do końca ciąży, czyli te 200g/tydzień ??

tak srednio rosnie wlasnie 200g na tydzien.. ale jak mozna bylo zauwazyc na watku, maluszki rosna mimo wszystko w swoim wlasnym tempie
Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Hej Dziewczęta! My z Jasiem już w domu. Dziękuję Wam za gratulacje i również gratuluję nowym Mamusiom na razie tyle, idę ogarniać rzeczywistość buziaki dla Was
Foto mojego królewicza z dziś
sliczny i jakie ma wloski
zazdroszcze, chcialabym byc teraz w takiej sytuacji by zaczac juz ogarniac swoja rzeczywistosc

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2013-03-04 o 17:30
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 17:20   #1892
Villga
Zadomowienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Dziewczyny, dziękuję za wszystkie rady . Zadzwoniłam do gina i umówiłam się dziś na 19.30 na wizytę. Nie chcę się schizować, a gdyby to miało być jakieś zaraźliwe paskudztwo albo coś to lepiej dmuchac na zimne... I też postanowiłam się w tym miejscu nie golić przed wizytą (tak jak radziłyście),żeby sie w razie co nie rozniosło.
Z resztą przedwczoraj jakoś tak mi brzuch opadł i od tego czasu Malutka strasznie ruchliwa się zrobiła więc przy okazji może się coś nowego dowiem, choćby tego, jak jest ułożona.

Alliw: prześliczny maluszek

Chanel: bardzo Ci współczuję...
Villga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 17:22   #1893
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Dziewczęta! My z Jasiem już w domu. Dziękuję Wam za gratulacje i również gratuluję nowym Mamusiom na razie tyle, idę ogarniać rzeczywistość buziaki dla Was

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Alliw - no jest przepiękny.

Jakieś to dla mnie niesamowite, że takie cuda mamy w brzuszkach. No niesamowite. I patrzę na zdjęcia naszych dzieciaczków (to sobie je przywłaszczyłam ) i aż wierzyć mi się nie chce.

Poza tym czytam Was cały dzień, ale mam jakiś ch*jowy nastrój i Igor znów chory w domu i ogólnie i wybaczcie, ale sobie dzisiaj poczytam i już. I Pepsi kupiłam - ale nie pomaga...
Nie pomaga, bo to nie to samo, co coca cola
Kochana głowa do góry i buziak dla Igorka
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 17:26   #1894
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

Jakieś to dla mnie niesamowite, że takie cuda mamy w brzuszkach.

zdrówka dla synka, i uściski dla Ciebie! jak nawet Pepsówka nie pomaga

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
i zamiast pojsc do poprawki to dusze to w sobie..
heh... dlatego tyle place za fryzjera... poprawki kosztuja jeszcze wiecej...
nie znosze tego... miec koope na glowie

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 17:28   #1895
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Poza tym czytam Was cały dzień, ale mam jakiś ch*jowy nastrój i Igor znów chory w domu i ogólnie i wybaczcie, ale sobie dzisiaj poczytam i już. I Pepsi kupiłam - ale nie pomaga...
cos choruja ostatnio te dzieciaczki zdrowka!

a pepsi to przeciez nie coca-cola

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
heh... dlatego tyle place za fryzjera... poprawki kosztuja jeszcze wiecej...
nie znosze tego... miec koope na glowie
wrrr... nie znosze tego, kiepska fryzura to nie jest to, co kobiety luuubia
no poszlam do osiedlowego (20€ zeby nie bylo )..
następnym razem pojde do "salonu"
Stary 2013-03-04, 17:39   #1896
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
niech rosnie malenka zdrowo. A mozecie ja odwiedzac codziennie, czy tylko w wyznaczonych dniach, godzinach?

ojj.. jeszcze tego Wam brakowalo trzymam kciuki by sie szybko unormowalo

a wystarczylo przed wyrzuceniem wyslac wiadomosc, dlaczego nie udzielamy sie w klubie? nie wiem jeszcze, czy chce, czy nie.. na razie nie mam prywatnych problemow i zdjec, wiec forum mi wystarcza nie mam tez potrzeby podczytywania i podgladania. Moze pozniej, jak maluch sie urodzi.
i zeby nie bylo, OC wczoraj mocno przesadzila ze swoimi oszczerstwami, ze wyszukuje wybiorczo tematy, zagladalam do klubu na samym poczatku - i nie bylo tam zadnych powaznych problemow, ktore moglabym ratowac swoimi komentarzami. Te same byly tutaj na forum, i to tu odpowiadalam. Zreszta byl to czas, kiedy wymiotowalam codziennie, spalam po kilkanascie godzin, mialam malo czasu na forum, na klub tym bardziej - pozniej skupilam sie na forum, inaczej calkiem zaniedbalabym dom i siebie.
z mojej strony koniec tematu, wystarczajaco duzo napisalam. Wczoraj moze za duzo napisalam, staram sie uwazac na slowa, odpowiednio je ważę, zanim napisze - ale zdarza mi sie tez poniesc emocjom. Za co przepraszam.

