|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Cytat:
A jakie miny robi tymi usteczkami
|
|
|
|
|
#4622 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, cudne dzieciaczki, aż się nie można napatrzeć.
Nakarmiłam mojego żarłoka i sobie śpi, cwaniara. Zaczynam dzisiaj kurację olejkiem rycynowym na rzęsach - podobno szybko od tego rosną i się zagęszczają, oby oby... Bo moje aktualne są beznadziejne.
|
|
|
|
#4623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja sie doczepiam i zrobimy trojkata :P a sadze ze ten tatus bez chsty tez cudnie wyglada:P
|
|
#4624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i na paznokcie tez dziala
|
|
|
#4625 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ktore karmia mlekiem modyfikowanym i piersia, bo moja Mala dzis placze pol dnia jak szalona i najchetniej ciagle by jadla, ale chyba sie nie najada...
Moze powinnam ja dokarmic?? Czy to lekarz musi zlecic podanie mleka modyfikowanego?? Jak sprawdzic czy jest najedzona???
|
#4626 |
|
Zakorzenienie
|
Lekarz? Nie musi zlecać. Jeśli chcesz dokarmić, bo masz wrażenie, że dziecko nie dojada, to to jest tylko i wyłącznie Twoja decyzja, lekarz może Ci kazać dokarmiać, ale nie musi Ci na to pozwalać.
|
|
|
|
#4627 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj skończyłam 6 tygodni
|
|
#4628 |
|
Zakorzenienie
|
To Twoja tez niedzielne dziecko?:P moja wczoraj 5 tyg
![]() sliczna jest! fewcia Twoje dzicie tez przepiekne! zreszta wszystkie! Moja tez czesto zasypia na brzuniu, predzej niz na pleckach
|
#4629 |
|
Zakorzenienie
|
bijkora, ale fajna!
bokeh, moje tez niedzielne - ale dopiero 2 tyg skonczyl ![]() A podobno niedzielne dzieci to leniwce, haha
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-03-04 o 18:29 |
|
|
|
#4630 |
|
Lurker ;)
|
Debrah- mam taka sama wade ;p tyle ze ja okularowa, bez nich czuje sie nago
![]() Bijkora- mala chyba bardzo podobna do Ciebie ![]() Tosia na mojej klacie lezec nie lubi, chyba cycki jej przeszkadzaja Woli u tatusia :P
|
#4631 |
|
Zadomowienie
|
A ktoras z Was dokarmia na wlasna reke??
Waham sie bo wazylam ja wlasnie i wazy 3900 a jak wyszla ze szpitala to bylo 3100, a miely prawie 4 tygodnie, to slabo ???
|
#4632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zaczelam dokarmiac na wlasna reke. |
|
|
|
|
#4633 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale z drugiej strony z każdym dniem będzie większa, mądrzejsza bardziej ze mną związana.. Cytat:
Czy Twój mały jest wolny czy zarezerwowany już dla jakiejś panny? ![]() Cytat:
Oooo cenna uwaga, dziękuję, bo ja przecież odciągam i gromadzę. Będę pamiętać, żeby po karmieniach a nie przed. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ewa - a pokarm masz? Jeśli tak, to wszystko z nim w porządku |
||||||
|
|
|
#4634 |
|
Zakorzenienie
|
Bijkora, mala jaka pulpeciara slodziachna!!!
Bokeh, Silver, Szaja, w ogole dziewczyny ze Slaska, ja to mysle, zeby moze tak grupowo na jakas dzieciowa kawe skoczyc, jak bedzie ladna, ciepla pogoda? ![]() Do kogos Ewulka pisala ostatnio? Dzisiaj jej wyslalam smsa ale na razie bez odp. Mam za soba dzisiaj pierwsze publiczne karmienie
|
#4635 |
|
Zadomowienie
|
A dlaczego zaczelas??
Jakie mleko kupilas? I w ogole to piersia tez nadal karmisz czy jak?? Masakra, ciagle placze... ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Debrah, pokarm mam, dzis rano sciagnelam sobie 125 ml do butli zeby wieczorem dac Malej i sprawdzic jak bedzie spala po ilosci jaka wypije, tzn.w ogole ile wypije sama...
|
#4636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cudo małe
![]() Cytat:
Jest dobrze nie stresuj się tak. Jak dziecko nie płacze z głodu to po co dokarmiać? Może wisieć na piersi, jest jeszcze malutka.
|
|
|
|
|
#4637 |
|
Zakorzenienie
|
Hm...Ewa to sporo ściągnęłaś... a może to nie głód? tylko ból brzuszka czy coś?
|
|
|
|
#4638 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak stosujecie ten olejek?? Cytat:
![]() Moja na brzuniu nie chce,podnosi główkę i się strasznie denerwuje. |
||
|
|
|
#4639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mojej daje wtedy smoka, bo u mnie czesto szuka cycka nawet jak pojedzona bo wie ze tam jest ;p daje jej smoka i usypia, czasem tez nie umie sie ulzyc do odpowiedniej pozycji...
|
|
#4640 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
moje dziecię mnie zaszokowało w nocy - nakarmiłam go o północy i spał do 6 rano w końcu dzisiaj zaliczyliśmy normalny spacer, bo do tej pory tylko na tarasie małego wietrzyłam, bo nawet nie było jak wózkiem przejechać gdzieś dalej; no i ustaliliśmy datę chrztu - będzie w Wielką Niedzielę po wieczornej mszy; takie normalne chrzty połączone z mszą są u nas w Wielki Poniedziałek zawsze, ale nam to nie pasuje, bo tż musi w ten dzień już do pracy wracać i nawet by z nami nie posiedział Cytat:
Cytat:
będzie dobrze ![]() Cytat:
![]() ![]() jaka śliczna czarnulka i jak było?
|
|
#4641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie jestem najlepszym przykladem - u mnie karmienie zaczelo sie od mm, potem przyszedl czas na piers. Teraz maly jest wlasciwie tylko na piersi. Wybralismy Bebiko. A dlaczego Ty chcesz dokarmiac? Moze mala po prostu ma taki dzien? 125ml to calkiem spora ilosc, widac, ze pokarm masz. |
|
|
|
|
#4642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak odciągniesz po karmieniu to będziesz miała jeszcze więcej pokarmu, bo mózg dostanie informacje że ma być go więcej. Tak nam mówili na Sr. Chyba, że chcesz mieć więcej, ale to może skończyć się tez nawałem pokarmu. Zuzia skończyła wczoraj 7 tygodni ![]() Co do spania w dzień, u mnie to różnie. Budzi się koło 7 rano, karmienie, leżymy sobie zawsze do 9 w łóżku i czasami jest tak, że zasypia a czasami nie. I tak nie śpi do 13-14, a później to już śpi. A czasami jest tak, że śpi cały dzień. Dziś pierwszy raz po kąpieli nie było płaczu (tylko 2 razy ale króciutko), więc wychodzi na to że Delicol nam pomógł.Albo pomogło o wiele częstsze kładzenie na brzuskzu, masowanie, robienie rowerku nóżkami. Kupy pieniste, więc nie wiem czy to nietolerancja laktozy czy co a do lekarza prywatnie jednak w środę nie idziemy, bo on nie umawia na konkretną godzinę, tylko idzie się i się czeka, a czasami i po 2 godziny się tam siedzi. Zuzia jeszcze za mała, by pchać się do tej poczekalni pełnej chorych dzieci. Moje dziecię rozwinęło dziś mowę, gaworzy cały dzień A wszystkie dzieciaczki cudne Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-03-04 o 20:31 |
|
|
|
|
#4643 |
|
Zakorzenienie
|
Ewadylewska, ja też dokarmiam.
Fewcia - maczam w olejku starą, wyczyszczoną szczoteczkę od tuszu i nakładam na rzęsy, trzeba pamiętać, żeby nałożyć niewielką ilość. I zostawiam do rana - właśnie mam na rzęsach od kilku godzin.
|
|
|
|
#4644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz robię tak, że odciągam rano wcześnie - 6:00 - jak jest dłuższa przerwa między karmieniami i piersi są twarde i tak.I wieczorem jeszcze raz. Tak jakbym sobie "dodała 2 karmienia". Czyli co - zły pomysł? |
|
|
|
|
#4645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak raz odciągałam to przed karmieniem właśnie. Myślę, że tak jak robisz jest jak najbardziej w porządku Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-03-04 o 21:22 |
|
|
|
|
#4646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie odciągasz przecież litra tylko tyle ile potrzeba. A jeśli chodzi o te przeciwciała, to jak karmisz z piersi z której odciągałaś troszkę wcześniej, to po prostu podaj jeszcze drugą pierś.
|
|
|
|
|
#4647 |
|
Zadomowienie
|
BLACK a Ty dlaczego dokarmiasz Mala?? Na pewno pisalas ale ja nie mam czasu zupelnie czytac...
|
#4648 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
i mamy karty chipowe, wielkości karty bankomatowej, na tym dane są zapisane.Kartę wyrabia się w oddziale nfz do którego się przynależy, tu lista: http://www.nfz-katowice.pl/?a=strony&typ=3&k0=03_sekcje Sprawdź najbliższe ci miasto, dzwoń i pewnie tam. Nie pamiętam, jakie dokumenty, bo jeszcze Dorce nie załatwiałam, ale ogólnie coś tam na miejscu trzeba wypełnić. Miesiąc się czeka. O rany, ale piękne usteczka! Nooo całkiem konkretne te 6 tygodni Cytat:
Cytat:
Gdzie karmiłaś? ja już pisałam, że w kawiarni.---------------------------- Koleżanka mi chustę elastyczną pożyczyła, bo nie chciałam kupować elastika tylko tkaną od razu, a tak to się wprawię troszkę. I... re-we-la-cja! po 5 minutach Dorcia odpłynęła, i spała mi z nosem w szyi taka posapująca jak szczeniaczek klusia |
||||
|
|
|
#4649 |
|
Zakorzenienie
|
Jak wiązałaś Szajka? Kieszonka na zewnątrz?
Też się bawiłam dziś, założyłam swój temat na chustowym forum. Okazało się przy okazji, że ta wypożyczona chusta badziewna jest i przydałoby się kupić. Jak kupić - to też chyba chciałabym tkaną od razu. Też miałam dzisiaj problem z tym, że Mała była za wysoko, muszę niżej. A nie miałaś prblemu z tym, że było.."za sztywno?" - jak wiążesz, luźniej i jakoś regulujesz potem? |
|
|
|
#4650 |
|
Konto usunięte
|
Ciut za mocno było, ale przy elastyu nie wydawło mi się sztywno. Kieszonka: http://www.chustomania.pl/online/chu...ste_elastyczna
Siedzę teraz i przeglądam chusty :d ale oczywiście problem z wyborem koloru... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.

śliczna!

klask i:

6 5 4 3 2 1

ale czas zapitala, masakra......
Mam problem z uśpieniem go, tylko przy cycu zasypia. Smokami pluje na 5 metrów, albo ma odruch wymiotny. Masakra.
Od środy dostała antybiotyki i dlatego zostaniemy tu jeszcze co najmniej do wtorku lub środy