zazdroszcze
a ja bylam kilka dni temu u fryzjera i jestem srednio zadowolona - fryzjer w DE kosztuje sporo, a tak mi podciela te wlosy, jak jakas nierozgarnieta praktykantka i zamiast pojsc do poprawki to dusze to w sobie..

tak srednio rosnie wlasnie 200g na tydzien.. ale jak mozna bylo zauwazyc na watku, maluszki rosna mimo wszystko w swoim wlasnym tempie

sliczny i jakie ma wloski
zazdroszcze, chcialabym byc teraz w takiej sytuacji by zaczac juz ogarniac swoja rzeczywistosc
tzn na chwile obecna odwiedziny sa ograniczone do 1 godziny dziennie. i moze byc pod inkubatorem 1 osoba wiec trzeba sie zmieniac. czasem jest tak ze przyjezdzasz i musisz czekac bo akurat maja nowego Maluszka i sa badania. ja na razie probuje dojsc do siebie dalej mam problemy z nadcisnieniem, opuchlizna, jestem oslabiona, wiec staram sie jezdzic co drugi dzien.
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 18:06   #1897
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
.

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Nie pomaga, bo to nie to samo, co coca cola
Kochana głowa do góry i buziak dla Igorka
no wlasnie MEGI bo TO NIE COLA - wylamalas sie z klubu Colowek
no zdrowka takze dla Igorka

qr.wa mac mowie wam cala prawa strone mam napuchnieta
jem sobie ladnie gryze miesko i nagle TRACH PACH slysze .... i cos chyba mi strzyklo w szczence- nie boli ale jest napuchniete - no nic czekam az Aga wroci zrobilam se oklad z lodu

I 1wsze PRANIE EMILIANA nastwialam

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 18:09   #1898
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Przyjmij go ze staropolską gościnnością z "Kogla-mogla" na paluszki mi krakersy" A serio to chyba zrozumie, jak bedziesz miała posprzatane po łebkach, a do jedzenia zamiast wytrawnych potraw parówki lub kanapki

Powiem tak, jak mi sie szyjka skracała i badała ręcznie to owszem było to nieprzyjemne, ale nigdy nie bolało czy u mojej ginki, czy w szpitalu jak 2 lekarzy innych badało, a od kiedy jest to rozwarcie, to normalnie cZUje jakby te palce mi do środka wsadzała... I w ogóle jakoś długo tam grzebie, dzis to z minute, nie wiem, co ona robiła, że az palce zakrwawione wyciagneła....Coś mówiła, ze sprawdza jak brzuch reaguje, bo mi druga reke na brzuchu trzymała.... Na pewno to zalezy też od delikatności lekarza, bo w szpitalu laski mówiły do którego boją się iśc na badanie, bo ma wielkie paluchy;p A który jest deliktny, ale mi sie wydaje, ze stan szyjki tez ma chyba znaczenie.... Ale nie wiem Dzis było wyjatkowo bolesne w niekórych momentach...
pewnie by zrozumiał, ale to jednak odwiedziny z noclegiem. nie wiem, mąż ma z nim gadać jeszcze i może mu wyperswaduje ten pomysł bo mi się nie uśmiecha siedzieć kilka godzin na imprezce jak mnie brzuch boli, twardnieje ciągle i co jakiś czas się kładę, w nocy wstaję nie wiem ile razy, nie mogę spać i łażę, potem odsypiam rano, itp.

to może przy rozwarciu rzeczywiście inaczej badają. kiedyś się przekonam

_________

cały czas brzuch mi twardnieje i boli jak przy @, ale mam wrażenie, że z dnia na dzień mocniej i częściej. do tego co jakiś czas łapie mnie ból w pachwinie(?) ale tylko po jednej stronie, tak nagle i na chwilę, ale muszę się zatrzymać albo zgiąć wtedy. na skurcz mi to nie wygląda raczej to co? dziecko może gdzieś uciskać?
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 18:13   #1899
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:
Napisane przez kmagg81 Pokaż wiadomość
A ja się trochę poruszałam, spacer +zakupy, pranie, odkurzanie, obiad się robi, i już mnie w krzyżach łupie ;/ masakra jakaś a tu by cza jakieś prasowanko jeszcze zrobić, ale już chyba dam sobie spokój i teraz odpocznę i nastawie się emocjonalnie na wizytę u doktorka.
Mnie też dzisiaj prawie cały dzień krzyż boli. A prasowania mam tyle, że szok - cały dzień dzisiaj prałam

Cytat:
Witam w 33 tygodniu
Gratuluję wszystkim kolejnych tygodni i trzymam za dziewczyny, które idą do szpitala w najbliższych dniach!

My po USG, maluszek pięknie się rozwija, waży 2000g, czyli 200g/tydzień rośnie.
Czy tak dziecko powinno teraz rosnąć do końca ciąży, czyli te 200g/tydzień ??
Cytat:
Śliczności

W środę idę na wizytę. Jak dotąd, jeszcze nigdy mnie nic nie bolało, a teraz się tak zeschizowałam, że jak zobaczę gina zmierzającego w stronę fotela to albo zemdleję, albo ucieknę, ewentualnie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 18:17   #1900
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
W środę idę na wizytę.
Ja też, ja też
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 18:29   #1901
Luna0
Zakorzenienie

Gin powiedział że dziś raczej nie urodze ale na dniach raczej tak rozwarcie na jeden palec, wyprosilam tego paciorkowca i Ide go zrobić w środę o ile nie będzie za późno

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 18:33   #1902
klementyna1
Zakorzenienie

Ależ tu pusto.... Dalje mnie okresowo brZUch i krzyż boli z przerwami.... SKurcze beda krótsze i bardziej intensywne, czy jak?
Lunka, zebyś tylko nie chodziła tak jak ja, rozwarta na jeden palec 2 tygodnie;p

Edytowane przez klementyna1
Czas edycji: 2013-03-04 o 18:38
Stary 2013-03-04, 18:37   #1903
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Ależ tu pusto.... Dlaje mnie okresowo brZUch i krzyż boli z przerwami.... SKurcze beda krótsze i abrdziej intensywne, czy jak
Jakby Ci to optymistycznie powiedzieć... częściowo masz racje
Będą intensywniejsze i dłuższe I jakby później już z bólem okresowym niewiele mają wspólnego, raczej z bólem po prostu.

Ja właśnie mam też sobie skurcze. Piękne - od góry macicy do dołu. Ale bezbolesne zupełnie na razie. Wezmę sobie Nospę - w końcu do 18 marca zaciskam nogi. Może przejdą.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 18:49   #1904
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

Jaśka płucka ćwiczy

Byłam na wizycie. Jutro o 8ej mam się stawić do szpitala... aaa...
Oj dzisiaj tak ćwiczyła że ja aż załamywałam ręce... nie wiedziałam co jej, okropne uczucie.
No a kciuki za Was jutro!
Wiesz Torresik astralny bliźniak Jaśki jest i czekam na Twój poród jak czekałam na swój
Cytat:
Umrę z zazdrości.
Aj... wiesz u mnie szybko poszło bo jednak straciłam te 5 tyg, w których podobno najwięcej przybywa... i w sumie chętnie zachowałabym te wszystkie kg za to żeby Jaśka urodziła się w terminie...

A Wam życzę zdrówka - dla Igora
Cytat:
a dlugo schodzi sciagniecie jednej porcji?

U mnie nawet ze 40 min

Cytat:
MAmusie mające dzieci już po drugiej stronie brzuszka- jak tam pociehcy, śpia z WAmi czy w łózeczkach?
Zdecydowanie w łóżeczku... ja bym się bała że Małą przygniotę albo zakryję kołdrą...

Cytat:
ból minął na szczęście, niestety pojawiło się zapalenie piersi

Michałek jak śpi długo to go wybudzam, bo jednak pampersa trzeba zmienić i nakarmić, ale nie co 3 godz tylko tak co 5 godz, dziś po 6 godz, bo spaliśmy nie ustawiam budzika.

Najgorsze to, że mąż idzie do pracy na 18:00 i zostaję z małym sama. Julka jeszcze nocuje u dziadków, mam nadzieję że jutro wróci i w końcu pozna braciszka.
Oj biedna oby szybko przeszło...

Zazdroszczę tego że nie musisz nastawiać budzika... my musimy pilnować karmień.

No i ja dzisiaj miałam chrzest bojowy i sama z małą. I jak była grzeczna do tej pory tak dzisiaj mieliśmy popis (;

Cytat:

a tam... w jakich biodrach? Trzymaj się tego, że to zostalo w biuście
Chciałabym... ale spodni nie zakładam na biust

Cytat:
Jaki on cudny

Cytat:
Napisane przez trooskava Pokaż wiadomość
też tak myslę, z natura sie nie wygra , bo ja wody odejda mi to sobie przeciez ich z kranu nie doleję

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Gin powiedział że dziś raczej nie urodze ale na dniach raczej tak rozwarcie na jeden palec, wyprosilam tego paciorkowca i Ide go zrobić w środę o ile nie będzie za późno
konkretnie

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 18:55   #1905
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Jakby Ci to optymistycznie powiedzieć... częściowo masz racje
Będą intensywniejsze i dłuższe I jakby później już z bólem okresowym niewiele mają wspólnego, raczej z bólem po prostu.

Ja właśnie mam też sobie skurcze. Piękne - od góry macicy do dołu. Ale bezbolesne zupełnie na razie. Wezmę sobie Nospę - w końcu do 18 marca zaciskam nogi. Może przejdą.
dobre
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 18:56   #1906
klementyna1
Zakorzenienie

megi dzięki za optymistyczną wersję Ciekawa jestem jak to sieodczuwa, 2 razy w nocy miałam takie bolesne skurcze- tak mi sie przynajmniej wyudawało, ale nie jestem pewna, czy to to;p
Aga mała płącze za tatąAle dasz rade na pewno!!;*
Stary 2013-03-04, 19:01   #1907
Luna0
Zakorzenienie

Klementynka chyba bym zwariowała bo te moje skurcze są bardzo mocne i co 2-3 minuty, uciskają mi żebra i to bardzo boli na dodatek bardzo ciężko się oddycha... Ale same w sobie są skurczybyki bezbolsne

To was zaskocze bo ostatnio nie miałam rozwarcia i bolało, a dziś rozwarcie było i nie bolało :P

Pani ja też chciałam monitor oddechu chociaż używany ale nie stać nas, nie ma szans

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 19:01   #1908
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
megi dzięki za optymistyczną wersję Ciekawa jestem jak to sieodczuwa, 2 razy w nocy miałam takie bolesne skurcze- tak mi sie przynajmniej wyudawało, ale nie jestem pewna, czy to to;p
Aga mała płącze za tatąAle dasz rade na pewno!!;*
Tez jestem ciekawa, ale na razie lepiej, zeby nic nie bylo No ale Ty to na pewno niedlugo sie dowiesz Oby nie byly jednak zbyt bolesne, niektorzy maja szczescie
Stary 2013-03-04, 19:04   #1909
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
o matulu! Jaki kochany!!!

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 19:11   #1910
klementyna1
Zakorzenienie

Wypozyczyłam sobie dzis 3 ksiazki i nie wiem, która zacząc czytać... Nie moge sie zdecydowac;p Moze któras zna jakąs i poleci?
1. A. Topornicka, Pierwsza osoba liczby mnogiej
2.S. Roberts, Strajk na Boże Narodzenie
3. A. Kołakowska, Siódmy rok
Stary 2013-03-04, 19:12   #1911
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Tez bede miec Jasia Ale cudny jest
Stary 2013-03-04, 19:14   #1912
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Gin powiedział że dziś raczej nie urodze ale na dniach raczej tak

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Oj dzisiaj tak ćwiczyła że ja aż załamywałam ręce... nie wiedziałam co jej, okropne uczucie.
No a kciuki za Was jutro!
Wiesz Torresik astralny bliźniak Jaśki jest i czekam na Twój poród jak czekałam na swój
wyobrazam sobie. placz dzieciaczka musi byc koszmarem
hehe a z porodem Twój mnie tak przeraził jak moj przeraza

Cytat:
Pani ja też chciałam monitor oddechu chociaż używany ale nie stać nas, nie ma szans

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 19:28   #1913
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Zaciazona Pokaż wiadomość
Strippi- ale fajnie masz, ze masz juz Michalka przy sobie. Taki piekny dzien dzisiaj poszlabym z Mila na spacerek, eh... jeszcze troszke.
I trzymam kciuki zebys nie musiala brac antybiotyku.

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

strippi - bom wlasnie zapomniala wczesniej pisac
zycze ci by te bole minely i bys mogla sie cieszysc w 100% Michalkiem i Julcia

leze dalej w lozku jeszcze tylko 2 odcinki i skoncze 8sezon ( na razie mam 14odcinkwo, a jest wiecej no ale juz bd na biezaco ) . a juz sie sciaga RZYM
Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
nie mów tak , przecież to wielkie szczęście - poród miałaś szybki i bezproblemowy , Michał urodził się zdrowy a na dodatek nie jest zbyt absorbujący , Julka lada dzień wyzdrowieje a i Ty też .
Zobaczysz będzie dobrze jeszcze troszkę .
nie wiem, chyba muszę jechać do lekarza, bo znowu źle się czuję, ciśnienie skacze
teraz miałam 112/69 ale puls 108
temperatura teraz 36,1 wcześniej 37
no i zaczynam czuć ciągłe uczucie na pęcherz i boli mnie jak robię siku, do tego trochę swędzi raz na jakiś czas
strasznie się pocę i mi mega gorąco :/
Mąż w pracy, a ja sama z małym, co chwile mi słabo :/

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Strippi wszystko będzie dobrze nie załamuj się
dopada mnie lekka załamka :/
Stary 2013-03-04, 19:38   #1914
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:

nie wiem, chyba muszę jechać do lekarza, bo znowu źle się czuję, ciśnienie skacze
no i zaczynam czuć ciągłe uczucie na pęcherz i boli mnie jak robię siku, do tego trochę swędzi raz na jakiś czas

cholera, nie brzmi dobrze, a nie moze maz sie urwac z pracy lub ktores z Twoich rodzicow do malego przyjechac, a Ty na chwile na izbe przyjec? No albo jakas wizyta domowa - nie wiem czy teraz cos takiego mozna?
Stary 2013-03-04, 19:42   #1915
klementyna1
Zakorzenienie

strippi a moze do swojej poloznej zadzwon, niech Ci cos doradzi, albo przyjedzie.
Stary 2013-03-04, 19:43   #1916
BYou
MBZ♥

Alliw

Strippi wiem, że ciężko ale spróbuj się nie denerwować bo Synuś też wyczuje Twój niepój:/

Agnes, Córcia pokazuje temperament

Demeter brawo za wizytę z przybieranie to chyba 200g książkowo ale wiadomo, że Jedno dziecko więcej, Inne mniej

Kasia pierwsze pranie czyli pierwsze koty za plotyja już wszystko poprałam, poprasowałam i teraz sobie oglądam

Pani ja się zastanawiałam na detektorem ale ostatecznie nie kupujemy

BYou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 19:46   #1917
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Ale wam zazdroszcze ja jestem jedynaczka (nie licząc masy sióstr ciotecznych i braci ciotecznych, kuzynów) ale to nie to samo...
moje dziecko jedynakiem napewno nie bedzie.
Ze mnie też jedynaczka i sama planuję 2 dzieci, może 3.

Cytat:
Ja jednak myslę, że to kwestia gina... Moja ginka nigdy mnie boleńnie nie zbadala... Za to teraz w szpitalu inna ginka dwukrotnie zrobiła to boleśnie... W dzień wypisu to nawet miałam plamienia po tym badaniu no i bardzo bolało mnie podbrzusze
Też mi się wydaje, że to zależy od lekarza.
Sporo kasy dostaniesz z ubezpieczenia, super.

Cytat:
Witam w 33 tygodniu
i za usg

Cytat:
Piękny jest. Jak się czujesz? Mam nadzieję, że wkrótce znajdziesz czas na opisanie porodu.

Cytat:
Ciekawe, na ile się sprawdzą jego przewidywania.

Cytat:
Zdrowiej

megi-megi zdrówka dla Igora i lepszego humoru dla Ciebie

Dziewczyny, które były na "Bezpiecznym Maluchu" - dają jakieś przekąski? Bo trochę to trwa, nie wiem, czy jakąś kanapkę zabrać. Jak nie jem co 3 godz., to robi mi się słabo...

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 19:46   #1918
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:

Ojj to nawet niebezpiecznie... a nie może ktos do Ciebie podjechać???
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 19:56   #1919
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które były na "Bezpiecznym Maluchu" - dają jakieś przekąski? Bo trochę to trwa, nie wiem, czy jakąś kanapkę zabrać. Jak nie jem co 3 godz., to robi mi się słabo...
wodę niegazowaną i ciasteczka owsiane Sante

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:
Jak masz z kim zostawić Michałka to najlepiej by było jak byś pojechała chyba do lekarza albo tak jak dziewczyny radzą chociaż do położnej zadzwoń może coś pomoże...?
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 20:04   #1920
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość

Kasia pierwsze pranie czyli pierwsze koty za plotyja już wszystko poprałam, poprasowałam i teraz sobie oglądam

nioo baaa w koncu sie za cos zabralam a ze mam ich ''troszke'' to ze 3 dni mi zejdzie - ale prasowanie chyba Mamie zostawie - niech kobieta na cos sie przyda hihi

zrobilam sobie kolacje 4 kromki z serem i pieprzowa szynka i ogoreczeke z pomidorkiem do tego ... yhmmm

zapuszcze se ''uprowadzona 2'' i zoabczymy co dalej

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości